Keskustelu

AdamKaavi myy19.4.2018 17.38
YLE: Kaavin kunta aikoo myydä Kaavin terveyskeskuksen, palveluasunnot ja kunnantalon yksityiselle sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajalle Attendolle tai sen tytäryhtiölle. Asiasta on tarkoitus päättää kunnanhallituksen kokouksessa 23. huhtikuuta. Kunta sai tarjoukset sote-kiinteistöistä myös Esperi Carelta, mutta vain Attendon tarjous vastasi kunnan tekemää tarjouspyyntöä.

Attendolla on tarkoitus purkaa kunnantalo ja rakentaa sen paikalle 60-paikkainen hoivakoti ikääntyneille. Kunnantalon toiminnan Kaavi aikoo muuttaa entisiin Osuuspankin tiloihin.

Nykyisen kunnantalon myyntiä on vauhdittanut rakennuksen kunnostustarve. Siihen olisi tehtävä lähivuosina kattoremontti, mikä yhdessä muiden korjaustarpeiden kanssa tulisi maksamaan vähintään 400 000 euroa.

Kiinteistöjen myynnin taustalla on Kaavin aiempi päätös erota terveydenhuollon liikelaitos Kysteristä. Kunnan oletuksena on, että sote-uudistuksen astuessa voimaan terveyspalveluita siirtyy pois kunnasta palveluiden keskittämisen ja karsimisen seurauksena. Kunta aikoo kilpailuttaa sosiaali- ja terveyspalvelunsa vuoden 2019 alusta lähtien.

Kaavin terveyskeskuksen myyntihinta on tasearvoa vastaava, eli noin 895 000 euroa. Kaavin palveluasunnot myydään tasearvolla, joka on noin 841 000 euroa. Kunnantalon tasearvo on noin 565 000 euroa.

Jos Kaavin pitää palauttaa kiinteistöihin sidottua arvonlisäveroa, Attendo korvaa palautettavan veron kokonaan. Arvio palautettavasta määrästä on palveluasunnoilla noin 6 000 euroa, terveyskeskuksella noin 63 500 euroa ja kunnantalolla noin 76 000 euroa.

Attendon on mahdollisen kaupan jälkeen oltava valmis vuokraamaan kiinteistöt takaisin kunnalle.

mualainenRe: Kaavi myy19.4.2018 18.12
Suuri piättäjä jorma pistää lihoks kaiken mitä kaavin kunta omistaa.

Kauko NäköinenRe: Kaavi myy19.4.2018 18.57
Kaavi aikoo näköjään myydä terveyskeskuksen, palveluasunnot ja kunnantalon Attendolle ja aikoo myös kilpailuttaa terveys- ja sosiaalipalvelunsa vuoden 2019 alusta lukien.

Erinomaisen viisaita päätöksiä suunnitteilla Kaavilla.

On kuitenkin syytä huolehtia siitä, että paikallinen lähiterveyenhuolto säilyy myös vuodesta 2019 lähtien Kaavilla.

Maakunta Soten varaan ei ole syytä laskea mitään, koska koko hanke on perustuslain sekä EU:n kilpailulainsäädännön ja EU:n paikallisen itsehallinnon peruskirjan vastainen.

JJRe: Kaavi myy24.4.2018 10.08
SSKaavin kunnanhallitus hyväksyi Attendo-kaupat

Kiinteistöt Kaavin kunta myy hoivapalveluita tarjoavalle Attendo Oy:lle kunnantalon.

Kunnantalo myydään tasearvoltaan noin 565 000 euron hintaan. Lisäksi kaupat tehdään noin 7 800 euron tontista, jonka tasearvo on noin 4 500 euroa.

Asiasta päätti eilen kunnanhallitus. Päätös oli yksimielinen.

Kunnan työntekijät siirtyvät vähitellen entisen Osuuspankin tiloihin. Kaavin kunta osti kiinteistön viime perjantaina kunnantaloksi.

Lisäksi kunta myy Attendolle tai sen tytäryhtiölle Kaavin terveyskeskuksen tasearvolla noin 895 000 euroa ja Kaavin palveluasunnot tasearvolla noin 841 000 euroa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: