Keskustelu

poliittinen tarkkailijaTerra Sipilän Sote Ihme kangistui kalkkiviivoille26.5.2018 23.32
Pitkään sitä Terra Sipilän perustuslain vastaista Maakunta Sotea eli "Sote Ihmettä" on veivattu jokaisessa kunnassa ympäri Suomennimeä ja tietenkin myös suljettujen ovien takana eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa sekä myös perustuslakivaliokunnassa.

Asialla ovat olleet kepuloisten parhaat "valekirjailijat" eli Sote Rehula ja Annika "Äiti" Saarikko.

Ahkeran kirjoitustyön tuloksena syntyi yli 1000 sivuinen Maakunta Soten eli "Tuhannen ja yhden yön satukirja", joka oli viimeksi jokaisen perustuslakivaliokunnan jäsenen edessä avaamattomana Ilta-Sanomien uutisoinnissa.

Kepuloisten "Sote Ihmeen" tehokolmikko (Päivi Nerg, Anu Vehviläinen ja Annika Saarikko) ovat pitkin kevättä kertoneet mediaan, että he vastaavat ja valvovat henkilökohtaisesti, että ainakaan palveluseteleitä ei anneta ihmisille "heppoisilla" perusteilla.

Annika "Äiti" Saarikko on myös todennut, että kepuloiset eivät tule kysymään EU:n komission lupaa siihen, että saadaanko terveys- ja sosiaalihuollon kilpailua rajoittaa kepuloisten keksimillä järjenvastaisilla säännöksillä, joille ei löydy mistään EU:n lakikirjasta rajoituksiin oikeuttavia säännöksiä.

Kuntarahoituksen toimitusjohtaja tri Heikki Niemeläinen on kuitenkin todennut kepuloisille, että tällainen EU-oikeudesta piittaamattomuus halvaannuttaa täysin Terra Sipilän Maakunta Soten eli "Sote Ihmeen" rahoituksen, koska kysymys on tahallisesta ja hyvin suunnitellusta perustuslain vastaisesta toiminnasta.

Kuka tahansa Suomen kansalainen voi laatia asiasta kantelun EU-komissiolle ja sen siliän tien koko Suomen sote-huolto on laittomassa tilassa, eivätkä kansainväliset rahoittajat voi rahoittaa meikäläisiä täysin tarpeellisia sote-hankkeita.

Terra Sipilän nenästä vetämä kokoomuksen Petteri Orpokin heräsi tässä kepuloisten salahankkeessa aivan viime metreillä, kun suljettujen ovien takana pienessä piirissä oli valmisteltu perustuslain ja EU-oikeuden vastaista maakunnalista "Sote Ihmettä" jo peräti lähes 700 miljoonalla eurolla.

Kepuloiset olivat nyt ensimmäisinä lausumassa närkästyksensä perustuslakivaliokunnan ns. "tietovuodon" vuoksi. Kanki Kaikkonenkin on jo vaatinut vuotajien päitä vadille.

Kanki Kaikkosen ja muiden johtavien poliitikkojen tehostetut salailuyritysket vain entisestään heikentävät kansalaisten luottamusta demokratian toimivuuteen ja oikeusvaltion periaatteiden noudattamiseen.

Sote-sekoilu on järjyttävällä tavalla paljastanut myös sen, että Suomeen tarvitaan kiireellisesti riippumaton perustuslakituomioistuin, jossa on myös selvät sanktiot perustuslain rikkomusten osalta.

Nykyinen moite jonkin perustuslain rikkomisen osalta ei tietenkään voi olla mikään sanktio. Meillähän jopa lievä ylinopeussakko tai pysäköintivirhemaksu on suurempi rikos kuin perustuslain säännösten jatkuva rikkominen.

Minusta on erinomaisen hyvä, että koko Suomen kansaa koskevaa Terra Sipilän maakunnallista "Sote Ihmettä" käsitellään avoimesti, eikä vain salassa parin kolmen ryvettyneen poliitikon tekemän lehmänkaupan tuloksena.

Oleellistahan tässä on se, että Terra Sipilän "Sote Ihmeestä" päätettiin jo SOS-hallituksen ohjelma neuvotteluissa, joissa Terra Sipilä kiristi kokoomuksen Alex Stupukan hyväksymään Terra Sipilän maakunnallisen "Sote Ihmeen", vaikka Terra Sipilän "Sote Ihmeestä" ei oltu tehty ainuttakaan järjellistä talous-, sosiaalista- tai juridista selvitystä.

Kyllä härkäpäisen ja ylimielisen Terra Sipilänkin täytyy ottaa vain lusikka kauniisti käteensä ja hyväksyä se, että kyllä kansan on tiedettävä, mitkä ovat Terra Sipilän maakunnallisen "Sote Ihmeen" sosioekonomiset vaikutukset ja ennen kaikkea toteutuuko tasa-arvoinen sotehuolto eri puolilla Suomea, kun pakolla tehdään vain kepuloisia miellyttävä ja heille tilaustyönä valmisteltu maakunnallinen "Sote Ihme".

Ei voi olla niin, että maakunnallista "Sote Ihmettä" valmistellaan esim. Kainuun pienen maakunnan ehdoilla, kun samalla tiedetään se, että valmisteilla oleva maakunnallinen "Sote Ihme" heikentää ja vaikeuttaa tuntuvasti esim. kaupunkiseutujen sotepalvelujen järjestämistä ja rahoitusta, millä on taas sitten selvä yhteys myös Suomen tärkeimpien kaupunkien lakisääteisten muidenkin tehtävien kuten esim. varhaiskasvatuksen ja koulutuksen hoitamisen vaikeutumiseen.

Kokoomuksen Petteri Orpon aamuisen YLE-haastattelun perusteella on jo selvää, että Terra Sipilän harkitsemattomasti ja härkäpäisesti kiireellisenä ajamia Maakuntavaaleja ei tule lähiaikoina.

Petteri Orpo aivan turhaan esittää nyt myös jälkijättöisesti kritiikkiä siitä, että nyt perustuslakivaliokunnan tietovuodon seurauksena myös kokoomuksen Susanna Koski, on todennut, että ainakaan hän ei voi olla tukemassa kepuloisten maakunnallista "Sote Ihmettä", kun kukaan ei tiedä, mitkä ovat oudon hankkeen vaikutukset mm. valtionkin talouden hoidon kannalta.

Petteri Orpo ja Sinisten epätoivoinen Sampo Terho ovat kovasti puhuneet viime aikoina poliitikkojen ryhmäkurin puolesta, mutta ryhmäkuriin vetoamalla ei tietenkään voida perustella hallituksen tai eduskunnan laitonta päätöksetekoa.

Juankoskellakin kepuloisten ja demujen ryhmäkuri johti laajaan laittomien päätösten sumaan, jonka seurauksena koko Juankosken kaupunki häipyi maailman kartalta.

Tänään 90-vuotissynttäreitään viettävä kokoomuksen entinen puheenjohtaja ja kansantaloustieteen tri Raimo Ilaskivikin totesikin, että ryhmäpäätöksillä ei voida rajoittaa yksittäisiä kansanedustajia käyttämästä perustuslaillisia oikeuksiaan ja olla äänestämättä oman tuntonsa mukaan parhaaksi katsomallaan tavalla.

Laaja-alaisena sosio-ekonomisena uudistuksena Sote Hanke pitäisi hyväksyä eduskunnassa perustuslain säätämisjärjestyksessä eli äänestettäessä pitäisi saada hankkeen taakse 5/6 enemmistö eduskunnassa.

Tällainen enemmistö ei kuitenkaan näillä näkymillä ole Terra Sipilän maakunnalisen "Sote Ihmeen" takana.

Näin ollen Terra Sipilän maakunnallinen "Sote Ihme" kangistui maaliviivoille ja voidaan hylätä lausunnolla "Mission Impossible" eli mahdoton tehtävä.

Sote-uudistajien kannattaa aloittaa vaalien jälkeen seuraava sote-kierros vähän toisilla eväillä. Aluksi kannattasi lukaista vaikka arvosteun Lancet-lehden arviot eri maiden terveydenhuollon tilasta.

Lancetin arvioissahan Suomen nykyinen terveydenhuolto on kansainvälisestikin jo korkeata luokkaa ja vielä paremmaksi se tulee, kun murretaan kunnallinen valtakunnalliseen jonotusjärjestelmään perustuva sote-monopoli järkevällä tavalla (hallitut ulkoistukset).

Yksinkertaisin tapa parantaa nykyisiä sote-palveluja on tietysti se, että nykyisten arvauskeskusten (perussairaanhoidon) sääntöjä muutetaan siten, että keskusten aukioloaikoja lisätään ja säädetään niin, että keskukset voivat ihan oikeasti hoitaa pieniä sote-ongelmia, eikä vain keskity siihen, että niistä kaikki potilaat lähetetään kaliiseen ns. Erikoissairaanhoitoon.

poliittinen tarkkailijaRe: Terra Sipilän Sote Ihme kangistui kalkkiviivoille28.5.2018 2.29
Terra Sipilän perustuslain ja EU oikeuden vastainen maakunnallinen "Sote Ihme" on kova rasti.

Sote Rehulakin uupui täysin epärealistisessa hankkeessa ja menetti yöunensa "Tuhannen ja Yhden Yö Satukirjaa" kirjoittessaan ja muistaakseni katkaisi uupuneena vielä kätensäkin, kun oli luovuttanut kepuloisten viestikapulan "Sote Ihmeessä" Annika "Äiti" Saarikolle.

Saa nähdä milloin Annika "Äiti" heittää pyyhkeen kehään, kun ymmärtää millaisen työrupeaman on itselleen ottamassa, kun aikoo henkilökohtaisesti tarkistaa jokaisen palvelusetelinin, ettei mitään filunkia päästä tekemään. Siinä urakassa saattaa Annika "Äidin" aika jäädä vähiin pienen lapsensa kanssa. Vastuullinen Äiti ei tietenkään toimi näin.

Ensimmäinen Annikka "Äidin" ehtohan palveluseteleissäkin on, että palvelujen tuottajien täytyy olla ehdottomasti kepuloistaustaisia ja mielellään Nuorisosäätiön tapaisia ns. yleishyödyllisiä tahoja, joiden ei tarvitse julkistaa taloudellisia tietojaan.

Pääministerin haastattelutunnilla Terra Sipilä ilmoitti, että hän nukkuu yönsä nykyään erittäin hyvin. Sote-murheet eivät häntä enää paina.

Terra Sipilän vieteri näyttääkin laittoman soten osalta myös oienneen jo totaalisti, koska Terra Sipilä näyttää päivälläkin jo keskittyvän vain pyöräilyyn ja päiväunien katseluun puutarhakeinussaan, kuten Ilta Sanomat raportoi alla:

"Pääministeri Juha Sipilä (kesk) yritti tänään tyynnytellä hallituksen ympärillä kovana käyvää sote-kuohuntaa. Sipilä kertoi ehtineensä nauttia kaiken keskellä kauniista kesäpäivistä.

? Eilen kävin pyörälenkillä ja otin pikkupäivätorkut ulkona. Kyllä on tullut nautittua, Sipilä sanoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla."

Ruotsissakin Terra Sipilä vieräili MetsäBoardin tehtaalla Örnsköldsvikisssä ja ilmoitti, että hän ei enää koske maakunnalliseen "Sote Ihmeeseen" enää pitkällä kepilläkään.

Tosiasia on, että Terra Sipilän laiton maakunnallinen "Sote Ihme" ajoi tukevasti karille ja siinä myös pysyy.

Parhaat onnittelut myös RKP:n Anna-Maja Henrikssonille, joka valittiin taas RKP:n puheenjohtajaksi!

Anna-Maja on koulutukseltaan ja kokemukseltaan juristi ja hän on selväsanaisesti todennut:

"RKP ei ainakaan äänestä Terra Sipilän maakunnallisen "Sote Ihmeen" paskalakien puolesta."

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Terra Sipilän Sote Ihme kangistui kalkkiviivoille29.5.2018 6.59
Nukuin hyvin, mutta ystäväni akm näyttää viettäneen unettoman yön. Ei ole helppoa elää maassa, jossa ei saa oikeutta. Minä ymmärrän sinua.
Sipilä, äiti-Annika ja AKM ansaitsevat nyt enemmän kuin vain sääliä. Jokainen tekee sarallaan pyyteetöntä työtä, mutta eivät saa ansaitsemaansa arvostusta.

Patiksen miehetRe: Terra Sipilän Sote Ihme kangistui kalkkiviivoille29.5.2018 7.38
Olemme samaa mieltä

AKM, se ainoa oikeaRe: Terra Sipilän Sote Ihme kangistui kalkkiviivoille29.5.2018 20.14
Terra Sipilä on ulkona kuin lumiukko kartonkiasioissa.

Sipilän pitäisi tietää, että New Stroms Oy kertoi ennen laittomaksi todetun takauksen myöntämistä Kangasperkolle ja valtuuston varapuheenjohtajalle, että Faroconin vastavakuus on arvoton ja kysymyksessä on kansainvälisestä rahanpesulta vaikuttava suurimman luokan "puhallus".

Etujaan puolustaessaan NS teki kunnallisvalitukset kaupungin laittomasta takauksesta ja Juankosken Biolämpö Oy:n laittomista järjestelyistä jo keväällä ja kesällä 2011. NS on voittanut kunnallisvalituksensa KHO:ssa vuonna 2015. EU komissio tutkii vielä asiaa.

NS myös kirjelmöi asiasta Finnveralle ja Handelsbankenille ennen laittoman takauksen myöntämistä, mutta Kangasperko käynnisti hallintojohtaja Kaisu Matinnimen kanssa NS:iä koskevan tutkintapyynnön Pohjois-Savon poliisille, koska NS oli muka pilannut investointi-ilmaston Suomessa ja NS oli aiheuttanut taloudellista vahinkoa kunniakkaalle Premium Board Finlandille, jonka uusi tehtaanpatruuna Valerie Samoriz oli luvannut muuttaa Juankoskelle asumaan, käynnistää tehtaan ja jättää perheensä Amsterdamiin Juankosken lupaavien uusien liiketoimiensa vuoksi.

NS tiesi ja oli kuullut suoraan "hevosen suusta", että Premium Boardin 6 milj. euron oma pääoma oli vain kansainvälisiltä rahanpesijöiltä saatu lyhytaikainen vaihtovelkakirjalaina.

Premium Board Finland Oy käynnistettiin siis lähes 100%:sti lainarahalla ja Kangasperko hoiti Premium Boardille tarvittavat kaupungin laittomat takaukset yhdessä Vison Huntersin huijarikonsulttien kanssa.

Kuka tahansa juankoskinen yrittäjä olisi voinut vastaavan kaupungin takauksen turvin lunastaa Stromsdal OyJ:n konkurssipesän uuden yrityksen nimiin rekisteröimällä yhtiölle vain 2 500 euron oma pääoma, kuten Premium Boardin tapauksessa Krister Björkqvist teki, kun osti 2 500 eurolla pöytälaatikkofirma Hansaro Oy:n, jonka nimi muutettiin 1.3.2011 Premium Board Finland Oy:ksi. Lopulta PBFOY lunasti konurssipesän vain 3.125 milj. eurolla, kun NS oli tarjoutunut ostamaan pesän 4.0 milj. eurolla.

NS ei tarvinnut Stromsdal OyJ:n konkurssipesän lunastukseen kaupungin takausta.

Kysymys siis kuuluu, miksi Kangasperko halusi väkisin ja selvästi lain vastaisesti antaa ilman turvaavaa vastavakuutta olevan kaupungin 5 milj. euron takauksen täysin varattomalle Tratta PBF:lle?

Nyttemmin NS on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Tratta PBF:n järjestelyihin liittyvistä asioista. MOT ohjelman mukaan tutkinta on levinnyt jo kansainväliseksi.

Normaalisti tällaisista ruhtinaallisista palveluista on totuttu maksamaan joku ns. fee. Seuraava kysymys kuuluu, missä on tämä fee, eli voiteluraha, joka venäläisessä ja ukkrainalaisessa kaupankäynnissä kuuluu kaikkiin tärkeisiin kauppoihin?

Myöhemmin NS risti Premium Boardin Tratta PBF:ksi, koska Tratta PBF varasti ja huijasi Handelsbankenin, Finnveran, Juankosken kaupungin ja lukemattomien Tratta PBF:n tavaratoimittajien rahoja ainakin 22 milj. euroa.

Kyllä Kangasperkon täytyi tietää, mistä tässä on kysymys. Oikeudellinen prosessihan on kestänyt jo yli viisi vuotta ja Kangasperkohan on palkannut kaupungin rahoilla asiaa hoitamaan jo kaikki Suomen johtavat ja kalleimmat yksityiset asianajotoimistotkin, mutta nekään eivät ole voineet muuttaa mustaa valkoiseksi.

MOT ohjelmasta kuitenkin selviää riidattomasti se, että Kangasperko on ollut kaupungin rahoilla liiketoimissa kansainvälisten rikollisten kanssa.

Mustakaapu Re: Muisttakaa maanantaina MOT- ohjelma. 6.12.2016 0:20
Muistellaan taas kerran:
Juankosken kaupunginhallitus ja Jouko Lösönen tekivät kiusanteosta poliisille tutkintapyynnön Talous sanomat 12.7.2011:
"Juankosken kaupunki osallistui kauppaan siten, että se päätti antaa viiden miljoonan euron takauksen pankkilainalle, jonka yhtiö tarvitsi tehtaan käynnistämiseen.

Tehtaan omistuksesta niin ikään kilpaillut New Stroms aloitti tutkintapyynnön mukaan julkisuuspelin pian takauksen myöntämisen jälkeen. Yhtiö oli yhteydessä Juankosken kaupunkiin, ELY-keskukseen, Finnveraan, pankkiin sekä mediaan.

- New Stroms kirjelmöi väittäen perusteettomasti Premium Board Finland -konsernin emoyhtiön Behami B.V:n olevan konkurssikypsä, epäili rahoituksen olevan mahdollisesti "pestyä rahaa" ja väittäen, että 6 miljoonan oman osakepääoman sijaan olisikin mahdollisesti käytössä vain lainarahaa. Näin New Stroms Oy pyrki vaikeuttamaan Premium Boardin rahoitusta Finnveralta ja ELY-keskukselta ja tahraamaan yhtiön mainetta julkisuudessa, tutkintapyynnössä kirjoitetaan.

Lisäksi New Stroms valitti takauspäätöksestä Kuopion hallinto-oikeuteen. Oikeus ei nähnyt takaukselle estettä, ja yhtiö valitti edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka palautti asian käsiteltäväksi Kuopioon vedoten puutteellisiin perusteisiin. Kuopion hallinto-oikeus ratkaisi asian toistamiseen Premium Boardin ja Juankosken kaupungin eduksi.

"Kaikenlaisia väitteitä on esitetty"

Juankosken kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Lösönen kuvaa New Stromsin toimintaa ajanpeluuksi ja kiusanteoksi. Vaikka kyseessä onkin kahden yrityksen välinen kiista, asia koskettaa kaupunkiakin.

- Valituksista on syntynyt meille kustannuksia. Kuntalaisten edusta tässä on kyse, Lösönen sanoo.
Lisäksi kartonkitehdas on runsaan 5 000 asukkaan Juankoskella suuri työnantaja. Ennen konkurssia se antoi työtä suoraan 200 asukkaalle.

Premium Board Finlandin omistus on hollannissa. Yhtiön suomalainen varatoimitusjohtaja Krister Björkqvist myöntää, että peli Stromsdalin ympärillä on ollut kovaa. Varsinaisia viivytyksiä prosessista ei ole syntynyt, mutta valituksista on ollut haittaa.

- On esitetty kaikenlaisia väitteitä, mutta ei todisteita niiden tueksi, Björkqvist kuittaa kilpailijan väitteet.

Hän on varautunut siihen, että valitusprosessi jatkuu edelleen."

Siis oliko kyseessä kiusantekoa, kun yrityettiin varoittaa Juankosken kaupunkia, Finveraa ja ELY-keskusta. Mielestäni ansaitsisi kunniamitallin.

alan kolmas mies Re: Muisttakaa maanantaina MOT- ohjelma. 6.12.2016 4:18
New Stroms Oy lienee ainoa, joka tietää, miten tehdas voidaan vielä käynnistää.

Ylin kymmenen vuoden ajatustyö ja tilanteen seuranta auttaa näissä vaikeissa asioissa.

Miliniltä ei kannata kysyä mitään, koska eivät ole alan miehiä. NS on.

Esterinkin kannattaa ottaa yhteyttä NS:n edustajiin, niin saadaan autioituvaan kylään töitä. Mikä olisi sitä parempi. Purkaa hyvä tehdas? Ei herran jestas.

Kaikki tietää, mistä NS:n tavoittaa. Se on aina ollut lähellä, mutta Esterille jostain syystä niin kaukana.

Keskusta pettää aina.

AKM, se ainoa oikea Re: New Stroms Oy:n pioneerityö lukkona Terra Sipilän laittomalle maakuntamallille 19.3.2018 1:14
AKM, se ainoa oikea, aloitti asiallisen keskustelun Terra Sipilän ja sinisilmäisen Petteri Orpon laittomasta Maakunta Sotesta.

Jälleen kerran nähtiin, että pieni ja ketterä New Stroms Oy ja sen johto olivat jo alkuvuodesta 2011 selvillä siitä, että EU:n SEUT sopimuksen mukaan julkisten toimioiden kilpailutilanteessa myöntämä tuki ei sovi EU:n sisämarkkinoille.

Tällaista tukea kutsutaan kielletyksi valtiontueksi, joita ei saa myöntää missään tilanteessa.

Miksi sitten Terra Sipilä ja sinisilmäinen Petteri Orpo tieten tahtoen yhdessä 1001 Yön Satukirjan kirjailija Tuomas Pöystin kanssa alun perin lähtivät kirjoittamaan Sote Rehulan (kepu) kanssa EU juridiikasta täysin tietämättömälle Annika "Äiti" Saarikolle (kepu) Soten Maakuntamallia, jonka jo nyt kaikki EU:n oikeuskäytännöstä perillä olevat juristit tietävät olevan EU-oikeuden vastainen.

Koska Maakunta Sote on EU-oikeuden vastainen, niin se on myös kuntalain ja Suomen perustuslain vastainen.

Näin ollen kuka tahansa yksittäinen Suomen kansalainen voi nähtävästi tehdä häntä koskevasta Sote-päätöksestä hallinto-oikeudellisen valituksen hyvin tuloksin.

Panda-puistossakin yksittäinen valveutunut kansalainen teki Panda-puiston 8.2 milj. euron kaupungin takauksesta kunnallisvalituksen, jonka perusteella KHO totesikin, että takaus on laiton, koska se vaarantaa Ähtärin kunnan talouden.

Voi vain kuvitella, mitä esimerkiksi KHO toteaa, jos laittomat takaukset vaarantavat koko Kainuun Maakunnan kaikkien kuntien terveydenhuollon toteutumisen.

Minä olen taipuvainen uskomaan, että tilanne tulisi silloin olemaan vakavampi kuin yksittäisen homeisen kyläkoulun sulkeminen taloudellisin perustein.

Puhumattakaan siitä, jos isot ja pienemmätkin yritykset lähtevät valittamaan esim. sen johdosta, että Annika "Äiti" ei jostain syystä sallisikaan jossain maakunnassa palveluseteleitä niitä anoville tahoille.

Koska Suomen perustuslain mukaan kaikkia kansalaisia täytyy kohdella tasapuolisesti, niin KHO:lle ei jää muuta mahdollisuutta, kuin lähettää kepuloiselle juridiikkaa tuntemattomalle Annika "Äidille" ukaasi, että Suomessa palvelusetelijärjestelmä koskee kaikkia kansalaisia yhdenvertaisesti.

Pahimmassa tapauksessa meillä saattaa siis olla vuonna 2020 tilanne, jolloin Terra Sipilän Maakunta Soten pitäisi muistaakseni olla voimassa, että meillä onkin esim. 100 000-200 000 valitusta hallinto-oikeuksissa.

Siitähän ei ole mitään epäilystä, että kaikki valitukset tulevat tietysti menemään läpi.

Kaikkein pahinta on tietysti se, että Heikki Niemeläisen johtama Kuntatakauskeskus ei taatusti tule myöntämään Maakuntien tilakeskusten lainoille minkäänlaisia takauksia, koska Heikki toimii tehtävässään vallitsevaa lakia noudattaen.

Ainoa mahdollisuus saada Maakunnallisille Tilakeskuksille takaus onkin, että kepuloiset maakuntavaltuutetut ja johtajat myöntävät Tilakeskusten lainoille henkilökohtaisen takauksen.

Tilakeskusten takauksien arvon määritys tulee kyllä olemaan erittäin mielenkiintoinen prosessi, koska henkilötakaus tuskin tulee ainakaan vanhemmilla maakuntavaltuutetuilla kysymykseen.

Tietysti kiinteistötakaus olisikin houkuttelevampi ja varmempi vaihtoehto.

Tietysti köyhimmissä kunnissa kuten esim. Kainuussa ja Lapissa sosiaali- ja terveysministeriö voisi palkata Vision Huntersin luottokonsultit määrittämään Tilakeskusten turvaavat takaukset paikallisien tyhjien latojen ja navettojen 50 vuotisista kunnan vuokrasopimuksista laskettujen diskontattujen kassavirtojen perusteella.

Ongelmaksi kuitenkin nousee se, että korviaan myöten veloissa olevien maito- ja viljelystilojen navettojen ja latojen arvo ei varmaan ainakaan kansainvälisiä sijoittajia ja pankkeja helposti vakuuta.

Kyllä tässä näyttää nyt käyvän Terra Sipilän ja Annika "Äiti" Saarikon Maakuntien 1001 Yön Satukirjan mukaisen sotemallin kanssa aivan samalla tavalla, kun on käynyt Juankosken kaupungin myöntämän laittoman 5 milj. euron suuruisen kaupungin takauksen kohdalla.

Terra Sipilän suunnittelemien Tilakeskusten takaukset tulevat siis olemaan erittäin "huteralla pohjalla" ja KHO:lle jää ainoaksi tehtäväksi määrätä purettavaksi kaikki EU:n kilpailuoikeutta rajoittavat takaus- ja muut päätökset.

Huvittaa, kun AKM, se ainoa oikea kiinnitti huomiota Terra Sipilän väkipakolla ajamassa Maakunta Sotessa oleviin valuvikoihin, niin eikös heti kepuloisten Trolli-osasto hälytetty kirjoittamaan taas alan miehen nimimerkillä ja näin halpamaisesti yrittäen taas estää asiallisen keskustelun Terra Sipilän suunnittelemasta jättiläismäisestä kepuloisesta verovarojen puhallushankkeesta.

NS tiedotus Re: New Stroms Oy:n pioneerityö lukkona Terra Sipilän laittomalle maakuntamallille 20.3.2018 21:12
Raimo Koskelle tiedoksi, että New Stroms Oy tarjoisi pesätä 4 milj. euroa, mutta oli valmis vielä nostamaan tarjoustaan, että lunastus varmasti onnistuisi ja tehdas käynnistyisi.

Esteri Kangasveijari ei kuitenkaan voinut hyväksyä sitä, että konkurssipesä myydään rehelliselle uudelle yrittäjälle.

Esteri haluasi kuitenkin varmistaa sen, että kansainvälinen rahanpesijä pystyy lunastamaan mahdollisimman edullisesti.

Esteri ja muut puuhamiehet olivatkin sopineet, että pesä myydään rahattomalle ukrainalaiselle Val Samorizille vain 3.125 milj. eurolla.

Jotta varattomaksi todettu Val Samorizin yhtiö pystyi maksamaan Römssyn konkkapesästä 3.125 milj. euroa, Esteri ja muut Premium Board Finland Oy:n puuhamiehet olivat sopineet, että Juankosken kaupunki ensinnäkin myöntää Val Samorizille 5 milj. euron takauksen, jonka avulla Premium Board saa nostettua käteistä rahaa seuraavista pankeista:

- Finnvera Oyj 6.25 milj. euroa
- Handelsbanken 6.25 milj. euroa
- Yhteensä siis 12.5 milj. euroa

Ym. rahoituspaketin lisäksi Esteri vielä junaili lähes 9 milj. euron arvoisen lähes uuden biovoimalan Premium Board Finland Oy:n sisaryritys Primary Energy Finland Oy:lle.

Esteri ja Premium Boardin puuhamiehet lahjoittivat siis laittomiksi KHO:ssa todetulla tavalla Val Samorizin varattomille yrityksille rahoitusapua kaikkiaan 27.5 milj. euroa (=Handelsbankenin ja Finnveran lainapaketti + 9 milj. euron arvoinen Biolämpö), jotta varaton ja ns. pk-yritykseksi puuhamiesten naamioima Premium Board Finland pystyi tarjoamaan peräti 3.125 milj. euroa Römssyn konkka pesästä.

New Stroms Oy:n tekemä tarjous oli siis Juankosken kaupungin kannalta ainakin 14 milj. euroa edullisempi kuin Premium Boardin Finlandin maksama lunastushinta.

Koska NS olisi konkkapesän lunastuksen jälkeen myös käynnistänyt tehtaan ja tehnyt siihen tarvittavat kehitysinvestoinnit, niin NS:n lunastus olisi siis mahdollistanut noin 160 pysyvää työpaikkaa Juankoskelle moniksi vuosiksi eteenpäin.

Esteri ei kuitenkaan voinut hyväksyä tällaista ajatusta.

Meneillään olevassa tutkinnassa onkin syytä juuriaan myöten selvittää, miksi Esteri ei voinut hyväksyä NS:n tekemää ylivoimaisesti kaupungin ja pesän kannalta parempaa konkurssipesän lunastustarjousta.

3.2.2011 tehty aiesopimus Biolämmön myymisestä Premium Board Board yhtiöille lahjakaupalla konkurssipesän lunastuksen yhteydessä ja Biolämmön lainojen leikkaaminen samassa yhteydessä 40%:lla vaikuttaa myös varsin omituiselta toimenpiteeltä varsinkin, kun Juankosken Biolämpö Oy oli täysin konkurssipesän ulkopuolinen yhtiö.

Esteriltä ja puuhamiehiltä odotetaan siis vastauksia moniin vielä avoimena oleviin kysymyksiin.

Asian tutkijoita varmasti kiinnostaa tietää, mikä on ollut laittomiksi todettujen toimien todellinen motiivi.

AKM, se ainoa oikea Re: New Stroms Oy:n pioneerityö lukkona Terra Sipilän laittomalle maakuntamallille 24.3.2018 21:35
Untamo on kepuloisten Apollonkadun puoluetoimiston salatussa peräkammarissa tuhotöitään tekevä kepuloisten Päätrolli.

Päätrollin tehtävänä on hämmentää ja estää asiallista kepuloisten 1001 Yön Satukirjassa kuvattua Maakunta Sote-kaikille hankkeeseen liittyvää keskustelua.

Nämä kepuloisten maakunnalliset- ja kunnalliset Kärkihankkeet-kaikille ovat tyypillisesti täysin kannattamattomia ja lainvastaisia.

Savon Kuituverkko-kaikille on hyvä esimerkki näistä mielettömistä kepuloisista kärkihankkeista, jotka pyörivät vain veronmaksajien rahoilla.

Nytkin kepuloisen Anne Bernerin liikenneministeriössä on meneillään ns. kepuloinen KÄPY-hanke (=kävely & pyöräily-hanke), jossa valtion rahoilla aletaan tukea ilmeisesti lenkkitossujen ja sähköpyörien hankintaa.

Näkee selvästi, että kepuloisten toimintatavoissa on otettu esimerkkiä itäisestä naapurimaasta, jossa kommunistit huolehtivat aikoinaan siitä, että kenelläkään ei ollut enää yksityistä omaisuutta tai kykyä päättää, millaisilla vehkeillä tavallinen kansalainen voi liikkua.

Jos kepuloisten annetaan johtaa liikenneministeriötä vielä muutama vuosi eteenpäin, niin tullaan havaitsemaan sekin, että meillä tie- ja rautatieverkot ovat rapistuneet ja ikääntyvä väestö joutuu maaseudulla hakautumaan maakunnallisten sote-palvelujen piiriin nähtävästi sähköpyörillä ja Apostolin kyydillä.

Viimeisimmän USU-Gallupin selvityksestä käy ilmi, että kautta koko Suomen niemen vastustetaan kynsin hampain Terra Sipilän autotallissaan kehittelemää katastrofaalista Sote-kaikille hanketta seuraavasti (vastustusprosentti):

- Helsinki ja Uusimaa 63%
- Etelä-Suomi 57%
- Länsi-Suomi 53%
- Pohjois-ja Itä-Suomi 57%

Kritiikin mukaan kepuloisten Sote-kaikille hanke ei vähennä kustannuksia eikä helpota suomalaisten hoitoonpääsyä.

Sitä paitsi kepuloisten Maakunnallinen Sote-kaikille hanke on myös lainvastainen.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun kepuloiset puhastelevat lainvastaisten hankkeiden kimpussa.

Parhaillaan keputaustaisen Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiaisen ja toimitusjohtaja Aki Haaron lahjustutkinta on taas käynnissä keskusrikospoliisia myöten.

Mikäli kepuvetoinen maakunnallinen Sote-kaikille hanke toteutuu, niin meillä on kohta kaikissa kepuvoittoisissa maakunnissa käynnissä Nuorisosäätiön tapainen rikostutkina, kun maakuntahallitusten jäsenet ja valtuutetut ovat lainvastaisesti junailleet sote-palvelut kepua lähelle oleville palvelujen tuottajille.

Kepuloinen Annika "Äiti" Saarikkohan on jo moneen kertaan todennut julkisuudessakin, että Maakunnallisia palveluseteleitäkin jaetaan vain hänen henkilökohtaisen hyväksymisen perusteella.

Annika "Äiti" on siis jo nyt tehnyt itsensä ja kaikki sos. ja terv. ministeriön virkamiehetkin esteellisiksi käsittelemään palveluseteleitäkin.

Terra Sipilän Maakunnallinen Sote-kaikille hanke on jumissa samalla tavalla kuin kepuloisten uudistaessa alkoholilakia Sote Rehulan ja Annika "Äidin" johdolla.

Sote lakien kohdalla täytyykin antaa eduskunnassa kansanedustajille oikeus äänestää omantunnon mukaan.
Tämän äänestyksen tulos tiedetään jo nyt. Perustuslain ja EU oikeuden vastaiset Maakunnaliset Sote-kaikille lait tulevat kaatumaan.

Terra Sipilä painosti väkisin syksyllä 2015 Alex Stubbin hyväksymään Maakunnallisen Sote-kaikille hankkeen lupaamalla siihen liittyvän valinnanvapauden lehmänkaupalla ja uhkaamalla Alexia Mäntyniemen visiitillä Kuningas Saulin luo.

Terra Sipilä pelasi siis tässäkin kohtaa kaksilla korteilla.

Lopputulos oli, että Nato-myönteinen ja moderni Alex syrjäytettiin häpeällisellä tavalla ja saatiiin hampaaton Petteri Orpo Terra Sipilän juoksupojaksi.

Viimeksi Orpo jäi pahasti orpopojaksi Mäntyniemen keskusteluissa, kun tuli tarvetta keskustella erittäin tarpeellisesta varhaiskasvatuksesta ja kotihoidosta.

Ihmetellä täytyy, että Sinisetkin vielä istuu hallituksessa Maakunnallista sote-kaikille hanketta valmistelemassa, kun sinisten kannatus on vain 1.7%.

Tosin Suomihan on juuri 100 vuotta täyttänyt "maailman onnellisin demokratia" ja "virallisten" tietojen mukaan meillä vienti vetää.

Ongelmana on vain se, että Euroopan Unionin kasvu näyttää putoavan jyrkästi jo tänä vuonna ja kansantaloustieteen professori Tuomas Malinen on jo varoittanut siitä, kun Kiinan velatkin suhteessa bruttokansantuotteseen ovat jo yli 500%.

Terra Sipilä on taas ilmoittanut, että meillä Suomessa velaksi syöminen loppuu.

Tämä ilmoitus ilmeisesti tarkoittaa sitä, että meillä yli 400 000 luottohäiriöstä ja lähes vastaava määrä piilotyöttömiä ja koulutuksessa olevia työttömiä sekä velkavankeudessa olevat maatalousyrittäjät ohjataan kaikki maakunnallisen saattohoidon piiriin viimeistään silloin, jos Terra Sipilä vielä päästettäisiin valtiolaivan kapteeniksi.

Keskusta pettää aina.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: