Keskustelu

alan kolmas miesPalkansaajien tutkimuslaitos haluaa kaikki lapset huostaan31.5.2018 3.10
YLE:n uutisten eilisen päivän tärkein uutinen oli Palkansaajien tutkimuslaitoksen ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen lasten kotihoidon tuen vaikutusta koskeva uutisointi lasten hoitomuodon ja lasten suoriutumisen neuvolan kognitiivisten testien osalta.

Kognitiivisia taitoja ovat tietojenkäsittelytaidot, kuten ajattelu, oppiminen, muistaminen ja ongelmanratkaisu.

Näyttää siltä, että Terra Sipilän digi-ismit ovat jo syvälle juurtuneet lähes kaikkeen inhimilliseen toimintaan Suomen maassa.

Kohta ollaan tilanteessa, että suomalaiset lapset eivät osaa enää itsekseen kävellä eikä myöskään syödä tai hengittää. Puhumattakaan siitä, että osaisivat käydä vessassa tai vedenheitossa.

Palkansaajien tutkimuslaitosten tutkijoiden johtopäätökset olivat selvät:

Pienten lasten paras paikka on lastentarha. Sitä tutkimus ei kertonut, onko lasten paras paikka kunnallinen vai yksityinen lastentarha.

Tässä on nyt Terra Sipilällä ja Annika "Äiti" Saarikolla taas edessäan iso sote ongelma, koska kaikki Suomessa syntyneet vauvat pitää näköjään ottaakin tulevaisuudessa huostaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Mielellään jopa alle kahden vuoden.

Tutkimustulosten mukaan on selvää, että vanhemmat eivät enää osaa Suomessa hoitaa lapsia. Tästä syystä lasten hoitaminen ja kasvattaminen on annettava yhteiskunnan käsiin.

Ei olla enää kuin kivenheiton päässä Adolf Hitlerin arjalaisen rodun kehitysmetodeista. Hirvittää Terra Sipilän ja Annika "Äidin" holtiton meno.

Palkansaajien tutkijoiden mukaan tälläinen huostaanotto parantaa tilapäisesti pikkulasten kognitiivia taitoja, jotka myöhemmin sitten kuitenkin hiipuvat.

Ei ole ihme, että Suomessa syntyvyysluvut laskee kuin lehmän häntä.

Kuka nyt enää haluaa lapsia tehdä ehdoin tahdoin huostaanotettaviksi?

Tunnettu luonnonlakihan on, etteivät eläimetkään jäte vastasyntyneitä tai sellaisia poikasiaan heitteille, jotka eivät vielä pysty yksinään elämään.

Tällaisiin omituisiin tutkimuksiin voidaan tulla, kun vuositolkulla jauhetaan LAITTOMASTA MAAKUNTA SOTESTA, kun meidän olisi pitänyt käynnistää jo ainakin 20 vuotta sitten ihan oikea, tavallinen ja laillinen JOKA IHMISEN SOTU (sosiaaliturva uudistus).

Minun ei tarvitse tutkia näitä sote-asioita tarkemmin, kun minä olen aina noudattanut itseäni viisaampien ohjeita.

Edesmennyt isänikin aina muisti minulta kysyä, että tiedänkö minä, mikä on maailman paras paikka?

Pienen pienenä poikana minä en sitä vielä tiennyt, mutta isäni terotti minulle aina mieleen, että se on oma sänky.

Kun ikää on kertynyt, niin olen havainnut, että viisas isäni oli aivan oikeassa.

Tämän perusteella voidaankin todeta, että pienelle vauvallekin paras paikka on oma koti ja oma sänky - ei huostaanotto viranomaisten käsiin jo pienestä pitäen.

AKM, se ainoa oikeaRe: Palkansaajien tutkimuslaitos haluaa kaikki lapset huostaan1.6.2018 7.15
Pieni ja ketterä New Stroms Oy oli ainoa, joka taisteli tosissaan Juankosken kyläkaupan ja tehtaan puolesta.

NS oli ainoa, joka taisteli voimakkaasti itsenäisen Juankosken puolesta.

NS oli ainoa, joka myös todisti, että Moro Pekka tekee korkeimman luokan puhallus, joka vaarantaa ja lopulta vie Juankoskelta itsenäisen päätöksenteon.

Juankosken korruptoituneet perussuomalaiset näkivät, että NS on vaarallinen yhtiö, koska yhtiön takaa löytyy paljon, kuinka väärälle raiteelle menneitä asioita voidaan muuttaa, kun soudetaan samaan hyväksi havaittuun suuntaan.

Juankosken johtavat kuntapäättäjät käynnistivat kuitenkin mahtavan parjaus- ja herjakampanjan NS:in rehellisiä pyrkimyksiä vastaan.

Koillis-Pravdan toimittajat Erika S. etunenässä suoltivat jatkuvalla syötöllä ns fake news-uutisia Tratta PBF:n enätystuotannoista ja tietenkin NS:stä, mutta kaikki, mitä NS ennusti on käynyt karvaimman kautta toteen.

NS ei valitettavasti kuitenkaan vielä ennen Säyneisen koulun sulkemispäätöstä ja koko itsenäisen Juankosken lakkauttamista ollut löytänyt ns. Ruukin Pässiä.

Nyt näyttää siltä, että myös ns. Ruukin Pässi on löytynyt.

Iltalehti raportoi eilen, kun Keski-Pohjanmaalla Kannuksen 5 600 asukkaan kaupungissa pieni Eskolan 400 asukkaan kylä valittiin jo toisen kerran vuoden kyläksi.

Lehden mukaan Eskola sai tittelin ainoana Suomen kylänä toisen kerran, mikä kertoo kylän yhteisöllisyydestä ja eteenpäin pyrkivästä ilmapiiristä.

Nykyään Eskola on erittäin vireä kylä, siellä sijaitsee koululaisryhmä ja päiväkoti. Kylällä toimivat myös mm. lounasruokailu, kotipalvelu, kesäteatteri sekä (3000 kävijää) sekä kyläpalvelukeskus.

Eskolassa merkittäviä työllistäjiä ovat ovi-ja ikkunateollisuuden sekä betoni- ja puualan yritykset.

Eskolassa kehitykselle pantiin vauhtia, kun Kannuksen kaupunki päätti lakkauttaa Eskolan kyläkoulun vuonna 2013.

Kaupungin koulun ja päiväkodin lakkauttamispäätösten jälkeen Kyläkouluyhdistyksen sihteeri MiiaTiilikaisen mukaan ikävät päätökset käynnistivät Eskolan Kyläpalvelu Oy:n.

Kyseessä oli 130 osakkeenomistajan yhtiö, joka tuottaa kylälle esimerkiksi lounasravintolan annin, ateria-, kotipalvelun ja pyörittää 24-paikkaista päiväkotia.

Yhtiön liikevaihto on nykyään jo noin 300 000 euroa. Vuonna 2016 Kyläpalvelu Oy oli vielä kolmantena vuona niukasti tappiollinen (liikevaihto 254 000 euroa ja tappion -21 000 euroa).

Ennustetulla 300 000 euron liikevaihdolla tulos on kuitenkin jo selvästi voitollinen n. 25-30 000 euroa.

Eskolassa ei ole luovuttu myöskään omasta koulusta.

Sisukkaat vanhemmat keräsivät itse rahat opettajaan ja opetusmateriaaliin. Eskolassa on kaksi viimeistä vuotta toimittu näin, sillä laki antaa tähän mahdollisuuden. Eskolassa on sydämen asia, että lapset saavat käydä omaa koulua.

Eskolan kyläkoulussa on tällä hetkellä 11 esikoulu- ja ala-asteikäistä lasta.

Eskolan kyläkoulu on käynnistänyt yhteistyöhankkeen Uudenmaan Lapinjärvellä olevan Porlammin koulun kanssa hyödyntäen opetuksessa mm. internetissä skype palveluja.

Nykypäivänä nämä Skype ja muut netissä olevat pilvipalvelut ovat esim. kansainvälisissä yrityksissä ja myös oikeuslaitoksissa täysin normaalia toimintaa.

Minä muistelen, että siitä on jo ainakin 25 vuotta, kun esim. Stora Enson pääkonttorissa järjestettiin kokeeksi ensimmäinen videokokous, jossa keskustelimme Imatralla olevien osallistujien kanssa. Uudella järjestelyllä vältettiin hankalat matkajärjestelyt ja työajan menetykset. Tänä päivä IT-tekniikka on aivan toisella tasolla ja jokapäiväistä reaaliaikaista toimintaa mm. uustislähetyksissä.

Iltalehden uutisessa huomio kiinnittyi siihen, että Eskolaan on jo muutama vuosikymmen sitten hankittu veturi Virosta kunnioittamaan vuosina 1920-1961 toiminutta Eskolan metsärataa.

En ole aivan varma, onko Eskolan veturi nyt sitten se Juankoskella vuosikymmeniä tumpeloiden etsimä Ruukin Pässi.

Siitä olen kuitenkin aivan varma, että Eskolan tapainen kylä voidaan myös esim. Säyneisiin perustaa haluttaessa milloin tahansa ja siihen on saatavissa myös ruhtinaalliset EU-tuetkin.

Joten kannattaisiko tuhoutuneessa Juankosken kaupungissakin vähitellen unohtaa kaunainen kirjoittelu idearikkaasta ja ketterästä NS:stä?

NS on vakuuttunut siitä, että ei Kuopio halua jäädä pientä Kannuksen kaupunkia huonommaksi varsinkin nyt, kun tehoton ja koko Suomen kansantaloudelle ylivoimaisen raskaaksi käynyt maataloustukikin on joutunut ja joutuu enenevästi luupin alle.

Viimeksi Suomen Kuvalehti raportoi mm. entisestä sikafarmari Mikko Välttilästä, joka kyllästyi kun kolme ELY-keskuksen pinta-alatarkastajaa ilmestyi äkkiarvaamatta talvella tarkistamaan jokavuotiseen tapaan Mikon luomutilan kasvipeitteitä.

Mikko, 18.5 hehtaarin tilallinen totesi, että nyt riittää. Tässä hommassa ei ole mitään järkeä ja niinpä Mikko päätti toteuttaa tuotantosuunnan muutoksen.

ELY-keskuksen virkailijoiden moitittua Mikkoa talvella peltojen kasvillisuudesta Mikko ilmoitti Uuden Suomen blogissaan:

"En hae maataloustukea enää koskaan".

Hän vaihtoi vuonna 2012 siat laidunkanoihin.

Nykyään Välttilän kolmessa vuodessa ilmiöksi kasvaneen kanalan ja ulkomunaketjun munia myydään Eggspress suoramyyntiketjun kautta ympäri maata jo 10 000 munaa yli sadalla paikkakunnalla.

Välttilän ulkokananmunien kilohinta on 4.5 euroa/kg ja hän hänen Eggspress-ketju tilittää Friida-munista tuottajalle 1.8 euroa/kg, kun Pirkka-munien tuottaja joutuu tyytymän noin yhteen euroon kilolta.

Nyt entinen sikafarmari aikoo joukkorahoituksen turvin vielä perustaa sikalan ja jopa teurastamonkin.

Sikalan ideana on, että vastaavalla tavalla kuin kanoissa sikalan tuotteet myydään suoraan ilman välikäsiä asiakkaille.

Sianlihan tuottajille maksetaan 5 euroa/kg, kun nykyään teollisuus maksaa sianlihasta vain alle 1.5 euroa/kg.

Välttilä on laskeskellut, että myös joukkorahoitettu sikala tulee pärjäämään kokonaan ilman maataloustukia.

Pieni ja ketterä NS on jo useamman vuoden ajan puhunut siitäkin, että Kuopiossa, Suomen johtavassa maitokaupungissa, tarvitaan myös tuotantosunnan muutos.

VAPAAsta löytyy tiedot, miten esim. Säyneisiin saadaan Eskolan tapaan kyläkoulu ja Kuopiossakin välttämätön maatalouden tuotannonsuunnan muutos käyntiin.

AKM, se ainoa oikeaRe: Palkansaajien tutkimuslaitos haluaa kaikki lapset huostaan2.6.2018 14.44
Palkansaajien tutkimuskeskusken ja valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen yhdessä tekemä pienten lasten kasvatusta koskeva tutkimus (kaikkien pikkulasten "huostaanottojulistus") on osoittautunut täydelliseksi hölynpölyksi.

Viimeksi tänään psykologiliitto on todennut, että ammattiliiton tutkimuksessa kysymys ei ollut "tieteellisestä tutkimuksesta". Haluttiin vain selvittää, miten äidit saadaan pakotettua töihin ja perheyhteisöt saadaan hajotettua.

Palkansaajien tutkimulaitos varmaan pian YLE:n avustuksella selvittää, kuinka perheissä viikottain vietetty 30 minuutin ns. laatuaika estää nuorten syrjäytymisen työmarkkinoilla.

Palkansaajien selvityksessä kysymyksessä onkin ns. mutu-tutkimus, jonka suorittajilla ei ilmeisesti ole ainuttakaan omaa lasta, eikä sellaisen hankinta ole edes suunnitteilla.

Kyllä sääliksi käy tällaiset tutkijat, jotka eivät ymmärrä mitään "hyvän" päälle.

Vastuu tällaisen perättömän tiedon levittämiseen on eduskunnan ohjauksessa olevalla YLE:llä ja YLE:n uutisilla, joita ei voi hyvällä sydämelläkään pitää riippumattomina.

Minusta tämän tärkeän sosiaalipoliittisen uutisen möläytti eetteriin ensimmäisen kerran YLE:n suosittu uutistenlukija Pia Pasanen.

Olisi parempi, jos Pia keskittyisi vain selostamaan Itsenäisyypäivän vastaanottoa. Siellä Pia voisi kysyä vaikka sotaveteraaneilta, missä on lasten paras paikka: huostassa vai kotona?

Pia harkintakyky petti nyt pahasti, kun meni YLE:n pääuutislähetyksessä möläyttämään tällaisen asenteellisen ja vaarallisen ns. fake newsin.

Tällaisella YLE:n harrastamalla möläyttelyllä on erittäin merkittävä vaikutus myös suomalaiseen lainsäädäntötyöhön, josta ei valitettavsti voi antaa nelosta suurempaa arvosanaa esim. Terra Sipilän ja Petteri Orpon lainvastaisen Maakunta Soten käsittelyn ja uutisoinninkaan osalta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Palkansaajien tutkimuslaitos haluaa kaikki lapset huostaan2.6.2018 15.51
Puhtaasti juankoskelaiset pitäisi tilastot tehdä. Kasviksia oppilaita on mukana vertailussa. Ilman näitä vieraspaikkakuntalaisia olisimme nousseet pykälän.

Juankoskella on tapahtunut n.s. aivovuotoa viime vuosina. Tästä syystä vastaanottajien kuntien tulokset ovat parantuneet.

Onko aivovienti kannattavampaa kuin kartongin vienti? Kyllä on. Tällainen vienti ei vaadi subventiota verovaroista.

alakoulun rehtoriRe: Palkansaajien tutkimuslaitos haluaa kaikki lapset huostaan2.6.2018 17.40
Juankosken keskustan virallinen ääni on oikeassa.

Kun käytetään tilastoja, täytyy aina tietää, miten ne on tehty, kuka ne on tehnyt ja mitä niillä pyritään osoittamaan.

Muutosjohtaja Esteri pyrki aikoinaan Juankosken työttömyystilastoilla osoittamaan, että ukrainalaisten, armenialaisten ja venäläisten rahaspesufirma ja Nemea Bankin hämärät kiinteistökaupat johtavat hyvinvoinnin kasvuun Juankoskella.

Kaupungin laittomat takaukset ja muut kähminnät johtivat kuitenkin massiiviseen aivovientiin Juankoskella.

Samalla kiinteistöjen arvot ja ihmisten varallisuus romahti.

Koulutointa hoitanut Karttusen pariskunta keskittyi Säyneisissäkin Juankosken parhaan koulun perättömään "homejahtiin" jopa Jari Karttusen Savon Sanomien julkisen kamppanjan ja kyselyn avulla.

Kysely toimi erittäin hyvin, sillä Riikka Karttunen esitteli madonluvut esteellisenä Säyneisen koululle 24.11.2014 pidetyssä sulkemista valmistelevassa kokouksessa.

Lopullinen niitti Säyneisen koulun lakkautuksesta annettiin valtuuston kokouksessa 30.12.2014, jolloin esteellisenä päätöksiä olivat tekemässä mm. seuraavat päättäjät:

- Rane Kettunen
- Eeva Konttinen
- Heimo Konttinen
- Jouko Lösönen
- Pentti Rissanen

Sehän on yleisesti tiedossa, että peruskoulussa luodaan valmiudet myös lukio-opiskelulle.

Meillä Suomessahan ja tietysti myös Juankoskella on vuosikymmeniä ollut vallalla käsitys, että Suomen peruskoulujärjestelmä on ylivoimaisesti maailman paras.

Sen ovat vuosikymmeniä osoittaneet hienot saavutukset kansainvälisissä ns. Pisa-tutkimuksissa, joissa kuitenkin viime aikoina Suomen tulokset ovat kehittyneet yhtä huonosti kuin kepuloisten kannatus Suomen vaaligallupeissa.

Eilen Ilta-Sanomien pääkirjoituksessa todettiin, että myytti suomalaisesta maailman parhaasta ja kaikille tasa-arvoisesta perusopetuksesta on mennyt rikki.

Pääkirjoituksen mukaan peruskoulun päättötodistuksen sai nyt 58 000 oppilasta, joista jopa 11% on jo lukutaidottomia.

Jyväskylän yliopisto selvitti asiaa vuonna 2016, jolloin kävi ilmi, että opintie on hyvinkin erilainen riippuen asuinpaikasta.

Jyväkylän yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että etenkin poikien kohdalla itä- ja pohjoissuomalaisten nuorten oppimistulokset ovat romahtaneet muun maan tuloksiin verrattuna.

Tunnettu tosiasiahan se on, että näillä alueilla kepuloisilla on perinteisesti ollut varsin määräävä asema kunnallisessa päätöksenteossa ja tietenkin myös koulutoimen hoidossa.

Tämä kepuloinen tasapäinen "koulutusmeno" on johtanut siihen, että rahaa ei ole pienryhmien perustamiseen tai erityislahjakkuuksien tukemiseen ja paikalliseen hyödyntämiseen.

Tämän kepuloisen vuosikymmeniä ajastaan jäljessä olevan koulutuspolitiikan seurauksena maaseutu on tyhjentynyt ja viimeisen 20 vuoden aikana on lakkautettu aiheetta reilusti yli 1000 hyvää kyläkouluakin.

Jos ei ole toimivia kyläkouluverkostoja, ei ole myöskään lukioita.

Toisin kuin virallinen ääni yllä väittää, kyllä maaseudulta tapahtuva aivovienti vaatii verovarojen käyttöä koulutuksen tukemiseen, mutta valitettavasti nämäkin tukirahat valuvat koko ajan vain nopeasti kasvaviin kaupunkeihin ja maaseutu jää nuolemaan näppejään.

Silti lämpimät onnittelut Juankosken lukion kaikille uusille ylioppilaille!

Mikäli oikein luin tilastoja, niin 19 nuorta sai Juankosken lukiosta valkolakin. Tilastosta ei selviä se, kuinka moni heitä oli mahdollisesti ulkopaikkakuntalainen.

Se on joka tapauksessa selvä, että Suomen pääomaköyhässä maassa ainoa tapa, jolla maan tuleva kehitys voidaan turvata, on huolehtiminen siitä, että meidän akateeminen ja ammatillinen koulutus on ajan tasalla, eikä enää Johannes Virolaisen 1960-luvulla käynnistyneen mies- ja ääni ajattelun tasolla.

Maailma on muuttunut ja niin meidänkin täytyy muuttua ja muuttaa entisiä aika usein kalkkeutuneitakin ajattelutapoja.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: