Keskustelu

poliittinen tarkkailijaTerra Sipilän häkäpönttöauto ja Vanhasen ääniämpäri puuttuivat Sotkamossa10.6.2018 16.18
Verorahoin ylläpidetty YLE on seurannut herkeämättä kepuloisten Sotkamon puoluekokousta, mutta häveliäisyyssyistä ei ole tarkemmin kommentoinut, millä aisoilla kepuloiset kokoustivat kansallispuvuissan Sotkamossa.

On siis aika kirjoittaa reportaasi tapahtumista selkokielellä seuraavasti:

 Terra Sipilä oli askarrellut työpajassaan vihreän luottamuksen neliapilan, johon dronin tuomat luottamusaihot naulattiin. Aluksi neliapila herätti kiinnostusta, mutta mitä pitemmälle esitys eteni, sitä surkeammalta se näytti.

Terra Sipilä varmaan kuvitteli olevansa maatalousnäyttelyssä, jonne uskolliset kepuloiset olivat kokoontuneet ihmettelemään Taikuri Houdinia.

Kyllä politiikan tarkkaavainen seuraaja jäi odottamaan, milloin Maakunta Soten kepuloiset vastuuhenkilöt eli Päivi Nerg, Anu "minä ajattelisin" Vehviläinen ja Annika "Äiti" Saarikko työntävät puhujalavan verhon takaa lavalle vihreäksi maalatun Terra Sipilän rakentaman Maakuntien Sote Keskuksille tarkoitetun häkäpönttövetoisen ambulanssin prototyypin. Vihreäksi maalatun prototyypin kylkeen maalataan tietysti "Sote taksilla turvallisesti saattohoitoon". Lapin kairoillakin 400 km:n saattohoitomatkakin taittuu tuollaisella vihreällä kepuloisten Sote Taksilla mukavasti.

Onhan siinä iso "kepuloinen ero", kun aikoinaan Aatu laittoi kaikki epäilyttävät juutalaiset kylmästi Auschwitzin härkävaunuun, jossa ei ollut edes istumapaikkoja. Nykyään Auschwitz-Birkenaun 7-8 tunnin kiertoajelun lähtöhinta on 41.02 euroa,

Oli myös valitettavaa, että nuori varapuheenjohtajaksi valittu Katri Kulmuni ei jakanut kaikille kokousedustajille vihreätä muovista "ääniämpäriä", jolla Matti Vanhanen saalisti presidentinvaaleissa muistaakseni vain 4.1% osuuden äänistä, kun silloin vielä kepuloisten kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen sai vielä 6.2%:a äänistä.

 Terra Sipilä ilmoittautui nyt aidosti bolshevistiseksi päättäjäksi, joka väkisin ajaa Suomen Sote-huollon kaaokseen yhdessä kokoomuksen ymmärtämättömän Petteri Orpon kanssa. Terra Sipilän ja kepuloisten toiminnassahan on kautta koko puolueen historian ajan ollut vahva suomettumisvirite ja tiukka YYA-henki.

Ei ole mitään epäilyksiä siitä, että Terra Sipilän Maakunta Sote on perustuslain ja EU-oikeuden vastainen. Venäjälläkin aikoinaan bolsheviikit Leninin ja Stalinin johdolla kirjoittivat Sipilän ja Orpon tapaan keisarikunnan perustuslait uusiksi ja alkoi 69 vuoden mittainen epäonnistunut kommunistinen kokeilu. Älymystö tapettiin ja kyydittiin Siperiaan miettimään pahoja tekojaan.

 Terra Sipilä vertasi puheessaan perutuslain vastaista Maakunta Sotea tasa-arvoiseen 1960-luvun peruskoulu-uudistukseen, jonka isänä on pidetty kepuloisten "Yleiset Syyt" Johannes Virolaista.

Tässäkin asiassa Terra Sipilä näyttää siis elävän tukevasti "häköpönttö" ajassa, koska viime aikoina jopa kansainväliset tilastotkin ovat alkaneet raportoimaan, että meidän olisi Suomessakin jo korkea aika uudistaa kalkkeutunutta koululaitostakin.

Koulutuksessa ja sotessa tasapäisyys ei saa olla johtava toimintatapa. Toiminnan täytyy aina olla yksilöllistä ja siis yksilölliset tarpeet huomioon ottavaa. Ihminen ei ole kone eikä robotti, vaan ihminen, joilla erilaiset geenit, taustat ja ympäristö.

Näitä taustatekijöitä ei voida kieltää eikä unohtaa vaan käyttää niitä hyväksi. Ihmisistä ei pidä yrittää tehdä Saksan Aatun tapaan aivottomia arjalaisia yli-ihmisiä tai aivottomia Isä Aurinkoista rakastavia koko maailman valloittavia kommunisteja ja proletaareja.

 Terra Sipilä ilmoitti, että vain voitto tulevissa vaaleissa riittää ja hän tavoittelee Sipilän II hallitusta. Tässä lausunnossaan Terra Sipilä on näköjään taaas samoilla linjoilla kuin ennen häntä itseensä ihastunut, entinen hiljainen kepuloinen Helsingin kaupungivaltuutettu ja pääministeri Mari Kivinimei oli kotelomekossaan takaapäin kuvattuna Hesariin ja Mari innostui kepuloisella itsevarmuudella puhumaan Kiviniemen II hallituksesta, mutta tulikin sitten kepuloisten rökäletappio ja six pack-hallitus.

 Terra Sipilä on jo useampaan otteeseen ilmoittanut, että Sipilän I hallitus on saanut kaikki tavoitteensa toteutettua, joista keskeinen on 90 000 uuttaa työpaikkaa ja talous on nyt kunnossa. Kaikki nämä Terra Sipilän väitteet ovat pelkää huuhaata seuraavasti:

o Suomen parantunut taloudellinen tilanne johtuu maailmantalouden ennakoitua suuremmasta kasvusta
o Euron arvo on tilapäisesti devalvoitunut USA:n dollariin verrattuna
o EKP on Euroopan Unionin hajoamisen pelossa pumpannut Euroopan rahamarkkinoille satoja miljardeja euroja alle nollakorkoista rahaa, joka on kasvattanut perusteetta kiinteistöjen ja osakkeiden arvoja. Tämä satojen miljardien eurojen kupla ja illuusio puhkeaa viimeistään kahden vuoden sisään. On syytä seurta huolella Italiaa, Espanjaa ja Itä-Eurooppaa sekä Englantia ja aneemista Venäjää.
o Valtion velka kasvaa vuonna 2018 noin 108 miljardiin euroon, joka on lähes 50% Suomen BKT:stä
o Epäsuorat vastuut ovat kasvaneet vuonna 2018 jo ainakin 55 miljardiin euroon ja näistä vastuista suurimmat ovat Finnveran takausvastuut noin 30 miljardia euroa ja valtion rahastojen vastuut (lähinnä asuntotuotanto) noin 15 miljardia euroa.
o Valitettava tosiasia kuitenkin on, että suuri osa lisääntyneistä 90 000 työpaikasta on tilastokikkailun tulosta ja perustuu massiiviseen nollakorkoisella rahalla luotuun rakennuskuplaan.
o Ilmeisesti ainoa järkevä pääasiassa yksityiseen rahaan perustuva investointihanke Suomessa viimeisen viiden vuoden aikana on ollut Metsä Groupin Äänekosken uusi iso sellutehdas, jota sitäkin on alettu kutsumaan biotuotetehtaaksi, kun vielä viisi vuotta sitten sellunkeitto oli suuri mahdollinen kirosana ja törkeintä mahdollista savupiipputeollisuutta.
o Siitä on annettava nykyiselle hallitukselle tunnustusta, että kauppojen aukioloajat ovat sentään vapautuneet ja alkoholilakia on varovasti uudistettu, mutta näissäkin uudistukset on tehty lähinnä kokoomuksen vaatimuksesta. Kepuhan on vastustanut kaikkia muutoksia hampaat irvessä ja vain viivyttänyt parannusten tekemistä.
o Pahin Terra Sipilän hallituksen moka on se, että hallitusohjelmassa sovittua yleissitovien TES sopimusten lakkauttamista ei tehty. Tämä taas merkitsee sitä, että mikään ei Suomen työmarkkinoilla muutu. Hallitus on ammattiyhdistysten vanki (= perustuslain vastainen laiton tila).Terra Sipilä ei näy ymmärtävän sitä, että on erilaisia töitä, joista pitää maksaa erilaista liksaa. Bolsheviikit ajatteli Neuvostoliitossa, että kaikki pannaan töihin, mutta siivoojalla ja professoreille maksettiin kaikille samaa 50 euron kuukausipalkkaa, joka tuskin riitti ruokaan.

Ei ole kumma, että kaikki Suomen parhaat professoritkin nobelisteja myöten ovat meiltä muuttaneet Amerikkaan ja Englantiin. Kaiken kukkuraksi Terra Sipilän aikaan on vielä yleistynyt sivistyksen mollaaminen esim. nimittelemällä professoreita "kaiken maailman dosenteiksi".

 Kun sitten aletaan katsomaan niitä kotimaisiakin vastuita, mitä Terra Sipilän halituksen aikana oikein on myönnetty, niin esille tulee mm. seuraavat kepuloisten kärkihankkeet vuonna 2017 (milj. euroa):
o Turun Meyer Werft (Liikevaihto 807.7, tulos +32.2)
o Valmet Automotive (Liikevaihto 542.0, tappio -20.0)
o Terrafame Oy (Liikevaihto 220.0, tulos, tappio -9.6)
o Premium Board (Liikevaihto 0.114, tappio -1.8)
o Tätä Terra Sipilä ja kepuloisten kärkihankelistaa voi jatkaa loputtomasti
o Näillä Terra Sipilän ja kepuloisten kärkihankkeilla hyviin tuloksiin pääsee ainoastaan ns. kepuloiset luottoselvitysmiehet kuten Esko Aho, joka on tutkinut innokkaasti idänkauppaa ja myös Turun ja Uudenkapungin seudun telakka- ja autoteollisuusglustereita

 Vertailun vuoksi otetaan esille vaikka Stora Enson ja UPM:n luvut vuodelta 2017 (milj. euroa)
o StoraEnso (Liikevaihto 10 045, tulos 614)
o UPM (Liikevaihto 10 010, tulos 974)

 Tukka on noussut pystyyn, kun on taas saanut lukea lehdistä, kuinka Terra Sipilä on nyt yhä kiivaammin panemassa valtion tasetta poikimaan. Maakunta Soteen tulee miljardiluokan IT-yhtiö hoitamaan tarvittavia IT-investointeja ja tietenkin Terrafamesta ollaan jo kehittelemässä Suomen Malmijalostus Oy:tä sadoilla miljoonilla euroilla.

Terrafamekin tuottaa vain jatkuvasti tappiota, vaikka nikkelin hinta on tilapaisesti noussut huipputasolla, josta se viimeistään vuonna 2021 tipahtaa ainakin 30%:lla, joka on pitkän aikavälin hintataso.

Se taas alittaa kirkkaasti maailman köyhimmän malmion eli Terrafamen tuotantokustannukset. Sotkamon kaivostoiminnasta ei siis voi mitenkään syntyä muuta kuin Euroopan suurin ympäristökatastrofi, vaikka Terra Sipilä ja valtamedia kuinka vakuuttavat Kainuun Ihmeen löytyneen. Ihmeenä hanketta voi pitää siksi, että se ylipäätään on olemassa, kun kysymyksessä on maailman köyhin nikkelimalmio.

 Neuvostoliitossahan ei ollut lainkaan yksityistä omistusta bolsheviikkien 69 vuotta kestäneen kokeilun aikana. Vieläkään ei ole näköpiirissä se aika, milloin Venäjällä päästään eroon kommunistisesta kokeilusta. Suomessa valtion ja kuntien omistus yritystoiminnasta on jo nyt korkein EU:n alueella. Kehittyvissä talouksissa suurta valtio-omistusta pidetään suurena riskinä ja kehityksen tulppana, josta pyritään eroon. Terra Sipilä toimii päin vastoin.

 Nyt on tärkeä kaikkien suomalalaisten vihdoin herätä ja painaa jarrua Terra Sipilän kakkaroille ja "valtion taseen laittamiselle tuottamaan" tappiota.

Terijoen Otto-Ville Kuusinen oli myös valinnut Terra Sipilä tapaan bolsheviikkien tien. Ja onhan meillä istunut eduskunnassakin Otto-Villen tytär Herttakin SKDL:n johdossa ja tietysti YLE:n pääjohtajana entisen ulkoministeri Erkki "The Red"in isoäiti Hella Wuolijoki.

Ei siis ole ihme, että YLE seuraa herkeämättä, millaisia "vihreitä apiloita ja droneja" Terra Sipilä autotallissaan askartelee. Krimillekin vuonna 2014 tulla pupsahti aseistettuja "vihreitä rauhanlähettiläitä" ja laitettiin maailman kirjat sekaisin.

 Herra varjele suomalaisia bolsheviikeiltä ja kepuloisilta. Kepu on susi vihreiden lammasten vaateissa.

Kepu pettää aina!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Terra Sipilän häkäpönttöauto ja Vanhasen ääniämpäri puuttuivat Sotkamossa11.6.2018 1.10
Poliittinen tarkkailija näyttää kokonaan sivuuttavan meille tärkeän uutisen. Hanna Kaisa Heikkinen nousi puolueen puheenjohtajistoon.
Eteenpäin on päästävä. Totta kai tällaisessa touhussa kyynärpäät pyrkivät nousemaan, mutta tämä ei ole näkynyt häiritsevästi.

Juankoski on mennyt Hannakaisan edustajakaudella harppauksin eteenpäin.

Maamieskoulu meni, mutta olemme vahva osa Itä-Suomen suurinta yliopistokaupunkia.

Kauppa meni, mutta Kuopion torin alla on meille lämmin paikka kovallakin pakkasella.

Kohta valmistuu Jännevirran uusi silta ja Kuopioon päästään ilman hidasteita.

Parin kansanedustajakauden jälkeen Juankoski on aivan toisenlainen kaupunki.

Totta kai on niitä, jotka ovat kehityksestä toista mieltä. Itse näen muutoksen positiivisena. Uskon useimman muuruvetisen näin ajattelevan.

Ennen kaikkea olemme tyytyväisiä siihen, että Juankosken ja Muuruveden kehitys on samalla asteella. Vuosikausia olimme lapsen asemassa Juankosken rinnalla.

Itse olen kovasti odottavalla kannalla. Mikähän mahtaa olla asemamme neljän vuoden päästä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Terra Sipilän häkäpönttöauto ja Vanhasen ääniämpäri puuttuivat Sotkamossa11.6.2018 1.29
Sitä minä ihmettelen, miten Siilinjärvellä osaavat noteerata muuruvetisten käynnin kunnassaan.
Kävin ostamassa kumisaappaat halpahallista. Hyvä, että ehdin kotiin takaisin, kun puhelimeen tuli viesti ja minun piti arvioida palvelun taso ja miellyttävyys. Kovasti ovat nekin meidän mielipiteistä kiinnostuneita.
Tuntuu, että näin tärkeitä emme ole olleet koskaan.

Palvelu pelaaRe: Terra Sipilän häkäpönttöauto ja Vanhasen ääniämpäri puuttuivat Sotkamossa11.6.2018 9.20
Missäpä on esim. palvelut samaa tasoa kuin nykyään Muuruvedellä. Kaupassa voi käydä kahdessa paikassa toisin kuin Juankoskella voi käydä vain yhdessä. Joten kyllä Muuruvesi on jo ajanut Juankosken edelle. Muuruvedellä esim. Teekin elintarvikepisteessä voi käväistä käytännössä aina. Voi hakea evästä vaikka sunnuntai iltana klo 23.00 tällaista palvelua ei ole muualla lähialueilla. Kun krillimakkarat loppuu kesken sunnuntai illan grillaajalta niin piipahdus Teekkiin hakemaan niitä lisää. Kun vielä sunnuntaisinkin saa bisset ja lonkerot makkaran painitteeksi, niin voidaan puhua, että kyllä Muuruvesi on mennyt Hannakaisan edustajakaudella harppauksin eteenpäin. Joten kyllä Juankosken keskustan virallinen ään voisi vielä hieman tarkentaa sanomaansa sillä, että Muuruvesi on painellut jo Juankosken edelle. Muuruvedellä osataan heittää moukaria ja palvella ja pitää palvelut aivan toisella tasolla mitä esim. Juankosken R-kioskilla jossa voi olla vaa?alla pölyä sen verran että 250g kirje painaakin 253 g ja näin kirje muuttuukin 2,5 kg maksuluokkaan kuten aikaisemman viestikirjoituksen perusteella voi päätellä. Nyt itikka kaudella voi vaikka makkaranhaun yhteydessä Teekistä ostaa itikkakarkoittimen hintaan 3.50 euroa ostin sellaisen ja muuten hyvin toimii ei ole enää itikoista meidän huushollissa kiusaa.

poliittinen tarkkailijaRe: Terra Sipilän häkäpönttöauto ja Vanhasen ääniämpäri puuttuivat Sotkamossa11.6.2018 22.48
Minä olen aina pitänyt Juankosken keskustan virallisesta äänestä, kun jo vuosia sitten havaitsin hänen korkean sivistystasonsa.

Virallisella äänellä luetun ymmärtäminen on myös korkealla tasolla ja hän tietysti havaitsee heti, jos kirjoitetusta tekstistä puuttuu joku oleellinen asia.

Yllä virallinen ääni esitti pahoittelunsa siitä, kun en maininnut kepuloisten uutta varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkistä.

Kun kirjoitin kriittistä reportaasiani Terra Sipilän suoraan sanottuna lapsellisesta vihreästä Luottamus Apila showsta, niin raporttiani kirjoittaessani ajattelin, että kyllähän minun olisi pitänyt kirjoittaa myös ?Kaalimato? Hannakaisasta jotain.

Ajattelin kuitenkin, että Hannakaisa näyttää olevan aivan kärkirivissä, kun arvioidaan kepulaisia kansanedustajia yleensä, joten Hannakaisan tekemisiä ja puheita on hyvä alkaa seurata lähemminkin kuin vain jossakin Terra Sipilän Apila-kokouksen sivulauseessa.

"Kaalimatohan" vaikuttaa oikein edustavalta naiselta ja pukeutuminenkin on ollut pirteätä. "Kaalimadosta" huokuu innokkuus, eikä ulosannissa ole vikaa.

Kuitenkin "Kaalimadon" suoritusta häiritsee tietyntyyppinen ylimielisyys, josta Hannakaisaa oli jouduttu opastamaan mm. sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokouksissa.

Tästä syystä jouduin antamaan Hannakaisalle "Kaalimato" lisänimenkin.

Minusta on kiusallista, jos kansanedustajalla ei ole kykyä tai halua kuunnella muiden ihmisten mielipiteitä varsinkaan silloin, kun toisilla voi olla aivan erilaiset mielipiteet kuin itsellä.

Hannakaisalle voi kuitenkin toivottaa lämpimästi onnea kansanedustajan ja varapuheenjohtajan työssään, mutta ripaus nöyryyttä ei varmaankaan olisi haitaksi.

Terra Sipilää itseäänkin näyttää vaivaavan pahan sorttinen ylimielisyys, jota parhaimmillaan ilmentää mm. autotallin Neli Apila-askartelut.

Keskustan virallinen ääni näyttää yllä yhdistävän "Kaalimadon" toimet Juankosken positiiviseen kehitykseen.

Mutta missä on se Juankosken positiivien kehitys, josta Erikakin aina puhui, mutta sitä ei vaan kukaan ollut huomannut?

Nim. merkki "Palvelu pelaa" mainitsee yllä, että Juankosken kehitys on jäänyt selvästi jälkeen Muuruveden kehityksestä, jossa palvelu tuntuu pelaavan lähes yötä päivää, mutta Muuruveden kehityksen taustalta ei löydykkään "Kaalimadon" tekemä työ.

Muuruvedellä Pohjolaisen Masa on joutunut ottamaan ohjat omiin käsiinsä ja sen vuoksi palvelu pelaa Muuruveden Teekissä.

Mikäli olen oikein seurannut Hannakaisan toimintaa, niin hänhän on jättänyt vanhan kotikuntansa jo kauan sitten ja muuttanut ilmeisesti ensin Siilinjärvelle ja sieltä sitten Kiuruvedelle. Molemmissa muutoissa taustalla oli mies. Siilinjärvellä insinööriksi opiskeleva Mikko ja Kiuruvedellä maatalousyrittäjä Harri.

Mustikkametsässä kesällä 2007 Hannakaisalle tuli selväksi, että Mikko ei rakastakaan häntä enää yhteisestä lapsesta huolimatta. Mikko selvensikin asiaa sitten Uutis-Jousi lehdessä 24.2.2008 seuraavasti:

"Suhteemme oli ajan mittaan ajautunut hieman sivuraiteelle. Kesällä olimme yhdessä aivan kuin muutkin perheet, mutta jotain oli suhteestamme jo kadonnut. Hannakaisa huomasi sen ja yritti kiitettävästi korjata tilannetta. Minusta siihen ei ollut."

Netin kautta Hannakaisa tutustui sitten Kiuruveden Harriin, palkittuun maatalousyrittäjään.

Kansanedustajana toimiessaan Hannakaisa on siis nykyään ns. viikonloppuäiti, kun Kiuruvedellä Harrin hoidossa on parin yhteinen poika ja vielä Hannakaisan edellisestä avioliitostakin syntynyt poika.

Ei ole siis mikään ihme, että "Kaalimato" haluaa saada nopeasti Terra Sipilän perustuslain vastaisen Maakunta Sotenkin pakettiin, jotta ehtii viikonlopuksi Kiuruvedellä.

Vaikka Kiuruvedellä Harrilla on tiettävästi robottinavetta, niin eipä sellainen "pallo jalassa" isäntä ihan helpolla maalikyliin voi lähteä.

Nyt olisi hyvä tietää, onko "Kaalimato" sote kiireiltään päässyt perehtymään kiuruvetisen onnettoman Eero Vilokin kohtaloon.

Eero raukan perintötila meni konkurssiin ja myytiin pilkkahintaan Neli Apila-liikkeen miehille. Omat koirat siis löivät lyötyä.

Konkurssihuutokaupassahan Eeron ison Marjopuron tilakokonaisuuden osti pilkkahinnalla perustamansa yhtiön lukuun MTK:n Kiuruveden paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Jukka Huuskonen.

Puheenjohtajan lisäksi Maitopuro Ay:ssä on mukana Huuskosen vaimo sekä kaksi muuta paikallista maatalousyrittäjää.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Terra Sipilän häkäpönttöauto ja Vanhasen ääniämpäri puuttuivat Sotkamossa12.6.2018 4.28
Hannakaisan sisaren mies on Krister Björkqvist. Tehtaan rahoitustoiveet näyttää nyt siis paremmalta kuin aikoihin.

Hannakaisa tietää, että tehtaan käynnistäminen tuo varman jatkokauden eduskunnassa.

Juankosken toiveet ovat tässä asiassa nyt todella korkealla.

Suurimman puolueen varapuheenjohtaja ei voi unohtaa synnyinseutuaan eikä synnyinseutu puoltajaansa.

Hannakaisa voisi vierailla tehtaalla ja löytää sieltä Koillis-Savon ihmeen.

Eikä nyt ole kyseessä Terrafamen tukisummat, ainoastaan 10 miljoonan käynnistysavustus.

Juankosken odotukset oman oman kunnan tyttöön ovat varsin kohtuulliset ja mielestämme myös perustellut.

poliittinen tarkkailijaRe: Terra Sipilän häkäpönttöauto ja Vanhasen ääniämpäri puuttuivat Sotkamossa12.6.2018 21.47
Keskustan virallisen äänen kommentista voi päätellä, että Juankoskella Koillis-Savon Ihme on vielä haaveilujen tasolla. Hannakaisa ei ole vielä edes tehnyt tehdasvierailua Römssyn tehtaille.

Olisihan se tietysti suorastaan historiallinen tapahtuma, jos Erika ottaisi panoraamakuvan, kun "Kaalimato", Esteri Kangasveijari, Jokke Lösönen, Rane Kettunen, Veijo Tirkkonen ja Heimo Konttinen sekä Ristoferi Kultasormi vaimoineen ja Milini Holding Limitedin edustajina lakimies Oleksandr Skoblia ja armenialainen investori Artak Tovmasyan ja tietysti myös Patruunanmäen kartanon isäntä Nemea pankkiiri Mika Lehto kokoontuisivat Patruunanmäen kartanon portaille panoraamakuvaan juhlistamaan kepuloisten "Kaalimadolle" suunnittelemaa tehdasekskursiota varten.

Vain yksi on joukosta poissa. AKM:ää "sitä ainoata oikeata ei joukoissa nää. On sankarit muut karkeloissa ja juhlat heiltä ne käy"... Vai miten se Irwinin Juhlavalssi aikoinaan meni:

Irwinin Juhlavalssi
https://www.youtube.com/watch?v=FmkviyOmh0I

Kuinka oikeassa Irwin aikoinaan olikaan. Vieläkin muistelen taannoista Pariisin matkaani, jonka aikana tavoitteena oli pelastaa (myös pelastettiin) iso konkurssin partaalla keikkuva yritys. Ehdittiin myös tarkistamaan Pigalle. Pigallen kierroksen aikana erään yökerhon sisäänheittäjä tunnisti heti meidät suomalaisiksi, vaikka oltiin selvin päin. Havaittuaan meidät alkoi heti veisata Irwinin ajankohtaista Lievestuoreen Lisaa:

Lievestuoreen Liisa
https://www.youtube.com/watch?v=blKu1L-lR5A

Kun minä nyt olen ajatellut Hannakaisan onnetonta mustikkaretkeä kesällä 2007, niin kokeneena metsäteollisuuden asiantuntijana toivon, että "Kaalinmadon" hyvässä nosteessa olevaa poliittista uraa ei pitäisi nyt lähteä sotkemaan Ristoferin epärealistisiin TECTA hankkeisiin, vaikka Ristoferi Kultasormi onkin tullut väärän puun takaa Hannakaisan sukulaismieheksi.

Ristoferihan ilmoitti jo vuonna 2012, että Premium Board suunnittelee uuden kuusisahan rakentamistakin Juankoskelle. Nähtävästi Ristoferi oli kuullut tällaisen viisauden ystävältään Vision Huntersin "takauskonsultti" Rainer Häggblomilta.

Onneksi Ristoferi ei päässyt tätä epärealistista haavettaan toteuttamaan, sillä nyt olisi Juankoskella kaiken muun lisäksi myös konkkaan ajettu uusi kuusisaha.

Minusta Hannakaisa on ollut miesten suhteen liian hyväuskoinen ja sen vuoksi hän on joutunut pettymään.

Hannakaisan ei pitäisi myöskään luottaa liiaksi Terra Sipilän Vihreään 4-Apila Maakunta Soteen, koska Hannakaisa tulee tässäkin pettymään.

Vanha totuushan on, että "herrojen kanssa ei kannata lähteä marjaan". Nyt eduskunnassa Hannakaisan sote-touhuja on jo arvosteltu muiden kuin kepuloisten toimesta voimakkaasti.

Minä pitäisin sitä onnettomana, jos "Kaalimato" nyt vielä löytäisi Juankoskelta kepuloisten avustamana ns. Koillis-Savon Ihmeen.

Hannakaisan nousujohteinen kansanedustajan ura saisi varmaan äkkilopun, kun Espoon oma poika Arttu Wiskari tekisi varmaan Hannakaisasta rallin "Muuruveden Liisa", kun olisi käynyt ilmi, että Premium Boardin ympäristöpäätöt ovat taas valahtaneet Akonveteen.

Kyllä Espoossa hyvinkin tarkasti ollaan perillä, mitä Juankosken kaltaisessa syrjäkylässä nykyään tapahtuu. Alla Arttu Wiskarin osuvat ajatukset syrjäkylien
mahdollisuuksista:

Sirpa
https://www.youtube.com/watch?v=wBYiTrANTBQ

Uskoisin kuitenkin, että AKM, se ainoa oikea ei katsoisi pahalla silmällä sitä, jos Römssy yhteisvoimin saadaan vielä käynnistettyä. Tästähän AKM on tehnyt jo monia ehdotuksia keskustan viralliselle äänellekin. Suunnittelun lähtökohtana on nyt:

 KHO on 30.1.2018 määrännyt Juankosken kaupungin/Kuopion purkamaan 14.4.2011 tehdyn laittomasti täytäntöön laitetun laittoman 5 milj. euron takauspäätöksen

 KHO on 16.5.2018 määrännyt Juankosken kaupungin/Kuopion purkamaan laittomat Juankosken Biolämpö Oy:tä koskevat laittomat omistus- ja rahoitusjärjestelyt

 Premium Board Finland Oy on yrityssaneerauksessa 14.1.2014 lähtien, tappio -1.8 milj. euroa vuonna 2017

 Farocon Oy asetettiin konkurssiin 2.2.2017

 Juankosken Biolömpö Oy haettiin konkurssiin 15.5.2017

 Revestor Oy (ilmeinen konkurssi vuonna 2018-2019)

Jäljellä on siis enää vain seisova vanha kartonkitehdas, ajoittain toimiva koutteri ja seisova suhteellisen uusi biovoimala. Virallinen ääni on ehdottanut yllä, että asia järjestyy, jos Koillis-Savon ihmeeseen saadaan 10 milj. euron käynnistysavustus.

AKM, se ainoa oikea on todennut, että tarvitaan liiketoimintasuunnitelman reset. Mitä tämä tarkoittaa, kannattaa varmaan kysyä AKM:ltä. Millään rahalla Römssyä ei voi nyt enää käynnistää, ellei tehtaalla ole innovatiivista ja toteuttamiskelpoista liiketoimintasuunnitelmaa.

MJGA (Make Juankoski Great Again)!!!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: