Keskustelu

Kouraan ajattelijaMuuruvesi loppuu15.6.2018 6.09
Historiaan jää tosiasiana se, että Muuruveden maatalousoppilaitos loppuu Keskustan hallituskaudella.

Huipennuksena on toinen tosiasia. Keskustan puheenjohtajistoon kuuluu päätöksentekohetkellä muuruvetinen varapuheenjohtaja.

Kolmas tosiasia on se, että maakunnan hallinnossa johtavassa asemassa on Keskusta.

MuuruvedeltäRe: Muuruvesi loppuu15.6.2018 10.31
Tässä uutinen YLE:ltä:
"Savon koulutuskuntayhtymä vahvisti: maatalous- ja puutarha-alan koulutus loppuu Muuruvedellä

Toiminta loppuu Muuruvdellä kesään 2019 mennessä.

ammatilliset oppilaitokset
15.6.2018 klo 05:32"

Tosiasiassa on sekin, että Kepuli Kettunen, joka toimi Juankosken valtuuston puheenjohtajana, oli ja on Muuruveden koulun rehtori. Kaikkeen, mihin kepuli koskee, muuttuu paskaksi. Onnittelut siitäkin sonnasta.

Meistä itsestä se vaan on kiinniRe: Muuruvesi loppuu15.6.2018 11.13
Muuruvesi ei lopu vaan koko ajan virkistyy. Kiistatta Muuruvettä voidaan pitää elämää virtaavana kylänä. Tästä oivana osoituksena on esim. Martin puistossa tänään 15.06.2018 klo 18.00-22.00 järjestettävät tikkakisat ja puistotapahtuma. Martti tarjoaa kaikille tapahtumaan osallistujille kuumat makkarat ja oluet ,mehut sekä tikkakisan miesten ja naisten sarjan parhaalle ulkomaanmatkan kesällä 2018. Joten ei Muuruvedellä kaikki lopu vaikka Muuruveden maatalousoppilaitos lopettaakin. Ennakkotietona voisin julkaista, että lähiaikoina Muuruvedellä palvelut eikun jälleen parantuu. Tämä kaikki on vain meistä muuruvetisistä kiinni millaiset palvelut halutaan Muuruvedellä yllä pitää.

Kauko NäköinenRe: Muuruvesi loppuu15.6.2018 13.07
Kepuloiset lautapäät taas asialla!

Kuinka on mahdollista, että Muuruvedellä voidaan lopettaa erinomaisella paikalla oleva homeeton Ammattiopisto?

Yleensähän tällaisissa tapauksissa erotetaan ensimmäisenä Ammattiopiston kyvytön johto, joka ei ole onnistunut kehittämään opiston opetussuunnitelmia ajan vaatimusten mukaisiksi.

Muuruveden opiston kohdalla rehtori Rane Kettunen kantaa valitettavasti ison vastuun, koska Rane on pitkään ollut opiston rehtorina, mutta Ranen intressit eivät ole keskittyneet Ammattiopiston kehittämiseen vaan muihin tehtäviin.

Ranellahan on ollut paljon luottamustehtäviä ja hän on myös aktiivisesti osallistunut Premium Boardia ja Juankosken Biolämpö Oy:tä koskevaan laittomaksi KHO:ssa todettuun päätöksentekoon aikavälillä 2011-2018.

Rane on myös ollut Juankosken kaupungin edustajana yhdessä kaupunginjohtajan kanssa Koillis-Savon Ympäristöhuolto Oy:n hallituksessa ? Rane puheenjohtajana ja Esteri Kangasveijari hallituksen jäsenenä.

Syyskesällähän vuonna 2012 Premium Board aiheutti massiivisen ympäristövahingonkin, kun aktiivilietelaitoksen mikrobit tuhoutuivat ja paskavedet pilasivat Akonveden uimakelvottomaksi.

Alle olen kopioinut Muuruveden Ammattiopiston kotisivuilta opiston esittelyn, josta jokainen järkevä ihminen havaitsee heti, että tällaista aivan loistavaa oppilaitosta ei pidä mennä lakkauttamaan, mutta on kyllä syytä kehittää ja suunnata sen opetusohjelmaa nykyaikaa vastaavaksi:

?Muuruvesi sijaitsee Koillis-Savossa, luonnonkauniissa ympäristössä Tahkon vesireitin varrella. Muuruvedellä pääset opiskelemaan maatalous- ja puutarha-alaa nykyaikaisissa tiloissa. Oppilaitokselle mm. valmistui v. 2014 nykyaikainen verstasrakennus. Oppilaitoksessamme on opiskelijoita noin 150 ja henkilökuntaa noin 30.

Maatalousalan perustutkintokoulutuksessa voi valita joko maatilatalouden tai maatalousteknologian osaamisalan. Puutarhatalouden perustutkintokoulutuksessa voi valita joko Muuruvedellä järjestettävän puutarhatuotannon osaamisalan tai Kuopiossa, osoitteessa Presidentinkatu 1, järjestettävät kukka- ja puutarhakaupan tai viheralan osaamisalan. Näihin koulutuksiin sisältyy opetusta osittain myös Muuruveden ja Toivalan yksiköissä.

Maatalous- ja puutarha-alan perustutkintoja on järjestetty Muuruvedellä myös pienryhmäopetuksena (erityisopetus). Järjestämme myös työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa koulutusta (TELMA) ja ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta (VALMA).

Oppilaitoksellamme on kansainvälisistä toimintaa ja opiskelijavaihtoa. Viime vuosina yhteistyömaitamme ovat olleet muun muassa Italia, Unkari, Ranska, Ruotsi ja Iso-Britannia. Lue puutarha-alan opiskelijoiden kokemuksia opiskelusta ulkomailla tästä linkistä.

Opiskelusi aikana sinulla on mahdollisuus asua viihtyisässä ja turvallisessa opiskelija-asuntolassa koulupäivinä (nuoret). Tämän lisäksi oppilaitoksellamme on monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Lisätietoa saat asuntolan sivuilta. Aikuisopiskelijat voivat tiedustella edullista majoitusta sopimusyhteistyökumppaniltamme oppilaitoksen lähistöltä.

Oppilaitoksen navetta ja viljelykset myytiin keväällä 2015 Kaire ja Samuel Hallikaiselle (linkki Koillis-Savo -lehden juttuun).

Maatila toimii edelleen opetusmaatilana ja yrittäjien kanssa on tehty pitkäaikainen yhteistyösopimus. Myös puutarhan kasvihuoneet on vuokrattu puutarha-alan yrittäjälle.

Myynnistä ja vuokrauksesta huolimatta molemmat paikat mahdollistavat opiskelijoillemme oppimisen aidoissa työympäristöissä.

Olemme myös Facebookissa, käy tykkäämässä!

Tutustu Muuruveden yksikköön myös VirtuaaliKYLÄ-oppimisympäristössä.

Aikuiskoulutus

Tarjoamme monipuolisia ja käytännönläheisiä aikuiskoulutusvaihtoehtoja. Järjestämme perus- ja ammattitutkintoja eri suuntautumisvaihtoehdoin; esim. maaseutuyrittäjä, lampuri, viljelijä, puutarhuri, marjatilayrittäjä, floristi, pihasuunnittelija, piharakentaja, kukka- ja puutarhakaupan myyjä, lähiruokatuottaja.

Palveluja

Vierasvenesatama, jossa on sekä laituri- että poijupaikkoja, on veneilijöiden käytettävissä kesäisin. Lisäksi vuokraamme tiloja: mm. eräkotakeittiö n. 80 henkilölle, luokkatiloja, sekä liikuntasaliin esim. vakiovuoroja liikunnan harjoittamiseen.
Kestävän kehityksen mukainen toiminta on arkipäivää oppilaitoksessa.

Tunnuksena pitkäaikaisesta ympäristötyön kehittämisestä toimipisteelle on myönnetty Okka-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti."

PPRe: Muuruvesi loppuu16.6.2018 10.44
Onneksi Masa osti vanhan pankkirakennuksen, rakennutti ja rakensi hotellin, ravintola/baarin Muuruvedelle.
Keskustan vvaikuttajat vastustivat Masan liiketoimia, ja vain sitkeällä toiminnalla nosti Masa yrityksensä taloudellisesti toimivaksi yritykseksi.
Masa olisi myös ostanut hyvällä hinnalla Juankoskelta kuplahallin, jatkanut sisähallitoimintaa juankoskelaisten liikuntaharrastuspaikkana, sähly/tennis/futis ym paikkana, mutta keskustavaikuttajat kaupunginhallituksessa kaupunginjohtajan esityksellä kumosivat Masan ostohankkeen.
Myös paikallislehti teki kaikkensa tuhotakseen Masan yritystoiminnan, ja siksi ei Masa luultavimmin edes käytä huussipaperina paikallislehteä.
Onnittelen Masaa ja nähdään Muuruvedellä.
Terveisin sadoiltta Masan Teekin asiakkailta.

AKM, se ainoa oikeaRe: Muuruvesi loppuu16.6.2018 11.05
Masa on ulkona kuin lumiukko, paitsi Teekkiasioissa, mistä olemme samaa mieltä. PP on ulkona kaikista asioista.

Masan pitäisi jo nyt tietää, että New Stroms Oy kertoi ennen laittomaksi todetun takauksen myöntämistä Kangasperkolle ja valtuuston varapuheenjohtajalle, että Faroconin vastavakuus on arvoton ja kysymyksessä on kansainvälisestä rahanpesulta vaikuttava suurimman luokan "puhallus".

Etujaan puolustaessaan NS teki kunnallisvalitukset kaupungin laittomasta takauksesta ja Juankosken Biolämpö Oy:n laittomista järjestelyistä jo keväällä ja kesällä 2011. NS on voittanut kunnallisvalituksensa KHO:ssa vuonna 2015. EU komissio tutkii vielä asiaa.

NS myös kirjelmöi asiasta Finnveralle ja Handelsbankenille ennen laittoman takauksen myöntämistä, mutta Kangasperko käynnisti hallintojohtaja Kaisu Matinnimen kanssa NS:iä koskevan tutkintapyynnön Pohjois-Savon poliisille, koska NS oli muka pilannut investointi-ilmaston Suomessa ja NS oli aiheuttanut taloudellista vahinkoa kunniakkaalle Premium Board Finlandille, jonka uusi tehtaanpatruuna Valerie Samoriz oli luvannut muuttaa Juankoskelle asumaan, käynnistää tehtaan ja jättää perheensä Amsterdamiin Juankosken lupaavien uusien liiketoimiensa vuoksi.

NS tiesi ja oli kuullut suoraan "hevosen suusta", että Premium Boardin 6 milj. euron oma pääoma oli vain kansainvälisiltä rahanpesijöiltä saatu lyhytaikainen vaihtovelkakirjalaina.

Premium Board Finland Oy käynnistettiin siis lähes 100%:sti lainarahalla ja Kangasperko hoiti Premium Boardille tarvittavat kaupungin laittomat takaukset yhdessä Vison Huntersin huijarikonsulttien kanssa.

Kuka tahansa juankoskinen yrittäjä olisi voinut vastaavan kaupungin takauksen turvin lunastaa Stromsdal OyJ:n konkurssipesän uuden yrityksen nimiin rekisteröimällä yhtiölle vain 2 500 euron oma pääoma, kuten Premium Boardin tapauksessa Krister Björkqvist teki, kun osti 2 500 eurolla pöytälaatikkofirma Hansaro Oy:n, jonka nimi muutettiin 1.3.2011 Premium Board Finland Oy:ksi. Lopulta PBFOY lunasti konurssipesän vain 3.125 milj. eurolla, kun NS oli tarjoutunut ostamaan pesän 4.0 milj. eurolla.

NS ei tarvinnut Stromsdal OyJ:n konkurssipesän lunastukseen kaupungin takausta.

Kysymys siis kuuluu, miksi Kangasperko halusi väkisin ja selvästi lain vastaisesti antaa ilman turvaavaa vastavakuutta olevan kaupungin 5 milj. euron takauksen täysin varattomalle Tratta PBF:lle?

Nyttemmin NS on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Tratta PBF:n järjestelyihin liittyvistä asioista. MOT ohjelman mukaan tutkinta on levinnyt jo kansainväliseksi.

Normaalisti tällaisista ruhtinaallisista palveluista on totuttu maksamaan joku ns. fee. Seuraava kysymys kuuluu, missä on tämä fee, eli voiteluraha, joka venäläisessä ja ukkrainalaisessa kaupankäynnissä kuuluu kaikkiin tärkeisiin kauppoihin?

Myöhemmin NS risti Premium Boardin Tratta PBF:ksi, koska Tratta PBF varasti ja huijasi Handelsbankenin, Finnveran, Juankosken kaupungin ja lukemattomien Tratta PBF:n tavaratoimittajien rahoja ainakin 22 milj. euroa.

Kyllä Kangasperkon täytyi tietää, mistä tässä on kysymys. Oikeudellinen prosessihan on kestänyt jo yli viisi vuotta ja Kangasperkohan on palkannut kaupungin rahoilla asiaa hoitamaan jo kaikki Suomen johtavat ja kalleimmat yksityiset asianajotoimistotkin, mutta nekään eivät ole voineet muuttaa mustaa valkoiseksi.

MOT ohjelmasta kuitenkin selviää riidattomasti se, että Kangasperko on ollut kaupungin rahoilla liiketoimissa kansainvälisten rikollisten kanssa.

Mustakaapu Re: Muisttakaa maanantaina MOT- ohjelma. 6.12.2016 0:20
Muistellaan taas kerran:
Juankosken kaupunginhallitus ja Jouko Lösönen tekivät kiusanteosta poliisille tutkintapyynnön Talous sanomat 12.7.2011:
"Juankosken kaupunki osallistui kauppaan siten, että se päätti antaa viiden miljoonan euron takauksen pankkilainalle, jonka yhtiö tarvitsi tehtaan käynnistämiseen.

Tehtaan omistuksesta niin ikään kilpaillut New Stroms aloitti tutkintapyynnön mukaan julkisuuspelin pian takauksen myöntämisen jälkeen. Yhtiö oli yhteydessä Juankosken kaupunkiin, ELY-keskukseen, Finnveraan, pankkiin sekä mediaan.

- New Stroms kirjelmöi väittäen perusteettomasti Premium Board Finland -konsernin emoyhtiön Behami B.V:n olevan konkurssikypsä, epäili rahoituksen olevan mahdollisesti "pestyä rahaa" ja väittäen, että 6 miljoonan oman osakepääoman sijaan olisikin mahdollisesti käytössä vain lainarahaa. Näin New Stroms Oy pyrki vaikeuttamaan Premium Boardin rahoitusta Finnveralta ja ELY-keskukselta ja tahraamaan yhtiön mainetta julkisuudessa, tutkintapyynnössä kirjoitetaan.

Lisäksi New Stroms valitti takauspäätöksestä Kuopion hallinto-oikeuteen. Oikeus ei nähnyt takaukselle estettä, ja yhtiö valitti edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka palautti asian käsiteltäväksi Kuopioon vedoten puutteellisiin perusteisiin. Kuopion hallinto-oikeus ratkaisi asian toistamiseen Premium Boardin ja Juankosken kaupungin eduksi.

"Kaikenlaisia väitteitä on esitetty"

Juankosken kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Lösönen kuvaa New Stromsin toimintaa ajanpeluuksi ja kiusanteoksi. Vaikka kyseessä onkin kahden yrityksen välinen kiista, asia koskettaa kaupunkiakin.

- Valituksista on syntynyt meille kustannuksia. Kuntalaisten edusta tässä on kyse, Lösönen sanoo.
Lisäksi kartonkitehdas on runsaan 5 000 asukkaan Juankoskella suuri työnantaja. Ennen konkurssia se antoi työtä suoraan 200 asukkaalle.

Premium Board Finlandin omistus on hollannissa. Yhtiön suomalainen varatoimitusjohtaja Krister Björkqvist myöntää, että peli Stromsdalin ympärillä on ollut kovaa. Varsinaisia viivytyksiä prosessista ei ole syntynyt, mutta valituksista on ollut haittaa.

- On esitetty kaikenlaisia väitteitä, mutta ei todisteita niiden tueksi, Björkqvist kuittaa kilpailijan väitteet.

Hän on varautunut siihen, että valitusprosessi jatkuu edelleen."

Siis oliko kyseessä kiusantekoa, kun yrityettiin varoittaa Juankosken kaupunkia, Finveraa ja ELY-keskusta. Mielestäni ansaitsisi kunniamitallin.

alan kolmas mies Re: Muisttakaa maanantaina MOT- ohjelma. 6.12.2016 4:18
New Stroms Oy lienee ainoa, joka tietää, miten tehdas voidaan vielä käynnistää.

Ylin kymmenen vuoden ajatustyö ja tilanteen seuranta auttaa näissä vaikeissa asioissa.

Miliniltä ei kannata kysyä mitään, koska eivät ole alan miehiä. NS on.

Esterinkin kannattaa ottaa yhteyttä NS:n edustajiin, niin saadaan autioituvaan kylään töitä. Mikä olisi sitä parempi. Purkaa hyvä tehdas? Ei herran jestas.

Kaikki tietää, mistä NS:n tavoittaa. Se on aina ollut lähellä, mutta Esterille jostain syystä niin kaukana.

Keskusta pettää aina.

Kauko NäköinenRe: Muuruvesi loppuu16.6.2018 18.12
Kauko Näköinen otti yllä kantaa kepuloisten lautapäiden hölmöilyyn Muuruveden Ammattikoulun lopettamisen osalta.

Näyttää siltä, että Kauko Näköinen on taas löytänyt asian ytimen.

Juankoskikin on menetetty, kun Ammattikoulun rehtori on lähtenyt yhdessä Esteri Kangasveijarin kanssa laittomaan päätöksentekoon ja sivutöinään ilman mitään osaamista "kartonki-, takaus- ja jätevesiasiantuntijaksi" ukrainalaisten ja armenialaisten rahanpesijöiden kanssa.

Pesuveden mukana hulahti valitettavasti koko Muuruveden Ammattiopistokin Akonveteen.

Nyt on kuitenkin uusien tuulien aika. Muuruveden perinteikäs ammattiopisto tarvitsee uuden alun. Tässä ovat nyt kaikki hyvät neuvot tarpeen.

"Kaalimadon" kotikylä kutsuu nyt Hannakaisaa apuun. Kyllä kepuloinenkin voi viisastua, kun vain kuuntelee järkipuhetta ja jättää typerän politikoinnin sivuun.

Kaikille on viimeistään nyt selvinnyt, että Muuruveden Ammattiopistolla rempallaan vuosikausia olleet asiat voidaan muuttaa.

Muuruvedellä on paljon viisaita ja yritteliäitä ihmisiä: Maakunnan Masa, keskustan virallinen ääni ja monet muut. Nyt tarvitaan "talkoohenkeä ja yhteen hiileen puhaltamista".

Onneksi New Stroms ei ole myöskään poistunut mihinkään Juankoskelta, vaan täysivaltaisena kuopiolaisena kehitysyhtiönä on edelleen kiinnostunut entisen Juankosken alueen kehittämisestä.

Totta kai Muuruveden Ammattiopiston kehittäminen kiinnostaa myös NS:iä.

NS on jo alustavasti laatinutkin suunnitelmia, joiden avulla Muuruveden suljettavaksi päätetty Ammattiopisto voidaan pelastaa.

Tässä pelastustyössä NS näkisi mielellään merkittävän roolin myös kotikylän tytöllä eli Hannakaisa "Kaalimadolla".

Työ ei ole helppo, mutta se ei ole myöskään mahdoton. Se on kuitenkin selvää, että Ammattiopiston tuotantosuuntaa joudutaan muuttamaan, koska aika on jo kauan sitten ajanut entisten opetusohjelmien ja käytäntöjen ohi.

eskimoRe: Muuruvesi loppuu16.6.2018 21.52
peruskurssi kaalimatojen tekoon, josta voisi erikoistua vaikkapa sähköisiin härpakkeisiin. muuruveden leskirouvat voisivat toimia testaajina

Kauko NäköinenRe: Muuruvesi loppuu16.6.2018 23.45
Se on jo nyt selvää, että Muuruveden homeettomassa Ammattaiopistossaa ei kannata alkaa tekemään ainakaan kepuloisten vihreitä Luottamuksen 4 Apiloita.

Syy: markkinoilla ei ole kysyntää vihreille Luottamuksen 4 Apiloille.

Sotkamossahan jopa Luottanuksen 4 Apilan prototyyppiä ei pystynyt edes insinööri Terra Sipilä purkamaan ilman puoluesihteerin apua, vaikka oli ajatellut siitä syntyvän kaikissa kepuloisten kokouksissa käytettävän modernin kierrätystalouteen sopivan koottavan fläppitaulun.

Kaalimaata ei myöskään kannata Muuruvedellä harkita, koska kaalimaan vartijat ja kaalimadot syövät helposti koko kaalisadon.

Kaikesta huolimatta toivoa on.

MMGA (Make Muuruvesi Great Again)!

AKM, se ainoa oikeaRe: Muuruvesi loppuu16.6.2018 23.59
Juankoskella Lex Kittilä otettiin käyttöön. Ja rajuja syytteitä on tulossa.

Kuopion Juankosken syrjäkylässä tarvitaan vielä se, että syyttäjä tutustuu NS:n tekemään tutkintapyyntöön.

Jatketuissa rikoksissa oikeuden käsi on pitkä. "Tartu Mikkiin" Sami sai vuoden ehdollista kirjanpitorikoksista.

Eiköhän se Juankosken kirjanpitokin ollut kuitenkin vähän suurempaa kuin "Tartu Mikkiin" Samilla. Samilla kysymys oli vain kymppitoinneista.

Juankoskella Esterin esitellessä kirjanpitoja, edes miljoonia euroja ei ole koskaan laskettu.

Matti Vento sentään oli laskutaitoinen ja jätti eriävän tilivelvollisten vastuuvapauksista tarkastuslautakunnassa.

Pena T:lläkin oli tapana kysellä ikäviä tarkastuslautakunnassa, mutta ei Penaakaan haluttu kuulla.

Matti Ventokin äänestettiin kuitenkin tarkastuslautakunnassa hiljaiseksi, koska Juankoskella ei aisan yli potkiminen ole koskaan ollut sallittua.

Valtuutetun kannattaa olla tarkkana tulevaisuudessa ovisilmänsä kanssa, koska ei koskaan tiedä, onko oven takana haastemies vai juolupukki.

Hesarin toimittajakin ratsattiin alkuviikosta poliisin toimesta tietovuodoista, kun toimittaja oli moukaroimassa tietokoneensa kovalevyä suuren maailman tyyliin kuin "Crocked" Korkkiruuvi Hillary Amerikassa konsanaan.

Yritysmaailmassa on sanonta: "Capital costs never rest" = pääomakulut eivät koskaan lepää. Niinpä Juankosken taseesta Kuopion taseisiin siirretyt lainat ja velvoiteet kasvaa korkoa korolle koko ajan.

Kysymys on muutosjohtajan huomenlahjasta Kuopiolle. Kuopion äskettäin valittu uusi kaupunginjohtaja on jo hehkuttanyt liitoskaupungin yhteistyön merkitystä.

Ei ole tainnut Jarmo Pirhonen vielä tutustua Muutosjohtajan esittämiin Juankosken taannoisiin tilinpäätöstietoihin.

Näyttää siltä, että Kuopionkin tilit sitten ulottuvat jatkossa Maltalle, Kyprokselle, Armeniaan, Azerbaijaniin ja Venäjälle asti.

Patiksen miehetRe: Muuruvesi loppuu18.6.2018 9.23
Ostiko Heikki J.W. Salonen Kievarin? Tarjous on tehty, saa nähdä toteutuuko? Taitaa käydä niin, että toiseksi paras tarjous voittaa. Toivottavasti se on tällä kertaa Heikin.

bronsson väkivallan vihollinenRe: Muuruvesi loppuu18.6.2018 23.16
AKM, se ainoa oikea, aloitti asiallisen keskustelun Terra Sipilän ja sinisilmäisen Petteri Orpon laittomasta Maakunta Sotesta.

Jälleen kerran nähtiin, että pieni ja ketterä New Stroms Oy ja sen johto olivat jo alkuvuodesta 2011 selvillä siitä, että EU:n SEUT sopimuksen mukaan julkisten toimioiden kilpailutilanteessa myöntämä tuki ei sovi EU:n sisämarkkinoille.

Tällaista tukea kutsutaan kielletyksi valtiontueksi, joita ei saa myöntää missään tilanteessa.

Miksi sitten Terra Sipilä ja sinisilmäinen Petteri Orpo tieten tahtoen yhdessä 1001 Yön Satukirjan kirjailija Tuomas Pöystin kanssa alun perin lähtivät kirjoittamaan Sote Rehulan (kepu) kanssa EU juridiikasta täysin tietämättömälle Annika "Äiti" Saarikolle (kepu) Soten Maakuntamallia, jonka jo nyt kaikki EU:n oikeuskäytännöstä perillä olevat juristit tietävät olevan EU-oikeuden vastainen.

Koska Maakunta Sote on EU-oikeuden vastainen, niin se on myös kuntalain ja Suomen perustuslain vastainen.

Näin ollen kuka tahansa yksittäinen Suomen kansalainen voi nähtävästi tehdä häntä koskevasta Sote-päätöksestä hallinto-oikeudellisen valituksen hyvin tuloksin.

Panda-puistossakin yksittäinen valveutunut kansalainen teki Panda-puiston 8.2 milj. euron kaupungin takauksesta kunnallisvalituksen, jonka perusteella KHO totesikin, että takaus on laiton, koska se vaarantaa Ähtärin kunnan talouden.

Voi vain kuvitella, mitä esimerkiksi KHO toteaa, jos laittomat takaukset vaarantavat koko Kainuun Maakunnan kaikkien kuntien terveydenhuollon toteutumisen.

Minä olen taipuvainen uskomaan, että tilanne tulisi silloin olemaan vakavampi kuin yksittäisen homeisen kyläkoulun sulkeminen taloudellisin perustein.

Puhumattakaan siitä, jos isot ja pienemmätkin yritykset lähtevät valittamaan esim. sen johdosta, että Annika "Äiti" ei jostain syystä sallisikaan jossain maakunnassa palveluseteleitä niitä anoville tahoille.

Koska Suomen perustuslain mukaan kaikkia kansalaisia täytyy kohdella tasapuolisesti, niin KHO:lle ei jää muuta mahdollisuutta, kuin lähettää kepuloiselle juridiikkaa tuntemattomalle Annika "Äidille" ukaasi, että Suomessa palvelusetelijärjestelmä koskee kaikkia kansalaisia yhdenvertaisesti.

Pahimmassa tapauksessa meillä saattaa siis olla vuonna 2020 tilanne, jolloin Terra Sipilän Maakunta Soten pitäisi muistaakseni olla voimassa, että meillä onkin esim. 100 000-200 000 valitusta hallinto-oikeuksissa.

Siitähän ei ole mitään epäilystä, että kaikki valitukset tulevat tietysti menemään läpi.

Kaikkein pahinta on tietysti se, että Heikki Niemeläisen johtama Kuntatakauskeskus ei taatusti tule myöntämään Maakuntien tilakeskusten lainoille minkäänlaisia takauksia, koska Heikki toimii tehtävässään vallitsevaa lakia noudattaen.

Ainoa mahdollisuus saada Maakunnallisille Tilakeskuksille takaus onkin, että kepuloiset maakuntavaltuutetut ja johtajat myöntävät Tilakeskusten lainoille henkilökohtaisen takauksen.

Tilakeskusten takauksien arvon määritys tulee kyllä olemaan erittäin mielenkiintoinen prosessi, koska henkilötakaus tuskin tulee ainakaan vanhemmilla maakuntavaltuutetuilla kysymykseen.

Tietysti kiinteistötakaus olisikin houkuttelevampi ja varmempi vaihtoehto.

Tietysti köyhimmissä kunnissa kuten esim. Kainuussa ja Lapissa sosiaali- ja terveysministeriö voisi palkata Vision Huntersin luottokonsultit määrittämään Tilakeskusten turvaavat takaukset paikallisien tyhjien latojen ja navettojen 50 vuotisista kunnan vuokrasopimuksista laskettujen diskontattujen kassavirtojen perusteella.

Ongelmaksi kuitenkin nousee se, että korviaan myöten veloissa olevien maito- ja viljelystilojen navettojen ja latojen arvo ei varmaan ainakaan kansainvälisiä sijoittajia ja pankkeja helposti vakuuta.

Kyllä tässä näyttää nyt käyvän Terra Sipilän ja Annika "Äiti" Saarikon Maakuntien 1001 Yön Satukirjan mukaisen sotemallin kanssa aivan samalla tavalla, kun on käynyt Juankosken kaupungin myöntämän laittoman 5 milj. euron suuruisen kaupungin takauksen kohdalla.

Terra Sipilän suunnittelemien Tilakeskusten takaukset tulevat siis olemaan erittäin "huteralla pohjalla" ja KHO:lle jää ainoaksi tehtäväksi määrätä purettavaksi kaikki EU:n kilpailuoikeutta rajoittavat takaus- ja muut päätökset.

Huvittaa, kun AKM, se ainoa oikea kiinnitti huomiota Terra Sipilän väkipakolla ajamassa Maakunta Sotessa oleviin valuvikoihin, niin eikös heti kepuloisten Trolli-osasto hälytetty kirjoittamaan taas alan miehen nimimerkillä ja näin halpamaisesti yrittäen taas estää asiallisen keskustelun Terra Sipilän suunnittelemasta jättiläismäisestä kepuloisesta verovarojen puhallushankkeesta.

NS tiedotusRe: Muuruvesi loppuu19.6.2018 0.11
NS tai Heikki JW Salonen eivät ole jättäneet tarjousta Ruukin Kievarista, koska kepuloiset voivat taas etsiä kilpailevan tarjouksen Armenian, Maltan, Kyproksen tai Venäjän ns. "rahamiehiltä" ja varmistaa sen, että kyseisille "rahamiehille" löytyy Kuopiosta laiton kaupungin takaus, jonka turvaavaksi vastavakuudeksi laitetaan muutosjohtaja Estserin vanha verkkokiikku.

Nemea Bankin johtaja Mika Lehdon kiinteistöjen kehitysyhtiö Revestor Oy:sta ei enää ole apua Juankosken rahanpesuoperaatioissa, koska Helsingin käräjäoikeudesta on nähtävästi tulossa 3.7.2018 varattomalle Revestor Oy:lle 3 milj. euron sopimussakko ja Mika Lehdolle vastaavasti 3 milj. euron omavelkainen takausvastuu.

Näiden vastuiden realisoituessa Revestor Oy:n Esteri Kangasveijarin avustuksella hankkimat Juankosken kiinteistöt mukaan lukien myös Patruunanmäen arvokartano näyttävät tulevan uudestaan myyntiin.

Apteekissa tavattuRe: Muuruvesi loppuu3.8.2018 21.17
Varmasti loppuu, kuten on saanut juankoskelle aikaan nekatiivisen maineen, ja idiootti oli vielä juankosken päättäjä, muuruveen oma mies on räkyttänyt näillä omilla sivuillaan juankoskelaisia yrittäjiä urakakseen. Ja sama jatkuu, kiitos Sinulle muuruveen pelle.

virolainenRe: Muuruvesi loppuu8.8.2018 7.55
Olin oppilaana 20v sitten tällä koululla. Silloin oli Muuruveden maatalouskoulu vielä itsenäinen ja liittyi Juankosken Ammattikoulun kanssa kouluksi Koulutuskeskus Palteko (niin kun mä olen ymmärränyt). Myöhemmin tehtiin koulu-liitoksia vielä, kunnes sai nykyinen Savon Ammatti- ja Aikuisopisto.

Mutta sittenkin siitä koulusta oli aika vähän apua, että mulla mitenkään kotimaassa ole sen opetuksen kanssa onnistunut saada riittävän ansion - ainakin käytännöt olivat ei-hyviä, ei saanut riittävän hitsaus, konekorjaus, koneilla peltotyö, ym tarpeellisia taitoja koska silloiset paikalliset opettajat eivät antaneet ollenkaan niistä asioista vastaavia harjoisutstehtäviä ja joutuin tylsää päältä katseluun joka on samavertainen kuivalla maalla uimaan oppimiseen. Jostain takia jäin eteen muille saman luokan oppilaille (olivat paikalliset suomalaiset Nilsiästä, Siilinjärveltä, ym), jonka käyttökieleksi olivat yleensä "Perkele", "Helevetti", "V..u-saatana" ym. Ehkä eivät tykänneet minun naamasta ollenkaan.

Toivottavasti Sakky parantaa oman koulutusyksiköistä opetuskäytäntöä, että oppilaat tekeevät varsinaista työtä, ei kahtele päältä miten tehdän niinkuin Muuruvedellä tavallisesti oli tai on tällä hetkelläkin.

alan kolmas miesRe: Muuruvesi loppuu8.8.2018 21.58
virolaiselle vain lämpimiä terveisiä.

Tänäänkin tapasin pihallani ahkeran virolaisen työtekijän. Nuori mies. Olivat painepesemässä taloa, jossa asun.

Kehuin työn jälkeä suomeksi, mutta nuori mies totesi englanniksi, että hän ei puhu suomea.

Ihmettelin, kun hänellä oli kuitenkin suomalsien yhtiön laitteet kalliit lnostoaitteet käytössään. Hän totesi, että hän on tullut Virosta töihin Suomeen ja nostolaitteet on liisattu.

Minä sanoin, että kiitoksia paljon hyvästä työstä.

Suomalaisethan eivät enää töitä tee. Ne täyttää työttömyyskaavakkeita ja valtio sekä kassat maksaa.

Nyt Suomeen ollaan jo luomassa aktiivisten työttömien uutta ammattikuntaa. Täytyy vain täyttää aktiivisesti kaavakkeita, niin "palkka" juoksee.

Sitten meillä on vielä noin 250 000 henkilön piinkova oikeiden työttömien ryhmä, joihin edes aktiivikaavakekaan ei enää auta.

Virossa ei kuitenkaan ole näkynyt kuulema ainuttakaan suomalaista töissä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: