Keskustelu

juristin alkuTerra Sipilä pyyhkii perustuslailla persettä16.6.2018 3.59
Terra Sipilä käyttäytyy Eduskunnassa samalla tavalla kuin Esteri Kangasveijari aikoinaan esitellessään ja valmisteltuaan laittomia päätöksiä Juankoskella.

Menneellä viikolla Terra Sipilä kertoi muunnettua totuutta Eduskunnassa, kun hän antoi Maakunta Sotea koskevia lausuntoja EU notifikaatiosta.

Terra Sipilä totesi Eduskunnassa nyt, että komissio ottaa vastaan notifikaation, jota myös KHO ja perustuslakivaliokunta ovat edellyttäneet.

Terra Sipilän sanatarkka aiempi sitaatti oli:
"Olemme myöskin olleet virkamiestasolla yhteydessä komissioon, ja komissiosta on virkamiestasolla kerrottu, että he eivät ota tätä asiaa käsittelyyn, että älkää jättäkö hakemusta."

Nyt torstaina eduskunnassa Terra Sipilä kuitenkin totesi, että "totta kai" komissio käsittelisi Suomen hakemuksen, jos sellainen jätettäisiin.

Eduskunnassa Terra Sipilä vielä jatkoi:
"Jos olisimme niin jääräpäisiä, että jättäisimme hakemuksen, niin totta kai he sen käsittelisivät."

Terra Sipilä vielä jatkoi höpinöitään seuraavasti:
"Jos jättäisimme hakemuksen komissioon, niin komissio ei osaisi antaa alustavaa vastausta edes siihen, milloin hakemus otettaisiin käsittelyyn."

Lopuksi Terra Sipilä teki siis asiasta seuraavan johtopäätöksen:

"Tämä asia on käsiteltävä kansallisesti."

Nyt kansallinen käsittely on edennyt niin, että sos. ja terveysvaliokunnassa demu Krista Kiurun johdolla yritetään sorvata Terra Sipilälle ja Petteri Orpolle sopiva EU:n komission linjaus.

Tietenkään sos. ja terveysvaliokunta ei voi tällaista varmistusta tehdä, koska sitä ei ole voinut tehdä perustuslakivaliokuntakaan.

Varmistaakseen sen, että Terra Sipilä saa Maakunta Sotessaan ns. "kansallisen ratkaisun", hän on laittanut myös Annika "Äiti" Saarikon asialle ja Annika on kysynyt EU:n komission kantaa nopsasti Oikeuskansleriltakin.

Oikeuskansleriksihan valittiin äskettäin Terra Sipilän kaveri ja 1. Sotearkkitehti Tuomas Pöysti, joka Terra Sipilä ehdotuksen mukaan valittiin Oikeuskansleriksi.

Presidentti Niinistön nimitettyä Pöystin virkaansa hän ilmoitti heti olevansa esteellinen käsittelemään ainakin Maakunta Soten valinnanvapauskysymyksiä.

Nyt kuitenkaan Oikeuskanslerin virastossa ei tunneta mitään esteellisyyttä asiassa ja heiltä onkin tullut Annikä "Äidille" pikalausunto, että asian kiireellisyyden johdosta asiassa voidaan nyt poikkeuksellisesti oikaista ja antaa asiassa vain hallituksen vastine ajan säästämiseksi.

Oikeuskanslerin virastokin näyttää nyt olevan laatimassa perustuslain vastaista lainsäädäntöä Suomen historian ehkä suurimmassa sosioekonomisessa uudistuksessa.

Oikeuskanslerikin tuntuu olevan sitä mieltä, että näin massiivista uudistusta ei voida viivyttää sen aikaa, että tiedettäisiin, mitä ollaan tekemässä.

Tai se, että täyttääkö Terra Sipilän ja kokoomuksen Petteri Orpon (kok) sopima lehmänkauppa perustuslain ja EU:n SEUT sopimuksen sekä EU oikeuden säädökset.

Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Heikki Niemeläinen on kehitteillä olevaa Soten kommentoidessaan kuitenkin jo muistuttanut, että Maakunnallisten Sotekeskusten kohdalla joudutaan tekemisiin kielletyn valtiontuen kanssa.

Koska sisämarkkinoilla kiellettyä valtiontukea ei voi antaa kilpailluilla markkinoilla, niin sotekeskusten kohdalla nähtävästi kaikki rahoituspäätökset joudutaan purkamaan, jos joku EU:n kansalainen tai yritys tekee asiasta EU kantelun. Tällainen prosessi voi kestää useita vuosia.

Kun Maakuntia on 18 ja sotekeskuksia lienee useita satoja ellei tuhansia, niin Terra Sipilän "kansallinen ratkaisu", johtaa tuhansiin valituksiin sekä hallinto-oikeuksiin, KHO:een ja kanteluihin EU:n komissioon.

KHO:n kantahan on jo nyt selvä useiden ennakkopäätösten perusteella - kiellettyä valtiontukea ei voi antaa.

NS on voittanut Juankosken kaupungin laitonta kaupungin takausta ja JBOY:n omistus- ja rahoitusjärjestelyjä koskevat kunnallisvalituksensa ja KHO on velvoittanut Juankosken kaupungin purkamaan vastaavat laittomat päätökset. Kysymyksessä on ollut kielletty valtiontuki molemmissa tapauksissa.

Terra Sipilän tapaan Juankoskella Esteri Kangasveijarille tuli Römssyn konkurssipesän lunastustilanteessa myös kiire, kun New Stroms Oy olikin esittänyt pesästä paremman tarjouksen kuin Esterin valitsema ukrainalainen "kartonki- ja bioenergia-alojen asiantuntija ja kiinteistömoguli" olivat tehneet Premium Boardin nimissä.

Esteri turvautui Juankoskella Terra Sipilän ehdottamaan "kansallisen ratkaisun" tapaan myös kansalliseen ja Juankosken perinteiseen tapaan ? unohdetaan kaikki EU höpötykset. Ei tehdä EU:n SEUT sopimuksen artiklojen 107 ja 108 kohdan 3 mukaista ennakkoilmoitusta projektin rahoituksesta hyvissä ajoin ennen päätöksentekoa.

Juankoskella ja Ähtärin Pandapuistossa EU:n SEUT sopimusten noudattamatta jättäminen alkaa jo kohta olla seuraamuksineen historiaa, mutta Terra Sipilän Maakunta Soten massiivisen kansantaloudellisen pommin sytytyslanka vasta palaa.

Mutta sen voi jo nyt sanoa, että laittomassa Maakunta Sotessa posaus tulee vastaamaan ainakin Hiroshiman atomipommin aiheuttamaa jysäystä. Hiroshimassahan kuolleita tuli välittömästi 75 000 kappaletta. Perustuslain vastainen Maakunta Sote voi hyvin aiheuttaa meillä noin 55 000 ihmishengen menetykset tulevalla 10 vuotisaikajaksolla.

Terra Sipilää ja Annika "Äiti" Saarikkoa voin noiden notifikaatioiden osalta opastaa siten, että nykyinen sos. ja terveyvaliokuntaan Krista Kiurulle lähettämä Maakunta Soten "uusi lakikirja" käsittää kaikkiaa 3 850 sivua.

En ole varma siitä, kunka monta megaa se on pdf-tiedostona, mutta siitä olen varma, että se ei tule mahtumaan EU:n sähköpostiaatikkoon.

NS:lläkin oli monta kertaa vaikeuksia saada NS:n kanteluasiakirjat komissioon säköpostilla, koska siellä tuntuu olevan hyvinkin pienet boxit. Muistaakseni vain luokkaa 52 megaa. NS:n kanteluasiakirjat olivat vain 200 sivun luokkaa.

Joten minä vähän epäilen, että komission virkamiehet ovat hieman huvittuneina käyneet puhelinkeskusteluja notifikaatiosta Terra Sipilän virkamiesten ja Annika "Äiti" Saarikon kanssa.

Minulla on sellainen käsitys, että komissiolta menee ainakin 5 vuotta lukea Tuomas Pöystin, Sote Rehulan ja Annika "Äiti" Saarikon lakipykäläviidakkoja.

Tästä voidaan päätellä, että perustuslain vastaiselle Terra Sipiliän Maakunta Sotella ei ole mitään kiirettä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: