Keskustelu

poliittinen tarkkailijaTerra Sipilä painoi jo paniikkinappia22.6.2018 2.04
Terra Sipilän ja Petteri Orpopojan perustuslain vastainen Maakunta Sote juuttui nyt sosiaali- ja terveysvaliokuntaan.

Tämä ei olekaan mikään ihme, kun Terra Sipilän luottovaltiosihteeri Päivi Nerg kävi valiokunnassa selostamassa hallituksen laatimaa julkisuuslain vastaisesti salattua vastinetta Perustuslakivaliokunnan lausuntoon.

Päivihän taas tapansa mukaan Terra Sipilän ohjauksessa raportoi, kuinka hallitus oli laatinut yli 200 sivuisen vastineen vain parissa viikossa. Päivin raporttia kunnellessa saatoin todeta, että ainakaan minä, en ymmärtänyt Päivin jargonista höykäsen pölähdystä, mutta esityksensä lopuksi Päivi totesi, että hallitus ei tule hankkimaan EU:n komissiolta notifikaatiota.

Omassa esityksessään Päivi kuitenkin totesi jo valiokunnassa, että joissakin maakunnissa voidaan joutua tukemaan sotekeskuksia valtion avustuksilla, joka EU:n SEUT sopimuksen mukaan on jo lähtökohtaisesti laitonta puuhaa.

Sos. ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja demujen Krista Kiurukin totesi, että vastineessa riittää luettavaa reilusti vielä juhannuksen jälkeenkin ja hyvä olisi taas asiantuntijoitakin haastattaa.

Elintarvikealan yrityksissä kuten Liha Polarilla ja Atriassa ja myös Migrissä hallintokokemusta hankkinut Päivi Nerg todisti nyt kuitenkin sos.- ja terveysvaliokunnassa, että sote palveluissa ei ole missään määrin kysymys taloudellisesta toiminnasta.

Herää kysymys, millaisia papereita Päivi Nerg on aiemmissa toimissaan käsitellyt, kun jopa THL:n tilastoista voidaan lukea, että sos. ja terveypalveluissa palaa nykyään Suomessa rahaa jo lähes 30 miljardia euroa vuodessa eikä palvelu pelaa.

Se on noin 10 kertaa suurempi kasa euroja, kun valtio syytää vuosittain ikivanhojen periaatteiden mukaan maataloustukiin ja kuitenkin maatalouskin tuntuu tuottavan koko ajan vain suurevia tappioita.

Minua on alkanut jo epäilyttää, että Päivi Nergilläkin on saattanut olla laskutaidossa vielä yliopistossakin huonekalukauppiaan paperit.

Toisin kuin Päivi Nerg sos. ja terveyvaliokunnassa Terra Sipilä taas kehuskeli jo aiemmin, että hallitus oli jo ainakin kuusi viikkoa laatinut vastinetta Perustuslakivaliokunnan lausuntoon, vaikka lausuntoa ei ollut kukaan vielä edes kirjoittanut.

Saati sitten, että sellainen tärkeä vastineasiakirja olisi julkistettu kansalaisten arvioitavaksi, kuten julkisuuslaki edellyttää.

Aiemmin en ole enemmälti pisteitä antanut demujen Krista Kiurulle, mutta nyt voi viedä luottavaisin mielin tulipunaiset demujen juhannusruusut Kristalle.

Demujen Krista näyttääkin olevan ainoa jämäkkä valiokunnan jäsen, joka on valiokunnan puheenjohtajana myös ryhdikkäästi todennut, että Terra Sipilä ei voi jyrätä mielipiteillään eduskunnan legitiimien oikeuksien yli, vaikka kepuloisilla tuntuu olevan tällaiseenkin menettelyyn nyt pakottava tarve.

Kaaoshan siitä ilman muuta tulee, kun yrittää väkisin ajaa perinteiseen kepuloiseen iltalypsytyyliin käärmettä pyssyn piippuun eduskunnassa.

Terra Sipilänkin on vain nöyrästi otettava huomioon, että kepuloisilla tulee olemaan vain korkeintaan 15% kannatus tulevissa eduskuntavaaleissa ensi keväänä.

Ja suurin osa suomalaisista vastustaa maakuntavaaleja jo nyt ja etenkin sitä, että samat päättäjät istuisivat laittomia päätöksiä tekemässä kunnissa, maakunnissa ja vielä eduskunnassa.

Kepuloisten Hannakaisa "Kaalimato" mainitsikin tänään jo telkkarissakin, että sosiaali- ja terveysvaliokunnassa perustuslain vastaisesta Maakunta Sotesta ei kukaan riitele, mutta valiokunnan työ on kuitenkin "täydessä kaaoksessa".

Kaaokseen on jouduttu, kun kepuloiset yrittävät kaikin mahdollisin keinoin ajaa perustuslain vastaisen Maakunta Sotensa eduskuntaan päätettäväksi, vaikka kukaan ei enää tiedä, mistä ollaan päättämässä.

Terra Sipilällä ja Petteri Orpopojalla nuotit ovat kuitenkin "selkeät".

Perustuslain ja EU-oikeuden vastaista Maakunta Sotea on nyt jauhettu jo niin kaun ja hartaaasti, että asiasta pitää päättää, vaikka nykyään jo kaikki muut paitsi Terra Sipilä ja Petteri Orpopoika tietävät, että Maakunta Sote nykymuodossaan ei ratkaise ainuttakaan uudistukselle alunperin asetettua tavoitetta.

Ja kaiken lisäksi se on vielä perustuslain ja EU-oikeuden vastainen.

Alkaa olla korkea aika, että Petteri Orpopoikakin vihdoin vetää asiasta oikeat johtopäätökset ja käynnistää neuvottelut demujen, vihreiden, ruotsalaisten, KD:n ja vasemmistolaistenkin kanssa, kuinka sote ongelmat ratkaistaan ilman perutuslain vastaista Maakunta Sotea.

Keskeinen haastehan jo seuraavalla eduskunnalla on ns. sotu-uudistus (= kannistinloukkujen purku), johon täytyy liittää myös työmarkkinoiden ja etenkin työn verotuksen radikaali uudistus.

Näitä uudistuksia tehtäessä kepuloisia ei tarvita heittelemään kapuloita kehityksen rattaisiin.

Kepuloiset voivatkin kaikessa rauhassa liimailla Terra Sipilän Luottamuksen 4 Apilansa lehtiin itselleen kysymyslappusia "Miksi kepuloisiin ei luoteta enää?"

Tavallinen äänestäjä tietää syyn tähän, eikä siksi äänestä kepuloisten nuottien mukaan.

Kepu pettää aina!!!

juristin alkuRe: Terra Sipilä painoi jo paniikkinappia25.6.2018 15.12
Kuntaliiton yhteysjohtaja Lauri Lamminmäki kirjoitti tänään Hesarissa Terra Sipilän ja Petteri Orpopojan Maakunta Sotesta seuraavasti:

"Jos lakiesitystä valinnanvapaudesta ei viedä EU:n komission arvioitavaksi, sote uudistuksen toimeenpano voi pahimmillaan halvaantua vuosikausiksi."

Lamminmäki mainitsee kirjoituksessaan, kuinka lautapäiset kuntapäättäjätkin ovat vasta "kantapään kautta" tajunneet, että pakottavat valtiontukisäännökset on tehty noudatettaviksi.

Lakihan on aina "pakkolaki", vaikka kepuloiset eivät sitä ole koskaan tuntuneet ymmärtävän.

Tässä tilanteessa Terra Sipilän oli ihan turha esitellä kepuloisten puoluekokouksessa Luottamuksen 4 Apilaansa, kun kukaan ei enää luota kepuun ja kepuloisiin.

Kepuloisia on Suomessa nykyään vain nirkosesti 15% Suomen kansasta, joten kepuloiset eivät mitenkään voi taata sitä, että pelkästään kepuloisten ehdoilla tehdyt päätökset voidaan saattaa juridisesti voimaan Suomessa, koska ilman ennakkoilmoitusta EU:n komissiolle jokainen sotekeskusten rahoituspäätos jonkun asianosaisen valittaessa määrätään purettavaksi.

EU:n pakottavia SEUT sopimuksen säädöksiä nykyään noudattaa jo yli 500 milj. ihmistä. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa kepuloiset saivat 626 218 ääntä eli 21.1% äänestäneistä.

Tulevissa 2019 eduskuntavaaleissa kepuloisten äänisaalis jäänee tasolle 445 000 eli 15.0% äänestäneistä.

On siis selvää, että näillä äänimäärillä kepuloiset eivät voi jyrätä EU-oikeutta, joka koskee noin 500 milj. ihmistä.

Kepuloisia äänestäneiden osuus näistä EU-päättäjistä on vain 0.09%, joten ei näillä painoarvoilla ole mitään merkitystä eurooppalaisessa päätöksenteossa.

Toki vähemmistön ääntäkin pitää asiallisesti kuulla, mutta ei marginaalinen väestöryhmä voi ruveta ensiviulua soittamaan edes "konsensus Suomessa".

Kepuloisillekin pitäisi olla jo selvää, että ilman lainvoimaista rahoitusta ei mitään sotekeskusta voi pyörittää julkinen tai yksityinen yritys eikä myöskään liikelaitos, joka kilpailee kilpailluilla sisämarkkinoilla.

Kyllä Hannakaisa "Kaalimadonkin" täytyy vain nöyrästi lakia noudattaa, vaikka ymmärrettävästi kepuloisilla on kiire.

Kuntaliiton Lauri Lamminmäki mainitsee HS:n Vieraskynän artikkelissaan mm. kuinka HUS:in logistiikka-liikelaitoksen potilaskuljetuksia ja Premium Board Finland Oy:n kaupungin laitonta takausta koskevat päätökset on määrätty purettaviksi.

Samalla tavalla myös hallinto-oikeudet ovat määränneet täytäntöönpano kieltoon Iitissä Kymi Ring Oy:n ja Järvi-Suomen Portti Osuuskunnan laittomat rahoituspäätökset.

Myös kuuluisan Panda Puiston rahoituspäätökset on todettu jo lainvastaisiksi KHO:ssa.

Näyttää vahvasti siltä, että Terra Sipilä ja Petteri Orpopoika Hannakaisa "Kaalimadon" agitoimana yrittävät väkisin ajaa koko Suomen Sotehuollon perustuslailliseen kriisiin.

Terra Sipilää ja Petteri Orpopoikaa ei voi hyvällä sydämelläkään pitää ns. "talousmiehinä" eikä nähtävästi myöskään lainkuuliaisina päättäjinä, kun ovat tällä tavoin aiheuttamassa härkäpäisyyttään Suomen suurimmille kaupungeille ja myös monille kunnille ja kuntaliitoille miljardien eurojen suureiset tappiot.

Terra Sipiläkin on moneen kertaan maininnut, kuinka hän laittaa "valtion taseet töihin".

Omassa autotallissaan kaikenlaisia kakkaroita ja Luottamusapiloita askarteleva Terra Sipilä ei ole kuitenkaan "muistanut" mainita vallanhimoiselle Petteri Orpopojalle, että valtion taseiden kohdalla kysymyksessä on Suomen kaikkien aikojen suurin tihu- ja tuhotyö.

Kun tässä aikaa menee, niin Terra Sipilän perustuslain ja EU-oikeuden vastainen Maakunta Sote voi suomalaisille veronmaksajille tulla vielä huomattavasti kalliimmaksi kuin taannoinen Sonera Sekoilu.

Valuvikaisessa Euro-kytkennässä tehtiin jo suomalaisille veronmaksajille noin 1 450 miljardin. euron BKT:n menetys.

Miksi ihmeellä Terra Sipilä ja Petteri Orpopoika ovat taas heittämässä veronmaksajien piikkiin vähänkään pitemmällä tähtäyksellä nähtävästi satojen miljardien eurojen lisälaskun.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Terra Sipilä painoi jo paniikkinappia25.6.2018 15.46
Juankosken entinen elinkeinoa siamies seuraa edelleen asioitamme. Lauri on huomannut, että KHO on määrännyt purkamaan takauspäätöksemme. Lauri on varmasti huomannut, että olemme pyyhkineet tuollaisilla päätöksillä pyllyä eikä KHO:llä ole ollut käyttäytymisestämme mitään pahaa sanottavaa.

Mikä se on tällainen tuomioistuin, joka sallii pätökselleen näin halventavan vastaanoton.

Me olemme ymmärtäneet asian aivan samalla tavalla kuin poliisikin.

Oikeuden päätös ei täytä Olaus Petrin noudatettavaksi tarkoitetun lain perusperiaatteita. Hänhän sanoi, että se, mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla laki.

KHO itsekin noudattaa tätä periaatetta. Se on tehnyt "väärän" lain mukaisen päätöksen, mutta ei välitä valvoa päätöksensä toteuttamista, koska laki on väärä.
Lauri oli aikanaan keskustan uskollinen poika. Niin hän on vieläkin, pohjimmiltaan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: