Keskustelu

Etelän turistiJuankosken ruukilla5.7.2018 10.16
Mahtava paikka, mielenkiintoista katseltavaa. Idylliset kahviot. Kiinnostavat näyttelyt. Laadukkaat kirpparit. Erittäin ystävälliset ja mukavasti murretta puhuvat myyjät ja ihmiset.Suosittelen.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankosken ruukilla5.7.2018 17.31
Niin, tällainen paikka tämä on ja juuri tällaisia me olemme.

Suosittelen vierailua myös Muuruvedellä.

NS tiedotusRe: Juankosken ruukilla5.7.2018 22.35
Etelän turisti on oikeassa. Juankoski on hieno paikka. Juuri tästä syystä New Stroms Oy valitsi Juankosken kotipaikakseen jo kevällä 2009. Ja on vuosikaudet taistellut pyyteettömästi Juankosken kehittämisen puolesta.

28.1.2011 New Stroms Oy kävi esittelemässä Juankosken kaupunginjohtaja Esteri Kangasveijarille Römssyn konkurssipesän lunastussuunnitelmansa, jolle NS oli laittanut työnimeksi El Dorado.

Ikivanhan taruston mukaanhan espanjalaiset tarkoittivat El Doradolla myyttistä paikkaa, joka on täynnä rikkauksia ja kultaa. NS:n mielestä Juankoski Savon sydämessä on juuri tällainen paikka.

NS:n El Dorado suunnitelma perustui koko kaupungin aktiiviseen kehittämiseen rintarinnan Römssyn kartonkitehtaan ja biolämmön kehittämisen kanssa.

NS:n suunnitelmissa oli nostaa Juankoski Suomen johtavien "turistirysienkin" kunnioitettavaan joukkoon.

Alustavasti NS oli arvioinut, että Juankosken vuotuinen kävijämäärä nousisi 1.1 miljoonaan kävijään kymmenen vuoden kuluessa Römssyn konkurssipesän lunastuksesta.

15 vuoden kuluessa Römssyn konkurssipesän lunastuksesta Juankosken autioituvan kylän vuotuinen kävijämäärä oli tarkoitus nostaa noin 3.3 miljoonaan.

Esteri on kuitenkin tehnyt kaikkensa, jotta NS ei olisi päässyyt kehittämään kaunista ja autioituvaa Juankosken autiokylää.

NS on kuitenkin nyt iloinen, kun yksi Etelän turisti on tullut Juankoskelle ja havainnut samat asiat, jotka NS:n asiantuntijat havaitsivat jo vuoden 2006 keväällä (siis 12 vuotta sitten), kun he alkoivat suunnitella Römssyn kehittämistä ja sen rinnalla myös koko silloisen Juankosken kaupungin kehittämistä.

Keskustan virallinen ääni on myös jo havainnut pienen ja ketterän NS:n kyvyt ja sen vuoksi hän onkin jo esittänyt, että hän voisi hyvien yhteiskuntasuhteidensa avulla yhdessä NS:n asiantuntijoiden kanssa panna vauhtia Juankosken autiokylän kehittämiseen.

NS katsoo, että Muuruvesi saattaa hyvinkin olla kaikkein potentiaalisin kehittyvä alue Juankoskella, mutta on tärkeätä, että myöskään Säyneistä ja autiokylän keskustaa ei unohdeta, vaikka Esteri Kangasveijari ei osannutkaan pitää "johtamastaan" kaupungista tasapuolisesti huolta.

Esteri panosti kaikki Juankosken kaupungin omat ja varastetut paukut luupäiseen hevoseen samaan tyyliin kuin aikoinaan Hermanni, joka kantoi heiniä mustalaiselta ostamalleen hevoselle, vaikka hevosella oli päässään "pikkuinen vamma" - hyppäsi raveissa aina laukalle.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankosken ruukilla5.7.2018 23.38
Viime kesänäkin Juankoskella kävi turisti. Satuin juuri torille, kun näin tämän kuvaavan Juicen päätä.
Turisti kyseli mitä nähtävyyksiä täällä olisi tämän patsaan lisäksi ja vielä hän kyseli onko kunnassa vessaa.
En tiennyt silloin mitään näyttelyistä, vaikka sellaisia saattoi silloinkin olla. Vessa-asiassa ohjasin rouvan urheilukentän takana olevaan pusikkoon.
Rouvan asiointi sujuikin nopeasti ja sillä aikaa keksin hänelle nähtävyyden Muuruvedellä. Kerroin, että meillä on siellä erakko, joka ei ole kolmeen kuukauteen käynyt kaupassa eikä saunassa. Ei tuntunut erakon katselu kiinnostavan rouvaa, vaikka olisin tarjoutunut oppaaksi matkalle.
Rouva jatkoi matkaansa Kasville. Luulen, että hän asui siellä.

PuskajussiRe: Juankosken ruukilla6.7.2018 0.13
Minäkin näin yhden turistin, mutta oli lähdössä pois Nilsiään kauppoihin.

Kauko NäköinenRe: Juankosken ruukilla6.7.2018 14.22
Mistä Keskustan virallinen ääni tietää, että torilla nähtävyyksiä taivastellut ja vessaa kysellyt yksinäinen turisti oli rouvashenkillö?

Kysymyksessähän saattoi olla vaikka Impivaaralta kyläilemään tullut impi.

Vaikka tuolloin ei vielä tiedetty @metoo asioista yhtään mitään, niin kyseinen impi on saattanut pitää virallista ääntä ns. namusetänä.

Ainakin minua viisas äitini aina 1940-lopulla, kun vielä asuttiin Helsingissä Kuusitiellä, varotti minua pihalle mennessä katulaulajista ja namusedistä.

Minä en lähtenyt kenenkään tuntemattoman mukaan. Enkä mielellään ottanut 1960-luvulla liftareitakaan kyytiin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankosken ruukilla6.7.2018 18.16
Olet asunut Kuusitieltä samoihin aikoihin, kun likaiset ajatukset synnyttänyt tauti lähti naapuristasi Töölöstä.
Keskustassa likaisia ajatuksia ei ole juuri ollutkaan, vaan olemme tunnettuja melko korkeasta moraalista.

Me puolestamme kunnallista itsemääräämisoikeutta tavalla, jota siellä etelässä ei aina ymmärretä. Sensijaan pohjoisempana kuten Kittilässä asia ymmärretään paremmin.

alakuperänen asukasRe: Juankosken ruukilla13.7.2018 9.15
Vaekka oonii paekkakuntalaenen niin voen syämestäin olla sammoo mieltä tuon Etelän turistin kanssa. Ruukkialuveella on mukava pistäätyä ihan vaekka päevittäen kahtelemassa ja rupatellemassa myyjiin kanssa. Suattaapa sitä siinä samalla löötyä jottain tähellistä tavarookin kottiin viemisiksi.

Kauko NäköinenRe: Juankosken ruukilla13.7.2018 13.04
Minä vähän ihmettelen Juankosken keskustan virallisen äänen yllä esittämää kommenttia Kuusitiellä asumisesta 1940-50 luvuilla.

Pienenä poikana on kyllä mukava tarkkailla, mitä isommat tekevät. Itse en kuitenkaan voinut olla mukana Töölössä tapahtuneessa käsittämättömässä päätöksenteossa, joka myöhemmin johti sitten Urho Kekkosen ja maalaisliiton yksinvaltaan. Syntyi sen ajan Silicon Valley eli Kepulandia ja Terra Sipilän digikupla, joka on nyt puhjennut.

Wikipediahan kertoo vuoden 1951 vaaleista seuraavasti:

"Suomen 20. eduskuntavaalit järjestettiin 2.?3. heinäkuuta 1951.

Vaaleihin valmistauduttaessa päähallituspuolueet Maalaisliitto ja SDP kävivät maataloustuottajien ja kaupunkilaiskuluttajien välistä tulonjakotaistelua.

Vaalikamppailun tärkein vedenjakaja kulki kuitenkin SDP:n sisällä ja yksittäisistä ehdokkaista vaalien päätähdeksi nousi Väinö Tanner.

Ulkoministeri Åke Gartz vaati keväällä 1951 SDP:n puheenjohtajaa Emil Skogia estämään Tannerin paluun eduskuntaan. Tähän Skog vastasi tylysti, että jos nyt estetään Tannerin ehdokkuus ulkopoliittisista syistä, seuraavissa vaaleissa voitaisiin estää kenen muun ehdokkuus tahansa.

Vaalien voittaja oli SKDL, jonka äänimäärä lisääntyi lähes 16 000:lla ja eduskuntapaikkojen määrä viidellä.

Politiikan tarkkailijoiden mukaan nyt maksettiin Fagerholmin ensimmäisen hallituksen, Arabian mellakoiden ja Kemin kapinan sekä vuoden 1950 presidentinvaalin jälkilaskut. Äänestysaktiivisuus jäi yli kolme prosenttiyksikköä heikommaksi kuin vuonna 1948."

Vaalien tulos oli seuraava:
 Demut 480 754 ääntä (26.5%), 53 edustajaa
 Maalaisliitto 421 613 ääntä (23.3%), 51 edustajaa
 SKDL 391 134 ääntä (21.2%), 43 edustajaa
 Kokoomus 264 044 ääntä (14.6%), 28 edustajaa

Kyllähän näistä luvuista keskustan virallisen äänenkin pitäisi nähdä, missä tilasssa Suomi tuolloin oli ja ketkä tahtipuikkoa heilutti.

Silloinkin oli käynnissä kepuloisten ja demujen välinen tulonjakotaistelu, eikä silloisilla päättäjillä ollut huolta, miten niitä hyviä kakkuja leivotaan.

Kokoomustahan silloin pidettiin sylkykuppina, mutta puolue onnistui saamaan jo 14.6% äänistä. Johannes Virolainenhan lopulta sitten tunnusti, että "ns. yleisten syiden" vuoksi kykypuolue kokoomusta ei voida Suomessa valita hallitukseen.

Tuon tunnustuksen jälkeen juna on lähtenyt nytkähdellen kulkemaan kohti parempia aikoja, mutta tyssäsi sitten taas jo 1990-luvun järkyttävään lamaan.

Sitä ennenhän meiltä oli jo joukoittain lähtenyt ihmisiä töihin Ruotsiin ja Amerikkaan, kun punamultamiehet ja naiset olivat sopineet yleissitovista TES-sopimuksista ja monista muista hölmöyksistä, mitä täysjärkiset ihmiset eivät millään voineet ymmärtää.

Nyt tilanne on muuttunut. Ahneille kepuloisille on tullut paskainen loppu, vaikka Terra Sipilä on kuinka syytänyt valtion velkarahoja miljardikaupalla Kainuun ihmeeseen, tuulivoimaan ja biokaasuun, Premium Boardiin ja Panda-puistoon ja perustuslain vastaiseen Maakunta Soteen.

Ei tarvita kovin suurta kristallipalloa, kun tietää, että tulevissa eduskuntavaaleissa ahneiden kepuloisten äänisaalis jää korkeintaan 14%:iin.

Pääkaupunkiseudulla ei juuri ahneita kepuloisia enää valtuustoissa nähdä. Kepuloiset ovat ampuneet itseänsä molempiin jalkoihin ja tästä syystä agraariajattelu siirtyy historian kirjoihin. Totean vain, että Ruotsissakin kepuloisilla on enää vain noin 9%:n kannatus tulevissa vaaleissa.

Ongelmaksi on Suomessa noussut maatalouden ja myös maaseudun surkea ja kaiken aikaa paheneva tila. Terra Digi Sipilä ei ole esittänyt ainuttakaan ajatusta, millä tavoin umpikujaan ajettua Suomen maataloutta pitää uudistaa. Tässä on keskeinen syy, miksi maaseutu on autioitunut.

Suomen talous ei ainakaan parempaan suuntaan voi kehittyä, kun Terra Sipilän hallituksen keskeinen kysymys on, miksi Kelan taksikyydit eivät toimi edes dialyysi- tai sydäntauti potilailla. Eihän se asia niin voi olla, että pelkästään kepuloisten Annika "Äiti" Saarikko voi yksin päättää kenelle palveluseteli voidaan myöntää esim. taksikyytejä varten.

Ymmärtäähän sen jokainen, millainen ruuhka siitäkin tulee. Eikä taksikuskeja voi kukaan vapaassa maassa pakottaa ajamaan tappiolla.

Suositan ahneille ja vallanhimoisille kepuloisille peilin eteen menemistä.

Tästä kaikesta huolimatta AKM tuntuu katsovan, että olisi erittäin mukava keskustella virallisen äänen kanssa, miten seisova Premium Board ja Juankosken autiokylä saadaan vielä uuteen nousuun.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Juankosken ruukilla13.7.2018 13.27
"Lähti kuin kuppa Töölöstä". Tämä tiedetään 1950-luvun sotesaavutuksista parhaiten.
Kuppa oli aivoja tuhoava sairaus, joka teki tuhojaan tuon vuosikymmenen jälkeen vielä Meilahden ja Laakson suunnassa.
En usko, että taudilla olisi ollut mitään vaikutusta akm:n kehitykseen, mutta moneen Kuusitien asujaan kylläkin.

Minulla on ollut onni asua Muuruvedellä ihmisen kehityksen kannalta ratkaisevat vuodet ja tämä on koitunut onneksi koko Juankoskelle.

Terävää ajattelua en vaihtaisi pieneen taloudelliseen etuun mistään hinnasta.
Terveellinen elinympäristö on kokonaistalouden kannalta parasta. Tänä päivänä tämän allekirjoittaa alan mieskin, joka on kärsinyt hammaskalustonsa tappiosta ja sen tuomasta aliravitsemuksesta kohtuuttomasti.

KesäturistitRe: Juankosken ruukilla29.7.2018 9.41
Koillis-Savon helmi Juankosken ruukkialue sattui sattumalta meidänkin seurueen Itä-Suomen kiertoajelulle. Ajoimme ensin ohi alueesta, mutta onneksemme nuoriso takapenkitä oli tarkkana ja pyysi päästä tutustutumaan alueeseen. Aloitimme kierroksen Timanttiaukiolta, upeasta nukkenäyttelystä ja korumyymälästä, idyllisestä punaisesta "pytingistä". Konttuurilla nautimme kaffeet ja vohvelit. Teimme hiukan ostoksia ja tutustuimme taidenäyttelyyn. Seuraavana mielenkiintoinen museokierros Brynolfin museolla, josta ei olisi edes pois halunnut lähteä. Kierros jatkui vielä oikeaan aarteeseen, Pienen Veturin Talliin, johon oli laitettu kirpputori, ja myyjät joiden puheen murretta oli jo elämys sinänsä kuunnella. Uskomattoman ihana rakennus, joka kyllä näyttäisi kaipaavan kattoremonttia. Toivottavasti se on tulossa. Kokonaisuutena koko alueen miljöö, myyjät, ja työntekijät joita siellä tavattiin olivat niin sopivia tuohon kokonaisuuteen. Olen matkustellut paljon sekä koti ja ulkomailla. Menettänyt sydämeni monelle ihanalle alueelle ja ihmisille, nyt sydämeeni tuli yksi paikka lisää. Kiitos, että saimme olla vieraananne.

Kouraan ajattelijaRe: Juankosken ruukilla29.7.2018 15.28
Kiva, että kaukaa tullut turisti tiesi heti, minne myönteisistä kokemuksista on hyvä kirjoittaa.
Vapaa Juankoski on tunnettu kautta maan. Ei tästä muuta voi päätellä.

Kouraan ajattelijaRe: Juankosken ruukilla30.7.2018 10.42
Salmekin ensitöikseen avaa aamulla juankoskisen päästäkseen kysymään tämän jokapäiväisen kysymyksensä.

Päivittäiset rutiinit ne pitävät elämän järjestyksessä. Näihin rutiineihin pitäisi kuulua myös riittävä ateriointi ja tietysti lääkkeidenotto, jos nyt sellaisia on määrätty. Näin kuitenkin olettaisin. Helteisen päivän juomaksi suosittelen pelkkää vettä.

NS tiedotusRe: Juankosken ruukilla30.7.2018 11.02
Näyttää siltä, että VAPAAAJUANKOSKI on Juankosken paras globaali myynti- ja mainosvaltti?

Pienen ja ketterän New Stromsin ikiaikainen Juankosken missio näyttää toteutuvan.

IKEAn perustaja ja omistaja Ingvar Kamradkin aloitti pienestä. Ja nousi maailman 8. rikkaimmaksi ihmiseksi.

Wikipediasta:
"Kamprad alkoi harjoittaa liiketoimintaa jo kuusivuotiaana myymällä tulitikkuja naapureilleen. Hän keksi, että voi ostaa tulitikkuja Tukholmasta suurissa erissä halvalla ja myydä ne alhaisella hinnalla ja tehdä silti hyvin voittoa.

Tulitikuista hän laajensi myyntiä kalaan, joulukoristeisiin ja siemeniin sekä myöhemmin kuulakärki- ja lyijykyniin."

Alussa ei voi koskaan tietää, minne tie vie. Mutta aina täytyy pitää silmät kohdistettuna tiukasti palloon.

Salmelta pallo on hujahtanut jorpakkoon ja siksi Salme kyselee koko ajan neuvottomana, kuka käyttää valtaa NS:ssä.

Onko Salme Terra Sipilän robotti?

eskimoRe: Juankosken ruukilla31.7.2018 18.53
vapaa juankoski on koskelaisten vitsiplsta, parhaat naurut antaa nykyisin AKM

Seppo HalmeRe: Juankosken ruukilla2.8.2018 11.44
Olen viettänyt kymmeniä kesälomia Säyneisessä, kerran -90 luvulla olimme käymässä Juankoskella, minä istuin autossa ja puoliso oli ostoksilla Ruukkimarketissa. Juicen muistomerkillä oli ryhmä paikallisia kaljaveikkoja. Eräs heistä tuli autolleni, avasin sivuikkunan koska hän oli sen näköinen, että hänellä oli asiaa minulle. " Sinä se et taida olla täältäpäin " hän aloitti. Minä vastasin olevani Vantaalta. Juttelimme siinä jonkin aikaa kunnes puoliso näkyi tulevan kaupasta. Sanoin, että nyt pitää lähteä johon hän totesi, että " olihan tuo mukava, että tulit käymään ". Se juttutuokio jäi mieleeni.
Viimeisen kerran kävin Säyneisissä heinäkuussa 2010.
Osaako kukaan sanoa miten monta asukasta on entisen Säyneisen pitäjän alueella nykyään ?

Vanhempi kamreeriRe: Juankosken ruukilla2.8.2018 14.45
Arvelen Säyneisen alueella asuvan n. 700 asukasta, Muuruvedellä 850 ja Juankoskella 2900.
90-luvun puolivälistä asukasluku on pudonnut liki 2000 henkeä eli lähes kolmasosa on lähtenyt.

Kesällä nämä pois muuttaneet palaavat ja kutsumme heitä turisteiksi.

Vanhempi kamreeriRe: Juankosken ruukilla2.8.2018 15.45
Totta puhuen kuolleisuus on väestön ikärakenteen vuoksi aina syntyvyyttä suurempi, joten vain murto-osa lähteneistä palaa turisteina.
Tulomuuttajia on harvinaisen vähän huolimatta siitä, että Kuopioon liittymisen jälkeen elinkustannukset ovat laskeneet ja houkuttelevan halpoja asuntoja on tarjolla.

Paluumuuttajia Juankosken pitäisi kiinnostaa, koska peruspalvelut ovat kunnossa. Enpä vaihtaisi Juankoskea Vantaaseen. Jos omistat kerrostalokaksion Havukoskelta, saat valita hienoimman omakotitalon järven rannalta ja hinnan erotuksella voit vielä ostaa veneen ja auton. Houkuttaako?

Seppo HalmeRe: Juankosken ruukilla2.8.2018 17.08
Niin, olen tietoinen Juankosken asuntojen hinta tasosta. Hinnat ovat niin alhaiset, että kenenkään ei kannata rakentaa itselleen taloa koska valmiin saa paljon halvemmalla. Vaikka Vanhempi kamreeri on oikeassa Juankosken etujen suhteen niin silti paikalliset näyttävät äänestävän jaloillaan ja poistuvat paikkakunnalta. Kysymyksessä on negatiivinen kierre joka näyttää vain nopeutuvan. Olen itse eläkkeellä, asun omakotitalossa, voisin tietenkin myydä talon ja muuttaa mukavien savolaisten Juankoskelle. Mutta olen asettunut Vantaalle enkä enää muuta pois täältä.

Muuruvedellä on myös mukava heittää moukaria.Re: Juankosken ruukilla2.8.2018 17.49
Varsinkin Muuruvesi se vasta hienoa asumisseutua Juankosken alueella on. On hyviä kaavoitettuja rantoja kaksi kauppaa, hotelli, baari ja satamapalvelut kahvioineen hyvät liikuntamahdollisuudet pururatoineen. Mikäpä on asettua asumaan Muuruvedelle. Näin on tietysti käynytkin Muuruvedellä koko ajan väkimäärä ja muuttovirta vaan lisääntyy. Vielä kun jännevirran silta valmistuu, niin silloin se vasta muuttovirta kiihtyy Muuruvedelle. Joten kyllä maalla on mukavaa.

AKM, se ainoa oikeaRe: Juankosken ruukilla2.8.2018 18.59
Pitäiskö Seppo ja Eero ottoo yhteyttä kylän ainoaan kunnon kehitysyhtiöön eli New Stromsiin?

Tein tuossa keikan entisillä asuinseuduillani Espoon Olarissa. Siellähän on keskellä tori, jonka laidassa oli ennen jopa Esson piäkonttori.

Nyt piäkonttori on purettu ja tilalle nousoo asuintaloja.

Torin laijassa on vielä yksinäinen S-Market ja sitten on ainakin 5-6 ravintollaa ja pizzerioita.

Kohtahan varmaan S-Marketkin suletaan ja tilalle tulee tietysti isompi ravintola.

Ei nykyaikana enää kannata kauppoja pitää, mutta ravintolat ja pizzeriat ovat suurta huutoa. Muuruveden Teekki ilman pizzojakin on hyvinkin kannattavaa liiketoimintaa.

Kun nämä on nykyajan trendit, niin Juankosken tulevaisuus on ns. juottoloissa.

Ongelmana Juankoskella on vain se, että suomalaiset eivät oikein osaa juottoloita hoitaa. Kylän ketterä New Stroms Oy olisi kyllä valmis antamaan neuvoja.

Semmoinen juottola ei pärjää, jossa ei ole asiakkaita. Herää kysymys, miksi kepuloisten Sote Rehula panttasi tuota alkoholilain uudistustakin liian kauan.

Eihän mikään juottola voi pysyä pystyssä, jos jokaista tuopillista täytyy aina olla kuskaamassa pöytään joku kepun jäsenkirjan omaava alkoholitarkastaja tai sosiaalijohtaja.

Eihän ravintola ole mikään katkaisuhoitolaitos.

Muistaakseni kilpailijani Sukulan Jyrkikin kävi neuvomassa pari vuotta sitten Iskaniuksen Tarjaakin johtamisessa, mutta ei ole auttanut.

Liikevaihto laskee Tarjalla kuin Suomen suurimman lehmäkaupungin lehmien hännät ja tappiota tulee vuodesta toiseen.

Kuopion kaupunki ei enää korvaansa lotkauta Tarjankaan putiikille, koska kaikki tärkeimmät asiakkaat Esteri hoitaa nykyään tietysti Kuopiossa.

Kuitenkin Tarjankin putiikki on mitä hienoimmalla paikalla, mutta asiakkaat on harvassa tuolla hitaalla Tahkon vesireitillä.

Ketterä New Stroms Oy on kyllä jo kehitellyt sitä, miten Juankoskesta tehdään kunnon turisitirysä. Pahvia tekemällä se ei valitettavasti taida enää tapahtua.

NS odottaa Patiksen miehiltä osakkeiden ostotarjousta!

Mutta Juankoskelle kaikki projektit on aina savolaisessa vaiheessa eli aloittamista vaille valmiita.

Ketterä New Stroms aloitti jo aikoja sitten!

eeroRe: Juankosken ruukilla2.8.2018 19.46
Aiemmin tuossa iltapäivällä vanhempi kamreeri alkoi vertailemaan kuolleisuutta ikärakenteeseen suhteessa täyteenahdettu asutustaajama persus maaseutu.
Tätä asiaahan ovat tutkiskelleet jo professoritason henkilöt vuosikymmeniä.
Eivät vieläkään ole päässeet yhteisymmärrykseen asiasta.
Minä aitona savolaismiehenä oon ihan ite, tullut siihen johtopäätökseen, runsaan kuuvenkympin pohdiskelun jälkeen, et on aivan sama, elääkö ihminen syrjässä maaseudulla, taikka elääkö taajamassa kaupungissa.
Suotta tästä asiasta väännetään kättä. Seurakuntien tilastot osoittavat jääväämättömästi, et ihmisten kuolleisuus, niin kaupungeissa, kuin maallakin on tasan 1 per henki.

AKM, se ainoa oikeaRe: Juankosken ruukilla4.8.2018 10.48
Olisi hyvä jos Eero alan todellisena asiantuntijana kertoisi myös, kuinka Iloharjun kaltaset tanssipaikat hävisivät vuosien saatossa. Vaikuttivatko EUn vuonna 2006 voimaan tuleen kabitaasisäännöstöt mitenkään tähän tilanteeseen?

Keskusta pettää aina

alan kolmas miesRe: Juankosken ruukilla4.8.2018 14.46
Äläpäs AKM:n sen ainoan oikean nimimerkin varastanut emätrolli kaki taas aisalle.

Minä luotan Eeron sosiaalitilastoihin. Historiassa tunnetaan vain yksi poikkeus säännöstä ja se vahvistaa säännön.

Jokainen syntyvä ihminen aikanaan kuolee. Vain yksi on noussut kuolleista.

Juankoskella ja suurimmissa kaupungeissa pätee tämä sama sääntö.

Se tässä vaan ottaa päähän, että Juankoskella kiinteistöjen arvo ja palvelujen taso laskee, mutta pääkaupunkiseudulla ei saa kansanedustajakaan enää kohtuuhinnalla kakkoskämppää kuin korkeintaan vanhasta kellarisaunasta.

Kyllä sen ymmärtää, miksi Suomella ei suksi luista, vaikka eliitti ja valtamedia yrittää mitä muuta tahana kaiken maailman professorien avulla todistaa.

Kepu pettää aina!!!

MFGA (Make Finland Great Again)!!!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: