Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniOlen tyytyväinen hallitukseen14.7.2018 8.24
Sipilä on tehnyt sen, minkä lupasi. Velkaantuminen on hidastunut ja työllisyysaste on noussut luvattuun 72 prosenttiin.
Korkealle asetetut tavoitteet saavutettiin etuajassa. Vastaavaa ryhtiä ei Suomessa ole nähty mies muistiin.
Maakuntien eriarvoistumisen pysäytys. tuloerojen kaventaminen ja Juankosken hyvinvoinnin takaaminen meille voitollisella kuntaliitoksella ovat ylimääräistä hyvää.
Suomen turvallisuuspoliittinen. asema on vahvistunut ja soteratkaisu edistynyt.
Hannakaisa Heikkinen on noussut politiikan tikapuilla ylöspäin. Kyynärpäät nousivat Hannakaisalla lopulta turhankin korkealle, mutta kesätauon aikana pienet esteettiset virheet unohtuvat.
Juankoskella taloudellinen toimeliaisuus on nousussa.
Katuja korjataan ja taloja puretaan. Muuruvedellä on maalattu ja korjattu rakennuksia. Odotamme oman kaupan avaamista aivan lähiaikoina.
Kesäloman viettäjiä on paljon. S-kaupassa on syntynyt ajoittain jonoja kassalla.
Niskakosken hotellista käytiin kiivas huutokauppa ja hinta nousi lopulta huikeaan 73000 euroon. Olen kuullut, ettei tämäkään olisi ollut riittävästi pankille.
Pankit tietävät Juankosken hotellibisneksen menestys potentiaalin. Tämäkin on osoitus valoisasta tulevaisuudesta.
Ainoastaan Säyneisen tulevaisuus hieman huolettaa, mutta ajan mittaan hyvinvoinnin kasvu heijastuu sinnekin. Keskusta ei tule unohtamaan uskollisina aluettaan. Siitä voitte olla aika varmoja.

Kauko NäköinenRe: Olen tyytyväinen hallitukseen14.7.2018 23.45
Minäkin olen erittäin tyytyväinen Terra Sipilän Suomi Kuntoon hallituksen työskentelyyn.

Viime eduskuntavaaleissa tulos oli seuraava:

 Kepuloiset: ääniä 626 218, 21.1%, paikkoja 41
 Kokoomus: ääniä 540 212, 18.%, paikkoja 38
 Persut: ääniä 524 054, 17.7%, paikkoja 39

 Demut: ääniä 490 102, 16.5%, paikkoja 34

Se on nimittäin nyt jo melkoisen varmaa, että tulevissa eduskuntavaaleissa kepuloisten äänimäärä tipahtaa noin 400 000 äänestäjän pintaan. Osuus äänistä jäänee noin 14%:iin ja paikkoja voi tulla korkeintaan 30.

Koska Terra Sipilä totesi, että tulos tai ulos, niin kevään eduskuntavaalien jälkeen Terra Sipilä kävelee puoluekokoushallista kohti ovea, jossa lukee EXIT eli ulos.

Syyt mitkä näyttävät johtavan tähän:

 Terra Sipilä lupasi, että hän lopettaa hyvä veli - verkostot ja poliittiset virkanimitykset. Tältä osin hommat ovat menneet entistä huonompaan suuntaan ja jopa oikeuskansleriksi valittiin perustuslain vastaisessa Maakunta Sotessa ryvettynyt uusi oikeuskansleri. Terra Sipilän aikana valtakunnan syyttäjä myös syyllistyi esteellisenä veljensä firman avustamiseen ja koko poliisihallinto näyttää sotkeutuneen Helsingissä huumekauppoihin ja ties mihin

 Terra Sipilä myös lupasi, että syömävelan otto loppuu. Totuus on kuitenkin aivan toinen. Alla on esitetty valtiovelan kokonaismäärän kehitys vuosina 2014-2018:

o 2014 95.1 miljardia euroa
o 2015 99.8 miljardia euroa
o 2016 102.4 miljardia euroa
o 2017 105.8 miljardia euroa
o 2018 108,0 miljardia euroa

 Kun sitten velkojen lisäksi otetaan vielä valtion takaus- ja muut vastuut huomioon, niin esim. asuntorahoituksen, Finnveran vientitakuiden ja EU:n takuiden määrä on kasvanut seuraavasti:

o 2014 39.0 miljardia euroa
o 2015 44.0 miljardia euroa
o 2016 45.0 miljardia euroa
o 2017 52.0 miljardia euroa
o 2018 55.0 miljardia euroa (arvio)

 Vielä on otettava huomioon eurojärjestelmään liittyvä laskennallinen velka eli Target2 velka, johon liittyy iso pommi, kun EKP joka tapauksessa joutuu lopettamaan massiiviset arvopaperiostot ja korkoja on alettava nostaa jo ensi vuonna.

Suomen Target2 vastuu on kehittynyt seuraavasti:

o 2014 19.7 miljardia euroa
o 2015 20.1 miljardia euroa
o 2016 22.0 miljardia euroa
o 2017 40.4 miljardia euroa
o 2018 74.4 miljardia euroa (toukokuu 2018)

 Kun lasketaan yhteen kaikki valtion velat, vastuut ja Target2 riski, niin Terra Sipilän hallitus on lisännyt valtion vastuita seuraavasti:

o Valtion velka + 12.9 miljardia euroa
o Valtion vastuut + 16.0 miljardia euroa
o Target2 riski + 54.7 miljardia euroa
o Yhteensä 83.6 miljardia euroa

 Ei millään aritmetiikalla näytä siltä, että edes valtion "syömävelan otto" olisi loppunut. Tilanne on niin, että "syömävelan otto" on vain kiihtynyt.

Ja Terra Sipilä on pannut "valtion taseenkin töihin", mutta työt eivät ole olleet ns. tuottavia töitä, koska rahaa on jaettu nolla korolla ympäri Eurooppaa miljardikaupalla ja Suomessa rahanjaon keskiössä ovat olleet Terra Sipilän Kainuun Ihmeet, tuulivoimat, biokaasut ja muut ns. kärkihankkeet, joissa pääoman tuotto on negatiivinen

 Perustuslain vastainen Maakunta Sote kaatuu

 Perusteeton jarruttelu alkoholilain uudistuksessa

 Kyvyttömyys poistaa perustuslain vastaiset yleissitovat TES-sopimukset

 U-käännös Turussa, jossa jatkettiin Timo Soinin Sinisten kanssa hallitustyöskentelyä, vaikka sinisillä ei ole minkään sortin kannatusta.

Kysymys on Terra Sipilän autojen takaboxissa kulkevista siipiveikoista, joiden avulla Terra Sipilä on voinut jatkaa itsevaltaisia otteitaan perustuslain ja EU oikeuden vastaisen Maakunta Soten rakentelussa

 Terra Sipilä on menettänyt kansan syvien rivien luottamuksen. Luottamuksen palautus ei ole enää mahdollinen Terra Sipilän autotallissaan rakentaman Luottamuksen 4 Apilan avulla.

 Kansan syvät rivit ovat myös nähneet, että Suomen pikkuriikkinen talousnousu 10 vuoden syöksykierteen jälkeen ei johdu Terra Sipilän hallituksen päätöksistä vaan pääasiassa kansainvälisistä suhdanteista ja EKP massiivisista arvopaperiostoista ja nollakorkoisista lainoista, joilla EU:n taloutta on yritetty tekohengittää jo 10 pitkää vuotta

 Nykyinen suhdannevaihe näyttää kuitenkin päättyvän ensi vuonna. Nähtävästi silloin alkaa Suomessa rytistä, koska Terra Sipilä ei pystynyt valitettavasti vapauttamaan Suomen kartellisoituneita työmarkkinoita

Erittäin ikävä juttu on myös se, että kepuloisten Hannakaisa Heikkinen meni kantelemaan sosiaali - ja terveysvaliokunnan puhenjohtaja Krista Kiurun (demu) toiminnasta eduskunnan puhemies Paula Risikolle (kok), kun perustuslakia kunnioittava ja tunnollinen Krista ei ole suostunut "Kaalimadon" kiireisiin ja aikatauluhöpötyksiin perustuslain vastaisen Maakunta Soten käsittelyssä.

Jos "Kaalimadolle" oli tullut valiokunnan kokouksissa kiire vessaan, niin hänen olisi kannattanut mennä nöyrästi vain vessaan, kuten entinen piispa demujen Ilkka Kantolakin taannoin teki, kun perustuslakivaliokunnassa perustuslain vastaisen Maakunta Soten käsittely pitkittyi ja pitkittyi.

Minä uskon, että ihmisten perustuslaillisista oikeuksista tunnollisesti kiinni pitävä Krista Kiuru ei olisi järjestänyt "Kaalimadon" vessareissun aikana äänestystä, eikä olisi myöskään vaatinut "Kaalimatoa" hautomaan hätäänsä lihoiksi, kuten ennen vanhaan kepuloisten huolellisesti vaalimassa koulumaailmassa oli hädän tullen usein tapana.

Mitä tulee keskustan virallisen äänen mainitsemaan Juankosken autiokylän virkistyvään elämänmenoon, niin kyllä meidän on varmaakin valitettavasti todettava, että väkimäärä ei ole ollut mitenkään räjähdysmäisessä kasvussa.

Muutamat tienviitat mahtavan kiinteistökehitysyhtiö Revestor Oy ostamilla kiinteistöillä eivät vielä edusta merkittävää elämänmenon virkistymistä.

Premium Boardia ei ole vielä myöskään saatu herätettyä henkiin ja biolämpökin tulee kohta seisoneeksi jo yli 8 vuotta.

Erikankin Heikistä ottama biolämmön kellarin seinään ripustettu näköiskuva on jo muuttunut antiikkitaiteeksi. Saattaa olla, että kyseinen kuva on jo arvoltaan korkeampi kuin koko seisova biovoimala.

Valitettavasti joudutaan toteamaan, että kepuloisten satteentekijällä Terra Sipilällä ei ole vaatteita.

Se on kuitenkin rehellisyyden nimessä todettava, että Terra Sipilä on kovasti yrittänyt, mutta lähti harmillisesti kepuloisten vanhoille laduille, eksyi matkallaan ja uupui hankeen.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Olen tyytyväinen hallitukseen15.7.2018 10.31
Akm:n velipoika Kauko yrittää väittää, että meillä on nälkä, vaan eipä ole. Ei ollenkaan.
Työttömät ovat päässeet töihin ja maksavat veroja sen sijaan, että nostavat korvauksia.
Valoisan tulevaisuuden vuoksi uskalletaan taas ottaa lainaakin.
Työttömälle laina hakijalle tonnikin on iso laina, mutta työssä käyvälle kymppitonnikaan ei ole paljon.

Pankinjohtaja Osuuspankissa on aina puhunut tästä, suhteellisesta velkaantumisesta.

Luepas kansanedustajien veloista. Velkaantuminen on satoja tuhansia joka toisella. Kun on tuloja, niin ei se velka niin suuri olekaan.
Valtioiden tasolla tuota velkaa verrataan bruttokansantuotteeseen. Tämä velka ei kasvamaan entiseen tapaan.
Nyt tuntuu vähän kohtuuttomalta, että minun täytyy opettaa Kaukoa, mutta on pakko.
Tuntemattomassa Sotilaasta Rahikaista opetettiin, ettei tällä voi olla nälkä. Nyt Kauko opettaa, ettei juankoskelainen voi olla kylläinen.

Kauko NäköinenRe: Olen tyytyväinen hallitukseen15.7.2018 16.10
Kyllä minä mielellään hyväksyn sen, jos juankoskelainen tuntee olevansa kylläinen.

Jo roomalaiset keisarit olivat havainneet, mitä ihminen tarvitsee elääkseen: se on leipää ja sirkushuveja.

Näitä molempia on Juankoskella ollut tarjolla jo heti Römssyn konkurssin jälkeenkin, mutta Lösösen Jokke päätti kuitenkin 16.6.2011 Kohti Nousua Seminaarissa panna vielä lisää vauhtia Juankosken hyvinvointiin.

Minusta olisi hyvä, jos virallinen ääni ainakin varovasti opastaisi paikallisen Osuuspankin johtoa ns. suhteellisesta velkaantumisesta.

Koska Juankoskella ei tätä asiaa vielä ole oikein ymmärretty, niin väännämpä rautalangasta suhteellisuutta koskevan esimerkin alle.

Jos sinä keskustan virallinen ääni osaat minulle antaa tästä tyjentävän vastauksen, niin voidaan kysyä vaikka Presidentin tuleviin Linnanjuhliin menevältä Thaimaan sankarisukeltaja Paasilta, antoiko virallinen ääni oikean vastauksen vai ei.

Siis kysymykseen: Sinä olet vajonnut verkkoja nostettaessasi ilman happilaitteita Akonveden syvyyksiin pinnan alle 10 metriä ja olet siellä vaikka kaksi minuuttia.

Sinä pyristelet viimeisillä voimillasi kohti pintaa 2 metriä, jolloin tilanteesi pitäisi olla 20% parempi. Olet kuitenkin edelleen 8 metrin syvyydessä ilman happilaitteita.

Voisitko ystävällisesti vasta minulle, onko tilanteesi parantunut vai ei?

Minusta sinä olet yhä edelleen veden alla ilman happilaitteita.

Voidaan asiaa myös kysyä sankarisukeltaja Paasilta, mikä on hänen arvionsa sinun tilanteesta. Tai vaikka paikallisen Osuuspankin johtajalta. Eli selviätkö sinä tässä tilanteessa vielä elävien kirjoihin?

Valitettava tosiasiahan on se, että Terra Sipilä ja kepuloiset yrittävät todistella, että tilanne Suomessa on jotenkin parantunut, kun valtion Tilastotoimisto on ilmoittanut jälkikäteen lähes kaksi vuotta, että Suomen talous nousi vuonna 2017 ehkä 2%:lle ja melkein 3%:lla edellisestä vuodesta.

Ja tulevaisuuden näkymät ovat meillä tietysti loistavat, jos tarpeettomat Maakuntavaalit pidetään viimeistään ensi keväänä.

Kahden vuodenpäästä Tilastotoimisto kertoo meillä taas, että vuoden 2018 tarkistetut laskelmat osoittavat, että meidän reaalinen absoluuttinen BKT kasvoi vuonna 2018 mahdollisesti 1%:lla.

Tilastointivirhehän on meillä tietysti näissä arvioissa tyypillisesti ollut suuruusluokka ainakin 1-2%:a.

Tilastotoimisto ei kuitenkaan ole alleviivannut sitä tosiasiaa, että Suomen absoluuttinen reaalinen BKT oli vielä vuonna 2017 pienempi kuin vuonna 2008.

Syötävä kakku oli siis 10 vuotta putkeen pienentynyt ja minusta se merkitsee tilanteen huononemista.

Samaan aikaan syötävän kakun valmistuskustannukset olivat kuitenkin koko ajan kasvaneet.

On se kyllä kumma, että kepuloiset eivät ymmärrä näitä yksinkertaisia talousasioita.

Demujen musiikkiopistossa opiskellut ja kaikki työväenlaulut osaava Jutta Urpilainenkin taannoin havaitsi tämän asian kesälomilla mietittyään, miten Suomi saadaan nostettua suonsilmästä.

Kyllä nyt pitäisi keskustan virallisen äänenkin herätä tuossa velkaantumiskysmyksessä, kun Moskovan potkupallokisojen loppuottelua seuraamaan lähtenyt Suomen Pankin tuore pääjohtaja Olli Rehnkin on jo varottanut suomalaisia kasvavista veloista.

Ollihan meinaa laittaa ihmisille ilmeisesti velkakatonkin lähivuosina.

Valitettavasti vaan Ollikaan ei ole vielä tajunnut sitä, että keskeistä velan osalta ei tietenkään ole velan määrä, vaan se mihin velkaa on jouduttu ottamaan. Esim. asunto- ja taloyhtiöiden lainat.

Ollihan on todennut senkin julkisuuteen, että hän on lukenut Englannin yliopistossa erilaiset kansantalouden oppikirjat kuin amerikkalaiset kansantalouden huippunobelistit.

EU:n komissaarina toimiessaan "Austerity" Ollihan pisti Kreikankin totaalisti polvilleen lainojen kanssa, kun amerikkalaiset talousasiantuntijat totesivat, että Kreikan lainat on menetetty, eli ne olisi nyt hyvä nollata, jotta kreikkalaiset pääsee vähitellen jaloilleen.

Juncker ja Merkel kuitenkin opastivat Ollia, että ei EU auta kreikkalaisia. Pidennetään lainojen maksuaikoja nyt aluksi 50 vuodella, niin saadaan valuvikainen euro-järjestelmäkin pysymään pystyssä.

Minä en nyt rupea tässä keskustan virallista ääntä enemmälti opettamaan, mutta sanonpa vaan kuten kepuloisten entinen puheenjohtaja Esko Ahokin sanoi aikoinaan: "kyllä Siperia opettaa".

Siperiassa usein käyneenä, minä tiedän, että Esko on tässä asiassa oikeassa ja siksi Esko onkin valittu venäläisen Sperbankin hallitukseen?

Venäjä on maailman isoin maa ja pitää "vankinaan" rikasta Saksaa, kuten viisas Donald J. Trump on osuvasti todennut Brysselin NATOn kokouksessa.

Tällainen totuus ei tietenkään miellytä kaiken maailman viherpipertäjiä, hypokraatteja ja utopisteja.

Meilläkin oli aikoinaan myös täysipäinen kokoomuslainen presidentti Juho Kusti Paasikivi (oikeustieteiden tohtori ja pankinjohtaja), joka totesi, että "toisiasioiden tunnustaminen on viisauden alku".



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: