Keskustelu

poliittinen tarkkailijaHesarin tilauksen jatko nyt katkolla?19.7.2018 0.29
Olen yksi Hesarin painetun lehden uskollisista tilaajista ja luen silloin tällöin myös Netti Hesaria.

Painetun Hesari kokonaislevikki on noin 240 000 kappaletta. Hesari ei siis ole maailman suuri lehti. Levikin perusteella (9.1 milj. kappaletta) maailman suuri lehti on Japanin The Yomiuri Shimbun. Amerikassa suurin valtakunnallinen yleislehti on USA Today. Sen levikki on 4.1 milj. kappaletta.

Nyt olen kuitenkin pannut harkintaan, viitsinkö jatkaa enää valeuutisia levittelevän Hesarin tilausta.

Koillis-Savon levikki oli vuonna 2017 enää 4 891 ja sen levikki on ollut koko ajan laskussa, koska uutisointi meni mm. Premium Boardista jo naurettavaksi ja Koillis-Pravdaksi muuttunut aviisi kohdisti noitavainot pientä ja ketterää New Stroms Oy:tä vastaan.

Olen jo pitempään seurannut Hesarin kirjeenvaihtaja parivaljakon eli Saska ja Laura Saarikosken raportointia Amerikasta ja nytkin parivaljakko oli kirjoittanut melkein puoli Hesari täyteen Trumpin arvostelua.

Saska tuntuu olevan jonkun verran vaimoaan neutraalimpi journalisti, mutta Lauralta ei valitettavasti tule yhtään A4 liuskaa, jossa ei vähintään viiteen kertaan arvostella Amerikan presidenttiä.

FBI:n Obaman insurance (=vakuutus) agentti ns. lover boy Peter Strzock oli havainnut jo Walmartin kaupassa käydessään Donald Trumpin hajun. Laura lienee asioinut samassa Walmartin kaupassa.

Hesarin toimituksellisesta linjasta vastaa päätoimittaja Kaius Niemi. Hän siis toivotti Presidentit tervetulleeksi Suomeen 300 isolla mainosplakaatilla, jossa Sanoma-talon seinässäkin luki:

?Mr. President, Welcome to the land of free press.?

Ei jäänyt epäselväksi, että Kaius Niemi oli suunnannut viestinsä Presidentti Trumpille, vaikka Hesarin viestijohtajat ovat selitelleet, että mainos koski molempia presidenttejä.

Hesarin mediahäväistyksistä muutama päivä sitten (sian ja Trumpin kuvin vierekkäinen julkistaminen) Päivi Räsänenhän (kristilliset) on jo tehnyt Hesaria koskevan tutkintapyynnönkin aivan oikein. Niemi vähätteli tätäkin mokaa lyhyessä tviitissään.

Hesari on nyt mainostanut, että heidän kampanjansa on noteerattu maailmalla jo ainakin 1000 mediayhtiön toimesta. Näiden mediayhtiöiden kärjessä on tietysti vasemmistoradikaali CNN uutiskanava ja muut USA:n vasemmistolaiset mediatalot.

YLEn 16.7.2018 kokouksen lähetyksistäkään en voi valitettavasti antaa journalistisesta linjasta 4 korkeampaa arvosanaa.

Minua hämmästyttää suuresti esim. se, miksi YLE maksaa USA:n kirjeenvaihtaja Mika Hentusellekin hänen amerikkalaista elämänmenoa koskevista raporteistaan korkeata palkkaa.

Mika Hentunenhan ei näytä huomanneeen edes sitä, että Amerikassa presidentti on vaihtunut ja viimeksi edellinen katastrofipresidentti Obama kävi juuri puhumassa Etelä-Afrikassa ja ennusteli jo sisällissotaa.

Miksi siis Mika hastattelee vain Obaman aikaisia ja Trumppiin kriittisesti suhtautuvia politiikkoja, jota ovat jättäytymässä pois edustajainhuoneesta ja senaatista heikon kannatuksen vuoksi?

Minusta näyttää nyt siltä, että persut ovat selvästi tajunneet Suomessa parhaiten, mitä ns. eliitin ihannoima globalisaatio on tuonut tullessaan eri puolille maailmaa.

Timo Soinilta (tosin entinen persu) nappi suoritus 16.7.2018 ja kokouksen jälkeisissä kommenteissa.

Täytyy myös antaa täydet pisteet persujen Laura Huhtasaarelle hänen Iltalehteen antamastaan kokousta koskevasta lausunnosta:

 ? Onnistuminen on hänen mukaansa ehdottomasti se, että keskusteluyhteys presidenttien välillä on nyt avattu.

Suurin voitto oli maailmalle se, että keskusteluyhteys on avattu. Se on minun mielestäni onnistuminen. En minä tässä jaa mitaleja, että kumpi saa kultaa ja kumpi hopeaa. Laiha sopu on parempi kuin iso riita.

 Ei ole minun tehtäväni lähteä ruotimaan, mitä oli päällä ja kuka kätteli. Ja jäikö joku sana lauseesta pois.

Trump itse on pitänyt tapaamista suurena menestyksenä, kun taas Yhdysvalloissa kritiikki presidentin kommenteista etenkin Venäjän puutumisesta Yhdysvaltain vaaleihin alkoi heti maanantai-iltana.

 Trump itse sanoi, että hän otti tässä poliittisen riskin. Ja minun on sanottava, että onneksi otti. Koska näillä kahdella valtiolla on 90 prosenttia ydinaseista. Ja mekin haluamme vähentää ydinaseita, Huhtasaari sanoo.

Trump sanoi myös Skotlannissa pitämässään lehdistötilaisuudessa, että hän ei ala Helsingissä näyttelemään kuuluisaa televisiotähteä Perry Masonia, kun tapaa Putinin.

Amerikkalaisissa oikeistolaisissa medioissa mm. tuomari Jeanine Pirro totesi, että CNN:n kommentaattori ja entinen Obaman kauden CIA johtaja sekä kommunisti John Brennan ei olisi ollut tyytyväinen, vaikka Donald olisi ampunut lehdistötilaisuudessa Putinin.

Myös muissa oikeistomedioissa on todettu, että CNN:n noita vainoajat olivat odottaneet Helsingin kokouksesta vähintään painiottelua, kun jotkut venäläiset ovat mainostaneet Trumpia esim. Googlesssa muutaman tuhannen taalan edestä, kun Amerikan valeissa rahaa käytettiin yhteensä ainakin miljardi USA:n taalaa.

"Venäläisten" vaalibudjetti oli siis USA:ssa FBI:nkin selvitysten mukaan ehkä suuruusluokkaa 0.0005%. Sillä summalla ei FBI:nkään mukaan pystytty ostamaan yhtäkään ääntä vaaleissa.

Miksi siis meikäläinen eliittimedia ja YLE jauhaa ilman mitään kritiikkiä kaikenlaista sontaa Amerikan muuttuneesta poliittisesta suunnasta ja uudesta maailman järjestyksestä, kun kaikkien tiedossa on mm. seuraavat asiat:

 Ydinaseet ovat maailman suurin uhka

 Terrorismi on seurausta liberaalista globalisaatiosta

 EU on kansainvälinen paperitiikeri ilman omaa energiahuoltoa, omia puolustusvoimia ja USA:n apua

 Venäjän poliittinen järjestelmä ja talous ei ole kestävällä pohjalla

 YK turvallisuusneuvostoineen on halvautuneessa tilassa

 Globalisaation myötä WTO:n säännöksetkin täytyy uudistaa

Olisi kovin toivottavaa, että EU:n piirissä ja myös Suomessa mentäisiin peilin eteen ja alettaisiin puhua historiallisten sopimusten muutostarpeista. Ei riitä se, että kokoomuksenkin Jyrki Katainen totesi finanssikriisin alettua, että EU:ssa otettiin markkinavoimista "niskalenkki".

Rehellisyyden nimessä suomalaistenkin poliitikkojen olisi hyvä tunnustaa, että "markkinavoimat" ja Putin laittoivat itse asiassa koko EU:n pahaan siltaan, eikä sillasta ole vieläkään päästy. Tässä tilanteessa Trumpin haukkuminen ei ainakaan vie EU:n asiaa eteenpäin.

Yritysmaailmassa aloittelevista yrityksistä käytetään termiä start-up yritys ja sekin on yleisesti tiedossa, että start-upeista ainakin 50% epäonnistuu.

EU:n Lissabonin sopimus solmittiin 1.12.2009 eli siis vain vajaa 10 vuotta sitten. Vertailun vuoksi todettakoon, että USA perustettiin jo 4.7.1776 ja maalle laadittiin perustuslaki 1787.

Tästäkin voisi päätellä, että EU:ssa vasta harjoitellaan sananvapautta ja perustuslakien noudattamista.

Olisi Suomellekin parempi, jos Hesarin päätoimittaja Kaius Niemi tai YLE eivät lähtisi sananvapaudessa meitä kehittyneempiä maita opastamaan.

Minusta Sauli Niinistö sanoi nyt myös oikein, että hän ei rupea tässä asiassa tuomariksi tai lääkäriksi.

Olin panevinani myös merkille, että Melania Trump ja Jenni Haukio tulivat hyvin toimeen keskenään, mutta media meni tietysti taas aiheetta haukkumaan Jennin vain 139 euroa maksanutta kesämekkoa.

Median sanomahan oli tietysti tässäkin se, että Melanialla oli päällään liian kallis mekko. Joku suomalainen kateellinen muotitoimittaja oli ilmeisesti nähnyt Melanian mekon 3 000 euron hintalapun jossain muotiliikkeessä.

Pidän kuitenkin posittiivisena sitä, että ulkoministeriö ei vienyt presidenttejä osallistumaan Sonkajärvellä akankantokilpailuihin. Jos Hesari olisi tästä päässyt raportoimaan, niin kansainvälisiä lukijoita olisi Hesarilla ollut varmasti miljoona kaupalla.

tervehenkinen tarkkailijaRe: Hesarin tilauksen jatko nyt katkolla?19.7.2018 12.13
Mitä ihmeen "valtaa" ?

Poliittiselle tarkkailijalle neuvoksi; kannattaa varmaankin esittää ko mielipiteet sinne HS: n toimitukseen !

Kuinka moni lukee Juankoskella Hesaria?

Herättääkö tämä kysymys mitään paikallisissa ja palstan pyörittäjässä ?

poliittinen tarkkailijaRe: Hesarin tilauksen jatko nyt katkolla?23.7.2018 4.29
Tervehenkistä tarkkailjaa otti päähän, kun aloin kritisoida Hesaria heidän rämettyneestä journalistisesta linjastaan.

Kohdistin kritiikkini kärjen Hesariin, koska katson, että Hesari itse asiassa on määräävässä asemassa YLE:n kanssa Suomen mediakentässsä.

Tietysti olisin voinut voimakkaammin kohdistaa kritiikkiä myös Koillis-Savon journalistiseen linjaan. Mutta enhän sitä tietysti voinut tehdä, kun en ainakaan vielä mitään edes maksa Koillis-Savon aviisista.

Tiedossa on, että VAPAAJUAKOSKI on riippumaton media, jolla tutkitun tiedon mukaan oli klikkauksia vuonna 2017 jo peräti 3 miljoonaa kappaletta.

Puhumalla muuta kuin paskaa portaali voi kasvaa vaikka maailman mediaksi.

Harvan autiokylän asioita seurataan näin suurella intensiteetillä.

Syynä lienee se, että VAPAAssa ei puhuta viherpipertäjien globalisaatiopaskaa, vaan pelkkää asiaa ja aika paljon myös korostetaan laillisuuden merkitystä päätöksenteossa.

VAPAAn paikallinen lähtökohta on tietysti Juankoski, mutta kaikki se mitä tapahtuu Juankoskella, riippuu myös tavalla tai toisella siitä, mitä tapahtuu Suomessa ns. pääkallonpaikalla ja tietenkin mualla maailmassa.

Tunnettu tosiasiahan sekin on, että VAPAAta seuraataan jo nyt Amerikkaa ja Venäjää myöten.

Kyllä VAPAAssa Hesarin journalistiseen linjaan kohdistettu kritiikki menee myös Hesarin korviin. Siitä ei ole huolta.

Hesari on myös ainoa suomalainen valtakunnallinen päivälähti, joten kyllä VAPAAssa esitetty Hesarin journlaistiseen linjaan kohdistuva kritiikki ulottuu siten lehden tilaajien kautta myös Hesarin levikintarkastajien tiedoksi, jos tyytymättämyyttä esiintyy.

Päätoimittaja Kaius Niemen taannoinen arrogantti tviitti Päivi Räsäselle (kristlliset) hänen huomautettuaan Amerikan presidentin asiattomasta arvostelusta (mauttomasta ivaamisesta) osoitti myös sen, että Hesari on saavuttanut Suomessa sellaisen aseman mediakentässä, että sen ei tarvitse enää kunnella lukijoitaan.

Omakohtaisesti tiedän, että Hesari saattaa joissakin tapauksissa julkaista hyvinkin asenteellista tietoa ja vaatii kansalaisrohkeutta puuttua tällaiseen.

Minulla on ollut sitä rohkeutta joskus ennen ja on vieläkin.

1980-luvun lopussa Hesari käynnisti ankaran mustamaalauskampanjan edustamaani merkittävää konsulttiyhtiötä vastaan perusteetta ja pyrki osoittamaan meidän toiminnan jotenkin kyseenalaiseksi ja heikommaksi kuin määräävässä asemassa silloin ollut toinen kilpailijamme, jonka palveluksessa olin sitä ennen ollut peräti 13 pitkää ja hienoa vuotta.

Olimme silloin haastaja ja meidät piti tietysti nujertaa mediassa, markkinoilla ja kaikin mahdollisin myös epärehellisin keinoin.

Koska mustamaalaukselle ei ollut silloin perusteita, niin tein siitä kantelun julkisen sanan neuvostoon ja voitin kaikin tuomariäänin.

Hesari pyysi meiltä anteeksi ja joutui julkaisemaan korjaavan lähes koko sivun mittaisen "katumustekstin". Lämmitti suuresti sydäntäni ja koko meidän yhtiötä.

Meidän oikaisu ei kuitenkaan särkenyt millään tavoin hyviä suhteita Hesariin.

Päin vastoin Hesarin toimittajia tuntui suuresti kinnostavan, kun Juankoskella kävi ilmi 2011, että Premium Boardin ja "teollisuusneuvos" Val Setä Samorizin rahoitus Hesarin palkitun metsäteollisuustoimittaja Jyrki Iivosen mukaan oli "erittäin huteralla pohjalla".

Hesariin kirjoittaminen on työlästä, jossain määrin byrokraattista ja sääntömääräistäkin.

Hesarilla on mielipidekirjoituksissa myös rajoitteita: lyhyt kommentti 700 sanaa, pitkät 3000 ja jatkojutut 2000 sanaa.

Hesari toimittajakunta myös tarkistaa juttuja, josta on tietysti apuakin, jos on tottumaton kirjoittaja.

700 sanaa on aika vähän. Sellaisen pitää olla jo hyvin fokusoitu, eikä freelance kommentaattori halua laittaa sellaisia kahleita kaulaansa, jos sattuu kirjoittamaan usein.

Pitempiin juttuihin voi taas sitten mennä monta päivää kirjoitustyöhön, eikä sellainen kiinnosta kuin hyvin harvoin.

Seuran päätomittaja kertoo heidän 19.7.2018 tekemästään internet-kokeilusta ja toteaa, että koko maailma on yden napin takana.

Twitteristä hänen mukaansa näkee heti, mitä mieltä esim. Donald Trump on. Hänellä on siellä yli 53 milj. seuraajaa.

Seura päätti kokeilla verkon voimaa ja selvitti, mitä mieltä suomalaiset ovat Trumpista ja Vladimir Putinista.

Vastaajista peräti 83%:lla oli kielteinen käsitys Trumpista ja Putiniin kielteisesesti suhtautui vain 76%.

Seura tviittasi englanninkielisen jutun linkin kansainväliseen mediaan ja tutkimus levisi maailmanlaajuisesti.

Varmaan vähän samalla tavalla kuin Hesarin taannoinen mainos:

"Mr. President, welcome to the land of free press."

Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto pohdiskeli pääkirjoituksensa lopuksi seuraavasti:

"Meillä suomalaisilla on joskus tapana miettiä, että mitäköhän meistä ajatellaan muualla?

Nyt maailmalla tiedetään, mitä mieltä suomalaiset ovat Helsingissä käyneistä Trumpista ja Putinista."

Minua ihmetyttää, miksi Suomesta halutaan antaa tällainen viesti vapaan maailman johtavan maan Presidentille.

Jos Putin päättää joukkoineen tulla Suomen itärajan yli ja järjestää täällä äänestyksen esim. YYA-sopimuksesta tai liittymisestä Venäjään, niin millaisen viestin meidän Presidentti Sauli Niinistö mahtaa lähettää Trumpille, Merkelille tai Junckersille?

Vai käynnistetäänkö meillä heti kansanäänestys, jos voitaisiin hätätilan näin meidät yllätettyä vielä harkita NATOon liittymistä.

Koska NATO ei tunnetusti halua ottaa jäseniksi vastentahtoisia maita, niin nythän Seura lehti ja myös Hesari ovat omilla Trumpin politiikan vastaisilla kirjoituksillaan osoittanut selvästi, että meitä ei kiinnosta mikään muu kuin hyvät suhteet Putiniin ja tietenkin EU:n Brysselin joka asiasta riiteleviin tekopyhiin byrokraatteihin.

Myös Presidentti Niinistö on todennut, taannoin Nato kokouksessa, että Suomi ei ole liittymässä Natoon.

Kyseiset EU byrokraatit ovat näköjään omalla päätöksenteollaan saaneet koko unionin täyden sekasorron valtaan globalisaatio- ja ilmastonmuutos hysteriassaan.

Kyllä mielestäni valtamedian ja poliittisen eliitin kritisointi on enemmän kuin paikallaan, kun tässä vähitellen marssitaan myös kohti ensi kevään eduskuntavaaleja.

juristin alkuRe: Hesarin tilauksen jatko nyt katkolla?23.7.2018 12.24
Oliko valtuutettu päättämässä kansainväliseen Pehami B.V. eli Milini Holding Ltd konserniin kuuluvan ns. riippumattoman pk-yritys Premium Board Finland Oy:n laittomasta takauksesta 15.4.2011 ja sen laittomasta täytäntöönpanosta 7.6.2011?

Seuraa tarkoin tulevaa postia, jos sattuu tulemaan vaikka viranomaispostia.

Tervehenkinen tarkkailijaRe: Hesarin tilauksen jatko nyt katkolla?24.7.2018 16.51
On journalistista kykyä ja taitoa laatia tekstinsä siten, että sitä jaksaa lukea mielenkiintoa ylläpitäen. Iskevä uutinen tai ylipitkä selostus itse asian ympärillä sitä jaaritellen ei kiinnosta ketään.
Suoranainen valehtelu ja disinformaation päivittäinen levitys täällä ei vie juankoskisten intressejä eteenpäin.
Siihen on valitettavasti liitetty myöskin asiaton uhkailu.

Taidat selvästi ajaa vain omia motiivejasi verhottuna kylän asukkaisiin.
Surullista muiden ihmisten hyväksikäyttöä.

Kouraan ajattelijaRe: Hesarin tilauksen jatko nyt katkolla?24.7.2018 17.02
Jos olet sitä mieltä, että joku valehtelee, osoita väite valheeksi.
Tuollainen epämääräinen heittely ei tunnu hyvältä.

juristin alkuRe: Hesarin tilauksen jatko nyt katkolla?24.7.2018 19.36
Tervehenkiselle tarkkailijalle voi todeta lyhyesti, että poliittinen tarkkailija, juristin alku ja New Stroms Oy ovat ajaneet jo yli 12 vuotta sekä omaa että Juankosken asukkaiden etua, johon kyseisillä nimimerkeillä on täydet perustuslailliset oikeudet.

Toistaiseksi missään oikeusasteessa ei ole todettu tai edes epäilty, että juristin alku tai New Stroms Oy olisi esittänyt valheellista tietoa Juankosken päättäjille ja kuntalaisille.

Juankosken päättäjien laittomat päätökset eivät kuitenkaan mitenkään muutu laillisiksi, vaikka tervehenkinen tarkkailija yrittää väittää esim. juristin alun levitelleen disinformaatiota.

Jos tervehenkinen tarkkailija on lukutaitoinen henkilö, niin tutustu vaikka seuraaviin KHO:n tuoreisiin lopullisiin päätöksiin:

 Juankosken kaupungin laiton 5 milj. euron takaus: KHO päätös 30.1.2018, taltio 365, dnro 1913/3/16. Päätöksessä todettiin, että KHO:n samasta asiasta jo 22.5.2015 antamaa päätöstä ei muuteta. Takaus oli laiton ja laitettiin lainvastaisesti voimaan 7.6.2011. Laittomat päätökset määrättiin purettavaksi.

 JBOY:n osakas- ja rahoitusjärjestelyt: KHO päätös 16.5.2018, taltio 2320, dnro 491/3/15). Kysymyksessä on ollut laittomat päätökset ja laittomat päätökset on määrätty purettavaksi. KHO oli jo 1.9.2015 antanut saman sisältöisen päätöksen ja määrännyt laittomat päätökset kumottaviksi.

VAPAAssa ei olisi ollut tarvetta kirjoittaa näistä Juankosken ja myös koko Suomen kannalta tärkeistä yhteiskunnallisista asioista pitkästi eikä lyhyesti, mikäli Juankosken päätöksentekijät olisivat noudattaneet Suomessa voimassa olevaa lainsäädäntöä ja EU oikeuden säännöksiä.

NS tiedotusRe: Hesarin tilauksen jatko nyt katkolla?26.7.2018 1.55
Jorma Heinoselle tiedoksi.

Totta kai Heikki on aktiivinen teollisuusasioissa. Ja tietysti myös monissa muissa asioissa.

Yli 45 vuoden kokemus antaa hyvän selkänojan konsultoinnille monilla aloilla.

Miksi Jorma Heinonen tuota kysyy?

Jos Jormalla on mielessään joku teollinen hanke, niin otapa yhteyttä. Pannaan yhdessä tuulemaan.

Kun on eläkkeellä, niin aikaa riittää monenlaisiin harrastuksiin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: