Keskustelu

pidetään juankoski siistinähuussi juankoskelle19.7.2018 2.06
juankosken keskustaan pitäisi jonnekkin saada wc

vaikka samanlainen mikä olisi pikonniemessä.

jos sen saisi vaikka siihen puistoon.

ei mulla muuta

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: huussi juankoskelle19.7.2018 8.11
Kyllä tällainen vessa on siinä urheilukentän ja entisen ammattikoulun välillä. Siitä puuttuu vielä seinät ja istuin. Tässä vessassa ei ole naisille omaa osastoa.
Mutta keskusta ottaa tämän vessa-asian seuraavaan vaaliohjelmaansa.
Äänestä keskustaa, saamme vessan!

alan kolmas miesRe: huussi juankoskelle19.7.2018 14.34
Näissä huussiasioisssa ei missään tapauksessa pidä mennä äänestämään kepuloisia, kuten keskustan virallinen ääni esittää yllä.

Tässäkin kohtaa keskustan virallinen ääni unohtaa sen, että keskustallahan on jo ollut maankuulu ministeriksi noussut kuhmolainen huussikonsultti Paula Lehtomäki.

Kepuloisten huussikonsulttihan kyykytti maaseudulla mummoja peräti 2 miljardia euroa maksamaan tulleella ns. paskalailla, jonka onneksi kokoomuksen Sanni "Nappisilmä" Grahn-Laasonen lopulta torppasi.

Kyykytettyään suomalaisia huussihankkeillaan kuhmolainen huussikonsultti innostui sitten maailman köyhimmän nikkelimalmion "kaupallistamiseen", kun erittäin luotettava kaivoskonsultti Pekka Peloton kävi hurmaamassa kainuulaisen huussikonsultin ja muut kepuloiset Arkadianmäellä.

Nythän jo tiedetään sekin, että huussikonsultti menetti itse ja koko hänen sukunsa ainakin 600 000 euroa, kun oli uskonut Pekka Pelottoman Työmiesaskin takakanteen tehtyjä laskelmia.

Lopullista laskua Terrafamesta ei kukaan vielä tiedä, mutta arvattavasti ei tulla kaus jäämään Olkiluoto 3:n katastrofihankkeesta.

Huussiala, kuten kaikki muutkin alat, vaativat aina syvällistä asiantuntemusta. Vain sellainen henkilö voi lähteä konsultoimaan huussalaa, jolla on syvällinen pitkäaikainen kokemus alalta sekä kotimaassa että ulkomailla.

Minä sanoisin, että yksi Suomen parhaista huussikonsulteista on ollut entinen puolustusministeri Elisabeth Rehn (rkp), joka oli käynyt tutustumassa armeijan epäinhimillisiin huussikäytäntöihin.

Elisabeth oli heti huomannut, että kyllä vessassa pitää olla oma rauha ja niinpä armeijassa avovessoista haluttiin nopeasti eroon. Nykyään olsi karmeata, jos inttiin menevillä tytöillä ja pojilla olisi vielä yhteinen avovessa.

Armeijassa tuo on tietysti vähän tottumuskysymys. Kyllä minuakin jossain määrin häiritsi 1960-luvulla esim. Haminassa Rukissa koko tykkipatteria palvelevat avovessat, jonne aina mentiin joukolla istuntoihin ruokailun jälkeen. Armeijassahan ei silloin vielä ollut näissä asioissa vaihtoehtoja.

Elisabeth Rehn havaitsi aivan oikein, että vaihtoehtoja pitää olla. Elisabeth kunnostautui myös maailman kuuluna "miinanpolkijana" muistaakseni Bosnia & Herzegovinassa.

Elisabetin ansiot olivatkin sitä luokkaa, että minäkin äänestin häntä jopa presidentiksi ja oli vähällä, ettei hänestä sellaista tullut. Elisabeth oli silloin oikeiston yhteinen ehdokas. Jos hänestä olisi tullut presidentti, niin huussit olisi meillä jo kunnossa, eikä niissä tarvita ainakaan mitään Siltarumpu Pekkarisen tai muiden kepuloisten biokaasutukia.

Onhan se selvää, että esim. Juankoskella yksi yhteinen julkinen vessa pyörii aivan kannattavasti pienellä esim. yhden euron käyntimaksulla.

Käyntimaksua ei kuitenkaan pidä nostaa liian korkeaksi, koska se voi kaataa jopa ison ja kannattavan tavaratalon, kuten Stockmannnin kohdalla on käymässä. Ennen vanhaanhan, kauppa kävi hyvin Stockalla ja vessoissa oli erilliset vessojen hoitajatkin, jotka rahasti kohtuullisesti hädänalaisia ihmisiä.

Kun mentiin mukaan euroon, niin jopa nousi entiset julkisten vessojen käyntimaksut monessa paikassa markasta tai 50 pennistä yhteen tai kahteen euroon eli vähintään kuusinkertaiseksi, vaikka tarjottu palvelu ei ollut muuttunut mihinkään.

Jostain syystä Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö totesivat silloin, että euroon liittyminen on meillä "siunaus" ja turvallisuuden tae.

Tuo "suuri siunaus" on tullut meille maksamaan ainakin 1 400 miljardia euroa eli yli kuuden kokonaisen vuoden bruttokansantuotekertymän verran.

Kuten yllä taisin todeta, niin omalle kohdalle on sattunut eteen monelaisia vessoja. Tuolla Saimaan rannalla on ollut kesäpaikassa käytössä kahtalaista tyyppiä. Molemmat ovat olleet perinteisiä huusseja. Ei siis mitään vesikäymälöitä.

Toinen huusseista on kaksireikäinen huussi, josta avautuu mahtavat maisemat Saimaan kauniisen rantaan. Siellä on hyvä istuskella ja kuunnella luontoääniä. Edesmennyt veljeni oli laittanut ovat päälle kyltin "Älä hätäile".

Toinen on taas siiten vähän herraskaisempi 4 reikäinen huussi, jossa on reijät eri kokoiselle istujille. Asiointi tällaisessa ns. kustomoidussa huusissa on mukavaa, koska siellä voi taas lueskella ikivanhoja kuvalehtiä ja sivistää itseään samalla, kun hoitaa muita välttämättömiä asioiaan.

Vesssan tai huussin täytyy myös olla siisti. Aikoinaan esim. asemien huussit olivat karmeita, joita en viitsi tähän edes kuvata. Näihin tuli tehtyä tuttavuutta, kun innostuin joskus kauan sitten tupakkilaatikoiden ja viinapulloetikettien keräilyyn. Sekin ala on melkein yhtä kiinnostava kuin postimerkkien keräily.

Vessojen siisteydestä tulee mieleen myös 1950-luvulla vierailu Pyhäjärven kunnantalon huussissa. Kiinnitin huomiota siihen, että huusin seinään oli laitettu hienovarainen ohje käyttäytymistä varten "Siisti mies on täälläkin siisti".

Nykyisenä @meetoo aikana Pyhäjärven kunnantalon huussi olisi laitettu rasistisena käyttökieltoon. Luulivatko silloiset (pääasiassa kepuloiset kunnanisät), että naisilla ei koskaan ole mtään hätää. Minulla on nykyään sellainen tunne, että nykyajan naisilla ei olekaan enää mitään muuta kuin hätä.

Siitä minulla ei ole kuitenkaan varmuutta, johtuuko naisten hätä siitä, että globalisaatio on nostanut tasa-arvon niin korkeaksi, että miehet eivät enää uskalla tai saa lähestyä naisia.

Koska minä suuresti arvostan Juankosken keskustan virallisen äänen kirkasta ajatuksenjuoksua, niin tuli tässä mieleen hänestä vessoihin liittyvä ilmeisen tärkeä asia.

Muistelen, että keskustan virallinen ääni oli käynyt joku vuosi sitten Juankosken kunnantalolla tapaamassa "korkearvoista vrkailijaa", jonka päättelen olleen Esteri Kangasveijari. Olen myös olettanut, että asiana oli Premium Boardin laittomat takausasiat, joihin Esteri oli sotkeutunut korviaan myöten.

Muistelen myös, että keskustan virallinen ääni kuvasi kaupungintalon vierailuaan hyvinkin tarkasti ja mainitsi käyneensä myös kunnantalon vessassa.

Tästä tuli mieleeni ajatus: Kun Premium Boardin katastrofin jälkeen kunnantalo on nyt selvästi jäämässä lähes tyhjilleen mm. kuntaliitoksen vuoksi, niin miksi ei hyödynnetä tyhjenevän kaupungintalon olemassa olevia fasiliteetteja siten, että pannaan Juicen torille kyltti, jossa opastetaan hätää kärsiviä ihmisiä kaupungitalon hyväkuntoiseen ja siistiin vessaan.

Koska on tärkeätä, että kaupungintalon vessa pysyy jatkossakin siistinä, onkin syytä harkita sitä, että vessan hoitajaksi palkataan yksi vastuuhenkilö.

Minun mielestäni tallaisella virkailijalla ei tarvitse olla kepun jäsenkirjaa ja saattaa olla, että tällainen henkilö voisi olla vaikka ulkomaalaistaustainen. Tässä tapauksessa tarveharkinta on myös tarpeeton, koska yksikään savolainen ansiosidonaiselle elelevä ei voi vastaan ottaa tällaista työtä, jota ei ole edes määritelty työkkärin planketeissa.

Meiltä siis puuttuu kokonaan vessojen ja huussien hoitajien ammatti ja sitä vastaava ammattiliitto. Jos tällainen liitto kuitenkin saadaan perustettua, niin jopa alkaisi siivoajienkin arvostus tässä maassa kasvaa.

Olisi myös huolehdittava siitä, että kaupungin yleisessä vessassa huomioidaan se, että nykypäivänä taidetaan jo vaatia erilliset huussit tai vessat jo sellaisille henkilöille, jotka eivät tiedä sitä, mikä on heidän sukupuolensa.

56 vuotta juuri täyttänyt Teuvo Lohman voidaan tässä asiassa pyytää myös konsultiksi. Teuvolla on selvästi silmää mm. sisustus ja muotiasioissa. Teon on myös yllättävän ketterä mies. Muutama vuosi sitten vieraillessani Kapelitehtaalla jossain muoti ja musiikki tapahtumassa panin merkille, että Teuvo teki ihan norjasti catwalkilla kokovoltin kuin konsanaan ammattivoimistelija. Ihmettelin moista taitoa.

eeroRe: huussi juankoskelle19.7.2018 16.06
En ymmärrä, miksi akm sortui moiseen Teuvo Lohmanin mainostamiseen.

Okei !! Kaikki ihmiset saavat olla oma itsensä, mut minä kuulun kuitenkin siihen vanhaan koulukuntaan, jossa pojat ol poikia ja tytöt ol tyttöjä.

Teuvo Lohman ja Sillanpää ovat samaa koulukuntaa. Kiitos.

menkää vessaanRe: huussi juankoskelle19.7.2018 23.36
onko se oikein että en nyt tiedä onko tämä entinen vai nykyinen valtuustonjäsen, paskantaa juankoskella minne sattuu!

nytkin oli esikoululaisia ollut tutustumassa asukaspuistoon kun tämä MV oli ollut siellä paskantamassa lapset ihmetelly että mitä tuo setä tekee.

perkele joku roti sentään!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: