Keskustelu

alan kolmas miesTuristit soutuveneellä Juankoskelle?21.7.2018 2.37
Minua on pitempään huolettanut se, olenko sittenkin tehnyt pitkäaikaisen sijoitukseni aivan väärään kuntaan?

Ennenhän meillä oli Juankosken kaupungilla ihan oma kuntaa esittelevä nettiportaali, jossa lähes reaaliajassa ilmoitettiinainakin melkein kaikista tärkeistä kaupungissamme tapahtuvista asioista.

Vieläkin kaiholla muistelen aikaa, kun Römssy pyörähti käyntiin 29.6.2011 heti ensi repäisyllä.

Eikä mennyt aikaakaan, kun kaupungin ilmoitustaululle ja myös nettiin laitettiin koululaisia koskeva vakava varoitus:

"Eritäin vilkkaan tehdasliikenteen vuoksi lapsia kehotetaan ehdottomasti välttämään liikkumista esim. kouluihin Premium Boardin tehdasalueen kautta."

Keskustan virallinen ääni on VAPAAssa antanut joitakin tiedotteita siitä, kuinka kuntaliitos Kuopion kanssa on ollut kaikin puolin positiivinen tapahtuma ja palvelutkin ovat selvästi meillä parantuneet ehkä kuitenkin Säyneistä lukuun ottamatta.

Telkkarissa silmään on pistänyt se, että lähes kaikissa Suomen kunnissa on ollut pitkänä hellekesänä omat festivaalinsa.

Aikoinaanhan meilläkin oli Juankoskella myös ne suositut Kanavajuhlatkin, jossa Esteri Kangasveijari ja Ristoferi Kultasormi ovat keränneet jopa miljoonia euroja rahaa perutettavaa TECTA OYJ:tä varten, kun porukalla oli sovittu, että TECTA OYJ ottaa huolekseen vakaviin rahoitusvaikeuksiin joutuneen Premium Boardin lainatkin.

Hankkeesta ei tietenkään tullut mitään, kun sittemmin vielä paljastuikin, että Premium Boardillahan olikin jo varakkaat rahoittajat Maltalla (Nemea Bank) ja Kyproksella (Milini Holding Ltd), mutta rahoittajiahan ei voinut oikein tuoda julkisuutteen, koska rahoittajien rahanlähteistä ei ollut tietoa.

Sen verran kuitenkin yleisesti jo tiedettiin, että ainakaan Val Setä ei ollut omalla työllään pysynyt hankkimaan 6 milj. euroa Römssyn konkkapesän lunastukseen, kuten Esteri Kangasveijari oli valtuustossakin ja julkisestikin väittänyt.

Koska nykyään Juankoskella on näköjään parhaaseen festivaaliaikaan hyvinkin hiljaista, niin päätin tarkistaa Kuopion kaupungin kotisivuilta, millä tavoin Juankoskea siellä oikein mainostetaan.

Aiemminhan meillä elinkeinoasiamies oli ottanut Juankosken mainostamisen erityisesti huolekseen ja hankkinut sille rahoituksenkin, Hänhän pystytti opaskyltinkin 5-tien varteen Lapinlahdella, jossa oli ohjeet, miten Juankoskelle esim. turistit voivat ajaa. Opaskyltin hinta oli muistaakseni muutamia tuhansia euroja.

Yllätys, yllätys. Nyt löytyy Kuopionkin kotisivulta Juankosken Palveluja koskeva arvokkaan näköinen opas.

Ajattelin, että ehkä sittenkin olen tehnyt sijoitukseni nopeasti kehittyvään kuntaan.

Alla olevasta linkistä löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa. Juankosken asiakaspalveluvastaavana näyttää nyt toimivan palvelusihteeri Aulikki Pasanen.

https://www.kuopio.fi/.../Juankoski.../b80aebbd-e4cb-45f3-b55...

Kun avaa tuon arvokkaan palveluoppaan, niin havaitsee, että oppaan kanteen on kuvattu tyhjä laituri, jonka vieressä näkyy olevan maihin pukeille vedetty punapohjainen muovinen soutuvene ilman airoja. Rannassa ei näy ainuttakaan ihmissielua.

Kannen alaosassa on myös kolme muuta pienempää kuvaa: joista yhteen on kuvattu selkäpuolelta kaksi huilunsoittajaa, keskelle on taas kuvattu ilmeisesti joitakin keltanoita jostain kukkapenkistä ja kolmantena joku noin 6 vuotias poika istumassa mahdollisesti jopa ison moottoripyörän selässä, eikä päässä näytä olevan edes kunnon kypärää.

Järvimaisemaa ei toki voi moittia, mutta kyllä jonkun verran pani miettimään, mikähän mahtaa olla tämänkin palveluoppaan tarkoitus ja sanoma?

Onkohan Kuopion kaupungin muutosjohtaja mahdollisesti antanut ohjeet tällaisen edustavan ja arvokkaan oppaan laatimista varten, vai onko kyseinen palveluopas laadittu mahdollisesti Kuopion kaupungin korkeiden viestintäviranomaisten toimesta?

Halutaanko täällä palveluoppaalla kertoa, että kylä on tyhjä autiokylä, jonne pääsee soutuveneellä vai mistä tässä on kysymys?

Oppaan toisella sivulla on sitten jo kuva vanhuksesta ilmeisesti paikallisessa hoitolaitoksessa, mutta hän näyttää olevan vielä iloisella mielellä. Tällä halutaan varmaan kuvata sitä, että kylän asukkaista valtaosa on vanhuksia ja heistä pidetään hyvä huoli.

Ei valitettavasti voi muuta sanoa kuin, että kysymyksessä on karmaiseva kylän markkinointiesite, jolla jokainen Juankoskelle muuttoa mahdollisesti harkitseva ihminen tai yritys saadaan nopeasti toisiin aatoksiin.

Palveluoppaassa virastojen aukioloajat on kyllä kiitettävästi esitetty.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Turistit soutuveneellä Juankoskelle?21.7.2018 4.57
Juhlat alkaa aivan kohta. Olen herännyt tänään vähän aikaisemmin, koska aion matkustaa kanavajuhlille.
Teimme aikanaan ison työn, kun hankimme valtion rahoituksen kanavaan.

Kukaan ei tänä päivänä sano, että tämä investointi olisi ollu turha. Joka kesä kanava on ollut käytössä ja veneellä on voinut hurauttaa vaikka Tahkolle. Turistiliikenne on tuonut rahaa ja työpaikkoja, joten kanavaa kannattaa juhlia.

Koillis-Savossa on esitelty kanavajuhlia. Itseäni kiinnostaa juhlilla eniten taikuri.
Taikuuden ihmeellinen maailma on minua aina kiehtonut, vaikka omat jalkani ovat pysyneet tiukasti maassa.

Yritin aikanaan muuttaa tehtaan tuotantosuuntaa kartongista kullalle. Alkemiaan perustuva prosessi oli hieman sukua vielä tuntemattomalle menetelmällä, joten kiinnostukseni taikurin temppuihin on ymmärrettävää.

Toivon tapaavani juhlilla monia ystäviäni politiikan rintamalta. On mukava kätellä toisiamme ja muistella vanhoja. Me loimme työllämme tämän kunnan. Hieman tekisi mieli käydä hotellin sisäpuolellakin, mutta en ole varma onko uudistettua hotellia vielä avattu.

Käyn joka tapauksessa vessassa jo kotonani ja vältän kahvin ja limoonaadin killitystä, jotta minulle ei tulisi paheksuttavaa mutta syvästi inhimillistä tarvetta käydä pissalla.
Toivon tapaavani juhlilla muitakin tervehenkisiä juankoskelaisia.
Alan kolmas mies tuskin ehtii paikalle ainakaan julkisilla kulkuvälineillää. Mutta, jos tulet, lupaan tarjota makkarat.
Hienoisesta vaivaantumisesta kärsivä rouva voi myös tulla rohkeasti puhelimeni. Olisi mukava vaihtaa ajatuksia sivistyneiden kesken.

eskimoRe: Turistit soutuveneellä Juankoskelle?21.7.2018 12.54
römppä karahti karille 2008. eikä pärähtänyt käyntiin 2011.

alan kolmas miesRe: Turistit soutuveneellä Juankoskelle?21.7.2018 17.18
Tuli keskustan viralliselta ääneltä valitettavasti vähän liian myöhään tuo tieto Kanavajuhlista.

Julkisilla kulkuvälineillä on turha enää yrittää sinne ehtiä. Eikä ehdi oikein omallakaan kyydillä.

Mutta ainahan sitä voi käyttää rehellistä asiamiestä ja sanansaattajaa.

Oletan, että keskustan virallinen ääni tapaa Kanavajuhlissa tai niihin liittyvissä pippaloissa Ristoferi Kultasormen vaimoineen ja tietysti myös Hannakaisa "Kaalimato" on siellä eskoteeraamassa.

Nyt rohkenenkin sitten ehdottaa, että keskustan virallinen ääni menee tervehtimään Ristoferiä seurueineen ja välittää AKM lämpimät terveiset vanhalle ystävälleni Ristoferille.

Virallinen ääni voi luottamuksellisesti kertoa Ristoferille, että AKM on odotellut yhteydenottoa, koska AKM on koko ajan mietiskellyt erilaisia vahtoehtoja, joilla seisova Römssy vielä saadaan tulille.

Samassa yhteydessä virallinen ääni voisi hyvinkin käyttää tilaisuutta hyväkseen ja vinkata Hannakaisalle, että pahin kiima perustuslain vastaisen Maakunta Soten ympärillä on päässyt kesähelteellä jo laantumaan.

Länsi-Suomessa, Etelä-Suomessa ja Keski-Suomessa ei enää kukaan vakavasti usko, että Suomeen tullaan koskaan laittamaan pystyyn kepuloisten ajamaa perustuslain ja EU oikeuden vastaista Maakunta Sotea.

Jyväskylässä Pihjalinnakin on jo heittänyt rukkaset santaan Maakunta Sote kokeilusta.

Syynä heillä on se, että potilaskohtainen korvaus on niin alhainen, ettei sillä hinnalla mikään ammattitaitoinen lääkäri tai sote-henkilö voi lähteä asiakkaita asiallisesti hoitamaan.

Onhan se selvää, että jos jotkut puoskarit pääsevät mellastamaan joko kunnalliselle tai yksityiselle puolelle, niin kohtahan niitä ruumita alkaa tulla ja käräjäsalit täyttyvät hoitovirheitä käsiteltäessä.

Tässä ei Terra Sipilän digi-tekniikasta ole mitään hyötyä, koska kysymys on juridiikasta.

Nyt Hannakaisan olisikin fiksuna ihmisenä hyvä myöntää, että hän valitettavasti erehtyi pahasti, kun lähti laittomassa Maakunta Sotessa Terra Sipilän kanssa "marjaan".

Perustuslain vastaisen Maakunta Soten osalta onkin syytä jo hellittää.

Tarvittavaa lainsäädäntöä ei tulla samaan valmiiksi tämän eduskunnan aikana, joten kepuloisille tulee kylmät ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Parasta olisikin, että Hannakaisakin keskittyisi autioituvaa kotiseutuaan koskevien asioiden ajamiseen.

AKM on ehtinyt jo näitäkin asiosta pohdiskella ja yhtenä konkreettisena asiana on keskustan virallisen äänen kanssa käydyissä alustavissa keskusteluissa tullut esiin myös Muuruveden Maatalouskolun liiketoiminnankin uudelleen arviointi.

Viime kesänä maatalousyrittäjät itkivät kylmää ja sateista kesää. Nyt samaiset yrittäjät itkevät helteistä ja kuivaa kesää. Suomessa maatalousyrittäjillä ei siis mene koskaan hyvin.

Sato jää aina huomattavasti suunniteltua pienemmäksi, mutta lainasalkku on kaikilla paksu ja "Capital costs never rest" eli pääomakustannus ei koskaan lepää.

Tämä ei tietenkään johdu ilmoista vaan siitä, että maatalousyritysten liiketoimintasuunnitelmissa on vakavia valuvirheitä.

Kepuloiset ovat aina ajatelleet, että jopa suomalainen kuluttaja voi maailman tappiin juoda epäterveellistä maitoa keskimäärin noin 120-130 kg vuodessa, kun Japanissa juodaan vain noin 30 kg.

Valiossakin on jo huomattu, että kannattamattomalle maataloudelle täytyy tehdä jotain.

Niinpä Valio on nyt alkanut kutsumaan maatalousyrittäjiä mukaan ns. Lantaekosysteemiin.

Elintarvikkeita valmistava Valio on siis havainnut, että valtion myöntämien ruhtinaallisten tukirahojen avulla voidaan pystyttää kokonainen biokaasulaitosten tuotantoketju Suomeen ja mahdollisesti jopa ulkomaille.

Tiettävästi ensimmäinen tällainen Valion laitos on jo tulossa Nivalaan Heuselan tilalle. Maatalousministeri ja hevosmies Lintilän johdollla TEM on jo myöntänyt Valion Nivalan hankkeelle 2 925 000 euroa bioenergiatukea.

Normaalistihan tuo bioenergiatuki on ollut noin 30%:a hankkeen kokonaisinvestoinnsta, joten Nivalassa kysymyksessä lienee noin 10 milj. euron investointi.

Asiaa koskevien tiedotteiden mukaan tällä investoinnilla saadaan perustettua 2-4 pysyvää työpaikkaa.

Yhden työpaikan synnyttämisen hinta on siis 2.5-5.0 milj. euroa. Jota voi pitää käsittämättömän korkeana työttömyystukena.

Koska hankkeessa tarvitaan tietysti myös oman ja vieraan pääoman muotoista rahoitusta, niin arvelen, että tällaiseen täysin kannattamattomaan hankkeeseen vain kepujohtoinen Finnvera OyJ voi osallistua.

Tämän Valion ekosysteemin osalta on myös todettava, että jätteen käsittely ja energiahuolto ovat liiketoimintoina hyvinkin kaukana elintarvikkeita käyttävien Valion asiakkaiden todellista tarpeista eli terveellisten elintarvikkeiden tuotannosta ja jakelusta.

Pelkästään tukitoimien varaan rakennettujen liiketoimintojen on ollut tapana epäonnistua tai tulla hankkeiden rahoittajille hyvin kalliiksi.

Valion ekosysteemin etenemistä on syytä kepuloistenkin seurata tarkalla silmällä.

Valiollahan on asiakkaina 5 500 maitotilallista, joissa on jo muutamia vastaavia hankkeita kokeilussa. Yleisesti nämä biokaasuhankkeet ovat olleet kannattavuudeltaan epäonnistuneita.

Jyväskyläläisen biokaasuteknologia yhtiö BioGTS OY:n nykyisiä taloudellisia ja teknologisia ongelmia ei kannata aliarvioida.

Mikäli Valion bioenergiatukiin perustuva eksysteemi kuitenkin joutuu uudenlaisen ajattelun kohteeksi, niin tässähän voi vielä käydä niinkin, että EU toteaa kyseiset biokaasutuetkin kilpailusäännösten vastaisiksi.

Tällöin vaaravyöhykkeessä on tietysti laitonta tukea saaneet tilat suurine lainoineen ja lopulta myös koko Valion toiminta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Turistit soutuveneellä Juankoskelle?22.7.2018 2.00
Odottamani kanavajuhlapäivä taikuriesityksineen tuli ja meni. Puolisoni oli sitä mieltä, että minun olisi parempi mennä ja kitkeä kasvimaa, kun Ilmakaan ei enää ollut niin helteinen.

Tervehenkisen terkkailijarouva lienee ollut asiasta samaa mieltä.

Poliittinen urani jäi lopulta hieman vajaaksi juuri yllä mainitusta syystä. Keskustalaiset ystäväni olivat sitä mieltä, että mies ei voi olla isäntä kunnassa, jos ei ole.isäntä talossaan.

Valtion rahaa olin tienaamassa kanavaan markka-aikaan kymmeniä miljoonia, mutta vaimoni mielestä juuri tästä syystä minun oli parempi pysyä kotona. Hän toivoi ihmisten unohtavat osallisuuteen koko asiaan tai tarkkaan ottaen hän sanoi "koko turhapuron".
Hän sanoi kuulleensa, että nytkin hellekesänä vain alle 30 venettä olisi kulkenut Sulkunen läpi.
Hän oli laskenut, että jokaiselle veneilijöille olisi voitu maksaa 20000 euroa, jos olisi pysynyt kotonaan kasvimaalla.
Tällainen oli siis minun kanavajuhlapäivä. Kuulin iltasella, että väkeä oli tuhansia henkilöitä ja taikurin esitys mahtava.
Naapurinikin sanoi, että tällaista taikuriesityksineen olisimme tarvinneet keskustan päätöksenteossa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Turistit soutuveneellä Juankoskelle?22.7.2018 2.08
Aika paljon virheitä tuli tällä puhelimellakiin. Ei olisi tästäkään päätöksentekoon kunnassa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: