Keskustelu

eeroHei kaikki savolaiset27.7.2018 20.22
Valtakunnan suurin typerys Tuomas Enbuske kirjoittaa iltasanomissa, et me kaikki savolaiset ja samalla kaikki suomalaiset olemme sosiaalipummeja !!!

Haloo !!!

Valtakunnanääliö Enbuske, joka ei ymmärrä pätkääkään maalaiselämää, rohkenee kirjoittaa valtakunnallisessa
Iltalehdessä, et me oomme sosiaalipummeja, jotka syömme lihaa ja juomme maitoa.

Oiskohan enbusken, rengastetun turpansa, syytä vetää piiloon ja ajatella, mitä kirjottaa.
No, toisalta pitää ymmärtää, jos ei oo kuin lusikalla annettu, ei voi pyytää kauhalla.

Esko HyvärinenRe: Hei kaikki savolaiset27.7.2018 21.14
Maa, jossa kansalaiset ottavat syömävelkaa joka vuosi 3,5-5 miljardia Euroa ovat sosiaalipummeja. Kaikki. Siinä Enbuske on ihan oikeassa ja Eero väärässä.

AKM, se ainoa oikeaRe: Hei kaikki savolaiset27.7.2018 21.56
Eero näyttää hyökänneen sekä Keskustan virallisen äänen että Enbusken kimppuun.

Very Bad!!!

So Sad!!!

MFGA (Make Finland Great Again)!!!!

putteRe: Hei kaikki savolaiset28.7.2018 2.29
kyllä mitä olen huomannut niin juankoskelainen on pummi ja sillä siisti.

eeroRe: Hei kaikki savolaiset28.7.2018 14.23
AKM, en millään muotoa maininnut virallista ääntä kommentissani.

Mut se, et Enpuska kirjoituksessaan ilmituo, et kaikki lihansyöjät ja maidonjuojat ovat sosiaalipummeja, ei mielestäni ole asiallista.

Olen pitkän päivätyön tehneenä eläkeläinen.
Rakas vaimoni käy säännöllisesti työssä.
Emme nauti ensimmäistäkään sosiaalieuroa, joten pikkusen kirpas minua, joka syön jokaviikko vähintään puolikilosen sika/hirveä, sekä juon jokainen päivä enemmän kuin 2 litraa maitoa.
Olenko minä sosiaalipummi ???
Olenko minä sosialisti ????

Näin tämä idiootti yrittää selitellä eilisessä iltasanomien kolumnissaan.

No, jos erään ystäväni lausetta lainatakseni hyvinpitkälti aletaan ruveta ruotimaan, kuinka asiat ilmaistaan, voihansen tulkita näinkin.

Minä syön jokaviikko suomalaista
sikaa. Minä juon jokapäivä suomalaista maitoa.
Minä syön myös vuodenmittaan jokusen määrän myös hirvenlihaa.

Se, että lihan ja maidontuotannon tukemiseksi käytetään verovaroja ei tee minusta, eikä kenestäkään muusta sosialistia, eikä sosiaalipummia.

Mielestäni olen hyvinpitkälti tosisuomalainen, ostan kaupasta aina kotimaista maitoa, ei Arlaa ja erityisen tarkkana oon siitä, et possu on varmasti kotimainen. Jopa joskus itseampumani hirven voin taata olevan suomalainen.

Empuska ei ymmärrä, et on muitakin tapoja tyydyttää elimistön ravinnontarve, kuin ahtaa pissapaskaa jokapäivä ja juoda pisseä.

alan kolmas miesRe: Hei kaikki savolaiset28.7.2018 14.51
Hyvä ystäväni Eero!

Menit lankaan taas tuon AKM:n kaapuun pukeutuneen trollin kirjoituksista.

Minusta on outoa, että tuota trollia ei saada kuriin.

Lainailee AKM:n sen ainoan oikean nimissä kirjoitettuja kommentteja ja yhdistelee niitä sitten milloin mihinkin sillä tarkoituksella, että loukkaa muita ihmisia ja samalla mustamaalaa AKM:ää.

Toivoisi, että Moro Pekka tai joku portaalin valvoja sulkisi kyseisen mollaus IP-osoitteen pysyvästi.

Donald Trumpin ilmauksia lainatakseni voisin todeta, että tuo AKM:n nimissä kommentoiva trolli kuluu samaan ns. Low IQ (=alhaisen älykkyysosamäärän omaaviin) - ihmisheimoon kuin sikäläinen kansankiihottaja demu Maxine Waters.

alan kolmas miesRe: Hei kaikki savolaiset28.7.2018 15.14
Kyllä minullakin välillä kulmakarvat nousee korkealle, kun luen Tuomas Enbusken pitkiä jaaritteluja.

Enbuskella on se vika, että hän tietää tai on kuullut monista asioista, mutta varsinainen asian ydin usein jää runsaan tekstin varjoon.

Taannoin Tuomas pohdiskeli palstallaan, kuinka huono isä hän on ollut lapsilleen.

Minusta tätä ei olisi ollut tarpeen käsitellä Iltahdessä, jonka sen lukijat maksavat, vaan jossakin yksityisessä terapiaistunnossa ja mahdollisesti Tuomaksen omien lasten kanssa yhdessä.

Minua ihmetyttää myös se, että nykyään aika runsaaasti meillä on telkkarissa erilaisia Tosi TV juttuja, joissa tietenkiin esitellään julkimoiden "traagisia" kohtaloita ja parisuhde ongelmia.

Lähes kaikilta misseiltä ja laulajilta löytyy nykyään taustalta monen polven takaa jonkun sukulaisen hyljätyksi tullut kohtalo tai joku muu vastaava, ehkä jopa konkurssi.

Tällä perusteella voin hyväällä sydämellä todeta, että suurin osa Suomen valtamedian ja eliitin nykyisestä viestinnästä on ns. vale uutisia - fake news.

alan kolmas miesRe: Hei kaikki savolaiset28.7.2018 18.11
Asia ei tietenkään minulle kuulu, mutta haluaisin kuitenkin puuttua Eeron yllä olevaan kommenttiin ruokavalion osalta, kun kirjoitit seuraavasti:

"Emme nauti ensimmäistäkään sosiaalieuroa, joten pikkusen kirpas minua, joka syön jokaviikko vähintään puolikilosen sika/hirveä, sekä juon jokainen päivä enemmän kuin 2 litraa maitoa."

Enistään sanoisin, että kyllä ihmisen on hyvä syödä joka päivä ja etenkin juominen on tärkeä.

Tuoreimpien amerikkalaisten tutkimusten mukaan miesten pitäisi juoda vettä päivittäin peräti 3.3 litraa ja naisten 2.8 litraa.

Meillähän THL:n veden juomissuosituksetkin ovat aivan liian alhaisella tasolla eli keskimäärin vain noin 1-2-litraa. Näitä suositustasoja ollaan kuitenkin hitaasti nostamassa. Ilmeisesti näiden alhaisten veden juontisuositusten vuoksi suomalaiset kärsivät yleisesti ottaen vakavista aineenvaihdunnan häiriöistä.

Niiden vuoksihan tyypillisesti Suomessa lähdetään sitten jonottamaan paikallisiin terveyskeskuksiin kyselemään kandeilta, että mikä minua oikein vaivaa, kun henki ei kulje, naama punottaa ja koko ajan pierettää.

Tämän ongelman selvittämiseksi Terra Sipilä on nyt käynnistänyt mm. perustuslain ja EU oikeuden vastaisen Makunta Sotenkin rakentelun, mutta onneksi järki on tainnut tulla kesälomien aikana jopa Päivi Nergin päähän, kun hän on alkanut epäilemään, ettei meillä olekkaan 18 elinkelpoista maakuntaa. Päivin mielestä meillä ei itse asiassa olekkaan kuin 5 elinkelpoista maakuntaa.

Terra Sipilä oli omissa digiarvioissaan tehnyt sen virheen, että hän oli lähtenyt jakamaan maakunnat pinta-alojen mukaan, kun jako olisi pitänyt tehdä asiakkaiden eli asujien mukaan.
Terra Sipilä oli imeisesti maakuntajakoa suunnitellessaan käyttänyt hyväkseen pintaloihin ja maidon tuotantoon perustuvaa maataloustukea.

Riittävä veden juonti kiihdyttää ihmisen solujen aineenvaihduntaa eli metaboliaa ja on siten terveellistä.

Vegaanit varmaan pitävät Eeron lihansyntiä ehkä hieman korkeana, mutta minä en itse sitä oikein osaa arvostella. En ole mikään vegaani intoilija. Välillä voi mennä muutama grillattu kanankoipi illassa. Tietenkin kotiuunissa savustettu kirjolohikin on ihan jees. Siihen täytyy aina tarttua, kun tulee tarjoukseen.

Maalikylissä ei voi olla helpompaa tapaa savukalan tekemiseen kuin omassa uunissa. Savulastujakin on nykyään ainakin leppää ja hickoryä valmiina suoraan pussissa.

Eeron maidonjuonti taas kuulostaa kyllä hurjalta. 365 x 2 litraa = 730 litraa vuodessa. Tekee mieli nostaa varottavan sormi pystyyn.

Nykypäivänä Suomen keskimääräinen maidon kulutus on tasolla 120-130 litraa. Muissa Pohjoismaissa juodaan maitoa keskimäärin vain 70-80 litraa korkeintaan ja Japanissa tuskin 30 litraa.

Vielä 1960-luvulla Suomessa juotiin maitoa keskimäärin 360 litraa per capita vuodessa. Suunta on siis meilläkin onneksi kohti terveellisempiä juomatapoja.

Meillähän perinteinen THL:n ohjeistus (ja tietysti myös Valion) maidon juonnissa on, että maidossa on monia hyödyllisiä ravintoaineita, joka tietysti onkin osittain totta.

Kuitenkin aikuisen ihmisen elimistö on luonnostaan ollut maidon sisältämälle laktoosille intolerantti eli ei mielellään käytä aikuisena maitoa lainkaan ravintoaineena.

Totuttamalla myös aikuiset on vuosisatojern aikana totutettu juomaan maitoa runsaasti mm. Pohjoismaissa ja ihmisissä on saatu aikaan geenimutaatio, jolloin aikuinenkin voi juoda maitoa, mutta se ei kuitenkaan ole kaikille (n. 20% ihmisistä) mahdollista.

Esim. Terra Sipilä viettiin kahteen kertaan lasarettiin pari vuotta sitten, kun hän sain tappavan kehkoveritulpan. Syyksi todettiin agressiivinen maitoallergia.

Integral Life by OlliS portaalista löytyy paljon lisätietoa maitoon liittyvästä riippumattomasta tuoreesta tutkimuksesta:

https://ollisintegrallife.com/tag/maito/

"Lehmän maidon proteiini, kaseiini, voi myös olla yhteydessä monien pysyvästi vammauttavien autoimmuunisairauksien synnyssä gluteenin ohella suolistoa vaurioittavana proteiinina.

Sen vuoksi pelkkä palkokasvien, viljatuotteiden ja gluteenin poistaminen ruokavaliosta ei riitä, vaan myös maitotuotteet on eliminoitava ainakin siksi aikaa, kun suolisto ja autoimmuunimekanismit saadaan korjattua.

Erityisesti tyypin I diabeteksessa, MS-taudissa ja keliakiassa on havaittu vasta-aineita lehmän maidon beta-kaseiinille [20].

Beta-kaseiini näyttäisi olevan riskitekijänä myös autismin ja skitsofrenian kehittymisessä [25?27].

Myös lehmänmaidon albumiinin vasta-aineita on havaittu keliakiassa sekä tyypin I diabeteksessa [21].

Tänä vuonna julkaistussa suomalaisen tutkijan (Vaarala) kirjoittamassa artikkelissa pohditaan tyypin I diabeteksen syntymistä suolistossa.

Mielenkiintoisena havaintona oli se, että hydrolysoidun kaseiinituotteen poistaminen vauvan ruokavaliosta vähensi geneettisesti alttiiden riskiä sairastua tyypin I diabetekseen [22].

Mekanismi on esitetty jo 16 vuotta sitten Lancetissa, arvostetussa lääketieteellisessä lehdessä, julkaistussa tutkimuksessa, jossa erityisesti varhaislapsuudessa nautittu lehmän maito altistaa tyypin I diabeteksen synnylle [23].

Lehmän maidon beta-kaseiineissa on myös eroja, ja sen vuoksi maitotuotteet onkin jaettu ns. A1- ja A2-ryhmiin eri rotujen tuottamien proteiinirakenteiden vuoksi.

Lehmän maidossa on kolme funktionaalista osaa: rasva, hera ja maidon muut osat (ns. ?milk solids?).

Kaksi ensimmäistä tekijää eivät yleensä aiheuta terveydellisiä ongelmia, mutta muut osat ? kuten proteiinit sekä erilaiset kasvutekijät ? ovat hyvin potentteja allergeeneja ja immuniteettia sekä metaboliaa sotkevia tekijöitä.

A1-lehmän maidon beta-kaseiinin peptidi, beta-kasomorfiini-7, voi aiheuttaa lukuisia terveysongelmia (tätä maitoa juodaan mm. Suomessa sekä Yhdysvalloissa, mutta ei esimerkiksi Ranskassa, jossa on taas A2-tyypin beta-kaseiinia tuottavia lehmärotuja).

Vuonna 2006 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että Islannissa tavattiin muuta Skandinaviaa (Suomi mukaan lukien) huomattavasti vähemmän tyypin I diabetesta 11?14-vuotiailla, jotka joivat vähemmän A1-tyypin beta-kaseiinia sisältävää maitoa [24].

Raakamaidon nauttiminenkaan ei poista kyseistä ongelmaa, minkä vuoksi suosittelenkin Suomessa autoimmuunisairaudesta kärsiviä välttämään kotimaisia maitotuotteita."

eeroRe: Hei kaikki savolaiset28.7.2018 19.09
Jos minä juon 2-2,5 ltr maitoa päivässä, olenko minä enämpi sosialisti ja sosialipummi vertauksena henkilöön, joka ei juo kuin 2 dsl päivässä.
Olisko parempi, jos joisin jokapäivä samanmäärän olutta ????

Olisinko sitten ei sosialisti ja ei sosiaalipummi ???????????

Se et AKM on sitämieltä, et maito on terveydelle vaarallista, olen vakaasti erimieltä.

Miksi ihmisen syntymävaisto jo ohjaa hakeutumaan äidin tissiin ???

Luonto neuvoo pientä ihmistä siihen, millä sinä pikkuinen selviät elossa !!

Vaikka AKM hakee erilaisia tilastotietoja sanomansa vakuudeksi, on fakta, johon ihmisen elämisen olemassaolo perustuu kaikkinensa äidinmaitoon.
Ainahan on yhteiskunnan rahoittamia projekteja, joitten tutkimusten tuloksena yritetään ihmisille todistella, et musta on oikeesti valkoinen.

Kaikkinensa vanha totuus on se, et on valhe senjälkeen emävalhe ja sitten tilasto.

alan kolmas miesRe: Hei kaikki savolaiset28.7.2018 21.18
Eerolle sanoisin, että panit varmaan merkille, että minä en rinnastanut sinua sosiaalipummiksi tai muuksikaan, jos juot paljon maitoa.

Tässä asiassa minä en myöskään puhu mistään tilastoista muutoin kuin kulutetun maidon määrän osalta.

Tutkittu tieto kertoo kiistatta, että maidossa on runsaasti sellaisia kemiallisia yhdisteitä ja aineita, jotka ovat vahingollisia ihmiselle.

Kehotan Eeroakin ottamaan selvää mm. kalsiumin ja sydäntautien välisestä yhteydestä.

Kyllä minä tiedän ja olen jopa nähnyt nuorten lasten lutkuttavan äitienä tissejä tyytyväisinä. Eikä minulla ole sitä vastaan yhtään mitään.

Muutama päivä sitten olin uskottuna miehenä perunkirjoituksessakin, jossa tuli lesken kanssa puheeksi myös ennenaikaiset Arvo Ylpön imetysohjeet: kuinka usein ja missä järjetyksessä.

Mutta luontoäiti on tehnyt ihmisen sellaiseksi, että se äidin ja lapsen lutkutusinto lakkaa muistaakseni noin parin vuoden iässä ja viimeistään siloin, kun lapsi alkaa hyödyntää kiinteätä ravintoa. Kysymys on molemmin puolisesta hormonaalisesta ilmiöstä.

Tosin on sellaisiakin tapauksia, että lapset ovat lutkuttaneet äitinsä tissiä useampikin vuosia.

Alan tiedotteista löytyy seuraavaa imetykseen liittyvää tietoa:

"Tällä hetkellä suositellaan, että äidit imettäisivät pelkällä rintamaidolla lasta puoli vuotta ja osittain vuoden ajan.

Vain prosentti suomalaisäideistä täysimettää vauvaansa puolen vuoden ajan. Esimerkiksi Ruotsissa luku on 15 prosenttia ja Tanskassakin 20 - 25 prosenttia.

- Ei varsinaisesti tiedetä, mistä tämä johtuu.

Äidit eivät ehkä saa tarpeeksi opastusta tärkeillä ensimetreillä, sosiaali- ja terveysministeriön neuvotteleva virkamies Sirpa Sarlio-Lähteenkorva pohtii Aamu-tv:n haastattelussa.

- Tutkimuksista tiedetään, että moni äiti haluaisi imettää pidempään. Toiveet ja todellisuus eivät siis kohtaa."

Suomessahan syntyvyys on nykyään laskenut jo kaikkien aikojen alimmalle tasolleen ja suomalaisia jopa kuolee vuosittain enemmän kuin syntyy.

Silloin on selvää, että Suomessa ei enää osata opastaa nuoria äitejäkään edes luonnolliseen lastenhoitoon.

Lastenhoidossakin ohjeet täytyy Suomessa nykyään kysyä SAK:n ns. lapsiasian asintuntijoilta tai palkansaajien tutkimuslaitokselta.

Meillehän on syntynyt sellaistakin ajatusta jo nykyään, että lapset pitää mahdollisimman varhain toimittaa yhteiskunnan huollettaviksi (= mielellään kunnallisiin tarhoihin), koska kotona ei osata lapsia kasvattaa oikein.

Lapsia kasvattavalla henkilöllä täytyy myös olla nykyään jo vähintään kasvatustieteen maisterin paperit.

Tällöin esim. vain ammattikoulun käyneet pariskunnat eivät tietenkään voi harkitakkaan lasten hankintaa.

Valitettava totuus Suomen elintarvikehuollosta kuitenkin on, että sitä koskevaa tutkimusta tehdään pääasiassa kepuloisten johtamien laitosten (esim. Valio) ja myös elintarvikealan yritysten toimesta, jolloin tutkimus on poliittista lähtien maataloudesta, maatalouden hankintaketjuista sekä elintarviketeollisuudesta ja niiden järjestöistä aina yliopisto-opetukseen saakka.

Suomalaisille on iskostettu päähän, että meidän elintarvikehuolto on laadultaan maailman paras ja tuotteet ovat lähes kaikki luomua.

Kuitenkin, kun minä olen huvikseni kysynyt K-kaupassa joitakin lihatuotteita esitelleeltä kauniilta neitokaiselta, mistä nämä tuotteet ovat peräisin ja tiettäkö hän jotain niiden sisällöstä. Ei tiennyt, mutta lupasi ottaa selvää.

Minusta meillä on ollut aikoinaan elintarvikealaan liittyvää korkeatasoista mm. biokemiaan liittyvää tutkimusta ja siitähän Artturi Iivari Virtanenkin palkittiin myös nobel-palkinnolla AIV-rehusta vuonna 1945.

AIV oli Valion arvostettuja tutkijoita ja myöhemmin myös Akatemia pääjohtaja.

Kuitenkin AIV ajautui Kekkosen kanssa napit vastakkain 1960-luvulla etenkin Kekkosen idän politiikan ja tutkimusta koskevan puoluepolitiikan vuoksi.

Voi hyvinkin olla, että juuri tästä kepuloisesta syystä Suomen elintarvikealaa ja maataloutta koskeva tutkimustyökin on jäänyt vain ns. AIV-rehuasteelle, kun biokemiassa muissa maissa on menty pitkin harppauksin eteenpäin mm. geeniteknologiassa jne.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: