Keskustelu

poliittinen tarkkailijaLaiton Maakunta Sote perustuu parturitaksoihin1.8.2018 16.00
Terra Sipilän ja Petteri Orpopojan perustuslain ja EU oikeuden vastainen Maakunta Sote näyttää
perustuvan parturitaksoihin.

Itä-Suomen Yliopiston oikeustieteen professori Pauli Rautiainen vahvisti eilen telkkarissa, että Terra Sipilän joukot ovat kaikessa rauhassa härskisti rakentamassa perustuslain ja EU oikeuden vastaista Maakunta Sote, vaikka asiasta ei ole eduskunnassa ainuttakaan hyväksyttyä lakia.

Kysymys on ns. "Suomen Ihmeestä", joka mittasuhteiltaan on ainakin 10 000 kertainen verrattuna Terra Sipilän Kainuun kunnallisvaalimatkallaan löytämään "Kainuun Ihmeeseen".

Terra Sipilän keskeiset nykyiset laittoman Maakunta Soten agitaattorit ovat tietysti ahkeria kepuloisia kuten alta selviää:

 Annika Saarikko (sos. ja terveysministeri)
 Anu Vehviläinen (kunta- ja uudistusministeri)
 Päivi Nerg (Maakunta Soten projektijohtaja)

Kaikki laittoman Maakunta Sote puuhamiehet ja -naiset ovat yhteen ääneen toitottaneet nyt jo kohta neljä vuotta putkeen, että laiton Maakunta Sote varmistaa sen, että koko maassa pienintä syrjäkylää myöten tulee toteutumaan Neste huoltoasemilla jo hyväksi havaittu "Yhden pysähdyksen taktiikka".

"Yhdeltä luukulta" saadaan ns. integroidusti kaikki palvelut. Sosiaali- ja terveyshuolto tulee perustumaan moderniin digi-tekniikkaan.

Kepuloisten yllä mainittu "kolmen kopla" on Hannakaisa Heikkisen vahvasti tukemana kertonut, että laittoman Maakunta Soten ytimessä on palvelujen tuottajille maksettava asiakaskohtainen ns. kapitaatiokorvaus, jonka suuruuden henkilökohtaisesti vahvistaa Annika Saarikko ja valvoo myös sitä, että palveluseteleitä käytetään vain kepuloisten hyväksymiin hoitoihin.

Laittoman Maakunta Soten yhden pysähdyksen taktiikan mukaisen vuoden kestävän integroidun palvelupaketin sisältö on potilaskäyntien lukumäärästä riippumaton ja sisältää seuraavat integroidut palvelut:

 lääkäripalvelut
 sairaanhoitajapalvelut
 sosiaalihoitajapalvelut
 laboratoriotutkimukset kuten esim.
o röntgen
o ultraääni
o mammografia

Jyväskylässä vuoden mittaisen kapitaatiokorvauksen hinnaksi ym. integroiduista palveluista on asetettu 94 euroa Jyväskylän keskustassa asuvien 7-64 vuotiaiden potilaiden osalta.

Jyväskylässä Pihlajalinna, Mehiläinen, Terveystalo ja paikallinen Medics24 ovat osallistuneet tähän kepuloiseen laittoman Maakunta Soten koeponnitukseen. Hankasalmella noin 50 kilometrin päässä Jyväskylässä vastaavista palveluista maksetaan niiden tuottajalle 597 euroa.

Jo otsaluulla näkee, että nämä kepuloisten kapitaatiokorvaukset perustuvat huuhaa laskelmiin. Ne kansanedustjat jotka äänestävät tällaisen laittomuuden puolesta täytyy saattaa henkilökohtaiseen vastuuseen perustuslain ja EU oikeuden vastaisesta tominnasta

Pihlajalinna on kuitenkin jo ensimmäisenä heittänyt pyyhkeen kehään ja todennut, että ainakaan Pihlajalinna ei pysty tarjoamaan kepuloisten yhden pysähdyksen taktiikan mukaista palvelua alle sadalla eurolla vuodessa.

Pihlajalinnan Keski-Suomen ja Etelä-Savon aluejohtaja Sanna Poikonen näyttää todenneen Iltalehdelle, että ei noilla kapitaatiokorvauksilla kukaan yksityinen eikä myöskään julkinen toimija voi tarjota kepuloisten takaamaa hyvän hoidon mukaista palvelua ilman suuria tappiota.

Itse olen aina ollut hyvinkin tarkka hankkiessani erilaisia palveluja ja olen esim. partureissa joutunut usein kauan etsimään kunnon parturia, joka pystyy tarjoamaan hyvän palvelun silloin, kun tarve vaatii.

Aikoinaan löysin monien epäonnistuneiden kokeilujen jälkeen erinomaisen parturin (nimeltään T) (Pepe Åhmanin ketjusta), jonka kanssa tein sitten pitkäaikaisen palvelusopimuksen.

Sopimukseen kuului se, että henkilökohtainen parturi soittaa minulle, milloin minun pitää tulla parturiin, jolloin ei tarvitse jonottaa. Hinnaksi sovimme silloin 100 markkaa per käynti. Siitähän tuli sitten suunnilleen 1 200 markkaa vuodessa.

Käytin hänen palvelujaan yli kymmenen vuoden ajan, kunnes hän lopetti parturityöt ja siirtyi tekstiilitaitelijaksi. Olin erittäin tyytyväinen palvelun tasoon ja hintaan.

Yhdessä vaiheessa meille tuli eteen palvelumaksua koskeva keskustelu, kun hän sanoi, että nyt partureillekin on tullut 20%:n liikevaihtovero, joten palkkiota pitäisi nostaa.

Minä totesin hänelle siihen, että "mehän olemme sopineet siitä, että minä maksan tukanleikkuusta aina 100 markkaa". Keskustelujen jälkeen päädyimme siihen, että jatkamme palvelua edelleen samalla hinnalla. Koska hän tuni asiakkaan hyvin, niin parturiaika muodostui varsin lyhyeksi vain 15-30 minuuttiin.

Meillä on nyt nuo partureiden hinnat taas päässeet riistäytymään käsistä. Perinteinen lähiostoskeskus on minunkin kohdalla purettu ja uudessa tilanteessa parturitaksat ovat olleet nousussa. Siispä minäkin suoritin taas parturipalvelujen "kilpailutuksen?.

Voittajaksi selvisi tällä kertaa irakilainen parturi, jonka taksat ovat olleet kohtuulliset ajankohdasta riippuen 10-18 euroa ja viiden leikkauksen jälkeen on ilmainen leikkaus. Kun tästä laskee, niin minulla on nyt "integroitu parturisopimus", josta maksan vuodessa vähän yli 100 euroa ja palvelumaksuun sisältyy 24%:a ALVia. Minusta tämä on kohtuuhinta parturipalveluista.

Minua kyllä ihmetyttää, miten kepuloiset laittoman Maakunta Soten keskeiset puuhanaiset ja miehetkin voivat edes unissaan kuvitella, että ihmiselle voidaan tarjota yhden pysähdyksen taktiikalla kaikki ns. integroidut sote-palvelut jopa alemmalla taksalla kuin kilpailutettu parturimaksu.

Tulevissa eduskuntavaaleissa kaikkien suomalaisten tulee pitää visusti huoli siitä, että kepuloisia ei päästetä enää kapteenin paikalle, kun Suomen sote-palveluja kehitetään ja modernisoidaan.

Helsingissä rakenteilla olevassa ns. modernissa Kalasataman sote-asemassa on jo havaittu myös monia ongelmia.

Alla vähän raporttia Kalasataman ongelmista, joita on odotettavissa kaikkiin muhinkin kepuloisten kaavailemiin laittomiin maakunnallisiin sote-keskuksiin (yhden pysähdyksen ja yhden luukun ihmisten huoltoasemille) (YLE Uutiset ja Kotimaa lehti 30.7.2018):


?Keväällä Helsingin Kalasatamaan auennut terveys- ja hyvinvointikeskus on malliesimerkki terveydenhuoltopalveluiden tulevaisuudesta. Sen lisäksi, että jättimäinen kompleksi palvelee noin 107 000 helsinkiläistä Herttoniemen, Kulosaaren, Itä-Pasilan, Kallion, Vallilan, Arabian¬rannan, Hermannin, Sörnäisten ja Kalasataman alueella, se kokoaa saman katon alle sekä terveys- että sosiaalipalveluiden ammattilaiset.

Kalasatamaa on markkinoitu paikkana, josta potilas saa kaiken avun yhdeltä luukulta.

Alku ei ole sujunut ongelmitta. Pian avaamisen jälkeen terveys- ja hyvinvointikeskusta kritisoitiin monista toimimattomista asioista (siirryt toiseen palveluun):

- opastetaulujen sekavuudesta
- puhelinpalvelun ruuhkautumisesta
- paikan kliinisyydestä-
- sekä siitä, että hoitohenkilökunnan aika kuluu työvälineiden etsintään.

Kesäkuussa valmistui Kalasaman terveys- ja hyvinvointikeskuksen toiminnan ulkopuolinen arviointi. Raportissa on selvitetty sekä henkilökunnan että asiakkaiden kokemuksia.

Raportissa mainitut ongelmat ovat samansuuntaisia kuin mediassa esitetyt: näyttötaulut ohjaavat vääriin huoneisiin, puhelinpalvelusta ei pääse läpi, eikä potilaalle ole aina selvää, kehen hän ottaa yhteyttä. Myös tiloja kritisoitiin kolkoiksi.

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen projektipäällikkö Lars Rosengren vakuuttaa, että ongelmia lähdetään korjaamaan heti lomien jälkeen, kun henkilökunta ja heidän esimiehensä ovat palanneet lomilta.?

Lopuksi voin vielä todeta, että Kalasatama hankkeessa on vahvasti ollut mukana Sweco, joka oli aikoinaan vahvasti mukana myös Pekka "Peloton" Perän konkurssiin mennessä Talvivaarassa, josta sittemmin kuoriutui valtion suurella rahalla "Kainuun ihme".

Espoossa Sweco on taas ollut mukana, kun maan poveen on louhittu veronmaksajien rahalla kustannuksista piittaamatta surullisen kuuluisa Länsimetro.

Eilen kerrottiin YLE:n uutisissa, että modernien metrojunien ilmastointi pelaa asiakkaiden täyttämissä tiloissa, mutta kuljettajien tiloissa olosuhteet muistuttavat lähinnä saunaa.

Toivottavasti helteet loppuvat pian, jotta vältymme karmeilta uutisilta Länsimetron tunneleista tai muualta rautateiltä.

Kauhulla odotan, onko meillä kohta käsillä sama tilanne, kun 15.3.1957 Torniosta lähtenyt Hr1-sarjanhöyryveturin vetämä yöpikajuna 64 törmäsivät toisiinsa. Onnettomuudessa moottorijunan vetovaunu Dm4 nro 1607 tuhoutui täysin ja yöpikajunan veturi Ukko-Pekka Hr1 nro 1005 kaatui.

Onnettomuudessa kuoli 26 ihmistä ja loukkaantui 48.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: