Keskustelu

Senior SuvakNippusiteistä on päästävä eroon3.8.2018 15.37
Suomen KHO on todistanut, että Suomen oikeuslaitos toimii ja noudattaa pilkun tarkasti vallitsevaa maahanmuuttolakia.

Muiden viranomaispäätösten kohdalla tilanne on toinen.

Se on erinomainen asia, että Suomenkin oikeuslaitos on vähitellen siirtymässä nykyaikaan. Valitukset EU ihmisoikeustuomioistuimeen ovat olleet laskussa. Vielä ei ole kuitenkaan saatu oikeusprosessien kestoihin järjestystä.

Yksinkertaistakin asiaa saatetaan jauhaa hallinto-oikeuksissa kymmenenkin vuotta. Tämän on todistanut mm. Juankosken kaupungin kaikin puolin laiton ja lähes 1 000 000 euroa kaupungille maksamaan tullut "voimistelu hallinto-oikeuksissa" laittoman kaupungin takauksen ja biolämmön omistus- ja rahoitusjärjestelyjen kanssa.

Lakeja pitää tietysti noudattaa ja rikosoikeudessakin syytetty on vapautettava syytteistä, jos jää vähäisinkin epäilys, että syytetty ei ole syyllistynyt siihen tekoon, josta häntä on syytetty.

Maahanmuuttajien kohdalla Migri tutkii mamujen maahanmuuttoanomukset ja tekee päätöksen siitä, voiko mamu jäädä Suomeen vai, onko hänet palautettava kotimaahansa tai lähtöpisteeseen.

Mamu ei tietenkään voi jäädä Suomeen, jos Migri katsoo, että mamulle ei löydy Suomesta töitä. Voisihan integroitava mamu työskennellä hyvin vaikka ulkomailla ulkoministeriön palveluksessa tai kehitysyhteistyöhankkeissa. Mamua ei kuitenkaan voi palauttaa, jos Migrin asiantuntijat havaitsevat, että mamun palautuspaikka ei ole turvallinen. Sinänsä varsin inhimillinen ehto.

YLE:n tiedotteiden mukaan Suomessa on tällä hetkellä vastaanottokeskuksissa noin 10 000 mamua, jotka odottavat Migrin päätöksiä. Suuri osa noista mamuista on sellaisia, jotka ovat jo saaneet kielteisen maahanmuuttopäätöksen, mutta ovat tehneet lainmukaisen uuden maahanmuuttohakemuksen.

EU:n maahanmuuttopolitiikan sekavuuden vuoksi Suomeen voi hyvinkin tulla vastaisuudessa huomattava määrä uusia mamuja muiden maiden vastaanottokeskuksista. Etelä-Euroopan helleaaltokin saattaa vielä aiheuttaa Suomen Migrin viranomaisille taas yllätyksiä.

Vastaanottokeskuksista on jo raportoitu, että tunnelmat palautus- tai maahanmuuttopäätöksiä odottavien mamujen kohdalla ovat kiristyneet. Hullummankin viranomaisen pitäisi nähdä, että tässä piilee todellinen aikapommi, jonka Suomen Migrin viranomaiset ovat härkäpäisyyttään taas itse rakennelleet.

Aikapommin rakenteluhan aloitettiin kepuloisten Päivi Nergin johdolla, mutta nyttemmin Terra Sipilä siirsi Päivin johtamaan perustuslain ja EU oikeuden vastaisen Maakunta Soten toteutusta.

Päivi on tehokas työmyyrä, joka kuuliaisesti noudattaa esimiestensä ohjeita, vaikka ohjeet olisivat joko laittomia tai muutoin huonosti harkittuja. Hallintoviranomainenhan voi aina harkita huonosti ja sitten harkita taas uudestaan huonosti ja hyvin. Pääasiahan meillä on, että viranomainen harkitsee.

Mamujen kohdalla Migrin viranomaiset ovat harkinneet, että Suomessa ei ole mamuille töitä. Minusta pitäisi Migrissa nyt kuitenkin suorittaa uusi harkinta 10 000 mamun kohdalla, koska Terra Sipilänkin mukaan Suomessa vallitsee nyt korkeasuhdanne, joka jatkuu pitkään ja Suomessa ei ole mitään muuta kuin töitä. Tästä ovat yhtä mieltä myös mm. Petteri Orpopoika ja sinisten Timpura Soini.

Suomen viranomaiset laajalla skaalalla paljastivat, kuinka tökerösti ja lapsellisesti Suomessa yhä edelleen hoidetaan noita mamu-asioita.

Ensinnäkin herää tietysti kysymys, miksi poliisiviranomaiset neljän miehen voimin palauttavat itkevää ja nippusitein köytettyä mamua Finnairin (= suurelta osin valtio-omisteinen yhtiö) normaalissa vuorokoneessa, jossa on jopa lapsia.

Tällainen typerä toimintahan vaikuttaa jo kidutukselta.

Vihreiden empaattinen Aino Pennanen sai tästä erinomaisen tilaisuuden nostaa poliittista profiiliaan ja nyt koko Suomen poliittinen koneisto- ja virkamiehet ovat käynnistäneet keskustelun, kun perheenäiti Aino on osoittautunut kansalaistottelemattomaksi.

Finnairin kone on myöhästynyt 15 minuuttia ja Pennasen perhekin on heitetty tiettävästi koneesta ulos. Pennaselle ollaan jo kirjoittamassa isoa laskua kansalaistottelemattomuuden johdosta, viranomaisen vastustamisesta ja Finnairin koneen viivästyksestä. Saa nähdä, tuleeko perheen äidille vielä linnatuomio kansalaistottelemattomuudesta?

Ensimmäinen kysymykseni on, onko Terra Sipilä tai joku muu viranomainen antanut määräyksen, että mamut täytyy palauttaa tiukoissa nippusiteissä neljän poliisin saattamana normaalilla Finnairin vuorokoneella?

Terra Sipilällähän on lentolupakirja ja hän voisi jopa henkilökohtaisesti kuskata yksityiskoneella kaikkein selvimmät mamupalautukset, eikä siitä tarvitsisi tehdä suurempaa numeroa. Tietysti Terra Sipilän turvallisuus on tietysti myös syytä turvata esim. poliisivoimin, jos on kysymys agressiivisen ja arvaamattoman mamun palautuksesta

Finnairin koneissa harrastettua palautuskäytäntöä ei edes Saksan Adolf Hitler ottanut aikoinaan käyttöön, kun juutalaisia kuskattiin pimeissä härkävaunuissa Auschwitzin keskitysleirille. Muistelen kuitenkin, että juutalaisetkin varustettiin takin rintamuksiin kiinnitetyllä keltaisella tähdellä, jolla joka ikinen juutalainen voitiin heti tunnistaa jo kaukaa.

Epäselväksi tässä Finnairin tapauksessa on jäänyt, oliko palautettava mamu todettu rikolliseksi vai, oliko kysymyksessä vain Migrin päätöksen tavanomainen toimeenpano?

Meillähän on erittäin hankala muuttaa mitään viranomaispäätöstä, vaikka viranomainen olisi tehnyt päätöksessään virheen. Verottaja on hyvä esimerkki tällaisesta päätöksenteosta. Vaikka verottaja olisi tehnyt virheen päätöksenteossaan, niin sellaista virhettä ei korjata virheen tultua ilmi. Ensin täytyy panna täytäntöön verottajan virheellinenkin päätös ja sen jälkeen verottaja voi oikaisuvaatimuksen perusteella korjata virheellisen päätöksen.

Kansainvälisestä mediasta on nähtävissä, että epäjärjestys monissa pakolaismaissa kuten esim. Afganistanissa, Irakissa, Syyriassa ja monissa Afrikan maissa ei ole vähenemässä, vaan on muuttamassa muotoaan.

Tästä syystä Migrin tulisi käyttää viranomaiselle suotua harkintavaltaa viisaasti. Jos mamu ei tykkää suomalaisesta ruoasta, niin miksi mamu ei saisi syödä mieleisiään eväitä?

Migrin viranomaiset voisivat omalta osaltaan osallistua Suomen työllisyysasteen parantamiseen. Viranomaiset voisivat täyttää mamujen puolesta vaikka aktiivikaavakkeet ja laittaa vielä liitteeksi suosituksen mamun toivomista töistä.

Minä olen melkoisen varma, että tällä tavoin toimien pakolaiskeskuksissa palautuksia nyt odottelevista mamuista ainakin 80% eli noin 8 000 voidaan helposti integroida suomalaiseen yhteiskuntaan.

On tietysti hyvinkin mahdollista, että em. 10 000 mamun joukossa on myös selviä rikollisia ja aivopestyjä ISIS taistelijoita. Minun käsittääksen SUPOlla on kyllä heistä hyvä kuva.

Tiestysti Suomella ei ole mitään syytä lähteä rakentamaan EU:n vankiloita rikollisille. Tällaisissa tapauksissa rikolliset on palautettava sinne, mistä ovat tulleetkin. Nämä ilmeisen harvat rikolliset on tietenkin syytä palauttaa lähtöpisteisiin valtion kyydillä käyttäen esim. sotilaslentokoneita tai muita vastaavia kuljetusvälineitä. Tietysti valtion tulee periä palautetuilta rikollisilta asiallinen kyyditysmaksu.

Normaali työhaastattelu ja persoonallisuustesti voidaan nykypäivänä tehdä noin kahdessa tunnissa. Mikäli Migri tilaisi tällaisen haastattelun testeineen esim. 10 000 mamulta, niin aikaa näiden haastattelujen tekemiseen menisi yhteensä ehkä enintään 20 000 tuntia. Työmäärä vastaa noin 10-15 ihmisen työtä ja sen kustannus lienee korkeintaan 1.0-1.5 milj. euroa.

Varakkaammilta mamuilta voidaan periä tällainen maksu huoletta, jos sen avulle hänelle löytyy esim. työpaikka tai hänellä on kotimaassaan muutoin varallisuutta.

Tämä mamu-asia on Suomen kokoisessa pienessä ja harvaan asutussa maassa vain järjestelykysymys. Mitä vähemmän poliitikot, juristit ja poliisit osallistuvat järjestelyjen suorittamiseen sitä parempi.

Migrillekin tulee riittää yksinkertainen ohjeistus:

"Integroikaa työkykyiset mamut mahdollisimman nopeasti suomalaiseen yhteiskuntaan. Jokaisesta suomalaiseen yhteiskuntaan onnistuneesti integroituneesta mamusta maksetaan integroinnin onnistuneesti hoitaneelle viranomaiselle kahden kuukauden työpalkan suuruinen palkkabonus".

Tällä menettelyllä voidaan miljoonatolkulla säästää ahneiden juristien ja oikeusavustajien korkeita palkkioita sekä tietysti myös härkäpäisen Migrin yhteiskunnalle aiheuttamista työttömiksi "tuomittujen" mamujen aiheuttamista hoito- ja asumiskustannuksista.

EeroRe: Nippusiteistä on päästävä eroon9.8.2018 20.14
On aikoja eletty! Pitääkö huhut paikkaansa, että AKM on lähtenyt ulkomaille?

alan kolmas miesRe: Nippusiteistä on päästävä eroon10.8.2018 0.18
Suomessahan on nyt ollut erinomaiset kesäkelit. Miksi AKM olisi lähtenyt ulkomaille.

Juankoskelainen lienee seonnut helteellä ja alkanut höpertämään.

Eskimo voisi ottaa juankoskelaisen igluunsa jäähylle aluksi vaikka viikoksi.

Jos juankoskelaisen lämpöhalvaus ei iglussakaan tokene, niin juankoskelaiselle on syytä hommata M1 lähete Niuvanniemen suljetulle osastolle.

eeroRe: Nippusiteistä on päästävä eroon10.8.2018 6.36
Trolli alako kirjottelemaan minunkin nimellä, sanoo oikea Eero Kekäläinen



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: