Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniRaunon aika14.8.2018 10.05
Markku Rossi ja Seppo Kääriäinen jättävät eduskunnan. Tämä merkitsee sitä, että Rauno Kettunen voi nousta takaisin.
Ranen ura katkesi, kun hän täpärästi pudottuaan ryhtyi kunnallispolitiikkaan. Tässä tehtävässä joutuu vallankäyttäjä aina tikun nokkaan. Mieluisia päätöksiä ei taantuvassa kunnassa voi tehdä ja jokainen muistaa vain ne päätökset, jotka ovat olleet itselle vaikeita.

Olisi pitänyt keskittyä vain Muuruveden maatalousoppilaitokseen, niin kansanedustajan ura olisi jatkunut varmasti. Juankoskella olisi pitänyt vain hymyillä ja ottaa myötätuntoisesti osaa kunnan vaikeaan tilanteeseen ja harmitella puoluetovereiden osaamattomuutta. Tämä olisi riittänyt.

Rauno voisi muistuttaa äänestäjiään siitä ajasta, kun hän oli eduskunnassa. Juankoski oli vahva kaupunki, jossa työpaikkaomavaraisuus oli lähes 100%.
Uskon, että Rane ottaa Markku Rossin paikan. Juankoskelaiset äänestävät mieluummin miestä, jos oalta kylältä on kaksi pyrkijää. Hanna-Kaisa Heikkinen on puolueen puheenjohtajistoon kuuluvana, taitavana sote-asiantuntijana itseoikeutettu, mutta sitten tuleekin Rane.

Olen melko varma, että tälläkin palstalla Rane tulee saamaan suuren huomion asettuessaan ehdokkaaksi hyvissä ajoin.

Eikun menoksiRe: Raunon aika14.8.2018 21.12
Juankosken keskustan virallinen ääni kirjoittaa asiaa. Nyt Ranella olisi todella hyvä mahdollisuus vielä nousta parrasvaloihin eduskunnan kautta. Koska nyt Rauno ei voisi mitenkään enää sotkeutua Juankosken kunnallispolitiikkaan. Viimeksi teki virheen liittymällä kunnallispolitiikkaan, se vei Raunolta mahdollisuuden nousta eduskuntaan uudelleen. Tässä on juuri nyt se mahdollisuus eli Raunon aika. Raunon kautta voitaisiin aivan hyvin korjata vielä Juankoskella ne virheet mitä Raunon kunnallispolitiikan aikaan saatiin aikaan. Kaikkihan me tiedämme, että Juankoski vajosi niin syvälle, että sieltä ei noustu muuten kuin liittymällä Kuopioon. Varsinkin Juankosken keskustan virallinen ääni tietää aivan hyvin, että tässäkin vajoamisessa toiset voitti ja toiset hävisivät. Tarkoitan tällä sitä, että kyllä nyt Muuruvedellä on mukava moukaria heittää ja virallinen äänikin varsin usein heittääkin moukaria ja vaimoakaan ei enää ole pistänyt moukarin palauttajaksi. Koska onhan se selvää, että virallinen äänikään ei enää tarvitse panostaa Juankosken kunnallispolitiikkaan enää siinä määrin eikä paikallisosaston johtamiseen sillä tarmolla millä hän sitä teki vielä vajaa kymmenen vuotta siten. Joten jotakin hyötyä oli Kuopion liittymisen kanssa ja Juankosken syvälle syöksyttämisessä tässäkin mielessä. Muistelen Rauno sanoneenkin valtuuston puheenjohtaja aikoina, että ei me koskaan näitä velkoja makseta mitä nyt tehdään ja näinhän siinä on käynyt. Jotta Onnea ja menestystä uusinta yritykseen vaan sillä kuten todettu nyt olisi Raunon aika.

ajattelijaRe: Raunon aika15.8.2018 13.48
Kaavilaisten kannattaa laittaa oma kansanedustajaehdokas, keskustalla vahva ja kokenut politiikko. Toiminut pitkään ympäristöhuollon hallituksessa, joten Paula Lehtomäen linja saisi jatkoa. On yhteistyökykyinen yli kuntarajojen ja saisi monta ääntä vaaleissa?

poliittinen tarkkailijaRe: Raunon aika15.8.2018 23.00
Vanhaan hyvään aikaan oli tapana sanoa nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestareista: "They never come back" eli he eivät koskaan enää palaa.

Tämän myytin mursi ensimmäisenä maailmassa aikoinaan minun mielestäni yksi kaikkien aikojen sympaattisimmista nyrkkeilijöistä eli Helsingin Olympialaisten keskisarjan kultamitalisti (75 kiloisten keskiraskaassa sarjassa) amerikkalainen Floyd Patterson.

Patterson oli vuonna 1959 menettänyt raskaan sarjan maailmanmestaruutensa Ruotsin Ingemar "Ingo" Johanssonille.

Patterson kuitenkin tyrmäsi vuonna 1960 järjestetyssä uusintaottelussa "Springer" Ingemar Johanssonin viidennessä erässä. Patterson tyrmäsi Ingon vielä toisenkin kerran järjestetyssä uusintaottelussa.

Ingolle oli annettu Helsingin Olympiakisoissa vuonna 1952 "Springer" lisänimi, kun Ingo juoksi pakoon raskaan sarjan voittajaa USA:n Ed Sandersia vastaan käydyssä loppuottelussa. Karkuun juoksun takia "Springer" Ingon suoritus hylättiin. Myöhemmin Ingolle on myönnetty armosta mitali muistona vuoden 1952 "juoksukilpailusta".

Juankosken keskustan virallinen ääni elättelee vielä näköjään sellaista ajatusta, että kepuloisten "Springer" Rane vielä yrittäisi paluuta eduskuntaan.

Minä kuitenkin pidän "Springer" Ranen näyttöjä ainakin kuntapoliitikkona kohtalaisen heikkoina. Enkä lähtisi lyömään vetoa nyt "Springer" Ranen menestyksen puolesta tulevissa eduskuntavaaleissakaan.

Epäilen kyllä, että Rane on hyvin verkostoitunut, joten eihän sitä koskaan tiedä, mitä hätään joutuneet kepuloiset vielä keksivät.

Juankosken kaupungin täydellinen tuhoutuminen "Springer" Ranen valtuustokaudella on kuitenkin valitettavasti vertaansa vailla oleva negatiivinen referenssi.

Eikä Muuruveden Maatalousoppilaitoksen tuhoutumista Ranen johdolla voi mitenkään lukea myöskään Ranen positiiviseksi ansioksi.

Rane ei ole myöskään meritoitunut positiivisesti istuttuaan vuosikaudet kunnallisen jätevesiyhtiö Koillis-Savon Ympäristöhuolto Oy:n hallituksessa.

Luulenpa, että Akonveden ranta-asukkaat muistavat vielä elävästi, miten vuoden 2012 kesällä laittoman kaupungin takauksen saanut Premium Board lorautti paskavedet jätelaitokseen ja sen jälkeen suoraan Akonveteen.

Sehän on myös heti todettava, ettei mitään kepuloisten haaveilemia maakuntavaaleja ainakaan ole tulossa lähiaikoina.

Tulevissa vuoden 2019 eduskuntavaaleissakin kepuloisille näyttää tulevan erittäin helteisen ja kuivan kesän jälkeen kylmät.

Viime vaaleissa Terra Sipilän avustuksella kepuloiset saivat kaikkiaan 626 218 ääntä. Ääniosuus oli 21.1% ja paikkoja tuli peräti 49 eli 14 lisäpaikkaa. Nyt on toinen ääni kellossa.

Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa kepuloisille näyttää tulevan rökäletappio ja ääniosuus tippuu tasolle noin 15.5%:a.

Keskeinen syy tulevaan ilmeiseen vaalitappioon on Terra Sipilän härski ja omapäinen toiminta etenkin perustuslain ja EU-oikeuden vastaisen Maakunta Soten kehittelyssä ja monissa muissa kyseenalaisissa ja kannattamattomissa kärkihankkeissa kuten esimerkiksi "Kainuun Ihme" ja hämärät Chempolis- ja Fortum-kuviot.

Näihin Terra Sipilän kärkihankkeisiinhan on sumeilematta ohjattu valtion varoja kepuloisten sisäpiiriläisten hyödyksi.

Terra Sipilä ei ole myöskään lopettanut kepuloisten hyvä veli ja sulle mulle politiikkaa tai velaksi elämistä. Kyllä nämä kepuloisten vaalilupausten pettämiset muistetaan.

Aivan turhaan Terra Sipilä kuskasi viimeksi Sotkamon puoluekokoukseen ns. "Luottamuksen neliapilansa". Luottamus on kepuloisiin mennyt ja siksi tulevissa eduskuntavaaleissa kepuloisten kyyti on kylmää.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa kepuloisten huippu- ja kärkiehdokkaille annettiin vaalipiireittäin seuraavasti ääniä:

 Varsinais-Suomi 21 412
 Pirkanmaa 22 551
 Häme 18 306
 Uusimaa 38 528
 Vaasa 39 514
 Savo-Karjala 49 189
 Keski-Suomi 28 605
 Oulu 86 979
 Satakunta 12 113
 Kaakkois-Suomi 41 364
 Lappi 30 104
 Helsinki 14 076
 Yhteensä 402 741
(Varalle tulleita 38 757)
 Kepu yhteensä 626 218

 Huippu- ja kärkiehdokkaat 64.3% annetuista äänistä.

Heti on todettava, että Savo-Karjalassa tulee tapahtumaan suuria muutoksia vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Seppo Kääriäisen (äänet 2015: 7 004) ja Markku Rossin (äänet 2015: 4 482) äänet ovat vapaata riistaa, enkä usko, että ainakaan "Spinger" Rane pystyy vapautuvia ääniä itselleen saaman.

Savo-Karjalassa Hannakaisa Heikkinen (äänet 2015: 10 712) on valovoimainen ja pirteä ehdokas, mutta Hannakaisa teki virheen, kun lähti "herrojen kanssa marjaan", tuli itku ja alkoi rouskuttamaan kaalia valiokunnassa.

Hannakaisan ei olisi kannattanut sokeasti uskoa Terra Sipilän laittomaan Maakunta Soteen.

Hyväuskoisuus voi nyt tulevissa vaaleissa vaikuttaa ikävästi Hannakaisankin nousujohteiseen uraan.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (äänet 2015: 8 924) kepuloiset näytöt ovat Maakunta Sotessa ja monissa muissa Itä-Suomen hankkeissa jääneet erittäin heikoiksi.

Savonlinnassakin Anu muitta mutkitta hyväksyi Terra Sipilän kanssa yhdessä Savonlinnan Opettajakoulutuslaitoksenkin siirron Joensuuhun ja pysäytti ajattelemattomasti myös Savonlinna-Pieksämäki ratayhteyden kehittämisen kalliiksi tulleeseen suhmurointiin.

Pakostakin herää ajatus, että Anu ei ole oikein viihtynyt Savonlinnassa valmistuttuaan aikoinaan Savonlinnan Taidelukiosta ylioppilaaksi vuonna 1982.

Ylioppilastutkinnon jälkeen Anu vielä valmistui vuonna 1984 Alkio-opistosta kulttuurisihteeriksi ja myöskin vielä maisteriksi vuonna 1994 Joensuun Yliopistosta. Anulla saattaa olla hyvät muistot opiskeluajoiltaan (peräti 10 vuotta) Joensuun Yliopistossa.

Kepuloisten nykyisellä kunta- ja uudistusministeri Anulla on siis kuitenkin ollut vahvasti sormensa pelissä, kun Savonlinnastakin on tehty tyhjien asuntojen unelias kaupunki ja liikenteellinen umpiperä.

Savonlinnan tuhotyöhän viimeisteltiin sillä, että Matti Vanhasen hallituksen aikaan kepuloisen siltarumpupolitikoinnin seurauksena ja Anun toimiessa liikenneministerinä Savonlinnasta muodostui omituinen umpiperä, vaikka nyttemmin suljettuun Savonlinnan ja Pieksämäen väliseen rataan oli jo investoitu ainakin 42 milj. euroa.

Tällaista kepuloisten päätöntä aluepoliittista päätöksentekoa ei kukaan tavallinen veronmaksaja voi ymmärtää ja hyväksyä.

Savonlinnassakin on kuitenkin merkittävää mekaanista metsä- ja muuta teollisuutta ja kaupunki on myös yksi Suomen matkailun entisistä ja myös tulevista helmistä.

Tällainen aluepoliittinen mieletön päätöksenteko on mahdollista vain silloin, kun kepuloiset ovat hallituksessa.

Eduskuntavaaleissa 2015 kepuloisten äänisaalis oli seuraava:

 Valitut ehdokkaat: 363 984 ääntä (49 kpl)
 Varaehdokkaat: 38 757 ääntä (14 kpl)
 Kepuloisten kaikki äänet: 626 216
 Kepuloisten huiput: 162 757 ääntä
 Varaehdokkaat: 38 757 ääntä
 Huiput + Kärki yhteensä: 201 516 ääntä
 Muut ehdokkaat 424 702 ääntä

Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa kepuloisten äänisaalis näyttää muodostuvan korkeintaan seuraavaksi:

 Valitut ehdokkaat: 463 000 ääntä (35 kpl)
 Kepuloisten kaikki äänet: 463 000
 Kepuloisten huiput: 103 142 ääntä
 Varaehdokkaat: 27 381 ääntä
 Huiput + Kärki yhteensä: 130 523 ääntä
 Muut ehdokkaat: 332 477 ääntä

Yllä oleva ennutus on alustava Ennustus nro 1., jota voi nyt lähteä päivittämään, kun vaalikeskustelu näyttää kiihtyvän pitkin syksyä.

Ennusteen 1. mukainen muutos kepuloisten osalta eduskuntavaaleissa 2015-2019:

 Valitut ehdokkaat: -163 218 ääntä (-14 kpl)
 Kepuloisten kaikki äänet: -163 218
 Kepuloisten huiput: -59 615 ääntä
 Varaehdokkaat: -11 376 ääntä
 Huiput + Kärki yhteensä: -70 993 ääntä
 Muut ehdokkaat: -92 225 ääntä

Gus pääRe: Raunon aika17.8.2018 21.38
Rane sai aikaan vain sen, että suuri puhallus meni läpi ja rahat Kyprokselle ukranalaisille, armenialaisille ja venäläisille. Juankoski kaatui tohveliit jalassa ja ympärisutö pilaantui. Kiitos Rampelle.

ylläpitäjä mänttiRe: Raunon aika18.8.2018 0.02
Mutta missä edellinen kommentti???
iskikö sensuuri muuruvedeltä???
taidat olla aika pelle??
ja oletkin.
Lähes jorma ,itseasiassa epäonnistunut kopio jormasta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: