Keskustelu

MaallekkoSavonperällekkö?23.8.2018 10.19
Jostain syystä mieleen tullut, että muuttaisi Juankosken kulmille...Vaan eipä taida olla mielekästä, kun näitä palstoja lukee, tulee lopun alun tunnelma. Maaseudun asuttaminen ja asuttuna pitäminen taitaa olla mahdottomuus.

ApuhoitajaRe: Savonperällekkö?23.8.2018 16.02
Ei ongelmaa. Änkyrä Heikki J.W. Salonen muuttamassa Ähtäriin. Tekee pandoille seuraa. Sen jälkeen tilanne rauhoituu täällä Juankoskella.

Kouraan ajattelijaRe: Savonperällekkö?23.8.2018 16.17
Maalle muuttajat eli mamut ovat tervetulleita. Meistä voit lukea lisää nimimerkki "Etelän turisti" kertomuksista.
Eikä se haittaa, vaikka et lukisikaan. Tänne, kun muuttaa, niin voit ostaa talon heti ja saat pysyväisen asunnon kerralla.

NS tiedotusRe: Savonperällekkö?23.8.2018 17.23
Apuhoitaja ei tunne Heikkiä. Heikki J.W. Salonen on perustanut New Stroms Oy yrityksenkin Juankoskelle jo vuonna 2009, eikä ole missään aikeissa siirtää yritystä pois Juankoskelta. Päin vastoin.

Juankoski on nykyään yksi Suomen parhaita paikkoja harjoittaa bisnestä, koska kepuloisilla ei ole enää kylän valtuustossa endotonta äänten enemmistöä.

Yleisestihän on tiedossa, että kepu pettää aina ja nyt kepu ei voi enää pettää Juankoskellakaan.

Siis kaikki ovat nyt tervetulleita Juankoskelle tekemään hyvää yhteistyötä mm. kouraan ajattelijan ja NS:n kanssa.

Kiinteistöjenkin arvot alkavat jo olla kohdallaan Juankoskella.

Valitettavasti kepuloisten vuosikymmeniä jatkunut ehdoton ääniten enemmistö valtuustossa johti kylän tuhoutumiseen, kun pienessä maaseutukaupungissa lähdettiin Esterin johdolla seikkailemaan kansainvälisten huijareiden kanssa.

Kepuloisten sekä demujen täysin heitteille jättämä Stromsdal OyJ:n konkurssipesä ja seisova uusi biovoimalakin myytiin sitten pilkkahinnalla kansainvälisislle huijareille sillä seurauksella, että koko kylä autioitui ja kiinteistöjen arvot romahti.

Nyt kuitenkin uudet tuulet puhaltavat taas. Pieni ja ketterä on voittanut kaikki oikeustaistelut KHO:ssa laitomista takauksista ja biovoimalajärjestelyistä.

Nyt on oikea aika iskeä bisneksiin kiinni taas. Kiinteistöjen arvotkin alkavat kohta nousta kohisten, kun kylän ummehtuneeseen elämään saadaan uudet yrittäjät paikalle.

Kun mamut löytää kunnolla Juankosken El Doradon, niin jopa alkaa myös palvelujen taso nousta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Savonperällekkö?23.8.2018 20.19
Juankoski on aika lailla kaupunki edelleenkin, mutta maaseutua etsivälle hyviä asumispaikkoja löytyy Kaavilta.
Miksei Säyneistä ja Muuruvettäkin voisi suositella.

Kaavi tarvitsee uusia asukkaita kipeästi, sillä se aikoo sinnitellä jatkossakin itsenäisenä kuntana.
Kaavilla eläminen maksaa huomattavasti enemmän, koska veroprosenttiin kohdistuu painetta.
Juankoski nauttii Kuopion osana Kuopion eduista, mutta kysyjälle tärkeintä on maaseudun elävänä pitäminen.

Puolueettomasti suosittelen tässä tapauksessa, että muutat Kasville. Siellä kaupungin tuomien uhkien ja vitsausten todennäköisyys on vähäisintä.

jytkelssönRe: Savonperällekkö?23.8.2018 22.24
en muuttas juankoskelle vaikka sais ilmasen talon.

oon sen verran nähny sitä kateutta kurjuutta ja paskanpuhumista selän takana.

FaktaRe: Savonperällekkö?23.8.2018 23.45
Jytkelssönillä asiaa. Nyt kun kaiketi se tehdas biolämpöineen on hiipunut lopullisesti niin kateus nostaa entisestään päätään. Tehtaan toimiessahan lienee nokkimisjärjestys mennnyt kuten kunnon paperitellisuusteollisuudessa kuuluikin. Vakanssit siirtyi isältä pojalle Oli lahjoja tai ei. Ja pääluottamusmies oli kylän patruuna. Miten lie vain nykyään.Kylä kyykkää ja sille ei voi mitään edes patruuna.

Master BatorRe: Savonperällekkö?24.8.2018 11.33
Halvalla saa asunnon, paskassa kunnossa olevat tiet, ei palveluja-ykksityisiä tai julkisia, monopoli tietyillä kaupoilla, koska ei kilpailua ja siksi tavaroiden ja palvelujen hinnat korkeat ja sittemn poismuuttaessa saa maksaa siitä, että joku ottaisi asunnon pois. Koska ei julkisia liikennepalveluja, on auto pakollinen ja sehän kuluu näillä kinttupoluilla ja polttoaineenkin hinta ilman kilpailua perseestä. Joten tulkkaa Suomen persläpeen, mutta vain turistina.

alan kolmas miesRe: Savonperällekkö?24.8.2018 14.52
Mitähän Master Bator valittaa?

Master Bator taitaa olla noita Aktiivimalli-miehiä.

Ei Juankoski mikään "persläpi" ole. Kun rotat ovat nyt poistuneet laivasta, niin Juankosken itsenäisyys pitäisi palauttaa.

Tällainen kansanliike olisi syytä polkaista käyntiin mahdollisimman pian.

Vaikka Juankoski on nyt tilapäisesti osa Kuopiota, niin tulevaisuudessa Kuopiokin joutuu lisäämään paikallista itsemääräämistä liitoskunnissaan.

Se on Kuopion ehdoton etu ja välttämättömyys.

Jo tällä hetkellä Juankoski on esimerkiksi nuorelle perheelle täydellinen El Dorado.

Ensimmäinen asia, jota nuoret vanhemmat joutuvat miettimään on työmahdollisuudet. Juankoskella ei ole mitään muuta kuin tekemätöntä työtä. Römssyn konkkaan ajetut tehtaatkin voidaan käynnistää uudestaan. Tietenkin tuotantosuuntaa tulee muuttaa.

Julkisista palveluista ei ole Juankoskella pulaa nykypäivän maailmassa. Kylässä on hyvät koulutuspalvelut, päiväkodit ja vanhusten hoitolaitokset.

Juankoskella oli aiemmin komea kaupungin ja Senaattikiinteistön omistama virastotalo, mutta talohan on ollut viime aikoina lähinnä tyhjän panttina, kun mitään todellisia palveluita ei virastotalosta ole ainkaan 15 vuoteen saatu.

Ainoa asia, jota virastotalolta on hoidettu viimeisen jo lähes 10 vuoden aikana, on ollut kaupungin myöntämän laittomaan takaukseen ja laittomiin biovoimajärjestelyihin liittyneet oikeustaistelut eri oikeusasteissa. Näitäkin asioita on hoidettu laittomasti lähinnä Helsingissä ja Kuopiossa yksityisten asianajotoimistojen toimesta ja maksettu siitäkin palvelusta suunnilleen 1 000 000 euroa.

Olisihan tämänkin hukkaan heitetyn rahan voinut käyttää vaikka kylän köyhien auttamiseksi.

Se on myös noista turhista oikeustaisteluistakin todettava, että Juankosken kaupunki on hävinnyt kaikki oikeustaistelunsa KHO:ssa ja samalla laittomia päätöksiä tehneet henkilöt hävittivät tahallisesti yli 30 milj. euron edestä kaupungin asukkaiden varallisuutta. Huh, huh! Kysymyksessä on suhteellisesti ottaen Suomen kuntahistorian suurin puhallus.

Kunnollinen elokuvateatteri ja paikallisradio taitavat kuitenkin vielä puuttua Juankoskelta, mutta nämäkin puutteet voidaan nykypäivänä helposti ja halvalla järjestää. Uimahallistakaan ei taida olla tietoakaan, vaikka minullekin kerrottiin jo vuonna 2010, että ainakin sellainen olisi hyvä saada kylään.

Vanhan mallisia monopolikauppoja ei tietysti kannata enää pyörittää Juankoskellakaan. Tilalle on tullut edulliset nettikaupat jne. Tarjonta vain lisääntyy jatkossa entisestään.

Nykypäivänähän ei pankeistakaan enää käteistä saa kunnolla edes pääkaupunkiseudulla, niin mistä siinä sitten Juankoskellakin pankkipalvelluistakin aina valitetaan.

Täytyisi ymmärtää sekin, että pankeissa ei kannata rahoja säilyttää. Säästötilienkin korko on nykypäivänä lähellä nollaa. Täytyy olla vähäjärkinen, jos antaa nolla korolla rahansa pankkien pyöritettäväksi kaikenlaisiin kasinopeleihin ja bitcoineihin.

Pankkien sinisilmäisesti perinteisesti rahoittamia navettainvestointeja ei myöskään voi nykypäivänä kovin suuresti suositella, jos ei halua ajautua ulosottomiehen kynsiin, kun EU näyttää jatkuvasti leikkaavan maataloustukiakin.

Juankoskelle mahdollisesti muuttavan nuoren perheen (1 lapsi) perushankinnat voivat olla esim. seuraavat:

 Pikonniemenkatu 9 A rivitalon pääty 45 neliötä, hinta 39 500 euroa
o saunat, pelit ja pensselit. Oma ranta ja etäisyys keskustasta vain 1.5 km

 Volvo 850 ajettu noin 200 000 km, hinta enintään 2 000 euroa

 Kokonaisinvestointi n. 40 000 euroa

 100% lainoitus, 20 vuotta, korko ehkä 3% p.a.

 Kuukausittainen pääomakustannus on siis enintään 121.84 euroa ja vuodessa 1 462.07 euroa

En esitä vielä yksityiskohtaisia laskelmia perheen tuloista, mutta molempien ollessa jonkinlaisessa työssä käteen pitäisi jäädä perheessä nettona ehkä ainakin 3 000 euroa eli 36 000 euroa.

Kun tästä vähennetään noin 120 euro/kk asumisen pääomakulu, niin aika paljon jää perheellä rahaa syöntiin ja muuhun elämiseen. Tietysti perheen täytyy maksaa myös sähköt ja vedet sekä jätehuolto jne. Mutta kyllä sitä "perslävessäkin" syöntiin silti aika paljon näyttää jäävän.

Miksi Master Bator haukkuu Juankosken julkista liikennettä?

Eihän ym. nuori pienperhe tarvitse mitään linja-autoa tai junaa mennäkseen vaikka 1.5 km perinteisellä munamankelilla kylille.

Jos taas nuoripari haluaa perheineen lähteä "perslävestä" tuulettumaan, niin nykyään ulkomaille pääsee jo muutamalla sataselle. Rissalan kentältä nousee kone pilvien päälle joka ikinen päivä.

Jos taas isäntä sattuu vielä illalla erehtymään kuppilaan muutamalle keppanalle, niin eipä taida tulla tankojuoppoudesta tuomiotakaan, jos on valot mankelissa ja kypärä päässä.

Alla viittaus tieliikennelakiin:
"Polkupyörällä päihtyneenä polkeminen on lain mukaan liikennejuopumus. Lain rikkomisesta ei kuitenkaan seuraa mitään, sillä polkupyörän tai hevosvaunun kuljettajalle ei ole promillerajaa. Ei, vaikka ajaisi perjantairuuhkassa nelostiellä."

Minä olen aina ollut hyvin lain kuuliainen kansalainen, enkä tietenkään kehota ketään ajamaan kännissä, mutta on hyvä, että edes jossain asiassa meillä maan matosilla on hieman liikkumavaraa noiden säännösten kanssa.

Maalla ja "perslävissä" säännösten kanssa on enemmän liikkumavaraa kuin isoissa kasvukeskuksissa, joissa Isoveli valvoo nykyään meidän jokaista askelta valvontakameroiden, erilaisten vartijoiden, turhien parkkipirkkojen ja kaiken maailman muiden tarkastajien avulla.

Nyt Terra Sipilä on ilmoittanut, että hän purkaa kaikki turhat säännökset, mutta totuus on toinen.

Terra Sipilä on mm. laittomassa Maakunta Sotessa keskittämässä kaikki sote-asiat ja muutkin asiat joillekin maakuntahallinnon virkamiehille, joilla tietysti täytyy olla vielä kepun jäsenkirja. Suuntaus on pahempi kuin kommunistisessa Neuvostoliitossa, joka jo aikaa sitten romahti omaan mahdottomuuteensa.

Herra varjele meitä suomalaisia kateellisten kepuloisten säännöksistä ja maaseudulla asumisen morkkamisesta.

Nytkin Terra Sipilä kaavailee tulevaan budjettiin ilmeisesti satojen miljoonien eurojen tukitoimia, joiden avulla pyritään sitomaan maanviljelijät ja maitotilallisetkin vain entistä tiukemmin turpeeseen, kun heille pitäisi turvata maaseudullakin ns. uusi alku terveiden liiketoimintaohjelmien ja neuvojen avulla.

Kepu pettää aina!!!

eeroRe: Savonperällekkö?24.8.2018 22.02
Master patori valittaa myös teitten huonosta kunnosta.

Suositukseni.

Jos sinulla on ees senverran käteistä, hae poliisilaitokselta itsellesi shengenpassi ja senjälkeen jostakin matkatoimistosta hae viisumi venäjälle.
Ilman merkittävää rikostaustaa omaavat suomalaiset saavat viisumin.
On kertaviisumeja, on kaksikertaviisumeja, on vuoden viisumejakin.
On myöskin kolmen vuoden viisumeja,
joita venäjänmatkailun noviiseille ei vielä myönnetä.
Minulla sellainen on.

Sit kun olet saanut viisumin, istahda auton penkille ja suuntaa matkasi vaikkapa vienankarjalaan.

Kuhmonkautta Vartiuksen raja-aseman kautta Kostamukseen, sieltä Vuokkiniemen ohi Vuenitsaan, sieltä nykyiseen Kalevalan kaupunkiin
{ent. kaupungin nimi Uhtua}
Ja takaisin.

Kun olet tän keikan heittänyt, tule kirjoittelemaan tälläkin palstalla, kuinka paskoja tiet on Juankoskella !!!!!!!!

Oon minäkin jo yli 50 vuotta kulukenut koillis-savon teitä, joten älä urputä tyhjää paskaa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: