Keskustelu

kangaspervokyllä minä niin mieleni pahoitin.28.8.2018 20.36
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/20-eurolla-myyty-halli-olikin-k%C3%A4ytt%C3%B6kunnossa/675271




kuplahallissa muka sortumavaara ja kesti viime talven kovan lumikuorman.

Pöytäkirjat kertooRe: kyllä minä niin mieleni pahoitin.28.8.2018 20.52
Kaupunginhallitus 06.02.2012

32
Liikuntahallityöryhmän lakkauttaminen
16/10.03/2010
7/00.00.01/2011
Esitän ponsiehdotuksena kaupunginhallituksen esityksen lisäksi seuraavaa. Kun kaupungin taloudellisen tilanteen huomioon ottaen kaupunginhallitus päättää, että kaupunki ei osallistu liikuntahallihankkeeseen ja lakkauttaa liikuntahallityöryhmän. Nyt olisi hyvä tilaisuus alkaa neuvotella yksityisen omistajan kanssa urheiluvuorojen saamiseksi kuntalaisille aiemmin kaupungin 20 eurolla myymästään Kuplahallista. Saamani tietoon perustuen oletan, että tilat olisi mahdollista saada varsin edullisella vuosivuokralla urheilijoiden käyttöön. Näin voisimme olla turvaamassa sisäliikuntapaikan eri urheilulajien harrastajille. Sisäliikuntapaikan puute on ollut oleellinen kuplahallin myynnistä lähtien. Tämä puute on ohjannut liikkujia naapurikuntien halleihin liikunnan pariin. Merkittävän suosituksi urheilijoiden keskuudessa on nousut Kaavin tarjoamat urheilupalvelut (Iloharju)


Pyydän, että esittämäni ponsiesitys liitetään pöytäkirjan liitteeksi
06.02.2012
Martti Pohjolainen

Otteita pöytäkirjoistaRe: kyllä minä niin mieleni pahoitin.28.8.2018 21.02
Oiva esimerkki on siitäkin, että Vapaa Juankoski ryhmänä puolustimme palloiluhallia(Kupla), jotta sitä ei purettaisi pelkkien juoksentelevien kusiaisten vuoksi.


5/5
Olihan juuri hieman ennen kun kusiaisia oli havaittu suoritettu noin 36.000 euron remontti palloiluhallin sosiaalisiin tiloihin. Muutaman kuukauden kuluttua remontin valmistumisesta päättäjät vakuuttivat, että halli on suorastaan turvallisuudelle vaarallinen kusiaishyökkäyksen seurauksen vuoksi ja sulkivat urheilijoiden käytöstä hallin kevättalvella 2009. Samalla silloinen hallituksen puheenjohtaja antoi kylmilleenpanokäskyn, joka viime tipassa peruttiin.
Oli hyvä asia että lämmöt kuitenkin säilyivät hallissa ryhmämme ponnisteluiden seurauksena kevätkauden eikä hallia annettu mennä pilalle kosteuden vuoksi.
Mutta urheilijoita ei päästetty sisälle oletetun romahtamispelon vuoksi ja halli oli tyhjillään syksyyn 2009 saakka. Viimein päättäjät päättivät päästä hallista myymällä sen 20 euroon kauppahinnalla. Hallin omistaja on testannut hallin kestävyyden ja halli on todettu käyttökuntoiseksi ja käyttö jatkuu nyt edelleen eri tapahtumien merkeissä. Tästä osoituksena oli talvella 2010 hallissa järjestetty mukava messutapahtuma. Hallin sulkeminen perustui mielestäni ja ainoastaan siihen, että haluttiin vauhdittaa yksityisen yrittäjän urheiluhallin rakentamista. Hanketta, joka sitten on kuitenkin kuivanut kasaan syystä, että kaupunki ei ole pystynyt lähtemään hankkeeseen mukaan riittävän suurella veronmaksajien panostuksella. Kuplahallin sulkeminen ei tuonut yrittäjälle luultuja investointiavustuksien korotuksia, joka olisi mahdollistanut hallin rakentamisen.
Tekemällä tehtyä tyhjennystä valtapuolue ei helposti tuo esille, sillä olisihan tällaisten asioiden tuominen kuntalaisten tietoisuuteen varsin kiusallista.

KoirankusettajaRe: kyllä minä niin mieleni pahoitin.28.8.2018 23.08
Juankosken kaupunki ylitti päätösvaltansa, kun päätti, että halli romahtaa.
Päätösvallan ylitys olisi ollut valitusperuste, mutta ei silloin kukaan älynnyt asiasta valittaa.
Ei minullakaan tullut mieleen, että meillä olisi asiaan vain muurahaisen valtuudet.
Kymmenen vuotta on kulunut päätöksestä, mutta ainut mikä on romahtanut, on Juankosken kaupunki.
Siitä ei ole mitään jäljellä, paitsi muisto.
Päätös romahtamisesta ei ollut yksimielinen, vaan se syntyi äänestyksellä.
Osa päättäjistä on jo kuollut ja hyvin todennäköistä on, että loputkin ehtivät kuolla ennen hallin romahdusta.
Tällainen lopputulos oli niin masentava, että toivon vielä Kuopion valtuustossa istuvien muutaman juankoskelaisen vaativan hallin purkamista.
En voi kulkea hallin ohi pahoittamatta mieltäni.
Eniten minua harmittaa, ettei edes tuo pressukatto ole repeytynyt.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: