Keskustelu

Kamreerin alkuTakausvastuun maksaminen16.10.2013 12.46
1. Kunnan vastuu takauksesta oli ja on edelleen riidanalainen.
2. Kunta on maksanut riidanalaisen takauksen ilman päätöstä.

Hallituksen tulisi puuttua takausmaksun toimeenpanoon. Asian käsittelyyn ei saisi osallistua henkilöitä, jotka ovat jäävejä. Menettelyssä on aineksia suoraan poliisitutkimukseen ilman mitään hallintovalituksia.

juristin alkuRe: Takausvastuun maksaminen16.10.2013 13.29
Kamreerin alku on täysin oikeassa. Meillä Juankoskella hallituksessa ja valtuustossa on iso liuta esteellisiä päättäjiä, jotka eivät voi osallistua asioiden valmisteluun tai päättämiseen.

Kamreerin listaan on syytä kirjata vielä, seuraavat tosiseikat:

- pahvitehtaalla ei ole enää merkittäävää työvoimaa ja palkat sekä TEL-vakuutusmaksut ovat jääneet maksamatta

- pahvitehdas on seissyt yhtäjaksoisesti jo kohta vuoden

- biolämmön normaalista liikevaihdosta puuttuu jo vuoden ajalta 80%, eikä biolämpö ole voinut maksaa yli 5 milj. euron velkojaan

Lisäksi on täysin käsittämätöntä, että hallitus ei ole käyttänyt omistajaohjaustaan biolämmön osalta, koska kaupungin yli 10%:n omistusosuudella voidaan vaatia pikaista ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsumista ja erityistilintarkastusta.

Biolämmön julkistetut tilinpäätöstiedot viittaavat selvästi tilipäätöstietojen tahalliseen vääristelyyn, koska esim. jo 31.12.2012 biolämmöllä oli myyntisaamisia peräti 892 377 euroa. Nämä myyntisaamiset eivät voi olla mistään muualta kuin konkurssitilassa olevasta Tratta PBF:stä.

Todellisuudessa näiden myyntisaamisten arvo on nolla, koska Tratta PBF:llä ei ole mitään omaisuutta, liiketoimintaa ja yhtiö on konkurssitilassa.

Mielestäni tämän minoritettiomistajan oikeuden laiminlyönti on syyllistänyt kunnan keskeiset virkamiehet, kuten esteellisen kaupunginjohtajan, biolämmön osakekauppoja esitelleen hallintojohtajan ja myös kamreerin sekä hallituksen jäsenet tahalliseen kaupungin etujen loukkaukseen ja mahdollisesti myös sotkenut kyseiset toimijat myös ilmeisen biolämmön konkurssin viivyttämiseen.

Kysymyksessä on vakavat ilmeiset rikkeet, joissa päätöksenteon kohteena on kaikkinensa ollut yli 10 milj. euron omaisuusmassat.

Asia on valitettava, mutta Suomessa on kunnissakin pakko noudattaa voimassa olevia lakeja. Valtiovarainministeriö on ollut näiden kuntien väärinkäytösten suhteen viime vuosien aikana myös täysin armoton. Heti tulee mieleen muutamat koulutukseen liiittyneet avustusten väärinkäytökset.

kamreerin alkuRe: Takausvastuun maksaminen9.12.2013 9.48
Tarkastuslautakunta kokoontuu tällä viikolla. Varmaankin asia nousee esiin.

JolleRe: Takausvastuun maksaminen9.12.2013 17.12
Ei varmasti nouse, sillä lautakunnan puheenjohtaja on kuin aasi myllyä pyörittämässä: silmälaput ja korvalaput tiukasti päällä ja kun ei näe eikä kuule ei tartte puhuakaan.

juristin alkuRe: Takausvastuun maksaminen9.12.2013 20.57
Tarkastuslautakunta on tähän saakka siunannut kaikki taloudelliset hölmöydet ja kunta- ja perustusperustulakien rikkomukset.

Se ei tule tämän viikonkaan kokouksessa 15-20 milj. euron suuruisiin lillukanvarsiin sotkeutumaan.

Tarkastuslautakuntahan on kaupunginjohtajan kumileimasin.

Yksi veronmaksajistaRe: Takausvastuun maksaminen10.12.2013 8.10
Mietittävää tarkastuslautakunnalle: Kun on maksettu 4 milj. euroa kunnan tililtä yksityiselle pankille ilman lainvoimaista päätöstä ja salaa luottamushenkilöiltä, onko kyseessä kavallus vai mikä? Tarkastuslautakunnan pitäisi antaa asia poliisin selvitettäväksi. Siksi he ovat olemassa, eikä vain pullakahvien juomiseksi ja silmät kiinni vastuuvapauksien myöntämiseksi.
Nyt säpinää, Rissanen!

toinen veronmaksajaRe: Takausvastuun maksaminen10.12.2013 9.37
Kuten yksi veronmksajista on todennut: "mietittävää tarkastuslautakunnalle" on tullut nyt enemmän kuin tarpeeksi. Kuopion HAO päätti, että yksityisten asianajotoimistojen käyttö Premium Board ja biolämmön tapauksissa on ollut perustuslain vastaista. Toiminta on jatkunut tuomiosta huolimatta kuin mitään tuomioistuimen päätöstä ei olisikaan olemassa. Rahaa on palanut laittomasti ainakin 300 000 euroa ja palaa lisää, jos kaupunginkohtaja pääsee tahtipuikkoa heiluttamaan Tratta PBF:n velkojaintoimikuntaan.

Nyt yksiveronmaksajista jo kysyy, oliko 4 milj. euron takauksen maksamisessa kunnan tililtä yksityiselle pankille ilman lainvoimaista päätöstä ja salaa kyseessä jopa kavallus vai mikä.

Kaiken ohessa kaupungin alijäämä on tälle vuodelle 6-8 milj. euroa. Ei taideta ehtiä nyt kahveja juomaan kokouksessa.

Tiski JukkaRe: Takausvastuun maksaminen11.12.2013 0.49
Rissaselle on hyvä ostaa joululahjaksi Maukka Perusjätkän levy "Säpinää", niin jopa alkaa moposaha soida kaupungin tilikirjojen kanssa.

Taitaa mennä monelta joululoma piloille?

yrittäjäRe: Takausvastuun maksaminen11.12.2013 7.31
Heikille kunnia siitä,että on puuttunut sisäsiittoiseen Juankosken kunnallispolitiikkaan.Sulle -mulle rahanjako kuntalaisten kukkarolla on saatava loppumaan ja jäävit päättäjät saatettava vastuuseen.
Heikki ,älä anna periksi.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: