Keskustelu

Senior SuvakTerra Sipilän oudot maahanmuuttolausunnot5.9.2018 4.32
Suurkiitos kokoomuksen Kai Mykkäselle, että hän on vihdoin määrännyt, että Maahanmuuttoviraston eli Migrin toiminasta tehdään riippumaton selvitys.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) on siis ilmoittanut 31.8.2018, että Maahanmuuttoviraston eli Migrin toiminnasta tehdään riippumaton selvitys.

Mykkänen on kuitenkin epäillyt, että "aivan tarkkaa selkoa ei saada, mitä on tapahtunut 45 000 turvapaikan hakijan kohdalla".

Minä pidän aika hankalana asiana, jos Suomessa ei todellakaan nykypäivänä tiedetä, mitä on tapahtunut 45 000 turvapaikan hakijan kohdalla.

Lukuhan nousee jo korkeammaksi kuin sisällissodan uhrit (noin 36 640) ja melkein talvi- (27 008) sekä jatko- ja Lapin sotien (65 555) kaatuneiden tasolle, vaikka meillä ei vielä vuonna 2015-2016 oltu lähelläkään sotatilaa.

Meillähän maa oli tiukasti juuri joutunut Terra Sipilän SOS hallituksen käsiin ja maamme ylipäällikkönä oli jo vuodesta 2012 saakka toiminut kokenut koko kansan presidentti Sauli Niinistö.

Eihän meillä pitänyt olla mitään hätätilaakaan, kun isoon maahan saapui vain "kourallinen" ulkomaalaisia ja useimmat vielä hädänalaisia aseettomia ihmisiä, jotka eivät tosin olleet tottuneet juomaan maitoa ja syömään meikäläisiä perinneruokia kuten mämmi ja karjalan paisti, lihamakaronilaatikko, kalakukko ja maitopottu.

Kepuloisten Terra Sipilä julisti viime lauantain TV-haastattelussa, että suurin osa maahanmuuttajista oli ns. elintasopakolaisia.

Hesarissa 4.9.2018 Terra Sipilä vielä vahvisti turvapaikanhakijoita koskevia lausuntojaan ja vetosi EU:n tilastoihin vuosilta 2015-2017, joiden mukaan EU:ssa vain 44% turvapaikan hakijoista sai myönteisen päätöksen.

Tähän viitaten Terra Sipilä teki johtopäätöksen: "Eli suurimmalla osalla ei ollut perusteita saada turvapaikkaa Euroopassa."

Hesarissa Terra Sipilä vielä totesi, että Euroopan pakolaispolitiikassa "keskeistä on Afrikan auttaminen. Keino valikoiman pitää olla laajaa kehitysyhteistyöstä kriisinhallintaan."

Terra Sipilän lausunnoista nähdään, että Terra Sipilä on näissä maahanmuutto- ja pakolaisasioissa yhtä ulkona kuin lumiukko valmistellessaan apureineen perustuslain ja EU oikeuden vastaista Maakunta Soteakin kautta koko Suomen niemen ja eritoten kepuloisten tupailloissa.

Hesarin 4.9.2018 toimittajien Minna Nalbantoglu ja Teemu Luukan laatimassa artikkelissa kerrotaan Migrin osastopäällikön Jorma Vuorion tietojen mukaan vuoden 2015 aikana Suomeen tulleen ennätykselliset 32 000 turvapaikan hakijaa.

Migrin täydellinen tosin hyvin epäselvä turvapaikkatilasto vuodelta 2015 kertookin, että turvapaikan hakijoita oli tarkasti laskien kaikkiaan 32 476 kpl.

Migrin tilastojen mukaan turvapaikan hakijoita koskeva tilasto jakautui seuraavasti:

 Kielteisen päätöksen saaneet yhteensä 8 237 kpl
 Myönteisen päätöksen saaneet yhteensä 8 838 kpl
 Rauenneet hakemukset yhteensä (peruttu/kadonnut) 6 358 kpl
 Vielä käsittelyssä olevat yhteensä 7 000 kpl
 Yhteensä 30 133 kpl

Kyllähän näistäkin luvuista näkee, että Migrin tilastointi näyttää olevan täysin hunningolla. Koska yksikin ihminen on tärkeä, eikä ihmisiä voida laskea nykypäivänä vain muutaman sadan tarkkuudelle. Selvästi yli 6 300 ihmisestä ei ole mitään havaintoja.

Voivat aivan hyvin olla vaikka ISIS sotureita, eikä vasurit ja demutkaan millään halua muuttaa tiedustelulakeja, jotta jotain selvyyttä saataisiin näistäkin hiipailijoista.

Täytyy myös muistaa, että Migrin toiminnassa Terra Sipilän laittoman Maakunta Soten projektipäälliköksi äskettäin nimittämä Päivi Nerg (kepu) kutsuttiin aikoinaan käynnistämään myös Migrin toimintaa, kun pakolaisia alkoi virrata Suomeen.

Vuosina 2012?2017 hän toimi Suomen sisäministeriön kansliapäällikkönä . Vielä maaliskuussa 2016 Nerg väitti Euroopan pakolaiskriisiin liittyen, että Suomessa "tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut".

Päivin aikaisemmat hallinnolliset referenssithän olivat olleet lähinnä lihateollisuuden (Atria ja Liha Polar) palveluksessa ja muistaakseni myös hallinnollisissa tehtävissä Kuopion yliopistossa.

Noissa tehtävissä ei käsittääkseni liiemmälti jouduta tekemisiin ulkomaisten hädänalaisten ihmisten tai ISIS soturien kanssa. Toisaalta lihateollisuudessa saattaa eläimillä olla suurikin hätä ainakin teurastettaessa.

Minua ihmetyttää näiden turvapaikan hakijoiden osalta ensinnäkin se, että ainakin Terra Sipilä ja varmaan myös näissä pakolaisasioissa hänen oikeana kätenään toiminut Päivikin lienee myös korostanut, sitä että Afrikkaa pitäisi lähteä ihan paikan päälle auttamaan.

Kuitenkin, kun katsoo Suomeen vuonna 2015 tulleita turvapaikan hakijoita, niin alta selviää, että Afrikka ei ole ollut millään tavalla keskeisessä roolissa esim. vuoden 2015 turvapaikanhakijoiden kohdalla.

Afrikkalaisten osuus kaikista turvapaikan hakijoista oli vuonna 2015 vain 6.6%:

 Irak 20 484 kpl
 Afganistan 5 214 kpl
 Somalia 1 981 kpl
 Syyria 877 kpl
 Albania 762 kpl
 Iran 616 kpl
 Ei tiedossa 254 kpl
 Venäjän Federaatio 190 kpl
 Nigeria 167 kpl
 Kosovo 165 kpl
 Erittelemättömät 1 763 kpl
 Kaikki yhteensä 32 476 kpl

Suomessa on jo useiden vuosien ajan kiinnitetty huomiota siihen, että meiltä on turvapaikan hakijoita palautettu jopa nippusiteissä Finnairin koneilla poliisivoimin, mutta viranomaiset eivät ole myöntäneet mitään virheitä tapahtuneen.

Meillähän on vain noudatettu Terra Sipilän SOS hallituksen kiristämää pakolaispolitiikkaa ja pikavauhdilla säädettyjä mutta ilmeisen huonosti harkittuja maahanmuuttolakeja.

Tällaisia outoja palautuksia on tiettävästi tehty ainakin Afganistaniin ja Irakiin.

Vaikka yleisestikin on ollut tiedossa, että turvapaikka-anomusten käsittelyssä on ollut selviä juridisia ja myös kielellisiä ongelmia, niin siitäkään huolimatta niihin ei ole asianmukaisetsi puututtu.

Käsittääkseni sisäministerinä toimi ennen Kai Mykkästä Paula Risikko (kok), joka muistaakseni vetosi vallitsevaan lainsäädäntöön, kun kiistanalaisia turvapaikan hakijoiden palautuspäätöksiä pantiin täytäntöön muutamissa suurta julkista keskustelua herättäneissä tapauksissa.

Nyt kuitenkin uusi sisäministeri Kai Mykkänen (kok) on vihdoin herännyt Terra Sipilä hallituksen Ruususen unista, eikä nyt enää lähde ennakoimaan, minkälaiseen tulokseen Maahanmuuttovirasto Migri päätyy YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n tiistaisesta linjauksesta.

"UNHCR:n linjauksen mukaan Afganistanin turvallisuustilanne on heikentynyt entisestään eikä maan rajojen sisäpuolella ole turvallista muuttaa pääkaupunki Kabuliin.

- Linjaus ei velvoita Suomea tekemään minkäänlaisia päätöksiä, mutta on oikein, että pakolaisjärjestön analyysi otetaan vakavasti."

Mykkäsen olisi nyt hyvä tiedostaa, että naapurimaamme ja meidän presidenttimme hyvä ystävä Putin on juuri käynnistelemässä massiivista kansanmurhaa yhdessä Bashar-al-Assadin kanssa Syyriassa Idlibin provinssissa. Maalitauluna taitaa tällä kertaa olla noin 2 milj. ihmistä.

Nyt olisi Kai Mykkäsen viisasta todellakin sanoutua irti Terra Sipilän katastrofaalisesta maahanmuuttopolitiikasta.

Se on ensinnäkin vihdoin tunnustettava, että meillä Migri ei näy olevan näissä asioissa tehtäviensä tasalla, kun hädänalaisia ihmisiä käsitellään epäasiallisesti ja selvästi asenteellisesti sekä turvapaikkaa hakiessa että myös oikeusistuimissa.

Oikeudessahan pitäisi noudattaa sellaista periaatetta, että jos on vähäinenkin epäilys, että palautusmaa ei ole turvallinen, niin silloin palautusta ei voida tehdä.

Uskoisin, että nykyiseen maahanmuuttolakiin kirjatut erittäin korkeat turvapaikkaa hakevien maahanmuuttajien ansiotason minimivaatimuksetkaan eivät ole sopusoinnussa kansainvälisen ihmisoikeuksia koskevien sopimusten kanssa.

Sitä ei voi tietenkään kukaan kieltää, että nykypäivänä maahanmuuttoon varmuudella liittyy myös rikollista toimintaa.

Rikollisena toimintana en kuitenkaan pidä sitä, jos Suomeen saapuu sellaista henkilöstöä, joka pyrkii omalta tai muiden osalta kohottamaan Suomessa elintasoaan.

Tässähän on vain kysymys Suomen kehittymättömistä ja ammattiyhdistysliikkeiden käskyvallassa olevista työmarkkinoista, ei pakolaispolitiikasta.

Kyllä ihmisoikeuksien täytyy koskea myös Suomea, jos haluamme pitää kiinni sivistys- ja oikeusvaltioperiaatteista.

Vihreän joen rannaltaRe: Terra Sipilän oudot maahanmuuttolausunnot7.9.2018 0.13
Tarkoittaako maahanmuutto samaa kuin rajan yli Torniosta lampsiminen ja turvapaikan hakeminen? Toisella em. ryhmästä on omaisuus mukanaan ja todennäköisesti asunto ja työpaikkakin valmiina. Toisella ei ole kuin reppu selässä ja i-phone kourassa.Lopusta huolehtii iloiset veronmaksajat. Ainakin sen aikaa kunnes valitusrumbineen käyty turvapaikkahakemus on todettu perusteettomaksi. Ja entäs sitten?

Senior SuvakRe: Terra Sipilän oudot maahanmuuttolausunnot8.9.2018 0.29
Salmen pitäisi jo vähitellen ottaa oppia Fazerista.

Salmellakin on aina ollut niin paljon "hyvää" sanottavaa, ettei Salme ole "saanut sanotuksi mitään".

Nyt Fazerkin on jo uudistanut ikivanhan Kismet mainoksensa alla kerrotun mukaisesti:

"Kismet-suklaavohvelia on valmistettu Suomessa jo vuodesta 1974, ja se on Fazerin suosituin suklaapatukka.

Suklaavohvelit valmistetaan Fazerin keksitehtaalla Vantaalla, ja vuosittain niitä valmistetaan 18 miljoonaa kappaletta.

1980-luvulta tähän päivään asti Kismetin tunnuslause on ollut sama "Niin hyvää, ettei sanotuksi saa".

Kismet on auttanut meitä joskus hieman jäyhiä ja varautuneita suomalaisia sanomaan tärkeitä asioita toisillemme ja tästä inspiroituneena Fazer on päivittänyt Kismetin tunnuslauseen muotoon "Niin hyvää, nyt sen sanotuksi saa".

Salmelle neuvo. Uudista sinäkin surkeat mainoslauseesi ja kerro vaikka välillä joku vitsi tai ihan oikea tosiasia Juankosken kaupungin Premium Boardin 5 milj. euron laitonta takausta ja biovoimalaa koskevasta laittomasta päätöksenteosta.

Juankosken kyrsiintyneet veronmaksajat haluavat nyt jo tietää, kuka löi pöytään nuijan silloin, kun laittomat päätökset tehtiin?

Olikohan Salme silloin nuijan varressa vai ainoastaan rikosten todistajana?

Kuopiolainen stand-up taiteilija Ilari Johansson voisi myös käydä jututtamassa pettynyttä päätöksentekijä Salmea, niin saataisiin Ilarillekin taas uusi ja ajankohtainen stand-up sessio työstettäväksi.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: