Keskustelu

MFGAESS-Lahden Konsertti7.9.2018 12.24
Puhallus aika selkeä, toimija rupeaa olemaan aika yksin nurkassa, Lahden Konsertti, Långvik/Herlin, Nemea yms yms...

"Uusi käänne konserttitalon asuintornin oudoissa rahoituskuvioissa ? velkojat kaatavat jo toista yhtiötä konkurssiin 1,5 miljoonan rästeistä

Lahden konserttitalon asuintornin epäonnistuneeseen rakennushankkeeseen haetaan kuumeisesti maksumiestä. Asuinkerroksia rakennuttaneen asunto-osakeyhtiön konkurssipesä hakee vuorostaan konkurssiin asuntoyhtiön omistajayhtiötä. Katkeaako konkurssien sarja kahteen vai jatkuuko saatavien jahtaaminen vielä pidemmälle?

Lahden konserttitalo keskeneräisine asuinkerroksineen ei ole muuttunut vuoden takaisesta näkymästä. Rakennushankkeen taustayhtiöissä on vireillä konkurssimenettely eikä torniosan uutta omistajaakaan vielä tiedetä.

Lahden konserttitalon asuintornin keskenjäänyt rakennushanke on poikimassa jo toisen konkurssin. Torniosaa rakennuttaneen Asunto-osakeyhtiö Helsingin Konsertin konkurssipesä hakee asuntoyhtiön omistajaa, Lahden Konsertti Holding oy:tä konkurssiin.

Maaliskuussa kaatuneella asunto-osakeyhtiöllä on omistajaltaan noin 1,5 miljoonan euron saatavat. Asuntoyhtiön tileistä tehdyn erityistarkastuksen mukaan yhtiö on kyseisellä summalla rahoittanut holding-omistajansa toimintaa ilman turvaavia vakuuksia.

Asuntoyhtiön pesäluettelossa puolentoista miljoonan euron summa on merkitty epävarmaksi saatavaksi, sillä Lahden Konsertti Holding on maksukyvytön.

Erityistarkastuksessa jätetään avoimeksi, onko Lahden Konsertti Holding oy:n rahoittaminen ollut lainkaan perusteltua velallisyhtiön oman toiminnan kannalta.

Holding-emo omisti asunto-osakeyhtiön sataprosenttisesti.

Vain osa isosta vyyhdestä

Asunto-osakeyhtiö Helsingin Konsertin ja Lahden Konsertti Holdingin välinen velkasuhde on vain osa konserttitaloon tavalla tai toisella liittyvien kiinteistöyhtiöiden rahaliikennettä.

Erityistarkastuksen mukaan asuntoyhtiölle tarkoitettua rahoitusta on ainakin osittain ohjattu Lahden Konsertti Holdingin ja Kiinteistö oy Lahden konserttitalon pankkitileille.

Jälkimmäinen kiinteistöyhtiö perustettiin aikanaan hallinnoimaan konserttitalon konserttisalia ja konservatorion tiloja, kun taas asunto-osakeyhtiö keskittyi asuintornin rakentamiseen.

Ei velkoja eikä saatavia

Erityistarkastuksen tietojen mukaan rahoja liikuteltiin yhtiökolmikon välillä niin, että Kiinteistö oy Lahden konserttitalolle ei jäänyt velkoja eikä saatavia. Holding-yhtiö sen sijaan jäi velkaa asunto-osakeyhtiölle.

Konserttitalo myytiin kaksi vuotta sitten Yleisradion eläkesäätiölle.

Holding-yhtiöllä on puolestaan liikemies Mika Lehdon Revestor oy:ltä noin 2,1 miljoonan euron saatava. Revestor omistaa Lahden Konsertti Holdingista puolet, ja liikemies Pasi Tinnilän Liberi oy omistaa toisen puolen.

Asunto oy Helsingin Konsertin pesänhoitaja, asianajaja Kirsi Eksymä ei osaa vielä ottaa kantaa Revestorin ja holding-yhtiön rahaliikenteeseen.

? Meillä ei ole ollut pääsyä tällaiseen aineistoon, joten emme ole voineet sitä edes teoriassa selvittää. Meillä on ollut vain asuntoyhtiö Helsingin Konsertin kirjanpito käytettävissä.

Hallituksen jäsen ei kommentoi

Konserttitalon asunto-osakeyhtiön sekä holding-yhtiön hallituksen jäsen Pasi Tinnilä vahvistaa Revestor-saatavan olemassaolon. Hänen mukaansa kyseinen summa on ylivoimaisesti suurin, mitä Lahden Konsertti Holding on muilta yrityksiltä saamassa.

Konkurssin tehneen asunto-osakeyhtiön varoja on ESS:n tietojen mukaan siirtynyt holding-emoyhtiön kautta Revestorille. Asunto-osakeyhtiö Lahden Konsertin toissavuotisesta tilintarkastuskertomuksesta löytyy huomautus asuntoyhtiön varojen jakamisesta. Lyhyt maininta ei tosin sisällä tietoa, miksi ja kenelle varoja on jaettu.

Tinnilä ei kommentoi mahdollisia varainsiirtoja eikä hän myöskään ota kantaa siihen, miksi Revestor on saanut Lahden Konsertti Holdingilta 2,1 miljoonaa euroa.

Periaatteessa on mahdollista, että Lahden Konsertti Holdingin tuleva konkurssipesä alkaa puolestaan kovistella Revestoria rahojen kotiuttamiseksi. Asiaan tuo erikoisen lisäpiirteen, että Revestor kuuluu samaan aikaan asuntoyhtiön velkojiin.

Mika Lehto ei torstaina ollut ESS:n tavoitettavissa.

Neljä tarjokasta mukana

Lahden konserttitalon keskeneräistä asuintornia tavoittelee tällä hetkellä neljä tarjouksentekijää. Pesänhoitaja Kirsi Eksymä ei toistaiseksi halua kertoa, keitä tähän nelikkoon kuuluu.

Tarjokkaiden on syyskuun 14. päivään mennessä esitettävä konkurssipesälle selvitys, miten ne aikovat rahoittaa kaupan. Uusillekin tarjouksille on Eksymän mukaan vielä tilaa.

? Jos saan korkeamman tarjouksen kuin mikään noista neljästä niin totta kai se otetaan huomioon. Pesänhoitajan velvollisuus on löytää korkein mahdollinen hinta.

Lahden seudun toinen merkittävä kiinteistökauppa, Hollolan Pyhäniemen kartanon myynti polkee paikallaan. Kartano myydään panttina Mika Lehdon 1,5 miljoonan euron veloista Kone-yhtiön pääomistajalle Antti Herlinille.

Myyntiä hoitaneen HuoneistoForum oy:n toimitusjohtaja Jukka Ignatius myöntää kaupanteon törmänneen ongelmiin. Hän ei tässä vaiheessa ole kuitenkaan halukas kertomaan asiasta enempää.

Vielä heinäkuussa Ignatius arvioi, että kartanolle löytyy uusi omistaja kahden viikon kuluessa."

kaatuukoRe: ESS-Lahden Konsertti11.9.2018 16.10
Kyllä näin näköjään on päässyt käymään ja alkaa seinät kaatumaan päälle muuallakin kuin itse Lahden rakennuksessa. Toisaalta aika pitkään on toimija saanut toimia vähintäänkin arveluttavalla pohjalla. Nyt jää nähtäväksi jatkuuko saaga uusilla puhalluksilla vai tuleeko viimeinkin stoppi kyseisen toimijan meininkiin.

Kaikki myös näyttää nivoutuvan aika pitkälle NEMEA pankin pelastamisyrityksiin keväällä 2016 ja Revestor ollut työvälineenä. Kun tätä putkaa lähdetään avaamaan, saattaa paljastua aika ikäviäkin asioita.

Kouraan ajattelijaRe: ESS-Lahden Konsertti11.9.2018 16.38
Patruunanmäki tulee kohta myyntiin. Hotelli nousi huutokaupassa 80000 euroon. Tuskin kartanosta aivan näin paljon pitää maksaa.
Kuka mahtaa olla Nemeapankin velkoja. Nuorisosäätiö?

juristin alkuRe: ESS-Lahden Konsertti11.9.2018 18.50
Juankosken kaupungin laiton takaus Premium Board Finland Oy:lle ja kaupungin laittomat JBOY:tä koskevat järjestelyt:

KHO:n tekemien ns. PBFOY-ryhmän yritysten rahoitusta, rahoituksen takaamista sekä JBOY:n omistusjärjestelyjä koskevien päätösten ja purkumääräysten perusteella on selvää, että ns. PBFOY-yritysryhmän rahoitus on alusta lähtien ollut ristiriidassa pankkien rahoitusta koskevien säännösten kanssa.

Finnvera OyJ:n rahoitussäännösten mukaan Finnvera OyJ voi osallistua yritysten rahoitukseen kaupallisen pankin rinnalla kantaen tyypillisesti 50%:n hankkeen vieraan pääoman rahoitustarpeesta.

Poikkeustapauksissa Finnvera OyJ:n rahoitus voi olla isompi. Tyypillisesti hankkeilta edellytetään myös 30%:n omarahoitusosuus.

PBFOY:n kohdalla Stromsdal OyJ:n konkurssipesän lunastushankkeen omarahoitusosuus oli kuusi (6) milj. euroa, joka kanavoitiin PBFOY:öön PBCOY:n, Pehami P.V:n ja Milini Holding Ltd:n kautta.

Finnvera OyJ myönsi lunastushankkeelle 6.25 milj. euron lainan PBFOY:n yrityskiinnityksen nojalla, kun Svenska Handelsbanken Ab (HB) oli myöntänyt kyseiselle hankkeella 6.25 milj. euron lainan, jonka takaukseksi Juankosken kaupunki oli myöntänyt viiden (5) milj. euron kaupungin omavelkaisen takauksen ja sen lisäksi vielä antanut 1.25 milj. euron jälkipantin Juantehtaan Ympäristö Oy:n kiinteistöihin.

Kaupungin myöntämän takauksen osoittauduttua laittomaksi HB:n PBFOY:lle myöntämällä lainalla on siis ollut vain korkeintaan 1.25 milj. euron suuruinen vakuus.

PBFOY:n myytyä Juantehtaan Ympäristö Oy:n osakkeet Nemea Bank Plc:n omistajan kiinteistökehitysyhtiö Revestor Oy:lle huhtikuussa 2013 Revestor Oy:stä tuli siis HB:n PBFOY:lle myöntämän lainan takaaja.

JBOY:n yrityssaneerausselvityksestä käy ilmi, että Revestor Oy:stä oli tullut ym. Juantehtaan Ympäristö Oy:n osakkeiden hankinnan kautta myös JBOY:n rahoituksen takaaja, kun JBOY:lle HB:n ja Finnvera OyJ:n toimesta myönnettyjen lainojen vakuutena oli käytetty aikoinaan Juantehtaan Ympäristö Oy:n kanssa vuosina 2004-2005 solmittuja ja pantattuja vuokrasopimuksia.

JBOY:n yrityssaneerausselvityksestä käy myös ilmi, että JBOY oli joulukuussa 2012 pantannut yrityskiinnitystodistuksiaan PBFOY:n Nemea Bank Plc:stä nostamansa 1 500 000 euron suuruisen lainan vakuudeksi.

Yrityssaneerausselvityksessä tämä takaus on katsottu arvottomaksi.

On myös huomattava, että Revestor Oy ostettuaan Juantehtaan Ympäristö Oy:n osakkeet tuli myös vuokranantajan rooliin sekä Koillis-Savon Ympäristöhuolto Oy:n että myös Juankosken Biolämpö Oy:n suhteen, koska kyseiset yhtiöt olivat tehneet pitkäaikaiset vuokrasopimukset Juantehtaan Ympäristö Oy:n kanssa ja Revestor Oy:n tekemän kiinteistökaupan jälkeen olivat siis Revestor Oy:n tytäryrityksen vuokralaisia.

EKP eli Euroopan Keskuspankki on peruuttanut Nemea Bank Plc:n pankkitoimiluvan 23.3.2017 ja Maltan Finanssivalvonta (Malta Financial Services Authority, MFSA) on perustellut pankkitoimiluvan peruuttamista sillä, että Nemea Bank Plc. on jatkuvasti rikkonut pankkisäännöksiä, hankkinut talletuksia epämääräisistä lähteistä ja kassavaroistaan rahoittanut mm. pankin omistajien eli Heikki Niemelän ja Mika Lehdon henkilökohtaisia yhtiöitä Suomessa.

Tunnettu tosiasia on, että nykyään ilmeisen vähävarainen Revestor Oy:n on Mika Lehdon omistama yhtiö ja Mika Lehto/Revestor Oy näyttää myös Kirkkonummella myyneen oikeudetta Långvik South Oy:n osakkeita rahoittaakseen jatkuvien pankkitoiminnan säännösten vuoksi oman pääomansa menettäneen Nemea Bank Plc:n toimintaa.

Varaton Revestor Oy:

31.12.2013 päättyneen tilikauden lopussa Revestor Oy:n koko oma pääoma oli vain 557 441 euroa ja yhtiöllä oli vierasta pääomaa 2 656 352 euroa.

Omavaraisuusaste oli siis vain 17.3% ja Revestorin velat olivat peräisin lähinnä Revestorin konserniyhtiöiltä (siis ilmeisesti pääasiassa Nemea Bank plc:sta, joka on jo menettänyt toimilupansa väärinkäytösten vuoksi).

Vuonna 2013 Revestor Oy:n tulos oli 57 441 euroa. 31.12.2014 Revestor Oy:n tulos oli tappiollinen -4 710 euroa, mutta yhtiön taseen loppusumma oli noussut jo 7 899 145 euroon, josta vierasta pääomaa oli jo 7 346 414 euroa.

31.12.2017 ja Revestor Oy:n taseen loppusumma oli kasvanut jo 15 046 806 euroon ja yhtiön ilmoittama tulos oli useiden peräkkäisten tappiovuosien jälkeen noussut vuoden 2017 lopussa 283 951 euroon, kun vuonna 2016 oli vielä tappiollinen -2 004 841 euroa.

On huomattava, että 31.12.2017 Revestorin tilinpäätökseen oli merkitty osuuksia saman konsernin yrityksistä 8 473 810 euron edestä ja saamisia saman konsernin yrityksiltä 5 403 410 euroa.

31.12.2017 Revestor Oy:n vastattavien puolelle on merkitty omaa pääomaa yhteensä 1 001 700 euroa sisältäen 2 168 799 euron suuruisen arvonkorotusrahaston.

Ilman tätä arvonkorotusrahastoa yhtiön oma pääoma oli 31.12.2017 siis -1 167 099 euroa.

Revestor Oy:n pitkäaikaiset lainat per 31.12.2017 olivat jo yhteensä 12 015 942 euroa ja lyhytaikaiset velat yhteensä 2 029 162 euroa. Lyhytaikaisiin velkoihin oli merkitty saatuja ennakkoja yhteensä 1 552 500 euroa.

Revestor Oy 1.6.2018 PRH:n tilinpäätösrekisteriin toimitetun 31.12.2017 päättynyttä tilikautta koskevista tilinpäätöksen liitetiedoista käy ilmi mm. seuraavaa (konsernitilinpäätöstä ei ole tehty):

Kiinteistö Oy Nilsiänkatu 10, Helsinki, Vallila:

Kiinteistön arvonkorotus 2 168 799 eurolla. Kiinteistön kirjanpitoarvo ennen arvonkorotusta
5 965 000 euroa.

On huomattava, että yritys ei ole toimittanut tilinpäätöstietojaan PRH:n VIRREn tietopalveluun enää 31.12.2009 päättyneen tilikauden jälkeen.

Revestorin tilinpäätöstiedoista selviää myös alla olevat ilmeisen ongelmalliset vastuut:

 Konserniyhtiö Långvik South Oy (konkurssissa) päävelkojat:
o Nordea 4 900 000 euroa
o Länsi-Uudenmaan Op 1 433 000 euroa

 As Oy Lahden Konsertti (Asuntotornia rakentanut As Oy Helsingin Konsertti on konkurssissa ja tutkinta velkojien toimesta on käynnistetty 3.7.2018). Erityisvakuudet 10 200 000 euroa.

 Juantehtaan Ympäristö Oy:n kiinteistöjen vakuudet yhteensä, Handelsbanken 1 900 000 euroa.

 Pyhäniemen Kartano, Hollola, pakkohuutokauppa: Revestor Oy sai Antti Herlinin Security Trading Oy:ltä 1 500 000 euron lainan, jonka vakuudeksi kartano ja eräitä muita kiinteistöjä Sipoosta oli asetettu.

Kartanon pesänhoitajan tiedotteiden mukaan Pyhäniemen Kartanon realisointi on muodostunut ongelmalliseksi. Minkähän tähden???

On hyvä muistaa, että keväällä 2013 päivittäin Premium Board Finland Oy:n rahoitusasioita neuvotellut kaupunginjohtaja Esteri Kangasveijari hehkutti paikallisessa Koillis-Savo lehdessä, että nyt saatiin Juankoskelle todellinen kiinteistöjen kehittäjä Revestor Oy.

Esterin mukaan Revestor Oy:n omistajalla Nemea-pankkiiri Mika Lehdolla oli vahvat näytöt siitä, miten kiinteistöjä tulee kehittää ja samalla tukea myös paikallista tuotannollista liiketoimintaa.

Nythän Revestor Oy:n lonkerot ulottuvat jo Kuopion kaupunkiinkin asti, jossa Esteri Kangasveijari toimii muutosjohtajana ja Kuopion kaupungin 64%:sti omistama Koillis-Savon Ympäristöhuolto Oy:n jätevesilaitos toimii Revestor Oy:n tytäryrityksen eli Juantehtaan Ympäristö Oy:n omistamlla tontille.

Samalla tavalla kaupungin 20%:sti omistama JBOY:n biovoimala toimi aina JBOY:n konkurssiin saakka Revestor Oy:n tytäryhtiön Juantehtaan Ympäristö Oy:n omistamalla tontilla.

Milini Holding LTD:n ostettua JBOY:n konkurssipesän seisova JBOY:n tuotantolaitos sijaitsee nyt siis myös Revestorin tytäryrityksen tontilla.

Kittilässä on parhaillaan käynnissä kunnanpäättäjiä koskeva oikeudenkäynti, jonka alkusysäys oli hiihtohissijupakka.

Siinähän hiihtohissiyhtiön toimitusjohtaja tarjouskilpailussa luovutti lainvastaisesti tietoja yhdeltä hissiurakan tarjoajalta toiselle urakan tarjoajalle.

Kun asia tuli kunnanjohtajan tietoon, hän teki asiasta tutkintapyynnön poliisille. Kunnan päättäjät kuitenkin päättivät ja erottivat kunnanjohtajan ja soppa oli valmis.

Rahallisestihan Kittilän tapauksessa oli kysymys varsin vaatimattomista summista, mutta silti käräjätupaan on päädytty ja syytteet koskee virkarikoksia.

Juankoskella toisin kuin Kittilässä ei ole pelattu napeilla, vaan on reippaasti lähdetty pelaamaan tunnettujen kansainvälisten huijareiden kanssa, jotka eivät varmasti pysty kertomaan, mistä heidän tai heidän yhtiöidensä kymmenet miljoonat eurot ovat peräisin.

Erkkikään ei uskonut Esterin taannoisia selityksiä keväällä 2011, kun ulkomaiset huijarit saatiin kiinni "huterasta rahoituksesta" suoraan rysän päältä keväällä 2011.

Silloinhan Esteri vielä antoi vakavalla naamalla lausuntoja jopa valtakunnalliseen lehdistöön, että "kansainvälinen kartonki- ja bioenergia-alan erityisasiantuntija" hollantilaisukrainalainen Valeriy Samoriz oli "omalla työllään hankkinut" Premium Boardin 6 milj. euron oman pääoman.

Erkki oli oikeassa. Uuden tehtaanpatruuna Samorizin rahat olivatkin peräisin Milini Holding Ltd-yhtiöstä, joka on kertonut tukeneensa vuoteen 2017 mennessä Premium Board seikkailua jo ainakin 11 milj. eurolla.

Erkki ei vieläkään usko Esterin puheita. Erkki ei ole myöskään koskaan uskonut, että Revestorin ja Nemea pankkiiri Mika Lehto on oikea ja luotettava kiinteistöjen kehittäjä.

MVKGRe: ESS-Lahden Konsertti11.9.2018 22.46
Kiitos hyvästä kertauksesta. Näinhän se meni. Heikoilla on Juankosken kaupunginhallitus. Toimivallan ylitys merkinnee sitä, että päätös menee päätöksentekijän henkilökohtaiseen piikkiin.
Nämä tässä luetellut osapuolet vielä jotenkin ymmärtää hämäräbisnekseen liittyen, mutta Emil Aaltosen säätiön haksahdus on käsittämätöntä.

Jaska vainRe: ESS-Lahden Konsertti12.9.2018 11.52
Pieni korjaus, muuten hyvään yhteenvetoon. Revestor Oy:n omistaa Nemea Plc 100%. Nemea Plc on sekä Nemea Pankin että Revestorin emoyhtiö (Holding yhtiö). Nemea Plc:n omistaa Shilmore Ltd, Kypros 30% (M Lehdon omistama yritys), Ninovan Ltd, Kypros 30% (Heikki Niemelän omistama yritys) ja Nevestor SA, Belgia 40% (yhtiön omistaa Lehto ja Niemelä 50/50).

Millä rahalla luulette että Revestor Oy (osakepääoma 500.000 eur) on perustettu vuonna 2013? Oikein, Nemea pankin tallettajien varoilla, joka jo yksistään on vastoin pankkisäädöksiä.

kaatuukoRe: ESS-Lahden Konsertti13.9.2018 8.46
Mielenkiintoista nähdä jos/kun Revestor kippaa, niin mitä erityistilintarkastus tulee löytämään....

KeisariRe: ESS-Lahden Konsertti13.9.2018 10.28
Jaskalle vielä kommenttina että nuo Kyproslaiset ja belgialaiset yhtiöt ovat pelkkiä omistusyhtiöitä, minimipääomalla vailla omaisuutta tai kassavaroja. Että semmoinen imperiumi....

IhmettelijäRe: ESS-Lahden Konsertti14.9.2018 13.31
Revestorin kaatuminen on vain ajan kysymys. Veikkaan että konkurssihakemus on sisällä vielä tämän vuoden puolella. Kuten juristin alku jo aikaisemmin totesi, Revestor olisi jo nyt konkurssissa, ilman Nilsiänkatu 10:een tehtyjä arvonkorotuksia. Vierasta pääomaa on vajaa 10 mio (ei sisällä pääomlainaa ja laina Nemea Plc:stä). Vakuusjärjestelyt ovat varmasti samaa tasoa kuin Lahden Konsertin katastrofissa. Kuivin jaloin selvinnee Nordea, mikäli Juankosken kiinteistöistä ja Nilsiänkadusta saadaan 5 mio. Peuramaan osakepotti on rahoitettu ja täysin pantattu OP:lle, joten niistä ei paljon iloa ole; tuovat ainoastaan harmeja OP:lle.

juristin alkuRe: ESS-Lahden Konsertti14.9.2018 18.16
Revestorin kaatumisen pitäisi lopulta johtaa myös Juankosken kaupungin tekemisten selvittelyihin käräjätuvissa.

EKP peruutti Nemea Pankin pankkiluvan, koska pankki oli rikkonut jatkuvasti pankkeja koskevia säännöksiä.

Nemea pankki rahoitti pankin omistajien henkilökohtaisia bisneksiä Suomessa. Nemea pankin rahat olivat taas peräisin suureksi osakaksi tuntemattomista lähteistä Armeniasta, Venäjältä, Ukrainasta, Kyprokselta ja Maltalta.

Koska Nemea Pankki rahoitti merkittävällä tavalla Juankoskella Premium Board Finland Oy:tä ja Juankosken Biolämpö Oy:tä sekä Revestorin Juankosken kiinteistökauppoja, joissa Juankosken kaupunki on myös ollut mukana, ei ole epäilystä, onko Juankosken kaupunki myös ollut osallisena Nemea Pankin hämäräpuuhiin Suomessa.

Näihin Nemea Pankin omistajien henkilökohtaisiin bisneksiin Suomessa kuuluu myös Nemea Pankin Juankosken kaupungin ja Premium Board Finland Oy:n sekä Juankosken Biolämpö Oy:n kanssa tehdyt laittomiksi todetut rahoitusoperaatiot.

Näissä rahoitusoperaatioissa sovittiin, että PBFOY:tä tuetaan mm. siten, että PBFOY myy sen tytäryritys Juantehtaan Ympäristö Oy:n kiinteistöt pilkkahinnalla Revestorille ja myös siitä, että Juankosken kaupunki maksaa suoraan kaupungin kassasta Handelsbakenille pankin PBFOY:lle myöntämät ja irtisanotut lainat PBFOY:n tultua "korkeiden käynnistyskustannusten vuoksi" maksukyvyttömäksi.

Juankosken kaupunki siis maksoi KHO:ssa laitomaksi todetun kaupungin takauksen perusteella Handelsbankenille sen myöntämän lainan perusteella kamreeri Kaija Kähkösen 20.9.2013 New Stroms Oy:lle toimittaman tiedon mukaan yhteensä 4 110 766 euroa.

Kaupunki näyttää siis olleen tältäkin osin osallisena jo vuoden 2010 syksystä lähtien kaupungin päättäjien toimesta käynnistettyhin laittomiin rahoitus- ja muihin hämäräoperaatioihin.

Juankosken kaupungin liityttyä 1.1.2017 Kuopioon Kuopioon sen päättäjät ja virkamiehet on siis myös tulleet jopa tahtomattaan osallisiksi tässä surullisessa ja myös kaikin puolin laittomassa Juankosken opraatiossa, joka jatkuu, jatkuu ja jatkuu....

Viime aikoina on käyty keskustelua, kuinka Danske Bank kanavoi pestyä venäläistä rahaa muistaakseni latvialaisen pankin kautta ainakin 2 miljardia euroa.

Nemea pankki on tietysti pikkutekijä Danske Bankiin verrattuna, mutta rahanpesuun suhtaudutaan nyt jo Suomessakin kriittisesti.

Turussakin "parkkikolikko operaatiossa" jo kaksi entistä TPS:n edustuskiekkoilijaa ovat saaneet syytteet törkeästä rahanpesusta. Kaupungilta pimitetyillä operaatioilla oli saatu usean vuoden aikana laittomasti kerättyä kolikoita ilmeisesti parin miljoonan edestä.

Tiettävästi Turun suunnassa Kimmo Elomaankin "Säästöpossu - tapauksesa" Kimmoa epäillään ainakin epärehellisyydestä ja muistaakseni myös rahanpesusta.

Kimmohan ei ole mikään rahoitusjärjestelyjen huipputekijä, kun tuloksia vertaa Juankosken virkamiesten jä päättäjien toimiin.

Juankoskella hallituksen puheenjohtaja piti 16.6.2011 "Kohti Nousua" - seminaarissa tyhjentävän puheenvuoron, jossa Jokke kertoi yksityiskohtaisesti, miten Esteri jo syksyllä 2010 valtuutettiin aloittamaan "vakavat rahoituskeskustelut" "kansainvälisen liikemiehen", tulevan "uuden tehtaan patruunan" ja "bioenergian huippuasiantuntija" Valeriy Samorizin kanssa.

Esterihän teki työtä käskettyä ja oli ymmärtänyt myös, että Juankosken kaupunki voi maksaa suoraan kaupungin kassasta Handelsbankenille pitkästi yli 4 milj. euroa, kun uusi "Tehtaanpatruuna" oli osoittautnut varattomaksi sen jälkeen, kun hänen hyvät liikemiesystävänsä olivat jo konkurssiin menneen Faroconin kautta siirtäneet Handelsbakenin ja Finnveran rahoja Suomesta parempiin käsiin erilaisille konsulteille, liikemiehille ja Kyprokselle sekä Maltalle ainakin 12.5 milj. euroa.

Minä ainakin ihmettelen, jos näistä aivan ilmeisestä törkeistä laittomuuksista Suomen oikeuslaitos ja pankkien valvonnasta vastuussa oleva FIVA ei nykyään ole kiinnostunut.

Rahanpesuun liittyvät rikokset ovat sellaisia, että ne eivät helpolla vanhene, koska vanheneminen alkaa siitä, kun viimeinen rahanpesuun liittyvä tapahtuma toteutetaan.

Suomessakin rahanpesuun liittyvistä rikoksista on tullut jo tuomioita senkin mukaan, kun objektiivisessa tarkastelussa voidaan todeta, että asianomaisten olisi tullut tilanne huomioon ottaen olla tietoinen, millaisesta toiminnasta tai rahan lähteistä on kysymys.

Juankoskella Esterin vuonna 2010 aloittama Premium Boardin rahoituksellinen "teatteri" ja epäonnistunut pelastusoperaatio se kuitenkin vain jatkuu ja jatkuuu....

Vaikka Turussa Kimmo Elomaa raukallekin ollaan jo sovittelemassa "kihloja" ranteisiin.

eskimoRe: ESS-Lahden Konsertti14.9.2018 21.09
kitinä vaan jatkuu, mutta esterillä menee hyvin, eikä kiltti-jokekaan juurikaan välitä kuunnella näitä itkuvirsiä

Kouraan ajattelijaRe: ESS-Lahden Konsertti14.9.2018 22.19
Helsingin Vallilassa Nilsiänkadun kiinteistön arvonnousu reilulla 2 miljoonalla on perusteltu. Faroconin kiinteistön arvonnousu tehtiin hyvissä ajoin ja sekin oli perusteltu ja toimi loistavasti.
Näyttää siltä, että tällainen kikkailu on tässä maassa sallittu. Jos pankinjohtaja tai kunnanvaltuusto hyväksyy arvonnousun, niin ei kenelläkään ole siihen mitään sanomista.
Ei myöskään päinvastaisessa tapauksessa. Kyselin omalta pankinjohtajalta lainaa putkiremonttiin. Rahaa olisi mennyt 10000, mutta ei tullut rahaa. Pankinjohtaja oli sitä mieltä, että talon vakuusarvo ei salli tällaista lainotusta.
Silti maksan kiinteistöveroa 50000 arvoisesta talosta. Maksaakohan Faroconin hallin omistaja kiinteistöveroa 8,5 miljoonan mukaan, epäilen.

konjskkisRe: ESS-Lahden Konsertti15.9.2018 0.26
mitenkä martti pohjolaisen politiikka sujuu,,,,vielä konjakki pulloja kunnanjohtajalle tarjoilet kuten Juankosken valltuuston kokouksessa teit

eskimoRe: ESS-Lahden Konsertti19.10.2018 21.38
Sivuston ylläpitäjille:

https://www.youtube.com/watch?v=mRH-URpgZrM

alan kolmas miesRe: ESS-Lahden Konsertti19.10.2018 22.26
Onko eskimokin jo seonnut lopullisesti?

Täytyy kuitenkin ymmärtää eskimonkin hätää, koska Unilukkarikin on jo ennustanut maailman lopun tulevan 11 vuoden päästä.

Ilmojen lämmetessä eskimon iglukin voi joutua veden varaan ja sulaa Akonveden syvyyksiin.

Täytyy toivoa, että eskimo on kuitenkin uimataitoinen, että pääsee edes uimalla rantaan.

eskimo näyttää olevan psykedeelisen musiikin suuri fani, jota en tietenkään voi moittia.

Kun eskimo näyttää taas olevan "luovalla tuulella", niin olisi hyvä, jos eskimo innostuisi kirjallisiin töihin ja kirjoittaisi vaikka oodin menetetystä Juankoskesta.

Ihmisillä on kaikenlaisia ihmeellisiä mieltymyksiä. Minä en kuitenkaan valitettavsti pidä eskimon esittelemää Pink Floydin soitantaa edes musiikkina.

Sahan vinguttaminen aitan portailla on vähintään yhtä nautinnollista ellei jopa nautinnollisempaa ujellusta.

Kehotan eskimoa ottamaan vähän rennommin, kun viikonloppukin on tulossa.

Pane vaikka kuulokkeet päälle, anna ajatustesi virrata ja valitse Youtubesta kunnon rokkia:

Esa Pakarinen
Tää Rokki on poikaa

https://www.youtube.com/watch?v=Wt7GjyTCM8s

ja

Muska
Kirjoita postikorttiin

https://www.youtube.com/watch?v=1Y0FiuXHUms

tai

Paula Koivuniemi
Jos sä konduktöörin nait

https://www.youtube.com/watch?v=g01A22fy9JQ

HTTRe: ESS-Lahden Konsertti14.3.2019 16.00
Mielenkiintoista taustatietoa aiheeseen liittyen. Etelä-Suomen Sanomat (ESS) 26.2.2019:
____________________________________________________________________________
Lahden konserttitaloa sivuavista rahansiirroista tulossa oikeusjuttu ? Velkojilla miljoonasaatavat pankkiiri Mika Lehdon yritykseltä

Pankkiiri Mika Lehdon omistama Revestor oy on joutumassa oikeuteen kahden miljoonan euron saatavasta. Revestor oli rahoittamassa Lahden konserttitalon asuinosan urakkaa, ja velkomuskanteen nostanut konkurssipesä liittyy sekin urakkaan keskeisesti. Summan taustalla on rahansiirto-operaatio, jossa on ollut runsaasti osapuolia.

Lahden konserttitalon asuinosa oli liikemieskaksikko Pasi Tinnilän ja Mika Lehdon yhteishanke. Urakan rahoituskuvioissa on juonteita aina maltalaiseen pankkibisnekseen asti. Kuva: Mirja Hussain

Lahden konserttitalon rakennusurakkaa sivuava rahoituskuvio on päätymässä oikeuden käsiteltäväksi. Pankkiiri Mika Lehdon johtamalta Revestor oy:ltä perätään korvauskanteella hieman yli kahden miljoonan euron lainaa, joka yhtiöltä on jäänyt maksamatta.

Kannetta ajaa Lahden Konsertti Holding oy:n konkurssipesä. Holding-yhtiö omisti aikanaan Asunto oy Helsingin Konsertin, joka urakoi Lahden konserttitalon asuinosaa. Asunto-osakeyhtiö meni konkurssiin jo viime vuoden maaliskuussa, ja holding-yhtiö viime vuoden lokakuussa.

Kahden miljoonan euron lainasaatavan päälle vaaditaan vielä korkosaatavia noin 330 000 euron edestä. Lahden Konsertti Holding oy:n pesänhoitaja, asianajaja Kirsi Eksymä pitää pesän vaatimusta riidattomana.

Kanne on vireillä Helsingin käräjäoikeudessa. ESS ei maanantaina tavoittanut Mika Lehtoa kommentoimaan konkurssipesän vaatimusta.

Kierrätettyä rahaa

Revestorilta vaaditulla kahden miljoonan euron summalla on jo melkoinen reissu takanaan. ESS:n tiedon mukaan raha on alun perin lähtöisin Emil Aaltosen säätiöstä, joka sijoitti kyseisen summan Nemea Credit Opportunities Fund -rahastoon. Sitä puolestaan hallinnoi maltalainen Nemea-pankki. Mika Lehto oli kyseisen pankin toinen omistaja.

Rahasto sijoitti eurot Asunto oy Lahden Konsertin (sittemmin Helsingin Konsertti) ja Kiinteistö oy Lahden Konsertin liikkeelle laskemiin joukkovelkakirjalainoihin. Käytännössä tämän operaation hoiti Nemea-pankki, joka sittemmin ajautui viranomaisvalvontaan.

Asunto oy Helsingin Konsertista kyseiset kaksi miljoonaa euroa siirtyivät Lahden Konsertti Holdingille ja sieltä edelleen Revestorille. Revestor puolestaan sijoitti rahat Nemea-pankkiin, jolla oli pulaa pääomasta. Koko rahankierrätys tapahtui yhdessä päivässä.

Holding-yhtiö olisi kaivannut kaksi miljoonaa kipeästi takaisin omaan käyttöönsä, sillä yhtiö oli velkaa omistamalleen Asunto oy Helsingin Konsertille 1,5 miljoonaa euroa.

Kiinteistöyhtiö Revestor oli Lahden konserttitalon asuintorniurakan rahoittajana. Yrityksen omistaa Nemea PLC, joka on ollut myös Nemea-pankin omistajayhtiönä. Mika Lehto on Revestorin hallituksen jäsen.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: ESS-Lahden Konsertti14.3.2019 16.42
Eipä tuossa ole juuri eteenpäin päästy. Voimme Juankoskella olla levollisin mielin. Meillähän ei ole Lehdolta saatavia eikä hänellä meiltä.
Kysyin asiaa aivan sen vuoksi, että Juankosken torin ympäristö on muuttunut. Navetan takana on uusi päiväkoti. Pienemmälle tarpeelle mennessä olen viime vuosina poikennut kartanon portin sisäpuolelle, koska kartanossa ei ole elämää. Voin siis edelleen käydä siellä.
Kiitän Akm:ä vastauksesta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: