Keskustelu

poliittinen tarkkailijaKepuloisten vaalivankkurit on ojassa!15.9.2018 3.03
Vielä kepuloisten Sotkamon puoluekokouksessa koko Suomi tuntui ainakin YLE:n uutistoimituksen mukaan luottavan kepuun kuin pukki sarviinsa. Olihan Terra Sipilä ennen kokousta saanut jo selkävoiton Paavo Väyrysestäkin ja Kiky-sopimuskin oli tehty.

Sotkamon puoluekokousta varten voimiensa tunnossa ollut Terra Sipilä oli askarrellut autotallissaan vihreän "Luottamuksen Neliapilan".

Sotkamon kokouksessa Terra Sipilän huipputeknisssä neliapilan prototyypissä oli kuitenkin vielä selviä lastentauteja, eikä Terra Sipilän esitys mennyt ns. aivan putkeen.

Minusta suuremmissa kansankokouksissa kaiken tulee kuitenkin aina mennä ns. putkeen.

Minusta "Luottamuksen Neliapila" ei siis nykyaikana ilman merkittäviä parannuksia enää sovellukaan käytettäväksi laajemmissa poliittisissa tilaisuuksissa rekvisiittana.

Minusta Terra Sipilän esitys olisi mennyt paremmin putkeen, jos hän olisi turvautunut esim. perinteisen ns. kalvosulkeisiin. Kokoomuksen Alex Stupukkakin päihitti aikoinaan kaikki ryvettyneet perinteiset politrukit, kun esitti vain "kolme pointtia".

Olen jonkun verran seurannut noita Amerikan poliittisia tilaisuuksia netistä ja pannut merkille, että esim. presidentti Donald Trump ei ainakaan käytä vaalitilaisuuksissaan vihreätä "Luottamuksen Neliapilaa" tai muitakaan vastaavia monimutkaisia härveleitä, joita voidaan joutua vielä korjailemaan esitysten aikana.

Minusta "Luottamuksen Neliapilaa" voi kuitenkin kyllä hyvin pyöritellä täysin rinnoin esim. YLE:n tulevissa vaaliohjelmissa ja 4H Tupailloissa.

Ennen vanhaanhan saatiin koko Suomen kansa hiljentymään keskiviikkoisin television ääreen, kun pyörähti käyntiin Peyton Place.

Jethron ja Sara Siepin TV 5:n uudelleen lämmitetty Onnenpyörä ei ole vielä tiettävästi noussut aikoinaan Janne Porkan vetämän ja Saija Palinin sulostuttavan Onnenpyörän tasolle. Hyvälle TV -viihdeohjelmalle on siis tietysti tilausta.

En mitenkään halua moittia Jethroa ja Saraa hyvästä yrityksestä, mutta noustakseen koko kansan ohjelmaksi tällaista TV-formaattia täytyy tietysti lähettää YLE TV 1:n kautta ns. prime timen aikaan.

Tällainen kepuloisten "Luottamuksen Neliapila" sopisi hyvin lähetettäväksi A-studion hymistelyohjelmien paikalla.

Nytkin A-studiossa alettiin jo hymistelemään ja itkemään, mitä kepuloisille tapahtuu, kun iso liuta konkarikepuloisia heittää tulevissa eduskuntavaaleissa pyyhkeen kehään.

Tentattavana oli nyt Kestustanuorten Suvi Mäkeläinen ja konkari Mauri "Siltarumpu" Pekkarinen, jonka ahkeruudesta ei ole mitään epäilyksiä. Muistelen, että Hesarikin kirjoitti aikoinaan jutun "Siltarumpun" ahkeruudesta.

Hesarin tietojen mukaanhan valtioneuvoston muutoin pimeässä talossa Maurin ikkunoista aina loisti valot vielä myöhään yölläkin.

Ei ole epäilystä, että Mauri on ollut yksi Suomen ahkerimpia kansanedustajia, mutta ahkeruus ei kuitenkaan ole aina johtanut positiivisiin tuloksiin. Maurin jättäessä pelikentän nuoremmille, en halua kuitenkaan lähteä Mauria moittimaan, vaikka hampaankolossa saattaa olla paljonkin.

Onhan se äärettömän "surullista", että monet "melkein valtiomiessarjaan nousseista" kepuloisista kansanedustajista ovat saaneet jo tarpeekseen vaativista kansanedustajan töistään.

Luopujien lista on pitkä:

 Seppo Kääriäinen
 Mauri Pekkarinen
 Kauko Juhantalo
 Tapani Tölli
 Timo Kalli
 Markku Rossi
 Mikko Alatalo

Tuleekohan tähän listaan jatkoksi vielä ainakin seuraavat:

 Sote Rehula (uupui laittoman Maakunta Soten valmisteluissa)
 Pekka Puska (vastusti hampaat irvessä ikivanhan alkoholilain uudistusta ja esitti uskomattoman harhaisia ajatuksia nykypäivän nuorten ja muidenkin ihmisten alkoholikäyttäytymisestä ja myös laittomasta Maakunta Sotesta)
 Sirkka-Liisa Anttila (ei ole innostunut laittomasta Maakunta Sotesta, Sirkka-Liisa pohtii ?markkinataloutta?. Sitä onkin erittäin hyvä pohtia.)
 Matti Vanhanen (ei menestynyt presidentinvaaleissa)
Voi olla, että Terra Sipilän joukoista poistuu kokeneita tai epäonnistuneita kansanedustajia, joille viime vaaleissa kertyi jopa yli 100 000 ääntä.

Koska jo nyt näyttää siltä, että Terra Sipilän laiton Maakunta Sote näyttää kaatuvan kalkkiviivoille, niin johtavat kepuloiset joutuvat etsimään uusia keinoja, joilla jatkuvasti laskeva kannatus saadaan pysymään edes 10%:n viivan yläpuolella tulevissa eduskuntavaaleissa.

Kepuloisten puoluetoimistosta on jo ilmeisesti otettukin yhteyttä jopa Hesarin toimittajiin, jotta olisi vuoden 2008 finanssikriisin 10-vuotispäivää vietettäessä muistettu, kuinka kepuloisten Matti Vanhanen ja Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä kävivät neuvomassa EKP:n pankinjohtajia, miten EU:n finanssikriisi saadaan hallintaan.

Hesarin mukaan Matti ja Vesa kertoivat EKP:n johtajille, miten Suomessa asiat pantiin jo 1990-luvulla kerta heitolla järjestykseen. "Harmaa" Matti oli myös kirjannut omaan päiväkirjaansa sanatarkasti EKP:n pankinjohtajille antamansa neuvot.

Minua vähän ihmetyttää, miksi kukaan ei ole "Harmaalle" Matille vielä ehdottanut näistä koko Euroopan pelastaneista neuvoista kansantalouden Nobel -palkintoa.

Sen verran "Harmaa" Matti sai kyllä vihjattua EKP:n pankinjohtajille, että kepuloisten Olli Rehn olisi erinomainen komissaari kyykyttämään kreikkalaisia, italialaisia, espanjalaisia ja tietysti koko EU:n puolesta uhrautuneita esimerkillisiä suomalaisiakin.

Minua ihmetyttääkin suuresti, mitä pahaa suomalaiset ovat tehneet, että kepuloiset aina haluavat sitä, että meidän pitää ruoskia itseämme alkiolaiseen tyyliin koko ajan vain lisää ja lisää.

Eikö suomalaiset ole jo kärsineet tarpeeksi pahojen tekojensa vuoksi?

Onko se tavallisen suomalaisen vika, että hän haluaa ostaa elintarvikkeitakin myös muista maista kuin vain Suomesta?

Maakunta Soten ajettua nyt jo lopullisesti karille mm. perustuslaillisten ja EU oikeuden vastaisuuden ja aikataulujenkin vuoksi, Terra Sipilä joutuu "Luottamuksen Neliapilan" hengessä toteamaan viimeistään 31.12.2018, että "ei valitettavasti tullut tulosta, joten on aika astua ulos."

Kesälomien aikana Terra Sipilä onkin jo selvästi alkanut varautumaan tuleviin uusiin tehtäviin, joka voidaan päätellä mm. Terra Sipilän kasvattamasta ns. kesälomaparrasta, joka kuitenkin näyttää jääneen hänelle pysyvästi.

Terra Sipilä halua siis selvästi profiloitua rentona kansanmiehenä.

Mikä olisikaan hienompaa, jos jo vuoden alusta YLE:ssä pyörähtäisi ykköskanavalla käyntiin "Luottamuksen Neliapila", jossa kesälomaparran kasvattanut Terra Sipilä pyöräyttää apilaansa ja hänen avustajanaan toimiva Hannakaisa aina kertoo nuolen osoittamasta neliapilan lehdykästä, millä tavoin poliitikko voi saavuttaa koko kansan luottamuksen.

Nytkin Terra Sipilän "Luottamuksen Neliapilasta" voidaan suurella varmuudella jokaisen lehdykän kohdalta lukea tuoreet VVM:n ennusteet vuodelle 2019-2020:

"Suomen taloudellinen tilanne kehittyy positiivisesti, vaikka laiton Maakunta Sote kaatuu, rakentaminen meillä supistuu arviolta 30%:a nykyisestään ja maailman talous sakkaa pahasti Kiinasta alkaen. Euroopassakin muhii jo kovaa vauhtia uusi finanssikriisi.

Kiinan talouden sakatessa nikkelin hinnat valitettavasti laskevat ja suuri osa julkisistakin rakennuksista jäävät edelleen homeongelmien vuoksi käyttökieltoon.

Kaikesta huolimatta meillä Suomessa ei ole mitään huolta, koska on lottovoitto syntyä Suomeen.

Suomen täytyy taistella kovasti, että me suomalaiset voimme pysäyttää koko maailmaa uhkaavan ilmaston muutoksen. Kun oikein kovasti ponnistellaan, niin me saamme jopa EU:n kellot siirrettyä meille paremmin sopivaan aikaan."

Ajatella: Pieni ja pippurinen Suomi pystyy kuin pystyykin johtamaan koko EU:n yli 500 milj. ihmisen toimintaa.

Ovatkohan kepuloiset ja muutkin suomalaiset suuruuden hulluja???



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: