Keskustelu

poliittinen tarkkailijaValtamedian hyökkäys ihmisyyttä vastaan16.9.2018 2.57
YLE ja muu Suomen valtamedia ovat yhdessä käynnistäneet hyökkäyksen ihmisyyttä vastaan, kun Amerikassa valittiin presidentiksi 8 ankean ja näköalattoman vuoden jälkeen tulevaisuuden uskoa täynnä oleva presidentti Donald Trump.

Amerikassahan Donald Trump on joutunut ennen näkemättömän parjauskampanjan kohteeksi, kun hän on politiikan ulkopuolelta lähtenyt muuttamaan poliitikkojen ikiaikaisia kalkkeutuneita asenteita ja hallintokoneistoihin yleistynyttä korruptiota.

Trumpin tultua valituksi presidentiksi Amerikan valtamedia käynnisti nopeasti ns. insurance policyn (=varmistus politiikan), jonka avulla "veneen keikuttajat" saadaan savustettua ulos vallasta ja korruptoituneista hallintokoneistoista.

Amerikan ison kansantalouden vuoksi amerikkalainen meno on nopeasti levinnyt ympäri maailmaa ja etenkin Eurooppaan, jossa jo vuosikymmeniä on nukuttu auvoista liberaalia Prinsessa Ruususen unta.

Hyvin nopeasti ympäri maailmaa alkoi levitä Amerikasta myös @metoo kampanja, joka voidaan nähdä ilmastonmuutoskampanjan tapaisena ihmisyyden vastaisena hurmoshenkisenä kampanjana.

Suomihan tunnetaan maana, jonne kaikki modernit virtaukset leviävät kulovalkean tavoin, koska sosiaaliset verkostot ovat meillä tiiviitä, eikä Suomessa perinteisesti poikkipuolisia sanoja ole saanut sanoa.

Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu ehdoton "herran pelko".

Jokainen lehteen painettu sana tai YLE:n ohjelma on myös "ehdottomasti totta", koska kysymys on aina jonkun "erityisasiantuntijan" tai ammattiyhdistysliikkeen edustajan mainitsema ns. "tutkittu totuus".

Suomen naisethan saivat kolmantena maailmassa ja ensimmäisenä Euroopassa äänioikeuden jo vuonna 1906. Vertailun vuoksi voidaan todeta, että Sveitsissä naiset saivat äänioikeuden vasta vuonna 1971 ja eräissä Sveitsin kantoneissa naisille tuli äänioikeus vasta 1990-luvulla.

Minä en missään nimessä halua moittia naisia sitä, että naiset osallistuvat päätöksentekoon.

Monissa tapauksissa nainen voi olla viisaampi päättäjä kuin mies. Naisen osallistuminen päätöksentekoon on kuitenkin ongelmallista, koska miesten on lähes mahdotonta ottaa selvää päätöstilanteessa ns. naisen logiikasta.

Siis vain hyvin harvoissa tapauksissa mies voi tietää, sanooko nainen ei vai kyllä.

Naisenhan sanotaan ajattelevan enemmän tunteella kuin mies.

Toisaalta nykypäivänä modernissa liikkeenjohtamisessa on yhä enemmän alettu korostaa tunteen perusteella tapahtuvaa päätöksentekoa. Ehkäpä juuri tästä syystä naisten osuus esim. pörssiyhtiöiden korkeimmassa johdossa on kasvanut myös meillä Suomessa.

Kun tarkastellaan Suomi Neidon kehitystä pitkällä aikavälillä, niin historian kirjoituksesta voidaan löytää ainakin seuraavat tärkeät kehityksen merkkipaalut:

 Naisten äänioikeus vuonna 1906

 Suomalaisten siirtolaisten virta USA:han vuosina 1884-1914 yht. n. 280 000 henkilöä
 Marraskuun 1917 suurlakko

 Sisällissota tammik. 1918-15.5.1918, kuolleita yhteensä 80 590

Kieltolaki 1919-1932, jonka seurauksena rikollisuus ja juopottelu riistäytyi käsistä

 Talvi- ja jatkosota 1939-1944, kuolleita yhteensä 97 000

 Marxilainen Hella Vuolijoki YLE:n pääjohtajana 1946-1949

 Kekkonen pääministerinä 1950-1956 (maalaisliiton ja Venäjän mandaatilla)

 Kekkonen presidenttinä 1956-1982 (maalaisliiton ja Venäjän mandaatilla)

 Joukkopako Lapista ja Itä-Suomesta Ruotsiin töihin vuosina 1961-1970, siirtolaisia yhteensä 198 000 maaseutu tyhjenee

 Eino S. Repo muuttaa YLE:n Reporadioksi ja julisti vuonna 1966 informatiivisen ohjelmapolitiikan julistuksen, joka perustui "oikeisiin tietoihin ja tosiasioihin perustuvan maailmankuvan tarjoamiseen ja kannusti rikkomaan vanhoja perinteitä ja tuomaan yhteiskunnan tabuja esiin".

Alettiin puhua Reporadiosta, poliittisesti värittyneestä valtion mediasta. Televisio tuli lähes jokaisen suomalaisen kotiin.

Samalla voimistunut vasemmistolainen opiskelijaradikalismi sai jalansijaa Yleisradiossa. YLE tuki vasemmistolaisia avoimesti eduskuntavaaleissa 1966 ja kokoomus eristettiin vuosikymmeniksi hallitustyöskentelystä ns. "yleisiin syihin vedoten".

 Suomi siirtyy 1966 punamulta hurlum-hei-aikaan ja alkaa vapaa pudotus, kohti "Konsensus ja Hyvinvointi Suomea".

 Vanhan valtaus vuonna 1968 Erkki Tuomiojan (demut) ohjauksessa ja ruokoton liberaali elämä valtaa koko Suomen kulttuuri- ja talouselämän. Rautalanka- ja Beatles-musiikki alkaa pyöriä YLE levylautasilla.

 1970-luvulla aloitetaan tasakattoisten hometalojen ja -koulujen sarjatuotanto. 1970-luvulla rakennetut pientalotkin olivat usein tasakattoisia, mikä on osoittautunut ongelmalliseksi Suomen ilmastossa. Toinen aikakauden pientaloihin liittyvä ongelma on ollut betonilaatan päälle asetetut lämmöneristeet. Taloissa trendikästä olivat kokolattiamattojen bakteeripesäkkeet ja omat uima-altaat.

 Konsensus Suomi tulee valmiiksi vihdoin 1990-luvun suurlaman jälkeen. Päätäntävalta siirtyy lopullisesti eduskunnasta ammattiyhdistysliikkeille. Yrittäjistä tehdään Suomen suurimpia rikollisia.

 Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa jo 83 eli 41.5% valituista kansanedustajista oli naisia. Punamulta hurlum-hei ajan alkaessa 1966 naisia valittiin eduskuntaan ainoastaan 33 eli vain 16.5%.

Jos vertaa Suomen ja Sveitsin nykyistä hyvinvointia esim. vuotuisen per capita bruttokansantuotteen perusteella, niin vuonna 2017 tilanne oli seuraava:

 Suomi, GDP per capita 46 016 USD
 Sveitsi, GDP per capita 80 590 USD

Näiden lukujen valossa meillä ei näytä menevän läheskään yhtä hyvin kuin Sveitsissä, vaikka meillä "Konsensus ja Hyvinvointi" Suomessa naisilla on ollut äänioikeus jo 65 vuotta pitempään kuin Sveitsissä.

Voidaan siis aiheellisesti kysyä, estävätkö naiset hyvinvoinnin kasvua Suomessa?

Meillä lähes kyllästymiseen asti jokainen johtava poliitikko puhuu nykyään tasa-arvosta ja ilmastonmuutoksesta, koska se jostain ihmeellisestä syystä tuntuu myös olevan myös kuulijoiden keskeinen toive.

Epäilen kuitenkin, että kuulijat haluaisivat kuulla aivan muita asioita. Keskeisten poliitikkojen toive näyttääkin olevan vain haavekuva jostain utopiasta, jolla ei kuitenkaan ole minkäänlaista tavallisessa päivittäisessä elämässä mitattavaa suuruutta tai päämäärää.

Sosiologit mielellään puhuvat aina myös naisten alistetusta asemasta ja naisten miesten euroa pienemmistä euroista.

Ainakaan minun silmiini ei ole kuitenkaan sattunut ainuttakaan sellaista sosiologia, joka olisi todennut tutkimustietoon nojaten, että naiset ovat itse olleet keskeisesti vaikuttamassa myös Suomen "Konsensus Hyvinvointi" yhteiskunnan kehitykseen ja myös kehityksen harmillisiin lieveilmiöihin ja isoihinkin kansantaloudellisiin ongelmiin.

Kovin moni suomalainen kuluttaja ei edes tiedä sitä, kuka tekee tuotteiden ostopäätöksen kaupoissa. Viisaat amerikkalaiset ovat tämänkin asian jo kauan sitten selvittäneet: perheissä lapset yleisesti päättävät, mitä tuotteita heillä syödään. Se taas on selvitetty, että perheissä syödään niitä tuotteita, mitä naapureiden lapsetkin kuuluvat syövän jne.

Perheissä meillä Suomessa miehillä saattaa olla käsitys, että miehet tekevät päätöksiä, mutta todellisuus on hyvin suurella varmuudella toinen: naiset tekevät hyvin usein "perheiden tekemät" päätökset.

Naisen ei tarvitse kovin kauaa pitää mykkäkoulua tai käyttää muuta henkistä painostusta, niin jopa alkaa miesten mieli muuttua.

Jokainen parisuhteessa oleva suomalainenkin mies tietää hyvin sen, että asiat eivät etene, ellei yhteinen päätös miellytä naista. Tässä naisen logiikan ymmärtäminen nousee aivan keskeiseen asemaan.

Minä ainakin haluaisin nähdä, mikä on ollut naisten rooli esim. yllä mainituissa Suomenkin historian keskeisissä ja usein myös hyvinkin ikävissä ilmiöissä.

Voisin hyvin kuvitella, että torpparien köyhissä pöydissä ennen esim. Amerikkaan siirtymistä tai sisällissotaa naiset ovat saattaneet hyvinkin todeta miehille, että kurjiin olosuhteisiin on saatava muutos hinnalla millä hyvänsä.

Naisten päätöksenteko on melkoisella varmuudella ollut myös keskeistä, kun Lapista ja Itä-Suomesta on lähdetty siirtolaisiksi Ruotsiin ja muutettu maalta kaupunkeihin.

Muutama päivä sitten valtamedia tiedotti @metoo hengessä, että eduskunnassakin harjoitetaan meillä laajasti seksuaalista häirintää. Seksuaalisen häirinnän kohteeksi eduskunnassa oli joutunut jo 12 naista ja 17 miestä. 41 naista ja 60 miestä oli saanut seksistisiä viestejä.

Muutama suomalainen kulttuurivaikuttaja on jo saatu kiinni @metoo rötöksistä ja suosittu laulaja Toni Metsäketokin on jo joutunut tekemään rikosilmoituksenkin perättömistä @metoo syytöksistä, jotka ovat häneltä vieneet leivän pöydästä.

Oulussa Pihlajalinnan toimitusjohtajalle Sirkka Moilaselle järjestettiin salamapotkut toimitusjohtajan töistään, kun Moilanen asetteli sanansa huolimattomasti valtuuston kokouksessa.

Samalla tavalla pikapotkut ovat tulleet Pori Jazzin entiselle toimitusjohtajalle ja Kärsämäellä koulun rehtoria uhkaa viraltapano "värikkään kielenkäytön" vuoksi.

Nykyisessä maailman menossa näyttää taas olevan selviä merkkejä sosiaalisesta anarkiasta ja ihmisyyden vastaisesta toiminnasta.

Tässä tilanteessa nostan hattua ja korkealle, että kerrankin kepuloinen ja vielä kokenut sellainen eli Sirkka-Liisa Anttila on avannut sanaisen arkkunsa ja todennut, että Suomen punavihreään yliopistomaailmaan ja mediaan on pesiytynyt "suvaitsevaisuuden järjettömyys".

Valtamedian rummuttamana nykyään onkin hyvin vaarallista keskustella enää mistään asiasta ilman, että joku loukkaantuu.

Iltalehdessä Anttila toteaa seuraavasti:

"Poliittista korrektiutta vaaditaan järjettömyyksiin asti jokaisessa asiassa - taidetta myöten.

Esimerkiksi Anttila nostaa nykyisen keskustelun lasten sukupuolesta.

 Järjettömimmillään hajottava identiteettipolitiikka näkyy tätä nykyä kaikkialle tunkevan sukupuolineutraaliuden vaatimuksessa. Se ulottuu jopa päiväkoteihin ja peruskoulun opetussuunnitelmiin, Anttila väittää.

 Itse en kerta kaikkiaan ymmärrä, enkä kyllä usko suomalaisten enemmistönkään ymmärtävän, miksi lasta ei saisi sanoa tytöksi tai pojaksi.?

On hienoa, että Sirkka-Liisa on tehnyt tämän rohkean avauksen. Minustakin Suomen valtamedia ja myös iso osa kansanedustajista näyttävät toimivan selvästi viherpipertäjien hengessä ihmisyyttä vastaan, kun jopa lainsäädännössä halutaan häivyttää muka häveliäisyyssyistä tai tasa-arvon hengessä jopa sukupuolten väliset täysin luonnolliset erot.

Koska viherpipertäjät ovat selvästi lähteneet hyökkäykseen ihmisyyttä ja koko suomalaista yhteiskuntaa vastaan, on aivan ymmärrettävää, että tässä taistelussa koko maailmaa ja ihmiskuntaa vastaan myös viherpipertäjien voimat ovat osoittautuneet rajallisiksi.

Näyttääkin siltä, että tulevissa vaaleissa vihreillä saattaa olla vaikeuksia Touko Aallon uupumuksen vuoksi.

Kun katsoo vihreiden kannatusta ympäri Eurooppaa, niin havaitsee helposti, että Suomessa vihreiden kannatus on ollut poikkeuksellisen korkealla tasolla.

Kun vihreät tunnustavat elämän tosiasiat, niin Toukonkin elämä helpottuu ihmeesti.
Silti toivotan Toukolle voimia.

Ilmastonmuutos on ihmistä suurempi asia, joten ei Toukonkaan kannata itseänsä hirttää ilmastonmuutokseen, koska kymmenen vuoden päästä tiedemiehet kuitenkin ilmoittavat, että ilmastonmuutoksen tietokonemalleissa oli meille sattunut pieni virhe ? 100 vuoden päästä ilmasto onkin viilenemässä, kun aiemmin ennustettiin sen lämpenevän.

Sitä paitsi Suomi ei voi tehdä ilmastonmuutokselle yhtään mitään, koska Suomen osuus globaaleista ilmastopäästöistä on vain 0.18%:a.

Suomen nykyiset ja tulevat ilmastopäästöt häviävät siten jo mittausvirheisiin, joten miksi meillä näistä asioista oikein vouhotetaan jopa presidenttiä ja pääministeriä myöten, puhumattakaan kepuloisten Luomu Tiilikaisesta.

Minä olisin enemmän huolissani siitä, että maatalous syytää paskavesiä suoraan Itämereen. Kokoomuksen eduskunnan jättävä Pertti Salolainenkin sanoo taistelleensa Itämerenkin puolesta jo ainakin 35 vuotta ilman viherpipertäjienkään tai kepuloisten suurempaa tuskaa tai auttamishalua.

AKM, se ainoa oikeaRe: Valtamedian hyökkäys ihmisyyttä vastaan16.9.2018 11.10
Ketterä New Stroms Oy on huomannut, että Ähtärin pieni 5 983 (2016) asukkaan kaupunki pani keplottelussa vielä Juankosken jo kuopattua kaupunkia paremmaksi.

Ähtärihän on kuitenkin monella tapaa samanlainen pikku kaupunki kuin Juankoskikin. Ähtärissäkin on ollut aikoinaan pahvin valmistusta (Vääräkoski Pahvi Oy), mutta lopulta perinteinen olutpahvin valmistaja ajautui konkurssiin vuonna 1998. Tämän takia New Stroms Oy on päättänyt avata sivukonttorin Ähtäriin, koska kuntavalitusmahdollisuudet ovat rajattomat.

Viimeisen niitin Vääräkosken omistajalle Raimo Lamminaholle antoi Metsä Group, kun Finnboard siirtyi Metsä Groupin omistukseen eikä Metsä Groupia kiinnostanut vaatimattoman vain noin 4 000 vuositonnin olutkartonkituotannon myynti.

Ähtärin kaupunki on aina ollut vahvasti mukana myös Vääräkosken toiminnassa, mutta yhtä vahvaa osallistumista kuin Juankoskella ei kuitenkaan ole ollut.

Vääräkosken pääluottamusmies, kunnallisneuvos Veikko Sipilä (demut) oli kuitenkin normaalin työnsä ohella aktiivinen kuntapoliitikko, joka toimi sekä Ähtärin kaupunginhallituksen että myös valtuuston varapuheenjohtajana.

Eläinpuisto syntyi Ähtärin kunnanjohtaja Väinö Jaakolan aloitteesta elävöittämään pienen syrjäisen kunnan taloutta.

Ähtärin eläinpuisto avattiin 17. kesäkuuta 1973 ja eläinpuisto on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto.

Maastoltaan ja kasvistoltaan vaihteleva 60 hehtaarin alue on antanut erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa Euroopan eläintarhojen yhdistyksen EAZA:n perusajatuksia siitä, kuinka eläimiä on tarhattuina hoidettava.

Eläinpuistossa käy vuosittain noin 150 000 vierailijaa.

Ähtärin kaupungin poliittinen tilanne muistuttaa myös suuresti Juankosken entistä poliittista tilannetta. Perinteitä mukaillen Ähtärissä punamulta-akseli on aina ollut vahva aivan samoin kuin Juankoskellakin.

Molemmissa pikkukaupungeissa on ollut 27 valtuutettua ja valtasuhteet ovat olleet seuraavat:

Ähtäri kuntavaalit v. 2017
 kepuloiset 41.8% 12 paikkaa
 demut 24.1% 7 paikkaa
 kokoomus 18.0% 5 paikkaa
 KD 8.6% 2 paikkaa
 persut 0% 0 paikkaa
 yhteensä 27 paikkaa
 punamulta-akseli 65.9 % 19 paikkaa

Juankoski kuntavaalit v. 2012
 kepuloiset 42.9% 12 paikkaa
 demut 17.5% 5 paikkaa
 persut 17.8% 5 paikkaa
 kokoomus 6.5% 1 paikka
 KD 4.9% 2 paikkaa
 yhteensä 27 paikkaa
 punamulta-akseli 59.7% ( vuonna 2008 65.2%

Ähtärin Eläinpuistossa oli ihastuttu kiinalaisiin pandoihin ja tammikuussa 2017 Ähtäri myönsi Ähtärin kaupungin 99%:sti omistamalle konserniyhtiö Ähtärin Eläinpuisto Oy:lle 8.2 milj. euron omavelkaisen takauksen.

Kuitenkin paikallinen eläkeläinen Olli Sahimäki teki takauspäätöksestä kunnallisvalituksen Vaasan hallinto-oikeuteen, joka totesi kesäkuussa 2017, että takauspäätös vaarantaa pienen Ähtärin kaupungin kantokyvyn, eikä takauksella ollut vastavakuuksia, jolloin tällaista takausta kaupunki ei voi antaa.

Ähtärin Eläinpuisto Oy:n toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi ei kuitenkaan ole ollut moksiskaan Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä, vaan eläinpuiston rakennustöitä on vain jatkettu entistä tiiviimmällä tahdilla ja erilaiset lähetystöt ovat jo olleet vierailemassa Kiinassa.

Suomessa jopa Kuningas Sauli ja Kiinan Presidentti Xi Jinping ovat jo sopineet, että ainakin yksi pandapariskunta tulee Suomeen ja sijoitetaan Ähtärin Eläinpuistoon.

Sinänsä pandojen tulo Suomeen on positiivinen asia, mutta juridisesti asia ei ole valitettavasti Suomen päässä laillisella tolalla.

Vaikuttaakin oudolta, että Kuningas Sauli ei ole ottanut tästäkään juridisesta epäkohdasta selvää, ennen kuin Suomi on lähtenyt pandoja Suomeen vuokraamaan.

Hesari on selvittänyt, että pandojen 15 vuoden vuokrasopimus maksaa 14 milj. euroa ja pelkästään pandojen ruokintaan tarvittavan bambun ostaminen maksaa noin 100 000 euroa vuodessa.

Vaasan hallinto-oikeuden kiellettyä vastavakuudettoman Ähtärin kaupungin takauksen Eläinpuiston toimitusjohtaja Haapaniemi ei ole jäänyt neuvottomaksi, vaan on todennut, että takausasia hoidetaan jollain Eläinpuisto Oy:n omaisuuteen liittyvällä leasing-järjestelyllä.

Haapaniemi näyttää kokonaan unohtaneen sen asian, että Ähtärin Eläinpuisto Oy on 99%:sti Ähtärin kaupungin omistama konserniyhtiö.

Ähtärin kaupungin ja Eläinpuiston puuhamiesten tulisi kuitenkin ottaa huomioon myös EU:n SEUT sopimuksen artiklat 107 ja 108. Näiden artiklojen tarkoituksena on estää kielletyn valtiontuen käyttö kaikessa yritystoiminnassa.

Ähtärin Eläinpuiston liikevaihto ja liiketulos on viime vuosina kehittynyt seuraavasti (liikevaihto vasemmalla ja liikevoitto oikealla, 1000 euroa):

 2013: 1 884 16
 2014: 1 839 -167
 2015: 2 198 258
 2016: 2 093 50

Ähtärin Eläinpuisto Oy:n liiketoiminta ei siis näytä yo. lukujen perusteella kovinkaan lukratiiviselta. Itse asiassa kumulatiivinen tulos lienee rahoituskulujen jälkeen pyöreä nolla.

Ähtärin kaupungin päätöspapereista näkyy, että Snowpanda Resort Ähtäri Zoo Oy/Ltd toimii pandapuiston rakennuttajana.

Snowpanda Resort on aloitteleva yhtiö, jolla ei ole ennestään merkittävää liiketoimintaa, joten voisi kuvitella, että pandapuistoakaan ei voida rakentaa pelkän 8.2 milj. euron lainan turvin.

Jos kysymyksessä on normaali liiketoiminta, niin saattaa olla, että hankkeen koko investointibudjetti onkin ehkä ainakin 20-25 milj. euroa.

Ähtärin hankkeen juridista kyseenalaisuutta lisää vielä se, että näköjään myös Ähtärin kaupungin toinen konserniyhtiö eli 99%:sti omistettu Hotelli Mesikämmen Oy on myös kytketty noihin pandapuistohankkeisiin.

Viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan myös Hotelli Mesikämmen Oy:n toiminta oli tappiollista vuonna 2016.

Asiaa tarkemmin tuntematonta kuitenkin ihmetyttää, kuinka on mahdollista, että Ähtärin kaupunki harjoittaa myös hotellitoimintaa.

Jotenkin tuntuu siltä, että hotellien pyörittämistä ei voi millään poikkeusluvallakaan saada mahtumaan Ähtärin kaupungin yleiseen tai erityiseen toimialaan.

Joka tapauksessa Ähtärin kaupunki näyttää valittaneen Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä KHO:een. Tästäkin Ähtärin kaupungin päätöksestä näkee, että punamulta kunnissa viis veisataan EU:n SEUT sopimusten säännöksistä.

Tämähän ei tietenkään ole mikään ihme, koska uudeksi oikeuskansleriksi on valittu äskettäin Terra Sipilän ehdotuksesta sote-mittelöissä professori Olli Mäenpäänkin mielestä esteellinen ja oikeuskansleriksi sopimaton Tuomas Pöysti.

Pandapuiston johtaja on hankettaan puolustellut sillä, että pandojen avulla saadaan alueelle lisää 100 000 uutta matkailijaa, jonka perusteella hanke on hänen mielestään hyvin perusteltu.

Satunnaista matkailijaa kuitenkin arveluttaa Haapaniemen laskelmat. Nykyään Ähtärin Eläinpuistossa käy vuosittain enintään noin 150 000 matkailijaa, mutta kuitenkin Ähtärin Eläinpuisto Oy on pystynyt vuosina 2013-2016 tuottamaan kumulatiivisesti liikevoittoa vain 157 000 euroa.

Jos panda-hankkeeseen investoidaan lisää vaikka 20 milj. euroa ja lainarahan korko on esim. 4% vuodessa, niin 15 vuoden laina-ajalla, joka tuntuu myös olevan pandojen sovittu vuokrausaika, 20 milj. euron takaisinmaksuun on varattava vuosittain 1.798 milj. euron suuruinen summa rahaa.

Vaikuttaa siltä, että Haapaniemen esittämien lisämatkailijoiden avulla ei tähän mitenkään pystytä.

Tässä voi hyvin käydä vielä niin, että pandaprojektin avulla pilataan Suomen maine kansainvälisesti ja myös kiinalaistenkin silmissä.

On vähintään noloa, jos joudutaan Presidentti Xi Jinpingille raportoimaan, että meillä on nyt Ähtärissä käynyt pandoille vähän samalla tavalla kuin Särkänniemen delfiinipuistossa.

Minusta olisi parempi, että kepuloiset eivät sotkeutuisi näihin ulkomaisiin harvinaisiin ja arvokkaisiin eläimiin, kun Ruokolahdellakaan ei ole vielä löytynyt sitä karannutta leijonaakaan.

Ruokolahden luomuisäntä Kimmo "Luomu" Tiilikainen ole vielä pystynyt esittämään edes luotettavaa Saimaan norppien suojeluohjelmaakaan, kun on urbanisoiduttuaan lähtenyt Pisararadan rakennushankkeita edistämään ja Tangomarkkinoilla puheita pitämään tuleville tangokuninkaallisille.

Tuntuu siltä, että kepuloisille on kaikki kepulikonstit sallittuja.

Takon miesRe: Valtamedian hyökkäys ihmisyyttä vastaan23.9.2018 1.39
Onko Heikki J.W. Salonen edelleen aktiivinen metsäteollisuusasioissa?

Heikki J.W. SalonenRe: Valtamedian hyökkäys ihmisyyttä vastaan23.9.2018 2.33
Takon miehen kysymykseen vastaus.

Kyllä on erittäin aktiivinen.

Metsäteollisuushan on Suomen tulevaisuuden ala ja kaikin puolin huipputeknologiaa.

Harmillisesti vain Suomen valtamedia ja valitettavsti myös monet digi-poliitikot ovat vuosikymmenet pitäneet metsäteollisuutta savupiipputeollisuutena, josta on mahdollisimman pian päästävä eroon.

On outoa, että suulaat professoritkin, kuten esim. Sixten Korkmankin jopa Hesarin vieraskynässä kirjoitti äskettäin metsäteollisuuden hänen mielestään alhaisista tutkimus ja kehityskuluista.

Tällaisia perusteettomia lausuntoja voi antaa vain täysin alaa tuntematon henkilö.

Minulla on sellainen käsitys, että metsäteollisuudella menee nykyään kohtalaisen hyvin, tuotteet käy kaupaksi ja sitä paitsi koko ajan kehitetaan uusia tuotteita lähtien jopa nanotuotteista.

Luulen, että tämäkin huippututkimus tapahtuu meillä nykyään suurelta osin metsäteollisuusyritysten toimesta.

Suomen muiden alojen tukimuksen tasoa voi enemmänkin arvostella.

Jos tarkastelun kohteeksi otetaan esim. Korkmaninkin harjoittama kansantaloudellinen tutkimus ja opetus, niin miksi sitten Suomessa Suomen Pankki ja kaikki valtion virkamiehet ja myös kansantalouden tutkimuslaitokset epäonnistuivat niin törkeällä tavalla taloudellisessa tutkimuksessaan, että Suomi päätettiin liittää euroon.

Epäonnistunut euron kytkentähän melkein tappoi Suomesta koko metsäteollisuuden eli lypsävän lehmän ja aiheutti Suomeen ns. piinkovan työttömyyden ytimen, josta veronmaksajat maksavat nykyään vuosittain ainakin 6 miljardia euroa lautapäisen päätöksenteon seurauksena.

Telkkarissakin Korkman on nyttemmin jo todennut, että metsäteollisuuden kannalta erittäin vahingollinen euro-kytkentä oli virhe, mutta "markkaan ei ole enää paluuta".

Minä taas luulen, että Korkmanin ajatukset eurosta tulevat vielä osoittautumaan vääriksi. Paperiakin on tehty eri tavoin jo yli 2000 vuotta ja selluakin satoja vuosia ja kysyntä vain kasvaa.

Yhteisvaluutta euro tuli markkinoille vasta 1.1.1999, eikä euron 19 vuoden mittainen taival ole ollut mitään muuta kuin vuoristorataa vuoristoradan perästä samaan aikaan, kun "ilmastopoliisien" pilkkkaama metsäteollisuus on keskittynyt rahantekoon ja hyvinvoinnin luontiin Suomen kansalaisille.

Korkmanille voi todeta, että euron 19 vuoden mittainen taival on metsäteollisuuden yli 2000 vuoden historiaan verrattuna vai lyhyt "kullin luikaus", joten kyllä ainakin metsäteollisuuden tutkimus- ja kehityskulut ovat olleet täysin riittävät.

Minulla on sellainen tuntuma, että euro saattaa hajota jo omaan mahdottomuuteensa tulevan seuraavan ison finanssikriisin osuessa kohdalle.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: