Keskustelu

poliittinen tarkkailijaNiinistö ei saanut YK:ssa rankkaria maaliin26.9.2018 2.19
Presidentti Niinistölle oli annettu YK:n yleiskokouksessa tilaisuus vetää rankkari sisään, kun hänelle oli annettu tilaisuus puhua heti kohta USA:n presidentin puheen jälkeen.

Kuitenkin Niinistö veti selvästä passipaikasta pallon täysillä ohi maalin.

Kävi aivan samalla tavalla kuin Suomen potkupalloilijoille, kun pelattiin vielä Mixu Paatelaisen kehittämällä ja jatkuviin tappioihin johtaneella "kuusitaktiikalla".

Samaa epätoivoista puurtamistahan meillä on myös ollut lätkässä, kun on vuosikausia pelattu muistaakseni Jukka Jalosen kehittämää "meidän peliä".

Donald Trumpin puhe oli selkeä ja hyvä herätysviesti yleiskokoukselle.

Ydinaseilla uhkailu ja terroristiset toimet on saatava loppumaan. Trump myös totesi selkeästi, että YK:n ja monen muun kansainvälisen järjestön kuten esim. WTO:n toiminnassa tarvitaan uusi asenne.

USA ei enää rahoita toimintaa, joka loukkaa USA:n tai sen liittolaisten etuja. Erittäin täysjärkistä puhetta.

Jo suomalaisen valtamedian haastattelussa Presidentti Niinistö kummasteli "hiljaisuutta" Trumpin puheessa. Hän ei maininnut sanallakaan mitään "ilmastonmuutoksesta".

Ilta-Sanomat kuunteli tarkkaan presidentti Niinistön puheen ja Suomen laajalevikkisin lehti raportoi "Unilukkarina" itseään pitävän presidentti Niinistön YK-puheesta seuraavasti:

"Sauli Niinistön puhe YK:ssa oli Trumpin vastakohta ? lue puheenvuoro sanasta sanaan"

Alla muutama Niinistön puheessaan toteama asia mielen virkistämiseksi:

"Se että voimme luottaa yhteisesti sovittuihin sääntöihin, on kansallisen turvallisuutemme ja hyvinvointimme perusta."

"Valitettavasti meillä, jotka uskomme monenvälisyyden hyötyihin, on nyt kuitenkin syytä huoleen. Yhdessä rakentamamme kansainvälinen järjestelmä on ilmeisen paineen alla. Sen pätevyys ja uskottavuus on kyseenalaistettu.

Emme voi enää pitää sääntöpohjaista järjestystä itsestäänselvyytenä. Sen aktiivinen puolustaminen ja kehittäminen ovat meidän kaikkien vastuulla."

"YK voi olla uskottava vain, jos se elää niin kuin opettaa. Missä tahansa organisaatiossa yksikin organisaation sisäinen seksuaalinen hyväksikäyttötapaus on liikaa.

Erityisesti tämä pätee organisaatioon, joka painottaa tasa-arvon ja ihmisoikeuksien merkitystä. Olen ylpeä siitä, että olen Circle of Leadership -aloitteen jäsen, ja toivotan tervetulleeksi toimet kaikenlaisen hyväksikäytön ehkäisemiseksi ja kitkemiseksi koko YK-järjestelmästä."

"Pariisin ilmastosopimuksen osapuolien vapaaehtoiset toimet eivät toistaiseksi suinkaan riitä pitämään maapallon keskilämpötilan nousua alle kahdessa asteessa. Meidän on tehtävä huomattavasti enemmän ja huomattavasti nopeammin."

"Mikäli ilmastonmuutoksen annetaan edetä, se johtaa myös muuttoliikkeen jatkuvaan voimistumiseen. Maailmassa on jo nyt noin 65 miljoonaa pakolaista - enemmän kuin koskaan sitten toisen maailmansodan. Lisäksi noin sata miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa tarvitsee kiireellistä humanitaarista apua, ja lukumäärä kasvaa jatkuvasti."

"Jos suhtaudumme ihmisoikeuksiin vakavasti, tarvitaan kansainväliseen lakiin kohdistuviin rikoksiin liittyviä vastuullisuusmekanismeja. Lainrikkojat on saatettava oikeuden eteen."

Olisi luullut, että Niinistö olisi käyttänyt täysimääräiseesti hyväkseen, kun Suomi järjesti kesällä Helsinki Summit kokouksen Trumpin ja Putinin kesken, mutta ei.

Niinistö korosti kansainvälisten organisaatioiden merkitystä ja totesi, että "joku" on asettanut niiden toiminnan kyseenalaiseksi.

Niinistö jätti myös mainitsematta puheessaan lähes täydellisesti globalisaatioon liittyvät taloudelliset ja yhteiskunnalliset ongelmat, jotka ovat johtaneet esim. Suomessa ja monessa muussa länsimaassa vakaviin kansantaloudellisiin ongelmiin ja massatyöttömyyteen sekä syrjäytymiseen jne.

Niinistö olisi voinut puheessaan myös viitata globalisaation Euroopassa aiheuttamiin vakaviin poliittisiin ongelmiin.

Tässäkään hän ei olisi suurta syntiä tehnyt, koska näistäkin asioista on käyty vakavia keskusteluja mm. EU:n komission puheenjohtaja Junckersin ja Donald Trumpin kesken. Molemmat ovat yksiselitteisesti todenneet, että esim. Kiinan käyttäytymisessä on ollut ongelmia Kiinan liityttyä WTO:n jäseneksi vuonna 2001.

Puheessaan Niinistö ilmeisesti viittasi joko tahtomattaan tai tietoisesti vain Trumpiin, vaikka yleisestikin on tiedossa, että esim. YK:n turvallisuusneuvosto on täysin hampaaton, kun ennen kaikkea Venäjä ja Kiina käyttävät päätöksenteossa veto-oikeuttaan, jonka avulla on esim. Syyrissa on käyty jo muistaakseni 6 vuotta veristä sisällissotaa myös kemiallisten aseiden avulla.

YK:n katsellessa sivusta kädet taskussa yksi maailman vanhimmista sivilisaatioista on siis Syyriassa kokonaan tuhottu Venäjän ja Iranin hyvällä avustuksella.

Tapettuja syyrialaisia on ainakin 500 000 ja pakolaisia on ainakin 14 miljoonaa.
Tästä huolimatta YK ei ole pystynyt tekemään asiassa mitään konkreettista. Tässäkään massiivisessa Lähi-Idän katastrofissa kysymys ei ole ilmastonmuutoksesta, vaan poliittisista sairaista intohimoista ja myös osittain uskon sodista.

YK myös parantaa maailmaa lähes joka puolella maapalloa, mutta YK on täysin voimaton puuttumaan esim. Ukrainassa jo vuonna 2014 alkaneeseen sisällissotaan, jossa suuri osa yhteiskuntajärjestystä vastaan taistelevista sotilaista on tullut avustamaan ystävällismielisestä Venäjän naapurimaasta tai siviililentokoneita on alettu ampua alas Ukrainan ilmatilassa venäläisten toimesta BUK-ohjuksilla. Venäläiset hermomyrkkykuriirit juoksee myös ympäri maailmaa turisteina ja poistaa päiviltä ikävää loiskiehuntaa aiheuttavat henkilöt.

Niinistöhän on käynyt keskusteluja yhdessä ja erikseen sekä Putinin että Trumpin kanssa, joten olisi odottanut, että hänellä olisi ollut joku yhteinen viesti kerrottavana esim. YK:n yleiskokouksessa. Mutta ei.

Miksi Niinistö jo heti globalisaatiota ylistävien lausuntojensa jälkeen tarttuu selvästi modernin globaaliin @metoo liikkeenkin kyseenalaiseen agendaan ?

Niinistö viittaa puheessaan ovelasti YK:hon ja erilaisiin organisaatioihin, joissa viime aikoina on tullut esille vakaviakin seksuaalirikoksia (esim. katolisen kirkon piirissä).

Tarkkaavainen kuuntelija ei voi kuitenkaan olla yhdistämättä tätäkin vuodatusta Amerikassa parhaillaan vellovaan korkeimman oikeuden uuden jäsenen nimitystä koskevaan koko ajan kuumenevaan poliittiseen kiistaan.

Amerikassahan radikalisoituneet @metoo terroristit ja myös demokraattisen puolueen johtohenkilöt ovat valtamedian avulla ilman minkäänlaista konkreettista todistusaineistoa pystyneet jo luomaan mielikuvan, että täysin nuhteeton ja korkeasti arvostettu tuomari onkin nuoruudessaan ollut sarjaraiskaaja.

AKM on jo aikaisemmin todennut, että nykyään valtamedia hyvin usein ehkä hyvääkin tarkoittavissa tiedotustoimissaan saattaa itse asiassa toimia jo koko ihmiskuntaa vastaan.

Mikäli Amerikan mallinen @metoo kampanjointi leviää laajemmin esim. Suomeen, niin meilläkin ollaan kohta yhteiskunnassa, jossa kuka tahansa yhteiskunnan jäsenistä voi joutua tällaisen noitavainon kohteeksi.

@metoo kampanja ei vie naisten tai lasten asiaa eteenpäin, vaan lopulta johtaa pimeälle keskiajalle, jolloin huhujen perusteella saatettiin ihmisiltä katkoa kauloja tai polttaa noitina roviolla.

Äärimmilleen vietynä @metoo kampanjointi ei millään tavoin poikkea esim. ISIS-kaltaisista toimintatavoista.

Tehokkaalla valtamedian kampanjoinnilla voidaan tuhota mikä tahansa ihminen tai perhe, kuten nyt @metoo liike yrittää tehdä Amerikassa tuomari Kavanaughille.

Hänen virheensä on @metoo liikkeen poliitikkojen ja aktivistien mielestä se, että hän on hyvä ja riippumaton konservatiivinen juristi, onnellisesti naimisissa ja kahden pienen tytön isä sekä innokas koripallovalmentaja.

Olisin toivonut, että Niinistöllä olisi ollut tässäkin asiassa huolellisempi sananvalinta. Toivottavasti Niinistö ei ajatellut tätä puheen kohtaansa kirjoittaessaan kuitenkaan niin, että kansanäänestyksellä voidaan hyvin ratkaista myös seksuaalirikoksiin liittyvät kiistat.

Naisten ja lasten oikeuksien puolustaminen on tietysti hyvä asia, mutta tämä puolustamistyö ei tietenkään saa johtaa siihen, että miehiä aletaan syyttää perusteetta sellaisista väärinkäytöksistä, joita ei ole koskaan tapahtunut. Jokaisella ihmisellä täytyy tietysti olla ihmisarvo ja oikeudet.

Puheensa lopussa Niinistö ottaa esille vielä ihmisoikeuskysymykset, joissa tarvitaan kansainväliseen lakiin perustuvia vastuullisuusmekanismeja, joiden avulla lainrikkojat on saatava vastuuseen:

"Jos suhtaudumme ihmisoikeuksiin vakavasti, tarvitaan kansainväliseen lakiin kohdistuviin rikoksiin liittyviä vastuullisuusmekanismeja. Lainrikkojat on saatettava oikeuden eteen."

Tämä on erittäin hyvä kannanotto "unilukkarilta", mutta millä tavoin tämä saadaan realisoitua edes Suomessa, missä korruptoituneet rahanpesijät ja poliitikot juoksee vielä vapaana kuin nuoret varsat kevätlaitumilla.

Nuorisosäätiönkään miehiä ei ole vielä taidettu ottaa tutkintavankeuteen, mutta Airiston Helmen rahanpesijät ja törkeät veronkiertäjät (yksi virolainen ja yksi venäläinen) saatiin häkkiin parin päivän kuluttua, kun Airiston Helmen tilukset oli ratsattu poliisivoimin.

Ennen YK-kokouksen puhetta New Yorkissa haastateltu "Unilukkari" totesi, että hän oli jo viisi vuotta sitten kysellyt vähän näiden ulkomaalaisten "kiinteistökauppojen" perään. Silloinkaan johtavat lainsäätäjät eivät olleet asialle korvaansa lotkauttaneet.

Suomen johtavat poliitikot eivät varmaan huomaisi edes sitä, jos jonakin aamuna havaittaisiin, että Porkkalan niemikin on taas siirtynyt vihreiden miesten laivaston haltuun.

Niinistö voisi kuitenkin myös lopettaa jauhamisen ilmaston muutoksesta. Tässä asiassa Suomella ei ole mitään todellista reaalista kansainvälistä roolia.

Suomen osuus maailman ilmastopäästöistä on muistaakseni vain noin 70 milj. ekvivalettia hiilidioksiditonnia, joka on koko maailman ilmastopäästöistä vain 0.1%:a.

Tällaisella lilliputti hiilidiokidipäästäjällä ei voi olla sellaisia tutkimus tai muitakaan resursseja, joilla koko maailman hiilidiokidipäästöt saadaan kuriin.

Suomellahan on kuitenkin jo meteorologi Petteri Taalas Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteerinä kaudella 2016?2019, mutta ei Petterikään ole mahtanut auringon ja maan ydinkerrosten aiheuttamalla ilmaston muutokselle yhtään mitään.

Viime aikaiset ilmastonpäästötilastot ovat myös osoittaneet sen, että päästöjen määrä ei ole viime aikoina merkittävästi muuttunut.

Maapallo kiertää edelleen aurinkoa ja maan sisällä ydinreaktiot vain jatkuu entiseen malliin, joka aiheuttaa koko ajan hitaita mannerlaattojen liikkeitä.

Niistä sitten seuraa erilaisia ympäristö- ja ilmastokatastrofeja. Ei ole vielä keksitty sellaistakaan riippaa, jolla esim. sulan laavan pinnalla kelluvien mannerlaatojen liikkeet saadaan hallintaan.

Näistä asioista on poliitikkojen hyvä puhua kaikissa keskustelutilaisuuksissa, koska globaaleihin ilmastokeskusteluihin liittyy yleensä aina vale, emävale ja tilasto.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: