Keskustelu

alan kolmas miesMyytti Suomen maailman parhaasta koulusta murtuu?2.10.2018 3.41
Some-keskustelu näyttää murtavan myytin Suomen "maailman parhaasta koulusta".

Maailman parhaan peruskoulun isänähän pidetään Johannes Virolaista (kepuloiset), jonka johdolla peruskoulun uudistus tehtiin hänen toimiessaan opetusministerinä vuonna 1966 aloittaneessa Rafael Paasion punamultahallituksessa.

Virolaisen opetusministerikauden tärkeimpinä saavutuksina onkin pidetty peruskoulu-uudistusta sekä uusien yliopistojen ja korkeakoulujen perustamista eri puolille Suomea.

Virolaisen opetusministerivuosiin osuivat myös Vanhan valtaus 1968 ja opiskelijaliikkeen radikalisoituminen. Virolainen asettui kannattamaan radikaalin opiskelijasiiven ajamaa yliopistojen hallintouudistusta, niin sanottua mies ja ääni -periaatetta, ja piti sitä näkyvästi esillä tietysti myös vuoden 1970 eduskuntavaaleissa.

Muistan itsekin erinomaisen hyvin opiskeltuani Otaniemen TKK:ssa, kuinka radikaali vasemmistolainen politiikka vyöryi joka puolelle yliopistomaailmaa. Maailma ei ollut enää entinen.

Tasa-arvoisten ja tasapäisten opetusperiaatteiden levittyä meillä peruskouluun meillä nukahdettiin koulumaailmassa autuaasti noin 50 vuodeksi Prinsessa Ruususen uneen. Asiat olivat nyt meillä ikiajoiksi hyvin, meidän opetusjärjestelmämme on nyt pantu kuntoon.

!960-70 luvuilla Suomen peruskoulu siis pantiin samalla tavoin kuntoon kuin Terra Sipilä hallitus laittoi vuosina 2015-2018 koko Suomen Kuntoon ja yritti perustaa samalla vielä laittoman Maakunta Sotenkin.

Vuonna 2000 OECD käynnisti OECD-maissa joka kolmas vuosi toteutettaman 15-vuotiaiden tulevaisuuden avaintatoja mittaavan PISA-tutkimuksen (Programme for International Student Assessment), jolloin tutkimuksessa painopistealueena oli lukutaito.

Sen jälkeen on vuorovuosina mitattu myös matematiikan ja luonnontieteiden osaamista.

Suomalaisten hyvä lukutaidon seurauksena myytti suomalaisesta "maailman parhaasta koulusta" alkoi levitä ensin Suomessa ja myös muualla maailmassa, kun Suomi sijoittui PISA-tutkimuksissa aina kärkipäähän OECD-maiden joukossa.

Tosin viime aikoina Suomen suoritustaso nykyisissä PISA-tutkimuksissa on jo alkanut rapautua samalla, kun tutkimuksen kohteeksi ja vertailuun on otettu lukutaidon ohella myös muita kansalaistaitoja.

Parhaillaan odotellaan uuden PISA-tutkimuksen tuloksia, mutta Suomen vuoden 2015 tulokset OECD-maiden joukossa olivat seuraavat:

 Luonnontieteiden osaaminen (pisteet 531), sijoitus 3.

 Lukutaito (pisteet 526), sijoitus 2.

 Matematiikan osaaminen (pisteet 511), sijoitus 7.

 Yhteistoiminnallinen ongelmanratkaisu (pisteet 534), sijoitus 5.

Kaikkien tutkimukseen osallistuneiden maiden osalta Suomen sijoitus oli seuraava:

 Luonnontieteiden osaaminen (pisteet 531), sijoitus 5.

 Lukutaito (pisteet 526), sijoitus 4.

 Matematiikan osaaminen (pisteet 511), sijoitus 13.

 Yhteistoiminnallinen ongelmanratkaisu (pisteet 534), sijoitus 7.

OECD maiden pisteiden muutos aikavälillä 2012-2015

 Luonnontieteiden osaaminen -1

 Lukutaito -1

 Matematiikan osaaminen -1

Suomen pisteiden muutos aikavälillä 2012-2015

 Luonnontieteiden osaaminen -11
'
 Lukutaito -5

 Matematiikan osaaminen -10

Suomen suoritustaso on siis heikentynyt selvästi OECD:n keskiarvoon ja myös esim. Ruotsiin verrattuna. Ruotsin kehitys vuosina 2012-2015 on alla:

 Luonnontieteiden osaaminen -4

 Lukutaito +1

 Matematiikan osaaminen -5

PISA-tutkimusten tulostenkaan perusteella ei siis ole mitään perusteita väittää, että Suomen peruskoulu on maailman paras.

Hämmästyttää, että äskettäin Suomessa vieraillut USA:n entinen presidentti Obamakin hehkutti Helsingin rahastuskonferenssissa Suomen onnellisuutta, maailman pasta koulua ja saunaa.

Tätäkin Obaman sanomaa kommentoidessaan YLE korosti, kuinka johdonmukainen entinen presidentti Obama on.

Valitettavasti täytyy todeta, että kallispalkkainen populisti puhuja Obama on johdonmukaisesti tehnyt virheellisen analyysin Suomen nykyisestä koulujärjestelmästä.

Suomen nykyisessä koulujärjestelmässä on jo pitkään muhinut todellinen aikapommi. Ei tarvita suurta kristallipalloa, kun tällaisen totuuden voi julkisuuteen lausua.

Ensinnäkin on todettava, että nykypäivänä suuri osa opetusalan asiantuntijoista suhtautuu erittäin kriittisesti koko PISA-tutkimukseen. Heidän mukaansa tutkimus ei anna luotettavaa kuvaa oppilaiden kokonaisvaltaisesta suoriutumisesta.

Lukutaito on tärkeä, mutta vielä tärkeämpi on se, että ymmärtää, mitä on tullut lukeneeksi ja suhtautuu luettuun tekstiin kriittisesti. Voi nimittäin olla, että lukija onkin lukenut ihan puuta heinää.

Otetaanpa esille muutamia lisäfaktoja keskusteluun.

 7.11.2007 18-vuotias abiturientti Pekka-Eric Auvinen järjestää ensimmäisen koulujen massasurman Tuusulan Jokelan koulussa. Surma tapahtuu pienoispistoolilla. Ampujan lisäksi 8 kuollutta. Viimeisenä ampuja ampuu rehtorin. 12 muuta oppilasta haavoittuu. Koulussa oli yläaste ja lukio (500 opiskelijaa) ja 50 muuta henkilöstöä. Kysymyksessä oli pitkäaikainen koulukiusaaminen.

 28.9.2008 22-vuotias ammattikorkeakoulussa restonomiksi opiskellut Matti Juhani Saari ampuu pienoispistoolilla 10 oppilasta ja itsensä. 3 oppilasta haavoittuu. Koulussa oli 150 opiskelijaa. Saarta oli kiusattu monissa eri oppilaitoksissa.

 31.8.2018 Espoon koulutoimen johtaja irtisanoi Espoon Saunalahden yhtenäisperuskoulun pitkäaikaisen rehtorin Hanna Sarakorven alaisten syytettyä ja valitettua koulutoimen johdolle hänen huonosta johtamisesta.

Saunalahden yhtenäisperuskoulu aloitti toimintansa 1.8.2012 ja on kasvanut vuosittain luokka kerrallaan. Syksyllä 2018 koulussa on 800 oppilasta esikoulusta 9 luokkaan saakka. Kysymyksessä on moderni koulu, jossa on mm. nuorisotilat ja kirjasto.

Rehtori Sarakorpi oli saanut Suomen asiakasteko-kunniamaininnan CXPA Finland Customer Experience Day-tapahtumassa, kun Sarakorpi oli soveltanut opetustyössä innovatiivisia toimintatapoja, joiden avulla hyvinvointi koulussa lisääntyisi ja syrjäytyminen vähenisi.

 17.9.2018 Kärsämäen Frosteruksen peruskoulun (luokat 0-9) (oppilaita 313) rehtori Tuomo Pesonen irtisanotaan rehtorin toimesta, kun Pesonen oli YLE:n MOT ohjelmassa käyttänyt harkitsematonta kuvakieltä ja oli esittänyt kouluissa tapahtuvaa seksuaalista häirintää vähätteleviä kommentteja ja vertasi ilmiötä kouluruokaan.

 1.10.2018 Persujen kansanedustaja ja erityisopettaja Laura Huhtasaari joutuu taas valtamedian myllytyksen kohteeksi, kun Laura on omalla Twitter-tilillään paljastanut tamperelaisen koulun oppilaiden tekemiä kuvia, joiden perusteella voi päätellä, että koulussa harjoitetaan vihapuheiden lietsontaa. Useat opiskelijat ovat ottaneet Huhtasaareen yhteyttä kouluissa harjoitetusta vihapuheesta seuraavasti:

"Useat opiskelijat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, kuinka koulujen opettajat vihapuhuvat ja lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan. Tätä tapahtuu peruskoulussa ja lukiossa, Huhtasaari kirjoitti"

Twiitti on herättänyt runsaasti keskustelua. Valtaosa arvosteli Huhtasaarta, mutta osa myös tuki häntä ja arvosteli julistetta ja opettajia aivopesusta ja poliittisten mielipiteiden tuputtamisesta oppilaille.

Huhtasaari sai Twitterissä vihaista palautetta siitä, että on tullut mahdollisesti niin sanotusti maalittaneeksi koulun tai lapset.

Maalittaminen tarkoittaa sitä, kun ihmisiä nostatetaan sosiaalisessa mediassa tietyn kohteen kimppuun.

 1.10.2018 Espoon kaupunginhallitus hylkäsi yksimielisesti 31.8.2018 rehtori Hanna Sarakorven irtisanomisen hänen valitettuaan taannoisesta irtisanomisesta, jota hän piti perusteettomana.

 Vuosina 2000-2017 Suomen peruskouluissa on käynyt kova kato. Peräti 1 719 peruskoulua on lakkautettu ja suurelta osin kysymyksessä on ollut lähiopetusta harjoittaneet pienet kyläkoulut.

Kyyti on ollut kouluissa kylmää, mitä voi päätellä ainakin peruskoulujen alla esitetyistä lukumääristä 2000-luvulla:
o Vuonna 2000 3 995 peruskoulua
o Vuonna 2017 2 276 peruskoulua
o Muutos 2000-2017 -1 719 peruskoulua

 Pitkin vuotta 2018 on useampaan kertaan myös jopa valtamedian alueuutisissa kerrottu, että etenkin Itä-Suomessa ainakin 40% kouluista on homeessa ja senkin takia joudutaan lakkauttamaan tai korjaamaan.

 Koulukärhämät eivät ole jättäneet Juankoskeakaan rauhaan. Pieniä kyläkouluja on Juankoskellakin suljettu pilvin pimein.

Viimeisimmät suuret kyläkoulukärhämät käytiin autiokylässä, kun Säyneisen hyväkuntoinen kyläkoulu päätettiin vuonna 2015 sulkea muka oppilaskadon, taloudellisten ja tuotannollisten syiden sekä myös julkiseen mediaan vuodatettujen valheellisten hometietojen perusteella.

 Nyt Juankoskella on taas käynnistynyt koulukeskustelu ja tulossa on uusi kärhämä, kun tulilinjalle on nyt otettu vastikään Kuopion kaupungin rahoilla ja miljoonilla euroilla korjattu Muuruveden peruskoulu.

Mikäli vanhat merkit pitää paikkansa, niin kyllä lahtarin kirves taas heilahtaa Juankoskella. Ei taida enää New Stromsiäkään kiinnostaa Muuruveden kyläkoulun puolustaminen, kun punamulta leimakirveellä on käyty iskemässä merkki Muuruveden koulun nurkkaan.

Valitettava tosiasia on, että suomalaisilla ei mitään syytä kehuskella Maailman parhaalla koulujärjestelmällä.

Tätä Maailman parhaan koulun mantraa hokemalla suomalaiset vain koko ajan sahaavat sitä oksaa, jolla istuvat. Parasta olisi tunnustaa vain nöyrästi, että Suomen "Koulukeisareilla" ei ole vaatteita.

Miten voi olla mahdollista, että sivistysmaassa koululaisia on opetettu vuosikymmeniä esim. homekouluissa?

Miten on mahdollista, että sivistysmaassa kouluissa aivan ilmeisesti manipuloidaan oppilaita näköjään poliittisesti ja syötetään jopa lapsille ja nähtävästi myös vanhemmillekin opiskelijoille vain ns. yleisesti hyväksyttäviä totuuksia, vaikka niiden perusteet saattavat olla vailla mitään todellista näyttöä?

Nähtävästi juuri tämän takia ("yhden totuuden ns. konsensusmaa") Suomen PISA-tuloksetkin ovat viime aikona heikentyneet jyrkästi.

Koska tällainen on valitettavasti Suomen koulujärjestelmän nykyinen tila, niin ei ole mikään ihme, miksi jopa Suomen PISA-tuloksissakin suoritustasoa kuvaavien käyrien suunta sojottaa jyrkästi kaakkoon.

Tervehenkinen tarkkailijaRe: Myytti Suomen maailman parhaasta koulusta murtuu?4.10.2018 23.15
Eläköön Suomen peruskoulu ja maailmalla hyvin tunnettu tasa-arvo ja järjestelmä mikä antaa kaikille mahdollisuuden opiskella riippumatta vanhempien varallisuudesta.
Eläköön järjestelmä mikä mahdollistaa kiipeämisen yhteiskunnan huipulle ilman kähmintää, mielistelyä häiriintyneille johtajille ja sosioekonista asemaa johon olet sattumalta syntynyt.
Eläköön Free Press ja sananvalta.
Eläköön ajattelu omilla aivoilla ilman häiriintyneen lukuisten nimimerkkien suodattamaa mielivaltaista-sekä puolista tarinoita jotka ovat Neverending Story.
Eläköön koko Suomen yhteiskunta.

alan kolmas miesRe: Myytti Suomen maailman parhaasta koulusta murtuu?5.10.2018 1.14
Milloin viimeksi nim. merkki Tervehenkinen tarkkailija on käynyt sossun luukulla tai KELAssa valittamassa myöhästyneistä tai virheellisesti lasketuista korvauksista?

Million viimeksi Tervehenkistä tarkkailijaa tai hänen sukulaisiaan ei ole kiusattu julkisissa liikennevälineissä esim. pinnansa polttaneen bussikuskin tai muun henkilön toimesta?

Million viimeksi Tervehenkinen tarkkailija tai hänen lapsensa ovat päässeet opiskelemaan lääketiedettä tai juridiikkaa ilman kalliita karsintakursseja ja vuosikausien yrittämistä toivomalleen alalle?

Milloin viimeksi Tervehenkinen tarkkailija, hänen lapsensa tai sukulaisensa on päässyt KELAn tai työeläkeyhtiöiden johtajiksi ja hallituksen jäseneksi ilman kepun tai muun puolueen jäsenkirjaa?

Milloin viimeksi Tervehenkinen tarkkailija, hänen lapsensa tai sukulaisensa on nimitetty Suomen Pankin pääjohtajaksi tai johtajistoon ilman jonkun vallassa olevan puolueen, mielellään kepun tai demujen, jäsenkirjaa?

Million viimeksi Tervehenkinen tarkkailija on havainnut, että Suomessa työntekijä ja työnantaja voivat vapaasti keskenään sopia, millä ehdoilla sovittua työtä tehdään?

Million viimeksi Tervehenkinen tarkkailija on havainnut, että Suomessa voidaan säätää ainuttakaan lakia kysymättä ensin lupaa ammattiyhdistysten kallispalkkaisilta johtajilta tai maailman parhailta kätilöiltä?

Million viimeksi Tervehenkinen tarkkailija on kuullut Suomessa kysyttävän, onko ilmastonmuutos todellakin ihmisten aiheuttama ilmiö?

Million viimeksi Tervehenkinen tarkkailija on viimeksi vieraillut Fennovoiman yhdinvoimalan rakennustyömaalla, jossa uutta isoa ydinvoimalaa rakennetaan kovaa vauhtia, vaikka Fennovoimalla ei ole voimassa olevaa rakennuslupaa, eikä rakenteilla olevan voimalan turvallisuudesta ole mitään varmistusta?

Million viimeksi Tervehenkinen tarkkailija on sallinut AKM:n arvostella yhteiskunnassamme vallitsevia epäkohtia tosiasioiden pohjalta ilman, että Tervehenkinen tarkkailija nimittelee AKM:n mielipiteitä mielipuolisen mielipiteiksi?

Milloin viimeksi Tervehenkinen tarkkailija on ottanut käteensä jonkun ulkomaisen lehden tai edes valtakunnallisesti julkaistavan lehden täydentääkseen kerran viikossa ilmestyvässä Koillis-Savo lehdessä käsiteltyjä ehkä paikallisesti, valtakaunnallisesti tai jopa maailmanlaajuisesti tärkeitä asioita?

Million viimeksi Tervehenkinen tarkkailija on tehnyt valituksen AKM:n "mielivaltaisista- sekä puolisista tarinoista eli Neverending Storysta" julkisen sanan neuvostoon?

Eläköön Free Press ja Suomen perustuslain 12§:ssä mainitut seuraavat oikeudet:

"12 § Sananvapaus ja julkisuus

Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.

Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia.

Viranomaisen hallussa olevat asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia, jollei niiden julkisuutta ole välttämättömien syiden vuoksi lailla erikseen rajoitettu.

Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta ja tallenteesta."

Nämä perustuslaissa mainitut oikeudet koskevat myös AKM:ää ja muita AKM:n käyttämiä aina kulloiseenkin keskusteluasiaan sopivia nimimerkkejä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Myytti Suomen maailman parhaasta koulusta murtuu?5.10.2018 6.23
Arvostan tervehenkisen innokkuutta puuttua itseään sivistyneempien ihmisten mielipiteisiin ja kommentteihin.
Etsimme juuri tällaisia henkilöitä kunnallisvaaliehdokkaaksi.
Sinun pitäisi vain rohkaistua kirjoittamaan omalla nimelläsi. Se toisi tarpeellista julkisuutta hyvissä ajoin.
Akm tietää, että tässä yhteiskunnassa vallitsee rakenteellinen hyvä kontrolli, jossa suurimmilla poliittisilla puolueilla on suurin valta.
Presidentti Obama juuri tästä syystä ilmoitti tulleensa vierailulle maailman onnellisimpien ihmisten maahan.
On parempi olla kiusaaja kuin kiusattu. Kannattaa katsoa mistä päin tuulee ja kääntää selkänsä tuulen suuntaan. Näin me ajattelemme.
On viisautta valita verkostonsa ajoissa oikein. Silloin ei tarvitse taistella korkeimman koulutuksen opiskelupaikkaa lainkaan.
Opiskelleita ja päteviä virkamiehiä tarvitaan. Insinöörit ja lakimiehet ovat korvaamattomia, mutta hekin tarvitsevat demokraattisen tervehenkinenkisen ohjauksen työssään.
Ulkomaalaisia lehtiä ei tarvitse nykyaikana, koska tieto on saatavana omakielisenä melkein reaaliaikaisena ja oikein tulkittuna. Kärpäslätkä on sitä paitsi kätevämpi kuin sanomalehti.
Olen aina ihaillut tervehenkisen intoa ja asennetta. Liity keskustan paikallisosastoon. Sinusta voi tulla vielä ehdokas kunnallisvaaleissa. Rohkeista naisehdokkaista ei koskaan ole ylitarjontaa.

alan kolmas miesRe: Myytti Suomen maailman parhaasta koulusta murtuu?5.10.2018 22.28
Minun täytyy nyt taas kiittää Juankosken keskustan virallista ääntä erittäin hyvästä ja analyyttisestä kommentista, kun virallinen ääni esitti toivomuksen, että Tervehenkinen tarkkailija paljastaisi itsensä ja lähtisi tavoittelemaan kepuloisten kunnallisvaali- tai jopa eduskuntavaaliehdokkuutta.

Minäkin olen aivan varma, että tällä tavoin Tervehenkinen tarkkailija (kaikesta päättäen innokas naishenkilö) saisi varmasti kepuloisten juuri nyt ehdottomasti kaipaamaa julkisuutta.

Heittäytymällä nyt kepuloisten @metoo kampanjan keulakuvaksi kaikki täysjärkiset suomalaiset voisivat todeta, että se on nyt vihdoin ja viimein soromnoo kepulle, joka pettää aina.

Minä en tiedä annanko tässä nyt joitakin tahoja loukkaavan lausunnon, mutta minä olen vain kymmenien vuosien aikana politiikkaa seurattuani havainnut sen, että kepu todellakin pettää aina.

Voi olla, että juuri tästä syystä Esko Ahokin on tullut tunnetuksi kovana pokerin pelaajana ja tietokilpailumiehenä.

Itse en ole koskaan Eskon kanssa pokeria pelannut, mutta epäilen, että Eskolla on kyllä aina pokkaa ollut ja se on pitänyt.

Nytkin Esko on Venäjällä Sperbankin hallituksessa neuvonantajana. Sitä paitsi Esko kävi myös ottamassa vauhtia Harvardin kuuluisasta yliopistostakin kepuloisten hävittyä vaalit 1990-luvun laman jälkeen.

Joku aika sitten Venäjältä Amerikkaan paennut shakin maailmanmestari Garri Kasparov esitti analyysin Venäjän Presidentti Putinista, kun monet EU:n tärkeät komissaarit olivat arvioineet, että Putin on suunnitellut jonkun pitkän aikavälin strategian Neuvostoliiton vallan palauttamiseksi, kun hän oli lähettänyt uhkarohkeasti vihreät miehet Krimille ja Itä-Ukrainaan.

Kasparov totesi, että hänen mielestään "Putin ei osaa pelata shakkia. Putin on tyypillinen pokerin pelaaja, joka loppupeleissä tulee kuitenkin häviämään".

Onkin hyvin mielenkiintoista seurata, millä tavoin Sperbankissa pokerin peluu sujuu Vladilta ja Eskolta.

Kummalla mahtaa olla paremmat kortit ja kovempi pokka?

Minä ihailen keskustan virallisen äänen tappaa käyttää sanallista miekkaa saadakseen sanomansa perille.

Kun AKM vihjailee provokatiivisesti yllä Suomessa vallitsevaan koko kansaa näivettävään "rikolliseen ja rakenteelliseen korruptioon", joka on johtanut ehkä koko maailman kaikkein monopolistisimpaan ja kartellisoituneimpaan yhteiskuntaan jopa työmarkkinoita myöten, niin virallinen ääni kirjoittaa samasta asiasta
hienovaraisesti seuraavasti:

 "AKM tietää, että tässä yhteiskunnassa vallitsee rakenteellinen hyvä kontrolli, jossa suurimmilla poliittisilla puolueilla on suurin valta."

AKM on kyllä hyvin perillä siitä, että meillä vallitsee virallisen äänen mainitsema "hyvä rakenteellinen kontrolli".

Virallinen ääni kuitenkin esittää asiasta vasta puolitotuuden. Todellisuudessa "hyvässä rakenteellisessa kontrollissa" on kysymys vallasta, joka äärimmilleen vietynä tuhoaa kaiken ympäriltään.

Tästähän on hyviä esimerkkejä entisestä Neuvostoliitosta, myös Saksasta ja nyt alkaa olla myös Venezuelasta ja kohta varmaan myös Kiinasta.

Meillä "hyvän rakenteellisen kontrollin" ilmentymiä ovat ammattiyhdistysliitot, MTK ja myös työnantajien liitot.

Keskeinen poliittinen ja yhteiskunnallinen päätöksentekohan tapahtuu juuri näissä "hyvissä kontrollirakenteissa".

Nytkin "hyvissä kontrollirakenteissa" on päätetty, että mitään hallituksen esittämiä työmarkkinoiden uudistuksia ei tehdä.

Eduskunnalla ja demokraattisella päätöksenteolla pyyhitään siis meillä persettä mennen tullen.

Luulisi, että edes "Unilukkari" kirjoittaisi tästäkin demokratiaamme kalvavasta ilmiöstä edes vanhan 140 merkin tai uudemman 280 merkin mittaisen Twiitin, mutta ei.

Sen sijaan AKT:n johtaja Marko Piirainen (peruskoulutukseltaan talonrakentaja (1993) ja yhdyskuntateknikko (1997). Piiraisella on lisäksi talouspäällikön tutkinto Markkinointi-instituutista) luetteli alkuviikosta kaikilla valtamedian kanavilla, millä tavoin Suomen yhteiskunnalle voidaan aiheuttaa nopeimmin maksimaalista vahinkoa erilaisten poliittisten lakkojen muodossa.

Minusta on erittäin erikoista, että jäsenmäärältään vähän alle 50 000 henkilöä omaava työmarkkinajärjestö voi harjoittaa tällaista selvää yhteiskunnallista terrorismia, eikä siihen kukaan konsensus Suomessa puutu millään tavalla.

Perustuslain vastaisen toimintansa johdosta ammattiyhdistysliikkeet ovatkin tehneet Suomesta ns. konsensusyhteiskunnan, jonka tavoitteena on estää yhteiskunnan ja maan kaikkinainen kehitys ja haudata kaikki kehityshankkeet ns. kolmikantaiseen pöytään (ilmeisesti myös kolmijalkaiseen) pöytään, jossa puheenjohtajan nuija hyvin monissa konsensusneuvotteluissa on Marko Piiraisen tapaisilla ammattiliittojyrillä.

Hyväksymällä tällainen "konsensusyhteiskunta" meillä on jo vuosikymmenet jauhettu poliittista jargonia seuraavasti:

 ?On lottovoitto syntyä Suomeen?
 ?Suomen koululaitos on maailma paras?
 ?Suomen kätilöt ovat maailman parhaita?
 ?Suomi on maailman onnellisin maa?

Koska Suomi on kaikin puolin maailman paras maa, niin meidän ei missään tapauksessa kannata luopua siitä hyvinvoinnista, jonka ahkerat lapsemme ovat ilmaisissa homekouluissa ponnistellen lopulta saavuttaneet eläkepäiviensä turvaksi.

Suomalainen yhteiskunta ja valtamediahan toivotti viime kesänä mm. Hesarin pääkonttorin seinälle ripustetulla isolla banderollilla Amerikan Suomessa ja muuallakin parjatun presidentin "tervetulleeksi Suomeen, maahan, jossa vallitsee vapaa ja riippumaton lehdistö".

Käytännössä kuitenkin koko Suomen valtamedia oli valjastettu lähinnä arvostelemaan maahamme ensi kertaa tullutta Amerikan uutta konservatiivista presidenttiä.

On selvää, että tällaisessa tilanteessa USA:n entinen, presidentin tehtävissään valitettavasti täysin epäonnistunut liberaali ja vasemmistolainen mutta YLE:nkin uutisten mukaan "johdonmukaisia palopuheita" pitävä Barak Obama näki tilaisuutensa tulleen.

"Suomi on siis maailman onnellisin maa, jossa on maailman paras koululaitos ja sauna".

Suomi on siis sellainen maa, joka maksaa mitä tahansa, että Amerikan entinen selvästi epäonnistunut presidentti tulee 3 tunnin ajaksi kertomaan meille, kuinka hyvä maa Suomi oikeastaan on.

En tiedä, paljonko järjestäjät ovat joutuneet pulittamaan tästä tyhjänpäiväistä vierailusta Obamalle, mutta arvelen summan oleva lähellä 100 000 USA:n taalaa.

Obama olisi edes vähän parantanut mainettaan ainakin minun silmissäni, jos olisi ilmoittanut, että hän antaa luentopalkkionsa Suomen köyhille tai avustaa Suomen Punaista Ristiä, kuten AKM haluaa vähistä varoistaankin antaa.

Suomen oma "Unilukkari" olisi varmaan voinut tehdä tämän julistuksenkin ihan ilmaiseksi. Positiivinen asia oli kuitenkin se, että "Unilukkari" ei tainnut sentään olla kuuntelemassa, kun Obama kertoo, että Suomi on maailman onnellisin maa.

Kiireinen Obama ei tainnut myöskään käydä tervehtimässä "Unilukkaria, Jenniä, Aaroa ja Lennua Mäntynimessä.

Kyllä minusta Obaman olisi pitänyt lähettää edes Aarolle, joku Amerikasta tuotu muistoesine.

Minullakin on Amerikasta tuotu kaunis punainen joulukuusen koriste, jossa lukee kullatuin kirjaimin "Merry Christmas". Minä laitan sen joka joulu ihan oikeaan joulukuuseen.

Koska joulukuusienkin hinta on Suomessa noussut jo taivaisiin, niin minulla on jo vuosikaudet olla valittuna joulukuusien luottokauppias, jolta olen tottunut ostamaan "työttömän kuusen", koska niitä saa vielä kohtuu hinnoilla pääkaupunkiseudullakin.

Hesari ei tainnut myöskään maksaa Donald Trumpille edes 5 000 USA:n taalaa, vaikka Donald ja Melanie Trump söivät varsin vaatimattomat eväät muistaakseni Kalastajatorpalla.

Sen sijaan Hesarikin kertoi, että Donald oli täysin judomestari Putin vietävissä, eikä Donald uskaltanut edes iskeä Putinia kanveesiin.

Sellainen havainto tässä on tullut, että tunteet ovat eduskunnassa kiristyneet ja uusimpien tietojen mukaan eduskunnan puhemies (tai henkilö) Paula Risikkokin (kok) on joutunut jo lohduttamaan eduskunnan käytävillä itkeviä laittoman Maakunta Soten rakentajia.

Saattaapi olla, että Hannakaisa raukkakin on joutunut eduskunnassa kiusatuksi, kun on sitkeästi yrittänyt viedä väkisin läpi Terra Sipilän ideoimaa laitonta Maakunta Sotea.

Sehän on aivan selvää, että demujen Krista kyllä pystyy pitämään 5000 sivuisesta laittomasta Maakunta Sotesta vaikka millaisia luentoja, joten ei tämä Maakunta Soten rakentaminen millään tavoin poikkea Olkiluodon atomivoimalan tai Länsimetron rakennustyömaista.

Eikos asia ole niin, että Olkiluodon atomivoimalakin on vasta ainakin 10 vuotta myöhässä ja tänäänkin uutisoitiin, että satoja turavallisuus ja muita testejä on vielä tekemättä.

Minusta Olkiluodossakin olisi erittäin hyvä tehdä jo myös korroosiotesti, koska ydinsauvojen varastosäiliöt ovat hyvinkin voineet ruostua tai haperoitua muutenkin sellaiseen kuntoon, jota taannoin testattiin T?ernobylissä kohtalokkaana yönä 26. huhtikuuta 1986.

Meillähän on jo havaittu hyvinkin runsaasti ongelmia monissa betonirakenteissakin, vaikka aluksi viranomaiset sanoivat, että Suomen sillat eivät ainakaan romahda.

Muistelen kuitenkin, että 1.7.2018 Repoveden kansallispuiston riippusiltakin romahti, kun sillalla oli pari kolme ihmistä liikaa.

Minusta olisi nyt hyvä jo puhaltaa peli poikki ja todeta, että laittoman Maakunta Soten kohdalla juna on jo kauan sitten mennyt.

Laittoman Maakunta Soten takia ei missään nimessä pidä itkettää ainuttakaan kansanedustajaa, eikä myöskään ainuttakaan heidän äänestäjäänsä.

Laiton ja EU oikeuden vastainen Maakunta Sote ei muutu lailliseksi, vaikka kuinka sitä hierotaan Suomen STV:ssä tai perustuslakivaliokunnassa, kun päätöksenteko tapahtuu laittoman Maakunta Soten osalta Brysselissä ja sieltä pitää myös saada hyväksyminen "hyvissä ajoin ennen päätöksentekoa". Tämä asia koskee jokaista maakunnallista sotekeskusta erikseen.

Ei ole sitten enää mikään ihme, että omat kepuloiset koiratkin ovat jo päässeet puremaan Pekka Puskaakin jo jalasta, kun Pekka yllättäen ääniä kalastellen on jo ollut taipumassa Vaasan sairaalan erityiskohteluunkin ja Kanki Kaikkonenkin on jo haukkunut kaikki kepuloiset ryhmätoverinsakin.

Kyllä se on nähty Amerikkaa myöten, miten paljon se vallan menetys koskee. Minä tunnen suurta myötäsääliä onnettomia kepuloisia kohtaan.

Näyttää siltä, että sinipunahallitusta pukkaa ja kepu se sen kun pettää aina vaan!!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Myytti Suomen maailman parhaasta koulusta murtuu?6.10.2018 14.34
Nyt joudun kyllä korjaamaan käsitystäni akm:n nykykunnosta. Vain vuosi, kaksi sitten tein saman korjauksen alan miehen suhteen. Hänen romahduksensa syy oli hammaskaluston romahdus ja hänen tilanteensa muutos oli ymmärrettävä.
Akm:tä olemme täällä pitäneet vakavaraisena ja maksukykyisenä henkilönä.
Nyt hän sanoo antavansa avustuksia köyhille "vähistä varoistaan" ja ostavan työttömille varatun joulukuusen.

Itse annan pieniä avustuksia kohtalaisen runsaista varoista ja joulukuuseksi otan aina parhaan kuusen omasta metsästä.
Nyt voimme tämän ikävän tilanteesi jälkeen kuitenkin olla iloisia siitä, ettei kartonkitehdas jäänyt sinun lunastettavaksi. Lopulta kaikki meni siis hyvin.
Tuskinpa tuosta tehtaasta mitään rahasampoa olisi tullut edes osaavissa käsissä.

Olen paljon lukenut kirjoituksiasi ja olen taipuvainen uskomaan, että parhaat ominaisuutesi viittaisivat menestykseen tuolla konsultointipuolella, siis Eero Laesterän alalla.
Elinkustannukset täällä syvällä maaseudulla ovat huomattavan edulliset. Hyvätuloisen eläkeläisen ei tarvitse täällä seisoskella nälkäjonoissa ja etsiä alennusruokia, vaan useimmat kulkevat pää pystyssä loppuun saakka.

alan kolmas miesRe: Myytti Suomen maailman parhaasta koulusta murtuu?6.10.2018 16.56
Keskustan viralliselle äänelle voin todeta, että minulla on purukalusta erinomaisessa kunnossa ja hammaslääkärikin on sen todennut, että poikkeuksellisen hyvät hampaat ikääni nähden.

Olen siis ehkä eri kaliberia kuin virallisen äänen mainitsema voimillaan kehuskellut mutta sitten valitettavasti "romahtanut" ja jostain syystä hiljaiseksi käynyt ennen niin innokas kommentoija ja ehkä jopa Suomen viisain ihminen eli alan mies.

Viralliselle äänelle tiedoksi, että minä en ole koskaan väittänyt, että minä itse maksan Römssyn pesästä 4 milj. euroa.

Olen vain verrannut omia rahojani Obaman rahoihin.

Olen olettanut, että Obama on selvästi minua varakkaampi henkilö, vaikka onkin epäonnistunut palopuheita pitävä entinen USA:n presidentti.

Rahan käytön suhteen olen tarkka ja tästä syystä ostan aina viimeisellä minuutilla myös "työttömän kuusen" hovihankkijaltani.

Kuusen ostotapahtuma on äärimmäisen tärkeä, koska siinä voi keskustella myyjän kanssa hyvin monista asioista.

On hyvä olla perillä myös joulukuusimarkkinoiden lainalaisuuksistakin.

Minulla on vielä kirjahyllyssä tallella myös joulukuusiin liittyvä viirikin, joka minulle annettiin Kanadan Nova Scotian delegaation toimesta, kun keskustelimme Nova Scotian joulukuusimarkkinoista.

Minut yllätti silloin tieto, kuinka suuret markkinat olivat Nova Scotialle New Yorkin kuusimarkkinoilla.

Viralliselle äänelle on selvästi tärkeätä esiintyä varakkaana henkilönä ja siksi virallinen ääni antaa avustuksia suhteellisen runsaista rahavaroistaan köyhemmille ja hakee parhaan kuusen omasta metsästään.

En moiti näistä varakkuuden merkeistä virallista ääntä.

Minä taas olen yrittänyt ottaa mallia ainakin jossain määrin äskettäin edesmenneestä IKEAn perustaja Kampradista.

Säästäväisyytensä ja visioidensa vuoksi hänestä tuli yksi maailman rikkaimmista ihmisistä. Kamrad ajoi myös loppuun asti vuosimallia 1993 olevalla valkoisella Volvo 245:lla.

Minulla on myös samanlainen valkoinen Volvo 850 vuodelta 1996, joka Volvoja harrastavan ja entisöivän poikani mukaan on maailman paras auto, jonka hän haluaa periä minulta, kun minusta aika joskus jättää.

Minä olen taas todennut pojalleni, että tässä ei kannata hätäillä, koska tuo Juankosken Römssyn pesäkin tulee kohta taas lunastukseen.

Viralliselle äänelle voin luottamuksellisesti kertoa, että minä olen aina seurannut hyvinkin tarkoin, mitä itseäni viisaammat ja vanhemmat tekevät.

Sen verran voin vielä kertoa viralliselle äänelle, että olen hyvin usein käynyt myös ostoksilla Kivenlahden nykyään 24h auki olevassa S-marketissä.

Syy on se, että siellä hinnat ovat aivan toisella tasolla kuin sen naapurissa olevassa K-kaupassa ja erikoisen kohdallaan hinnat ovat etenkin klo 21:00 jälkeen, kun alennusprosentti voi olla 60%.

Olen myös pannut sen merkille, että minun edelläni kyseisessä kaupassa on asioinut myös Suomen Unilukkari vaimonsa Jennin kanssa.

En ole kuitenkaan halunnut häiritä sitä, kun tunnetusti tarkkana rahankäyttäjänä esiintyvä Unilukkari on yhdessä Jennin kanssa tehnyt ostoksiaan.

Minä arvostan suuresti Unilukkarimme selvästi kohtuullista rahankäyttöä ja vaatimatonta esiintymistä muiden ihmisten joukossa.

SalmeRe: Myytti Suomen maailman parhaasta koulusta murtuu?6.10.2018 19.51
Kuka käyttää valtaa n.s. New Stroms organisaatiossa?

NS tiedotusRe: Myytti Suomen maailman parhaasta koulusta murtuu?6.10.2018 20.22
Salmelle vastaus.

Osakkeenomistajat ja järki käyttää valtaa pienessä ja ketterässä kehitysyhtiö NS:ssä.

Kyllä Salmekin voi suunnatusta annista osakkeita ostaa, jos vain rahaa on riittävästi.

Valitettavasti äänivaltaisia osakkeita ei ole ihan pikku rahalla myynnissä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Myytti Suomen maailman parhaasta koulusta murtuu?6.10.2018 20.28
Pidän arvossa säästäväisyyttä ja järkevää taloudenhoitoa kuten useimmat keskustan edustajat.
Elämme vain niin kriittisiä hetkiä odotellessamme takauspäätöksestä seuraavaa oikeudenkäyntiä, että houkutus tarttua löysäänkin sanaan on suuri.
Meille on vakuutettu, että New Stromsin kyky tehtaan lunastamiseen olisi ollut heikko. Sen vuoksi ei kannattaisi levittää tietoa "vähistä varoista".
Oma varallisuus on hyvin subjektiivinen kokemus. Minulla vakaa talous ja likviditeetti kuten pankinjohtaja sanoi on varmasti tehtaan ostajakanditaattina kyseenalainen, vaikka se itseäni tyydyttää.
Samaan aikaan joku toinen pystyy tekemään tarjouksen tehtaasta ja kokee varallisuuteensa vähäiseksi.

Näin merkillistä on tämä ihmisen elämä ja tyytyväisyys. Minulla on aina ollut sellainen onni, että molemmilla naapureillani on aina mennyt itseäni huonommin. Olen sen vuoksi pystynyt olemaan tyytyväinen, vaikka olen ollut huonommassakin jamassa.

AKM, se ainoa oikeaRe: Myytti Suomen maailman parhaasta koulusta murtuu?6.10.2018 20.58
Keskustalaiselle Hannakaisalle tiedoksi, että New Stroms Oy tarjoisi pesätä 4 milj. euroa, mutta oli valmis vielä nostamaan tarjoustaan, että lunastus varmasti onnistuisi ja tehdas käynnistyisi.

Esteri Kangasveijari ei kuitenkaan voinut hyväksyä sitä, että konkurssipesä myydään rahattomalle uudelle yrittäjälle.

Esteri haluasi kuitenkin varmistaa sen, että kansainvälinen rahanpesijä pystyy lunastamaan mahdollisimman edullisesti.

Esteri ja muut puuhamiehet olivatkin sopineet, että pesä myydään ukrainalaiselle Val Samorizille vain 3.125 milj. eurolla.

Jotta varattomaksi todettu Val Samorizin yhtiö pystyi maksamaan Römssyn konkkapesästä 3.125 milj. euroa, Esteri ja muut Premium Board Finland Oy:n puuhamiehet olivat sopineet, että Juankosken kaupunki ensinnäkin myöntää Val Samorizille 5 milj. euron takauksen, jonka avulla Premium Board saa nostettua käteistä rahaa seuraavista pankeista:

- Finnvera Oyj 6.25 milj. euroa
- Handelsbanken 6.25 milj. euroa
- Yhteensä siis 12.5 milj. euroa

Ym. rahoituspaketin lisäksi Esteri vielä junaili lähes 9 milj. euron arvoisen lähes uuden biovoimalan Premium Board Finland Oy:n sisaryritys Primary Energy Finland Oy:lle.

Esteri ja Premium Boardin puuhamiehet lahjoittivat siis laittomiksi KHO:ssa todetulla tavalla Val Samorizin varattomille yrityksille rahoitusapua kaikkiaan 27.5 milj. euroa (=Handelsbankenin ja Finnveran lainapaketti + 9 milj. euron arvoinen Biolämpö), jotta varaton ja ns. pk-yritykseksi puuhamiesten naamioima Premium Board Finland pystyi tarjoamaan peräti 3.125 milj. euroa Römssyn konkka pesästä.

New Stroms Oy:n tekemä tarjous oli siis Juankosken kaupungin kannalta ainakin 14 milj. euroa edullisempi kuin Premium Boardin Finlandin maksama lunastushinta.

Koska NS olisi konkkapesän lunastuksen jälkeen myös käynnistänyt tehtaan ja tehnyt siihen tarvittavat kehitysinvestoinnit, niin NS:n lunastus olisi siis mahdollistanut noin 160 pysyvää työpaikkaa Juankoskelle moniksi vuosiksi eteenpäin.

Esteri ei kuitenkaan voinut hyväksyä tällaista ajatusta.

Meneillään olevassa tutkinnassa onkin syytä juuriaan myöten selvittää, miksi Esteri ei voinut hyväksyä NS:n tekemää ylivoimaisesti kaupungin ja pesän kannalta parempaa konkurssipesän lunastustarjousta.

3.2.2011 tehty aiesopimus Biolämmön myymisestä Premium Board Board yhtiöille lahjakaupalla konkurssipesän lunastuksen yhteydessä ja Biolämmön lainojen leikkaaminen samassa yhteydessä 40%:lla vaikuttaa myös varsin omituiselta toimenpiteeltä varsinkin, kun Juankosken Biolämpö Oy oli täysin konkurssipesän ulkopuolinen yhtiö.

Esteriltä ja puuhamiehiltä odotetaan siis vastauksia moniin vielä avoimena oleviin kysymyksiin.

Asian tutkijoita varmasti kiinnostaa tietää, mikä on ollut laittomiksi todettujen toimien todellinen motiivi.

alan kolmas miesRe: Myytti Suomen maailman parhaasta koulusta murtuu?7.10.2018 0.41
Minusta olisi toivottavaa, että Juankosken virallinen ääni pitäisi vain päänsä kylmänä, eikä niin herkästi tarttuisi "löysään sanaan".

Minulla on vakaa käsitys, että todennäköisesti Esteri Kangasveijari on hätäpäissään mennyt levittelemään perättömiä huhuja siitä, ettei NS:llä muka ollut riittäviä varoja lunastaa Römssyn konkkapesää 25.2.2011 tekemänsä 4 milj. euron tarjouksen perusteella.

NS:hän oli valmis vielä korottamaankin tarjousta, että olisi varmasti saanut pesän lunastettua.

Tilannehan oli vain sellainen, että Esteri ei suostunut neuvottelemaan NS:n kanssa, koska NS oli tehnyt pesästä kaikkein korkeimman tarjouksen, johon ei tarvittu kaupungin takauksia.

Sen sijaan Esteri ja Jokke olivat nähtävästi yhdessä todenneet, että Pehami B.V. konserni ei pysty lunastamaan konkkapesää ilman kaupungin 5 milj. euron takausta.

Tästähän Jokke luennoi koko kansalle jopa 16.6.2011 järjestetyssä Kohti Nousua seminaarissakin yksityiskohtaisesti.

Jokkehan esitelmöi seminaarissa, että Esterille annettiin jo syksyllä 2010 valtuudet neuvotella varattoman Valeriy Samorizin kanssa pesän lunastuksesta, kun neuvottelut olivat olleet Jokken mukaan "vakavia".

Ehdottomasti neuvottelut olivatkin vakavia, koska niiden seurauksena koko Juankosken kaupunki ajautui Kuopion syliin ja jouduttiin venäläisten ja armenialaisten ja myös suomalaisten huijaripankkiirien sekä kiinteistökehitysfirmojen (mm. Nemea Bank & Revestor Oy) kanssa samoihin neuvottelupöytiin.

NS:lla oli taas hallussaan varma 14.3.2011 päivätty kansainväliseltä luottoluokittaja Dun & Bradstreetiltä saatu tieto siitä, että Römssyn lunastuksen 31.3.2011 ns. "omalla rahalla" tehneen Premium Board Finland Oy:n hollantilainen "mahtava" konserniemoyhtiö Pehami B.V. oli täysin varaton yhtiö, jonka maksimaalinen luottolimiitti oli vain 3 750 euroa.

Pehami B.V:stä luottoluokitusasiakirjoista kävi ilmi mm. seuraavat asiat:

 Yhtiön kaupparekisteri numero oli: Amsterdam 34142979 0000

 email: mittendo@xs4all.nl

 Toimiala: Schnittholz, Sperrholz and Holzenbauteile (5031)

 Perustamisaika: 8.9.2000

 Viimeisin tilinpäätös: 31.12.2009

 Oma pääoma: 0 euroa

 Omistusosuudet: 100% Valeriy Samoriz

 Maksimaalinen luotto: 3 750 euroa

 Työtekijöiden määrä ja oman pääoma vuosina 2005-2009:
o 2005 oma pääoma 0 euroa, työtekijöitä 0 kpl
o 2006 oma pääoma 0 euroa, työntekijöitä 0 kpl
o 2007 oma pääoma 0 euroa, työntekijöitä 0 kpl
o 2008 oma pääoma 0 euroa, työntekijöitä 0 kpl
o 2009 oma pääoma 0 euroa, työntekijöitä 0 kpl

 Hallituksen puheenjohtaja: Valeriy Samoriz

 Hallituksen puheenjohtaja astui yhtiön palvelukseen: 15.12.2010

 Valeriy Samorizin syntymäaika ja kansalaisuus: 8.6.1963, Venäjän kansalainen

 Samorizin muut yritykset ja niiden palvelukseen astumisajat:

o Visand Holding B.V., 21.12.2000 (erittäin korkean riskiluokan yhtiö)

o Visand B.V., 11.6.2003

 Muut Pehami B.V:n johtajat:

o Joseph F. M. Mittendorff

o Beheersmaatschappij Pehami B.V., astunut yrityksen palvelukseen 24.8.1989 (erittäin korkean riskiluokan omaava yritys)

Esteri Kangasveijari ja Esterin luottokonsultti Vision Huntersin Rainer Häggblom kuitenkin vakuuttivat yhdessä Juankosken kaupungin valtuuston kokouksessa 4.3.2011, että Juankosken kaupunki voi huoletta antaa tällaiselle ilman minkäänlaista omaa pääomaa olevalle ja erittäin korkean riskitason omaavalle yritykselle peräti 5 milj. euron omavelkaisen takauksen, jolla ei ollut lainkaan turvaavaa vastavakuutta, jota kuntalaki edellytti.

Laittomaksi todettu takaus myös laitettiin voimaan 7.6.2011, vaikka KHO oli päätöksessään todennut, että takausta ei saa laittaa voimaan edes ei-lainvoimaisena ennen kuin takauksen lainmukaisuudesta on annettu lopullinen päätös.

KHO:han antoi sitten takausta koskevan lopullisen päätöksensä 22.5.2015, jossa määräsi laittoman päätöksen purettavaksi.

Sen jälkeen Esteri Kangasveijari yritti vielä muuttaa KHO:n lopullistakin päätöstä, mutta KHO päätti vielä 31.1.2018, että KHO:n 22.5.2015 antamaa laittomaksi todettua ja purettavaksi määrättyä takausta koskevaa päätöstä ei muuteta.

Juankosken kaupungin virallinen ääni tietää sen varsin hyvin, että NS:n taholta toimitettiin 5.6.2011 ja 6.6.2011 siis ennen 7.6.2011 pidettyä hallituksen laitonta takauksen täytäntöön panoa koskevaa kokousta pankin selvitys kaikille hallituksen jäsenille kirjallinen tieto siitä, että NS on milloin vain valmis sijoittamaan 10 milj. USA:n dollaria pesän lailliseksi lunastamiseksi vaihtoehtona Premium Board Finland Oy:lle myönnetylle laittomalle ja ilman turvaavaa vastavakuutta ollevalle kaupungin takaukselle.

Huolimatta tästäkin todistuksesta ja NS:n jo aiemmin tekemästä takausta koskevasta kunnallisvalituksesta Juankosken kaupunginhallitus kuitenkin päätti laittaa laittoman takauksen voimaan ja ainoastaan Martti Pohjolainen esitti tätä laitonta päätöstä koskevan kirjallisen eriävän mielipiteen.

Kun nyt asiassa on esille tullut runsaasti uutta tietoa Premium Board Finland Oy:n ja "mahtavan" Pehami B.V. konsernin yhteyksistä aivan ilmeisiin kansainväliseltä rahanpesulta vaikuttaviin operaatioihin myös Premium Board Finland Oy:nkin kohdalla, niin kyllähän tässä kohta saattaa olla melkoiset käräjät edessä Juankoskenkin laittomien päätösten ja sopimusten osalta.

NS on erittäin tyytyväinen siitä, että esim. Danske Bankin ja maltalaisen Nemea Bankin asioita on jo alettu selvittämään jopa EKP:ta ja myös EU:n komissiota myöten.

Äskettäin julkisuuteen tulleen Airiston Helmenkin tapaus vain todistaa siitä, että Suomenkin viranomaisten otteet kansainvälissä hämärähommissa ovat selvästi kiristyneet ja joutuneet entistä tarkemman luupin alle.

Poliitikkojen harjoittamaa rahanpesuakaan ei enää pidetä minään pikkujuttuna, johon voidaan hairahtua muka vain vahingossa.

Tervehenkinen tarkkailijaRe: Myytti Suomen maailman parhaasta koulusta murtuu?7.10.2018 21.01
On se hienoa, että ajattelet ainoan perillesi, poikasi, perintöä ja annat hänelle arvokkaan sekä hienon Kamprad-Volvosi. Mehän tiedämme sen, kuinka kallista on Suomessa kuolla ja saada vainaja edes jotenkin maan rauhaan.
Arvostan niitä ihmisiä jotka miettivät myös muita kuin itseään ja sellainen Sinä juuri näytät olevan.
Noin mainiosti järjestät asiat ja turvaat perillesi tulevaisuuden ja kuoleman kattavat kulut.

Hienoa!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: