Keskustelu

poliittinen tarkkailija@metoo liikkeen kantoraketti räjähti eilen8.10.2018 1.40
Eilen @metoo liikkeen kantoraketti räjähti lopullisesti USA:ssa, kun laajasti arvostettu ja seitsemään kertaan FBI:n tutkima tuomari Brett Kavanaugh valittiin äänin 50-48 Senaatin äänestyksessä USA:n Korkeimman Oikeuden elinikäiseksi tuomariksi.

Senaatin kuulemistilaisuudessa psykiatrian prof. Christine Blasey Ford oli väittänyt, että nuhteettomasti tuomarin tointa kymmeniä vuosia harjoittanut Kavanaugh oli yrittänyt raiskata hänet 36 vuotta sitten tuntemattomissa kotibileissä.

Valtamedia kaivoi demokraattisen puolueen avustamana julkiseen keskusteluun Fordin lisäksi myös muita @metoo liikkeen edustajia, jotka ilman pienintäkään uskottavaa todistusta väittivät, että Kavanaugh on alkoholisoitunut joukkoraiskaaja jne.

Kavanaugh kiisti ehdottomasti kaikki esitetyt syytökset, mutta myönsi pitävänsä oluesta.

Kuitenkaan todisteita Kavanaughiin seksuaalisista väärinkäytöksistä ei siis voitu osoittaa paikkansa pitäviksi edes kokeneen ja palkitun seksuaalirikosten naispuolisen syyttäjän toimesta.

Syytön mies yritettiin siis lähinnä demokraattisten senaattorien toimesta tuomita syylliseksi ja samalla tuhota koko hänen ja hänen kaksilapsisen perheensä elämä.

Koska kysymyksessä oli syytön mies ja ammatillisesti eritäin arvostettu tuomari, niin syytön mies siis kuitenkin valittiin Korkeimman Oikeuden tuomariksi em. äänin.

Amerikassakaan syytöntä ei siis voi tuomita syylliseksi, jos syytöksille ei ole mitään näyttöä.

Meillehän @metoo liike levisi otolliseen maaperään välittömästi, kun vasemmistolainen @metoo liike alkoi saada jalansijaa etenkin Amerikassa.

Meillä ensimmäisenä syytettyjen penkille joutui käsittääkseni elokuvaohjaaja Aku Louhimies.

Heti kohta Akun jälkeen @metoon tulilinjalle joutui palkittu elokuvaohjaaja Lauri Törhönen, joka sitten muistaakseni tunnistikin käyttäytyneensä huonosti.

Akun kohdalla kysymys taisi kuitenkin olla enemmänkin huonosta johtamisesta kuin seksuaalista häirinnästä.

Kun Akun ja Laurin maine oli näin saatu pilattua, niin @metoo liikkeen hampaisiin otettiin ansioitunut laulaja Tomi Metsäketo, joka sometietojen mukaan oli syyllistynyt naisten seksuaaliseen häirintään ja sopimattomiin ehdotuksiin.

Tomi menetti useita tärkeitä työtilaisuuksia ja sai myös ikiaikaisen leiman otsaansa.

Tomikin pyysi käytöstään anteeksi, mutta vei kuitenkin asiansa oikeuteen törkeästä kunnian loukkaamisesta.

Perjantaina käräjäoikeus antoi sitten tuomion myös Metsäkedon tapauksesta.

Tytöt, jotka käsittääkseni eivät olleet kuitenkaan koskaan edes tavanneet Metsäketoa, joutuivat maksamaan sakot ja Metsäkedon lähes 8 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Käräjäoikeus ei pitänyt kunnianloukkausta törkeänä, mikä alensi tuomioiden määrää.

Metsäketo on kuitenkin esiintyvä taiteilija, joten otsassa oleva seksuaalisen häiritsijän poltinmerkki voi kuitenkin tulla Metsäkedolle huomattavasti kalliimmaksi kuin käräjäoikeuden nyt määräämä korvaus maineen menetyksestä.

USA:ssa Kavanoughia koskeva demujen käynnistämä mustamaalauskampanja on huomattavasti vakavampi asia, vaikka aktivistit ovat toistaiseksi saaneet lähes vapaasti riehua jopa Senaatissa ja Valkoisen talonkin ympärillä kuin sitkeät perskärpäset.

On käsittämätöntä, että paikalliset vasemmistolaiset senaattorit halusivat väkisin raahata selvästi psyykkisesti sairaan todistajan senaattiin kuultavaksi ja kaikkien katsottavaksi.

Kysymyksessä oli siis massiivinen vasemmistolaisten poliittinen virhearviointi, joka poliittisen tappion lisäksi voi johtaa vielä arvaamattoman korkeisiin vahingonkorvauksiinkin, koska tiettävästi asiaa ei aiota Amerikassa painaa villaisella.

Koko perustuslaillisen kriisin aiheuttaneille poliitikoille ja lakimiehille tapaus Christine Ford vastaan Kavanaugh tulee olemaan hankalasti puolustettavissa, kun sekin jo tiedetään, että onneton psykologian professori Ford ei ole ollut mikään "pyhäkoulutyttö" ("church mouse" vai "wild party girl") nuoruudessaan, kuten alta selviää:

"High School yearbooks from Holton Arms preparatory school (Bethesda, Maryland, 1982-1985) purportedly show Brett Kavanaugh accuser Christine Blasey-Ford as a wild party girl in a wild party era, with yearbook passages by classmates bragging of spending the night with adult men during "Beach Week" and enjoying male strippers in G-strings for ?Sweet 16? birthday parties."

"Background information allegedly reveals Christine Blasey-Ford as a prolific high school party girl who is alleged to have bragged to a friend of having 54 sexual partners prior to college.

If true, the emergence of five high school yearbooks from exclusive college preparatory school, Holton Arms (Bethesda, Maryland) destroys Blasey-Ford?s self portrayal as an innocent coed ?church mouse? taken advantage of by an aggressive sexual predator."

Huh huh, ei ole ihme, että Christine Blasey Ford oli joutunut pariterapiaankin, kun hänellä oli ilmeisesti ollut jo ennen Collage- ikääkin 54 ainakin lähes aikuista seksipartneria, joista näköjään monet olivat löytyneet alkoholin huuruisista "Beach Week" bileistä.

Noista bileistähän on valokuviakin, joissa sammunut prof. Ford makaa rantabileissä penkillä pullojen ympäröimänä, eikä päällä ole kuin pienet stringit.

Poliittisen väännön alettua senaatissa prof. Fordin kouluaikaiset päiväkirjat vedettiin kuitenkin nopeasti pois netistä.

Näyttää siltä, että Senaatissa ei ole haluttu häpäistä aivan lopullisesti selvästi psyykkisesti sairasta prof. Fordia ja varmaan senkin takia viimeisin eli 7. Kavanaughia koskeva FBI:n lisätutkimuskin vaadittiin demokraattisen puolueen taholta salattavaksi.

Tämä häpeällinen poliittinen kampanja tulee ilman muuta asettamaan koko @metoo kampanjan tavoitteet omituisen valoon.

Kampanjassahan ei ole enää kysymys naisten oikeuksista vaan radikaalien eri yhteiskuntien vihollisten taistelusta vallasta.

Amerikassa @metoo liike muistuttaa jo nyt hyvin paljon Saksassa 1970-luvulla terrorisoinutta Punaista Amermeijakuntaa, RAF:ia eli Baader-Meyer-ryhmää. Ryhmän tavaoitteena oli kommunistinen kansannousu seuraavasti:

"Tämä äärivasemmistolainen ryhmä toimi 1970-luvulta vuoteen 1998, jolloin se lakkautettiin.

RAF:n iskuissa kuoli vuosina 1972?1991 yhteensä 34 ihmistä ja lukuisia loukkaantui. RAF:n jäsenistä kuoli 26 ja 26 tuomittiin vankeuteen. Poliisi ampui RAF:n vastaisissa operaatioissaan lisäksi kuoliaaksi viisi sivullista.

Ryhmän nimi keksittiin alun perin japanilaisen terroristiryhmän Japanin punainen armeijakunta nimestä (Japanische Rote Armee). Rote Armee Fraktion, jonka suomenkielinen käännös Punainen armeijakunta oli jäsenten itsensä käyttämä nimi - ajan tiedotusvälineissä ryhmä tunnettiin useimmiten Baader-Meinhof-ryhmänä (Baader-Meinhof-Gruppe)."

@metoo liikkeen kohdalla kysymys on siis eräänlaisesta globaalaista lähinnä USA:sta alkaneesta vallankumouksesta, joka käsitykseni mukaan tulee melko nopeasti myös syömään itsensä eli etunenässä kiihkeimmät @metoo liikkeen edustajat.

Vastuuntuntoiset, omista perheistään ja lapsistaan huolta kantavat naiset ja miehet eivät pitemmän päälle voi hyväksyä tällaista syyttömien ihmisten kimppuun käymistä ja perusteetonta syyttelyä.

Tällä menolla kuka tahansa kdun mies tai nainen voidaan leimata sarjaraiskaajaksi tai muutoin rikolliseksi ja yhteiskuntaan sopimattomaksi henkilöksi.

Amerikassahan tuomiot ovat huolimattomuudesta, väärinkäytöksistä ja väkivaltarikoksista ankaria esim. Suomeen verrattuna.

Amerikan esimerkkinä tuomioiden ankaruudesta voi mainita mm. ns. McDonald tapauksen vuodelta 1992.

"Tuolloinhan 79-vuotias Stella Liebeck läikytti vahingossa McDonald?sin tulikuumaa kahvia päälleen ja sai 2,9 miljoonan dollarin korvaukset, koska McDonald?s ei ollut ilmoittanut kahvin olevan kuumaa.

Kahvi oli peräti 85 celsius-asteista ja se aiheutti kolmannen asteen palovammat. Nykyisin McDonald?s myy kahvinsa noin 70-asteisena."

Näyttää siis siltä, että alunperin hyvää tarkoittaneen @metoo liikkeen kantoraketti räjähtikin näköjään jo raketin laukaisualustalle.

Toivottavasti tämäkin ennustukseni toteutuu mahdollisimman pian ja @metoo liike todetaan normaalia yhteiskuntajärjestystä ja -rauhaa vaarantavaksi radikaaliliikkeeksi jo ennen kuin tilanne riistäytyy kokonaan käsistä.

Amerikassahan tunnetut konservatiiviset ihmiset eivät enää voi mennä edes ravintoloihin tai bensa-asemille ilman, että he joutuvat pelkäämään jo henkensä puolesta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: @metoo liikkeen kantoraketti räjähti eilen8.10.2018 3.19
Eiväthän nämä asiat ole mitään joko- tai asioita. On ylilyöntejä ja on teini-ikäisten hairahduksia, joita ei vuosikymmenten jälkeen voi vetää ensimmäistä kertaa esille.
En usko, että Kavanaugh olisi ainakaan suuren yleisön edessä saanut tuomiota, jos olisi myöntänyt ahdistelleensa tyttöä enemmän kuin olisi ollut tarpeen.
Jokaisella ihmisellähän jotakin moitittavaa löytyy. Yhtään virkaa ei saisi täytettyä, jos nuhteettomuutta edellytetään jo lapsuudesta lähtien.
Tuomarin tehtävässä nimenomaan tarvitaan ihmistä, joka aivan henkilökohtaisesti tietää miten vaikeaa on olla ihminen.
Kavanaughin iässä täytyy viimeistään ymmärtää, että kunnialla ei ole selvinnyt kukaan. Hän olisi selvinnyt paljon paremmin kertomalla olevansa itsekin ihminen.
Näin me keskustassa ajattelemme. Eikä tähän sisälly minkäänlaista puolustautumista takausasiassa. Siinä ei ole kyse nuoruuden hairahduksia, vaan harkituista voiman näytöstä, joka meni ns. överiksi. Tästä touhusta meille kuuluu rangaistus.
Tuomarit näyttävät kuitenkin ajattelevan, että tekevälle sattuu ja katsotaan nyt mitä ne Kittilässä päättävät.

AKM, se ainoa oikeaRe: @metoo liikkeen kantoraketti räjähti eilen9.10.2018 19.24
Pieni ja ketterä New Stroms Oy oli ainoa, joka teki kunnon tarjouksen tehtaasta.

Ketterä NS oli ainoa, joka taisteli voimakkaasti itsenäisen Juankosken puolesta.

NS oli ainoa, joka myös todisti, että oma bulvaani Moro Pekka tekee korkeimman luokan puhallus, joka vaarantaa ja lopulta vie Juankoskelta itsenäisen päätöksenteon.

Juankosken korruptoituneet perussuomalaiset näkivät, että NS on vaarallinen yhtiö, koska yhtiön takaa löytyy paljon, kuinka väärälle raiteelle menneitä asioita voidaan muuttaa, kun soudetaan samaan hyväksi havaittuun suuntaan.

Juankosken johtavat kuntapäättäjät ja Salme käynnistivat kuitenkin mahtavan parjaus- ja herjakampanjan NS:in rehellisiä pyrkimyksiä vastaan.

Koillis-Pravdan toimittajat Erika S. etunenässä suoltivat jatkuvalla syötöllä ns fake news-uutisia Tratta PBF:n enätystuotannoista ja tietenkin NS:stä, mutta kaikki, mitä NS ennusti on käynyt karvaimman kautta toteen.

NS ei valitettavasti kuitenkaan vielä ennen Säyneisen koulun sulkemispäätöstä ja koko itsenäisen Juankosken lakkauttamista ollut löytänyt ns. Ruukin Pässiä.

Nyt näyttää siltä, että myös ns. Ruukin Pässi on löytynyt.

Iltalehti raportoi eilen, kun Keski-Pohjanmaalla Kannuksen 5 600 asukkaan kaupungissa pieni Eskolan 400 asukkaan kylä valittiin jo ketterä New Stromsin ansiosta toisen kerran vuoden kyläksi.

Lehden mukaan Eskola sai tittelin ainoana Suomen kylänä toisen kerran, mikä kertoo ketterä New Stromsin eteenpäin pyrkivästä ilmapiiristä.

Nykyään Eskola on erittäin vireä kylä, siellä sijaitsee koululaisryhmä ja päiväkoti. Kylällä toimivat myös mm. lounasruokailu, kotipalvelu, kesäteatteri sekä (3000 kävijää) sekä kyläpalvelukeskus.

Eskolassa merkittäviä työllistäjiä ovat paitsi New Stroms yhtiö myös ovi-ja ikkunateollisuuden sekä betoni- ja puualan yritykset.

Eskolassa kehitykselle pantiin vauhtia, kun Kannuksen kaupunki päätti lakkauttaa Eskolan kyläkoulun vuonna 2013.

Kaupungin koulun ja päiväkodin lakkauttamispäätösten jälkeen Kyläkouluyhdistyksen sihteeri MiiaTiilikaisen mukaan ikävät päätökset käynnistivät Eskolan Kyläpalvelu Oy:n. Kuntavalituksen teki ketterä New Stroms.

Kyseessä oli 130 osakkeenomistajan yhtiö, joka tuottaa kylälle esimerkiksi lounasravintolan annin, ateria-, kotipalvelun ja pyörittää 24-paikkaista päiväkotia.

Yhtiön liikevaihto on nykyään jo noin 300 000 euroa. Vuonna 2016 Kyläpalvelu Oy oli vielä kolmantena vuona niukasti tappiollinen (liikevaihto 254 000 euroa ja tappion -21 000 euroa).

Ketterä New Stromsin ennustetulla 300 000 euron liikevaihdolla tulos on kuitenkin jo selvästi voitollinen n. 25-30 000 euroa.

Eskolassa ei ole luovuttu myöskään omasta koulusta.

Sisukkaat vanhemmat keräsivät itse rahat opettajaan ja opetusmateriaaliin. Eskolassa on kaksi viimeistä vuotta toimittu näin, sillä laki antaa tähän mahdollisuuden. Eskolassa on sydämen asia, että lapset saavat käydä omaa koulua.

Eskolan kyläkoulussa on tällä hetkellä 11 esikoulu- ja ala-asteikäistä lasta.

Eskolan kyläkoulu on käynnistänyt yhteistyöhankkeen Uudenmaan Lapinjärvellä olevan Porlammin koulun kanssa hyödyntäen opetuksessa mm. internetissä skype palveluja.

Nykypäivänä nämä Skype ja muut netissä olevat pilvipalvelut ovat esim. kansainvälisissä yrityksissä ja myös oikeuslaitoksissa täysin normaalia toimintaa.

Minä muistelen, että siitä on jo ainakin 25 vuotta, kun esim. Stora Enson pääkonttorissa järjestettiin kokeeksi ensimmäinen videokokous, jossa keskustelimme Imatralla olevien osallistujien kanssa. Uudella järjestelyllä vältettiin hankalat matkajärjestelyt ja työajan menetykset. Tänä päivä IT-tekniikka on aivan toisella tasolla ja jokapäiväistä reaaliaikaista toimintaa mm. uustislähetyksissä.

Iltalehden uutisessa huomio kiinnittyi siihen, että Eskolaan on jo muutama vuosikymmen sitten hankittu veturi Virosta kunnioittamaan vuosina 1920-1961 toiminutta Eskolan metsärataa.

En ole aivan varma, onko Eskolan veturi nyt sitten se Juankoskella vuosikymmeniä tumpeloiden etsimä Ruukin Pässi.

Siitä olen kuitenkin aivan varma, että Eskolan tapainen kylä voidaan myös esim. Säyneisiin perustaa haluttaessa milloin tahansa ja siihen on saatavissa myös ruhtinaalliset EU-tuetkin.

Joten kannattaisiko tuhoutuneessa Juankosken kaupungissakin vähitellen unohtaa kaunainen kirjoittelu idearikkaasta ja ketterästä NS:stä?

NS on vakuuttunut siitä, että ei Kuopio halua jäädä pientä Kannuksen kaupunkia huonommaksi varsinkin nyt, kun tehoton ja koko Suomen kansantaloudelle ylivoimaisen raskaaksi käynyt maataloustukikin on joutunut ja joutuu enenevästi luupin alle.

Viimeksi Suomen Kuvalehti raportoi mm. entisestä sikafarmari Mikko Välttilästä, joka kyllästyi kun kolme ELY-keskuksen pinta-alatarkastajaa ilmestyi äkkiarvaamatta talvella tarkistamaan jokavuotiseen tapaan Mikon luomutilan kasvipeitteitä.

Mikko, 18.5 hehtaarin tilallinen totesi, että nyt riittää. Tässä hommassa ei ole mitään järkeä ja niinpä Mikko päätti toteuttaa tuotantosuunnan muutoksen.

ELY-keskuksen virkailijoiden moitittua Mikkoa talvella peltojen kasvillisuudesta Mikko ilmoitti Uuden Suomen blogissaan:

"En hae maataloustukea enää koskaan".

Hän vaihtoi vuonna 2012 siat laidunkanoihin.

Nykyään Välttilän kolmessa vuodessa ilmiöksi kasvaneen kanalan ja ulkomunaketjun munia myydään Eggspress suoramyyntiketjun kautta ympäri maata jo 10 000 munaa yli sadalla paikkakunnalla.

Välttilän ulkokananmunien kilohinta on 4.5 euroa/kg ja hän hänen Eggspress-ketju tilittää Friida-munista tuottajalle 1.8 euroa/kg, kun Pirkka-munien tuottaja joutuu tyytymän noin yhteen euroon kilolta.

Nyt entinen sikafarmari aikoo joukkorahoituksen turvin vielä perustaa sikalan ja jopa teurastamonkin.

Sikalan ideana on, että vastaavalla tavalla kuin kanoissa sikalan tuotteet myydään suoraan ilman välikäsiä asiakkaille.

Sianlihan tuottajille maksetaan 5 euroa/kg, kun nykyään teollisuus maksaa sianlihasta vain alle 1.5 euroa/kg.

Välttilä on laskeskellut, että myös joukkorahoitettu sikala tulee pärjäämään kokonaan ilman maataloustukia.

Pieni ja ketterä NS on jo useamman vuoden ajan puhunut siitäkin, että Kuopiossa, Suomen johtavassa maitokaupungissa, tarvitaan myös tuotantosunnan muutos.

VAPAAsta löytyy tiedot, miten esim. Säyneisiin saadaan Eskolan tapaan kyläkoulu ja Kuopiossakin välttämätön maatalouden tuotannonsuunnan muutos käyntiin.

eskimoRe: @metoo liikkeen kantoraketti räjähti eilen9.10.2018 19.40
kannattaa kasvattaa maria, siinä on kilohinta kohdillaan, eikä kannata suomessa kysellä tukien perään

alan kolmas miesRe: @metoo liikkeen kantoraketti räjähti eilen12.10.2018 3.43
Näyttää siltä, että iglussaan mietiskellyt nim. merkki eskimo on oikeilla jäljillä ainakin "marin" hintojen osalta. Marin hintahan on korkea ja kasvussa.

Tästä syystä tarkistin, mitä keskustelupalstoilla tiedetään "marista".

Jo hetken seikkailu netissä auttoi ja esimerkiksi nim. merkki "kannabis" kirjoitti 15.10.2017 epätietoisille kyselijöille "marista" seuraavasti:

"Mikke tuossa jo vastasikin varsin asiallisesti, mutta siitäkin huolimatta ajattelin käyttää muutaman minuutin toiseen vastaukseen.

Kannabis tarkoittaa Kannabis Sativasta saatavia rohdos- ja päihdetuotteita. Ihmiskunnan historian aikana kannabis on kaikkein käytetyin yksittäinen rohdos.

Kaiken lisäksi se tehoaa tauteihin, johon nykylääketiede pystyy tarjoamaan vähän, jos ei ollenkaan kemikaaleja.

Marihuana on Anslingerin, Hearstin tai jonkun muun rasistimunapään keksintö. Homma liittyy syvällisesti siihen, miten ko. munapäät saivat käytännössä kiellettyä hampun maailmalta.

Silloin kun marihuana keksittiin, hamppu oli Yhdysvaltain maataloustuote numero 1. He siis keksivät marihuanan, julistivat sen laittomaksi, ja sen jälkeen julistivat hampun marihuanaksi. Nykyään kuulemma hampun siemenetkin ovat USA:ssa marihuanaa. Onneksi ei Suomessa sentään.

Marihuana huumeena tarkoittaa lähinnä Kannabis Sativan lehtien ja kukinnon sekoitusta. "Pala" taas on hasista.?

Kaavillahan laillista hampun jalostusta ja muita hyviä sekä laillisia liiketoimintoja on jo kymmeniä vuosia Juankoskea aikaisemmin pidetty viisaampana kuin rikollisen "rahanpesukoneen" pyörittämistä ja vielä kaupungin rahojenkin avustuksella.

Turussa sentään jopa kaupungin parkkikolikkoja pöllineet pari entistä TPS:n jääkiekkoilijaakin sai kovat ehdottomat vankeustuomiot 25.9.2018 kavalluksestaan ja myös rahanpesusta annettiin sakkotuomioita.

Törkeän rahanpesun syytteet Turussa muutettiin tuomioissa vain tavallisiksi rahanpesusyytteiksi ilmeisesti vähäisten pestyjen rahojen johdosta.

Juankoskellahan kymmeniä miljoonia euroja näyttää tulleen kylän vanhalle pahvitehtaalle sekä seisovaan biovoimalaan että myös Juankosken kaupungin ja Kaavin omistamaan yhteiseen jätevesilaitokseen kuin myös varattoman Revestor Oy:n hankkimiin Juankoskella olleisiin kiinteistöyhtiöihin tuntemattomista lähteistä ja menneen sitten taas täysin tuntemattomille tileille.

Tällaista toimintaa kutsutaan rikolliseksi rahanpesuksi.

Juankoskella ei vielä ole ketään virallisesti syytetty, mutta tukinta on käynnissä, eikä kadunmiehen arvion mukaan Turun parkkikolikkokavalluksen ja paikallisen rahanpesun ja Juankosken miljoonaluokkaa olleen selvän takauspetoksen erona ole muuta kuin se, että Juankosken rahavirrat kaatoivat koko pienen kaupungin, kun taas Turussa parkkikolikoilla ei ollut merkittävää vaikutusta Turun kaupungin talouteen.

Tuomarithan sen saa sitten aikanaan päättävät, mikä rikollinen teko on törkeä tai erittäin törkeä ja mikä taas sitten vähän lievempi.

26.7.2018 alan kolmas mieshän antoi VAPAAssa jo alustavan analyysinkin "mariin" liittyvistä nopeasti kasvavista globaaleista markkinoista.

Kun oli käynyt selväksi, että Kaavin Petäjäsaaren Ekokylän taustalla näyttää toimivan israelilaisia sijoittajia, jotka ovat huomanneet lailliseen kannabikseen liittyvät mahtavat liiketoimintapotentiaalit.

Kun nykyään suomalaisille maatiloille syydetään pelkästään maataloustukea eri muodoissaan yhteensä reilusti yli 3 000 miljoonaa euroa vuosittain täysin kannattamattoman maatalouden pyörittämiseen, niin olisi jo korkea aika ottaa selvää esim. siitä, millaisten kasvien viljelyä talvisaikaankin ja vielä lumen alla meillä tuetaan noin suurilla pinoilla riihikuivia euroja.

Minulla on sellainen tuntuma (ei kuitenkaan ole vielä tieteellisesti todistettu), että esim. geenimanipuloidut viljat ja rehut saattaa kasvaa kaksin tai jopa kolminkertaisesti sen määrän, mitä tavanomaiset suomalaiset viljat tai rehut kasvavat.

Metsätaloudessahan on jo vuosikymmeniä sitten meilläkin havaittu, että erilaiset hybridihaavat ja eukalyptuslajikkeet kasvavat aivan toista vauhtia kuin meillä tavallisilla puilla on tapana tehdä.

Suomen metsissähän puiden vuotuinen kokonaistilavuuskasvu vaihtelee Pohjois-Suomen 3.3 k-m3/ha/v Etelä-Suomen 6.9 k-m3/ha/v ja esim. Etelä-Suomessa pääpuulajeittain kasvu on männyllä 2.7 k-m3/ha/v, kuusella 2.6 k-m3/ha/v ja koivulla 1.3 k-m3/ha/v.

Kuitenkin hyvässä maaperässä ja oikein hoidettuna puulajikohtainen kasvu voi helposti olla moninkertainen.

Muistelen, että Metlan tutkijatkin jo kymmeniä vuosia sitten kertoivat minullekin, että kuusi ja leppä sekametsässä kuusen kasvu nousee muistaakseni ainakin 12 k-m3/ha/v lepän juurinystyröihin kehittyvän metsää lannoittavan typen ansiosta.

Suuri ero suomalaisilla puilla tilavuuskasvun kodalla on tietysti vielä esim. Eycalyptus Grandisiin ja Eucalyptus Globulukseen verrattuna, joiden tilavuuskasvu voi olla helposti yli 30 k-m3/ha/v ja 50 k-m3/ha/v.

Tämä vain osittaa sen, että meillä ei ole riittävästi koettu olevan tarvetta panostaa puiden ja myös muiden kasvien jalostukseen, mikä tietysti edellyttää pitkäjänteistä tieteellistäkin tutkimustyötä.

Maailman suurimpien havusellutehtaiden rakentaminen Kuopion Finnpulpin tapaan ei ole sitä tutkimustyötä, jota Suomessa metsien arvon nostamiseksi välttämättä tarvittaisiin.

Valitettavasti vain EU:ssa ja Suomessakin oikein erikoisesti vastustetaan esim. ns. geenimanipuloituja elintarvikkeita ja siis myös erilaisia maataloustuotteita.

Kuitenkin meillekin tuodaan koko ajan enenevässä määrin esim. geenimanipuloitua rehua, jota sitten tietysti syötetään meikäläisille kotieläimille.

Julkisessa sanassa meillä oikein ylpeillään sillä, että meillä kaikki elintarvikkeet ovat tietysti luomua ja tehty varmasti täysin kotimaisista puhtaista raaka-aineista.

Minulla on niin suuri ikävä jo edesmennyttä Nobel-palkittua Valion entistä johtajaa ja biokemian professoria Artturi Iivari Virtasta, joka kehitti aiemmin maataloudelle niin tärkeän AIV-rehun.

Artturin lopetettua biokemian keksintöjen tekemisen Suomessa nukahdettiin biokemian tutkimuksessakin siihen kuuluisaan Prinsessa Ruususen 1000 vuoden mittaiseen uneen, kunnes Terra Sipilä oli autotallissaan keksinyt uudestaan höyryauton ja bioenergian.

Terra Sipilä siis "suuteli kepuloiset hereille" ja viherpipertäjien kiihkomielisesti tukemana aloitti siis panostukset liikenteen kehittämiseen, kun meidän olisi ehdottomasti ollut syytä paneutua yhteisvoimin täysin tappiollisen maatalouden kehittämiseen.

Pitäisi luottamuksensa menettäneen Terra Sipilänkin ymmärtää se, että Suomessa ei ole sellaisia rahavaroja, joiden varassa voidaan lähteä sähköautoja tai höyryautojakaan kehittelemään.

Viime aikoinahan Amerikassakin on nähty, kuinka koko maailman ilmasto-ongelmia autojen avulla selvittämään ryhtyneen utopistin ja keksijän Elon Muskinkin ideoima sähköautojen valmistaja Teslakin on nyt siis joutunut jo myrskyn silmään.

Muskille on jo määrätty 20 milj. taalan sakotkin sijoittajien harhauttamisesta ja hänen CEO:n pallinsa on jo viety alta.

Lisähaasteita on Muskille ja Teslalle tulossa. Monet analyytikot ovatkin jo todenneet, että Tesla saattaa olla parin vuoden sisään konkurssissa.

Keksijäpelle Elon Musk oli utopioissaan unohtanut ne rautaiset logistiset ym. lait, jotka tarvitaan, kun noustaan maailman johtavien autojen valmistajien joukkoon.

Meillä Suomessa Hesarin ja populistisen Unilukkarin innostamana koko kansa on saatu aivopestyä hiilivapaaseen Suomeen. 25.5.2018 jopa MA Nummisenkin johdolla järjestettiin jo Helsingissäkin Hiilivapaat tanssitkin.

Koko Suomen kansa on intomielisesti hyväksynyt Terra Sipilän johdolla laaditun Suomen hiilivapaan uusiutuvien energioiden strategian.

Maailman energiamarkkinoiden Robin Hood eli pikkuinen Suomi, jossa on maailman parhaat koulut ja kätilöt, on siis käärinyt hihansa hyvien asioiden puolesta ylös ja ryhtynyt näyttämään esimerkkiä, kuinka suomalaiset selviytyvät ilman hiilen ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä energian tuotannossa ja myös liikenteessä.

Terra Sipilän energistrategioissa katastrofaalisen tappiollinen biokaasu otetaankin aktiiviseen käyttöön myös liikenteessä yhdessä sähköautojen kanssa.

A-studion taannoisessa "hiilikeskustelussa" naisten lehdissä Suomen seksikkäimmäksi mieheksi jo tituleerattu Petteri Orpopoikakin totesikin ylpeänä, että hallitus tulee nostamaan Suomen sähköautojen määränkin verotuksellisin keinoin 250 000 tuhanteen vuoteen 2030 mennessä.

Trafin rekisterien mukaan meillä oli vuoden 2016 lopussa yhteensä 6 316 531 ajoneuvoa, joista liikennekäytössä oli 4 996 194 ajoneuvoa.

Pelkästään henkilöautoja oli rekisterissä vuoden 2016 lopussa 3 346 005 henkilöautoa, joista liikennekäytössä oli 2 652 765 kappaletta.

Orpopojan taannoisten A-studion puheiden perusteella, bensa ja diesel käyttöiset autot aiotaan ilmeisesti poistaa verotusteknisin keinoin liikenteestä vuoteen 2030-40 mennessä.

Tämähän merkitsee sitä, että suurin osa nykyisistä yksityisautojen käyttäjistä, jotka myös yksityisautoillaan suorittavat mm. päivittäisiä työmatkojaan, joutuvat näköjään kävely- ja munamankelimiehiksi, koska ei voida ajatella, että kalliita Länsimetroja aletaan rakentaa jokaiseen pienempään maaseutukyläänkin.

Terra Sipilän "hiilivapaa hallitus" tavoittelee siis sähköautoille liikenteessä lähinnä henkilöautojen kohdalla vain noin 9%:n markkinaosuutta.

Herää kysymys, millaisella älyllisellä kapasiteetilla Terra Sipilän hallituksessa näitä energiastrategioitakin oikein mietitään?

Orpopojan A-studion keskustelussa esittämä ajatus ns. energiaministeristä saattaakin olla tulevaisuuden kannalta aivan hyvä, kunhan vain varmistetaan se, että tällaiselta ministeriltä tulee edellyttää energia-alan vähintään diplomi-insinööri-tason osaamista.

Missään tapauksessa valtiotieteilijän, humanistin tai sosiologin koulutus ei ole sopiva ja riittävä keskustelemaan Suomen tai maailman hiilinieluista ja hiilidioksidi- sekä metaani ja pienhiukkaspäästöistä.

Saati sitten, että ryhtyy vielä sellaisia strategioita luonnostelemaan ja johtamaan.

Hiilivapaa Suomi ja meikäläiset sähkö- ja biokaasulla kulkevat autot eivät valitettavasti tuo ratkaisua eikä mitään mitattavaa ilmastopäästöjen muutosta IPCC raportin mukaan maapalloa jo 11 vuoden päästä uhkaavalle lämpöaallolle ja maailman lopulle.

Kepuloisten johtaja Terra Sipilä ei hallitustyöskentelynsä aikana näytä siis pystyvän saamaan maaliin keskeistä tavoitettaan eli EU-oikeuden ja perustuslain vastaista Maakunta Soteakaan, koska EU-oikeudesta jo ilmoitettiin Annikka Saarikollekin, että Suomessa aioitaan näköjään rikkoa jo hätäpäissään tehdyn alkoholin nettikauppakiellon kohdalla peräti EU:n perussopimustakin.

Voi vain kuvitella, millainen juridinen kärhämä syntyy EU:n oikeudessa, mikäli Terra Sipillä vielä aikoo väkisin laittaa voimaan myös selvästi EU-oikeuden vastaisen Maakunta Sotensa.

Laittomassa Maakunta Sotessa tulee liikumaan aivan ei suuret summat yskityisiä ja julkisia euroja kuin vaatimattomassa alkoholin Annikka Saaikon typerästi kieltolakinormeja noudattaen torppaamassa syrjäkylien nettikaupassa.

Terra Sipilä on myös aivan liian myöhään herännyt Suomen maatalouden massiivisten ongelmien ratkaisuun.

Kannattamatonta maataloutta vuosikymmeniä vaivanneiden ongelmien kartoitukseen Terra Sipilä näyttää tarjoavan arvokkaiden metsien polttamista erilaisissa kattiloissa, kehityskelpoisten kalliiden hiili- ja turvevoimaloiden alas ajoa ja liikenteeseen ilman ohjaajia kulkevia sähköautoja.

Vasta aivan äskettäin Terra Sipilä palkkasi akuuttien maatalousongelmien selvitysmieheksi OP-Ryhmän eläköityneen pääjohtaja Reijo Karhisen, joka on aloittanut työnsä Joensuun Yliopistossa muutaman opiskelijan tuella.

Tuskin Karhinen kuitenkaan pystyy jouluun mennessä Suomen maatalouden ikiaikaisia ongelmia selvittämään, koska lehmien parsinavetoillekin on annettu muistaakseni ainakin 20 vuoden siirtymis- ja lisäaika.

Maataloushan on pitkäjänteistä toimintaa.

Karhinen ja terhakka kohtalaisen tuore maatalousministeri Jari Leppä ovat jo yhteisesti todenneet, että alkutuottajan täytyy saada kaupoista tuotteilleen korkeampaa hintaa.

Tavoite on tietysti kartellisoituneessa maassa hyvä, mutta olisi myös hyvä muistaa modernin kasvinjalostuksenkin mukanaan tuomat edut.

Suomalaisten olisikin syytä nostaa nykyistä heiveröistä kaupallisen biokemian osaamisen tasoa.

Kun kerran metsänjalostuksessakin muualla maailmassa on päästy tutkimuksen avulla puiden kohdalla selvästi suomalaisia tiedemiehiä korkeammalle tasolle, jolloin istutusmetsien arvosaanto on moninkertaistunut meikäläiseen tasoon verrattuna, niin ei ole syytä epäillä sitä, että vastaavalla tavalla Suomen maatalouden tuotannon arvoa voidaan oleellisesti nostaa, mikäli asialle valjastetaan alan paras tutkimustieto ja asialle motivoituneet tutkijat.

Täytyy ihmetellä, että Terra Sipilän hallitus on vain jatkanut perinteistä tappiollisen maatalouden tukemistaan selvästi yli 3 000 miljoonalla eurolla vuosittain, kun vastaavalla rahalla Suomen maataloustuotanto olisi vähitellen voinut erikoistua ja pienen kotimarkkinan sijasta etsiä erikoistuotteilleen (brandituotteet) maksukykyiset markkinat ja ostajat ulkomailta.

Näihin talkoisiin ei ole kuitenkaan ryhdytty, kun kaiken aikaa meillä on maatalouspoliitikkojen toimesta vain hoettu sitä, kuinka tärkeä maatalous on kotimaisen eleintarvikehuollon kannalta.

Maatalous on varmasti myös silloin tärkeä ja elinvoimainen kotimaisen elintarvikehuollon kannalta, kun se tuottaa sellaisia tuotteita, että ne kelpaavat syötäviksi myös muualla maailmassa.

Tuomo.k.Re: @metoo liikkeen kantoraketti räjähti eilen13.10.2018 11.40
Voi veljet mitä jorinaa. Pitkäveteistä kirjoittelua. Siis Päätalon tyylistä.
Paskalla käymisestä pystyy kirjoittamaan kirjan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: