Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniVeijo lähtee tekemään Juankoskella suurta20.10.2018 2.12
Demarit tahtovat nyt tosissaan pysäyttää Sipilän kuningastien.
Juankoskelta eduskuntavaaleihin on tulossa pääehdokkaaksi Veijo Tirkkonen. Veijo on viime viikkoina ottanut pääteemakseen kyläkoulujen pelastamisen.

Hänen mielestään koulut pitää säilyttää entisellään Juankoskella, Muuruvedellä, Riistavedellä ja Vehmersalmella ja luultavasti Nilsiässäkin.

Veijon linja on radikaalimpi kuin demarien ja keskustan. Juankoskella mahdollisesti tulevan keskustaehdokkaan on nyt vaikea pistää paremmaksi.

Rauno Kettunen Säyneisestä tulevana olisi nyt paras vaihtoehto. Hän pystyy uskottavasti esittämään Säyneisen koulun uudelleen avaamista. Veijolta tällaista vetoa pidettäisiin äänestäjien kosiskeluna.

Juankosken ehtyvälle koululaisjoukolle molempien suurten puolueiden edustajat ennättivät rakentaa mittavat koulutilat koko kunnan ja Kaavinkin oppilaille.
Juankosken kasvupotentiaali on nyt kuitenkin sellainen, että tavallinen ihminen ei sitä vielä näe.

Veijolle kartonkitehtaan käynnistäminen on sydämen asia edelleenkin ja Juankosken palvelut on mitoitettava tästä lähtökohdasta käsin.

Talojen purkuvimma on aivan käsittämätöntä. Kuopio rankaisee itseään, kun on ryhtynyt moiseen hankkeeseen. Veijo ei tykkää tästä yhtään. Hän ei pidä Niirasen lausunnoista märkien halkojen tuomisesta liitoslahjana edes hyvänä vitsinä.

Juankoskella tulevia eduskuntavaalien ehdokkaita voi olla vaikeaa erottaa toisistaan. Pesäero tulee helpommin oman puolueen linjaan.
Me tietysti seuraamme erityisesti sitä, miten vahvasti Veijon kyliä puolustava linja edustaa demarien ohjelmaa Kuopiossa ja koko maakunnassa.

Jos nyt käy niin, ettei Juankoskelta tule keskustan ehdokasta lainkaan kuten hyvin saattaa käydä, voimme aivan hyvin asettua joukolla Veijon taakse.
Minusta ainakin tuntuu siltä. Veijo ymmärtää Sipilän työllisyyttä edistävän linjan merkityksen eikä hän olekaan puhunut lakoista mitään.

Kunni LingvistRe: Veijo lähtee tekemään Juankoskella suurta20.10.2018 19.10
Veijon ja muiden demareiden linja Juankosken ollessa itsenäinen kunta oli se, että juuri koulutoimesta leikataan. Säyneisen koulun lakkauttaminen oli Veijon aikana ja kepu kannatti sitä linjhaa. Veijo voi painua v...uun., ja pysyä siellä ehdokkaana. Tai siellä, minne aurinko ei paista. Veijon suurhanke oli muuten myös raakapuuterminaali/makasiinin rakentaminen ja väitti lehdistössä puhuneensa ja sopineensa asiasta sillooisen demari Rajamäen kanssa. Mutta luu jäi jakajan kouraan ja Veijo kusetti taas kerran, kuten on ollut tapana
Jos haluaa saada samaa sonytaa, kuin on saatu jo Juankosken aikana, menkää ja äänestäkää luuseri Veijoa..

eskimoRe: Veijo lähtee tekemään Juankoskella suurta20.10.2018 20.15
ei nyt pitäisi vitsistä hermojaan polttaa. VEIJO EDUSKUNTAAN. just. eikä monikaan kunta luultavasti halua maksaa siitä, että saa rekkarallin ja toukkia kuhisevan puuläjän alueelleen

Kouraan ajattelijaRe: Veijo lähtee tekemään Juankoskella suurta20.10.2018 20.21
Veijo ja Sipilä vihaavat kumpikin lakkoja. Sipilän mielestä ne johtavat lopulta hyvinvoinnin laskuun, Veijo taas ei pidä lakoista ilman jäätelöä.

poliittinen tarkkailijaRe: Veijo lähtee tekemään Juankoskella suurta21.10.2018 1.48
Veijo on pahasti jälkijunassa tuon kouluinnostuksensa kanssa.

Ei ole kuin muutama vuosi siitä, kun Esteri ja koko Juankosken johtokopla hyökkäsi AKM:n kimpppun, kun AKM ainoana itsenäisen Juankosken koulutoimen puolustajana taisteli yksin myös Säyneisen koulun säilyttämisen puolesta.

Esteri ja johtokopla sai, mitä tilasi.

Veijo on siinä kyllä oikeassa, että kyllä koulut tulee Koillis-Savossa säilyttää, mutta Veijo on kuitenkin demu.

Minä luulen, etä jos Juankosken keskustan virallinen ääni vain liittoutuisi kunnolla AKM:n kanssa, niin saataisiin yhdessä vielä Juankoskellalkin yhtä sun toista aikaan. Valitettavasti yhtään hyvää kansanedustajaehdokasta ei minulla nyt ole tiedossa.
Varpaisjärven isäntä Seppo Kääriäinenkin tulee jättämään monen kepuloisen miehen ja etenkin mentävän aukon kepuloisten riveihin.

Anu Vehviläinenkin oli vastikään televisiossa esittelemässä pienten kaupunkien ongelmia. Anu otti kantaa erityisesti Savonlinnan ja Kajaanin kohtaloihin. Tietenkin Anu oli taas kerjäämässä valtiolta apuaja, mutta totesi kehityksen kuitenkin olevan kiinni paikallisista voimista.

Anu voivotteli kovasti Savonlinnankin kohtaloa, jota on kohdannut kolme pahaa taloudellista syöveriä, kun Joensuun Yliopisto päätti sulkea Savonlinnan opettajaloulutuslaitoksen.

Anu myös totesi, että raideliikennekin pitäsi saada Savonlinnaan kuntoon, mutta sitä ei Anu sanonut, että juuri hänen ollessaan liikenneministerinä päätettin laittaa Savonlinnan ja Pieksämäen välinen rataosuuskin rullalle.

Sen kepuloinen kunta- ja kehitysministeri Anu ehti A-studiossa kehaista, että hän tuntee Savonlinnankin asiat erinomaisen hyvin, kun on käynyt siellä kolme vuotta lukiossa.

Minä voin sanoa Anulle, että minulla on Savonlinnasta pitkästi yli 70 vuoden kokemus, joten uskon tietäväni hieman paremmin kuin Anu, millainen "kulttuurikeskus" Savonlinnasta saadaan syntymään ja kannattaa tehdä.

Olavinlinnahan siellä on jo ollut valmiina vuodesta 1485 saakka eli aikaa on ollut poliitikoilla jo 533 vuotta, mutta ahkera työskentely Savonlinnan kohdalla ja hyväksi on johtanut vain siihen, että kohta joudutaan mahdolisesti linnakin jo purkamaan homevaurioiden vuoksi.

Eikä demuillakaan ole ollut vuosikymmeniin enää mitään positiivista sanottavaa Suomen koulumaailman kehittämisenkään suhteen.

Entinen demujen opetusministeri Jukka Gustafssonkin vain aina jaksoi jankuttaa koulutuksen merkitystä ja että Suomessa on maailman paras koulujärjestelmä ja meillä on maailman parhaat opettajat, joka on suoraan luettavissa PISA-tutkimuksista.

Minä niin toivoin, että Jukkakin olisi opetusministerinä ollessaan tutustunut muihinkin tietolähteisiin kuin PISA-tutkimuksiin.

Jukkakin olisi onnistunut opetusministerinä huomattavasti paremmin, jos olisi vähän tepastellut kalkkeutuneen kouluhallituksen käytävillä ja olisi kysynyt, mitä siellä oikein tehdään, niin jopa olisi Jukkakin varmaan herännyt.

Sitä paitsi minä olen äärettömän pettynyt siihen, että Antti Rinnekin pysyy pystyssä vain sillä, että SAK on palkannut kaikki mainostoimistot rummuttamaan miten inhottavia yrittäjät ovat, koska he repivät kaiken isomahaisten AY-pomojen ja lakkoilijoiden selkänahasta.

Turun professori Matti Virenkin kertoi julkisuuteen eilen, että valtio tukee jo nyt ammattiliittoja vuosittain muistaakseni noin 500 milj eurolla erilaisten verohelpotusten muodossa. Kun lasketaan valtion tuki työttömyyskassoihin, niin Viren oli selvittänyt, että vuodesta 1975 lähtien työttömyykassoihin on ohjattu peräti 65 miljardia euroa veronmaksajien rahoja.

Kun tätäkin lukua vertaa esim. nykyiseen reippaasti yli 3 miljardin euron maataloustukeen, niin tuolla rasvanahkaisten ammattiyhdistysjyrien haalimalla rahavirralla voitasiin pyörittää kannattamatonta maatalouttakin lähes 22 vuotta putkeen.

Kyllä nyt siltä kuitenkin näyttää, että Terra Sipilän kuningastie päättyy ensi keväänä.

Sinipunaa näyttää pukkaavan.

Ongelmana kuitenkin on, että Petteri Orpopoika ei ole sisäistänyt, millaiset taloudelliset ja sosiaaliset ongelmat Kiina ja globalisaatio ovat tuoneet mukanaan hajallaan olevaan ja riitaisaan EU:hun.

Noin vuoden päästä meillä on jälleen edessä syvä taantuma ja EU on kaikkein heikoimmin varustautunut taantuman vastaan ottamiseen.

Antti Rinne ei taas valitettavasti ole pääministeriainesta. Antti on monta kertaa sanonut itsekin, että hän on toiminut ammattiyhdistysliikkeen juristina ja vuosikymmenet neuvotellut mm. yleissitovista TES-sopimuksista. Se ei todellakaan ole mikään meriitti Antille, päin vastoin.

Nythän Libera on jo palkannut kunnon tohtorintasoisen juristinkin (Janne Juuselan, Borenius Attorneys Ltd.), joka on tehnyt hyvän kantelun EU:n komissioon yleissitovista TES-sopimuksista, kun Terra Sipilä ei saanut sitäkään muutosta aikaiseksi koko nelivuotisen "kuningastiensä" aikana.

Terra Sipilä Kiky-sopimuskin on kohta enää haalea muisto vain. Jopa vanerinkin tekijät ja sahamiehetkin ovat päättäneet jo mennä lakkoon.

Komissio on tutkinut alustavasti 15 päivää Liberan kantelua ja päättänyt ryhtyä tutkimaan lähemmin Suomen yleissitovia TES-käytäntöjä, joita Antti Rinnekin osaltaan ja tietenkin koko AY-kenttä ovat olleet sorvaamassa aina tammikuun kihlauksesta lähtien (23.1.1940).

Tämän kihlauksen kautta on samalla aiheutettu Suomelle satojen miljardien eurojen kansantaloudelliset menetykset ja myös koko ajan kasvavat sosiaaliset ongelmat -- mm. köyhyysloukut.

Tietenkin Suomessa työoikeuden professorit ovat taas todenneet, ettei EU:n komissio puutu meikäläiseen kartellisoituneeseen työmarkkinakäytäntöön, mutta minä veikkaan, että tässä tulee taas suomalaisille lakimiehille yllätys.

Näin on käynyt lähes kaikissa asioissa, jotka meiltä on jaksettu viedä EU-oikeuteen.

Näistä hyvä esimerkki on mm. autoveroja koskevat langettavat päätökset. Vähän vastaavaan tulokseen tultiin, kun meikäläiset lakimiehet lähti epätoivoiseen taisteluun pientä ja ketterää New Stroms Oy:ta vastaan sen tehtyä laittomuuksista EU-kantelun ja kunnallisvalitukset.

Oikeuden saavuttamiseen menee Suomessa valitettavsti aikaa, mutta lopulta oikeus kuitenkin voittaa.

Tälläkin hetkellä näyttää siltä, että SAK:ssa on meneillään vallankumoushanke, jossa eduskunnnan lainsäädäntövalta on asetettu kyseenalaiseksi, mutta kaikesta huolimatta mm. Unilukkarikin vain lukee IPCC:n iltasatuja Aaro pojalleen ja kepuloiset tekee kaikkensa, että Suomesta saadaan maailman hiilivapain yhteiskunta.

Luulisi, että kepuloisillakin olisi parempi vaaliohjelma tehtynä, kun persut ja sinisetkin ovat jo huomanneet, että "vihreä biovale" on täyttä huuuhaata.

SalmeRe: Veijo lähtee tekemään Juankoskella suurta21.10.2018 10.10
Kuka käyttää valtaa n.s. New Stroms organisaatiossa?

alan kolmas miesRe: Veijo lähtee tekemään Juankoskella suurta21.10.2018 11.13
Salmelle tiedoksi, että New Stroms Oy tarjoisi pesätä 4 milj. euroa, mutta oli valmis vielä nostamaan tarjoustaan, että lunastus varmasti onnistuisi ja tehdas käynnistyisi.

Esteri Kangasveijari ei kuitenkaan voinut hyväksyä sitä, että konkurssipesä myydään rehelliselle uudelle yrittäjälle.

Esteri haluasi kuitenkin varmistaa sen, että kansainvälinen rahanpesijä pystyy lunastamaan mahdollisimman edullisesti.

Esteri ja muut puuhamiehet olivatkin sopineet, että pesä myydään rahattomalle ukrainalaiselle Val Samorizille vain 3.125 milj. eurolla.

Jotta varattomaksi todettu Val Samorizin yhtiö pystyi maksamaan Römssyn konkkapesästä 3.125 milj. euroa, Esteri ja muut Premium Board Finland Oy:n puuhamiehet olivat sopineet, että Juankosken kaupunki ensinnäkin myöntää Val Samorizille 5 milj. euron takauksen, jonka avulla Premium Board saa nostettua käteistä rahaa seuraavista pankeista:

- Finnvera Oyj 6.25 milj. euroa
- Handelsbanken 6.25 milj. euroa
- Yhteensä siis 12.5 milj. euroa

Ym. rahoituspaketin lisäksi Esteri vielä junaili lähes 9 milj. euron arvoisen lähes uuden biovoimalan Premium Board Finland Oy:n sisaryritys Primary Energy Finland Oy:lle.

Esteri ja Premium Boardin puuhamiehet lahjoittivat siis laittomiksi KHO:ssa todetulla tavalla Val Samorizin varattomille yrityksille rahoitusapua kaikkiaan 27.5 milj. euroa (=Handelsbankenin ja Finnveran lainapaketti + 9 milj. euron arvoinen Biolämpö), jotta varaton ja ns. pk-yritykseksi puuhamiesten naamioima Premium Board Finland pystyi tarjoamaan peräti 3.125 milj. euroa Römssyn konkka pesästä.

New Stroms Oy:n tekemä tarjous oli siis Juankosken kaupungin kannalta ainakin 14 milj. euroa edullisempi kuin Premium Boardin Finlandin maksama lunastushinta.

Koska NS olisi konkkapesän lunastuksen jälkeen myös käynnistänyt tehtaan ja tehnyt siihen tarvittavat kehitysinvestoinnit, niin NS:n lunastus olisi siis mahdollistanut noin 160 pysyvää työpaikkaa Juankoskelle moniksi vuosiksi eteenpäin.

Esteri ei kuitenkaan voinut hyväksyä tällaista ajatusta.

Meneillään olevassa tutkinnassa onkin syytä juuriaan myöten selvittää, miksi Esteri ei voinut hyväksyä NS:n tekemää ylivoimaisesti kaupungin ja pesän kannalta parempaa konkurssipesän lunastustarjousta.

3.2.2011 tehty aiesopimus Biolämmön myymisestä Premium Board Board yhtiöille lahjakaupalla konkurssipesän lunastuksen yhteydessä ja Biolämmön lainojen leikkaaminen samassa yhteydessä 40%:lla vaikuttaa myös varsin omituiselta toimenpiteeltä varsinkin, kun Juankosken Biolämpö Oy oli täysin konkurssipesän ulkopuolinen yhtiö.

Esteriltä ja puuhamiehiltä odotetaan siis vastauksia moniin vielä avoimena oleviin kysymyksiin.

Asian tutkijoita varmasti kiinnostaa tietää, mikä on ollut laittomiksi todettujen toimien todellinen motiivi.

AKM, se ainoa oikea Re: New Stroms Oy:n pioneerityö lukkona Terra Sipilän laittomalle maakuntamallille 24.3.2018 21:35
Untamo on kepuloisten Apollonkadun puoluetoimiston salatussa peräkammarissa tuhotöitään tekevä kepuloisten Päätrolli.

Päätrollin tehtävänä on hämmentää ja estää asiallista kepuloisten 1001 Yön Satukirjassa kuvattua Maakunta Sote-kaikille hankkeeseen liittyvää keskustelua.

Nämä kepuloisten maakunnalliset- ja kunnalliset Kärkihankkeet-kaikille ovat tyypillisesti täysin kannattamattomia ja lainvastaisia.

Savon Kuituverkko-kaikille on hyvä esimerkki näistä mielettömistä kepuloisista kärkihankkeista, jotka pyörivät vain veronmaksajien rahoilla.

Nytkin kepuloisen Anne Bernerin liikenneministeriössä on meneillään ns. kepuloinen KÄPY-hanke (=kävely & pyöräily-hanke), jossa valtion rahoilla aletaan tukea ilmeisesti lenkkitossujen ja sähköpyörien hankintaa.

Näkee selvästi, että kepuloisten toimintatavoissa on otettu esimerkkiä itäisestä naapurimaasta, jossa kommunistit huolehtivat aikoinaan siitä, että kenelläkään ei ollut enää yksityistä omaisuutta tai kykyä päättää, millaisilla vehkeillä tavallinen kansalainen voi liikkua.

Jos kepuloisten annetaan johtaa liikenneministeriötä vielä muutama vuosi eteenpäin, niin tullaan havaitsemaan sekin, että meillä tie- ja rautatieverkot ovat rapistuneet ja ikääntyvä väestö joutuu maaseudulla hakautumaan maakunnallisten sote-palvelujen piiriin nähtävästi sähköpyörillä ja Apostolin kyydillä.

Viimeisimmän USU-Gallupin selvityksestä käy ilmi, että kautta koko Suomen niemen vastustetaan kynsin hampain Terra Sipilän autotallissaan kehittelemää katastrofaalista Sote-kaikille hanketta seuraavasti (vastustusprosentti):

- Helsinki ja Uusimaa 63%
- Etelä-Suomi 57%
- Länsi-Suomi 53%
- Pohjois-ja Itä-Suomi 57%

Kritiikin mukaan kepuloisten Sote-kaikille hanke ei vähennä kustannuksia eikä helpota suomalaisten hoitoonpääsyä.

Sitä paitsi kepuloisten Maakunnallinen Sote-kaikille hanke on myös lainvastainen.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun kepuloiset puhastelevat lainvastaisten hankkeiden kimpussa.

Parhaillaan keputaustaisen Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiaisen ja toimitusjohtaja Aki Haaron lahjustutkinta on taas käynnissä keskusrikospoliisia myöten.

Mikäli kepuvetoinen maakunnallinen Sote-kaikille hanke toteutuu, niin meillä on kohta kaikissa kepuvoittoisissa maakunnissa käynnissä Nuorisosäätiön tapainen rikostutkina, kun maakuntahallitusten jäsenet ja valtuutetut ovat lainvastaisesti junailleet sote-palvelut kepua lähelle oleville palvelujen tuottajille.

Kepuloinen Annika "Äiti" Saarikkohan on jo moneen kertaan todennut julkisuudessakin, että Maakunnallisia palveluseteleitäkin jaetaan vain hänen henkilökohtaisen hyväksymisen perusteella.

Annika "Äiti" on siis jo nyt tehnyt itsensä ja kaikki sos. ja terv. ministeriön virkamiehetkin esteellisiksi käsittelemään palveluseteleitäkin.

Terra Sipilän Maakunnallinen Sote-kaikille hanke on jumissa samalla tavalla kuin kepuloisten uudistaessa alkoholilakia Sote Rehulan ja Annika "Äidin" johdolla.

Sote lakien kohdalla täytyykin antaa eduskunnassa kansanedustajille oikeus äänestää omantunnon mukaan.
Tämän äänestyksen tulos tiedetään jo nyt. Perustuslain ja EU oikeuden vastaiset Maakunnaliset Sote-kaikille lait tulevat kaatumaan.

Terra Sipilä painosti väkisin syksyllä 2015 Alex Stubbin hyväksymään Maakunnallisen Sote-kaikille hankkeen lupaamalla siihen liittyvän valinnanvapauden lehmänkaupalla ja uhkaamalla Alexia Mäntyniemen visiitillä Kuningas Saulin luo.

Terra Sipilä pelasi siis tässäkin kohtaa kaksilla korteilla.

Lopputulos oli, että Nato-myönteinen ja moderni Alex syrjäytettiin häpeällisellä tavalla ja saatiiin hampaaton Petteri Orpo Terra Sipilän juoksupojaksi.

Viimeksi Orpo jäi pahasti orpopojaksi Mäntyniemen keskusteluissa, kun tuli tarvetta keskustella erittäin tarpeellisesta varhaiskasvatuksesta ja kotihoidosta.

Ihmetellä täytyy, että Sinisetkin vielä istuu hallituksessa Maakunnallista sote-kaikille hanketta valmistelemassa, kun sinisten kannatus on vain 1.7%.

Tosin Suomihan on juuri 100 vuotta täyttänyt "maailman onnellisin demokratia" ja "virallisten" tietojen mukaan meillä vienti vetää.

Ongelmana on vain se, että Euroopan Unionin kasvu näyttää putoavan jyrkästi jo tänä vuonna ja kansantaloustieteen professori Tuomas Malinen on jo varoittanut siitä, kun Kiinan velatkin suhteessa bruttokansantuotteseen ovat jo yli 500%.

Terra Sipilä on taas ilmoittanut, että meillä Suomessa velaksi syöminen loppuu.

Tämä ilmoitus ilmeisesti tarkoittaa sitä, että meillä yli 400 000 luottohäiriöstä ja lähes vastaava määrä piilotyöttömiä ja koulutuksessa olevia työttömiä sekä velkavankeudessa olevat maatalousyrittäjät ohjataan kaikki maakunnallisen saattohoidon piiriin viimeistään silloin, jos Terra Sipilä vielä päästettäisiin valtiolaivan kapteeniksi.

YesRe: Veijo lähtee tekemään Juankoskella suurta28.10.2018 8.11
Vai yt-Veijo, muutama vuosi sitten esitti kaupungin henkilöstölle yt-neuvotteluja.
Urheilu oli vaalimottona...siitä seurasi että mm. Kellolahden uimarantaa ei enää kaupunki hoitanut. Moni muukin urheilupaikka jäi hoitamatta mitä ennen kaupunki huolehti.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Veijo lähtee tekemään Juankoskella suurta28.10.2018 9.02
Emme saaneet Juankoskelta omaa miesehdokasta suurimpaan puolueeseen. Nyt on vahvasti mietittävä asettumista Veijon valinnan taakse..
Kouluasioissa meillä on yhteinen linja. Samoin tehtaan käynnistämisessä puolsimme vahvasti keskustalaiseta aluepolitiikka. Veijo on seissyt suoraselkäisesti puolustamassa tehtyjä päätöksiä. Veijo on ainut, joka on ilmoittanut tekevänsä samat päätökset uudestaan.
Omat miehemme Rauno ja Jarmo ovat inhimillisyyden vankeja ja he häpeävät aivan turhaan omia toimiaan. Veijo ei
ole näin rajoittunut.

Juankoski tarvitsee nyt häikäilemätöntä voimaa ja röyhkeyttä, jos aiomme vielä nousta Suomen kartalle.

Veijo on oikea mies ja nyt on mahdollista, että hän edustaa myös tulevaa hallituspuoluetta.

Veijosta tulee väistämättä mieleen Varkauden Rajamäki. Hänkin oli rasvaniskainen tahtopoliitikko, joka lupasi Juankoskellekin monenlaista hyvää.

En pidä ollenkaan pahana, vaikka asettuisimme joukolla Veijon taakse.

Tämän voimme tehdä koska Hannakaisa Heikkisen läpimeno on muutenkin varmaa.

Master BatorRe: Veijo lähtee tekemään Juankoskella suurta28.10.2018 11.29
Veijon aikana meni myttyyn raakapuuterminaalihanke, Säyneisen koulu lakkautettiin, Juankosken Premium Boardin venäläis- armenialais- kyproslaiselle rahanpesuyhtiölle lahjoitettiin kymmenen miljoonan verran suoraa apua ja saatiin Juankoski konkurssiin ja kuopiolaisten inhot päälle märkien puiden mukana. Nyt kun Veijo on ollut suuren SDP- puolueen johdossa Kuopiossa on Muuruveden koulu lakkautuksessa, luultavimmin myös muiden koulujen kohtaklo on sovittu muualle ja Juankosken citystöä on muodostunut suuri parkkipaikka. Joten äänestäkää taas kerran todellista ttehopakkausta, tuhoaja Tirkkosta.

alan kolmas miesRe: Veijo lähtee tekemään Juankoskella suurta28.10.2018 14.44
Minäkin luulin vuonna 1973, että Helsingin naapuriin eli Vantaan Koivukylään Sato Oy rakentaa unelmalähiön. Ja ostin ensimmäisen oman kämppäni (73 neilötä) lainarahoilla Koivukylästä.

Vuoden päästä havaitsin, että olin erehtynyt. Sato Oy rakensi radan varteen yhtä Helsingin ja Vantaan pahinta slummia, jonne minä ja vaimoni olimme asettuneet asumaan. Ensi asunnon huumaa.

Yhden vuoden aikana meille asia kuitinkin kirkastui ja muutimme kiireimmän kaupalla Kauniaisiin, jonne myös kulkee junanrata. Kauniaisissa ei ole asukkaita paljon, mutta palvelut ovat aina pelanneet.

Kauniasissa ei koskaan punamulta-akseli ole päässyt juuri mielipiteitään esittämään, joten Kauniainen on nykyään lähes maanpäällinen paratiisi Suomessa. Itse olen kyllä jo kauan sitten muuttanut sieltäkin muualle.

Esterin johdolla hyvässä yhteistyössä kepuloisten ja demujen punamulta-akseli ja päättäjät yhteistuumin hylkäsivät Juankosken autioituvaan kylään todelliseksi tehonyrkiksi ja tulevaisuuden "sateentekijäksi" tulleen New Stroms Oy:n lopullisesti keväällä 2011.

Laittomien päätösten ja selvästi pestyn venäläisen rahan avulla Juankosken punamulta-akselin puuhamiehet ajoivat sitten Juankosken vauraan pienen kaupungin Kuopion autioituvaksi syrjäkyläksi.

Juankoskelle ei tule lähirataa Kuopiosta samaan tapaan kuin aikoinaan ja vieläkin slummiutuneeseen Koivukylään on aina tullut, joten nykyään Juankosken kohtalo sinetöitiin siis lopullisesti jo vuonna 2011 sillä, että NS:n ojentamaan yteistyön käteen ei haluttu tarttua.

NS:hän oli tarjonnut yhteistyötä jo heti Römssyn konkkaan menon jälkeen keväällä 2009.

Juankoskella sen sijaan päätettiin tehdä "harkittu kyläyhteisön itsemurha" ja lakaista kaikki laittomat päätökset vielä vihreän veran alle.

NS on edelleen Juankoskella/Kuopiossa ja NS on ainoa todellinen voimatekijä, joka voi muuttaa Juankosken autioituvan kyläyhteisön tulevaisuuden. NS on riippumaton toimija, joka takaa sen, että ainoastaan hyvä tulos ja positiivinen kehitys on tärkeätä.

NS on muistaakseni jo moneen kertaan ojentanut yhteistyön kätensä keskustan virallisen äänenkin suuntaan, mutta mitään konkreettista ei kuitenkaan ole vielä tapahtunut tälläkään saralla.

NS on myös seurannut huolestuneena Hannakaisa Heikkisenkin itkua Eduskunnan käytävillä, kun Hannakaisa lähti heikosti harkittuaan "herrojen kanssa marjaan" Terra Sipilän ajamassa laittomassa Maakunta Sotessa.

Kyllä sen arvaa, että siinä itku tulee kovallekin puoluejyrälle, jos jatkuvasti lyö päätänsä laittomuuden kiviseinään.

Hannakaisaa olen sen verran seuraillut, että hän ei ole niitä pahantahtoisimpia ihmisiä, joten Hannakaisan tyyppiset ihmiset jauhautuvat helposti puoluekoneistojen rattaissa, jos mielettömätkään hankkeet eivät etene.

Koska NS ei ole suunnitellut poistumista Juankoskelta tai Kuopiosta, niin sattaa olla, että jossain vaiheessa vielä Hannakaisa Heikkinen ja Juankosken keskustan virallinen äänikin tulevat sellaiseen johtopäätökseen, että kannattaa olla yhteydessä pienen ja ketterän NS:n asiantuntijoihin, joilla on yli 50 vuoden kokemus siitä, miten asioihin saadaan todella vauhtia.

Pikkuviilaukset eivät enää valitettavasti Juankoskella auta.

Juankoskellahan tarvitaan rakennemuutos, joka koskee maataloutta, teollisuutta, palveluja, kiinteistömarkkinoita, turismiä, sote-palveluja ja ihan kaikkea kunnallisista palveluista lähtien. Kylähän on ajettu härkäpäisesti jo lähes Unescon museokylän asteelle.

Hirvittää, mitä kiinteistöjen arvollekin on käynyt. Pankithan joutuu jo kohta sanomaan kaikki lainatkin irti Juankoskelta.

Eihän tällaista kukaan järkevä ihminen voi hyväskyä edes senkään vuoksi, että sattuu aina uskoneen punamulta-aatteeseen.

Punamulta-aate vie tuhkatkin pesästä!!!

MJGA (Make Juankoski Great Again)!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Veijo lähtee tekemään Juankoskella suurta28.10.2018 19.20
Juankoskelaisilla pankeilla ei ole asuntolainariskejä. Viimeiset asunnot on rakennettu 1990-luvulla ja lainat on maksettu jo pois.

Meillä ei ole kotitaloutta kohti velkaa, vaan on säästöjä. Ainut harmi on, että talletustileille ei makseta korkoa.

Metsää emme myöskään myy, koska puun hinnan nousu ja vuotuinen kasvu tuottaa liki 15 prosenttia. Tällaiseen tuottoon ei pääse muualla.
Hyvä täällä on olla. NS on juankoskelainen yritys mutta investoinnit kotikylälle ovat jääneet vähäisiksi. Mikäli Akm:llä on sijoitettava pääomaa tartun mielelläni ojennettiin käteen.
Yhteystietosi saa helposti esim. Martin Teekistä tai huutamalla Juankosken torilla virallista ääntä.

eskimoRe: Veijo lähtee tekemään Juankoskella suurta30.10.2018 17.28
juankoski tarvitsisi varmaankin yhden hullun narsistin muiden hullujen sekaan sotkemaan asiat, melkein yhtä viisas mies kolmas kaveri on kuin väyrys pate

AKM, se ainoa oikeaRe: Veijo lähtee tekemään Juankoskella suurta15.11.2018 7.21
Eskimolle tiedoksi, että keterä New Stroms Oy tarjoisi pesätä 4 milj. euroa, mutta oli valmis vielä nostamaan tarjoustaan, että lunastus varmasti onnistuisi ja tehdas käynnistyisi.

Esteri Kangasveijari ei kuitenkaan voinut hyväksyä sitä, että konkurssipesä myydään rehelliselle uudelle yrittäjälle.

Esteri haluasi kuitenkin varmistaa sen, että kansainvälinen rahanpesijä pystyy lunastamaan mahdollisimman edullisesti.

Esteri ja muut puuhamiehet olivatkin sopineet, että pesä myydään rahattomalle ukrainalaiselle Val Samorizille vain 3.125 milj. eurolla.

Jotta varattomaksi todettu Val Samorizin yhtiö pystyi maksamaan Römssyn konkkapesästä 3.125 milj. euroa, Esteri ja muut Premium Board Finland Oy:n puuhamiehet olivat sopineet, että Juankosken kaupunki ensinnäkin myöntää Val Samorizille 5 milj. euron takauksen, jonka avulla Premium Board saa nostettua käteistä rahaa seuraavista pankeista:

- Finnvera Oyj 6.25 milj. euroa
- Handelsbanken 6.25 milj. euroa
- Castor Plus 1 milj. euroa
- Yhteensä siis 13.5 milj. euroa

Ym. rahoituspaketin lisäksi Esteri vielä junaili lähes 9 milj. euron arvoisen lähes uuden biovoimalan Premium Board Finland Oy:n sisaryritys Primary Energy Finland Oy:lle.

Esteri ja Premium Boardin puuhamiehet lahjoittivat siis laittomiksi KHO:ssa todetulla tavalla Val Samorizin varattomille yrityksille rahoitusapua kaikkiaan 27.5 milj. euroa (=Handelsbankenin ja Finnveran lainapaketti + 9 milj. euron arvoinen Biolämpö), jotta varaton ja ns. pk-yritykseksi puuhamiesten naamioima Premium Board Finland pystyi tarjoamaan peräti 3.125 milj. euroa Römssyn konkka pesästä.

New Stroms Oy:n tekemä haamutarjous oli siis Juankosken kaupungin kannalta ainakin 14 milj. euroa edullisempi kuin Premium Boardin Finlandin maksama lunastushinta.

Koska NS olisi konkkapesän lunastuksen jälkeen myös käynnistänyt tehtaan ja tehnyt siihen tarvittavat kehitysinvestoinnit, niin NS:n lunastus olisi siis mahdollistanut noin 160 pysyvää työpaikkaa Juankoskelle moniksi vuosiksi eteenpäin.

Esteri ei kuitenkaan voinut hyväksyä tällaista ajatusta.

Meneillään olevassa tutkinnassa onkin syytä juuriaan myöten selvittää, miksi Esteri ei voinut hyväksyä NS:n tekemää ylivoimaisesti kaupungin ja pesän kannalta parempaa konkurssipesän lunastustarjousta.

3.2.2011 tehty aiesopimus Biolämmön myymisestä Premium Board Board yhtiöille lahjakaupalla konkurssipesän lunastuksen yhteydessä ja Biolämmön lainojen leikkaaminen samassa yhteydessä 40%:lla vaikuttaa myös varsin omituiselta toimenpiteeltä varsinkin, kun Juankosken Biolämpö Oy oli täysin konkurssipesän ulkopuolinen yhtiö.

Esteriltä ja puuhamiehiltä odotetaan siis vastauksia moniin vielä avoimena oleviin kysymyksiin.

Castor Plus taitaa tietää, mikä on ollut laittomiksi todettujen toimien todellinen motiivi.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Veijo lähtee tekemään Juankoskella suurta19.12.2018 9.29
Palvelujen keskittämisessä demarit on ollut johtava puolue. Kuopion koulutuslautakunnassa Veijo oli perinteisestä demarikannasta toista mieltä.
Ei siinä jäänyt Kokoomuksellekaan muuta mahdollisuutta kuin säilyttää kouluverkko ennallaan.
Nyt on aiheellista kiittää Veijosta. Hän pelasti Muuruvedellä ja Juankosken koulut vielä tällä kertaa.
Koululaisten määrän vähetessä jatkuvasti ei tarvinne odottaa montakaan vuotta, kun asia on uudelleen pöydällä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: