Keskustelu

kyselijäKAAVI20.10.2018 14.27
Kaavilla näyttää tehtävän salassa pidettäviä päätöksiä, joista kuntalaiset ei saa tietoa. Salassa pidettävistä asioista ei voi käydä keskustelua kuntalaisten kanssa ja päätöksistä ei kuntalaiset veronmaksajina tiedä mitään. Muutama esimerkki Tekninen / ympäristölautakunta 1.10.2018 § 22 ( keskustalla puheenjohtajuus ). Kunnanhallitus
1.10.2018 §115 salassa pidettävä, 1.10.2018 § 122 salassa pidettävä. Hallitusta johtaa keskusta. Mitä näiden päätösten takana on ja miten suurista asioista päätetään salassa ??? Missä päätökset kiinteistöjen myynnistä (virastotalo, terveyskeskus ja palveluasunnot ) on tehty ja joko kauppakirjat tehty. Kuka Kaavilla käyttää suurinta päätösvaltaa, mikä valtuuston rooli Kaavilla ( missä valtuuston puheenjohtaja )???

alan kolmas miesRe: KAAVI20.10.2018 19.20
Kaavilaisille tiedoksi, että New Stroms Oy tarjoisi pesätä 4 milj. euroa, mutta oli valmis vielä nostamaan tarjoustaan, että lunastus varmasti onnistuisi ja tehdas käynnistyisi.

Esteri Kangasveijari ei kuitenkaan voinut hyväksyä sitä, että konkurssipesä myydään rehelliselle uudelle yrittäjälle.

Esteri haluasi kuitenkin varmistaa sen, että kansainvälinen rahanpesijä pystyy lunastamaan mahdollisimman edullisesti.

Esteri ja muut puuhamiehet olivatkin sopineet, että pesä myydään rahattomalle ukrainalaiselle Val Samorizille vain 3.125 milj. eurolla.

Jotta varattomaksi todettu Val Samorizin yhtiö pystyi maksamaan Römssyn konkkapesästä 3.125 milj. euroa, Esteri ja muut Premium Board Finland Oy:n puuhamiehet olivat sopineet, että Juankosken kaupunki ensinnäkin myöntää Val Samorizille 5 milj. euron takauksen, jonka avulla Premium Board saa nostettua käteistä rahaa seuraavista pankeista:

- Finnvera Oyj 6.25 milj. euroa
- Handelsbanken 6.25 milj. euroa
- Yhteensä siis 12.5 milj. euroa

Ym. rahoituspaketin lisäksi Esteri vielä junaili lähes 9 milj. euron arvoisen lähes uuden biovoimalan Premium Board Finland Oy:n sisaryritys Primary Energy Finland Oy:lle.

Esteri ja Premium Boardin puuhamiehet lahjoittivat siis laittomiksi KHO:ssa todetulla tavalla Val Samorizin varattomille yrityksille rahoitusapua kaikkiaan 27.5 milj. euroa (=Handelsbankenin ja Finnveran lainapaketti + 9 milj. euron arvoinen Biolämpö), jotta varaton ja ns. pk-yritykseksi puuhamiesten naamioima Premium Board Finland pystyi tarjoamaan peräti 3.125 milj. euroa Römssyn konkka pesästä.

New Stroms Oy:n tekemä tarjous oli siis Juankosken kaupungin kannalta ainakin 14 milj. euroa edullisempi kuin Premium Boardin Finlandin maksama lunastushinta.

Koska NS olisi konkkapesän lunastuksen jälkeen myös käynnistänyt tehtaan ja tehnyt siihen tarvittavat kehitysinvestoinnit, niin NS:n lunastus olisi siis mahdollistanut noin 160 pysyvää työpaikkaa Juankoskelle moniksi vuosiksi eteenpäin.

Esteri ei kuitenkaan voinut hyväksyä tällaista ajatusta.

Meneillään olevassa tutkinnassa onkin syytä juuriaan myöten selvittää, miksi Esteri ei voinut hyväksyä NS:n tekemää ylivoimaisesti kaupungin ja pesän kannalta parempaa konkurssipesän lunastustarjousta.

3.2.2011 tehty aiesopimus Biolämmön myymisestä Premium Board Board yhtiöille lahjakaupalla konkurssipesän lunastuksen yhteydessä ja Biolämmön lainojen leikkaaminen samassa yhteydessä 40%:lla vaikuttaa myös varsin omituiselta toimenpiteeltä varsinkin, kun Juankosken Biolämpö Oy oli täysin konkurssipesän ulkopuolinen yhtiö.

Esteriltä ja puuhamiehiltä odotetaan siis vastauksia moniin vielä avoimena oleviin kysymyksiin.

Asian tutkijoita varmasti kiinnostaa tietää, mikä on ollut laittomiksi todettujen toimien todellinen motiivi.

AKM, se ainoa oikea Re: New Stroms Oy:n pioneerityö lukkona Terra Sipilän laittomalle maakuntamallille 24.3.2018 21:35
Untamo on kepuloisten Apollonkadun puoluetoimiston salatussa peräkammarissa tuhotöitään tekevä kepuloisten Päätrolli.

Päätrollin tehtävänä on hämmentää ja estää asiallista kepuloisten 1001 Yön Satukirjassa kuvattua Maakunta Sote-kaikille hankkeeseen liittyvää keskustelua.

Nämä kepuloisten maakunnalliset- ja kunnalliset Kärkihankkeet-kaikille ovat tyypillisesti täysin kannattamattomia ja lainvastaisia.

Savon Kuituverkko-kaikille on hyvä esimerkki näistä mielettömistä kepuloisista kärkihankkeista, jotka pyörivät vain veronmaksajien rahoilla.

Nytkin kepuloisen Anne Bernerin liikenneministeriössä on meneillään ns. kepuloinen KÄPY-hanke (=kävely & pyöräily-hanke), jossa valtion rahoilla aletaan tukea ilmeisesti lenkkitossujen ja sähköpyörien hankintaa.

Näkee selvästi, että kepuloisten toimintatavoissa on otettu esimerkkiä itäisestä naapurimaasta, jossa kommunistit huolehtivat aikoinaan siitä, että kenelläkään ei ollut enää yksityistä omaisuutta tai kykyä päättää, millaisilla vehkeillä tavallinen kansalainen voi liikkua.

Jos kepuloisten annetaan johtaa liikenneministeriötä vielä muutama vuosi eteenpäin, niin tullaan havaitsemaan sekin, että meillä tie- ja rautatieverkot ovat rapistuneet ja ikääntyvä väestö joutuu maaseudulla hakautumaan maakunnallisten sote-palvelujen piiriin nähtävästi sähköpyörillä ja Apostolin kyydillä.

Viimeisimmän USU-Gallupin selvityksestä käy ilmi, että kautta koko Suomen niemen vastustetaan kynsin hampain Terra Sipilän autotallissaan kehittelemää katastrofaalista Sote-kaikille hanketta seuraavasti (vastustusprosentti):

- Helsinki ja Uusimaa 63%
- Etelä-Suomi 57%
- Länsi-Suomi 53%
- Pohjois-ja Itä-Suomi 57%

Kritiikin mukaan kepuloisten Sote-kaikille hanke ei vähennä kustannuksia eikä helpota suomalaisten hoitoonpääsyä.

Sitä paitsi kepuloisten Maakunnallinen Sote-kaikille hanke on myös lainvastainen.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun kepuloiset puhastelevat lainvastaisten hankkeiden kimpussa.

Parhaillaan keputaustaisen Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiaisen ja toimitusjohtaja Aki Haaron lahjustutkinta on taas käynnissä keskusrikospoliisia myöten.

Mikäli kepuvetoinen maakunnallinen Sote-kaikille hanke toteutuu, niin meillä on kohta kaikissa kepuvoittoisissa maakunnissa käynnissä Nuorisosäätiön tapainen rikostutkina, kun maakuntahallitusten jäsenet ja valtuutetut ovat lainvastaisesti junailleet sote-palvelut kepua lähelle oleville palvelujen tuottajille.

Kepuloinen Annika "Äiti" Saarikkohan on jo moneen kertaan todennut julkisuudessakin, että Maakunnallisia palveluseteleitäkin jaetaan vain hänen henkilökohtaisen hyväksymisen perusteella.

Annika "Äiti" on siis jo nyt tehnyt itsensä ja kaikki sos. ja terv. ministeriön virkamiehetkin esteellisiksi käsittelemään palveluseteleitäkin.

Terra Sipilän Maakunnallinen Sote-kaikille hanke on jumissa samalla tavalla kuin kepuloisten uudistaessa alkoholilakia Sote Rehulan ja Annika "Äidin" johdolla.

Sote lakien kohdalla täytyykin antaa eduskunnassa kansanedustajille oikeus äänestää omantunnon mukaan.
Tämän äänestyksen tulos tiedetään jo nyt. Perustuslain ja EU oikeuden vastaiset Maakunnaliset Sote-kaikille lait tulevat kaatumaan.

Terra Sipilä painosti väkisin syksyllä 2015 Alex Stubbin hyväksymään Maakunnallisen Sote-kaikille hankkeen lupaamalla siihen liittyvän valinnanvapauden lehmänkaupalla ja uhkaamalla Alexia Mäntyniemen visiitillä Kuningas Saulin luo.

Terra Sipilä pelasi siis tässäkin kohtaa kaksilla korteilla.

Lopputulos oli, että Nato-myönteinen ja moderni Alex syrjäytettiin häpeällisellä tavalla ja saatiiin hampaaton Petteri Orpo Terra Sipilän juoksupojaksi.

Viimeksi Orpo jäi pahasti orpopojaksi Mäntyniemen keskusteluissa, kun tuli tarvetta keskustella erittäin tarpeellisesta varhaiskasvatuksesta ja kotihoidosta.

Ihmetellä täytyy, että Sinisetkin vielä istuu hallituksessa Maakunnallista sote-kaikille hanketta valmistelemassa, kun sinisten kannatus on vain 1.7%.

Tosin Suomihan on juuri 100 vuotta täyttänyt "maailman onnellisin demokratia" ja "virallisten" tietojen mukaan meillä vienti vetää.

Ongelmana on vain se, että Euroopan Unionin kasvu näyttää putoavan jyrkästi jo tänä vuonna ja kansantaloustieteen professori Tuomas Malinen on jo varoittanut siitä, kun Kiinan velatkin suhteessa bruttokansantuotteseen ovat jo yli 500%.

Terra Sipilä on taas ilmoittanut, että meillä Suomessa velaksi syöminen loppuu.

Tämä ilmoitus ilmeisesti tarkoittaa sitä, että meillä yli 400 000 luottohäiriöstä ja lähes vastaava määrä piilotyöttömiä ja koulutuksessa olevia työttömiä sekä velkavankeudessa olevat maatalousyrittäjät ohjataan kaikki maakunnallisen saattohoidon piiriin viimeistään silloin, jos Terra Sipilä vielä päästettäisiin valtiolaivan kapteeniksi.

eskimoRe: KAAVI20.10.2018 20.05
AKM-ei tainnut tarjota kaavista mitään, minä ottaisin suomen sairaimman kylän sadalla miljoonalla, jos valtio sen maksaisi

juristin alkuRe: KAAVI20.10.2018 23.29
Kyselijä näyttää puuttuneen ajankohtaiseen asiaan viranomaisten päätöksenteossa.

Viranomaisten päätöksentekohan on meillä julkista ja tältä osinhan meillä on voimassa perustuslain 12 §:n ja viranomaisten toiminnan julkisuudesta annettu laki 621/1999 säädöksineen.

Lakiin 621/1999 on kuitenkin Eduskunnan päätöksen mukaisesti 1.5.2015 tehty muutos 24 §:n 1 momentin 27 kohdan osalta, sellaisena kuin se on laissa 333/2011, seuraavasti:

24 §
Salassa pidettävät viranomaisen asiakirjat

Salassa pidettäviä viranomaisen asiakirjoja ovat, jollei erikseen toisin säädetä:
________________________________________
27) asiakirjat, jotka sisältävät tietoja rikoksesta syytetylle tehdystä oikeuspsykiatrisesta mielentilatutkimuksesta, nuoresta rikoksesta epäillystä laaditusta seuraamusselvityksestä, nuorisorangaistuksen rangaistusajan suunnitelmasta, vankeusrangaistuksen sijasta suoritettavan yhdyskuntapalvelun tai valvontarangaistuksen seuraamusselvityksestä, valvontarangaistuksen edellytysten selvittämisestä, rangaistusajan suunnitelmasta, vapauttamissuunnitelmasta, valvontasuunnitelmasta sekä pitkäaikaisvangin vapauttamismenettelyä varten annetusta lausunnosta;

Viranomaisten päätöksenteon julkisuusperiaatetta koskevaa lakia on perusteltu mm. seuraavasti:

"Julkisuusperiaate merkitsee oikeutta saada tietoja viranomaisten toiminnasta. Julkisuusperiaatteen mukaisesti jokaisella on oikeus saada tieto viranomaisen julkisesta asiakirjasta.

Tätä oikeutta voidaan perustuslain 12 §:n 2 momentin mukaan rajoittaa vain välttämättömistä syistä ja vain lailla.

Julkisuusperiaatteen mukaista tiedonsaantioikeutta toteutetaan yleislailla, viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetulla lailla 1 (621/1999, jäljempänä julkisuuslaki).

Julkisuusperiaate ilmenee myös oikeutena seurata eduskunnan, kunnanvaltuuston, tuomioistuimen ja kirkollisten toimielinten istuntoja (käsittelyn julkisuus). Käsittelyn julkisuudesta sekä oikeudenkäyntiasiakirjojen julkisuudesta säädetään erityislaeissa.

Julkisuusperiaatteen mukaisen tiedonsaantioikeuden perusoikeusluonteesta johtuu, että harkittaessa erityissäännösten laatimista viranomaistoiminnan julkisuudesta on otettava huomioon perusoikeuksien yleiset rajoitusperusteet sekä perustuslakivaliokunnan käytäntö."

Yksittäisillä kunnilla tai edes valtiolla ei siis ole oikeutta rikkoa laissa säädettyä julkisen päätöksenteon julkisuusperiaatetta.

Taannoinhan Jutta Urpilainen (demut) yritti tällaista tehdä toimiessaan valtiovaranministerinä Kreikan takausasioita ja lainoja järjesteltäessä, mutta silloinkin muistaakseni KHO totesi, että ainoastaan pankkien tilinumerot voi salata.

Sopimukset sinänsä ovat julkisia asiakirjoja.

Kyselijä on siis ihmetellyt yllä Kaavin salattua päätöksentekoa. Kyselijä on ottanut esille seuraavat kolme salattua päätöstä:

 Tekninen/ympäristölautakunta 1.10.2018 § 22 (ei tietoa, mistä päätetty)

 Kunnanhallituksen § 112 Itä-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt Kaavin kotikuntakorvauksia koskevan hallintoriitahakemuksen 29.8.2018 annetulla päätöksellään (asiakirjat salattu)

 Kunnanhallitus 1.10.2018 § 122 (ei tietoa, mistä päätetty)

Ym. päätösten osalta voidaan todeta, että Teknisen/Ympäristölautakunta kokoontui seuraavasti:

KAAVIN KUNTA
Tekninen/ympäristölautakunta

ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 3/2018
KOKOUSAIKA 1.10.2018 klo 14.00 - 15.23

SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Leppänen Kari, puheenjohtaja
5 muuta jäsentä

MUUT SAAPUVILLA OLLEET

Tiilikainen Hilkka, kunnanhallituksen puheenjohtaja
Sopanen Ari, kunnanjohtaja
Tonteri Risto, rakennustarkastaja - ympäristösihteeri, esittelijä
Hartikainen Markus, kunnaninsinööri, esittelijä
Vartiainen Lea, palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä

PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS

Kari Leppänen puheenjohtaja
Lea Vartiainen pöytäkirjanpitäjä

Asialistasta nähdään, että kohdassa 8 tehtiin jostakin syystä päätös § 22, jota ei ole jostain syystä julkistettu millään tavoin.

Lautakunnan asialistan kohdassa 8 löytyy vain seuraava kirjaus:

KAAVIN KUNTA

Tekninen/ympäristölautakunta 1.10.2018 § 22

8. EI JULKINEN
Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 24 §

Mikähän mahtaa olla teknisessä/ympäristölautakunnassa niin salaista, ettei asiasta voi kertoa kuntalaisille mitään?

Mahtaakohan olla taas vaikeuksia Kaavin ja Kuopion/Juankosken yhteisessä omistuksessa olevassa Koillis-Savon Ympäristönhuolto Oy:n jätevesilaitoksessa. Tiettävästihän yhteisomistuksessa oleva laitoshan sijaitsee vielä Revestor Oy:n omistaman Juantehtaan Ympäristö Oy:n kiinteistöllä?

Tunnettu tosiasiahan on myös se, että Revestor Oy on joutunut jo ulosottomiesten kynsiin ja erityistilintakastusten kohteeksi, kun Revestorin rahat näyttävät tulleen tuntemattomista maltalaisista ja muista lähteistä.

Kaavin kunnanhallitus puolestaan kokoontui 1.10.2018 päätöksentekoon seuraavasti:

KAAVIN KUNTA
Kunnanhallitus

KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2018
KOKOUSAIKA 1.10.2018 klo 17.00 ? 18.05

Saapuvilla olivat seuraavat hallituksen jäsenet:
Tiilikainen Hilkka, puheenjohtaja
Miettinen Antti, varapuheenjohtaja
Hartikainen Toivo
Tiilikainen Tomi, varajäsen
Miettinen Eino
Tirkkonen Jukka
Viljamaa-Dirks Satu

Muut saapuvilla olleet henkilöt:
Räsänen Jorma, valtuuston puheenjohtaja
Julkunen Kaija, valtuuston II varapuheenjohtaja
Sopanen Ari, kunnanjohtaja, esittelijä
Pehkonen Riikka, ma. hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä

Käsiteltävät asiat:
§:t 112-122 Liitteet n:ot 36-40

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus:
Hilkka Tiilikainen, puheenjohtaja
Antti Miettinen, puheenjohtaja §122
Riikka Pehkonen, pöytäkirjanpitäjä

Kokouksen asialistalla oli 13 kohtaa, joista ei-julkisiksi oli merkitty seuraavat:

 6. Ei julkinen
 9. Ei julkinen
 13. Ei julkinen

Kokouspöytäkirjan ovat tarkastaneet ja allekirjoituksellaan 1.10.2018 vahvistaneet seuraavat henkilöt:

 Toivo Hartikainen
 Tomi Tiilikainen

Ensimmäisenä herää kysymys, miksi Antti Miettisen kohdalle on merkitty, että hän johti puhetta KH §122 päätöstä tehtäessä. Kyseistä päätöstähän ei ole jostain syystä esitetty tarkistetussa kokouspöytäkirjassa lainkaan.

Tarkistetusta ja allekirjoituskin vahvistetusta kokouspöytäkirja löytyy asialistan Kohdan 5 jälkeen sivulta 6 kokouspöytäkirjan asialistassa mainittu Kohta 7, jossa on tehty kolme Teknistä/Ympäristölautakuntaa koskevaa päätöstä.

Ari Lievosen tilalle lautakuntaan (KH § 69) on valittu Teijo Hassinen (VALT §27) ja hallitus esitti valtuustolle (KH § 116), että Teijo Hassisen tilalle valitaan uusi varajäsen Tekniseen/Ympäristölautakuntaan.

Näistä päätöksistä ei kukaan kuntalainen voi tietää, mitä päätettiin Teijo Hassisen osalta. Hänet valittiin lautakuntaan, mutta sitten hänen tilalleen lautakuntaan valitaankin kokonaan joku muu ihminen. Ehkä tässä on kuitenkin kysymys varamiehen valinnasta Teijo Hassiselle, jos Teijo sattuu jostain syystä olemaan estynyt toimimaan lautakunnan jäsenenä.

Selvää kuitenkin on, että pöytäkirjan tarkastajatkaan eivät ole millään tavoin noteeranneet pöytäkirjassa sitä, mitä päätettiin salatun Kohdan 6 osalta.

Pöytäkirjan laatijat ja tarkastajat näyttävät myös unohtaneen kokonaan asialistan Kohtaa 9 koskevat päätökset, koska niistä ei myöskään ole mitään merkintöjä tarkistetussa kokouspöytäkirjassa.

Pöytäkirjan mukaan ilmoitusasiat on käsitelty kohdassa 12 (KH §121). Tämän jälkeen olisi siis pitänyt asialistan mukaan tarkistetusta pöytäkirjasta löytyä myös kohta 13 eli KH §122. Tällaista kirjausta tarkistetusta ja allekirjoitetusta kokouspöytäkirjasta ei kuitenkaan löydy.

Kun vertaa perustuslain ja viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun ja vuonna 2015 muutetun lain säädöksiä Kaavin kunnan nykyiseen päätöksenteon julkisuuskäytäntöön, niin tulee vääjäämättä vaikutelma, että joko edellä mainitut viranomaisten päätöksenteon julkisuutta koskevat lait tai Kaavin kunnan hallinto- ja päätöksenteon julkisuutta koskeva nykyinen käytäntö kaipaavat oleellisen korjauksen.

Veikkaukseni on, että Kaavin kunnankin on vain ryhdyttävä noudattamaan niitä säännöksiä, jotka on kirjattu sekä perustuslakiin että myös viranomaisten toiminnan julkisuudesta annettuun ja viimeksi vuonna 2015 muutettuun lakiin.

Kuten edellä on julkisuuslain perusteluissa mainittu, niin päätöksenteon julkisuutta koskevista määräyksistä voidaan poikeata vain lain nojalla.

Tietääkseni tällaista lakia ei ole Kaavinkaan kohdalla säädetty.

Entisen Juankosken kaupungin kohdalla julkinen päätöksenteko oli harvinaista. Kaikki tärkeät päätökset, jotka koskivat hämärämiesten rahoitusta kartonkitehtaan ja konkkaan ajautuneen biovoimalan osalta salattiin.

Salailun lopputulos oli, että itsenäinen Juankoski hävisi maailman kartalta. Olisi toivottavaa, että Kaavilla avattaisiin vain rohkeasti ns. "salatut kansiot".

Julkista päätöksentekoa ei pidä pelätä, koska ainoastaan julkinen päätöksenteko takaa sen, että tehdyt päätökset ovat laillisia ja siten kestävällä pohjalla.

kuntalainenRe: KAAVI28.10.2018 14.27
Valtuusto valitsi Kaavilla tekninen / ympäristölautakunta varajäseneksi henkilön joka on varsinainen jäsen teknisessä ja ympäristölautakunnassa. Valtuuston puheenjohtaja kopautti päätöksen pöytään mitään kyselemättä. Osoittiko tämä ja monet muut päätökset tietämättömyyttä vai vallan näyttöä. Pykälä on näyttö siitä kuka Kaavilla päättää, valtuusto, hallitus ja lautakunnat turhia, ( yhdelle ihmiselle annettu kaikki viisaus ). Valtuuston puheenjohtaja vaihdettava tai Kaavi ja palvelut menetetty, kaikki myytävänä ja ei julkisia.

PerusjyräRe: KAAVI3.11.2018 20.54
Kesällä vaihtuu.

kysyjäRe: KAAVI6.11.2018 13.33
Kaavilla kokoontunut valtuustoryhmien puheenjohtajat ja muita valtuuston jäseniä yhteiseen palaveriin. Kutsuja valtuuston puheenjohtaja, jossa sovittu, veroja ei koroteta, sopimus kesti noin viikon nyt uutinen Kaavi korottaa veroja??? Missä päätös tehty, onko päätetty 5.11,2018 hallituksen kokouksessa, Kuntalaissa valtuusto päättää veroista, onko valtuusto ja valtuuston puheenjohtaja syrjäytetty
päätöksenteosta Kaavilla, kuka Kaavilla tekee päätökset jos ei valtuusto ( omat tulkinnat )?

mualainenRe: KAAVI6.11.2018 15.52
Kysyjälle tiedoksi.
Etkö vielä oo tajunnu, teillä on valtuuston puhheenjohtajana Jorma R.
Se mitä tämä jr sannoo on ihan samantekevee.
Jiiärrän huulia heiluttelloo länsituuli.
Tännään paskattaa ja huomenna suattaa kusettoo, ei tiijjä raukka itekkän mikä nyt suattaa pöksyyn tulla, ehkä kolomenlaiset.

kuntalainenRe: KAAVI7.11.2018 9.59
Valtuusto menettänyt kaiken päätösvallan Kaavilla, heikon puheenjohtajan johtaessa valtuustoa. Kunnissa korkeinta päätösvaltaa käyttää valtuusto, Kaavilla puheenjohtaja vaihtoon. Kunnanhallitus tekee päätökset tosin useissa päätöksissä lukee ei julkisia ( mitä päätetään ) miten kuntalaiset pystyy vaikuttamaan päätöksiin ja onko päätökset laillisia. Miksi päättäjät eivät ole kuntalaisten asialla, vaan kumartavat puheenjohtajaa jotta oma asema säilyisi.

mualainenRe: KAAVI7.11.2018 13.11
Sitäpähän monet muuttii kyselöö.
Iänestäkkee aina kepulaisia.

Jiiärrää,,,,, tulos on nähtävissä.

Joku tällä palstalla kysel ja vuosia aiemmin, joko lie jr maksanna takasi kuavin kunnalle aiheettomasti laskuttamansa kilometrikorvaukset ???
Niitähän ol jokunen tonni, euroja.

ajattelijaRe: KAAVI11.11.2018 10.14
Teknisen / ympäristölautakunnan varajäsenen valitseminen jos ei vieläkään onnistu, kannattaa valinta siirtää hallitukselle. Hallituksessa tulee yksi pykälä ei julkinen ja asia hoidettu. Vuokratalot pyytää purkulupaa toisen talon purkamiseen, syy huono käyttöaste. Kuka valitsee asukkaat ja mitkä vaatimukset pitää täyttää ( onko asuntoja markkinoitu ). Valtuuston on julkaistava miten asukkaat valitaan, verorahoista kysymys Vuosia kuultu keskusteluja ei vapaita asuntoja. Hallitukseen on kuulunut kunnan virkahenkilöitä ja politiisiä päättäjiä vuosien ajan. Kaavilla on samat lait ,tulkinnat poikkeavat.

esRe: KAAVI11.11.2018 15.35
kuavi tarvii metallimiehiä, kakskymppisiä kolomen vuoskymmenen työkokemuksen omaavia tekijöitä.vuokrakämpät on purkamista vaille valamiina. pankinjohtaja sannoo ettei anna lainoo talon ostoon perslävestä, jossa talo lahhoo kässiin rahan puutteessa ja lainoo jootuu maksamaan lainalla. iskulause KAAVI NOUSUUN on paikallaan

AKM, se ainoa oikeaRe: KAAVI11.11.2018 19.04
Ajattelialle tiedoksi, että keterä New Stroms Oy tarjoisi pesätä 4 milj. euroa, mutta oli valmis vielä nostamaan tarjoustaan, että lunastus varmasti onnistuisi ja tehdas käynnistyisi.

Esteri Kangasveijari ei kuitenkaan voinut hyväksyä sitä, että konkurssipesä myydään rehelliselle uudelle yrittäjälle.

Esteri haluasi kuitenkin varmistaa sen, että kansainvälinen rahanpesijä pystyy lunastamaan mahdollisimman edullisesti.

Esteri ja muut puuhamiehet olivatkin sopineet, että pesä myydään rahattomalle ukrainalaiselle Val Samorizille vain 3.125 milj. eurolla.

Jotta varattomaksi todettu Val Samorizin yhtiö pystyi maksamaan Römssyn konkkapesästä 3.125 milj. euroa, Esteri ja muut Premium Board Finland Oy:n puuhamiehet olivat sopineet, että Juankosken kaupunki ensinnäkin myöntää Val Samorizille 5 milj. euron takauksen, jonka avulla Premium Board saa nostettua käteistä rahaa seuraavista pankeista:

- Finnvera Oyj 6.25 milj. euroa
- Handelsbanken 6.25 milj. euroa
- Yhteensä siis 12.5 milj. euroa

Ym. rahoituspaketin lisäksi Esteri vielä junaili lähes 9 milj. euron arvoisen lähes uuden biovoimalan Premium Board Finland Oy:n sisaryritys Primary Energy Finland Oy:lle.

Esteri ja Premium Boardin puuhamiehet lahjoittivat siis laittomiksi KHO:ssa todetulla tavalla Val Samorizin varattomille yrityksille rahoitusapua kaikkiaan 27.5 milj. euroa (=Handelsbankenin ja Finnveran lainapaketti + 9 milj. euron arvoinen Biolämpö), jotta varaton ja ns. pk-yritykseksi puuhamiesten naamioima Premium Board Finland pystyi tarjoamaan peräti 3.125 milj. euroa Römssyn konkka pesästä.

New Stroms Oy:n tekemä tarjous oli siis Juankosken kaupungin kannalta ainakin 14 milj. euroa edullisempi kuin Premium Boardin Finlandin maksama lunastushinta.

Koska NS olisi konkkapesän lunastuksen jälkeen myös käynnistänyt tehtaan ja tehnyt siihen tarvittavat kehitysinvestoinnit, niin NS:n lunastus olisi siis mahdollistanut noin 160 pysyvää työpaikkaa Juankoskelle moniksi vuosiksi eteenpäin.

Esteri ei kuitenkaan voinut hyväksyä tällaista ajatusta.

Meneillään olevassa tutkinnassa onkin syytä juuriaan myöten selvittää, miksi Esteri ei voinut hyväksyä NS:n tekemää ylivoimaisesti kaupungin ja pesän kannalta parempaa konkurssipesän lunastustarjousta.

3.2.2011 tehty aiesopimus Biolämmön myymisestä Premium Board Board yhtiöille lahjakaupalla konkurssipesän lunastuksen yhteydessä ja Biolämmön lainojen leikkaaminen samassa yhteydessä 40%:lla vaikuttaa myös varsin omituiselta toimenpiteeltä varsinkin, kun Juankosken Biolämpö Oy oli täysin konkurssipesän ulkopuolinen yhtiö.

Esteriltä ja puuhamiehiltä odotetaan siis vastauksia moniin vielä avoimena oleviin kysymyksiin.

Castor Plus taitaa tietää, mikä on ollut laittomiksi todettujen toimien todellinen motiivi.

miksiRe: KAAVI13.11.2018 9.26
Tänään valtuuston kokous, seurataan miten Jorma äänestää veronkorotuksien puolesta. Sovittu puolueiden kesken, veroja ei koroteta. Voiko luottaa, takki pyörii päällä, keskustaan ei ainakaan voi luottaa ovat pettäneet sopimukset monta kertaa. Keskustelut ja yhteisten näkemysten hakeminen turhaa. Luottamuspula on avainsana Kaavilla.

ihmeRe: KAAVI23.11.2018 16.13
Halu korottaa veroja on kunnanjohtajalla Ari Sopasella kova. Esitti hallituksessa kiinteistöveron korotusta, joka kaatui ei 7 ja esittelijän esitys 0. myös valtuusto ei korottanut kiinteistöveroa.Tuloveron korotus valtuustossa hyväksyttiin, korotusta vastusti sin 2 ja rakentava kaavi 2, yksi demari äänesti tyhjää ja loput äänesti Jorman mukana veronkorotuksen puolesta. Riittääkö korotus kelkkareitin rakentamiseen Ja sillan tekoon radan yli. Kunnanjohtajalta vähennettävä tehtäviä, pystyy keskittymään kelkkareittiin joka näyttää olevan Kaavilla lakisääteisiin palveluihin kuuluva asia. Ensivuoden talousarvioon varattava rahoitus lumitykkien ostoon ja lumetukseen, saadaan reitti ympärivuotiseen käyttöön, on työllistävä vaikutus. Näin Kaavilla, palvelut ajetaan alas, kelkkareitti tuo turistit tuppukylään ihmettä katsomaan..

yheksälläkymmentäRe: KAAVI23.11.2018 19.03
Veronkiskuri ,valtuuston puheenjohtaja Jorma ,vie viimeisetkin mummojen markat.
Ps.Tavataan samassa vaivaistalossa.

jooRe: KAAVI24.11.2018 9.43
joo

eiRe: KAAVI30.11.2018 9.32
Jorma kehuu itseään, kuntalaisilla ei kehumisen aihetta. Jorma ja Hilkka oli esteellisinä pois kokouksesta kun hallitus päätti myydä kiinteistöt yksityiselle yritykselle ja salaiset sopimukset tehtiin. Luullaan palvelujen säilyvän, jatkossa omistaja päättää vuokrista ja kuka niissä tuottaa palveluja. Jorma on poissa niistä päätöksistä

jormatonRe: KAAVI30.11.2018 18.43
Voi teidän Jormaa, ei seiso edes päätösten takana jämerästi, joita ajanut puolueessa.
Ei ole edes takin kääntäjä kuten hilkka kun asuu takin vuorien välissä

eskimoRe: KAAVI30.11.2018 18.54
jormalle pitää antaa viagraa,niin jorma seisoo jämerästi hilkan takana

kysyjäRe: KAAVI6.12.2018 17.53
Kaavilla näyttää kunnanhallitus ottaneen kaiken päätösvallan. Hallitusta ei sido mitkään lait tai säännöt ja johtavat politikot usein ovat esteellisiä. Neljä tai viisi hallituksen jäsentä tekee päätökset. Missä on valtuusto joka käyttää kuntalain mukaan suurinta päätösvaltaa ( Kaavilla ei ). Puheenjohtaja on huolissaan alijäämästä ja tiedottamisesta, teot puuttuu. Valtuusto voi jatkossa kokoontuva vain kerran vuodessa korottamaan veroja.

SelmaRe: KAAVI6.12.2018 21.05
Kuka käyttää valtaa n.s. New Stroms yhtiössä?

eskimoRe: KAAVI28.12.2018 19.59
hallitus teki pikapäätöksen terveyspalveluiden suhteen, joka jatkuu 2022 asti. mitenhän kaavin attentaatti sopimuksen käy

kehittäjäRe: KAAVI6.1.2019 16.00
Kaavilla löydetty uusi vetovoimatekijä, peritään päivähoitomaksu vain ensimmäiseltä lapselta. Valtuuston päätös, jossa takit kääntyi päättäjiltä useita kertoja ympäri. Hallituksen puheenjohtaja Hilkka Tiilikainen esitti takinkääntöleikkiä ja takit pyöri. Perustelut, kuntaan muuttaa lapsiperheitä, kunnan asukasmäärä saadaan kasvuun. Päivähoitotilat huonot, tulovero, kiinteistövero ja vesimaksut erittäin korkeita, näillä ei ole mitään vaikutusta vain päivähoitomaksut olleet este perheiden muuttamiselle Kaaville.
Asia korjattu jäämme odottamaan lapsiperheitä. Oliko sittenkin vain muutamien luottamushenkilöiden oma etu päätöksen takana?

AKM, se ainoa oikeaRe: KAAVI6.1.2019 19.32
Kaavilaisia pitää onnitella itsenäisestä päätöksenteosta!!!

YLE:n uutisista kuulin minäkin, kun Attendo osti lääkäripalvelut ja näköjään eläimetkin tulee saamaan hoitoa.

Petäjäsaareen taas nousee kovaa vauhtia Israelin poikien lomakylä.

Eikä ainakaan pienen ja ketterän New Stromsin ole tarvinnut tehdä Kaavin päätösenteosta kunnallisvalitusta EU:n SEUT sopimuksen artikloiden rikkomisen takia.

Kyllä on mukava katsoa, kun pieni Koillis-Savon kunta porskuttaa vuan etteen päin!!!

Kohta tulee luotijunan pistoraide Kuopion ja Kaavin välille.

Juankoskella alettiin suunnittelemaan Juice Avenueta liian myöhään. NS esitti jo 10 vuotta sitten Esterille, miten Juankosken kaupungista tehdään todellinen turistirysä, mutta nyt juna on jo mennyt Juankosken aseman ohi.

Esteri on aina mennyt merta etemmäksi kalaan ja siksi ennen Koillis-Savon vaurain kunta Juankoski näivettyy nyt pikkuhiljaa autioksi Kuopion syrjäkyläpahaseksi.

Keskusta pettää aina

SalmeRe: KAAVI6.1.2019 20.15
Kaavi ja Juankoski ....peräkyliä molemmat. Ei mitään tulevaisuutta. Tyhjiä taloja.

kuntalainenRe: KAAVI7.1.2019 16.29
Kaavi porskuttaa, kaikki kiinteistöt joissa tuotetaan kuntalaisille palvelut ( vanhukset, terveys ) myyty yksityiselle. Alijäämä kohta miljoona? Hyvin menee.

jarkkoRe: KAAVI18.1.2019 22.10
auto jokaiselle valtuutetun vaimolle

kehittäjäRe: KAAVI19.1.2019 13.28
Moottorikelkka valtuutettujen vaimoille jotka ovat kunnassa töissä ( kunnan rahalla). Valtuutetut jotka kannattivat pakkorasitteen laittamista yksityisten maille ja kelkkareittien rakentamista. Vaimoille kelkat, sitten tulee kelkkareitit.

TapolanmarttiRe: KAAVI23.1.2019 23.24
Olen vakuutus ukko samaa mieltä, ilmainen vakuutus.

Säästo 500 e kuussaRe: KAAVI11.4.2019 19.38
Kukahan valtuutettu Kaavilla on ajanut eniten omia etujaan, hmm.
Todennäköisesti joka jolla on paljon lapsia, hoitomaksu vain yhdestä lapsesta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: