Keskustelu

alan kolmas miesHuutoäänestys ilmastomarssin lopuksi21.10.2018 19.43
8000 ilmastoaktivistia marssi ilmaston puolesta perjantaina Helsingissä. Marssi päättyi Eduskuntatalon portaille, jossa aktivistit vaativat poliitikolta ilmastopäätöksiä.

Ilmastomarssijoille oli vastaamassa seuraavat eduskunnan "valveutuneet" ilmastopoliitikot:

 Anders Adlercreutz (rkp)
 Kai Mykkänen (kok)
 Maria Ohisalo (vihr)
 Antti Rinne (demut)
 Hanna Sarkkinen (vas)
 Sampo Terho (sin)
 Tiina Tuomela (kd)
 Matti Vanhanen (kepu)

Tilastokeskuksen mukaan Suomen väkiluku oli vuoden 2017 lopussa yhteensä 5 516 224 henkilöä.

Kun marssille osallistui nyt vain 8 000 ilmastoaktivistia, niin onneksi 5 506 224 suomalaista oli vielä jäänyt ilmastotalkoissa nukkuvien puolueeseen.

Ilmastotalkoolaiset edustivat siis vain 0.15% koko kansasta.

Kysymys näyttääkin olevan valtamedian kiihottamista ilmastoaktivisteista, joilla ei valitettavasti ole pienintäkään käsitystä maapallon ilmastoasioiden todellisesta tilasta ja siitä, mitkä tekijät vaikuttavat maapallon kulloiseenkin ilmastoon ja merien sekä maapallon kuoren ja sisuksen lämpötiloihin.

Tästä syystä myös ilmastomarssi päättyi Eduskuntatalon portailla perinteiseen suomalaiseen huutoäänestykseen.

Eniten ilmastoasioista "perillä" olevat kansanedustajat vastasivat kansan huutoon seuraavasti:

 Matti Vanhanen (kepu) sai ensimmäisen puheenvuoron ja Matti vastasi:
o Suomen metsät kasvat nyt enemmän kuin koskaan ennen.
o Kun Matilta kysyttiin, ryhtyykö kepu rajoittamaan hakkuita, niin Matti vastasi, että kepu kasvattaa hiilinielua.

 Anders Adlercreutz (rkp) totesi:
o Hiilinielua on kasvatettava, mutta 20 milj. motin lisähakkuut eivät ole mahdollisia. (Anders ei ole käsittääkseni edes metsänhoitaja vaan kirkkonummelainen arkkitehti, joka on opiskellut myös taloustieteitä). Tuskin Anders on käynyt mitään metsäinventaariotakaan tekemässä. Ehkä sienessä käynyt joskus sykyisessä metsässä.

 Kai Mykkänen (kok) totesi:
o Timo Soinille terveisiä, että on vain yksi ilmasto, eikä Timo voi omistaa mökkinsä päällä olevaa ilmastoa, joten valtiojohtoista ilmastonsuojelua tarvitaan.
o Mykkänen arvelikin, että fossiilisten polttoaineiden valtiontukea ei voida ihan heti poistaa.

 Sampo Terho (sin) totesi:
o Polttoaineiden tuen poistaminen on osoittautunut vaikeaksi
o Taloudellisetkin asiat täytyy ottaa huomioon.
o Sampo sanoi myös, että Suomi on päättänyt ohjata päästökaupan tulot mieluummin kotimaiselle teollisuudelle kuin kansanväliseen ilmastorahastoon.

 Maria Ohisalo (vihr) totesi:
o Peukaloiden pyörittely ilmastoasioissa ei enää sovi.
o Ilmastomuutoksen tulee olla ?kaiken politiikan suurin ja keskeisin kysymys? ja Suomen nettopäästöt pudotettava nollaan vuoteen 2030 mennessä.
o Ohisalo näyttää uhraavan kaikki eläkeläiset ja vanhat mummotkin ilmastopäästöjen alttarilla.
o Turpeen polttaminen on lopettava heti.
o Jokaisella pitää olla hyvä elää ja työskennellä tässä maassa.

 Hanna Sarkkinen (vas) totesi:
o Pieni maa ei voi välttää vastuutaan. Maapallon lämpötila on saatava rajoittumaan 1.5 asteeseen.
o Maapallon rajojen kunnioittaminen tulee olla kaiken poliittisen päätöksenteon lähtökohta.
o Turpeen energiankäyttö on pakko ajaa alas, ja se tarkoittaa sitä, että myös turpeenoton on pakko loppua.
o Uusia turvekenttiä ei avata, koska energiankäytön täytyy loppua.

 Antti Rinne (demut) totesi:
o Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi puoleensa seisovan hallituksen päätöksen takana, että hiilen käyttö lopetetaan vuonna 2029.
o Samaan aikaan meidän pitää päästä irti turpeesta niin nopeasti kuin mahdollista.
o Turpeen käytön lopettamiseen menee vuosia, ei kymmeniä vuosia, Rinne vastasi.

 Tiina Tuomela (kd) totesi:
o Tiina Tuomela kertoi myös kristillisdemokraattien kannattavan hallituksen esityksen aikataulua kivihiilen käytön lopettamisesta vuonna 2029.
o Kannatamme ehdottomasti kivihiilen kieltoa. Se on ihan absoluuttinen kantamme. Haluamme toki, että korvaavaa energiantuotantoa on mahdollista olla, jotta emme tule siihen tilanteeseen, että kylminä talvikuukausina joudumme ostamaan sähköä ulkomailta

Kun ihan oikeasti lukee yo. kansanedustajien esittämiä näkemyksiä Suomen energiahuollosta sekä metsä- ja ilmastopolitiikasta, niin tulee väkisinkin mieleen, että ilmastopoliittiseen huutoäänestykseen osallistuneilla kansanedustajilla ei ole edes alakoululaisen tasoisia tietoja Suomen energiahuollosta.

Minusta on järkyttävää, että tällaiset henkilöt voivat olla ylipäätään päättämässä koko Suomen kansan energiahuollon järjestämisestä.

Ensinnäkin voidaan todeta, että kukaan kyseisistä kansanedustajista ei tiedä edes sitä, miten hiilinielutkaan lasketaan. Heillä ei ole myöskään tietoa kansainvälisestä päästökaupasta, eikä sen ilmeisistä ja tunnetuista ongelmista. Suomessa vouhotettu sähköautobuumikin on vain hyttysen kusi Itämeressä.

St1:n johtaja ja omistaja Mika Anttonenkin on todennut, että Suomen ja pienten kuntien toimin ei voida vaikuttaa yhtään mitään koko maailman ilmastopäästöihin. Jos halutaan lisätä hiilinieluja, niin meidän on kiireesti alettava metsittää Saharan aavikoita.

Anttosen mukaan valtioilla ja politiikoilla ei kuitenkaan ole sellaisia rahoja, joilla mitattavia muutoksia voidaan saada aikaiseksi maapallon eri energiamuotojen käytössä.

Minunkaan käsitykseni mukaan kukaan Suomen johtavista energia- ja ympäristöpoliitikoista ei ole eläessään käynyt tutustumassa edes moderneihin combi-voimlaitoksiin, jotka tuottavat sekä lämpöä että sähköä ja tuskin kyseiset eduskunnan "energiasiantuntijat" ovat myöskään käyneet ihailemassa Imatran kosken partaalla, kun vesi juoksee Vuoksessa.

Imatran kosken kuohuja katsastaessa kyseiset eduskunnan "energiasiantuntijat" voisivat myös muistella sitä, kuinka aikoinaan Suomen Pankin johtajana ja myöhemmin presidenttinä ollut Risto Ryti ajoi voimallisesti Imatran kosken voimalaitoksen rakentamista, vaikka silloiset poliitikot yleisesti vastustivat hanketta, koska Suomessa ei muka koskaan tarvita sellaista määrää sähköä.

Nyt on taas samanlaiset energiaa vastustavat vassareiden ja viherpipertäjien voimat liikkeellä Unilukkaria, Terra Sipilää, Luomu Tiilikaista, Kai Mykkästä, Antti Rinnettä ja Suomen Pankin Kivihiili Ollia myöten.

Eduskunnan "energiasiantuntijoiden" kannattaisi viettää viikonloppu Imatralla valtion hotellissa ja pyytää audienssi Stora Enson Kaukopään tehtaiden voimalaitokselle katsomaan, miten nykypäivänä höyryä ja sähköä tehdään käytännön elämässä ja hyvin kannattavassa puunjalostustehtaassa.

Imatralta koko maailman ilmastoa puolustavat kansanedustajat voisivat sitten ottaa turistibussit, joiden avulla mentäisiin myös ekskursiolle tutustumaan Savon Voiman turvevoimaloihin, jotta voidaan laatia luotettava luettelo, missä järjestyksessä turvevoimalat suljetaan.

Vihreiden Maria Ohisalo ja vassarien Hanna Sarkkinenhan näyttävät olevankin sitä mieltä, että turpeen käyttö on tässä maassa lopettava heti.

Demujen Antti Rinnekin on jo pannut turpeen poltolle päätepisteen jo parin vuoden päähän. Kun Antti valitaan SAK:n tuella ehkä pääministeriksi tulevana keväänä, niin saadaan varmaan kokea ennen näkemättömät teollisuuslaitosten sulkemiset tässä maassa jo viimeistään parin vuoden päästä.

Huraa huh hah hei siellä Mannakorven mailla, siellä paljon on tiputettu pontikkaa!!!

Suomessa on tällä hetkellä käsittääkseni 10 kivihiiltä käyttävää voimalaa, jotka tuottavat lämpö ja sähköä seuraavasti:

 Sähköteho 2 441 MW
 Lämpöteho 2 585 MW
 Kokonaisteho 5 026 MW

Kun verrataan ym. 10 kivihiilivoimalan pelkästään sähkötehoja rakenteilla olevan Olkiluoto 3:n sähkötehoon, joka on 1600 MW, niin kivihiilivoimaloiden sulkeminen noin vain tarkoittaa sitä, että Suomesta poistuisi pelkästään sähkötehoa noin 1.5 Olkiluoto 3:n verran.

Olkiluodon 3 hankkeestahan tiedetää seuraavaa:

 2000 Periaatepätös rakentamisesta tehtiin
 2005 Voimalan rakentaminen aloitetaan
 2019 Voimala ehkä käynnityy ja saa käyttöluvan
 Voimalan hinnaksi tulee huimat ehkä 10 miljardia euroa eli 6 250 euro/kW

Kivihiilikäyttöisen sähkötehon lisäksi poistuisi vielä lämpötehoa jopa vielä enemmän. Karkeasti laskeskelin alustavasti, että suljetun kapasiteetin hinta voi olla 7.3 miljardia euroa.

Tämä tulee olemaan hyvin vaikea korvata, koska nykyisillä sähkön ja lämmön hinnoilla ei ole kannattavaa rakentaa uutta kapasiteettia tähän maahan.

Suomessa on taas turvevoimaloita pilvin pimein ja niissä on sama tilanne kuin hiilivoimaloissakin, että turvevoimalatkin tuottavat sekä sähköä että lämpöä. Turvevoimaloitahan meillä on seuraavasti:

 Lauhdevoimalat 9 kpl teho 2 687 MW
 Teollisuusvoimalat 27 kpl teho 3 129 MW
 Kunnalliset voimalat 20 kpl teho 1 360 MW
 Yhteensä voimaloita 56 kpl teho 7 176 MW

Turvevoimaloiden investointikustannus per tuotettu energiamäärä on kaikkein kallein energiamuoto ja lähes kaksikertainen verrattuna esim. kaasu-combilaitosten hankintakustannuksiin.

Alustavasti arvioin taas karkeasti, että kaikkien turvelaitosten korvaaminen jollakin muulla polttoaineella voi maksaa pelkästään voimaloiden osalta lähes 13 miljardia euroa.

Kun sitten lasketaan näiden ilmastokiihkoilijoiden esittämät toiveet kansanedustajille, niin ilmeisesti pelkkien voimaloiden sulkemisten osalta puhutaan ainakin 20 miljardista eurosta, mikä toteutettuna voi sitten johtaa kokonaisuutena vaikka 30 miljardiin euroon, kun otetaan samalla huomioon myös muut voimalamuutoksista ja sulkemisista aiheutuvat investointitarpeet.

Terra Sipilän täysin epärealististen energia- ja ilmatosuunnitelmien mukaan Suomen yritysten ja kuntien pitäsi siis tulevan noin 10 vuoden sisään pystyä sijoitamaan ehkä jopa 30 miljardia euroa, jotta päästää ilmastokiihkoilijoiden epärealistisiin tavoitteisiin.

Aikataulullisesti ei ole mitenkään mahdollista toteuttaa tällaisia suunnitelmia. Terra Sipilälle on syytä todeta, että kysymyksessä ei ole mikään muutaman kuukauden digi- tai WhatsApp-hanke.

Suomessa ei myöskään valitettavasti ole sellaisia energiayhtiöitä tai kuntia, jotka pystyisivät tekemään tällaisia investointeja varsinkaan, kun tuollaislle investoinnelle ei energian poliittisesti tuettujen alhaisten hintojen vuoksi ole löydettävissä nykyteknologialla mitään kannattavuutta.

Suomen lämpö- ja sähkövoimaloita suljettaessa täytyy myös muistaa, että samalla täytyy tappaa ja lakkauttaa esim. Vapo Oy:n ja myös kaikki kunnallista turve-energiaa hyödyntävät operaatiotkin.

En ole viitsinyt lähteä laskemaan esim. sitä henkilökunnan määrää, joka joudutaan irtisanomaan suljettavista hiili- ja kunnallisista turvevoimaloista, kun niin yksimielisesti kaikki kansanedustajat tuntuvat vihaavan kotimaista arvokasta turve-energiaakin, koska kiinalaiset ja säästeliäät saksalaisetkaan eivät ole saaneet ilmastopäästöjään kuriin.

Epäilen, että tässäkin puhutaan varmaan taas kymmenistä tuhansista uusista työttömistä ja tietenkin taas suoraan eduskunnan konsensus päätöksen perusteella.

Nythän demujen Antti Rinne ja bioenergiaan hurahtaneet kepuloiset ovat jo todenneet, että tulevissa eduskuntavaaleissa ohjelmiin otetaan todelliset "ilmastotalkoot". Antti näyttää jo luopuneen "synnytystalkoistaan", kun SAK-jyrät ja maailman parhaat kätilöt nostivat Antin puheista ison äläkän.

Selvä viesti oli Antille,että seksiasioista ei SAK:n mielestä ole soveliasta puhua ääneen. Saa nähdä, saako SAK:n mielestä puhua ilmastoasioistakaan ääneen.

Tähän mennessähän meillä on näissä ilmastoasioissa vasta harjoiteltu.

Ilmastokiima on kuitenkin korkealla eduskunnassa. Meidän on pakko saada nettopäästöt nollaan tai jopa miinukselle, kuten vihreiden Maria Ohisalo julisti Eduskuntatalon partailla ilmastoaktivisteille.

En ollenkaan ihmettele, jos tukholmalaiselta "klubilta" paidatta tavattu Touko Aaltokin on joutunut jo pidentämään sairaslomaansakin, kun tuollaisia julistuksia kuuluu nyt jo vihreiden kaadereilta.

Minusta näyttää siltä, että tulevissa eduskuntavaaleissa on tulossa kilpajuoksu siitä, mikä puolue uskaltaa nopeimmin ajaa alas koko Suomen ?hyvinvointi yhteiskunnan? ja sitä pystyssä pitävän teollisuuden, liikenteen ja kaupan maataloutta myöten.

MFGA (Make Finland Great Again)!!!

Kepukin pettää aina.

AKM, se ainoa oikeaRe: Huutoäänestys ilmastomarssin lopuksi22.10.2018 20.12
AKM, se ainoa oikea, aloitti asiallisen keskustelun Terra Sipilän ja sinisilmäisen Petteri Orpon laittomasta Maakunta Sotesta.

Jälleen kerran nähtiin, että pieni ja ketterä New Stroms Oy ja sen johto olivat jo alkuvuodesta 2011 selvillä siitä, että EU:n SEUT sopimuksen mukaan julkisten toimioiden kilpailutilanteessa myöntämä tuki ei sovi EU:n sisämarkkinoille.

Tällaista tukea kutsutaan kielletyksi valtiontueksi, joita ei saa myöntää missään tilanteessa.

Miksi sitten Terra Sipilä ja sinisilmäinen Petteri Orpo tieten tahtoen yhdessä 1001 Yön Satukirjan kirjailija Tuomas Pöystin kanssa alun perin lähtivät kirjoittamaan Sote Rehulan (kepu) kanssa EU juridiikasta täysin tietämättömälle Annika "Äiti" Saarikolle (kepu) Soten Maakuntamallia, jonka jo nyt kaikki EU:n oikeuskäytännöstä perillä olevat juristit tietävät olevan EU-oikeuden vastainen.

Koska Maakunta Sote on EU-oikeuden vastainen, niin se on myös kuntalain ja Suomen perustuslain vastainen.

Näin ollen kuka tahansa yksittäinen Suomen kansalainen voi nähtävästi tehdä häntä koskevasta Sote-päätöksestä hallinto-oikeudellisen valituksen hyvin tuloksin.

Panda-puistossakin yksittäinen valveutunut kansalainen teki Panda-puiston 8.2 milj. euron kaupungin takauksesta kunnallisvalituksen, jonka perusteella KHO totesikin, että takaus on laiton, koska se vaarantaa Ähtärin kunnan talouden.

Voi vain kuvitella, mitä esimerkiksi KHO toteaa, jos laittomat takaukset vaarantavat koko Kainuun Maakunnan kaikkien kuntien terveydenhuollon toteutumisen.

Minä olen taipuvainen uskomaan, että tilanne tulisi silloin olemaan vakavampi kuin yksittäisen homeisen kyläkoulun sulkeminen taloudellisin perustein.

Puhumattakaan siitä, jos isot ja pienemmätkin yritykset lähtevät valittamaan esim. sen johdosta, että Annika "Äiti" ei jostain syystä sallisikaan jossain maakunnassa palveluseteleitä niitä anoville tahoille.

Koska Suomen perustuslain mukaan kaikkia kansalaisia täytyy kohdella tasapuolisesti, niin KHO:lle ei jää muuta mahdollisuutta, kuin lähettää kepuloiselle juridiikkaa tuntemattomalle Annika "Äidille" ukaasi, että Suomessa palvelusetelijärjestelmä koskee kaikkia kansalaisia yhdenvertaisesti.

Pahimmassa tapauksessa meillä saattaa siis olla vuonna 2020 tilanne, jolloin Terra Sipilän Maakunta Soten pitäisi muistaakseni olla voimassa, että meillä onkin esim. 100 000-200 000 valitusta hallinto-oikeuksissa.

Siitähän ei ole mitään epäilystä, että kaikki valitukset tulevat tietysti menemään läpi.

Kaikkein pahinta on tietysti se, että Heikki Niemeläisen johtama Kuntatakauskeskus ei taatusti tule myöntämään Maakuntien tilakeskusten lainoille minkäänlaisia takauksia, koska Heikki toimii tehtävässään vallitsevaa lakia noudattaen.

Ainoa mahdollisuus saada Maakunnallisille Tilakeskuksille takaus onkin, että kepuloiset maakuntavaltuutetut ja johtajat myöntävät Tilakeskusten lainoille henkilökohtaisen takauksen.

Tilakeskusten takauksien arvon määritys tulee kyllä olemaan erittäin mielenkiintoinen prosessi, koska henkilötakaus tuskin tulee ainakaan vanhemmilla maakuntavaltuutetuilla kysymykseen.

Tietysti kiinteistötakaus olisikin houkuttelevampi ja varmempi vaihtoehto.

Tietysti köyhimmissä kunnissa kuten esim. Kainuussa ja Lapissa sosiaali- ja terveysministeriö voisi palkata Vision Huntersin luottokonsultit määrittämään Tilakeskusten turvaavat takaukset paikallisien tyhjien latojen ja navettojen 50 vuotisista kunnan vuokrasopimuksista laskettujen diskontattujen kassavirtojen perusteella.

Ongelmaksi kuitenkin nousee se, että korviaan myöten veloissa olevien maito- ja viljelystilojen navettojen ja latojen arvo ei varmaan ainakaan kansainvälisiä sijoittajia ja pankkeja helposti vakuuta.

Kyllä tässä näyttää nyt käyvän Terra Sipilän ja Annika "Äiti" Saarikon Maakuntien 1001 Yön Satukirjan mukaisen sotemallin kanssa aivan samalla tavalla, kun on käynyt Juankosken kaupungin myöntämän laittoman 5 milj. euron suuruisen kaupungin takauksen kohdalla.

Terra Sipilän suunnittelemien Tilakeskusten takaukset tulevat siis olemaan erittäin "huteralla pohjalla" ja KHO:lle jää ainoaksi tehtäväksi määrätä purettavaksi kaikki EU:n kilpailuoikeutta rajoittavat takaus- ja muut päätökset.

Huvittaa, kun AKM, se ainoa oikea kiinnitti huomiota Terra Sipilän väkipakolla ajamassa Maakunta Sotessa oleviin valuvikoihin, niin eikös heti kepuloisten Trolli-osasto hälytetty kirjoittamaan taas alan miehen nimimerkillä ja näin halpamaisesti yrittäen taas estää asiallisen keskustelun Terra Sipilän suunnittelemasta jättiläismäisestä kepuloisesta verovarojen puhallushankkeesta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: