Keskustelu

Ulkopuolinen tarkkailijaKuopion Koillis-Savo moottorikelkkareittimafia jyllää30.10.2018 13.23
Kuopio on nyt lähtenyt kiireellä rakentamaan Juankosken puolelle Kaavin kupeeseen virallista n. 750 m tienpätkää moottorikelkoille "tärkeäksi" kulkuyhteydeksi suoalueella.
Reitti alkaa Kaavin Rojolammin länsipuolen tuntumassa olevalta suolta ja päättyy takaisin Kaavin rajan vieressä olevalle suoalueelle.

Lieneekö kyse ehkä uumoillusta "korkokenkä-kukkamekko suohiitoon" keskittyvästä urheilukeskuksesta palveluineen Kaavin kupeeseen?

https://www.youtube.com/watch?v=spznoAzyWk0

Reittipätkältä on ainakin jo parturoitu kaikki alueella olevat puut.

hiljaiste puolustajaRe: Kuopion Koillis-Savo moottorikelkkareittimafia jyllää30.10.2018 13.51
Kaavilla pieni porukka ajaa kelkkareittiä keinoja kaihtamatta. Kukaan ei kerro mistä rahat otetaan rautatiesillan ja reitin rakentamiseen. Kustannukset hatusta vedetty, ei väliä paljonko maksaa, me haluamme. Voiko päättäjät tehdä päätöksiä, kuka koviten huutaa perusteella ( Kaavilla voitaan ). pienet lapset ja vanhukset ovat hiljaisia kärsijöitä.

Ulkopuolinen tarkkailijaRe: Kuopion Koillis-Savo moottorikelkkareittimafia jyllää30.10.2018 14.00
Juankoski on kyllä päättänyt 5.12.2011 §272, että kelkkareitistöä ei Juankosken alueelle synny.
Toisin sanoen yleistä tarvetta moottorikelkoilla kulkemiseen ei alueella ole katsottu olevan, eikä sellaista tarvetta myöskään ole haluttu väkisin synnyttää ainakaan yksityisten maille lisäkustannuksina jo olevien yleisten teiden lisäksi.
Kaavin kunta on myös päättänyt, että mikäli Kaavin puolelle moottorikelkkareittejä halutaan rakentaa, niin sellaiseen tarvitaan maanomistajien suostumus, kuten  Maastoliikennelaki edellyttää.

Ulkopuolinen tarkkailijaRe: Kuopion Koillis-Savo moottorikelkkareittimafia jyllää30.10.2018 14.26
Huom. Jos tuo Hiljaisten puolustajan mainitsema Kaavin pieni porukka ei ole hankkinut maanomistajilta Maastoliikennelain edellyttämiä lupia reittialueelta, niin ei sellaista yleisesti tarpeetonta reittiä myöskään Kaaville synny ... muuta kuin mafiaa vastaavilla toimilla.
Tiettävästi lupia ei ole, eikä sellaisia myöskään maanomistajilta ole kyselty.

Ossi PehkonenRe: Kuopion Koillis-Savo moottorikelkkareittimafia jyllää30.10.2018 16.32
Tuusniemen maanomistajat ovat myös alusta asti pitäneet moottorikelkkareittien rakentamista mailleen tarpeettomana sekä normaalia olemistaan ja metsätaloutta haittaavana - hiilijalanjäljestä puhumattakaan.
Tuusniemi onkin jo kertaalleen luopunut moottorikelkkareitistään yleisen kulkuyhteyden luomiseksi suunnitelmineen vanhentuneena.

Ossi PehkonenRe: Kuopion Koillis-Savo moottorikelkkareittimafia jyllää30.10.2018 16.50
NYT kuitenkin Tuusnimellä moottorikelkkareittien uudelleen rakentamisuumoilussa ei näytä röyhkeydessään olevan mitään rajaa.
Virkamiehillä on kyllä osoittautunut olevan todellisia vaikeuksia keksiä perusteita maanomistajien vaatimusten kieltämiseen ja aikaisempien toimiensa pyörtämisessä ilmastokatastrofin torjuntaan.

Virkamiehet ovat Tuusniemellä julkistamansa esityslistan (Nro 6/2018 30.10.2018) mukaan kaikessa viisaudessaan keksineet päissään itäneistä ajatuksista, että kaikki oikaisuvaatimusten esittäjät valtakakirjoineen on lopetettu tai lopetettava, jolloin he eivät siten myöskään ole oikeustoimikelpoisia.

(valmistelija: tekninen johtaja Mika Karvonen, puh. 044 7209 048)
Esitys: Lautakunta hylkää oikaisuvaatimuksen.

Ajankohtaiseen huoleen ilmastonmuutoksesta nyt ehkä sopisi yhtä hyvin paikalliseen "mitä mitä mitä...? -moottorikelkkareittiongelmaan Juankosken Juicen Euroviisussa "Ilomantsi" v. 1981 silloiseen vaivaan esitetty lääke:
"Ei virkavaltaa voi muuten opettaa, kuin viedä saunan taakse ja lopettaa"

Juice Leskinen ? Ilomantsi: https://www.youtube.com/watch?v=laCgOcnmLR8

ei maanomistajaRe: Kuopion Koillis-Savo moottorikelkkareittimafia jyllää4.11.2018 16.56
kaavin kunnanjohtaja joutaa kelkkareitti sopan tiimoilta sätky ukoksi posseen.

AKM, se ainoa oikeaRe: Kuopion Koillis-Savo moottorikelkkareittimafia jyllää4.11.2018 18.19
Ossi Pehkoselle tiedoksi, että ketterä New Stroms Oy tarjoisi pesätä 4 milj. euroa, mutta oli valmis vielä nostamaan tarjoustaan, että lunastus varmasti onnistuisi ja tehdas käynnistyisi. Ja kelkkareitti voisi kulkea vaikkapa tehdasalueen läpi.

Esteri Kangasveijari ei kuitenkaan voinut hyväksyä sitä, että konkurssipesä myydään rehelliselle uudelle yrittäjälle .Esteri on myös vastustanut kelkkareittejä.

Esteri haluasi kuitenkin varmistaa sen, että kansainvälinen rahanpesijä pystyy lunastamaan mahdollisimman edullisesti.

Esteri ja muut puuhamiehet olivatkin sopineet, että pesä myydään rahattomalle ukrainalaiselle Val Samorizille vain 3.125 milj. eurolla.

Jotta varattomaksi todettu Val Samorizin yhtiö pystyi maksamaan Römssyn konkkapesästä 3.125 milj. euroa, Esteri ja muut Premium Board Finland Oy:n puuhamiehet olivat sopineet, että Juankosken kaupunki ensinnäkin myöntää Val Samorizille 5 milj. euron takauksen, jonka avulla Premium Board saa nostettua käteistä rahaa seuraavista pankeista:

- Finnvera Oyj 6.25 milj. euroa
- Handelsbanken 6.25 milj. euroa
- Yhteensä siis 12.5 milj. euroa

Ym. rahoituspaketin lisäksi Esteri vielä junaili lähes 9 milj. euron arvoisen lähes uuden biovoimalan Premium Board Finland Oy:n sisaryritys Primary Energy Finland Oy:lle.

Esteri ja Premium Boardin puuhamiehet lahjoittivat siis laittomiksi KHO:ssa todetulla tavalla Val Samorizin varattomille yrityksille rahoitusapua kaikkiaan 27.5 milj. euroa (=Handelsbankenin ja Finnveran lainapaketti + 9 milj. euron arvoinen Biolämpö), jotta varaton ja ns. pk-yritykseksi puuhamiesten naamioima Premium Board Finland pystyi tarjoamaan peräti 3.125 milj. euroa Römssyn konkka pesästä.

New Stroms Oy:n tekemä tarjous oli siis Juankosken kaupungin kannalta ainakin 14 milj. euroa edullisempi kuin Premium Boardin Finlandin maksama lunastushinta.

Koska NS olisi konkkapesän lunastuksen jälkeen myös käynnistänyt tehtaan ja tehnyt siihen tarvittavat kehitysinvestoinnit, niin NS:n lunastus olisi siis mahdollistanut noin 160 pysyvää työpaikkaa Juankoskelle moniksi vuosiksi eteenpäin.

Esteri ei kuitenkaan voinut hyväksyä tällaista ajatusta.

Meneillään olevassa tutkinnassa onkin syytä juuriaan myöten selvittää, miksi Esteri ei voinut hyväksyä NS:n tekemää ylivoimaisesti kaupungin ja pesän kannalta parempaa konkurssipesän lunastustarjousta.

3.2.2011 tehty aiesopimus Biolämmön myymisestä Premium Board Board yhtiöille lahjakaupalla konkurssipesän lunastuksen yhteydessä ja Biolämmön lainojen leikkaaminen samassa yhteydessä 40%:lla vaikuttaa myös varsin omituiselta toimenpiteeltä varsinkin, kun Juankosken Biolämpö Oy oli täysin konkurssipesän ulkopuolinen yhtiö.

Esteriltä ja puuhamiehiltä odotetaan siis vastauksia moniin vielä avoimena oleviin kysymyksiin.

Asian tutkijoita varmasti kiinnostaa tietää, mikä on ollut laittomiksi todettujen toimien todellinen motiivi.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: