Keskustelu

eeroKateuskalenteri1.11.2018 20.35
Nyt kun näin, iltapuhteella kaikki suomalaiset alkavat toipua ensijärkytyksestään aamulla julkistetun kateuskalenterin tiedoista, joissa ilmituodaan suomalaisen yhteiskunnan järkyttävät tuloerot. En kadehdi Supershellin menestystarinaa, olen täysin tietoinen siitä, kuinka Supershellin johtohenkilöt ovat myötämielisesti suhtautuneet suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointiin ja ovat aina maksaneet veronsa suomen yhteiskunnalle, ilman turhia verokikkailuja. Muistettakoon edellisvuoden, 2016 tapahtunut yritysmyynti kiinalaisille, jonka tuottojen seurauksena Supershell ja tytäryrityksensä Kahon 3 myynnin voittojen vuoksi maksoi suomen historian suurimmat yhteisöverot suomen valtion kassaan. Valtavan 675 miljon. eur. Tämän ennätysveron seuraavaa rikkojaa ehkä saamme ootella jokusen aikaa. Kuinka monta sinivalkoista sisarhentovalkoista ja kuinka monta eläkemummoa kautta ukkia tukihenkilöineen voidaan tällä summalla suomessa ylläpitää. Jo pelkästään sinivalkoisia hoitsutyttöjä tällä palkattaisiin kokovuotiseen työsuhteeseen vähintäin 1500 neitokaista. Mut johonkin suomen valtion kassassa varat hupenevat. Tänäänkään, kansallisena kateuspäivänä en voi, enkä kenenkään haluaisi kadehtivan supershellin kärkiviisikon viimevuoden valtavia tuloja, joista he ovat säntillisesti makseneet meidän kaikkien hyvinvoinniksi yli 78 milj.eur veroja...... Suomeen....... Jo pelkästään toimitusjohtaja Ilkka Paanasen pelkät ansiotulot, reilut 32 milj. eur. ylittää jo useamman suomalaiskunnan budjetin moninkertaisesti. Hänen suomen valtiolle maksamansa ruhtinaalliset 28 milj. eur verot ovat sinällään varsin kunnioitettavia, käsittämättömiä summia. Esimerkiksi synnyinkotikuntani Kaaville samaan ansiotasoon pääsevälle asukkaalle, Kaaville olisi todellinen lottovoitto. Jo Ilkka Paanasen oloinen veronmaksaja kustantaisi kunnallisveronmaksullaan koko kaikkien muitten kuntalaisten veronmaksumäärän. Loppupeleissähän bisneksessä on kysymys siitä, et kaikki ihmiset eivät aikanan älyä kaikkia asioita ja siksihän me oomme täällä kirjoittelemassa.

eeroRe: Kateuskalenteri1.11.2018 20.42
Het pitää laittaa oikaisu omiin lausuntoihini.

1500 hoitsua voidaan palkata Paanasen 2016 vuoden ansioistaan maksamillaan veroilla, ei Supershellin 2016 yhteisöveroilla, niillä palkattaisiin monikymmenpäinen määrä ihmisiä.

alan kolmas miesRe: Kateuskalenteri2.11.2018 2.52
Eilen suurena kateuspäivänä YLE:n uutisissa haastateltiin tietysti ensimmäisenä Palkansaajien johtaja Elina Pylkkästä, joka totesi, että vuonna 2017 palkansaajien verokertymä laski, mutta vuonna 2018 palkansaajien verokertymä on taas kääntynyt normaaliin tapaan nousuun.

Elina piti hyvänä, että veroja kerätään runsaasti, jotta ns. hyvin vointivaltiota voidaan pitää pystyssä.

Elinan puheita on syytä vähän kriittisemmin tarkastella kuin YLE taas teki valtakunnallisessa uutislähetyksessään.

Jos katsotaan Suomen työvoimaa, niin vuonna 2017 Suomen työvoimatilanne oli seuraava:

 15-74 vuotiaita työikäisiä yhteensä 4 114 000
 15-74 työvoima yhteensä 2 473 000
 15-74 palkansaajia yhteensä 2 147 000
 työeläkettä saavia yhteensä 1 484 600
 työvoiman ulkopuolella 1 407 000

Voidaan todeta, että työvoiman määrä on Suomessa suhteellisen pieni, joten heidän maksamien verojen varaan ei voida mahdottomia laskea.

Suomen yksi suurimpia ongelmia on se, että meillä ei ole oikeita pääomamarkkinoita samaan tapaan kuin esim. Ruotsissa ja muissa sivistysmaissa.

Suomalaisten rahat ovat pääasiassa sijoitettu asuntoihin, metsiin ja pankkitileille, joiden tuotto on pankkitilienkohdalla kohdalla käytännössä nolla.

Nyt kokoomus on ehdottanut, että Suomeenkin pitäisi saada vähitellen omat pääomamarkkinat. Ehdotettuna on, että Suomessakin voisi olla ihmisillä oma sijoitustili, jonka suuruudeksi
Petteri Orpopoika on varovasti ehdottanut 50 000 euroa.

Tietenkin demujen Antti Rinne on heti kiirehtinyt ilmoittamaan, että ainakaan demut eivät hyväksy tällaista tiliä.

Demujen ja vassarien mielestä korkeapalkkaisten henklöiden progressiota voidaan sensijaan huoletta nostaa ja kyllä Supercellin kaltaiset ja jopa aivan tavallisetkin palkannauttijat voivat hyvin maksaa 50% tai suurempiakin marginaaliveroja.

Antti Rinteen olisi hyvä keskustella näistä veroasioistakin vaimonsa Heta Rakkolaisen kanssa, koska Heta kuuluu olevan älykkyydeltään mensa-tasoa, mutta kuitenkin tykkää mm. autojen tuunaamisesta.

Jos nyt teemme sellaisen olettamuksen, että kaikki Suomen palkansaajat ja työeläkeläiset saisivat säästää itselleen sinänsä vielä hyvin vaatimattoman 50 000 euron suuruisen sijoitustilin, niin näille tileille kertyisi varoja seuraavasti:

 (2 147 000 + 1 484 000) = 3 631 600 sijoitustiliä
 50 000 x 3 631 600 = 181 580 000 000 EUR
 = 181.580 miljardia EUR

Jos tili tuottaisi vuodessa esim. 10%, niin tilin koko tuotto olisi seuraava:

 10% x 181.580 miljardia EUR = 18.158 miljardia EUR
Kun nämä sijoitustilien omistajat maksaisivat ottaessaan tuottoja sijoitustililtä ulos veroja esim. 20%:a, niin valtiolle kertyisi näistä tileistä pääomaveroja seuraavasti:

 20% x 18.158 miljardia EUR = 3.6316 miljardia EUR
Tietysti sijoitustilien omistajat sitten voisivat käyttää loppuosan vuotuisista eli noin 14.5 miljardia EUR tuotoista esim. maksaakseen palkkoja ja mitä tahansa muita menoja ja hankintoja esim. vaikka uusia autoja tai entistä parempia asuntoja.

Tätä noin 14.5 miljardin EUR rahavirtaa sopii verrata esim. nykyiseen mielettämään maataloustukeen, jonka vuotuinen suuruus on minimissään laskien ainakin 3 miljardia EUR.

Näin ollen Suomeen syntyisi aidot kotimaiset pääomamarkkinat ja raha alkaisi kiertää yhteiskunnassa.

Nykyään raha ei kierrä Suomen kartellisoituneessa yhteiskunnassa ja tästä syystä monet suomalaiset maksavat pienestä palkastaan aivan liian suuren osuuden tuloveroina.

Monille (nykyään jopa ns. keskituloisilla) ei jää normaalien elinkustannusten jälkeen käteen senttiäkään, jolloin ihmisille ei voi kertyä mitään varallisuutta, jota hyvinvointi yhteiskunta edellyttää.

Poliitikot eivät myöskään tunnu tajuavan sitä yksinkertaista totuutta, että kaikissa yrityksissä ja myös yksityistaloudessa
pätee alla oleva luonnonlaki:

 voittomarginaali x pääoman kiertonopeus = pääoman tuotto

Tämän yhtälön yksinkertainen tulkinta on se, että pienellä panoksella ja suurella pääoman kiertonopeudella päästään samaan pääoman tuottoon kuin suurella pääomapanoksella ja hitaalla pääoman kiertonopeudella.

Sanalaskussa sanotaan, että "kateus vie kalatkin vedestä" ja näin on valitettavasti asianlaita myös Suomessa, jossa etenkin perinteisesti ns. punamulta-akseli on kynsin hampain estänyt yksittäisten ihmisten varallisuuden kasvattamisen.

Kysymyksessä on sama ilmiö, jos metsästäjä tahallaan ampu itseänsä jalkaan.

Ilkka Paanasen maksamat verot ovat kunnioitettavia, mutta on kohtuutonta laittaa yksittäiset Ilkka Paanasen tapaiset hyvin onnistuneet henkilöt maksamaan erittäin merkittävän koko valtion verotulokertymästä.

Oikeus ja kohtuus puhuisi sen puolesta että noita yhteisiä veroja olisi tietysti maksamassa tasapuolisemmin iso osa kansasta, silloin vähäisempikin prosentuaalinen vero riittää hyvin kaikkien verotarpeiden hoitamiseen. Suomen tulisikin vähitellen siirtyä myös tasaverotukseen.

Tämän tekstin sanoma on se, että kaikissa yhteiskunnissa raha täytyy saada kiertämään mahdollisimman suurella nopeudella.

Nykyään Suomessa poliitikot kuitenkin tekevät kaikkensa, jotta rahan kiertonopeus olisi Suomessa mahdollisimman hidas.

Demujen Antti Rinnettä ei missään nimessä pidä päästää sormeilemaan raha- tai veroasioita ainakaan ennen, kun Antti on konsultoinut näistä asioista mensa-tasoista vaimoansa Hetaa..

eskimoRe: Kateuskalenteri2.11.2018 15.10
pyydetäänkö kreikasta apua, kun kaikki suomalaiset ovat sijoittaneet rahansa riskirahastoihin ja seuraava sota nollaa rahastojen arvon. sota tulee varmasti viiden vuoden sisällä, kyllä trump pitää siitä huolen

iloharjunkelmikaveriRe: Kateuskalenteri3.11.2018 20.47
No eipä oo eeroo listalla, vieläkkää.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: