Keskustelu

eerometoo isät11.11.2018 15.13
Nyt ko on jo reipas puolipäivää juhlittu isänpäivää, herää kysymyksiä, missä asemassa yhteiskunnassa me isät ja juuri suurin otsikoin globaalissa maailmassa naisten suuren metoo kampanjan merkeissä me miehet olemme ??

Jos isossa kuvassa katsotaan menneisyyteen, ei tarvii mennä, meänkielellä takakätteen ees vuosisattaa
Sillosessa maailmassa naisten asema suomalaisessa ja yleensäkkään koko maailmassa oli aivan muuta, mitä se on tänpäivänä.

Juuri äskenolleissa amerikoitten vaaleissa valittiin maan parlamenttiin muutama alkuperäiskansalainen,
aboriginaali, sekä maahanmuuttajataustainen henkilö.
Kaikki he olivat naisia.

Me kaikki, jotka seuraamme elämää muuallakin, kuin omilla kylillämme, voimme kaikista näistä viimevuosina tapahtuneista muutoksista yhteiskunnassamme, globaalisesti, havaita tosiasian.

Naiset nostavat voimakkaast omaa profiiliaan.
Kaikki kunnia heille, joille kunnia kuuluu.
Meitä isiä ja meitä miehiä ei olisi olemassakaan, ellei meidän vierellämme, aina jokaisen vähäpätöisen elämämme päivänä
olisi kulkenut nainen.

Nyt ko jopa eduskunnassa on heränny keskustelu, jota ministeri Mykkänen puolustaa, et isänpäivänäkin suomen lippu pitäis nostaa salkoon.
Okei !!
Herää kysymys miksi meitä miehiä,
pettureita, huijareita, huorintekijöitä pitäis juhlistaa nostamalla lippu salkoon.
Kysytäämpä tätä asiaa naisilta.
Tätä tutkimusta ei vielä taloustutkimus ole tehnyt.
Mikä tämän tutkimuksen, otannalla
+- 3000 ihmistä, virhemarginaali +- 2 %
tulos olisikaan.
Tutkimuksen tulokset, suomalaisessa yhteiskunnassa vallaolevan käsityksen mukaan, eivät olisi julkaisukelpoisia, koska meidän pienet lapsukaisemme ja lapsenlastemme nykypäivänä lukee myös median julkituomaa saastaista p...aa.
No.. kaikki kunnia meidän omille äideillemme ja puolisoille.
Kaikille meille isille !!
Hyvää isänpäivää

alan kolmas miesRe: metoo isät13.11.2018 4.46
Kokoomuksen Kai Mykkänen on tehnyt tuon Suomen lipun osalta ihan hyvän ehdotuksen, jota kannatan lämpimästi.

Meillähän on noita virallisia liputuspäivä vain 6 kappaletta ja yksi niistä on Äitien päivä.

Sitten meillä on muita liputuspäiviä vielä lisäksi 13.

Kaikkiaan meillä on siis vain 19 liputuspäivää.

Minusta on erittäin häpeällistä, että Suomen lippua ei saa nostaa salkoon kuin vain 19 kertaa vuodessa, eikä silloinkaan saa pitää lippuja ylhäällä kuin vain aamu 8:sta auringonlaskuun.

Mitä häpeämistä Suomen lipussa oikein on?

Amerikassakin on 32 liputuspäivää, joten kyllä Suomessa Isille on syytä nostaa piletti salkoon joka vuosi. Tästä ei ole kahta sanaa.

Sitä paitsi tasa-arvo vaatii, että kyllä perheissä myös Isien töitä täytyy pikku hiljaa ruveta arvostamaan.

Minä luulen, että Suomen alhainen syntyväisyyskin kohenee, kun Isiä aletaan entistä enemmän. Nykyäänkin joitakin miehiä pidettän jo ihan vihtoreina, kun naiset ovat kiilaamassa pörssiklubiinkin jäseniksi.

Minusta Juankoskella keskustan virallisen äänen perheessä ainakin tuntuu tasa-arvo vallitsevan. Olen saanut saman vaikutelman myös Eeron perheestä.

Virallinen äänikin se vain päivät pääksytysten nakkelee moukaria muistaakseni vanhasta navetasta, vaimo noutaa moukarin ja pistää heiton mitat aina visusti sinikantiseen vihkoon.

Sitä paitsi virallisen äänen viisas vaimo aina lähettää virallisen äänen halkojen hakumatkalle, jos on vähäisintäkään merkkiä siitä, että virallinen ääni on lähdössä joron jäljille.

Suomessa tasa-arvokeskustelu on viime aikoina viety aivan hakoteille, kun meille on levinnyt Amerikasta tuo vahingollinnen @metoo kulkutauti. Se on selvästi pahempi kuin polio aikoinaan 1950-luvulla. Polioon onneksi muistaaksen tohtori Salk löysi sitten lääkkeen ja polio saatiin melkein kokonaan hävitettyä maailmasta.

Nyt olisi jo korkea aika alkaa kehitellä lääkettä vahingollista @metoo epidemiaa vastaan, koska @metoo-epidemia on jo tuhonnut monien arvostettujen ihmisten elämän. Amerikassakin jopa korkeimman oikeuden tuomaria ja koko hänen perhettään hiillostettiin @metoo intoilijoiden häpeällisellä mollauskampanjalle. Kysymyksesä oli noitavainoakin pahempi viattomien ihmisten julkinen lynkkaus.

Kyllä tällainen @metoo terrorismi ei sovi minkäänlaiseen yhteiskuntaan.

Sitä paitsi meidän tulee myös muistaa tavalliseen perheeseen liittyvä normaali perhedynamiikka. Päällisin puolin saattaa näyttää siltä, että mies on perheen pää.

Tilanne kuitenkin muuttuu nopeasti, kun mennään sinne makuukamaria puolelle. Minä luulen, että jos suomalaisten perheiden makuukamareistä tehtäisiin kerrankin kunnollinen kysely, kuka siellä oikein päätöksiä tekee, niin tulokset voivat yllättää.

Sen verran on tullut tuota tsykologiaa tutkittua, että tulos on minulle kyselemättäkin selvä. Makuukammareissa se on 90%:sti niin, että nainen se, joka tekee päätöksiä ja on siellä sitten tietysti ns. perheen pää.

Kun sitten vielä tarkemmin anlysoidaan perheen normaalia sosiaalista dynamiikkaa, niin kyllä sieltä naisellekin löytyy aina päällikö: se on tietysti kiukutteleva lapsi tai kaksi.

En tunne tarkemmin Kai Mykkäsen perhe-elämää, mutta sen verran olen selvittänyt, että Kain vaimon nimi on Anna. Anna on eläinlääkäri ja heillä on kaksi lasta.

Kai on taas Jouni Mykkäsen poika ja Jouni Mykkäsen vaimo on taas Maria Mykkänen (os. Sokolow). Kain äiti on siis venäläinen emigrantti.
Tätä taustaa vasten ymmärtää, miksi Kai Mykkänen tuntee hyvin noita Venäjän asioita, mutta näin meikäläisen horsontista tarkastellen Kai on ehkä liiaksi intoitunut noihin vihreisiin aatteisiin, joihin kuuluu jopa sähköautolla ajelu, vaikka kyllä Kai on myös innokas bussien käyttäjä.

En halua mennä liian lähelle Kai Mykkäsen tai kenekään muunkaan perhe-elämää, joten minulla ei ole tietoa siitä, vallitseeko Kain perheessä tasa-arvo, kuten aivan ilmeisesti Juankosken keskustan virallisen äänen perheessä tuntuu vallitsevan.

Noille @metoo intoilijoille olisi kaikille hyvä palauttaa myös mieleen vanha kunnon termi miesten osalta eli ns. tohvelisankari.

Sosiaalinen tutkimushan on Suomessa minun tietääkseni ollut pääsääntöisesti vasemmistolaisesti ajattelevien ihmisten käsissä ja toisaalta monet näistä tutkijoista tuntuvat olevan jopa komannen polven "sossupummeja". Näin ainakin muistaakseni vassareiden kansanedustaja Anna Kontulakin taannoin totesi.

Se on selvää, että jos tutkijat ovat jonkin sortin pummeja, niin se on aivan varmaa, että tausta kyllä vaikuttaa myös tutkimustuloksiin. Edesmenneellä Äidilläni oli usein tapana sanoa eräänlaisena sosiaalisena ohjenuorna: joka härjillä ajaa, se häristä puhuu!!

Tästäkin voidaan päätellä, että suomalainen tasa-arvokeskustelu on vielä aivan lasten kengissä. Tuntuu käsittämättömältä, että meillä poliitikot vielä tänä päivänäkin voivat vakavalla naamalla jauhaa jostakin miehen tai naisen eurosta.

Jos otetaan vähän laajempi katsantokanta näihinkin @metoo asioihin Euroopassakin, niin on suorastaan helpottavaa, että vihdoin Saksassakin Muti Merkel siirtyy syrjään lammasmaisia EU:n miespuolisia poliitikkoja kyykyttämästä.

Kyllähän tässä jokainen EU-kansalainen on sen tiennyt jo kauan sitten, että Muti Merkelin euro on ainakin 1.5 euroa ellei 2, mutta siitä huolimatta Muti kuuluu pelkäävän jopa Putinin mustaa labradorin noustajaa.

Ei muuta kuin Suomen lippu vain salkoo myös Isille.

MFGA (Make Finland Great Again)!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: metoo isät13.11.2018 11.32
Akm on ottanut esille minulle aran, mutta Juankoskea laajasti koskettaneen tapaukseni kunnallisista luottamustoimista luopumisesta.

On totta, että jouduin muodollisesti luopumaan keskustan johtavasta asemasta juuri silloin, kun ymmärrystä olisi kipeimmin tarvittu.

Yleisesti levitetty syy oli se, että mies ei voi olla isäntä kunnassa, jos ei ole isäntä talossaan. Tällä tarkoitettiin nimenomaan sitä, että suostuin kuuntelemaan ja muovaan mielipiteeni keskusteltuani asioista puolisoni kanssa.

Luulen, että tilanne oli monilla muilla samanlainen. Useimpien vaimot olivat vain niin tyhmiä, ettei heistä ollut apuja vaikeitten asioiden ratkaisemisessa.

Silloin jouduttiin turvautumaan vanhaan ohjeeseen eli oli oltava vain eri mieltä niiden kanssa, jotka ymmärsivät asiat.

Loppuvaiheessa kunnan ratkaisut saneli Pentti Tolvanen. Keskusta valitsi kantansa siten, että ne olivat päin vastaisia hänen mielipiteittensä kanssa.

Myönnän, että tämä koeteltu linja on tullut hieman maksamaan Juankoskelle, mutta kyllä keskusta on edelleen vahva. Itsekin olen sopeutunut muutokseen ja pidän nykyistä Juankosken tilannetta todella hyvänä.

Ei ole enää alueellista eriarvoisuutta. Muuruvesi on vahvistuva osa kuntaa. Koulujen lopettaminen parantaa Säyneisen ja Muuruveden asemaa, vaikka monet eivät näytä tätä ymmärtävän.

alan kolmas miesRe: metoo isät13.11.2018 15.16
Minä kiitän keskustan virallista ääntä jälleen kerran erittäin asiallisesta kommentista yöllä kirjoittamani @metoo epidemiaa koskevan vuodatukseni johdosta.

Kuten virallinen ääni toteaa, monessa perheessä jo perinteisesti naisilla on päätöksenteossa ylivalta ja tämä ylivalta voi johtaa arvaamattomiin seuraamuksiin, kuten Juankosken ennen niin vauraassa kunnassa on todistettavasti käynyt.

Päätöksenteon osalta ongelmaksi nousee siis ns. naisen logiikka. Miehen on lähes mahdotonta ymmärtää, millä tavoin nainen päätyy ilmoittamaansa kantaan päätöksenteossa.

Jos nainen on päässyt muodostamaan päätöksentekoon liittyvän kantansa, niin ymmärrettävästi miehen on lähes mahdotonta muuttaa naisen kantaa miehen kantaa lähemmäksi.Tässä on se perussyy, miksi Suomessa nykyään muistaakseni lähes puolet avioliitoistakin purkaantuu.

Tästähän meillä on hyvä esimerkki kepuloistenkin kohdalla, kun unelmapari Kanki Kaikkosen ja demu Satu Taiveahon avioliittokin päättyi eroon.

Tästäkin nähdään, että kepuloisten ja demujen aatteiden yhdistäminen on käytännössä mahdotonta, vaikka perheeseen olisi hankittu jopa parikin adoptiolasta ja Kankikin oli jo tullut televisiotähdeksi tanssitaitojensa vuoksi. Harmillisesti Kanki kuitenkin ryvettyi pahasti ns. Nuorisosäätiö-jutussa. Tälläkin asialla on saattanut olla vaikutusta Kanki Kaikkosen ja Satu Taiveahon välisessä draamassa.

Nyt herättää ihmetystä, kuka on sitten lähtenyt varastamaan Satun itsenäisyyspäivänä käyttämän kalliin ja kauniin juhlapuvun. Minä en ole ennen kuullut, että mittoihin tehtyjä juhlapukuja varastetaan, mutta sen olen kokenut omakohtaisesti, että tyttäreni merkkifarkkuja kyllä naapurin tytöt varastelivat, kun erehdyttiin kuivaamaan niitä taloyhtiön yhteisessä kuivaushuoneessa.

Kun tällaista tapahtuu, niin minä lopetin heti vaatteiden kuivaamisen yhteisissä turvattomissa tiloissa. Minusta omakotiasunto onkin kaikkein turvallisin asumismuoto Suomessa.

Mihinkään kommuuniasumismuotoihin minä en valitettavasti ole koskaan ollut kovin innostunut. Sellainen asuminen sopii kyllä armeijaan, mutta kyllä siviilissä ihmisten täytyy itse saada päättää, millaisessa asunnossa hän haluaa asua.

Nykyäänhän poliitikot pyrkivät kaikin keinoin vieläkin säätelemään, millainen asunto on ihmiselle paras.

Suomalainen asumiskulttuuri ei ole juurikaan muuttunut niistä ajoista, kun maallakin asuntoja rakennettiin ns. aravalainojen turvin. Silloinkin poliitikot tiesivät tarkkaan, kuinka monta huonetta perheasunnossakin saa enintään olla.

Kun miesten ja naisten väliset asiat menevät hankauksiin, niin siinä voi lopputuloksena syntyä vaikka ruumiita.

Kun tämä on tilanne, niin ei ole mitään syytä lähteä voimallisesti @metoo agitaattoriksi.

Päätöksenteon pitää perustua faktoihin, ei haaveisiin ja kaiken maailman pilvilinnoihin tai ainakaan 50 vuoden päästä meitä muka ilmastonmuutoksen muodossa uhkaavaan maailmanloppuun.

Ei muuta kuin Suomen lippu vain salkoo myös Isille.

MFGA (Make Finland Great Again)!!!

eskimoRe: metoo isät13.11.2018 20.39
kompromissina ehdotan lipun nostamista puolitankoon, ei nykypareistakaan ota selvää kumpi on isä tai äiti. kelloja voisi siirtää keväällä puoli tuntia eteenpäin, ei tulisi kellekkään paha mieli

alan kolmas miesRe: metoo isät14.11.2018 2.01
eskimo näyttää ymmärtävän asian ytimen.

Tuon kellon siirtohan on meillä tullut elämää suuremmaksi asiaksi. Kysymys onkin meillä huomattavasti tärkeämpi yhteiskunnallinen asia kuin Terra Sipilän Kiky-sopimus.

Koska meillä ei tunnetusti ole tapahtunut Terra Sipilän aikana mitään mainittavaa positiivista kehitystä, niin minusta kellon siirtämisen sijasta eteen tai taakse, voitaisiin päättää pysäyttää kellot aamulla vaikka tasan 12:00:aan.

Silloin meillä olisi ainakin kello oikeassa kahdesti päivässä, eikä työmarkkinoiden kehityskään uhkaisi ainuttakaan työtöntä tai työllistettyä.

Nykyään ei enää juurikaan niitä kunnon taskunauriitakaan enää näe, joten taskukelloja ei voida siirrellä taskusta toiseen.

Mutta yleistyneitä rannekelloja voitaisiin kyllä siirtää aina vuosittain vasemmasta ranteesta oikeaan ja taas seuraavana vuonna takaisin. Olisihan siinäkin aika lailla vaihelua.

Meillä vallitsisi syvä yhteiskuntarauha.

On suorastaan ihana ajatella sitäkin, että meillä kellojen pysäyttämisen jälkeen ei olisi enää mitään kiirettä edes perustuslain ja myös EU-oikeuden vastaisen Terra Sipilän Maakunta Sotenkaan kanssa.

Saataisiin köllötella uunin pankolla aivan kaikessa rauhassa ja odotella taas tulevaa kesää.

Rohkenen jo nyt tehdä sellaisen ennustuksenkin, että ensi kesänä paistaa aivan varmasti taas aurinko ja välillä sataa.

Edes Sauli ei pysty tätä asiaa miksikään muuttamaan, vaikka kävi Pariisissä taas pitkän keskustelun Macronin kanssa Euroopan omista sotilasjoukoista ja YK:n ilmastosopimuksesta sekä mustan hiilen soihdutuksestakin.

Sauli myös ilmoitti Pariisissa Macronille, ettei hänkään kaveeraa nationalistien kanssa, mutta kyllä hän menee mielellään kylään, jos Donald Trump ja Putin hänet innostuvat kutsumaan visiitille kuulostelemaan uusia uutisia vaikka Lapin GPS-häirinnästä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: