Keskustelu

Näinkös siinä sitten käviKunnille tulossa miljoonia maksettavaa ? Savon Kuituverkon saneeraus hyväksyttiin15.11.2018 17.27
Tällä hetkellä politiikassa olevat hummeripoijat hyväksyivät kaapelia harvoille hömpötyksen Juankoskella. Nyt satojen tuhansien menetys on varmistunut ja näin siinä kävi mistä varoiteltiin aikoinaan. Onko näistä hummeripojista politiikan pariin olenkaan varsinkaan eduskuntaan. Kaapelia luvattiin, mutta metriäkään ei ole kaapelia Juankoskella näkynyt, joten rahat menivät kuin kankkulan kaivoon ja juankoskelaiset maksaa vaikkapa koulujen menetyksen muodossa. Ja pahinta oli , että näiden hummeriveljesten ohjastuksessa meni koko Juankoski konkkaan ja Kuopion syliin.

eskimoRe: Kunnille tulossa miljoonia maksettavaa ? Savon Kuituverkon saneeraus hyväksyttiin16.11.2018 0.16
hyvä onkin ettei kaapelit ole näkyvissä, ne kestää paljon paremmin maan alla. katsoin kaapelin kautta töllöä, eli luultavasti jokunen metri kaapelia on vedetty

AKM, se ainoa oikeaRe: Kunnille tulossa miljoonia maksettavaa ? Savon Kuituverkon saneeraus hyväksyttiin16.11.2018 7.32
Eskimolle vielä kerran tiedoksi, että keterä New Stroms Oy tarjoisi pesätä 4 milj. euroa, mutta oli valmis vielä tuplaamaan tarjoustaan, että lunastus varmasti onnistuisi ja tehdas käynnistyisi.

Esteri Kangasveijari ei kuitenkaan voinut hyväksyä sitä, että konkurssipesä myydään rehelliselle mutta rahattomalle uudelle yrittäjälle.

Esteri haluasi kuitenkin varmistaa sen, että kansainvälinen rahanpesijä pystyy lunastamaan mahdollisimman edullisesti.

Esteri ja muut puuhamiehet olivatkin sopineet, että pesä myydään rahattomalle ukrainalaiselle Val Samorizille vain 3.125 milj. eurolla.

Jotta varattomaksi todettu Val Samorizin yhtiö pystyi maksamaan Römssyn konkkapesästä 3.125 milj. euroa, Esteri ja muut Premium Board Finland Oy:n puuhamiehet olivat sopineet, että Juankosken kaupunki ensinnäkin myöntää Val Samorizille 5 milj. euron takauksen, jonka avulla Premium Board saa nostettua käteistä rahaa seuraavista pankeista:

- Finnvera Oyj 6.25 milj. euroa
- Handelsbanken 6.25 milj. euroa
- Castor Plus 1 milj. euroa
- Yhteensä siis 13.5 milj. euroa

Ym. rahoituspaketin lisäksi Esteri vielä junaili lähes 9 milj. euron arvoisen lähes uuden biovoimalan Premium Board Finland Oy:n sisaryritys Primary Energy Finland Oy:lle.

Esteri ja Premium Boardin puuhamiehet lahjoittivat siis laittomiksi KHO:ssa todetulla tavalla Val Samorizin varattomille yrityksille rahoitusapua kaikkiaan 27.5 milj. euroa (=Handelsbankenin ja Finnveran lainapaketti + 9 milj. euron arvoinen Biolämpö), jotta varaton ja ns. pk-yritykseksi puuhamiesten naamioima Premium Board Finland pystyi tarjoamaan peräti 3.125 milj. euroa Römssyn konkka pesästä.

New Stroms Oy:n tekemä haamutarjous oli siis Juankosken kaupungin kannalta ainakin 14 milj. euroa edullisempi kuin Premium Boardin Finlandin maksama lunastushinta.

Koska NS olisi konkkapesän lunastuksen jälkeen myös käynnistänyt tehtaan ja tehnyt siihen tarvittavat kehitysinvestoinnit, niin NS:n lunastus olisi siis mahdollistanut noin 160 pysyvää työpaikkaa Juankoskelle moniksi vuosiksi eteenpäin.

Esteri ei kuitenkaan voinut hyväksyä tällaista ajatusta.

Meneillään olevassa tutkinnassa onkin syytä juuriaan myöten selvittää, miksi Esteri ei voinut hyväksyä NS:n tekemää ylivoimaisesti kaupungin ja pesän kannalta parempaa konkurssipesän lunastustarjousta.

3.2.2011 tehty aiesopimus Biolämmön myymisestä Premium Board Board yhtiöille lahjakaupalla konkurssipesän lunastuksen yhteydessä ja Biolämmön lainojen leikkaaminen samassa yhteydessä 40%:lla vaikuttaa myös varsin omituiselta toimenpiteeltä varsinkin, kun Juankosken Biolämpö Oy oli täysin konkurssipesän ulkopuolinen yhtiö.

Esteriltä ja puuhamiehiltä odotetaan siis vastauksia moniin vielä avoimena oleviin kysymyksiin.

Castor Plus taitaa tietää, mikä on ollut laittomiksi todettujen toimien todellinen motiivi.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: