Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniToivoa on15.11.2018 21.28
Juankosken kartonkitehdas on lähes velaton tehdas. Maailmassa ei ole monta tällaista. Tehdas on siis myyntikunnossa. On mukava olla kiinnostuksen kohteena. Tehtaasta ovat kiinnostuneita samat tahot, jotka havittelivat omistusta viimeksikin. Kiinnostuneita oli silloin muitakin kuin New Stroms. Olen tietysti asioista perillä, mutta mitään osallisuutta ei kunnalla tai poliitikoilla tällä kertaa ole. Keskustalla ei ole mitään sitä vastaan, että valoa on näkyvissä. Puulla on ostajia, mutta kilpailun kiihtyminen ei ole pahasta.
Yhteiskunnan panokset jäävät nykyisessä tilanteessa ainoastaan infrasta huolehtimiseen. Juankoskella tämä tarkoittaa teitä ja asuntoja sekä ammattinsa osaavaa henkilöstöä.

Koillis-Savon keskuspaikka ratkeaisi tehtaan käynnistymisellä itsestään.

alan kolmas miesRe: Toivoa on16.11.2018 14.18
Juankoskella kuntapäättäjät alkoi pelata Monopolia, kun Römssy meni konkkaan.

Nyt on sattuma kortissa edessä sitten kaksi vaihtoehtoa:

 Vaihtoehto 1: Palaa lähtöruutuun kulkematta lähtöruudun kautta

 Vaihtoehto 2: Mene suoraan vankilaan

Toivossa on hyvä elää, mutta eletään kuitenkin mielenkiintoisia aikoja.

Vaihtoehdot eivät ole kovin lupaavia.

Mikäli Sattuma kortista nousee Vaihtoehto 1 se merkitsee sitä, että ollaan palattu lähes saamaan tilanteeseen kuin vuoden 2009 alussa, kun New Stroms Oy käynnisti rahoituksen etsintäoperaation Römssyn konkkapesän lunastusta varten.

Silloinhan Krogeruksen konkkapesän hoitaja Jarmo Makkonen kaupitteli suurten tilisaatavien turvin vuosikaupalla velatonta pesää, johon kuului:

 Seisova vanha kartonkitehdas
 Runsaat kiinteistömassat Juankoskella (yhteensä. noin 30 ha)
 30% toimivasta JBOY:n n. 10 milj. euron biovoimalasta
 Ikuisesti lupaava TECTA-patentti

25.2.2011 NS tarjoutui ostamaan koko velattoman konkkapesän Jarmo Makkoselta 4 milj. eurolla ja olisi pannut tehtaan käyntiin omalla rahallaan ilman kaupungin laittomia takauksia ja laittomia biovoimalajärjestelyjä.

Esteri Kangasveijari ja muut Juankosken lautapäiset päättäjät yhdessä valtakunnan kalleimpien juristien ja Vision Huntersin korruptoituneen konsulttitoimiston avustuksella kuitenkin valitsivat konkkapesän lunastajaksi Val Sedän konserniemo Pehami B.V. rahanpesuyhtiön ja sen suomalaiset tytäryritykset Premium Board Capital Oy:n ja Premium Board Finland Oy:n.

Tunnetusti Premium Board Finlandille kehitettiin Römssyn lunastusta varten sitten yhdessä Finnveran ja Handelsbankenin kanssa 18.5 milj. euron laittomaksi todettu ja purettavaksi määrätty "rahoituspaketti".

Kuten virallinen äänikin varmasti huomaa, niin nyt ollaan siis jälleen palattu Römssyn kohdalla lähtöruutuun kulkematta kuitenkaan sen kautta.

Taannoiseen lunatustilanteeseen verrattuna on kuitenkin nyt isoja isoja eroja: kiinteistöt on myyty epämääriselle Revestor Oy:lle, jonka rahoittaja Nemea Bank on menettänyt pankkitoimilupansa ja Revestor on ulosottomiesten kynsissä.

Biolämpö on mennyt konkkaan ja on sittemmin myyty Milini Holding Ltd:lle, mutta lämpövoimala seisoo kuin Saksan seisoja, eikä Heikki J.W. Salosta ole vieläkään Erika Suominen kuvannut biolämmön kellarin seinälle laitettavaan potrettiin, vaikka aikoinaan niin pyhästi lupasi.

Yllä olevan selvityksen perusteella nähdään, että Römssyn pesän arvo ei ole ainakaan sisällöltään kasvanut siitä, kun NS teki konkkapesästä 4 milj. euron ostotarjouksen 25.2.2011.

ei kellarissaRe: Toivoa on16.11.2018 16.37
Onhan tuo Erika ehdolla ja selfie ainakin koillis-savossa.Hyvä ..

veijariRe: Toivoa on16.11.2018 18.42
Aprillijuttujen aika ei ole vielä

kaliferRe: Toivoa on16.11.2018 20.18
Niinkuule Petri jää aikanaan eläkkeelle,työ mopet yskitte vaan kun kuulet eläkkeen määrän.Sanoin jo aikoinaan ..peukku pystyyn.

SalmeRe: Toivoa on16.11.2018 21.23
Kuka käyttää valtaa n.s. New Stroms yhtiössä?

AKM, se ainoa oikeaRe: Toivoa on16.11.2018 21.29
Salmelle tiedoksi, että keterä New Stroms Oy tarjoisi pesätä 4 milj. euroa, mutta oli valmis vielä triplaamaan tarjoustaan, että lunastus varmasti onnistuisi ja tehdas käynnistyisi.

Esteri Kangasveijari ei kuitenkaan voinut hyväksyä sitä, että konkurssipesä myydään rehelliselle mutta rahattomalle uudelle yrittäjälle.

Esteri haluasi kuitenkin varmistaa sen, että kansainvälinen rahanpesijä pystyy lunastamaan mahdollisimman edullisesti.

Esteri ja muut puuhamiehet olivatkin sopineet, että pesä myydään rahattomalle ukrainalaiselle Val Samorizille vain 3.125 milj. eurolla.

Jotta varattomaksi todettu Val Samorizin yhtiö pystyi maksamaan Römssyn konkkapesästä 3.125 milj. euroa, Esteri ja muut Premium Board Finland Oy:n puuhamiehet olivat sopineet, että Juankosken kaupunki ensinnäkin myöntää Val Samorizille 5 milj. euron takauksen, jonka avulla Premium Board saa nostettua käteistä rahaa seuraavista pankeista:

- Finnvera Oyj 6.25 milj. euroa
- Handelsbanken 6.25 milj. euroa
- Castor Plus 1 milj. euroa
- Yhteensä siis 13.5 milj. euroa

Ym. rahoituspaketin lisäksi Esteri vielä junaili lähes 9 milj. euron arvoisen lähes uuden biovoimalan Premium Board Finland Oy:n sisaryritys Primary Energy Finland Oy:lle eikä keterälle New Stromsille.

Esteri ja Premium Boardin puuhamiehet lahjoittivat siis laittomiksi KHO:ssa todetulla tavalla Val Samorizin varattomille yrityksille rahoitusapua kaikkiaan 27.5 milj. euroa (=Handelsbankenin ja Finnveran lainapaketti + 9 milj. euron arvoinen Biolämpö), jotta varaton ja ns. pk-yritykseksi puuhamiesten naamioima Premium Board Finland pystyi tarjoamaan peräti 3.125 milj. euroa Römssyn konkka pesästä.

New Stroms Oy:n tekemä haamutarjous oli siis Juankosken kaupungin kannalta ainakin 104 milj. euroa edullisempi kuin Premium Boardin Finlandin maksama lunastushinta.

Koska keterä NS olisi konkkapesän lunastuksen jälkeen myös käynnistänyt tehtaan ja tehnyt siihen tarvittavat kehitysinvestoinnit, niin NS:n lunastus olisi siis mahdollistanut noin 160 pysyvää työpaikkaa Juankoskelle moniksi vuosiksi eteenpäin.

Esteri ei kuitenkaan voinut hyväksyä tällaista ajatusta.

Meneillään olevassa tutkinnassa onkin syytä juuriaan myöten selvittää, miksi Esteri ei voinut hyväksyä NS:n tekemää ylivoimaisesti kaupungin ja pesän kannalta parempaa konkurssipesän lunastustarjousta.

3.2.2011 tehty aiesopimus Biolämmön myymisestä Premium Board Board yhtiöille lahjakaupalla konkurssipesän lunastuksen yhteydessä ja Biolämmön lainojen leikkaaminen samassa yhteydessä 40%:lla vaikuttaa myös varsin omituiselta toimenpiteeltä varsinkin, kun Juankosken Biolämpö Oy oli täysin konkurssipesän ulkopuolinen yhtiö.

Esteriltä ja puuhamiehiltä odotetaan siis vastauksia moniin vielä avoimena oleviin kysymyksiin.

Castor Plus taitaa tietää, mikä on ollut laittomiksi todettujen toimien todellinen motiivi.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: