Keskustelu

NasserOikeus hakee lausuntoja velkojilta25.11.2013 19.15
SS kertoo tänään 25.11.2013:"



Premium Boardin velkojilta halutaan
lausuntoja
Kuva: Aake Roininen

Premium Boardin kartonkitehdas Juankoskella on ollut pysähdyksissä kohta jo
vuoden ajan.
Kari Manninen
10:04
Pohjois-Savon käräjäoikeus on päättänyt, että Premium Board Finland Oy:n
yrityssaneerausasiassa pyydetään osalta velkojista lausuma
yrityssaneeraushakemuksen takia. Lausuman antamisen määräpäivä on 5. joulukuuta.

Juankoskelainen kartonkitehdas pyrkii yrityssaneeraukseen. Yksi suuri velkoja on
Finnvera. Yritys toimitti viime perjantaina käräjäoikeudelle uuden
yrityssaneeraushakemuksen.
Arkisto:
Premium Board lupaa tietoja uusista kartonginostajista 21.11.2013 13:04
Premium Board sai puolitoista viikkoa jatkoaikaa 08.11.2013 15:36 Val Samoriz
ei ole enää Premium Boardin toimitusjohtaja 06.11.2013 11:45 Premium Board
pyysi taas jatkoaikaa 31.10.2013 14:17 Premium Board hakee yrityssaneerausta
04.10.2013 10:34 Työntekijät hakevat saataviaan palkkaturvasta 27.09.2013
19:09 "Viimeinenkin oljenkorsi alkaa hiipua!" 06.09.2013 19:56 Premium Board
sai armonaikaa velkojalta 14.08.2013 15:19"


Uutisia riittää ja paska leviää.

Ikkunapöydän raatiRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta26.11.2013 10.45
Otetaanko opiksi tähänastisista kusetuksista ja pannaan piste tappioille. Tärkeä päätös on eristää pääjäävimme ja Premium Boardin juoksupoika kaikesta päätöksenteosta.
Trust me. Vai tykkääkö savolainen ihminen höynäytetyksi tulemisesta ja ulkomaalaisille rahan lahjoittamisesta?
Otettaisiinko valta jo kuntalaisten käsiin? Vastustetaan saneerausta ja lisälahjoitusten tekemistä. On täällä omiakin tarpeita kaikille sadoille tuhansille ja miljoonille euroille.

Heikki J.W. SalonenRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta2.12.2013 20.52
Minä olen se oikea Heikki J.W Salonen, ja kiellän kaiken herjaamisen ja väärien lausuntojen antamisen minun nimissäni. Olen ulkoistanut valvonnan Moro-Pekalle, koska en ole julkisuuden henkilö kuten Pekka.

Pekka VRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta2.12.2013 21.10
Moro ja tässä on Kaupunginhallituksen antama lausuma ja voidaan sanoa, että kukas taas valittiin tärkeään tehtävään:"essa esittelijä antoi seuraavan esityksen:

Juankosken kaupunki ilmoittaa, että kaupunki hyväksyy saneerausmenettelyn
aloittamisen ja vaatii velkojaintoimikunnan asettamista ja siihen nimettäväksi
Juankosken kaupungin edustajana kaupunginjohtaja Petri Kangasperkon. Kaupungin
antamassa lausumassa on todettava, että käräjäoikeuden tulisi antaa päätös
asiasta mahdollisimman nopeasti. Kaupunki ilmoittaa kantanaan että esitettyä
selvitysmiestä ei hyväksytä."

Koska en ole hallituksen jäsen, en saanut tietenkään vaatia toista lausumaa, mutta viisaat hallituksen jäsenet kyllä ymmärtävät tärkeät päätökset.....

Konsultti IndonesiastaRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta6.12.2013 4.43
Onpa tama Tecta Oyj tosi mielenkiintoinen yritys vai sanoisinko yritelma. Kaksi paa-asiallista vastuullista ovat kaupunkien pormestareita eli Petri Kangasperko Juankosken ja Sven Moosberg Stromstadin Ruotsista.
Krister on aina keplotellut itsensa vastuuttomaksi asioiden hoitajaksi. Kellaan naista ei ole kunnon tietoa kartongin tekemisesta. Ken vahankaan tietaa, ymmartaa, etta uusin yritelmakin on tuhoon tuomittu, mutta pormestarit vain porskuttavat ja kepulit tukevat, vai onko kukaan edes yrittanyt panna Juankoskella kampoihin.

Mielenkiintoista on myos, etta uusimpia velkojia on tehtaan entinen johtaja Abacka firmallaan Indovinare. O.onkohan silla jotain tekoa Indonesian kanssa. On aiempina vuosina saanut Kristerilta hyvat konsulttipalkkiot, vaan on viimein mennyt sukset ristiin.

Baskervillen koiratRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta6.12.2013 12.14
Noniin ja siinä sitten ihmettelemään, kuinka hyvä ja taitava toimitusjohtaja on tullut johtamaan ihan roottista asti.
Sven Moosberg on todellakin Strömstadin kunnan kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen ja lisäksi kuuluu kirkollisneuvostoon.
Puolueena on populistinen kunnan puolue, strömsstadspartiet, jonka johtajiin hän kuuluu yhdessä lähisukulaisensa/puolisonsa kanssa.
Palalkkatiedoista selvisi, että tienasi vuonna 2012 n. 48 000 euroa.
Paperiteollisuudesta ei ole tietoa tai tuntemusta, joten sopii kuvioon.

RaikulipoekaRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta6.12.2013 15.13
Ei kyllä välttämättä ole mihinkään virkaan, toimeen tai tehtävään suositus jos on tai ollut kunnanvaltuustossa tai hallituksessa Juankoskella. Vielä synkempi on tilanne jos olet ollut tai olet Juankoskella viranhaltijana. Hyvin sopii yksi ruotsalainen tänne, entiseen kaksikieliseen kuntaan.

Konsultti IndonesiastaRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta6.12.2013 15.58
Juankosken aloitteesta voitaisiin perustaa itsepaisyyspaiva. Juankoskelle sopisi myos Petri Kangasperkon patsas, mies joka oli elamassaan itsepaisin kaupunginjohtaja. Kuunkuiskaajat voisivat tulla juhlistamaan ensimmaista itsepaisyyspaivaa. Kenkatehtailijan saatio varmasti tukisi tata hanketta. Siellahan saannoissa oikein sanotaan, etta rahoja sijoitetaan vain varmasti tuottaviin kohteisiin.

ihmettelijäRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta6.12.2013 20.24
Jokohan kohta alkaa Aaltosen säätiönkin sijoitusten perkaus?

Harva säätiö lähtee uhmakkkaasti vanhaa tappiollista kartonkitehdasta rahoittamaan. Tratta PBF ei ole Stockmann, eikä Aaltosen säätiö Konstsamfundet.

Tiettävästi Nuorisosäätiö ei kuitenkaan ole ainakaan vielä tehnyt sijoituksia kaupunginjohtajan ja Risteferin suunnittelemaan TECTA OYJ:n.
Onko kuitenkin luvannut yrityssaneerausrahat?

Kyllä tässä ihmeteltävää riittää!

moni aikoi ja aikoi kartanon...Re: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta7.12.2013 12.25
Mooseperko ja Risteferi aikoivat nostaa aikavälillä 2016-2018 Tratta PBF:n liikevaihdon 1.5-kertaiseksi Römssyn parhaaseen tuotantotasoon verrattuna.

Se ei ole mitenkään mahdollista ilman massiivisia investointeja. Kartonkikoneen nykyinen kapasiteetti on korkeintaan 75 000 t/a.
Liikevaihtotavoitteen saavuttaminen edellyttää sitä, että kartonkikoneen kapasiteettia nostetaan lähes 50%:lla.

Herää kysymys, miten kartonki kuivataan?

Entinen määrä (26) kuivaussylintereitä ei tule tähän riittämään. Joudutaan pidentämään kuivausosaa noin 50%:lla ja mahdollisesti ottamaan käyttöön koneessa jo aiemmin ollut nyt muistomerkkinä oleva vanha jenkkisylinterikin. Konehalli joudutaan pidentämään joen päälle.

Hiomolla ja puunkäsittelyssä edessä on myös lähes 50%:n kapasiteetin nosto, koska painehiomo on jo nyt iso pullonkaula.

Biovoimlan höyrykapasiteetti ei tule myöskään riittämään Mooseperkon ja Risteferin utopistisiin kartonkikapasiteetin lisäämistavoitteisiin. Nykyinen pelkästään höyryä tuottava voimala joudutaan korvaamaan kokonaan uudella sähkön- ja höyryn yhteistuotantolaitoksella.

Pöyry oli ennen Römssyn konkurssia arvioinut samanlaisen tehtaan jälleenhankinta-arvoksi noin 114 MEUR:a. Mooseperko ja Risteferi näyttävät haaveilevan lähes 50% suuremmasta kapasiteetista. Tällainen tuotannonnosto ei ole kuitenkaan nykyvehkeillä mahdollinen. Tarvitaan kokonaan uusi kartonkikone ja hiomokapasiteetin tuplaus puhumattakaan arkkileikkauksesta ja pakkauksesta. Rakennuksineen puhuttaneen ainakin 150 MEUR:n investoinnista.

Kaupungille ja Kaavin kunnalle on tulossa Mooseperkon ja Risteferin suunnitelmista myös iso lasku jätevesilaitokselle. Eipä taida nykyinen kapasiteetti enää riittää. Lähteekö Kaavi rahoittamaan nykyisen laitoksen laajentamista? Miten mahtaa käydä kaupungin tuorevesilaitoksen kanssa, kun uusi höyryvoimala tulee syömään entistä enemmän myös syöttövettä?

Biovoimalahan näyttää myös menevän kokonaan uusiksi. Eiköhän sielläkin investointitarve ole tuollaiset ainakin 30 MEUR.

Eipä taida näissä hankkeissa riittää edes Kuopion kaupungin rahat?

Juankosken jämerin ja itsepäisten päättäjien olisi hyvä jo vihdoin tunnustaa, että nyt ollaan tuhon tiellä. Tuhon tiellä ollaan itseasiassa oltu Premium Board-virityksen kanssa jo alusta lähtien. Nyt on mennyt kankkulan kaivoon jo ainakin 25-30 milj. euroa pääasiassa veronmaksajien ja suomalaisten rahalaitosten rahoja. Ilman kaupungin myöntämää 5 milj. euron takausta tämä ei koskaan olisi ollut mahdollista. Kun aikoinaan kuulin kaupungin myöntämästä takauksesta telkkasista, niin en ollut uskoa korviani ja silmiäni.

Kun annat "pahalle pikkusormen, niin se vie lopulta koko käden".

Varrelta virranRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta7.12.2013 12.47
Kyllä se vaan on niin, että tuossa pahvitehtaassa ei enää koskaan tehdä kartonkia. Nyt on jo putket sen verran jäässä, että niiden sulattamiseen tarvitaan uusi kesä ja silloin jo kaikki onkin aivan toisin. Nuo muutamat sähköpuhaltimet eivät pidä kuin muutaman toimistohuoneen suulana.
Ny on luvattu tulevalle viikolle kovia pakkasia.

ootellessaRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta7.12.2013 12.53
öhöm!!sitten tehhään iso iäninen valitusvirss´ sote talloosarvijon ylityksestä,n.2milj.,meellä hoejetaan liijan hyvästi vanahat ja saeraat ja liijan vähä kuoloo ototukseen nähen vaevasija poes
näenhän ne oekeesti suuret jutut ja töpeksimiset koetetaan hävittöö ja suaha herroelle puhtaat paperit,kaekki on kuitennii ihan mukavoo,sitä vuan ee kaekki huomoo ja varsinkaa tiijä.onkohhaa äly ja järki avijoetunneet ja muuttaneet poespoekkeen juvankoskelta?

Konsultti IndonesiastaRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta7.12.2013 13.05
Mina kylla uskon, etta Tecta Oy:n suunnitelmat taytyy perustaa Tectan hintaan luokkaa 1500 euroa tonnilta eika normaalin FBB:n hintaan noin 1000 euroa tonnilta. Siina mielessa koneistosta saa irti aiempaa enemman liikevaihtoa, vaikka tonnit olisivat yhta suuret. On kuitenkin eri asia, saako sen maaran Tectaa myydyksi siihen hintaan ja jopa valmistetuksi.

Krister ei ymmarra tuotannosta mitaan. Puhuu bruttotonneista, joita tarvitaan kun laitteistoja mitoitetaan. Nythan ne laitteistot jo ovat siella. Taloudellisia laskelmia varten tarvitaan nettotonneja tai oikeastaan myytyja nettotonneja. Varastoonhan voidaan aina valmistaa, mutta niista tonneista on vain kustannuksia. Nainhan kavi viime kerralla.

Toisaalta Krister esittaa laskelmissaan, etta aluksi tonnien keskihinta on alle 800 euroa. Pienipa on, kun Metsa Boardillakin on luokkaa 1100 euroa tonnilta. Kai antaa niin paljon taas ilmaisia nayte-eria ja myy sekundaa alennettuun hintaan.

Joku taalla referoi Moosbergin palkkaa. Mieshan on kuitenkin upporikas ja hanella on useita firmoja, joista on osinkotuloja. Nayttaa omakin konsulttifirma tienanneen sievoiset summat ihan viimeiseen saakka ja antaa myos rehellisesti tiedot painvastoin kuin Krister, joka pimittaa oman yhtionsa tulostiedot. Joka tapauksessa molemmat ovat hyvin tienanneet firmoillaan niin pitkalle kuin tietoja on. Siina on varmaan Juankoski auttanut. Eli kuvio on erittain tuttu: omistettu firma kupataan tyhjiin omistajien firmojen toimesta ja nama firmat kylla lihovat. Ja Petri Kangasperko sallii taman tapahtuvan. Missahan se Kangasperkon firma luuraa?

Googlatkaa selvia tietoja, alkaaka kirjoitelko vaaria paatelmia.

realistiRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta7.12.2013 19.40
Konsultti Indonesiasta puhuu asiaa. TECTA oli jo Römssyn aikaan ihmeitä tekevänä tuotehaaveena ja haaveeksi taitaa myös jäädä. Tuote oli lupaava jo konkurssivuonna 2008, jolloin sitä myytiin vajaa 4500 tonnia eli alle 10% koko tuotannosta. Keskihintakin oli noin 15%:a korkeampi kuin muiden taivekartonkien keskihinta. Sen jälkeen ei ole tainnut kovin montaa tonnia tulla tehdyksi ja myyty hyväksyttyinä toimituksina.

Nyt Konsultti Indonesiasta on huomannut ristiriidan Risteferin ja Metsä Boardin hintojen välillä. Kuinka Risteferi voi olettaa, että aluksi nestepakkaus TECTAa myydään alle 800 euron keskihinnalla ja sitten hinta nousisi jo kohta lähes kaksinkertaiseksi, ehkä peräti 1500 euroon per tonni? Liikevaihdon jättiläismäinen kasvu ei voi tapahtua missään muualla kuin Risteferin virtuaalilaskelmissa.

Kaupunginjohtaja pitää myös virtuaalilaskelmista. Farocon Oy:n vastavakuuden arvo saatiin kaupunginjohtajan luottokonsulttien kassavirroissa peräti yli 7 milj. euron arvoiseksi, kun kiinteistöalan AKA pätevyyden omaavat kiinteistöarvioijat päätyivät vain noin 0.5 milj. euroon.

Mistähän johtuu, että Risteferi on vasta nyt herännyt tuottamaan noin lukratiivista tuotetta, kun tehdas on ollut hänen johdossaan jo kesäkuusta 2011 lähtien. Jos tuote on maailmalla niin kysytty, niin miksi tavaraa ei ole lähdetty aikaisemmin tekemään ja myymään? Nytkin on ollut yli vuosi aikaa tehdä ja myydä tätä ihmetuotetta, mutta jostain syystä kauppa ei ole vain käynyt.

Konkurssivuonna Römssy muuten myi TECTAa kotimaan markkinoille vain vaivaiset 119 tonnia ja sen keskihinta oli vain 888 euroa/t, kun kaikkien toimitusten keskihinta oli 919 euroa/t.

Risteferin pahvitehtaan keskihinta oli taas aikavälillä 6/2011-5/2012 vain 600 euroa tonnilta ja aikavälillä 6/2012-5/2013 vain 770 euroa per tonni.

Aika paljon näyttää vielä olevan matkaa Indonesian Konsultin mainitsemaan noin 1500 euron keskihintaan Risteferin virtuaalilaskelmissa. Kyllä jättiläismäistä liikevaihdon kasvua Risteferi ei voi millään selittää pelkän kohonneen myyntihinnan perusteella.

Jos tällainen ihme on totta, niin Risteferin ei tarvitse tehdä muuta kuin toimittaa sitovat ostopohjan ostosopimukset ja sitovat TECTAn myyntisopimuspaperit käräjätuomarin pöydälle.

Pena T.Re: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta7.12.2013 22.19
Ostopohjan löytäminen kapasiteettinsa myyneistä ja varanneista tehtaista ei ole mahdollista mihinkään hintaan. Jos laadukasta vapaata tavaraa löytyy, Premium Boardilla tai Tecta OY:llä ei ole mahdollista myydä lopullista tuotetta edes lähelle omakustannushintaa. Vajaateholla toimivan tehtaan omakustannushinta on useita satoja euroja korkeampi kuin mahdollinen myyntihinta. Markkinoilla kun on jo vastaavia tuotteita,.
Siihen loppuu saneeraus... älkää tehkö enää lisävahinkoa Juankoskelle.

Tieto on valtaaRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta8.12.2013 0.28
Kyllähän tämä P. Tolvasen asiantuntemus on jälleen kerran ihan toista kuin ns. Konsulttien ja muka kartongista jotain tietävien kunnallispoliitikkojen! Pena tietää, että miljoonien tonnien valmistajat, bohuit ja sinarmasit, suzanot ja meadit ovat ihan piukkaan buukattu, eivätkä enää myy kenellekään mihinkään hintaan. Hienoa, metsäteollisuus on pelastettu, ja P. Tolvanen on sen nyt meille tyhmille kuntalaisille kertonut. Kiitämme siitä

nyt riittää joRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta8.12.2013 2.11
Pena T ja alan muut miehet ovat kertoneet jo hyvän aikaa sitten alaa tuntemattomalle kaupuginjohtajalle, että teit emämokan Tratta PBF-seikkailussa, miljoonia euroja meni kankkulan kaivoon.

Nyt on laskujen maksamisen aika. Kanna vastuusi. Sinunkin yritystiedot googlataan kohta kaikelle kansalle tiedoksi.

Ilmaisia lounaita ei vain ole. Kevassa työsuhda-avoautoetu on ollut suosiossa jo hyvän aikaa.

Vanhalla mallilla saamme hoidettua Juankoskella 10-15 pitkäaikaista vanhusta. Ptitäisiköhäm meidän muuttaa tyyliä?

ObserveriRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta8.12.2013 13.07
Olen ollut kuuntelemassa, kun P.Tolvanen keskustelee tehtaan entisten työntekijöiden kanssa ja on ollut selvää, että molemmilla osapuolilla on sama mielipide ja tieto: ttehdas i pysty millään ratkomaan talousongelmiaan Tectan avulla ja onko edes tekijänoikeudet vielä kunnossa. Tectan valmistusoikeudet ja reseptin omistaa aivan muu taho, kuin PB:itse.
Ja myykö Pankakoski kartonkia PB:lle, niin vastaus on varmasti kyllä, mutta mihin hintaan. Lisäksi Tehctaan tarvittavan kartongin tuottajat ovat myyneet tuotanso jo 110 prosenttisesti.
Ei tule toimimaan tämä kaava.

Pena T.Re: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta8.12.2013 14.54
Mahdollisuuteni osallistua tähän keskusteluun ovat rajoitetut, koska olen ns. sisäpiiriläinen Suomen kartonkiteollisuutta koskevissa asioissa.
Kuitenkin kehotan katsomaan Premium Boardin tilinpäätöksiä ja liiketoimintasuunnitelmaa sekä Stromsdalin 2008 tilikautta. Niistä näkee jo niin paljon, ettei tarvitse spekuloida mahdollisuudella tehdä jotain Premium Boardin pohjalta, vaikka kaikki velat annettaisiin anteeksi.
Juankosken kaupunginhallitus teki kaikkien aikojen rimanalituksen 2.12.2013 antamalla Petri Kangasperkolle avoimen valtakirjan pelata juankoskelaisten rahoilla. Raukat eivät edes tiedä, paljonko taas aiotaan hävitä ja työntää seteleitä ulkomaalaisten ja konsulttien taskuihin. Miljoonista puhutaan.
Pyydetään kuitenkin Tirkkosen Repa jäädyttämään tehtaan lattia, niin saadaan mainio sisähalli jääurheiluun.

Konsultti SingaporestaRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta8.12.2013 15.17
Pena T on oikeassa, on ollut alusta saakka. Nain suomalaisena, mutta ei juankoskisena, ihmettelen, miten Suomessa saa tallaista tehda. Pelataan kaikkien suomalaisten verorahoilla eli myos minun. Mina vain toivon, etta Pena T pitaa huolen siita, etta Kangasperko todellakin joutuu henkilokohtaiseen vastuuseen. Luottamushenkilot varmaankin katsotaan niin asioita tuntemattomiksi, ettei heilta voida edellyttaa vastuuta.

On naurettavaa, etta kysytaan suurimpien velkojien mielipidetta yrityssaneerauksessa. Nehan ovat kaikki jaaveja, Juankosken kaupunki ja PBF-ryhmittyman muut yhtiot. Sita paitsi ihmisenluonne on sellainen, etta helposti panee lisaa rahaa, jos on havinnyt eli toivoo voittavansa haviot takaisin. Se on peliriippuvuuden merkki. Konsultit taas antavat sellaisia lausuntoja kuin uskovat tilaajan vaativan, jotta saisivat toita jatkossakin.

Kaikki lausunnot, mita Krister on antanut, jopa lyhyetkin, kuvastavat asiantuntemattomuutta. Puhuu nytkin nestepakkauskartongista, kun tarkoittaa Tectaa. Ei ymmarra kasitetta edge wicking.

realistiRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta8.12.2013 16.56
Pankaboard on nykyään hyvin hoidettu ja kannattava yritys. Tälläkin hetkellä taitaa kahden kartonkikoneen tuotantokanta olla täydessä käynnissä ja voittoa kertyy ihan mukavasti. Vuonna 2012 muistaakseni jopa 8 milj. euroa.

Miksi ihmeellä Pankakoski lähtisi toimittamaan ostopohjaa laajemmassa mitassa epävarmalle Tratta PBF:lle? Römssyn konkurssivuonna Pankaboard toimitti ostophjaa vain 200-300 tonnia, joten se ei edusta enempää kuin alle 1%:a Risteferin haaveilemasta 50 000 tonnin tuotannosta jo ensi vuonna.

Liekö Risteferi huomannut edes sitä, että Pankaboardin Condelbelt KK#3:n trimmikin on vain 220 mm, kun Tratta PBF.n päällystyskoneella trimmi taas on 240 mm.

Tietysti Risteferi voi yrittää ostaa ruskeata Kraftlineria ja alkaa sellaisen päällystämisen TECTA ihmeaineella. Se nyt on kuitenkin pomminvarmaa, että kukaan TECTAlla päällystettyä laineria ostava asiakas ei siitä valitettavasti maksa 1500 euroa per tonni.

Haaveeksi jää valitettavasti Risteferin päällystyssuunnitelmat, sillä ruskean lainerin tonnihinta on nykyään vain 580 euroa. WTOP laineri taas maksaa suunnilleen 760 euroa ja Testlinerien hinnat liikkuu tasolla 450-480 euroa per tonni.

Vaikka Tratta PBF:n lainat laitetaan nolliksi ja höyryä voidaan toimittaa ilmaiseksi konkassa olevast biovoimalasta, niin ei löydy sellaista taloudellista ratkaisua, että vain muutaman sadan tonnin ostopohjan varaan syntyy sanaeeratusta Tratta PBF:stä elinkelpoinen yritys.

Risteferin kannattaa jo laittaa pikku hiljaa roskiin viime keväinen Koillis-Pravdan "kiihotuskirjoitus" Tratta PBF:n kyvyistä ketteränä kartongin tuottajana: "Pienen ja ketterän Premium Boardin ei tarvitse tuotaa tonnikaupalla kartonkia"

realistiRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta8.12.2013 16.58
Sorry!
Korjaan yllä esitetyt trimmit. Piti olla cm eikä mm.

niinRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta8.12.2013 18.08
ja pohja on mitä sattuu!

Romua kannattaa lämmittääRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta8.12.2013 19.44
Kyllä se Koillis- Pravda kirjoitteli pehmoisia kirjoituksissaan.
Monen työmiehen sai paperi varmaan uskomaan vahvaan tulevaisuuteen.
Toivottavasti noiden pehmokirjoitusten perusteella ei työmiehet velkaantuneet liikaa taloja ja bemareita ostaessaan.
Eihän tuota pahvitehtaan tuomaa hyvinvointia tullutkaan koillispaperin ylistyksistä huolimatta, vaan tuli viidenmiljoona kuntatakauksineen kaikille juankoskelaisille raskas pettymys.
Voisi sanoa, että siinä sinetöitiin Juankosken olemassa olo itsenäisenä kuntana ja nyt tosiaan on kyyti kylmää.
Kiinteistöjä ei osta kukaan vaikka lähes ilmaiseksi joku yrittää myydä. Tämän kautta tuo viidenmiljoonan euron kuntatakaus hölmöily kertaantuu moninkertaiseksi tappioksi.
Tämä kaikki vain muutaman pikapäättäjän vuoksi.
Kyllä on kuntalaisia kylvetelty oikein kunnolla vuosikymmeneksi eteenpäin.
Ensi yönä jäätyy paperitehtaan koneisto samoin kuin biolämpölaitosten putkistot kun pakkanen kirii lähes kahteenkymmeneen asteeseen ja tätä kautta tuho on sitä luokaa, että keväällä romumiehet pääsevät haaskalle. puolenkymmentä 10 kw sähköpuhallinta ei pidä tehdasta lämpimänä.
Olisiko mahdollista, että vielä kaupunki pistäisi puolimiljoonaa euroa tyhjillään olevan pahvitehtaan lämmitykseen.
Eiköhän sen vielä kestää juankoskelaisten kukkaro kun vaikka yksityistieavustukset jätettäisiin seuraavilta kymmeneltä vuodelta maksamatta.
Samoin isäntien varsinkin niiden, jotka ovat olleet myötävaikuttamassa viidenmiljoonan euron laittoman kuntatakauksen antoon, niin heidän kiinteistö- ja metsävero tuplataan.
Isäntien edustajia nämä pikapäättäjät ovat hallituksessa ja valtuustossa olleet, jotka ovat oikein tyrineet Juankosken tuhoon.

ApinaRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta8.12.2013 19.58
Ethän sinä poloinen oikeasti kuvittele, että työntekijät luottaa lehden tarinoihin?

realistiRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta8.12.2013 22.14
Kartonkitehtaan kylmilleen jättäminen on viimeinen naula Tratta PBF:n arkkuun.

Jos pienintäkään toivoa on tehtaan käynnistymisestä jonkun todellisen investorin toimesta, niin tehtaan lämpimänä pitäminen kylmimpään aikaan on tapahtuneeseen vahinkoon verrattuna enää pikku juttu. Römssyssä on vielä paljon hyvää, mutta tehdas on ollut valitettavasti väärissä käsissä.

Tratta PBF:llä ei ollut tarkoitus tehdä kartonkia kannattavasti, vaan siirtää maksimaalisesti suomalaisten pankkien ja veronmaksajien rahoja ulkomaisten kartonkialaa tuntemattomien huijariliikemiesten käsiin.

Ridgen serkkuRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta9.12.2013 0.24
Milloin alkaa Nemea Bankin miljonäärijohtaja hyödyntämään keväällä polkuhintaan ostamaansa Patruunanmäen kiinteistöä?

Alkaako pian telkarissa pyöriä sarja Juankosken Tyttöjä Tarjolla Amerikkaan?

Kaikkien kokelaiden haastattelut käydään sitten Patruunamäen hienossa kartanomiljöössä. Tietysti kaupunginjohtajalta täytyy ensin varmistua kysymällä, onko Amerikan vävy sopivainen.

Konsultti SingaporestaRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta9.12.2013 14.47
Eiko Pekka V pysty poistamaan reaaliaikaisesti tai muuten nopeammin noita Kartoffelkellerin tapaisia asiattomia viesteja. Ei ole eduksi sivustolle.

Jäikö lääkkeet väliin.Re: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta9.12.2013 15.37
Taas on sama häirikkö liikkeellä ja viestit on lähetetty samasta ip osoitteesta nimimerkki vaan vaihtuu.

valejuristiRe: Oikeus hakee lausuntoja velkojilta10.12.2013 8.12
Oikeus päättää, eivät velkojat, joilla on omat intressit mukana. Laki määrittelee saneerausmenettelyn reunaehdot. Premium Board ei täytä mitään ehtoja.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: