Keskustelu

MetsäneuvosKalifornian metsäpalot19.11.2018 3.58
Kamreeri Sauli Niinistö teki karhunpalveluksen Suomelle, kun antoi Suomen verenhimoisiin iltapäivä lehtiin "korjaavan lausunnon", kun oli keskustellut Donald Trumpin kanssa Kalifornian tuhoisista metsäpaloista Pariisissa.

Trump oli todennut palojen sytyttyä, että suurin syy noissa metsäpaloissa näyttää olevan "poor forest management" eli heikossa metsähoidossa.

Trump oli nähtävästi tietoinen Kalifornian metsähoidon huonosta tilasta ja siitä, että Kaliforniassa on kova usko ilmastonmuutoksen kaikki voimaisuuteen.

Esimerkkinä huonosta metsähoidosta hän mainitsi kuivat ja pystyyn kuolleet puut ja aluskasviston. Taisipa näyttää vielä haravalla, miten kuivasta maasta Kaliforniassa on kysymys.

Trump totesi, että Amerikassa ja Kaliforniassa voitaisiin ottaa näissä asioissa oppia Suomesta.

Tuo lausuntohan oli Suomen kannalta äärimmäisen positiivinen ja levisi välittömästi Newsweek-lehden kautta ympäri maailman.

Tässä tilanteessa jokaisen, jolla on vähänkään järkeä päässä, olisi tullut hyödyntää erinomainen markkinatilanne.

Tätä kamreeri Niinistö ei kuitenkaan tajunnut tehdä. Sen sijaan kamreeri lähti opettamaan Trumpia "haravoinnissa" ja totesi meillä iltapäivälehtiin, että meillä ei metsiä juurikaan haravoida.

Välittömästi tämä kamreerin antama lausunto levisi sitten kansainväliseen lehdistöön ja joukko suomalaisia metsäalan asiantuntijoita kiirehti vielä kilvan arvostelemaan Trumpin "tietämättömyyttä" metsäasioissa ainakin haravoinnin suhteen.

Minulle on herännyt epäilys, että kamreeri Niinistön englannin kielessäkin on saattanut olla parantamisen varaa.

Tunnetusti kamreeri Niinistö ei ole profiloitunut ainakaan toistaiseksi metsäalan suurena tietäjänä, vaikka on kyllä soitellut silloin tällöin luontoiltaan.

Kamreeri Niinistön olisi heti tullut tajuta, että nyt on juuri oikea hetki todellakin myydä Suomen metsähoidollista osaamista umpivihreään Kaliforniaan.

Kuka tietää, mitä sellainenkin avaus olisi saanut aikaan?

Kamreeri Niinistön olisi tullut heti ehdottaa Kalifornian metsien osalta riippumatonta metsien Master Plania.

Näitähän meikäläinenkin on ollut tekemässä ja meillä on kyllä asiantuntemusta aika runsaasti tältäkin alalta.

Täytyy kyllä sanoa, että meillä on kyllä ollut myös ongelmia noissa metsähankkeissa, jotka pääsääntöisesti ovat kohdistuneet valitettavasti kehitysmaihin.

Tässä yhteydessä en malta olla ottamatta esille myös ST 1:n omistajan Mika Anttosen äskettäistä kriittistä ilmastokeskusteluun liittyvää esitelmäänsä, jossa Anttonen totesi realistina, että maapallon ilmasto-ongelmat eivät ratkea sähköautoilla, vaan sillä, että Afrikassa aloitetaan laajat metsitysprojektit.

Mika Anttosen visiot ovat jo pitkään viehättäneet minua. Minä luulen, että Mika Anttonen saattaisi olla hyvinkin kiinnostunut Kalifornian "metsäpalojen hillinnästä".

Kaliforniassahan on metsiä yhteensä seuraavasti:

 Havumetsiä (10 päälajia) 7.7 milj. hehtaaria
 Lehtipuita (7 päälajia) 5.3 milj. hehtaaria
 Yhteensä 13.3 milj. hehtaaria (laskentavirhe huomioiden)

Vertailun vuoksi voidaan todeta, että Suomessa metsämaata on yhteensä n. 20.3 milj.hehtaaria ja se jakautuu seuraavasti:

 Mäntyvoittoiset metsät 12.9 milj. hehtaaria
 Kuusivoittoiset metsät 5.1 milj. hehtaaria
 Lehtipuuvoittoiset metsät 2.0 milj. hehtaaria
 Yhteensä n. 20.3 milj. hehtaaria

Heti voidaan sanoa, että Kalifornian metsät ovat puulajit huomioiden aivan erilaisia kuin meillä Suomessa.

Voi kyllä olla, että meillä ei ehkä ole osaamista kaikkien puulajien osalta. Mutta metsien inventointien osalta meillä kyllä olisi selvästi annettavaa myös amerikkalaisille.

Kaliforniassa selvästi yli 55% metsäalasta on Liittovaltion tai osavaltion omistamia metsiä.

Yksi keskeisiä ongelmia Kaliforniassa on, että etenkin Liittovaltion ja osavaltion metsissä peräti noin 15-20% on pystyyn kuollutta metsää ja monien puulajien kohdalla metsävaranto näyttää vähenevän etenkin Liittovaltion metsissä.

Kokonaisuutena katsastin nopeasti Kalifornian ja Suomen metsien kasvun ja tulokseksi sain seuraavat keskimääräiset luvut:

 Suomen keskikasvu n. 5.4 m3/ha/a
 Kalifornian keskikasvu n. 3.0 5.4 m3/ha/a

Näiden lukujen perusteella näyttäisi siltä, että Donald Trump oli oikeassa, kun mainosti Suomea hyvän metsähoitotavan kehittäneenä maana.

Minua ihmetyttää, mitä lisäarvoa kamreeri Niinistö sai Suomelle, kun lähti kamreerimaisin ottein opastamaan metsäasioissa Amerikan Presidenttiä.

Kamreerihan yritti opastaa Trumpia myös mustan hiilen soihdutuksessa, mutta se opastus ei ole tiettävästi ainakaan vielä saavuttanut suurempaa kiinnostusta isojen poikien agendoissa.

Pienen kansan kannattasi joskus olla vähän myötä sukaan, jos aikoo todella saada aikaan positiivisia tuloksia ainakin itsensä kannalta.

SalmeRe: Kalifornian metsäpalot20.11.2018 16.04
Käyttääkö Metsäneuvos valtaa n.s. New Stroms yhtiössä?

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Kalifornian metsäpalot20.11.2018 16.49
Salme, sinun kommenttisi ärsyttävät monia. Minä sensijaan pidän niistä. Niissä on jotakin sellaista, joka avautuu vain meille.
Luulen, että kyse on meille yhteisestä ominaisuudesta. Mikähän tällainen ominaisuus mahtaisi olla? Se ei ole nerokkuutta lähentelevä älykkyys. Siitä ei näissä kirjoituksissasi ole kyse, Tämä yhteinen ominaisuutemme on ääretön sinnikkyys.

Se ei murene minkäänlaisen kritiikin edessä. Juuri tästä syystä ottaisimme sinut kunnallisvaaleihin ehdokkaaksi puolueemme listoille. Tai ainakin minä ottaisin. Luulen, että saisimme Juankosken muut keskustalaiset vastaamme, koska he eivät halua tällaista vakavasti otettavaa poliittista kykyä jakamaan äänisaalistaan.
Mikäli tahdomme säilyttää entiset kaksi paikkaa Kuopion valtuustossa, emme voi ottaa uusia nousevia kykyjä ehdokaslistalle ainakaan vielä. Mutta katsotaan sitten seuraavalla kertaa.

Sanoisimpa, että sinun ei kannata tuhlata voimiasi ennenaikaisesti. Tarmoa täytyy olla vielä vuosien päästäkin.

MetsäneuvosRe: Kalifornian metsäpalot22.11.2018 4.06
Juankosken keskustan virallinen ääni on yllä vahvistanut monta tärkeätä ominaisuutta nim. merkki Salmesta seuraavasti:

 Salme käyttää naisen nimimerkkiä, vaikka on mies. Salmella on siis sisäinen tarve eläytyä vastakkaisen sukupuolen rooliin. Virallinen ääni ei ole vielä toistaiseksi kertonut, kulkeeko Salme kylillä hame päällä ja miten on Salmen meikkauksen laita?

 Virallinen ääni on myös todennut, että Salmen älykkyysosamääräkään ei ole lähelläkään nerokkuutta.

 Salme on kuitenkin äärimmäisen sinnikäs ajamissaan asioissa ja virallisen äänen ilmoituksen mukaan rakennemuutoksen uhriksi joutuneen Salmen sinnikkyys ei murene minkäänlaisen kritiikin edessä. Salme on siis tyypillinen kepuloinen päättäjä, joka valoa saadakseen riiheen on valmis kaatamaan vaikka riihen seinät, koska tällaisen kepuloisen hameväkeä ihannoivan päättäjän mielestä ei riiheen saada riittävästi valoa tavallisen ikkunan kautta. Salmella täytyy siis olla naisen logiikka.

 Naisen logiikkaa ei mies voi mitenkään ymmärtää. Jos nainen heittäytyy mykkäkouluun, niin nainen voi pitää mykkäkoulua yllä vaikka kuinka kauan. Yleensähän mykkäkoulussa käy niin, että mykkäkoulu loppuu vasta sitten, kun nainen saa tahtonsa läpi. Nainen voi siis mennä vaikka harmaan kiven läpi ja Salmessa on juuri tällaiset naiselliset sinnikkyysominaisuudet.

 Salme olisi siis ideaalinen edustamaan kepuloista jo yli 130 vuotta vanhaa alkiolaista ajatusmaailmaa myös Kuopiossa. Kepuloisten edustajaksi päästessään ahkera ja sinnikäs Salme pitäisi siis pommin varmasti huolen siitä, rakennemuutoksen jälkeen kepuloisten koko puolueorganisaatio olisi pyyhkäisty pois Suomen kartalta vain noin 5% kannatuksen omaavaksi marginaaliryhmäksi, jonka ainoa tavoite onkin vain estää kaikkinainen positiivinen kehitys maassa ja varmistaa se, että Suomen väkilukukin saadaan mahdollisimman jyrkkään laskuun.

 Se on kyyllä sanottava, että aivan kaikki naiset eivät ole yhtä sinnikkäitä kuin naiskeksi pyrkivä Salme, jolla on sisäinen tarve käyttäytyä kuin nainen. Minä tunnen kyllä monia naisia, joiden päätöksenteko ei ole yhtä sinnikästä kuin rakennemuutoksen kouriin valitettavasti joutuneella Salmella. Moni nainen kyllä pystyy myös muuttamaan mielipidettään kohdatessaan kritiikkiä. Salme ei kuitenkaan tähän pysty, kun Salme on ollut itse hameväen mukana tyhmiä päätöksiä tekemässä ja ajanut itsensä sitä kautta rakennemuutoksen uhriksi. Salme ei siis halua oppia omista virheistään.

 Minä luulen, että Salmella on sellaiset asenteet, ettei Salmea kovin mielellään nähdä Kuopiossa päätöksiä tekemässä ja tästä syystä ikään kuin luonnostaan vanhat Juankosken kaupungin tuhonneet pari päättäjää saavat kaikessa rauhassa istua Kuopion valtuustossa. Parilla ryvettyneellä Juankosken valtuutetulle ei ole Kuopion 59 jäsenisessä valtuustossa käytännössä mitään sanavaltaa. Minusta Salmen on siis myös aivan turha säästää voimiaan tulevia taisteluja varten, kuten virallinen ääni näyttää vielä kohteliaasti ehdottavan.

 Yhteenvetona voidaankin todeta, että Salmen kuningastien esteenä on heikko älykkyysosamäärä. Virallisen äänen havaintojen mukaan Salmen jankutustyyli ärsyttää jo monia, mutta virallinen ääni pitää kuitenkin ikään kuin myötätunnosta Salmen jankutuksesta.Virallinen ääni näyttää ymmärtävän sen, että itse aiheutettu rakennemuutos on ottanut Salmea koville. Salmen on äärimmäisen vakiea myöntää virheitään.

 Minä taas luulen niin, että virallinen ääni on sen verran älykäs ihminen, että hän tällaisella kommentillaan saa Salmen vain entistä enemmän innostumaan typerään jankutukseensa, jolloin kaikki lukijat voivat varmistua siitä, että Salme raukka on todellakin rakennemuutoksen uhri, jota täytyy kestää, mutta Salmen kommenteille ei juuri kannata korvaansa lotkauttaa.

 Sitä paitsi kyllä Juankoskella jo alakoululaisetkin tietävät, että Metsäneuvos käyttää valtaa ns. New Stromsissa, joten miksi naiseksi naamioitunut Salme ei ole tätäkään yksinkertaista tosiasiaa vielä ymmärtänyt. Vanha totuushan on: "kun on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla vaatia!"



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: