Keskustelu

heska pkuseskelua ja ripulikakkaa juicen torilla25.11.2018 2.34
mikä siinä on kun tätä asiaa ei saada mitenkään järjestettyä?kustaan juicen patsaan luona ja paskotaan joka paikkaan.

kun oli helteet ostin s marketista jäätelön ja ihailemaan juicen patsasta ja toria.kauhea kusi haisi ja kun ajattelin istahtaa rkioskin viereiseen bussipysäkille siihen oli juuri ripuloitu



eilenkin illalla näin kun 4 miestä oli kusella juicen patsaan luona

AKMRe: kuseskelua ja ripulikakkaa juicen torilla28.11.2018 21.14
Moro Pekka-lehti kertoi viime viikolla, että Tohlopin retkiluisteluradalle suunnitellaan ainutlaatuista iltavalaistusta. Tampereen kaupunki ei halunnut osallistua hankkeen rahoitukseen, joten siihen etsittiin rahoitusapua liikeyrityksiltä.

Valaistuksen rahoitus varmistui yhdessä vuorokaudessa. Kun Moro Pekka ilmestyi torstaina 22.11. aamuyöllä, oli kaikki sponsorit koossa perjantaiaamuna.

?Oikeastaan tukijoita löytyi jopa enemmän kuin tarvittiin. Valaistua rataosuutta ei kuitenkaan voida jatkaa, sillä alkavalle kaudelle saadaan Saksasta vain suunnitellut 20 moottoritievalaisinta. Valaistuksen jatkamisesta päätetään uudelleen vuoden kuluttua, kertoo auraaja Tuukka Tuominen.

Moro Pekka kertoi viime viikolla, että Tohlopin huippusuosittu retkiluistelurata saa tänä talvena tiettävästi ensimmäisenä Suomessa valaistun rataosuuden. Sen avulla pyritään pidentämään iltakäyttöä.

Valaistus toteutetaan siirrettävillä valaisinpylväällä. Niitä tulee yhteensä 10 kappaletta, ja niiden avulla saadaan valaistua noin kilometrin pituinen rataosuus.

Radalle tuodaan 10 metriä korkeita valomastoja, joissa on yhteensä 20 kappaletta tehokkaita, mutta energiaa säästäviä led-valaisimia. Valotehoa saadaan yhteensä 480 000 lumenia. Tämä vastaa jääkiekkokaukalon valaistustasoa.

Valot ovat isotehoisia moottoritiekäyttöön suunniteltuja led-valoja, ja ne on jo tilattu Saksasta.

Oman rahoitusosuuden lisäksi projektiin etsittiin yrityssponsoreita. Yksi tukija saa käyttöönsä aina yhden pylvään mainostilat.

Kaupungilta avustusta
Tampereen sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti myöntää 9 500 euron avustuksen Tohlopin luisteluradan auraamiseen ja kunnossapitämiseen talvikautena 2018?2019. Auraaja Tuukka Tuominen haki kaupungilta avustusta myös valaistun lisälenkin tekemiseen, mutta sitä ei myönnetty, koska talouden tasapainottaminen ei mahdollista uusia palveluja. Nyt rahoitus siis ratkesikin liike-elämän tuen kautta.

Tohlopin retkiluistelurata on noin 3,3 kilometriä pitkä ja 8 metriä leveä. Viime talvena Tohlopin radalla luisteli viikonloppuisin noin 1 500 henkilöä päivässä.

Keskusta pettää aina

eskimoRe: kuseskelua ja ripulikakkaa juicen torilla30.11.2018 18.58
jos yhtään tamperelaisia tunnen, ne asentaa tolpat pilkkireikään ja keväällä ihmettelevät minne valaistus hävisi

taikoissa mukanaRe: kuseskelua ja ripulikakkaa juicen torilla6.12.2018 0.04
Eikö vapaa juankoski porukka voisi talkoilla hoitaa homman



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: