Keskustelu

PRaiskauksia kulttuuritaustaan vedoten28.11.2018 11.01
YLE:


Sarjaraiskaaja vaati tuomion lieventämistä kulttuuritaustansa takia ? Hovioikeus hylkäsi valituksen

Syyrialaistaustainen mies tuomittiin kahdesta raiskauksesta ja yhdestä raiskauksen yrityksestä.














Kaisu Moilanen HS

Julkaistu: 28.11. 10:29 , Päivitetty: 28.11. 10:32




















Helsingin hovioikeus on pitänyt ennallaan nuoren miehen tuomion kahdesta raiskauksesta ja yhdestä raiskauksen yrityksestä.

Raed Al Mustafa syyllistyi kolmeen seksuaalirikokseen vuonna 2017. Mies oli lähtenyt molemmissa raiskauksissa ja yhdessä raiskauksen yrityksessä seuraamaan uhria keskellä yötä ja pakottanut tai yrittänyt pakottaa heidät väkivallalla seksuaalisen kanssakäymiseen. Raiskauksen yritys ja raiskaus tapahtuivat saman vuorokauden aikana.








Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen kolmen ja puolen vuoden vankeuteen.

Al Mustafa valitti käräjäoikeuden tuomiosta ja haki siihen lievennystä vedoten muun muassa kulttuurieroihin. Miehen mukaan naisen ja miehen asema suomalaisessa yhteiskunnassa on erilainen kuin mihin hän oli synnyinmaassaan Syyriassa tottunut. Hän kertoi oikeudelle uskoneensa, että Euroopassa voi vapaasti harrastaa seksiä. Lisäksi mies kertoi, ettei tiennyt raiskauksen yrityksen olevan rangaistava teko.










Lisäksi mies vetosi nuoreen ikäänsä ja vaarallisiin elinolosuhteisiin kotimaassaan. Miehen todellisesta iästä esitettiin käräjäoikeudelle ristiriitaisia tietoja, mutta lopulta oikeus totesi, että mies oli tekojen aikaan täysi-ikäinen.

Hovioikeus hylkäsi valituksen. Tuomitun ?Suomessa oleskelun kesto tai hänen kulttuuritaustansa eivät vaikuta tekojen moitearviointiin lieventävästi?, oikeus linjasi.

eskimoRe: Raiskauksia kulttuuritaustaan vedoten28.11.2018 19.10
lammaspaimenelle on koko katras potentiaalisia tyttöystäviä. suomalainen lampaankasvattaja voisi palkata mustafan töihin euron päiväpalkalla ja asuntoedulla, musti meinaa viihtyisi lampolassa yöt ja päivät

Kunni LinkvistRe: Raiskauksia kulttuuritaustaan vedoten28.11.2018 19.54
Tässä se nyt on: Arabeille on osa kkulttuuriperintöä raiskata naisia yöllä.
Muistaakseni eräs Perussuomalainen kertoi aikoinaan asiasta ja hänet tuomittiin oikeudessa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan/rasismista. Taisi olla nykyinen puolueen puheenjohtaja.
Todistaen siten, että Halla-Aho on sanojensa mittainen mies ja tuomittu väärin Suomen tuomioistuimessa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: