Keskustelu

rubareikäjuankoski menetti itsenäisyytensä kuopioon liittyessä6.12.2018 1.06
näin se vaan on!!!

akevaariRe: juankoski menetti itsenäisyytensä kuopioon liittyessä6.12.2018 8.55
Noh oliko muita vaihtoehtoja,kun on ryssitty matkanvarrella aika lahjakkaasti

Kouraan ajattelijaRe: juankoski menetti itsenäisyytensä kuopioon liittyessä6.12.2018 9.11
Varakkaan perheen poika joutui kerran holhoukseen, kun heittäytyi hulttioksi. Tämä huvitti naapureita, mutta pojan elämä korjaantui. Holhoojan piti pojasta tarkan huolen ja nykyään poika on pulska ja terve.
Kunnalle voi käydä kuten hulttiolle pojalle, mutta ei tämä aina tuhoa merkitse. Meilläkin holhooja on pannut rappioon ajautuneita paikkoja kuntoon. Verot ovat laskeneet ja maksut samoin. Raskas velkataakka ei enää paina eikä pikkupoliitikot pääse kaunaisilla päätöksillään tekemään kiusaa läheisilleen.
Tämän itsenäisyyspäivän kiitos on osoitettava Suomen valtiolle, joka huolehti meidät juankoskelaiset holhoukseen

eskimoRe: juankoski menetti itsenäisyytensä kuopioon liittyessä8.12.2018 17.28
joitakin ei ole vaan tarkoitettu ajattelemaan, lapionvarteen taas isot kourat sopivat hyvin

Pekka VRe: juankoski menetti itsenäisyytensä kuopioon liittyessä8.12.2018 20.25
Moro,
näin Joulun kunniaksi voin kertoa lukijoille totuuden asiassa:
- 2008 Perussuomalaiset voitti kunnallisvaaleissa Juankoskella ensikertalaisena vaaleissa noin 21 prosentin äänimmäärän. Olin silloin itsekin mukana ja Pohjolaisen Masan, Walliuksen Mikan, Partasen Tuulan ja muiden ääniharavien myötä olimme nousemassa Juankoskella hallitukseen ja puheenjohtajistoon.
NNäin ei käynyt, sillä muut puolueet blokkasivat meidät pois tärkeistä luottamustehtävistä ja sen mahdollisti siis kaikkien muiden puolueiden yhteisliitto, joka jopa jakoi kaikki luottamushenkilöpaikat ennen yhtään yhteistä kokousta. Samoin muille puolueille selvitettiin, että minkäänlaista uyhteistä politiikkaa ei tehdä Perussuomalaisten kanssa. Minä sain vaaleissa neljänneksi eniten ääniä, enkä saanut minkäänlaista tärkeää luottamustehtävää hoidettavakseni. Masa, joka oli saanut toiseksi eniten ääniä vaaleissa, sai hallituspaikan, mutta ei mitään muuta, paitsi maakunnallisen luottamuspaikan, joka oli pakko myöntää silloin meille.
Jooyten meitä ei kuultu missään päätöksessä, joita tehtiin vuodesta 2008- 2012. Noina vuosina päätettiin yli- investoinneista, esim. keskuskeittiöstä, jossa puhallettiin neljä miljoonaa euroa savuna uilmaan. Myös peruskorjattiin aivan käsittämättömän typerällä päätöksellä Juantehtaan koulu, joka on jo nyt täysi susi homeongelmien kanssa. Myös koulusuunnitelma tuhosi Säyneisen kunnossa olevan koulun. Säyneisen koulua olisi voitu pienillä koululaisten siirroilla ja uusilla ajatuksilla saada koulu täyteen oppilaita ja vaikka monitoimikeskukseksi pienillä investoinneilla, mutta kun poliittinen kenttä oli tuhottu koalitiopolitiikalla, jolloin mielipiteiden vaihto kiellettiin jjohtavien poliitikkojen johdolla.
Jouko Lösönen, Rauno Kettunen ja varsinkin demareiden Vatanen pienten muiden puolueiden tietämättömyyden yhdistelmänä teki niin hirveitä ja tuhoisia päätöksiä todella heikon kaupungin virkamiesjohdon alaisina, että entinen Koillis- Savon parhaiten toimeentuleva kunta meni selvitystilaan.
Yksi suuri tekijä oli myös PB- puhallus, jota virkamiesjohto eikä luottamushenkilöjohto kyennyt ymmärtämään, tajuamaan, hoksaamaan, vaikka me, oppositiossa oleva puolue, yritimme aasiaa tuoda esille. Olimme saaneet yksityiselta taholta, eräiltä virkamiehiltä muualta varoitukset, selvitykset siitä, että kyseessä on rahhanpesu, puhallus, ja varojen häviytysjärjestely.
No nyt tämä tieto on tiedossa, vaikkakin jotkut vieläkin yrittävät selittää, että ei ollut mahdollisuutta tehdä muuta ratkaisua. Mahdollisuuksia oli useita ja kaikki muut mahdollisuudet olivat selkeästi parempia, kuin se, joka toteutettiin, eikä puhallettu poikki tuhoa, joka valheilla pumpattiin palloksi, joka puhkesi miljoonien eurojen tuhoksi juankoskelaisille.
Nyt voin sanoa, että en ole nähnyt typerämpää toimintaa ja menettelyä, kuin Juankosken kaupungin valheiden peittelyypolitiikka. Paikallislehden poliittisesti sidottu valeuutisten sarja kertoi joka viikko suuria uutisia valtavasta menestyksestä, jota PB rtoi juankoskelaisille. Samaan aikaan vapaa-Juankoski- sivusto levitti oikeaa tietoa PB:n taloudellisesta tilanteesta julkistaen luottotietoja uutisista ja protestilistoilta, jotka todentivat PB:n olevan erittäin suurissa vaikeuksissa taloudellisesti. Myös paikallislehti siirtyi parjauskampanjoilla tuhoamaan vapaan sanan ja totuuden juankoskelaisilta ja Juankoskella. Jos nykyään puhutaan valeuutisista, oli paikallislehti asian ytimessä.
Joka tapauksessa yksinkertainen, ääliömäinen, typerä ja tietämätön kaupunginjohto, johon siis kuului kaupunginjohtaja, hallintojohtaja, tekninen johto ja poliittinen eliittijohto teki nämä ratkaisevat väärät päätökset , joita ei muutettu tai korjattu asioiden tultua selville, vaan peittämällä ja valeuutisten avulla puhallusta jatkettiin, kunnes kaikki romahti.
Olen erittäin tyytyväinen, että olen yksi niistä kapinallisista, jotka eivät ryhtyneet kumartamaan valheille ja painostukselle, vaan yritimme pitää yllä sitä lupausta, jota jokaisen luottamushenkilön on luvattava tehdä ryhtyessään poliittisiin tehtäviin toisten puolesta.
Muuten on aika haasteellista kirjoittaa kapulalla.

eskimoRe: juankoski menetti itsenäisyytensä kuopioon liittyessä8.12.2018 21.28
taisi mennä äänet hukkaan, ketkä äänestivät persesuomalaisia. noin isolla äänimäärällä luulisi pystyvän tekemään muutakin kuin muutaman valituksen. jos jää muiden jalkoihin asioita käsiteltäessä on parempi olla olematta aitiopaikalla kun tehdään tärkeitä päätöksiä. kun päätös on tehty äänestämallä on turhaa jatkaa narinaa päätöksestä vaikka tietäisi olevansa oikeassa. se on demokratian perusajatus

PRe: juankoski menetti itsenäisyytensä kuopioon liittyessä9.12.2018 11.43
Eskimolle on taas kerran huomautettava, että hameen takaa on aina helppo jurnuttaa ja lähettää pelkkää paskaa.
Ryhmämme ei tehnyt yhtään valitusta kantelua tai muuta vastaavaa. Minä tein valituksen yksityisten asianajotoimistojen käytöstä, jonka hallinto-oikeus lainvoimaisella päätöksellään ratkaisi siten, että Juankosken kaupunki oli toiminut lainvastaisesti ja vastoin Suomen perustuslakia ja siksi kaupungin päätökset oli kumorttava. Näin ei kuitenkaan tehty, koska koko luottamushenkilökoalitio vapaa juankoski- ryhmää lukuunottamatta päätti maksattaa miljoonaan nousevat asianajokulut kuntalaisille.
Eskimo on koko ajan toiminut rottana silloiselle koalitiohallinnolle ja Juankosken heikolle ja epäterveelle menettelylle, joka ajoi kunnan konkurssitilaan.
Eriäviä mielipiteitä jätimme paljonkin, koska emme olleet mitenkään mukana koalition päätöksissä. Meitähän ei valittu tärkeisiin tehtäviin.
Olen kuitenkin aina oleva ylpeä ryhmästä, jossa toimin, ensin PS ja sitten vapaa Juankoski ryhmissä. Ainakin meillä oli selkeät esitykset kunnan talouden saamiseksi tasapainoon, mutta koalitio päätti.
Minkäänlaista katkeruutta en tunne, vaan pikemminkin olen iloinen, että sain toimia niiden henkilöiden ja kuntalaisten valtuutettuna, joita en koskaan pettänyt väärillä lupauksilla.
Eskimosta sanon, että hän on tyyppiesimerkki siitä, miksi Juankoski kaatui ja miksi menetimme kunnan omaisuutta, kuntalaisten omaisuutta kymmeniä miljoonia puhalluksiin. Nyt myös näkyy palvelusektorilla tuho ja selkeimmin kiinteistöjen hintojen romahduksella. Juankosken keskusta on kohta pelkkä pysäköintikenttä, koska rakennuksia vain puretaan. Ja varmaa on sekin, että tuho on ollut totaalinen, sillä kukaan ei muuta Juankoskelle, ehkäpä kuitenkin Muuruvedelle tai Säyneiseen, sillä nyt olemme yhtä itsenäisiä, kuin kuollut Juankoski.

eskimoRe: juankoski menetti itsenäisyytensä kuopioon liittyessä9.12.2018 15.23
ei tainnut auttaa erimielisyys muistiot tai oikeassa oleminen. en ole koskaan sanonut pekan, martin tai tollosen olleen väärässä, oli varmaan muitakin jotka tajusivat tilanteen, mutta taisi pete pitää porukan hiiljaisena. hassua, mutta totta pitäjän tyhmin mies kaupungin johtajana. ei johtajn tarvitse olla viisas, kunhan tajuaa palkata itseään viisaampia alaisia ja myös kuunnella heitä. kunnia onnistumisista kuuluu tietysti johtajalle ja epäonnistumista alaisille



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: