Keskustelu

Hyvä asia Säyneisen kyläkauppa kerää asiakkaita naapurikunnistakin1.12.2013 20.19
Säyneisen kylä Juankoskella oli ilman kauppaa yli kahden kuukauden ajan.



Säyneisen uuden M-marketin ovi käy tasaiseen tahtiin ? siinä asiakkaita tulee ja menee. Myymälärakennus on aivan kylänraitin varrella eli parhaimmalla paalupaikalla.

Uusi kyläkauppa avasi ovensa Juankosken koillisnurkan taajamassa viikko sitten perjantaina ja asiakkaat ovat heti ottaneet sen omakseen.

Se kun on samalla kylän ainoa päivittäistavarakauppa.

Mitä olen ennättänyt tähän mennessä tätä katsoa, niin tämä vaikuttaa todella loistavalta kaupalta, sanoo ensimmäistä kertaa uudessa kaupassa asioiva kaavilainen Paula Soini.

Hän kävi Säyneisen puolella ostoksilla jo edellisen kaupan aikana ja on tyytyväinen siihen, että kaupalle on löytynyt jatkaja.

Jos tämä on yhtään sellainen kauppa oli täällä oli ennen, niin tulen käymään täällä myös jatkossa. Viisihenkisessä perheessä ruokaa menee aika paljon.



Säyneisen uuden M-marketin uusi kauppiaspari Pirkko Miettinen ja Tapio Hartikainen pyörittivät kahden ja puolen vuoden ajan Tarmo-lähikauppaa Nilsiän Palonurmessa.

Säyneiseen siirtymisen ehtona heillä oli, että Palonurmen kaupalle löytyy ensin jatkaja.

Meillä kävi sellainen tuuri, että kiinnostunut jatkaja löytyi yhdellä puhelinsoitolla ja myöntävä vastauskin tuli kahdessa tunnissa, kertoo Hartikainen.

Osuuskauppa PeeÄssän edellisen Sale-myymälän ovet suljettiin kylällä viime elokuun lopussa heikon kannattavuuden vuoksi.

Sen jälkeen lähes 700 asukkaan kylä ennätti olla ilman omaa kauppaa yli kahden kuukauden ajan. Kauppareissut oli tehtävä Kaavilla tai Juankoskella.

Kiinteistö laitettiin myyntiin nimelliseen hintaan joko purettavaksi tai liiketoimintakuntoon laitettavaksi.

Toistaiseksi emme ole tehneet täällä suurempaa remonttia. Tosin kyllähän vanhaan kauppakiinteistöön on ajan kanssa pakko tehdä jotain, sanoo Miettinen.



Edellisen kaupan peruja ovat kylmätiskit, hyllyt ja esimerkiksi pullokone, joten aivan tyhjästä ei toimintaa tarvinnut aloittaa.

Kyläkaupan pyörittäminen on haasteellista ja kauppiaan on oltava todellinen moniosaaja.

Parasta kyläkauppiaana olemisessa ovat sydämelliset asiakkaat. Ihmiset ovat olleet todella kiitollisia kyläkaupasta ja meidät on otettu hienosti vastaan, sanoo Miettinen.

Samalla kyläkauppiaana oleminen on kokonaisvaltaista työtä. Työtä on tehtävä tunteja laskematta.

Edellisessä kaupassa tein töitä kaksi ja puoli vuotta ilman yhtään vapaapäivää, joten kyllä tämä täytyy ottaa enemmän elämäntapana, jatkaa hän.



Itsenäisinä kauppiaina Miettisellä ja Hartikaisella on mahdollisuus valita myyntiin tulevia tuotteita asiakkaiden tarpeen mukaan.

 Maatalous- ja rautapuolta on vähän lisätty, samoin toimme tänne paistopisteen, Miettinen kertoo.

Asiakkaita kyläkauppaan tulee naapurikunnista aina Rautavaaraa ja Pohjois-Karjalan puolella olevaa Juukaa myöten. Kesällä on luvassa lisää asiakkaita.

Kyläläisten puheiden mukaan väkimäärä kesällä selvästi tuplaantuu. Vanhan Säyneisen alueella on joskus laskettu olevan yli 300 kesämökkiä, sanoo Hartikainen.

Ennen sitä on Säyneisessäkin elettävä yksi pimeä vuodenaika, johon oma kauppa tuo onneksi vähän valoa.


M-ketju on itsenäisten kauppiaiden perustama

M-ketju on itsenäisten kauppiaiden vuonna 2006 perustama suomalainen kauppaketju, johon kuuluu tällä hetkellä noin 70 myymälää ympäri Suomea.

Käytännössä ketjun perustajat olivat entisiä Spar-kauppiaita.

M-ketjun myymälät ovat kooltaan noin 100-2 500 neliötä.

Säyneisen M-market on yksi uusimmista ketjun kaupoista. Sen lisäksi on Kuopioon lokakuun alussa Neste Liikenneasema Matkuksen yhteyteen avattu M-market, Kurkimäessä sijaitseva M-Kurjetar ja Syvänniemellä sijaitseva M-market Keihäskoski.

M-kauppiaat omistavat M-Itsenäiset Kauppiaat Oy nimisen markkinointiyhtiön joka neuvottelee ketjuun kuuluville kauppiaille ehtoja esimerkiksi markkinoinnin, ulkoisen ja sisäisen ilmeen sekä kilpailukykyisten hankintaehtojen takaamiseksi.

Myymälöillä on määrätty ketjuvalikoima, mutta kauppiaalla on vapaus ottaa valikoimiinsa mitä tahansa tuotteita. Pt-kaupan markkinoista M-ketjun osuus prosentin luokkaa.

BusmanniRe: Säyneisen kyläkauppa kerää asiakkaita naapurikunnistakin6.12.2013 21.02
Anteex, että oon olemassa. Sorry, että oon syntyny. Saanko käydä kaupassa ja varas.. eikun hankkia joulukuusen. Kauppias pian rikastuu ja minä vaan köyhdyn, kyllä se on jämpti ni. Paree ruveta kaupassakäynti lakkoon, ainakin lähikaupassa, ettei vaan kauppias rikastu minun rahoilla, kyllä se jämpti ni, sano. Turha tässä muuallekaan mennä kaupalle, joutuu linja-autolla menemään perk.., aivan turha on rahaa kantaa linja-auto firmalle, kyllä jämpti on ni, sano. Kengät tässä hommassa kuluu, mutta turha on rahaa kantaa Sieville saata.., kyllä jämpti on niin. Pysynpä kotona ja kasvatan kaikki ite, kyllä jämpti on ni, sano. Pitäkee perk...le tavaranne.

PVRe: Säyneisen kyläkauppa kerää asiakkaita naapurikunnistakin6.12.2013 21.45
Moro,
ja minä sanon vaan, että näin itsenäisyyspäivänä on aivan mahtava fiiilis siitä, että on lähellä itsenäinen kauppias ja saa itsenäisesti valita omat tuotteet itsenäisen elämisen tueksi.
Hyvä Suomi, Hyvä Säyneinen ja Hyvä kauppias lähellä- se on itsenäisyyttä. Ja se on myös rock.

eskimoRe: Säyneisen kyläkauppa kerää asiakkaita naapurikunnistakin6.12.2013 22.06
millohan viinaa kauppias saa valita valikoimiinsa

wasperiRe: Säyneisen kyläkauppa kerää asiakkaita naapurikunnistakin7.12.2013 14.40
Shoppailu reissulla torstaina Terhon torilla Muuruvedellä, perjantaina itsenäisyyspäivän iltapäiväkahvilla Teekissä Muuruvedellä, lauantaina Säyneisen M-marketissa, Säyneisen myyjäisissä ja Viitaniemessä Viitavalinnassa. Eikä siinä vielä kaikki, lisäksi Pataruukissa, Kievarissa ja Ärrällä molempina päivinä. Kaikki mitä oli tarve hankkia löytyi+ muutama heräteostos. Ostoksiin kuuluu näissä paikoissa aina iloinen ja ystävällinen palvelu.

Säyneisessä syntynytRe: Säyneisen kyläkauppa kerää asiakkaita naapurikunnistakin7.12.2013 19.20
Ollaan vaan reilusti ylpeitä siitä,että ollaan Säyneisläisiä mitä sitä mollaamaan!

serkku, serkku, serkkuRe: Säyneisen kyläkauppa kerää asiakkaita naapurikunnistakin8.12.2013 0.01
ei nyt sentään ylpeitä olla, kirkonkirjat kertoo kaiken.

OlliRe: Säyneisen kyläkauppa kerää asiakkaita naapurikunnistakin8.12.2013 21.41
millohan viinaa kauppias saa valita valikoimiinsa

Eskimolle, Vaikkakin Suomi on Eu-maa, täällä tulee kiristymään alkoholijuomien myynti mm.aukiolot.

Mene ostamaan vaikka kotimaastasi juomat.

eskimoRe: Säyneisen kyläkauppa kerää asiakkaita naapurikunnistakin9.12.2013 20.35
kuule olli,eskimo on omavarainen viinojen suhteen.pannu lämpiää heti janon yltyessä huippuunsa



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: