Keskustelu

MarkoJuankosken kaupunginhallituksen päätös yrityssaneeraus-lausumasta2.12.2013 21.13
"Vessa esittelijä antoi seuraavan esityksen:

Juankosken kaupunki ilmoittaa, että kaupunki hyväksyy saneerausmenettelyn
aloittamisen ja vaatii velkojaintoimikunnan asettamista ja siihen nimettäväksi
Juankosken kaupungin edustajana kaupunginjohtaja Petri Kangasperkon. Kaupungin
antamassa lausumassa on todettava, että käräjäoikeuden tulisi antaa päätös
asiasta mahdollisimman nopeasti. Kaupunki ilmoittaa kantanaan että esitettyä
selvitysmiestä ei hyväksytä."

Oliko päätös tarkoin ja hyvin selvitetty.Oliko aivot taas kerran narikassa.

KKRe: Juankosken kaupunginhallituksen päätös yrityssaneeraus-lausumasta2.12.2013 22.13
SS kirjoittaa asiasta:"
Juankoski kiirehtii kartonkitehtaan
yrityssaneerausta
Kuva: Aake Roininen, Timo Filpus

Juankosken kaupunginhallitus hyväksyi Premium Boardin saneerausmenettelyn
aloittamisen.
Kari Manninen
21:27
Juankosken kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kaupunki hyväksyy
juankoskelaisen Premium Board Finland Oy:n saneerausmenettelyn aloittamisen ja
vaatii velkojaintoimikunnan asettamista ja siihen nimettäväksi Juankosken
kaupungin edustajana kaupunginjohtaja Petri Kangasperkon.
Kaupunki kiirehtii, että käräjäoikeuden tulisi antaa päätös asiasta
mahdollisimman nopeasti. Kaupunki ilmoittaa kantanaan, että esitettyä
selvitysmiestä ei hyväksytä.
Kartonkitehdas Premium Board Finland on pyytänyt, että käräjäoikeus määrää
aloitettavaksi saneerausmenettelyn.
Käräjaoikeus on varannut suurimmille velkojille tilaisuuden ilmoittaa,
hyväksyvätkö ne saneerausmenettelyn aloittamisen vai eivätkö."

Kuten PV kirjoittaa: perse edellä puuhun.

"

juristin alkuRe: Juankosken kaupunginhallituksen päätös yrityssaneeraus-lausumasta3.12.2013 0.29
Kuinkahan esteellinen kaupunginjohtaja voi esiintyä velkojaintoimikunnassa?

Hänhän on koko surullisen Tratta PBF katastrofin äiti.

Käräjäoikeudella ei ole mitään kiirettä lähteä yrityssaneerauslakia rikkomaan, vaikka kaupunginjohtajalla näyttää olevan tulenpalava taula häntänsä alla.

Kauginhallituksen päätös oli sinänsä täysin odotettu. Mieleen tulee hölmöläisten valonkanto säkillä riiheen. Kun se ei onnistunut, niin päätettiin tehdä sellaiset ikkunat riiheen, että lopulta riihen seinätkin kaadettiin. Juankoski onkin maankuulu hölmöläiskylä. Mitähän "hyvää" vielä keksitään, jouluun ei ole enää pitkä matka?

Kaupunginjohtajan toiminta jää ikiajoiksi Juankosken kuolevan kaupungin historiaan. Sääliksi käy meitä kaikkia vilpittömiä veronmaksajia. Onneksi moni on jo nostanut kytkintä.

Kartonkispesialistiksikin äitynyt kaupunginjohtaja on sitten hyvä ja esittää sellaisen saneeraussuunnitelman, että Tratta PBF saadaan elinkelpoiseksi myös pitkällä aikavälillä. Vinkkinä voin kaupungijohtajalle kertoa, että se ei vaan onnistu niin, että tuotetun pahvin keskimääräinen myyntihinta on pienempi kuin pahvin valmistuksen muuttuvat kustannukset.

Kaupungijohtajan pitää saada käyttökate ihan oikeasti ensin positiiviseksi ja mistä löytyy saneerausohjlemaan yli 36 milj. euroa euroa rahaa vuoteen 2015 mennessä. Farocon Oy vakuusarvohan lässähti nollaan, kun Tratta PBF ei pystynytkään maksamaan 800 000 euro vuokraa tyhjästä hallista.

Kaupunginjohtajalle tullee mukava ja rauhallinen joulu.

Aikooko kaupunginjohtaja vielä viimeisenä keinona fuusioida Juankosken kaupungin ja Tratta PBF:n taseet?

Ikkunapöydän raatiRe: Juankosken kaupunginhallituksen päätös yrityssaneeraus-lausumasta3.12.2013 8.23
Normaaliin tapaan hallitukselle ei esitetty mitään laskelmia saneerauksen meille koituvasta hinnasta. Pöljät päättäjät vain päättivät. Mitähän heidän kahviinsa oli sekoitettu?
Järkevät ja rehelliset ihmiset eivät tee tällaisia päätöksiä.
Utopistinen liiketoimintasuunnitelma olisi pitänyt käydä läpi. Siitä tyhmempikin huomaisi, että "keisarilla ei ole vieläkään vaatteita".

juristin alkuRe: Juankosken kaupunginhallituksen päätös yrityssaneeraus-lausumasta3.12.2013 18.55
Kaupunginjohtaja kärähti taas suoraan rysän päältä jäävien jäävinä esitellessään ja yrittäessään jälleen väkisin kiilata velkojaintoiikuntaan asioita sotkemaan.

Kyllä miehelle yksi Tratta PBF:n likapyykki velkojaintoimikunnassa riittää. Kymmmenien miljoonien vahinko tuli viime kerralla Juankosken kaupungille ja vilpittömille veronmaksajille niskaan. Saman tien hävisi koko Juankosken kaupunki.

Esteellinen kaupunginjohtaja on kaulojaan myöten sidoksissa laittoman takauksen täytäntöönpanoon, biolämmön hämäriin osakas- ja rahoitusjärjestelyihin ja Kuopion HAO:kin jo laittomaksi toteamiin osakas- ja rahoitusjärjestelyihin jne.

Kaupunginjohtaja joutuu palkkaamaan taas kallispalkkaisen asianajajan asioiden hoitoon, kun mikään päätettävä asia ei ole käräjäoikeudessa valmis. Eli ei tiedetä, kuka on velkaa kenellekin ja kuinka paljon.

Lisäksi kaupunginjohtaja on neuvotellut Risteferin kanssa vuosikaupalla Tratta PBF:n rahoituksista ja juoninut mm. Patruunanmäenkin kiinteistön Nemea Pankin johtajalla samalla loukaten Juankosken kaupungin jälkipanttioikeuksia. Ei kaupunginjohtaja voi olla velkojan edustaja, koska kaupunginjohtaja on toiminut koko ajan Tratta PBF:n lukuun. Eikä toiminta ole varmasti tapahtunut vilpittömässä mielessä.

Velkojaintoimikuntaan pitää saada rehellisempi ihminen.

narulla ei voi työntääRe: Juankosken kaupunginhallituksen päätös yrityssaneeraus-lausumasta3.12.2013 23.54
En olisi koskaan uskonut, että kaupunginjohtaja menee Tratta PBF:n pelastusuunnitelmissaan näin pitkälle, kun nyt näyttää menneen.

Tarkoitus näyttääkin olevan Tratta PBF:n fuusioiminen Juankosken kaupungin kanssa. Vuonna 2012 Juankosken kaupungin taseen loppusumma oli pyöreästi 38 milj. euroa, josta vierasta pääomaa oli pyöreästi 21 milj. euroa. Oman pääoman luontoiset erät olivat vielä yhteensä 16.8 milj. euroa.

Risteferi taas haaveilee vievänsä Tratta PBF:n TECTA OYJ:n nimellä kunnallisen pahvitehtaansa pörssiin ja kerää mojovan annoksen omaa pääomaa. Koska Tratta PBF:n käyttökatekin tulee olemaan TECTA-rumbassa negatiivinen, niin tappioiden kertymän kautta oma pääoma koko ajan pienenee, vaikka yhtiön velat nollattaisiin.

Ilman fuusiota Juankosken kaupungin kanssa Tratta PBF:n taseen loppusumma ei voi siis mitenkään nousta yli 58 milj. euroon jo vuonna 2015, kuten Risteferi kirkasotsaisesti tuntuu väittävän.

Syntymästään saakka Tratta PBF on tehnyt tappiota putkeen ainakin 21 milj. euroa ja Savon Sanomien tietojen mukaan Tratta PBF:llähän kuuluu olevan velkojakin peräti 21 milj. euron edestä. Tratta PBF:n oma pääoma on pakkasella suunnilleen -12 milj. euroa. Tratta PBF:n taseen loppusumma on siten vain vähän vajaat 9 milj. euroa.

Lyömällä Juankosken kaupungin ja Tratta PBF:n hynttyyt yhteen taseen loppusummaksi tulee suunnilleen 47 milj. euroa.

Laskemalla kaupungin ja Tratta PBF:n omat pääomat yhteen saadaan fuusioidun kunnallisen pahvitehtaan omaksi pääomaksi kuitenkin vain 4.5 milj. euroa.

Koska fuuisoitavan kunnan ja Tratta PBF:n velat ovat yhtensä noin 42.6 milj. euroa, tarvitaan vielä luokkaa 35-40 milj. euroa oleva osakeanti, niin Tratta PBF pääsee saneerausohjelmassaan kuiville ja kaupunginkin veloista voidaan pyyhkäistä pois 10 milj. euron edestä pitkäaikaisia lainoja.

Varsinaisia velhoja näyttävät olevan tuo kaupunginjohtaja ja Kultasormi Risteferi.

On kuitenkin syytä pitää huoli siitä, että ei enää anneta kaupunginjohtajan huseerata noissa talousasioissa, sillä kohta meillä edessämme todellakin sellainen tilannee, että kaikki kynnelle kykenevät työikäiset juankoskiset ovat kaupungilla töissä. Se nyt ainakin on jo ennakkoon varmaa, että ainakin kunnallisen pahvitehtaan pääkonttorissa on rutkasti tyhjää tilaa kaikille innokkaille "pahvimiehille" ja "pahivinaisille".

Varsinaiseksi talousneroksi osoittautunut Kultasormi Risteferi on syytä kutsua Juankosken pormestariksi.

Tästä on nyt kyse!

Pakkaset painaa päälleRe: Juankosken kaupunginhallituksen päätös yrityssaneeraus-lausumasta4.12.2013 10.24
Ei kannata enää odottaa pelastajaa. Se juna meni, jossa niittä pelastajia olisi ollut.Totuus on se, että tuosta pahvitehtaasta ei ole kiinnostunut kukaan todellinen kartonkia tai paperia tekevä taho. On vaan myönnettävä, että jäätynyt koneisto kelpaa enää vain ja ainoastaan romumiehille. Liian kauan vitkuttelivat Juankosken päättäjät asioiden hoidossa ja jäähän jymähti ja pahemmin vaan tulevilla pakkasilla jymähtää. Viisi 10 kw lämmittäjää ei jaksa pitää sulana kuin muutaman konttorihuoneen. Katselkaa vaikka voimalan piippua ei virtaa savu piipuista jälkiä on vaan jos jänis on juossut pihalla, muuta ei ole.

yrittäjäRe: Juankosken kaupunginhallituksen päätös yrityssaneeraus-lausumasta4.12.2013 12.01
Mutta eiköhän kaupunginjohtaja kekseliäänä miehenä keksi keinon ,millä veronmaksajilta salassa kehitellään vielä senverran verorahoja,millä tehdasta lämmitetään.Onnistuihan takauksenkin maksu salassa ja kerrottiin
jälkeenpäin.Muutamat sadattuhannet ovat pikkurahaa siihennähden.
Ja kiltit juankoskelaiset senkun maksaa "diktaattorinsa" viuluja.

Muuten lisää jäätyyRe: Juankosken kaupunginhallituksen päätös yrityssaneeraus-lausumasta4.12.2013 13.11
Se on totta , että Juankoski käytti Römsyn konkan jälkeen lämmitykseen noin 300.000 euroa juankoskelaisten veronmaksajien rahaa ,joten ei kait tuo ole mikään konsti jos saman käyttäisi tulevan konkan jälkeen tyhjillään olevan ja jäätyneen tehtaan lämmitykseen.

vastaanpa vainRe: Juankosken kaupunginhallituksen päätös yrityssaneeraus-lausumasta12.12.2013 0.04
Luovia ratkaisuja löytyy aina. Viimeistään nyt on selvää, että Juankoski pakkoliitetään Kuopioon jämerien pikapäättäjien tumpelointien takia heti, kun se vain on mahdollista. Tästä seuraa se, että kaupungintalo jää melkein tyhjilleen.

Tällöin voidaan tehdä valintoja. Lopetataan tarpeettoman kaupungintalon lämmitys ja lämmitetään sen sijaan Römssyn tiloja sen verran, että mahdollinen uusi yrittäjä vielä löytyy ja tehdas käynnistyy sittenkin uudelleen, mutta ihan eri käsissä. Kaupungin lämmityskuluissa ei tapahdu merkittävää muutosta. Valtuuston kokoukset voidaan entiseen tapaan tehdä ajoittain lämmitetyssä valtuustosalissa, muut sisäiset palaverit voidaan suorittaa hyvin evakossa vaikka pahvitehtaan tai Patruunamäen kartanon tiloissa. Samalla tulee siinä käyttöä myös kaupungin jälkipanttina olevalle Ptruunanmäen kartanolle.

Kaikkein tyhmin ratkaisu on jättää nyt tyhjillään jo yli vuoden seissyt pahvitehdas tuhoutumaan lämmittämättömänä romukasaksi, jonka jälkeen kaupungin käsissä on vielä lisäksi mahdollisesti 8 milj. euron maisemointikulut.

Huonoista vaihtoehdoista kannattaa aina valita vähiten huono vaihtoehto. Itsepäisyydestä ja tyhmästä ylpeydestä ei ole muuta kuin haittaa.

Ei enää kiirettäRe: Juankosken kaupunginhallituksen päätös yrityssaneeraus-lausumasta12.12.2013 10.43
Tähän voi kylä mainita, että Patruunanmäki on menetetty.
Se on myyty kaupungin valtuutettujen tietämättä.
Ostajat pitävät mäkeä huvittelua ja omia palavereita varten.
Siellä ei ole kaupungin valtuutetuilla palaveri paikkaa, kuin suurella rahalla.

Tämä myynti oli yllätys valtuutetuille, että pieni hummeriporukka meni luovuttamaan alueen ulottumattomiin.
Suurin osa valtuutetuista ei tosiaan ole tiennyt myynnistä mitään.
Ainut pelastus voisi olla myynnin mitätöiminen takaisin kanteella konkurssista.
Mutta tässä onkin yksi syy miksi konkurssia pitkitetään.
Pitkityksellä kahdeksan hehtaarin maa-alue kartanoineen voidaan pitää ulottumattomissa.
Asian pitkittyessä takaisin kanne aika umpeutuu.
Kyllä meidän Pete on ollut aika poika junaillessaan asioita.

Mitään huolta ei ole enää pahvitehtaan jäätymisen suhteen se poisti viikolla olleet yli 20 asteen pakkaset putket ovat posahdelleet sen verran jo , ettei mitään kiirettä enää ole.
Pakkaset tekivät sen jo kiireettömäksi seuraavat jäätymiset eivät enää tilannetta huononna.
Kyllä rauta kelpaa romumiehille vaikka se olisi vähän käynyt kylmänä.

Kartongit on tuossa tehtaassa tehty sen tietää jokainen jotka ovat olleet asioiden kanssa tekemisissä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: