Keskustelu

eeroMaalla on mukavaa12.12.2018 23.24
Nyt ko kaikki nämä ilmastolliset ongelmat ympäristön ylilämpenesemineen ovat juuri pinnalla, alkaa meillekin,maalaisjunteillekkin, ikiharmaaparroillekkin, pikkuhiljaa valjeta, pitäiskö meidänkin ????, jo kuuvenkympin ja kuolemanvälissä olevien muuttaa elämäntapojamme ???

No... lieneekö tuo niin tarpeellista.
Me täälä kotosuomessa, pohjolassa, olemme globaalissa maailmassa, päästöjemme mittasuhteessa ns. itikanpaska itämeressä.

Suomivaltio kaikkinensa päästöinensä on vain se itikanpaska verrattuna maailman tämänhetken kasvavimpaan valtioon, Kiinaan verrattuna, joka mennävuonnakin on käynnistäny enämpi kuin 500 hiilivoimalaa.

Kuten äärettömään kansansuosioon noussut Joel Hallikaisen biisi,,, turhaan..aivan turhaan.... on suomalaisten nostattaa jonninjoutavaa hysteriaa päästöistä.

alan kolmas miesRe: Maalla on mukavaa13.12.2018 3.19
On käsittämätöntä, että liikenneministeriöstä julkistetaan raportti, jossa poliitikot päättävät estää Suomesta bensiini- ja dieselkäyttöisten autojen käytön raskan verotuksen avulla vuoteen 2045 mennessä, koska liikenne muka aiheuttaa Suomessa 25% kasvihuonepäästöitä.

Liikenneministeriön ja SITRAn greenpiistutkijoiden kannattaisi ottaa ensiksi selvää, millaiset kasvihuonepäästöt ja muut ympäristöongelmat aiheutuvat, kun otetaan huomioon kaikki sähköautoihin liittyvät haittatekijätkin..

Toistaiseksi näistä aivan ilmeisistä haitoista ei ole ainakaan Suomessa puhuttu vielä mitään liikenneministeriössäkään.

Tästä syystähän meillä on jo 18 rekisteröityä puoluettakin, jotka kaikki vannovat kuorossa osallistuvansa maapallon ilmastotalkoisiin, kun Kiinassa ei rahat näihin kiinalaisten aiheuttamiin ongelmiin tunnu riittävän.

Onhan se moraalisesti tietysti hieno asia, että sokea taluttaa rampaa.

Tuollaiset greenpiisien laatimat raportit on syytä välittömästi polttaa roviolla kuin noidat aikoinaan Suomessakin.

Nytkin on jo nähtävissä, että Puolan Katowicen ympäristökokouksessa ei tulla saavuttamaan mitään sopimuksia ja kehittyneissä maissa kansa on alkanut huomata, että ilmastovouhotus ei perustu riidattomaan tieteelliseen näyttöön.

Ranskassa Kukkopoika Macron jo koitti myös syöttää kansalle ilmastonmuutoksen käärmekeittoa, mutta keitto ei maistunut ranskalaisille. Ranskassa kysymyksessä on vasta ilmastotalkoiden esileikki.

Saksa ei myöskään enää Katovicessa ole kulkemassa Muti Merkelin jalanjäljissä.

Mutihan päätti kertaheitolla lakkauttaa ydinvoiman Saksasta ja siirtyä erittäin saastuttavan ruskohiilen ja venäläisen kaasun käyttöön.

Suomelle ja Terra Sipilän hallitukselle suositeltiin sen sijaan hiilivoimaloiden lakkauttamista ja turpeen polton kieltämisestä, jotta saksalaiset eivät tukehtuisi kasvihuonepäästöihin, eikä Itämeren pinta nousisi Berliinin Brandenburgin portille asti.

Muti pelasi pienempien euromaiden verovaroilla ja nyt pää on tullut vetävän käteen.

Kaiken lisäksi Mutin valvonnassa ollut Deutche Bank, joka on tiettävästi Euroopan suurin pankki on jo roskapankkiluokassa ja on myös ollut kaikkein innokkainen kansanivälinen rahanpesijä ja korruptiopesäke.

Nykyään DB:n taseesta löytyy rahamaailman atomipommeja eli johdannaisia jo yli 40 triljoonan USA taalan verran. Luku on 10 kertaa suurempi kuin Saksan koko bruttokansantuote.

Kun DB kaatuu, kaatuu koko Saksan talous ja perässä EU.

Tämmöistä rahoituskäärmettä Muti on ollut valvomassa jo vuodesta 1999 lähtien, kun hän syrjäytti CDU:n johdosta korruptoituneen Helmut Kohlin.

Muti ei ole Saksan luurankoja ottanut kaapeista esiin ja siksi Euroopan Unioni on uinut kriisistä kriisiin ja ilmeisesti hajoaa ainakin euron osalta omaan mahdottomuuteensa tulevan 10 vuoden sisään.

Kuten Eero yllä toteaa: Suomi ei ole edes itikan paskan kokoinen ja entisen työmarkkinajohtaja Lasse Laatusen ilmaisua myös siteeraten voi todeta, että Suomessa tasavallan presidenttiä myöten ilmastotalkoissa Suomen johtavat poliitikot ovat taas puuhastelemassa kirpun nylennän kanssa.

Mistä meille tällainen uskomaton sinisilmäinen tyhmyys on oikein kasautunut?

Suomessahan on tiettävästi maailman paras koululaitos ja maailman parhaat opettajat sekä kätilöt.

Kepuloisten Annikka Saarikkokin veti vaivihkaa viinien nettimyyntikieltoa koskevan lain pois eduskunnasta, kun EU oikeus oli ilmoittanut Annikka Raukalle, että "tsot, tsot Annika, hold your hourses" kysymyksessä on muuten EU:n vapaan kilpailun vastainen toimi.

Kouraan ajattelijaRe: Maalla on mukavaa13.12.2018 5.28
Meidän jälkeemme loppu. Eletään niinkuin viimeistä päivää.

alan kolmas miesRe: Maalla on mukavaa13.12.2018 7.25
Koska maalla on mukavaa, kerron tässä Eero Kekäläiselle, että keterä New Stroms Oy tarjoisi pesätä 4 milj. euroa, mutta oli valmis vielä nostamaan tarjoustaan, että lunastus varmasti onnistuisi ja tehdas käynnistyisi.

Esteri Kangasveijari ei kuitenkaan voinut hyväksyä sitä, että konkurssipesä myydään keterälle ja rehelliselle uudelle maatalousyrittäjälle.

Esteri haluasi kuitenkin varmistaa sen, että kansainvälinen rahanpesijä pystyy lunastamaan mahdollisimman edullisesti.

Esteri ja muut puuhamiehet olivatkin sopineet, että pesä myydään rahattomalle ukrainalaiselle Val Samorizille vain 3.125 milj. eurolla.

Jotta varattomaksi todettu Val Samorizin yhtiö pystyi maksamaan Römssyn konkkapesästä 3.125 milj. euroa, Esteri ja muut Premium Board Finland Oy:n puuhamiehet olivat sopineet, että Juankosken kaupunki ensinnäkin myöntää Val Samorizille 5 milj. euron takauksen, jonka avulla Premium Board saa nostettua käteistä rahaa seuraavista pankeista:

- Finnvera Oyj 6.25 milj. euroa
- Handelsbanken 6.25 milj. euroa
- Yhteensä siis 12.5 milj. euroa


Ym. rahoituspaketin lisäksi Esteri vielä junaili lähes 9 milj. euron arvoisen lähes uuden biovoimalan Premium Board Finland Oy:n sisaryritys Primary Energy Finland Oy:lle.

Esteri ja Premium Boardin puuhamiehet lahjoittivat siis laittomiksi KHO:ssa todetulla tavalla Val Samorizin varattomille yrityksille rahoitusapua kaikkiaan 27.5 milj. euroa (=Handelsbankenin ja Finnveran lainapaketti + 9 milj. euron arvoinen Biolämpö), jotta varaton ja ns. pk-yritykseksi puuhamiesten naamioima Premium Board Finland pystyi tarjoamaan peräti 3.125 milj. euroa Römssyn konkka pesästä.

New Stroms Oy:n tekemä tarjous oli siis Juankosken kaupungin kannalta ainakin 14 milj. euroa edullisempi kuin Premium Boardin Finlandin maksama lunastushinta.

Koska NS olisi konkkapesän lunastuksen jälkeen myös käynnistänyt tehtaan ja tehnyt siihen tarvittavat kehitysinvestoinnit, niin NS:n lunastus olisi siis mahdollistanut noin 160 pysyvää työpaikkaa Juankoskelle moniksi vuosiksi eteenpäin.

Esteri ei kuitenkaan voinut hyväksyä tällaista ajatusta.

Meneillään olevassa tutkinnassa onkin syytä juuriaan myöten selvittää, miksi Esteri ei voinut hyväksyä NS:n tekemää ylivoimaisesti kaupungin ja pesän kannalta parempaa konkurssipesän lunastustarjousta.

3.2.2011 tehty aiesopimus Biolämmön myymisestä Premium Board Board yhtiöille lahjakaupalla konkurssipesän lunastuksen yhteydessä ja Biolämmön lainojen leikkaaminen samassa yhteydessä 40%:lla vaikuttaa myös varsin omituiselta toimenpiteeltä varsinkin, kun Juankosken Biolämpö Oy oli täysin konkurssipesän ulkopuolinen yhtiö.

Esteriltä ja puuhamiehiltä odotetaan siis vastauksia moniin vielä avoimena oleviin kysymyksiin.

Asian tutkijoita varmasti kiinnostaa tietää, mikä on ollut laittomiksi todettujen toimien todellinen motiivi.

Keskusta pettää aina.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: