Keskustelu

Ei valtio ole niin tyhmä ettei huomaisi tupelointiaJuankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta5.12.2013 14.59
Sonkajärvelle harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta, muut kunnat jäivät ilman

Kuusi kuntaa Pohjois-Savosta haki, vain Sonkajärvi sai.

Ainoastaan Sonkajärvi saa harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta pohjoissavolaisista kunnista.
Sonkajärven potti on 550 tuhatta euroa

Valtioneuvosto jakaa koko maahan 20 miljoonaa kaikkiaan 29 kunnalle.

Pohjois-Savosta korotusta anoivat Juankoski, Kaavi, Rautalampi, Sonkajärvi, Varkaus ja Vieremä, yhteensä anottu summa oli lähes 8 miljoonaa euroa.

Harkinnanvaraista valtion tukea voidaan jakaa kunnalle, jolla on poikkeuksellisia ja tilapäisiä talousongelmia. Monissa hakijakunnissa on ollut isoja yritysten irtisanomisia tai muita yllättäviä menoja.

Tälle vuodelle koko maasta avustusta haki 108 kuntaa yhteensä reilun 140 miljoonan edestä.

epätietoinenRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta5.12.2013 15.33
Hakiko Kaavi valtionosuuden korotusta maksaakseen kunnanjohtajalle lisää liksaa?

hässima KaunokkiRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta5.12.2013 17.14
Hakiko Juankoski lisää maksaakseen ansioituneelle kaupunginjohtajalle liäsuorituksia, vaika ansaitsee jo Suomen kovinta palkkaa suhteessa kunnan kokoon. Vai maksaakseen suurempaa palkkaa Juankosken hallintojohtajalle kovempaa palkkaa, kuin Kaavin kunnan johtajalle ja maksaakseen juankosken kolmannelle johtajalle , kamreerille yhtä kovaa palkkaa kuin Kaavin kunnanjohtajalle.
Vai haettiinko Juankoskelle sitä maksaakseen lähes 400000 euron laittomasti myönnetyt asianajokulut hallintooikeusasioissa.
Palvelujen järjestämiseen sitä ei haettu.
Tietenkin Kaupungin lainan takaus, yli 4 miljoonaa euroa, ei makseta edes valtion avulla.

Huomasihan viimein valtiokin Juankosken holtittoman rahan käytönRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta5.12.2013 17.25
Juankoski tosi kinkkisen tilanteen edessä, ei edes valtio enää jeesaa. Ovat varman huomanneet mönkään menneet lampaanviulu ja hamppu bisnekset. Sekä valokuidun maahan upotus avustusoperaation tukemisen lähes 400.000 eurolla. Eikä metriäkään ole vielä tuolla rahalla tullut Juankosken alueelle. Epäilen , että eikä tule vaan avustus raha meni kuin kankkulan kaivoon samoin kuin 6000 alkupääoma lammasviulu kokeiluun.

RaikulipoekaRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta5.12.2013 18.55
Valtio ei tukenut Juankosken yritystä saneerata talouttaan, vaikka kaupungissa on vielä jonkinlaista valoa. Juankoski taas päätti tukea yrityksen toimintaa, jonka valot on ollut sammuksissa jo vuoden.

KirosanojaRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta5.12.2013 20.42
Mitä? Kaavin kunnanjohtajalle lisää liksaa, onko noin?

PalkkakuoppaRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta6.12.2013 13.43
Noin on esitetty, mutta myös ehtojakin korotukselle on asetettu.

RaikulipoekaRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta6.12.2013 19.04
Juankosken kaupunginjohtajan palkka voitaisiin samassa yhteydessä harmonisoida samaan tasoon Kaavin kunnanjohtajan palkan kanssa. Samalla Juankoski voisi tarjota Kaaville kunnanjohtajan palvelut, niin ei tarvii kaavilaisten käynnistää hakuprosessia ennen vuotta 2017..

JoreRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta6.12.2013 19.42
Kannattaa muistaa, että kunnanjohtajan palkka kuuluu ns. johtajasopimukseen, ei mihinkään liittojen palkkasopimukseen.
Jos haluaa pitää johtajansa, maksaa kunnon palkkaa ja tekee sopivan johtajasopimuksen. Johtaja ei ole työsopimuksellisessa suhteessa, eikä ole viranhaltija, vaan erillinen elin kunnassa, ja siksi sopimukset ovat yksilöllisiä.

JoreRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta6.12.2013 19.42
Kannattaa muistaa, että kunnanjohtajan palkka kuuluu ns. johtajasopimukseen, ei mihinkään liittojen palkkasopimukseen.
Jos haluaa pitää johtajansa, maksaa kunnon palkkaa ja tekee sopivan johtajasopimuksen. Johtaja ei ole työsopimuksellisessa suhteessa, eikä ole viranhaltija, vaan erillinen elin kunnassa, ja siksi sopimukset ovat yksilöllisiä.

Kieroja mitäkierojaRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta6.12.2013 20.02
ai kusipäillä on tälläinen kanta kaavin kunnanjohtajan palkan korotukseen. kusipäät poistivat viestin jossa arvosteltiin älytöntä palkan korotusta.
KIEROJA VAPAA JUANKOSKELAISIA

jouluinen kosmetiikkalahjaRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta10.12.2013 15.29
http://yle.fi/uutiset/sopanen_jaa_kaaville_tyo_olisi_jaanyt_kesken/6977395

Sopanen näkee palkankorotuksen enemmänkin kosmeettisena asiana. Jos tämä on totta, niin hän olisi voinut tyytyä kosmeettiseen yhden euron palkankorotukseen. Nyt hänen kuukausipalkkaansa korotetaan "kosmeettisella" 398 eurolla, millaisesta palkankorotuksesta tavallinen palkansaaja ei voi haaveillakaan näinä aikoina.

joulupukin muoriRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta10.12.2013 16.40
Kunnanjohtaja Sopaselle näyttää työ jääneen vielä kesken ja siksi jää.

On hyvä, että vastuunkantajiakin kunnista vielä löytyy. Juankoskella taas tihutyöt on saatettu jo loppuun, mutta silti roikutaan vaan väkisin palkklistoilla.

Ei tuo Sopasen palkkakaan ihan vielä katossa ole ja himoverotus pitää huolen siitä, ettei Sopaselle "kosemeettisesta" lisästä taida paljon päälle satasta jäädä käteen. Nettoansio noussee ehkä pari prosenttia. Ei ole vielä lähelläkään kepulle normaalia esim. Ailuksen tapauksessa esille tullutta vain 6 100 euron korotuspyyntöä eli 32%:a, kun "hyvä työ" oli vielä kesken Kevassa.

Harkintaan voisi myös ottaa sen, että Sopanen hoitaisi sivutoimenaan myös Juankosken kaupuginjohtajan hommat, niin silloin ehkä Juankoskelle alkaisi syntyä uusia työpaikkojakin.

Nykyisen kunnanjohtajan saldoksi näyttää jäävän miinus 800 tai 1000 työpaikkaa. Työpaikkoja lienee jäljellä enää tuollaiset 1600-1650, joista taitaa peräti 330 olla kaupungin palkkalistoilla.

Nykyinen kaupunginjohtaja on siis onnistunut lähes puolittamaan kylän yksityisten työpaikkojen määrän toimikaudellaan. Kaupungin elinkeinopolitiikkahan kuuluu olevankin kaupunginjohtajan rootelissa.

Kun Sopasen korotettu liksa pannaan puokkiin, niin ihan kohtuuhinnalla mies paiskisi töitä.

Juankosken kaupunginjohtajalle jäisi näin enemmän aikaa myös keskittyä mm. Savon Energiaholding Oy:n asioiden hoitoon. Amerikan liuskekaasu saattaa laittaa senkin firman asiat kohta uuteen uskoon. Kuhan ei menis myyntiin koko putiikki, kun valtio näyttää kiristävän noita valtionapuja kautta linjan. Onneksi on kyvykäs talousmies ruorissa.

Ikkunapöydän raatiRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta10.12.2013 16.44
Juankosken "kaupungin"-johtajan palkka pitäisi alentaa 1.700,- euroon kuussa, jotta osaamisen ero tulisi huomioiduksi. Sopanen on sentään johtaja.
Toiset ovat ansainneet palkkansa, toiset eivät.
Olkaa iloisia, että edellisten vuosien valtionosuuden korotuksia ei tarvitse maksaa takaisin, koska anomukset olivat osittain täyttä valetta. Hävettää rehellisten juankoskelaisten puolesta.

nollakorotuksia muilleRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta10.12.2013 20.12
joulupukin muori:
"Ei tuo Sopasen palkkakaan ihan vielä katossa ole ja himoverotus pitää huolen siitä, ettei Sopaselle "kosemeettisesta" lisästä taida paljon päälle satasta jäädä käteen. Nettoansio noussee ehkä pari prosenttia."

Kyllä tuosta korotuksesta väkisinkin jää noilla tuloilla ja Kaavin kunnan veroasteella n. 250 euroa kuukaudessa käteen. Vuositasolla se tietää nettona yli 3000 euron lisätienestiä.

Eikä se palkka nyt niin matala ollut ennenkään.

joulupukin muoriRe: Juankoski jäi ilman valtionosuuden korotusta10.12.2013 21.40
Kiitokset nim. merkki "nollakorotuksia muille" Sopasen neton oikaisusta kosmetologikäsittelyn jälkeen. Onhan se nettona vuositasolla ihan kohtalainen summa.

Mies on kuitenkin vielä pitänyt Kaavin itsenäisenä ja kertoo, että työ ei ole vieläkään valmis. Rahkeet riittäisi hyvin hoitamaan myös Juankosken likapyykin. Eipä olisi esteellinen ja silloin nettokorotuskin olisi puokkiin laitettuna parin prosentin luokkaa.

Juankosken isäntä on toista maata. Aikaaansaannoksena lähes 1000 menettetyä työpaikkaa, kriisikunta kaikilla mittareilla, pakkoliitos Kuopioon ja palkanmaksu se sen kuin vain jatkuu.

Harva kaupunginjohtaja on pystynyt junailemaan muutamassa vuodessa kaupungille 15-20 milj. euron taloudelliset menetykset ja vielä lain vastaisesti.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: