Keskustelu

eeroPeliyhtiöt22.12.2018 12.43
Nyt ko on suuren mediahuomion saattelema uusin jättikauppaesimerkki suomalaisten, hyvin menestyvien yhtiöitten ulostaminen ulkomaille 610 milj. kauppahintaan saatu päätökseen, herää ajatus, miksiköhän tätäkin teollisuudenhaaraa yleensäkin on olemassa ??

Eipä oo kovinkaan pitkää aikaa takakätteen, ko suomen historian suurin yrityskauppa supershell myytiin kiinaan.
Kaikki kiitos ja kunnia yhtiön perustajille siitä, et he ovat alusta-alkaen liehuttaneet suomilippuja.

Kuuliaisina, julkimediassakin esiintulleina, ovat olleet suomivaltion suurimpina veronmaksajina.

Jos syvällisemmin aletaan ajatella tätä kyseistä teollisuudenhaaraa, herää kysymys, tarvitaanko nykyglobaalissa maailmassa tätä teollisuutta ???

Sillonku minä olin nuori, harrastettiin aivan muita asioita, asioita, jotka olivat hyvin luonnonläheisiä.
Koulun välitunneilla potkittiin palloa, taikka lyötiin pesäpalloa, kotioloissa lähettiin lähilammelle mato-ongelle ja tuotiin äitille huomispäivän ateriatarpeet koko suurelle perheelle.

Vaikkakin tästä suomen peliteollisuusjohtavuudesta hehkutetaan isoilla kirjaimilla, oliskohan oikeasti aika ryhtyä ajattelemaan, ajattelemaan oikein syvällisesti, tarviimmeko, ihan oikeasti, tarviimmeko, me globaalissa maailmantaloudessa, yltäkylläisyydessämme elävät, maailmankaikkeuden vähäpätöisimmät alkuolennot, tarviimmeko me kaikkea tätä ??????????

Maailma on täynnä nykytrendien täyttämää it työtä. Miljoonat fyysiset ihmiset istuvat toinen toistaan suurempien näyttöruutujen ääressä päivästä toiseen, räplätellen näppäimistöä.

Herää kysymys, ainakin minulla.
Kuinka paljon maailman hyvinvointia luodaan räpyttelemällä tietsikan näppäimistöä ??????

Juuri nyt, ko olen raskaan kahdeksantunnin räpeltämisen jälkeen saanu työpäiväni finaaliin, ajattelenko ???
Kuinka monelle, miljoonille, kehitysmaitten nälkäänäkeville lapsille napsahti lounas käteen ????????

Nykypäivän tietotekniikkayhteiskuntahan ei tuo sitä perusturvaa, jonka tämä yhteiskunta on unohtanut.
Tietokoneen näyttö ei anna minullekkaan, perinteistä ruisleipää, pottuja, läskipaistia, ym, ym, jolla me fyysiset inehmot elämme.

Edelleenkin hyvinvointiyhteiskunamme, niin suomessa, kuin muuallakin maailmassa tarvii sitä aitoa, oikeeta fyysistä työskentelyä, peruselintarvikkeittemme tuotannossa.

Joten.
Unohtakaamme nämä hetkelliset hurmiot jostakin yrityskaupasta.

Keskittykäämme siihen ainoaan oikeaan yhteiskuntamme pystyssäpysyttävään toimintaan.

Peruselintarviketuotantoon.

Vaikka kuinkakin varsin viisaita yksilöitä maailma on täynnä, ei edelleenkään tietsikan näytöstä oo eteeni putkahtanut yhtäkään kasslerpihviä.

Ottakaamme, me kaikki jokainen, juuri nyt, antamisen juhlahetkinä, sydämenasiaksemme, luoda hyvinvointia kautta maailman ja antakaamme toisillemme jotakin hyvää. Hyvää joulua kaikille !!!!!

alan kolmas miesRe: Peliyhtiöt22.12.2018 14.09
Eero hyvä!

Kiitos taas hyvästä keskustelun avauksesta. On hyvä, että VAPAAssa löytyy sinun kaltaisiasi ihmisaarteita.

Minä otin eilen sydämen asiakseni jo antamisen, vaikka ei vielä ihan ole heppein juhlahetki.

Kävin nimittäin hakemassa uusitun passin Soukan R-kiskasta. En meinannut heti löytää, mutta kysyin tietä eräältä huoltomieheltä. Hänkään ei tiennyt, missä kiska on, koska oli tullut töihin Vaaralasta. Ystävällinen mies totesi, etä olet kyllä oikean kadun varressa. Kyllä se jostain läheltä löytyy. Erotessamme hän toivotti eksyneelle "hyvää joulua".

Kun sitten lopulta löysin R-kiskan, niin ystävällinen nainen sanoi, että en ole ensimmäinen, joka ei heidän kiskaasa löydä. Totesimme molemmat, että harmillisesti Espoonlahdesta vanha ostari puettiin ja sen siliän tien loppui myös R-kiskan pito.

Totesin, että olisi hyvä panna kyltti seinään, niin asiakkaat löytää perille.

Poistuessani R-kiskalta tielleni sattui maassa istuva vanha nainen, jolla oli edessään kynttilä ja valokuva neljästä lapsestaan. Hän sanoi olevansa kotoisin Moldovasta.

Tein muutaman tarkistuskysymyksen lapsista ja hänen perheestään ja päädyin siihen, että annanpa hänelle 3 euroa, jotka sattuivat olemaan taskussani.

Nainen kiitti minua ja toivotti Jumalan Siunausta.

Olin toki tietoinen, että kerjääminen ja kaupustelu on Suomessa kielletty.

Meitä varotetaan lähes päivittäin, että tuollaiset kerjäläiset ovat rikollisliigojen sätkynukkeja, joille ei pidä antaa mitään.

Minä edustan kuitenkin tässäkin asiassa vähän toista ajatuskantaa.

Sen verran on tullut takhoa pyöritettyä, että olen havainnut asioiden ja arvojen olevan meillä ikään kuin hukassa.

Onko meillä nykypäivän digi-Suomessa ihmisellä enää mitään arvoa?

YLE-uutisissa toitotetaan päivästä toiseen, että meillä esim. Oulussa pahin ongelma on se, että meillä ei ole riittävästi enää ns. koodaajia.

Minä taas kysyn, mihin me koodaajia oikein tarvitaan?

Meidän pitää tarkastella asioista vähän laajemmasta vinkkelistä kuin pelkästään tietokoneen ruudusta tai jopa kännykästä.

Miksi meidän täytyy katsoa reittejä esim. navigaattoreista jne., kun voi kysyä neuvoa esim. huoltomiehiltä tai joltain ohikulkijalta.

Kun Suomen konsensus yhteiskunta ja Terra Sipilän hallitus valittaa koodajien puutetta, niin miksi meillä kuitenkin EU:n ruokajonot ovat Euroopan pisimmät?

Miksi Veikko ja Heikki Hurstin tapaiset yksityiset toimijat ja hyväntekijät joutuvat ruokkimaan niin monta suuta joulunkin pakkasissa?

Miksi kirkon järjestämät edulliset lounaat ovat niin suosittuja?

Miksi Suomessa on tällä hetkellä muistaakseni pitkälle yli 100 000 lasta, jotka elävät alle köyhyysrajan, vailla minkäänlaista visiota siitä, että elämä voisi joskus muuttua paremmaksi.

Minä voin sen kertoa, että tuollaisen lapsen elämä ei valitettavasti muutu paremmaksi digi-Suomessa. Me olemme vapaassa pudotuksessa.

Valtamedia on taas hurahtanut aitoon populismiin, kun erityisesti Terra Sipilän aikana on alettu jauhamaan digi-maailman autuaaksi tekemää tulevaisuuden visiota ja uskoa.

Meillä on nyt ollut pari kolme digi-yritystä (Angry Bird, Supercell ja nyt Small Giant Games), joista kaksi viimeksi mainittua on jo myyty suurella rahalla ulkomaisille omistajille.

So what?

Katsotaan pelifirmojen suoritteita vähän tarkemmin alla:

Liikevaihto, voitto ja henkilöstö v. 2017:

 Supercell
Liikevainto 1 800 milj. euroa
Voitto 521.4 milj. euroa
Henkilöstö 162

 Rovio Entertainment (Angry Bird)
Liikevainto 260.4 milj. euroa
Voitto 19.6 milj. euroa
Henkilöstö 327

 Small Giant Games
Liikevainto 27.9 milj. euroa
Tappio -4.0 milj. euroa
Henkilöstö 13

Kaikki kunnia Ilkka Paanaselle ja muille pelimiehille, mutta ei näillä pelimiljoonilla ja pelikoodareilla valiettavasti kovin laajalti hyvinvointia Suomeen synny.

Väittäisin niin, että kyllä se vain niin on, että se on perusteollisuus, joka Suomen hyvinvoinnin ratkaisee.

Avainkysymys on, onko suomalaisilla kykyä ja halua huolehtia siitä, että meillä on riittävä kilpailukyky perinteisessä vientiteollisuudessa?

Onko meillä esim. liikenteen verotus ja muut käytännöt sillä tasolla, että esim. kuljetusyrittäjällekin jää joulupöydässä edes voita leivän päälle?

Mikä meitä pakottaa tekemään uhrauksia esim. ilmastotalkoissa varakkaiden Kiinalaisten hyväksi heidän kuitenkin porsastellessa korruptoiduilla dollareillaan kaiken maailman Silkkiteillä jne.

Alkaa olla korkea aika Suomessakin vain käynnistää seuraavaa hanketta:

 MFGA (Make Finland Great Again)!!!

Hyvää Joulun odostusta kaikilla VAPAAn lukijoille!!

eeroRe: Peliyhtiöt22.12.2018 19.46
Valitettavasti minun edelläolleessa kommentissani jäi selkosuomella sanottuna se pääasia.

Mihinkä yleensäkkin tätä peliteollisuutta tarvitaan ?????

Peliyrityksissä kymmenet, jopa sadat it osaajat kehittelevät uusia tietokonepelejä.

Nämä uudet pelit ovat ns. jonninjoutavia viihdykkeitä, jotka vievät nykynuoret ja jopa nuoren aikuisväestön pois muusta yhteiskuntaa parantavista toiminnoista.

Turhuuden turhamaisuutta ovat kaikki virtuaalimaaliman hömpötykset.

Sanompa vaan elämänkokemuksen suurella rintaäänellä, sillonku olin vielä nuori ja komea,
[nyt nuoruus on takanapäin]
ehkä silloinen elämämme oli antoisampi, tapahtumarikkaampi, ainakin luontoa läheisempi.

Tämänpäivän tietokoneraadollisuuden havaitsin mennä viikonloppuna rakkaan vaimoni kanssa vieraillessamme hänen vanhemman poikansa perheessä Kostamuksessa.

Heidän, juuri piakkoin tammikuun eka päivinä 2 vuotta täyttävä tyttärensäkin oli jo saanut oman tabletin.
Sieltä tämä ihana lapsukainen, aivan omatoimisesti etsi juutbesta ja muistakin sovelluksista hänelle mieluista musiikkia ja lastenohjelmia!!!

Voi pyhä yksinkertaisuus sentään !!!
Sittenku lähettiin ulkoilemaan vieressäolevaan puistoon, kyselin lapsukaiselta, venäjäksi, mikä tämä oksalla istuva lintu on ??
что зто за птица
johonka lapsukainen vastasi.
я не знаю
En minä tiedä, vaikkakin oksalla istu perituttu talitiainen.

Näillä metodeillahan on jo menty lähes sukupolven verran. Siksipä täydellisten, uusavuttomien asuinalueella syntyneitten, kehäkolmosen sisällä, on jo luotu uutta yritystoimintaa järjestämällä esim. nuuksion luonnonpuistossa näille uusavuttomille nuotiontekokursseja !!!!!!

Minä ja AKM, Kainuun Puolangan korvessa syntyneelle on itsestäänselvää, ilman kurssejakin, et harva nuotio syttyy ensimmäisellä tikulla !!!!

Minullekin on useasti mainittu tietämättömyydestäni, kun olet syntynny siellä syrjässä, Kaavin perukoilla, eihänsiellä opittu mittään.

Tätä uusavutonta oon valistannu elämänohjeella.
Kuuleppa, minä en oo syntynnä syrjässä, minä oon syntynnä ihan keskellä mehtää, mut sinähänsitä oot syntynynnäkin ihan syrjässä, kaukana kaikesta tästä ihanuudesta, Hellssinkissä.

Kuten Joel Hallikainen -91 Koivusalon kanssa juontamassaan tuttujutussa julkitoi suuren menestyshittinsä. turhaan aivan turhaan... tehdään tätä peliteollisuutta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: