Keskustelu

Pekka VValtuuston talousarvio 201410.12.2013 13.26
Moro,
tässä muutama otteita talousarviosta:
-Sosiaali- ja terveyspalvelujen menokehityksen lisäksi vuoden 2013 tulosta tulee heikentämään entisestään kaupungin maksama 3,9 muljoonan euron takausvastuun realisoituminen.

-kaupunki on saanut kolmena peräkkäisenä vuotena ylimääräistä valtionapua, mutta tänä vuonna ei saatu.

-verotulot ovat toteutuneet arvioitua parempana ja valtionosuudet arvion mukaisesti.

-Vuoden 2013 tilinpäätösarvio ja talousarvio 2014 osoittavat, että Juankosken taloudellinen tilanne on heikentynyt merkittävästi edellisistä vuosista. Kaupungiilla ei ole varoja eikä nopeasti realisoitavissa olevaa omaisuutta, joilla olisi mahdollista kompensoida talousvajetta. On kuitenkin pyrittävä korjaamaan talouden rakenteita, siltä osin, kuin se on kaupungin käsissä..

-Kaupunginvaltuuston vahvistaman talouden tasapainottamisohjelman mukaan vuoden 2014 vuosikate tavoitteeksi oli asetettu 2,5 miljoonaa. Ylijäämäksi oli arvioitu 1,1 miljoonaa euroa poistojen jälkeen. Kaupungin lainakanta arvioitiin n. 18 miljoonaksi euroksi. Tasapainottamisohjelman mukaan alijäämät olisi katettu vuoteen 2016 mennessä ja talous tasapainossa .

-Talousarvion mukaan Juankoski ei saavuta tasapainottaissuunnitelman mukaista tulosta ja eikä taloutta taloutta pystytä tasapainottamaan ilman merkittäviä tulonlisäyksiä tai merkittäviä

-Vuoden 2013 tilinpäätös arvioidaan olevan n. 5,7 miljoonaa euroa alijäämäinen ja vuodet 2014-2016 alijäämäisiksi n. 3, 0 miljoonaa euroa.

-Juankoski on valtionosuuslaissa määrättyjen "erityisen heikossa kunnossa olevien kuntien" mukaisesti kriisikunta. Kaupunki ei pysty tasapainottamaan talouttaan vuoteen 2016 mennessä ilman lisätuloja tai poikkeuksellisen suuria menojen leikkauksia.

Pentti Tolvanen selvitti viime valtuustokaudella näitä seikkoja erittäin yksiselitteisesti ja tarkoilla arvioilla, ja esitimme valtuustokokouksissa erittäin selkokielisesti samoja seikkoja.
Mutta nythän ne on kirjattu melkein sanatarkkaan talousarvioon. Ja voisiko sanoa, että parempi myöjhään kuin ei milloinkaan. Ero on vain siinä, että toteuttamalla talouden tasapainottamisohjelma ja toteuttamalla vain tarvittavat ja taloutemme mukaiset investoinnit ja henkilöstökulujen leikkaukset ja tietyt rakennemuutokset olisimme tasapainossa.

Tiedän, että muutamat punamujkut aikovat kirjoittaa, että ollaanpa sitä jälkiviisaita,-- mutta vastaan heti ennakkoon, että olimme ennakkoviisaita, mutta miten kävikään.
Kuitenkin nyt joudumme tekemään näitä karvaita leikkauksia menoissa ja taloudessa ja nyt ne vasta ovatkin tuntuvia ja lisäksi Kuopio aikoo vuoden 2915 jälkeen merkittävästi vaikuttaa taloutemme kehitykseen ja hyvä niin.

Muuten tuli mieleen talousarvion alkusivuilta lause:" Juankoski on menettänyt 20 vuodessa n. 800 työpaikkaa" ja Kangasperko tuli kaupunginjohtajaksi juuri n. 20 vuotta sitten.

Ja toinen seikka: jos verotulot ovat arvioitua suuremmat ja valtionosuudet arvioituna, niin miten on mahdollista, että Juankoski ei ole pysynyt talousarviossa ja talouden tasapainottamisohjelmassa. Onko johtamisessa jotain heikkoa.
On aivan selvää, että nykyjohtamisella emme pääse taloudessa kuin alaspäin. Ja tarkoitan virkajohtamistaidolla.

Pena T.Re: Valtuuston talousarvio 201410.12.2013 17.04
Alibudjetoinnin salaisuudet selvitin 2008. Veli Leinonenkin myönsi, että alibudjetointia on ja syypää on talousarvion valmistelija.
Näyttää edelleen siltä, että laivaamme ohjataan täysillä kiville. Tarkoituksena on aiheuttaa niin suuria vahinkoja, ettei Juankoskesta jää mitään jäljelle. Ei Kuopio kustanna palvelujamme lahjaksi.
Jos Vapaan Juankosken osaajat voisivat päättää, pääsisimme ylijäämäisiin tuloksiin 2015 ja ensi vuonnakin nollatulokseen. Meillä on yksinkertaiset keinot ja rehellinen toimintatapa, joka on puoluesidonnaisuuksista vapaa.
Pikku kertaus vielä: johdon vaihto ja pahimpien virheiden peruuttaminen ja korjaaminen... lopputuloksena ainakin 2 milj. euron parannus / vuosi.
Tällä viikolla voisi päättää esimerkiksi pyrkimisen pois Kysteristä ja sen suurista kustannuksista.
Keinoja on paljon, ja ne tehoavat nopeasti. Olisi se noloa kepumafialle, kun ihmiset näkisivät, kuinka helppoa Juankosken talouden korjaaminen on. Ja se tehdään yhteistyössä Kaavin kanssa.

Johdon konsulttiRe: Valtuuston talousarvio 201410.12.2013 17.06
Puheet eivät auta mihinkään. Teot auttavat. Juankoskella ensimmäinen teko olisi korjata taloussuunnitelmat ja vaihtaa johto.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: