Keskustelu

Loyolaei keskustelua maahanmuuttajista29.12.2018 16.20
Uutiset tänään:
Kevään eduskuntavaaleja lähestyttäessä on arvuuteltu, kuinka suurta roolia maahanmuutto ja ulkomaalaistaustaisten tekemiksi epäillyt väkivaltarikokset niissä näyttelevät.

Tampereen yliopiston valtio-opin professorin Tapio Raunion mukaan valtapuolueiden tavoitteena on, ettei maahanmuutosta käytäisi keskustelua ollenkaan.

? Suurimmat puolueet vaikenevat täysin. Siinä taustalla on ennen kaikkea se, että kysymys jakaa puolueita sisältä päin. Hiljaisuus on perinteisten valtapuolueiden etu, eivät ne halua käydä keskustelua asioista, jotka jakavat kannattajakuntaa.

Raunio sanoo puolueiden haluavan käydä vaaleja niille turvallisten teemojen kautta. Perinteiset valtapuolueet eivät Raunion mukaan halua käydä keskustelua asioista, jotka jakavat kannattajakuntaa. Maahanmuuttokysymys jää poliittisen kentän laidoille.

? Meillä on yhtäällä vihreät ja osin vasemmistoliitto, jotka liputtavat selkeästi monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden puolesta, ja toisaalla perussuomalaiset sekä jossain määrin siniset ulottuvuuden toisessa päässä, Raunio sanoo.

Ruotsin suunta muuttui

Raunion mukaan maahanmuuttoteeman nousu voi pakottaa myös valtapuolueita ottelemaan perussuomalaisten kotikentällä.

? Voidaan olettaa, että mikäli perussuomalaiset onnistuvat tai maahanmuutto sekä turvallisuustekijät nousevat muuten keskeisempään asemaan, myös valtapuolueet joutuvat omaksumaan kantoja, jotka ovat aikaisempaa kriittisempiä.

IgnatiusRe: ei keskustelua maahanmuuttajista29.12.2018 16.25
7 lehti
Seiska uutisoi tuoreeltaan sivuillaan:


Joulukuussa paljastui Oulussa epäily ennennäkemättömästä lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikosvyyhdistä.
Kymmentä miestä epäillään useista seksuaalirikoksista, jopa törkeästä raiskauksesta. Epäillyillä on turvapaikanhakijatausta, osa on saanut Suomen kansalaisuuden.

Seiskaa tapasi Oulussa isän, jonka tytär on yksi uhreista. Hän kertoi ottaneensa itse kiinni yhden epäillyistä.

Isää ihmetyttäneet seikat poliisin toiminnassa ilmenivät pian.

? Poliisi ei löytänyt tekijää kuuteen päivään, joten toisen uhrin isän kanssa päätimme toimia itse. Epäilty löytyi kuudessa tunnissa.

Kiinniottotilanteessa oli mukana isän lisäksi toisenkin uhrin isä ja kolmas henkilö.

? Poliisit eivät estelleet mitenkään. Sanoin heille vielä, että tilanteessa saattaa kopsahtaa. He vastasivat, että kiinniotettaessa saattaa sattua mitä tahansa.

Kiinniotosta seurasi isän kertoman mukaan noin minuutin kestänyt välikohtaus, joka päättyi poliisien väliintuloon.


? Silloin epäilty kelpasi poliiseille säilöön otettavaksi, mutta poliisit tuntuivat syyttävän enemmän meitä kuin häntä. Meille kerrottiin, että saamme pahoinpitelysyytteet

Muuten raiskauksia saattaa olla kymmeniä. Jäävuoren huippu, kertoo tutkiva komissario.

eeroRe: ei keskustelua maahanmuuttajista30.12.2018 11.45
Keskustelupalstan avauksessa käytti henkilö nimimerkkiä Loyola.

Heti tul mieleeni ihminen,{ edelleenkin vielä vanhalla miehellä hoksottimet jotenkuten pelaavat, rakkaan vaimoni Natalian mielestä liiankin vikkelästi}

jonka oikea nimi on Lolaleide Olede Magrat Odusoka.

Lola Odusoka, isänsä marokkolainen, äitinsä perisuomalainen, valittiin miss suomeksi v. -96

Repäiskääpä siitä, juuri näinäpäivinä maahanmuutajien onngelmien kanssa painiskelevassa suomessa, jutunjuurta

Minulla olis paljonkin sanottavaa, mut nyt juuri en jaksa..

Ota selvääRe: ei keskustelua maahanmuuttajista31.12.2018 22.43
Lolan isä nigerialainen

eeroRe: ei keskustelua maahanmuuttajista1.1.2019 0.09
Anteeksi ed. nimimerkki.
juuri kylläkin Lodaleiden isä on nigerialainen.
Ihan vahalta muistiltani aloin kertomaan satuja.

MikkoRe: ei keskustelua maahanmuuttajista1.1.2019 0.49
Ja juankoskelle täytyy saada väriä lisää. Niin kalpeita naamoja vaan näkee,

Olisko mahdollista saada jollekin tyhjälle koululle pakolaisia ja mieluusti mustia kongolaisia.

Sitä iloa sitten jakamaan. Homoille myös jotain. Vaikka muovinen nukke.

loordiRe: ei keskustelua maahanmuuttajista1.1.2019 10.58
Eerolle tiedoksi: Ignatius Loyola oli kuuluisa jesuiitta, katolisen kirkon pääinkvisiittori, uskonpuhdistaja, joka loi kuuluisan lauseen: "Tarkoitus pyhittää keinot."
Hän käytti valkoisessa kaavussaan maltan ristiä, sittemmin temppeliritarien ristiä ja aloitti ristiritarikunnan nousun vääräuskoisia vastaan sodassa puyhästä maasta.
Muslimeilla on ääriliikkeensä, joten tasapainon vuoksi olisi myös ristiritarikunnan nousun aika.

AKM, se ainoa oikeaRe: ei keskustelua maahanmuuttajista1.1.2019 13.13
Loordille tiedoksi, että kepuloiset luulivat jo taannoisen eduskuntavaalivoittonsa jälkeen vuoden 2015 syksyllä, että nyt voidaan toteuttaa ennen näkemätön verovarojen siirto kepuloisiin käsiin.

Soten osalta Terra Sipilä kävi lyhyet keskustelut emeritusprof. Martti Kekomäen kanssa. Sen perusteella Terra Sipilä laatikin autotallissaan salakavalan kepuloisen suunnitelman, jossa Suomen sote-kentässä liikkuvat verorahat ohjataan muka "laveammille hartioille" eli maakuntien päätettäväksi.

Maakunnissa näistä rahoista päättäisi sitten maakuntavaaleissa valitut päättäjät ja maakuntien johtajat, jotka tietenkin valittaisiin maakuntavaalien perusteella.

Maakuntamallissa meille syntyisi siten kolmiportainen poliittinen ohjaus sote-asioihin, koska todennäköisesti samat päättäjät voisivat istua kuntien valtuustoissa ja hallituksessa, maakuntien valtuustoissa ja hallituksessa sekä lopulta myös eduskunnassa ja ministeriöissä.

Koska valtuutetut valitaan sekä kuntien että maakuntien valtuustoihin lähinnä poliittisin perustein, niin Terra Sipilän autotallissaan kehittelemässä mallissa tulisi maakunnittain kaikille päättäville organisaatoille erilainen poliittinen ohjaus, joka ei voi olla sopusoinnussa Suomen perustuslain säädösten kanssa.

Ketterä New Stroms on tässä ottanut esimerkiksi vain Lapin ja Kainuun, Uudenmaan ja Helsingin poliittiset jakautumat vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

Lappi
 Kepu 36.0%
 Vasurit 17.9%
 Kokoomus 13.8%
 Persut 6.8%
 Demut 15.0%
Kainuu
 Kepu 39.1%
 Vasurit 18.8%
 Kokoomus 11.9%
 Persut 10.7%
 Demut 9.8%
Uusimaa
 Kepu 5.4%
 Vasurit 8.0%
 Kokoomus 26.3%
 Persut 8.3%
 Demut 17.0%
 Vihreät 19.7%
Helsinki
 Kepu 2.8%
 Vasurit 11.2%
 Kokoomus 28.3%
 Persut 6.7%
 Demut 13.8%
 Vihreät 24.1%

Yllä esitettyjen valtuustojen koostumuksen perusteella nähdään, että maakunnittain päätöksenteko ei voi olla äänestäjien poliittisesta kannasta riippumatonta, koska kaikilla puolueilla on toisistaan riippumattomat ja myös jossain määrin erilaiset sote-poliittiset tavoitteet.

Kuinka voi olla mahdollista, että pari kappaletta kepuloisia valtuutettuja voi päättää samalla painolla esim. Helsingin sote-asioista, kun kokoomuksella ja vihreillä on yli 50%:n edustus valtuustossa. Ja valtuuston tulisi taas edustaa perustuslaissa säädetyn itsehallinto-oikeuden perusteella asukkaidensa perustuslaillisia oikeuksia.

Juankoskella on saatu karvaasti kokea, millaiset seuraukset voivat olla jo yksittäisessä kunnassa, jos päätösvalta ajautuu kepuloisiin käsiin, joissa taloudellinen osaaminen on tunnetusti ollut puutteellista. Maakunnissa vahingolliset seuraamukset voivat olla kymmeniä kertoja suuremmat. Koko maakunta saattaa tuhoutua.

Keskustan virallinen äänikin on jo tunnustanut, että koko Juankosken kunta tuhoutui, kun Juankosken päättäjät eivät ymmärtäneet mitään diskonttolaskun päälle.

Jostain kumman syystä Juankosken kepuloisille päättäjille oli iskostunut mieleen, että kunnan menot jotenkin vähenevät, kun investoidaan voimakkaasti velkarahalla kannattamattomiin hankkeisiin, joissa ei ole takaisinmaksuaikaa.

Nythän Terra Sipilän väkisin ajama Maakuntamalli pitää sisällään sen keskeisen ajatuksen, että laajemmat hartiat ovat jo tarpeen suurissa sote-investoinneissa, joissa tunnetusti julkisella puolella ei ole Suomessa välitetty kannattavuudesta mitään. Julkisessa päätöksenteossa kysymys on ollut vain menoista.

Nytkin kepuloiset Maakuntamallin kehittelijät ministereitä myöten koko ajan toitottavat julkisuuteen, että sote-palveluissa kysymys ei ole taloudellisesta toiminnasta.

Tämän suurempaa emävaletta ei tietenkään voi olla, koska Maakuntamallin rahoitukseen tullaan tarvitsemaan sekä julkista että myös yksityistä rahoitusta ja myös todennäköiesti kansainvälistäkin rahoitusta.

Kuitenkin sote-palveluja tarvitsevien ihmisten tarpeet esim. sairaustapauksen kohdatessa ovat kunnissa ja maakunnissa puoluepolitiikasta riippumattomia.

Hoitoon on perustuslain mukaan jokaisen suomalaisten päästävä aina välittömästi tarpeen esiintyessä, olit sitten tulipalokommunisti tai patamusta oikeistolainen.

Kireissä hallituskeskusteluissa Terra Sipilän uhkailujen jälkeen päädyttiin kompromissiin syksyllä 2015, että maakuntia tulee 18 ja valinnanvapautta lisätään entisestään.

Terra Sipilän autotallissaan väsäämässä maakuntamallissa tavoitteena on sote-palvelujen poliittinen ohjaus, jossa keskiössä on siis sote-palveluihin liittyvien verorahavirtojen ohjaus.

Sote-uudistukseen oli kuitenkin lähdetty sen vuoksi, että perusterveydenhuollossa olevat ongelmat saataisiin korjattua ja kovaa vauhtia kasvaneita sote-kustannuksia saataisiin hillittyä.

Keskeiset soten ongelmathan olivat siis perusterveydenhuollon palvelujen heikko saatavuus (pitkät jonot), lääkäripula ja nopeasti kasvavat kustannukset.

Useiden asiantuntijoiden mukaan nykyiselle Terra Sipilän Maakuntamallilla ei valitettavasti näihin tavoitteisiin päästä.

Terra Sipilä autotallissaan väsäämä ja väkipakolla läpi ajama maakuntamalli näyttää johtavan siihen, että nykylakien sallimissa puitteissa menestyksellä kehitetyt sote-palvelut esim. Etelä-Karjalassa (Eksote) ja Uudellamaalla, jossa erikoistason osaaminen on viety jo perustasolle asti, joudutaan järjestelmiä purkamaan ja aloittamaan palvelujen kehitystyö alusta maakunta-tasolla uudestaan.

Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä Terra Sipilän maakuntamalli aiheuttaa jo vuonna 2020 ainakin 300 milj. euron lisäkustannukset ja päätöksenteko karkaa lähes täysin kunnista maakuntatasolle.

Kymmenessä vuodessa Espoon, Vantaan ja Helsingin sote-palvelujen kuntien rahoitusvaje kasvaa jo noin yhteen miljardiin euroon.

Tämä vaje on nähtävästi katettava valtion velkaa ottamalla. Vastaava tilanne tulee eteen muissakin tärkeimmissä kasvukeskuksissa.

Terra Sipilän ja kepuloisten suuren maakuntainnon ymmärtää, kun katsoo vuosittaisia verorahavirtoja kasvukeskuksista ja valtiolat maakuntiin.

Tällä hetkellä maakuntiin ohjataan jo suorana maataloustukena noin 3 miljardia euroa vuosittain ja sen päälle vielä 8.5 miljardia euroa valtionosuuksia kunnille.

Kun näiden lisäksi vielä otetaan maakunnille siirtyviksi aiotut nykyiset sote-kulut n. 25 miljardia vuodessa huomioon, niin valtion kassasta tulisi ohjautumaan maakuntiin kaikkiaan vuosittain noin 36.5 miljardia euroa. Tulevan 20 vuoden aikana on siis kysymyksessä kaikkiaan 496.1 miljardin euron suuruisesta veropotista.

On selvää, että tällainen rahanjako kiinnostaa Terra Sipilää ja kepuloisia, jotka ovat tottuneet saamaan leijonan osan yhteiskunnan verovaroista.

Kokoomuksen Elina Lepomäki ja Jan Vapaavuori sekä monet valveutuneet demutkin ovat jo nousseet kapinaan ja ovat alkaneet kyselemään Terra Sipilän ja kepuloisten puuhien perään.

On hienoa havaita, että tänäänkin Hesarissa Kuntien Takauskeskuksen toimitusjohtaja Heikki Niemeläinen otti esille sen, että Terra Sipilän ajamalle maakuntamallille on saatava EU-oikeuden oikeusvarmistus, koska maakuntamallissa on kaavailtu sitäkin, että Takauskeskus takaisi maakuntien tilakeskusten varainhankintaa noin 1.5 miljardilla eurolla.

Terra Sipilän maakuntamallissa Takauskeskusta ja sen jäseniä taas suojaisi valtion myöntämä takaus.

Niemeläinen viittaa kirjoituksessaan Juankosken kaupungin myöntämään laittomaan takaukseen, kun "takauksen suhde EU-kilpailuoikeuteen oli jätetty liian avoimeksi. Samoin Vantaan kunnanvaltuuston takaus energiayhtiölle jäi vaille lainvoimaa, kun päätöksen perustelu oli puutteellinen".

Niemeläinen toteaa kommentissaan myös, että KHO:n tulkinta maakuntamallista on oleellinen, koska takauksen pätevyys koskee kaikkia kansainvälisiä luottolaitoksia, sijoittajia ja toimijoita.

Näyttääkin siltä, että Terra Sipilä kepuloisessa kiimassaan aikoo näköjään asettaa koko Suomen sote- ja terveydenhuollon rahoituksen vaaranalaiseksi - siis laittomaan tilaan.

Terra Sipilän Maakuntamalli näyttää siis vaarantavan tarvittavan kohtuuhintaisen lähihoidon tasa-arvoisen saatavuuden ympäri maata siten, mutta sen lisäksi kehitteillä oleva Maakuntamaalli näyttää johtavan siihen, että hyvin toimivia ja lähipalveluista vastaavia sairaaloita sekä terveys- ja sotekeskuksia suljetaan nyt pikavauhdilla jopa uutta lainsäädäntöä luomalla "maakuntahengessä" kymmenittäin ympäri maata kuin home-kouluja konsanaan.

Sydäntä lämmittää kovasti, kun pienen ja ketterän New Stroms Oy:n yli 7 vuotta kestänyt oikeustaistelu Juankosken kaupungin laittoman takauksen osalta on osaltaan nyt näyttämässä tietä sille, millä tavoin Suomen sote-palvelut tulee uudistaa.

Selvää on ainakin se, että Terra Sipilän ja kepuloisten ajamaa EU-oikeuden vastaista 1001 Yön Satukirjan mukaista Maakuntamallia ei voida panna täytäntöön ilman varmistusta siitä, että miljardien tai jopa kymmenien miljardien eurojen riskit eivät lankeaisi Terra Sipilän tai kepuloisten maakuntajohtajien kontolle.

Heillä ei voi olla sellaista vastuunkantokykyä, koska sitä ei tunnu olevan ainakaan Suomen kaikkia kuntia edustavalla Kuntatakauskeskuksellakaan Heikki Niemeläisen mukaan.

eskimoRe: ei keskustelua maahanmuuttajista1.1.2019 16.57
tuas se sekos

Kake vaanRe: ei keskustelua maahanmuuttajista1.1.2019 17.33
AKM, se ainoa oikea jonka silmä on soikea.

Pitkäveteistä jorinaa. Sanoo kirkkoherra Kauko Parantainen

eskimoRe: ei keskustelua maahanmuuttajista11.1.2019 20.08
oulussa keskustellaan maahanmuuttajista, puolustelijat voisivat viedä tyttärensä ouluun torille ja vaikka mummonsa, niin huomaisivat molempien köpöttelevän pilleripäissään hanuriaan pidellen. en nyt tarkoita työperäistä maahanmuuttoa

KakeRe: ei keskustelua maahanmuuttajista12.1.2019 0.18
Kyllä ne eskimonkin huolis, niile kelpaa vuohet ja aasit.

SalmeRe: ei keskustelua maahanmuuttajista13.1.2019 12.11
Kuka käyttää valtaa n.s. New Stroms yhtiössä?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: