Keskustelu

Hyvästä kannattaa pitää kiinniKunnanjohtaja Ari Sopanen jää Kaaville11.12.2013 8.37
Iisalmen elinkeinojohtajan virkaan valittu Kaavin kunnanjohtaja Ari Sopanen irtisanoutui tiistaiaamuna tehtävästä. Hän oli aiemmin ilmoittanut ottavansa elinkeinojohtajan viran vastaan vuoden alusta alkaen.

Kaavin kunnanhallitus oli päättänyt maanantai-iltana tarjota Sopaselle 398 euron suuruista palkankorotusta, jos hän jää. Iisalmessa Sopasen palkka olisi ollut 6 200 euroa. Kaavilla palkka nousi 6 500 euroon.

Palkankorotus on lähinnä symbolinen ele ja sen tahtotilan ilmaus, että minut halutaan pitää Kaavilla. Mutta ei tämä palkasta ollut kiinni, Sopanen sanoo.

Sopasen mukaan hänen työnsä Kaavilla olisi jäänyt pahasti kesken ja kunta olisi joutunut kohtuuttomaan tilanteeseen, jos hän olisi lähtenyt Iisalmeen. Sopaselle oli myönnetty puolen vuoden virkavapaus kunnanjohtajan tehtävästä.

Kunnassa on paljon isoja asioita kesken. Kuntaa olisi saattanut johtaa ihminen, joka ei ole lainkaan kartalla asioista.

Kaavin kunnanhallitus perusteli palkankorotusta muun muassa pitkäjänteisyyden saamisella kuntajohtamiseen.



Iisalmen kannalta päätös on hankala. Iisalmen kaupunginhallitus valitsi syyskuussa Sopasen elinkeinojohtajaksi uuden elinvoimayksikön johtoon. Hänen varalleen ei valittu ketään.

Kaupunginhallitus pitää ensi maanantaina pikakokouksen ennen valtuustoa. Paikka laitetaan uudelleen hakuun, sanoo Iisalmen hallintojohtaja Esa Laukkanen.

Elinkeinojohtajan tehtäviä jaetaan yksikön sisällä, kunnes virka saadaan täytettyä.

Tehtävä on kaupungille merkittävä. Iisalmi päätti kesäkuussa, että kaupunki irtisanoo yritysneuvontaa koskevan sopimuksensa Ylä-Savon Kehitys Oy:n kanssa ja perustaa uuden elinvoimayksikön itse.

Pekka VRe: Kunnanjohtaja Ari Sopanen jää Kaaville11.12.2013 11.44
Moro,
ja onnittelut Kaavin kunnanhallitukselle siitä, että ovat huomanneet hyvän kunnanjohtajan tarpeen.
Sopanen on selvästi erittäin jämerä ja osaava talousmies, jota Kaavi todella tarvitsee tulevaisuudessa.

eskimoRe: Kunnanjohtaja Ari Sopanen jää Kaaville11.12.2013 14.19
todella jämerä kusetus iisalmea kohtaan

naapuriRe: Kunnanjohtaja Ari Sopanen jää Kaaville11.12.2013 16.03
Eskimon pissi on jäätynyt päähän kun tuollaisia kirjoittelee

oikein vai väärinRe: Kunnanjohtaja Ari Sopanen jää Kaaville13.12.2013 7.47
Olipa Savon sanomien nettisivuilla Kaavin kunnanhallituksen päätöksistä kumma juttu kustannuksista oppilasta kohden 10014 euroa Juankoskella opetuksesta. Tämä summa taitaa olla kotikunta korvauksen määrä. Jotta on tainnut mennä summat vahingossa väärin tai sitten ei. Ja uuden yläkoulun rakentamis ehdotuksessa oli ollut myös että Kortteisen kyläkoulu lopetetaan vuonna 2014.

samaRe: Kunnanjohtaja Ari Sopanen jää Kaaville13.12.2013 8.39
Se taitaa olla Sopasella tämän hetken ykkös asia nimittäin Kortteisen kyläkoulun lakkautus ja jollekin palkan korotusta neuvotelleelle ykkösmiehelle.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: