Keskustelu

Kouraan ajattelijaErika eläkkeelle3.1.2019 10.27
Koillis-Savolehden tuottaja ja pitkäaikainen keskustavaikuttaja Erika Suominen on jäänyt eläkkeelle.
Läksiäishaastattelussaan hän ilmoittautuu politiikasta nauttijaksi. Erikoisesti hän pitää poliittisista väittelyistä.

Tähän ei kenelläkään ole ollut mitään pahaa sanottavana. Tämä on aivan hyvä ja sopiva ominaisuus paikallislehden toimittajalta.

Tästä ei olisi tullut minkäänlaista harmia tai sanomista keneltäkään.

Harmi oli siinä, että tämä rooli ei riittänyt, vaan pyrky vei myös politiikan tekijäksi. Seuraukset olivat katastrofaaliset.

Politiikka on siinä suhteessa ikävä laji, että siinä menestyvät mukavat ihmiset. Valitsijoille ei lopulta tämä ominaisuus ole parasta. Se voi olla suorastaan vahingollista. Poliitikon pitäisi kyetä päätöksiin eikä liiaksi saisi ajatella mukavana olemista.

Erika on kuitenkin virallisen äänen ohella tietääkseni ainoa juankoskelainen, joka on hakenut aatteilleen vahvistusta Alkio-opistosta.

Tietotekniikan opiskelijaRe: Erika eläkkeelle3.1.2019 11.03
Erika on myös ansioitunut valokuvaajana. Kiitos hänelle meillä on m.m. Heikki J.W. Salosen kokovartalokuva biovoimalan kellarissa, vaikka se on nyt hieman haalistunut. On siellä toki muitakin valokuvia yhdessä rikkoontuneen serverin kanssa.

Ei paperia pitkiin aikoihinRe: Erika eläkkeelle3.1.2019 12.48
Kyllä varmaan myös Koillispaperin tuottajana vei paljon lukijoita pois paperilta ja romahdutti paperia todella paljon koska paperi muuttui hänen myötään keskustan äänen kannattajaksi. Ja tästä syystä sankoin joukoin tilaajat paperilta katosivat.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Erika eläkkeelle3.1.2019 12.55
Onnittelut Erikalle. Erika on tehnyt pitkän uran Juankosken ja erityisesti keskustan hyväksi.
Erika on suurenmoinen yhteistyön rakentaja ja taitava poliitikko.
Juankoski ei olisi tällainen ilman Erikaa. Miettikääpä rehellisesti mitä meiltä puuttuu.
Ei puutu mitään. Meillä on hyvät peruspalvelut, rauhallinen elinympäristö, ei ole väkivaltaa, ei rasismia, ei juoppoja eikä juuri mitään mikä haittaisi eläkeläisen rauhallista päivää.

Jos joku haluaa vielä käydä töissä, on työpaikkojakin. Asunnot ovat edullisia ja niitä riittää kaikille. Kenenkään ei tarvitse kärvistellä pakkasessa.

Erityiskiitoksen annan uudesta nopeusnäytöstä Erikalle. Oikeastaan poliisin päivystyspistekin joutaisi sinne missä on putkakin. Työtä on siis jäljellä.

Koulujen säilyttäminen on Koillis-Savon ansiota. Siitäkin on kiittäminen Erikaa. Kyläraatihan jo saikin oman kiitoksensa lehdessä

Meillä on asiat hyvin. Kaikki ei vain tätä huomaa. Paikallislehden tehtävä on tuoda tämä tärkeä asia ihmisten tietoon.
Mikä vie kunnan ja maan kehitystä parhaiten eteenpäin? Kritiikki vai kiitollinen mieli?
Minäpä sanon. Se on kiitollinen mieli, toimiva keskusta ja puolueen hallussa oleva paikallislehti.
Saa nähdä onko seuraavan sukupolven mittainen jakso Juankoskella yhtä myönteinen kuin oli edellinen
Aika näyttää.

Heikki J.W. SalonenRe: Erika eläkkeelle3.1.2019 14.06
On erittäin hyvä, että Erika siirtyy eläkkeelle.

Täytyy toivoa, että Erika ei enää eläkkeeltä puutu Juankosken asioihin, jotka valitettavasti Erikan käyttäessä ehdotonta kepuloista valtaa johtivat itsenäisen vauraan Juankosken kaupungin täydelliseen tuhoon.

Erika tullaan muistamaan siitä, että suuret lupaukset eivät ole toteutuneet.

Juankoskella kiinteistöjen arvot ovat romahtaneet härkäpäisen kepuloisen tahtopolitiikan seurauksena.

Palvelut ovat kaikonneet kylästä, muuttoliike on ollut pois autioituvasta museokylästä, yritystoiminta on lamassa ja syntyvyydellä ei voi kehuskella.

Erikan ehkä tärkein kultturellinen saavutus on ollut Säyneisen kyläkoulun onnistunut alasajo, vaikka New Stroms Oy kaukokatseisena toimijana oli kehittämässä Säyneisen koulustakin modernia mallikyläkoulua, jonka kehittämisessä paikalliset yrittäjätkin olisivat olleet mukana.

Erikan ehkä suurin virhe on ollut ihmisten jakaminen susiin ja lampaisiin.

Erika onnistui myös musta-valkoisella toiminnallaan valitettavasti pilaamaan myös Kollis-Savon maakunnallisen lehden, jonka lukijakunta kaikkosi riippumattomien medioiden käyttäjiksi.

Kollis-Savosta tuli Koillis-Pravda, joka julisti yksipuolista kepuloista propakandaa henkisti näivettyvän Juankosken kaupungin tuella.

On käsittämätöntä, kuinka Erikan johdolla julkisessa mediassa voidaan vuositolkulla julkaista niin valheelliista tietoa Juankosken laittomista takaus- ja muista järjestelyistä sekä Premium Boardin hämäristä puuhista ja olemattomasta kartonkituotannosta.

Missään muussa julkisessa mediassa kuin Koillis-Pravdassa ei taatusti suvaita myöskään sellaista sytemaattista yksittäisten ihmisten ja yhtiöiden mollausta, johon valitettavasti Erika syyllistyi vastatessaan Koillis-Pravdan journalistisesta linjasta.

Erika ei koskaan ole voinut hyväksyä myöskään sitä, että hänen käsityksistään poikkeavia käsityksiä voi olla olemassa.

Erikan kiistattomiin ansioihin voidaan lukea jo edesmenneen tunnollisen tarkastuslautakunnan jäsenen ja yrittäjä Pentti O. Tolvasen jatkuva mollaus kunnallispolitiikassa ja myös Koillis-Sanomissa.

Anteeksi pyyntöä ei ole Erikalta kuulunut, vaikka Pena on maannut haudassaan jo vuosia.

Erika otti hampaisiinsa myös vilpittömin mielin Juankoskelle tulleen New Stroms Oy:n, jonka kehitysjohtajan ja omistajan Heikki J.W. Salosen Erika lupasi jopa kuvata nyttemmin konkkaan menneen biolämmön kellarin seinään.

Heikin ainoa virhe oli se, että hän halusi käynnistää konkkaan menneen Römssyn ja työllistää rehellisin keinoin Juankoskella 160 paikallista työttömäksi jäänyttä ihmistä.

Kaikesta huolimatta toivon Erikalle rauhallisia eläkepäiviä.

Koska Erikalla ihmisten kuvaaminen ei ole erityisemmin hyvin onnistunut, niin suositan, että Erika keskittyy eläkepäivillään luontokuvaukseen.

Suomessa on vielä toistaiseksi kaunis luonto ja ihmisille on tullut uudeksi harrastukseksi Vapo Oy:n tarpeettomien suoalueiden hankinta marjamaiksi ja vaelluskohteiksi.

Aika näyttää.Re: Erika eläkkeelle3.1.2019 14.41
"Minäpä sanon. Se on kiitollinen mieli, toimiva keskusta ja puolueen hallussa oleva paikallislehti." Toteaa Juankosken keskustan virallinen ääni.
Saa nähdä onko seuraavan sukupolven mittainen jakso Koilli- Savolle yhtä nekatiivinen kuin oli edellinen vai rupeaako lehti muuttumaan sitoutumattomaan suuntaan Erikan eläkkeelle jäännin jälkeen.

Pekka VRe: Erika eläkkeelle3.1.2019 16.12
Moro,
Erika perusti Koillis-Savoon oman "Fake news" tiedotuslinjansa. Jopa Donald Trump on käyttänyt Erikan lanseeraamaa "vääristelty uutinen" sanontaa mainitessaan muutamia uutistoimistoja. Trump olisi keksinyt "vääristelty uutinen" nimenomaan Koillis-Savo-lehdestä ja sitä moittineesta Vapaa Juankoski-sivustosta.

Erika myös selvitti lehdistölle avoimuus-poliitikasta sen, että ei kansan pidä kaikkea tietää, kun Säyneisen koulua lakkautettiin nimenomaan keskustapuolueen johdon mukaisesti.
Muuten toivotan hyviä eläkepäiviä, sillä Juankosken alasajo oli suhteellisen rankka työrupeama.

Harmillista tosiaanRe: Erika eläkkeelle3.1.2019 16.22
Erikan aikaan alkoivat kusiaiset juoksennella kuplahallin katossa ja tuli erittäin kiire se sulkea, se vaikka muutama viikko aiemmin hallin oli tehty reilun 60 tuhannen euron remontti. Mutta mitenkäs kävi, ei vieläkään ole kusiaiset sitä syöneet, vaan halli se vaan töröttää pystyssä kuten ennekin. Oli paljon muutakin minkä Erika pisti alas ja siitä se sitten alkoi Juankosken alasajo joka päättyi todelliseen tuhoon. Harmillista todella harmillista sillä kaikki pakenevat Juankoskelta ken vain suinkin voi ja vauhti vaan näköjään kiihtyy ja purettavia taloja tulee sitä mukaa lisää.

Kauko HeinonenRe: Erika eläkkeelle3.1.2019 16.58
Erika on ollut erinomainen hallituksen puheenjohtaja. Hänelle toivon hyviä eläkepäiviä.

KuopioonRe: Erika eläkkeelle3.1.2019 18.05
Erikalle hyviä eläkepäiviä ja pitkää ikää.

Juankosken ongelma on syrjäinen sijainti. Se ei ole Erikan syy.
Nuoriso lähtee opiskelemaan muualle koska Koskella ei ole kouluja. Eikä ne tule takaisin.

Se metso ei houkuttele ketään täysjärkistä.

Kouraan ajattelijaRe: Erika eläkkeelle3.1.2019 18.24
Missä kulkee puunjalostusteolllisuuden kannattavuusraja Toivalan ja Juankosken välillä?
Missä tuo raja kulkee Enon ja Juankosken välillä tai Lieksan ja Juankosken välillä?
Olemme tällaisen kannattavan puunjalostusteollisuuden keskipisteessä.
Tässä on sellainen Bermudan kolmion keskipiste, ettei täällä onnistu mikään.
Tai sitten on olemassa joku muu tekijä, joka ei perustu sijaintiin. Itse kallistun tälle kannalle.
Epäonnen perussyy on Pentti Tolvanen. Sanon näin, vaikka hän on kuollut.
Pentin ymmärrys oli Kepun ymmärrystä suurempi. Pentin vastustaminen pakotti Juankosken valtuuston ja kaupunginjohtajan aivan älyttömän päätöksiin.

Juankosken kuoliniskun syy ei siis ole Erika, ei Kepu, ei Petri, vaan se on Pentti Tolvanen.

LähihoitajaRe: Erika eläkkeelle3.1.2019 19.07
On se nyt itsestään selvä asia, että Heikki J.W. Salosen kuva kuuluu biovoimalan kellarin seinälle, joten siitä kiitos Erikalle. Heikki teki aikoinaan peräti 4 M euron tarjouksen pesälle, ja se oli oikein hyvä tarjous. Castor Plusin tarjous oli ainoastaan 1M euroa. Castor Miinus taisi olla huijariyhtiö. En muista enää, kuinka paljon Val Samoriz tarjosi, mutta kuitenkin huomattavasti enemmän kuin Heikki. J.W. Salonen, koska lopulta hän vissin sai tehtaan ostettua.

AKMRe: Erika eläkkeelle3.1.2019 19.44
Lähihoitajalle ja Erikalle vain tiedoksi, että Heikki J.W. Salonen ei ole Juankosken kaupungin puolesta tilannut ainuttakaan laitonta toimeksiantoa Suomen johtavilta ja tunnetusti hyvin kalliilta asianajotoimistoilta. Kuntavalituksia olen kyllä tehnyt.

Ei ole myöskään Heikin vika, että hän on voittanut KHO:ssa kaikki sinne Juankosken kaupungin toimesta viedyt valitukset, jotka oikeus on tuominnut Heikin vastavalitusten mukaisesti.

Tietysti Juankosken kaupunki olisi välttynyt näiltä korkeilta oikeudenkäyntikustannuksilta, jos olisi heti uskonut, kun NS teki oikaisuvaatimuksensa 4.3.2011 tehdystä takauspäätöksestä, jossa Juankosken kaupunki ensimmäisen kerran päätti myöntää Premium Board Finlandille myöhemmin KHO:ssa kahteen kertaan laittomaksi todetun ja purettavaksi määrätyn 5 milj. euron takauksen.

Kyseisen laittoman päätöksen esitteli ja valmisteli esteelliseksi todettu Esteri Kangasveijari kallispalkkaisten juristien ja takauskonsulttiensa avustuksella.

Mikäli Juankosken kaupunki olisi siis noudattanut voimassa olevaa lainsäädäntöä, niin Juankosken kaupunki olisi säästänyt näköjään oikeuskulujen osalta 1 000 000 euroa veromaksajien rahoja.

Laittominen päätöstensä osalta kaupungille aiheutui sitten vielä ainakin 24.6 milj. euron taloudelliset menetykset ja biolämmönkin osalta tuli vielä kaupungille tappiota ainakin 8.2 milj. euron edestä

Kyseiset perustuslain 124 §:n mukaan laittomat toimeksiannot yksityisiltä juristeilta on tilannut Juankosken kaupunginjohtaja Esteri Kangasveijari ja hänen esimiehensä sekä muut kaupungin virkamiehet, joilla ei valitettavasti ole ollut riittävää pätevyyttä sitä arvioitaessa, mikä on laillista ja mikä on laitonta päätöksentekoa.

Heikki J.W. Salonen on saanut tietää Esterin maininneen senkin, että kaupunki jatkaa laitonta valittamistyötään, niin kauan, että NS:n rahat loppuvat.

Esteri on erehtynyt kuitenkin tässäkin asiassa.

Valitettavasti on käynyt niin, että Juankosken kaupunki meni "konkurssiin" laittominen päätöstensä ja hämäräliikemiesten kanssa tekemiensä sopimusten vuoksi ja joutuu vielä maksamaan miljoonakorvaukset NS:lle sille aiheutetusta vahingosta.

Keskusta pettää aina

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Erika eläkkeelle3.1.2019 20.05
Kuopio maksaa, jos maksaa.Liitossopimuksessa Kuopio on niellyt hyväksyttyihin tilinpäätöksiin viedyt tappiot.

Luulen, että ainoastaan lain rikkomuksesta tulevat pienet sakot voivat langeta päätöksentekijöiden maksettavaksi. Tähän olemme varautuneet.
Uskon, että Erika saa viettää eläkepäiviään levollisesti.

rubareikäRe: Erika eläkkeelle6.1.2019 8.00
erikalle parhaita eläkepäiviä!

ja nimettömät erikan moittijat ja herjaajat laittakaa tulemaan mulle sähköpostia,laitan teille tulemaan hamekangasta.

sähköpostini on hankkikaa elama@gmail.com

Eino KesämäkiRe: Erika eläkkeelle6.1.2019 20.00
Poliitikot ovat julkisuuden henkilöitä. Heidän tekemisiään täytyy saada arvioida.
Näin meillä Suomessa ja yleensä läntisessä Euroopassa.
Monissa ahtaissa yhteisöissä tällainen arviointi on tehtävä nimettömänä, jottei vaikutusvaltaiset pääsisi rankaisemaan arvioijaa.
Juankoskella ei enää tällaista vaaraa ole, mutta toista oli ennen.
Lehden toimittajalla tällaista rankaisuvaltaa on tänäkin päivänä. Tämä on syytä muistaa.

SalmeRe: Erika eläkkeelle10.1.2019 15.57
Kuka käyttää valtaa n.s. New Stroms organisaatiossa?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: