Keskustelu

Pekka VMiten tämä on mahdollista13.12.2013 13.18
Moro,
Juankosken hallitus yhdessä kaupunginjohtajan kanssa hyväksyi Juankosken kaupungin puolesta PB:n saneeraushankkeen ja samalla se hyväksyi jo kuntatakauksen lähes 4 miljoonan euron luopumisen PB:n hyväksi.
Juankoskella oli jo pantti, elikä yrityskiinnitys Garocon Oy:hon, joka piti olla juankoskelaisille se viimeinen vakuus siitä, että juankoskelaiset saisivat jotain , ainakin yrityksen kaikkinensa, omistukseensa.
Hyväksymällä saneeraushankkeen hyväksyttiin 4 miljoojan euron lahjoitus ja esim. kunnalle koituva alijäämän maksattaminen palveluja heikentämällä, veroja korottamalla(yleinen kiinteistövero) ja koulujen alasajon.
Eilisessä valtuustonkokouksessa hyväksyttiin alimitoitettu sosiaali- ja terveystoimen talousarvio, joka tarkoittaa, että nyt Juankosken johto ja luottamushenkilöt ajavat alas hyvinvoinnin peruspalveluja Juankoskella ja samaan aikaan hyväksyvät ulkomaalaisen yrityksen johdolle n. 4,5 miljoonan euron lahjoituksen.
Kuinka monta ihhmistä ja vanhusta voitaisiin hoitaa tällä rahalla kysyn vaan.
Ja toiseksi kuinka paljon hyvää tulee tuottamaan saneeraushanke, joka on täysin utopistinen ja täysin kyseenalainen lähes joka kohdasta. Nyt ei ole kyse kuntamme hyvinvoinnin parantamisesta, vaan selvästä kunnan palvelujen leikkauksista, sillä kunnan oma hallitus on hyväksynyt talousarvioon ja tilinpäätlöseen n. 4,2 miljoonan lisän alijäämään, joka pitää kattaa seuraavan kolmen vuoden aikana ja se tarkoittaa samanmääräisen määrärahavarannon leikkaamisen vanhusten, vammaisten, palveluista; vero- ja maksujen korotuksista kerätään varoja takauksen maksuun ja tuet leikataan lähes euroa myöten.
Uutisissa oli tieto, että Juankoski ja Koillis-savon ympäristöhuolto(hallituksen pj on Rane Kettunen ja hallituksessa myös Petri Kangasperko) puoltavat saneeraushanketta. Myös PB:lle erittäin läheiset Farocon(siis panttina olevan yrityskiinnitys Juankoskelle) ja Nemea Bank, joka on ollut lainaamassa rahaa ja ollut yhteistyössä PB:n kanssa puoltavat saneerausta.Nemea Bankin läheinen yritys osti erittäin pienellä summalla ja Juankosken kaupunginjohtajan hyväksymänä Patruunanmäen rakennukset ja kaupungin tärkeimmät tonttialeeet(8 hehtaaria keskustasta) Ja muuten polkuhintaan. Ja muuten niissäkin Juankoskella oli toissijainen takaus.

Olen siis hyvin ihmeissäni, miksi luottamushenkilöt hyväksyvät ennemmin rahojen luovuttamisen yksityiselle yritykselle(laissa kiellettyä julkista tukea) ja samaan aikaan leikataan juankoskelaisten hyvinvointipalveluista ja peruspalveluista samalla määrällä elikkä miljoonilla euroilla, joka tarkoittaa lähes vanhhusten heitteillepanoa.
Olen mykistynyt. Juankosken kaupunginhallitus ja valtuusto hyväksyy julkisen tuen priorisoinnin yritystuelle ja samalla sosiaali- ja terveyspalvelujen ja sivistystoimen palvelujen leikkaukset.

Kouraan ajattelijaRe: Miten tämä on mahdollista13.12.2013 13.42
Sinulla, Pekka, on paras lain tuntemus meistä kaikista. Jos et mahda mitään, emme mekään pysty auttamaan.
Minusta maallikkona tuntui, ettei ilman päätöksiä voi kukaan panna takauksia maksuun ja uskoin, että asiasta tehdään rikosilmoitus. Mitään ei näytä tapahtuneen, joten kait tämä on ollut laillista.

koirankouluttajaRe: Miten tämä on mahdollista13.12.2013 15.44
Kuinka kauan vielä tarvitaan pitkittää asioiden peittelyä, että tämänlaatuiset mahdolliset rikokset pääsevät karkaamaan lainkouran ulottumattomiin?

ApinaRe: Miten tämä on mahdollista13.12.2013 15.58
Oikea vastaus otsikossa esitettyyn kysymykseen on demokratia.
Joskus se on hanurista..

jusaRe: Miten tämä on mahdollista13.12.2013 16.06
Niinpä..jos tiedät ongelman olet osa sitä. Vänkyttäminen ei loppujen lopuksi vie asiaa eteenpäin päinvastoin luo mielipahaa ja on kuin tikulla silmiä kaivelisi. Katselu tulevaisuuteen ja iloitkaamme, mitä meillä on. Se hetki ei kestä ikuisuutta ja ei ole tae huomisesta.

Kamreerin alkuRe: Miten tämä on mahdollista13.12.2013 17.24
Kunnallisessa päätöksenteossa laillisuus ja laittomuus on veteen piirretty viiva. Poliisi ei puutu päätöksentekoon. On olemassa ainoastaan demokraattinen valvonta, siihen kuuluu myös kuntalaisen valitusoikeus. Poliisille voi jättää myös tutkimuspyynnön, jos epäilee laittomuuden tapahtuneen.

Silloin, kun kuntalaiset eivät käytä laillista valitusoikeuttaan, tulee laittomastakin päätöksestä laillinen.

Pekka VRe: Miten tämä on mahdollista13.12.2013 17.55
Moro,
ja tiedän, että tiettyjä tutkintapyyntöjä on tehty jo, mutta syyttäjä ei ole vielä ratkaissut asiaa.
Myös yritän tuoda juridista tietämystäni asioiden esittelyissä, mutta joudun myös usein avittamaan myös valitusten ja muutoshakemusten kanssa. Esimerkkinä oli ja on edelleen yksityisen asianajotoimiston käyttäminen kunnan hallinnollisissa asioissa. Kyseessä on Perustuslain säädösten vastainen menettely, koska asiakirjat ovat täten salaisia eikä kukaan tiedä asian päättämisestä tai julkisuudesta pätkääkään. Myös asianajotoimiston käyttäminen ilman kilpailutusta tämän lukan kustannuksissa on laitonta. Ja kolmanneksi asiaa ei ole virallisesti käsitelty valtuustossa, vaikka kyseessä on valtava maksu juankoskelaisten kuntakassasta.
Jos Korkein Hallinto-oikeus pitää hallinto-oikeuden päätöksen kaupunginjohtajan esteellisyydestä, voi kyseessä olla erittäin isosta tapauksesta, sillä jatkuva esteellisyys ja siitä välittämättä jättäminen on selkeä rikoslaissa säädetty väärinkäyttö. Mutta korostan, että vain tuomioistuin ratkaisee tämmänkaltaiset asiat, en minä eikä mikään kansan tribuuni.

Mutta jossain on menty metsään ja pahasti, koska nyt maksetaan takauksia yksityiselle yrityksille, vaikka laissa säädetty turvaava vakuus piti olla selvä, ainakin kaupungin vastineissa. Ja nyt on jo näyttöä, ettei turvavuudesta ollut tietoakaan, vaan kyseessä on yksityisen yrityksen laiton tukeminen julkisilla varoilla, jotka olisi pitänyt käyttää kunnan peruspalveluihin.
Kun kirjoitetaan, että "vänkyttäminen" on kuin tikulla silmään, niin huomautan, että luottamushenkilön tehtävä on juuri poliittinen vastuu ja sen kantaminen ja se tapahtuu ennen päätöksentekoa, päätöksenteossa ja sen jälkeen.
Tietysti jotkut kutsuvat asiaa "länkyttämiseksi, vänkyttämiseksi", mutta minä pidän sitä minun tehtävänä ja pidän myös asian kertomista juuri sellaisena kuin se on tapahtunut ja sen kertomisen avoimuutta.
Ymmärrän, että varsinkin Juankoskella yksipuoluejärjestelmässä on totuttu hiljaisuuteen ja lammaslaumamaiseen menettelyyn, mutta en ole sen koulukunnan kasvatti ja lammastarhalainen vaan ainakin yritän jotain, vaikka tuulimyllyjä vastaan tai läpi harmaan kiven. Ja tämä on mielestäni demokratiaa, vaikkei se yksipuoluejärjestelmäläistä uppiniskaista puoluejärstää miellytäkään.

tietoa tarjollaRe: Miten tämä on mahdollista14.12.2013 17.47
Björkqvist on taas paikkakunnalla. Pyytäkääpä hänet kuultavaksi hallitukseen. Kyselkää kaikista yhtiöistä.

lisätietoaRe: Miten tämä on mahdollista14.12.2013 23.41
Heikki on taas paikkakunnalla. Pyytäkääpä hänet kuultavaksi mullitukseen. kyselkää kaikista yhtiöistä. Kiteestä kanssa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: