Keskustelu

alan kolmas miesMietaalle kuuluu olympiakulta11.1.2019 6.20
Norjalainen Oddvar Brå on paljastanut, että Lake Placidin Olypialaisissa vuonna 1980 tehtiin Mietaan Jussille törkeätä vääryyttä, kun ajanotossa tupeksittiin ja Suomen Hiihtoliiton pomot ajanottohetkellä nähtävästi eivät tarpeeksi tarkoin valvoneet suomalaisten etuja.

Brå on nyt jälkikäteen paljastanut, että Mietaa hävisi Wassbbergille 15 km:n matkalla muka 0.008 sekuntia.

Aiemmin järjestäjät olivat kertoneet Mietaan hävinneen yhdellä sekuntin sadasosalla.

Mietaalle oli mitattu 15 km:n hiihdossa ajaksi 41.57,64.

Mietaa käytti hiihtoonsa siis sekunteja yhteensä 2 517,64 ja Brå paljastaa nyt norjalaisten luotettavien asiantuntijoiden mitanneen, että eroa olisi ollut Wassbergin hyväksi vain 0.008 sekuntia eli 0.00032%.

Kukaan ei ole ole kuitenkaan pystynyt riidattomasti näyttämään oliko Wassbergin tarkka aika 41.57,63 vai oliko siinäkin 0.00032% heitto kenties alaspäin.

Mitkään mittalaitteet eivät ole edes nykypäivänä 100%:n tarkkoja ja 1980-luvun kelloilla ei pystytty mittaamaan aikaa läheskään 100%:n tarkkuudella.

Nykyäänhän digitaalisissa kelloilla mainostetaan olevan 1/100 sekunnin tarkkuus esim. 30 minuutin aikana. Jossakin mainoksessa huomasin myös, että vuorokaudessa heittoa voi olla digitaalisella hyvällä kellolla jopa +-1 sekunti.

Asia on siis riidaton. Sekä Mietaan ja
Wassbergin aikoihin näyttää liittyneen epävarmuutta ja epätarkkuutta, joten molempien herrojen aika on hyvinkin saattanut olla täsmälleen sama.

Koska tosiasioiden valossa näin on, niin Suomen Hiihtoliiton ainoa oikea tehtävä, on lähteä vaatimaan Mietaalle hyvin ansaittua kultamitalia, joka häneltä nähtävästi vietiin Suomen Hiihtoliiton silloisten kyvyttömien johtajien toimesta.

Nykyään on tullut jo tavaksi se, että olympialaisten ja myös MM-kisojen mitalit saatetaan jakaa virallisten palkinnonjakojen jälkeen kokonaan uusiksi, kun noita doping-urheilijoita on alettu yhä innokkaammin paljastaa jälkikäteen.

Epäonnistunut ja epätarkka ajan mittaaminen on vähintään yhtä epäoikeudenmukainen tilanne rehellisten urheilijoiden kannalta kuin mitalin menetys jonkun doupatun urheilijan filungin johdosta.

Tästä syystä on oikeus ja kohtuus, että myös ajallisesti erittäin niukat ja myös taannehtivat häviöt tai voitot eliminoidaan (tarkistetaan uudestaan), mikäli ei ole olemassa esim. maalikameran osoittamaa riidatonta näyttöä, että joku urheilija oli toista parempi tai huonompi.

Hiihtoliiton pomojen onkin syytä käynnistää Mietaan kultamitalin kirkastaminen kansainvälisessä Olympiakomitessa välittömästi.

Suomen nykyisen ainakin mieshiidon surkeassa alennustilassa, meillä ei nähtävästi ole enää muita mahdollisuuksia kuin ottaa vanhat koetut vääryydet esiin ja sitä kautta palauttaa vielä ne glorian rippeet, jotka Suomella on jäljellä entisenä hiihdon suurvaltana.

Kunnia on annetava sille, kenelle se kuuluu!!!

SalmeRe: Mietaalle kuuluu olympiakulta11.1.2019 6.31
Kuka käyttää valtaa n.s. New Stromsin urheiluosastolla?

eskimoRe: Mietaalle kuuluu olympiakulta11.1.2019 15.39
mietaan kohtaloa on ihan turha itkeä jälkikäteen, niin kuin on turha itkeä römpän konkurssipesän peräänkin. on hiihdettävä silloin kun on kisat, paras voittaa, oli sitten kyse kaupoista tai hiihdosta. molemmissa on muuttuvia tekijöitä, eli tarvitaan pelisilmää ja vähän onnea

alan kolmas miesRe: Mietaalle kuuluu olympiakulta11.1.2019 16.33
eskimolle sanoisin, että jos Mietaa olisi norjalainen, niin Mietaalla olisi roikkunut kultamitali kaulassa jo ainakin 10 vuotta.

Suomen Hiihtoliitossa ja kaikissa muissakin liitoissa on se vika, että mitään tärketä asiaa ei saada tehdyksi.

Tärkeintä eri liitoissa ja niiden palavereissa on meillä se, että saadaan juoda aina kahvit ja syödä jonkun muun piikkiin hyvät pullat ja pikkuleivät.

Jos tilanne uhkaa mennä palavereissa sellaiseksi, että ryhdytään jotain tekemään, niin siinä vaiheessa yleensä suulain kokoustaja ehdottaa, että perustetaan joku komitea, joka tutkii, ryhdytäänkö asioiden tiimoilta joihinkin toimenpiteisiin.

Tutkittuaan asiaa valittu komitea toteaa sitten ehkä parin vuoden päästä, että asia on nyt tutkittu juuriaan myöten, eikä ole mitään syytä ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin esillä olleen asian suhteen. Asia on myös jo voinut vanhentua.

Vaihtoehtoisesti komitea yleensä myös päätyy siihen, että asia jätetään pöydälle, kun yksimielisyyttä ei esillä olleen asian osalta löytynyt.

SalmeRe: Mietaalle kuuluu olympiakulta11.1.2019 17.28
Kuka käyttää valtaa n.s. New Stromsin urheilukomiteassa?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: